fbpx Skip to content

Bizonyára sokan kaptok Apple termékeket karácsonyra, ami persze lehet akár iPhone, iPad, vagy Apple Watch is. Összegyűjtöttük nektek a legfontosabb tudnivalókat, így ha esetleg nem is te, hanem az ismeretségi körödben kapott valaki, küldd el neki ezt a cikkünket!

iPhone 8, 8 Plus, iPhone X, Apple Watch, iPad, és Apple TV karácsonyra

Idén minden bizonnyal népszerű volt az iPhone 6, 6s, 7, és persze az SE típus, de biztosan sokan kaptak az új iPhone 8-ból vagy az iPhone X-ből is. Az iPhone 8 tesztjét ide kattintva, az iPhone X tesztjét pedig ide kattintva tudjátok elolvasni. Apple Watch és Apple TV is sokszor kerül a fa alá, így azokkal kapcsolatban is összeszedtünk néhány cikket. Vágjunk is bele!

Újdonsült Apple készüléktulajdonosként az első dolgunk, hogy Apple ID-t hozzunk létre, ha még nem rendelkeznénk vele. Ezzel tudunk csatlakozni az iCloud felhőhöz és letölteni játékokat, alkalmazásokat a készülékünkre. Ezzel kapcsolatban az alábbi cikkeinket érdemes elolvasni:

Ezután érdemes csak aktiválni a készüléket, és noha a lépéseken végigvezet az iOS, ebben a cikkben a teljes folyamaton végigmennénk a legnagyobb részletességgel azok számára, akik még csak most ismerkednek az iOS-szel, és egyúttal megpróbálunk minden lehetséges, felmerülő kérdésre is már rögtön választ adni.

Amennyiben egy másik iPhone-ról költözünk át az új iPhone-ra, akkor arra a legegyszerűbb megoldás az iCloudban vagy esetleg a számítógépen lévő biztonsági mentésünk visszarakása. Ehhez pedig csupán a mentés visszaállítása menüpontot kell kiválasztani a kezdő lépéseknél.

Ha a régebbi készülékünket szeretnénk visszaállítani, akkor először mindenképp jelentkezzünk ki az iCloudból, amit Beállítások / iCloud alatt érhetünk el, utána pedig a Beállítások / Általános / Visszaállítás alatt nyomjuk meg az Összes tartalom, beállítás törlése gombot. Amennyiben valami nem működne, érdemes restore-olni a készüléket is, erről bővebben itt írtunk:

Amennyiben nem szeretnénk a már meglévő, teljes mentésünket átrakni az új készülékre, érdemes elolvasni az alábbi bejegyzéseinket a mentések szerkesztéséről:

Ismerkedés az iOS-szel

Ha végeztünk a kezdő lépésekkel, már használható a készülékünk, letölthetünk alkalmazásokat az Apple ID-nkkal, és ha ez az első ilyen készülékünk, elkezdhetünk ismerkedni az iOS-szel.

iOS 11 az iPaden, 10,5 colos iPad Pro

Az iOS 11 az aktuális operációs rendszer, aminél jelenleg a legfrissebb verzió az iOS 11.2.1, így ha esetleg nem lenne frissítve a készülék, mindenképp nyomjunk rá, mivel az iOS 11.0-hoz képest az újabb verziók számos hibajavítást és optimalizálást tartalmaznak!

iOS 11 újdonságok

Korábbi, részletes cikkeink az egyes újdonságokról:

Amennyiben valamiért furcsa dolgokat produkálna a készülék, például jobban merül, vagy akadozik, vagy éppen nem működik megfelelően, és úgy gondoljuk, nem hardveres, hanem inkább szoftveres lehet a probléma, akkor ezt a cikket ajánljuk:

Illetve érdemes az ebben a cikkben foglaltakon is végig menni: iOS 11 – gyorsan merül a készülékem, miket állítsak be?

Fontos megemlíteni azt is, hogy az iPhone 6, 6s és SE készülékek esetén a 10.2.1-től, az iPhone 7 esetén pedig a 11.2-től kezdve az iOS az akkumulátor állapotától függően automatikusan állítja a processzor órajelét, ami elöregedett akkumulátor esetén alacsonyabb órajelet, és így lassabb működést eredményezhet. Ha tehát szoftveresen nem sikerül megoldani a lassúságot, mindenképp érdemes az akku állapotát ellenőrizni, és amennyiben szükséges, kicseréltetni az akkumulátort, hogy a normális sebesség visszaálljon. Az akku állapotának ellenőrzésére például a Coconutbattery vagy az iBackupBot használható.

iPhone 8 és iPhone X

iPhone X és iPhone 8, 8 Plus gyorstöltés

A szokásos frissítési szériát megtörve az iPhone 8, 8 Plus mellett idén az Apple bemutatta az iPhone X-et is, ami már fejlett Face ID-val, teljes előlapi OLED-kijelzővel is rendelkezik, ezzel tulajdonképpen megkapva a cég zászlóshajója címet. Mindkét készüléket teszteltük korábban és több cikket írtunk már róluk, amiket érdemes elolvasni, illetve ha esetleg nem tudnánk, hogy melyik készüléket vásároljuk meg, akkor ebben az írásunkban próbáltunk néhány támpontot adni: iPhone 8 vagy iPhone X – melyiket vásároljam meg?

