iOS 11: megváltozott a képernyőfotó készítése és kezelése

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iPhone OS 2.0 óta tudunk képernyőképet készíteni az iPhone-on, ami azóta egyáltalán nem változott: az iOS futása közben bárhol és bármikor készíthető screenshot, pusztán a Home és a bekapcsoló gombok együttes lenyomásával.

Az iOS 11-ben kibővül ez a funkció, mégpedig azzal, hogy immáron azonnal rajzolhatunk is a képre. A rajzolás avagy korrektúrázás nem újdonság az iOS-ben, a fotók alkalmazásban eddig is tehettünk a képekre nyilakat vagy különböző dolgokat, azonban mostantól ez a képernyőfotó készítésekor is rendelkezésünkre áll. Nézzétek meg az alábbi rövid videót.

Amennyiben nem nyomunk rá alul a képre, az pár másodperc után balra kicsúszik és automatikusan elmentődik. Azonban ha rányomunk, akkor lehetőségünk van korrektúrázni vagy akár törölni is, ha hibáztunk.

Az iOS 11 bemutatásáról ebben a cikkben írtunk, még többet pedig ide kattintva olvashatsz az új szoftverről.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @dnp: Mi délelőtt szoktuk megírni a cikkeket, és reggel / 2 körül / este 7-kor rakjuk ki általában, most olyan 5 cikk vár posztolásra a következő néhány napban, igaz a napokban négy cikket rakunk ki átlagosan és nem 3-at.

  2. Ez is baromi jó újítás. A képernyőkép megosztását is nagyon meggyorsítja, én általában csak emiatt csinálok screenshotot. iPaden rá tudom húzni ezt a kis előképet egy egyből mondjuk egy iMessage üzenetre vagy Mailben egy levélre?

  3. lehet felreertek valamit, de nekem a cikk cimebol az jott le, hogy a billentyukombinacio (power+home) is megvaltozott. de akkor ez maradt, igaz? (remelem!)

  4. onnan, hogy “megváltozott a képernyőfotó készítése” van a cimben. eddig lenyomtam a ket gombot, ios11-ben pedig… lenyomom a ket gombot! ez az en ertelmezesem szerint nem valtozas 🙂
    de nem kotekedni akartam, csak hirtelen leizzadtam tole, hogy a nagy innovalasban egy ilyen regi es jol bevalt billenytukombot levaltanak valami masra.

  5. És ha mondjuk utálom megszakítani a munkamenetem, és egy bug dokumentálásához gyors egymásutánban 4-5 képernyőfotót is szeretnék rögzíteni, az előzőek kicsiben szépen rajta lesznek minden következőn? Vagy a kis képek lemaradnak róla? De mi van, ha közben az appban ott pont rá kellene nyomnom egy gombra, ahol egy kis kép várakozik (fölöslegesen, mert úgyse nyomok rá)? Egyszóval: ugye kikapcsolható ez a “remek újítás”?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!