A Telekomnál az iPhone X, iPhone 8 és 8 Plus is gyárilag független, így most már külföldön is belerakhatunk helyi SIM-kártyát, valamint ha esetleg lejárt a hűségünk, kényelmesen eladhatjuk, nem kell a függetlenítésre várnunk.

iPhone X

iPhone 8, 8 Plus

Vezeték nélküli töltés

Az iPhone 8 és 8 Plus, valamint az iPhone X esetén megváltozott a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módja, mivel a hangerő gombok és a bekapcsoló gomb együttes lenyomása és nyomva tartása a Vészhelyzet – SOS-t indítja el. Olvasd el a cikkünket róla: Az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X esetén megváltozott a reset, a recovery és a DFU elérésének módja

Szedd le a gyári fóliát!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sokan úgy gondolják, hogy amikor kibontják a készüléket, akkor még rajta hagyják a gyári fóliát. Ez persze több szempontból sem jó megoldás, amit az egyik TheVR-os srác is elmagyaráz az alábbi videóban, és nem is akarom lelőni előre a poént, mert végeredményben utólag elég mókás. Pisti viszonylag erősen mutatja be a problémát, de úgy gondolom, hogy érdemes erről beszélni, mert sokszor felesleges utat spórolhatunk meg magunkat a szervizbe menetellel. Ide kattintva megnézhetitek a videót!

iOS alkalmazások, kezdőknek

Végül pedig készítettünk korábban néhány összefoglaló cikket, hogy milyen alkalmazásokat érdemes letölteni újdonsült iPhone tulajdonosoknak. Ezek az alábbi listában találhatók meg:

Apple Watch

LTE Apple Watch Series 3

Itt Szifon.com-on kifejezetten sokat foglalkozunk az Apple Watch-csal is, mivel a legtöbb kolléga rendelkezik az Apple órájával. Összegyűjtöttük alább azokat a cikkeinket is, amiket korábban írtunk az Apple eme termékével kapcsolatban:

A következők az általános kérdések, hogy mennyire törik, karcolódik a rozsdamentes acél Apple Watch, illetve a Sport változat. Erre ezekből a cikkeinkből kapható válasz:

Szoftverben is akadnak még tippek-trükkök, amiket Hori kolléga írt meg: 25 hasznos tipp és trükk az Apple Watch-od megismeréséhez, illetve Gergob-től az Apró részletek, amiket talán sosem vennél észre az Apple Watch szoftverében című cikk is érdekes lehet.

Előfordulhat, hogy szükséges visszaállítani a készüléket, vagy éppen túlzottan merülhet, ezzel kapcsolatban ezt a három cikket ajánljuk:

Az Apple Watch-ban lévő pulzusmérőről részletesen is írtunk korábban: Hogyan működik a pulzusmérő az Apple Watch-ban?

Apple TV

Apple TV 4K – teszt, vélemény

Az Apple TV azon termékek közél tartozik, ami nem minden háztartásban érhető el. Valóban specifikus termék, általában nincs szükségünk rá, de nekem és Jadeye kollégának is van, és mindketten kihasználjuk, főleg filmnézéskor. Az Apple TV-vel kapcsolatban is számtalan cikket írtunk már ezeket érdemes elolvasni közülük:

Ezúton szeretnénk boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánni az olvasóinknak. Reméljük, idén is értékes híreket, tippeket, trükköket írtunk nektek, valamint hasznát vettétek az oldalon elérhető új fejlesztéseknek is. ????????

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Boldog karácsonyt kívánunk a Szifon.com csapatának is! Remek volt olvasgatni az idei év cikkeit is! ????????

  2. Boldog Karácsonyt kívánok!!!

  3. ???? Boldog Karácsonyt Mindenkinek! ???? Szifon.com: köszönjük a rengeteg munkát amivel szerintem sokat segítettetek az almás felhasználóknak! ????

  4. Az Apple TV annyira nehézkesen kezelhető a gyári távirányítóval, hogy én adtam el 1 hét után. Sötétben nem látszik az ágyon, kanapén. Állandóan keresgélni kellett. Egy színes olcsó távirányító sokkal jobb…

  5. Na ne mondd… 😀
    A legjobban átgondolt távirányító amivel eddig találkoztam, pedig volt már pár :).

  6. CEC miatt én a TV távirányítót használom. De Agent_H-val is egyetértek.

  7. Én vettem az apple tv távirányítóra egy szilikon tokot, amivel vastagabb lesz az egész, úgy kézre áll, és így már nagyon jó! 🙂 ajánlom mindenkinek, nem azt a kis vékony cuccot!

  8. Szeretnék Apple Care+-t kötni a Watch-omhoz. Ugye ez nálunk nem elérhető, de ha jól emlékszem írtatok egy cikket arról, hogy mégis lehetséges, csak más országban kell megrendelni. Melyik a legegyszerűbb ország ehhez? UK, vagy USA?

  9. @hullamospapagaj: kérjük, változtasd meg a Szifon.com fiókodhoz tartozó email címet, mert “eldobható” címet használsz, amiket a moderációs rendszer automatikusan spamnek jelöl, ami miatt ezek a hozzászólásaid a manuális engedélyezésükig nem fognak megjelenni.

  10. @Jadeye: Kösz a figyelmeztetést. 🙂

  11. Köszi admin, közben megerősítette a szerviz is, hogy gond nélkül használható. Azt is kérdeztem, hogy karcos kijelző esetén cserélnek -e: megbeszélés kérdése.

  12. Ma próbáltam megvásárolni az AppleCare+-t (UK address beadva), de a fizetésen nem tudok túljutni:

    Sorry, but we are unable to process your request. Please try again later or contact us.

    🙁


Add a Comment