fbpx Skip to content

Az iPhone OS 2.0 óta tudunk képernyőképet készíteni az iPhone-on, ami azóta egyáltalán nem változott: az iOS futása közben bárhol és bármikor készíthető screenshot, pusztán a Home és a bekapcsoló gombok együttes lenyomásával.

Az iOS 11-ben kibővül ez a funkció, mégpedig azzal, hogy immáron azonnal rajzolhatunk is a képre. A rajzolás avagy korrektúrázás nem újdonság az iOS-ben, a fotók alkalmazásban eddig is tehettünk a képekre nyilakat vagy különböző dolgokat, azonban mostantól ez a képernyőfotó készítésekor is rendelkezésünkre áll. Nézzétek meg az alábbi rövid videót.

Amennyiben nem nyomunk rá alul a képre, az pár másodperc után balra kicsúszik és automatikusan elmentődik. Azonban ha rányomunk, akkor lehetőségünk van korrektúrázni vagy akár törölni is, ha hibáztunk.

Az iOS 11 bemutatásáról ebben a cikkben írtunk, még többet pedig ide kattintva olvashatsz az új szoftverről.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Videót hogy lehet felvenni a telcsin való ügyködésről?

  2. @dnp: Este lesz róla cikk 🙂 Már kész van csak sorba megyek.

  3. @admin: okok 🙂 azt hittem már lemaradtam valamiről

  4. @dnp: Mi délelőtt szoktuk megírni a cikkeket, és reggel / 2 körül / este 7-kor rakjuk ki általában, most olyan 5 cikk vár posztolásra a következő néhány napban, igaz a napokban négy cikket rakunk ki átlagosan és nem 3-at.

  5. Ez is baromi jó újítás. A képernyőkép megosztását is nagyon meggyorsítja, én általában csak emiatt csinálok screenshotot. iPaden rá tudom húzni ezt a kis előképet egy egyből mondjuk egy iMessage üzenetre vagy Mailben egy levélre?

  6. lehet felreertek valamit, de nekem a cikk cimebol az jott le, hogy a billentyukombinacio (power+home) is megvaltozott. de akkor ez maradt, igaz? (remelem!)

  7. @adamboc: Ezt miből gondolod hogy megváltozott?

  8. Na, ismét innováltak egyet. Nem is tudom mi lenne az epöllel droid nélkül 😀

  9. Én is félreértettem. A cím tényleg azt sugalja.

  10. onnan, hogy “megváltozott a képernyőfotó készítése” van a cimben. eddig lenyomtam a ket gombot, ios11-ben pedig… lenyomom a ket gombot! ez az en ertelmezesem szerint nem valtozas 🙂
    de nem kotekedni akartam, csak hirtelen leizzadtam tole, hogy a nagy innovalasban egy ilyen regi es jol bevalt billenytukombot levaltanak valami masra.

  11. @adamboc: Jogos, így utólag már én is látom, hogy félreérthető. Javítani fogjuk.

  12. És ha mondjuk utálom megszakítani a munkamenetem, és egy bug dokumentálásához gyors egymásutánban 4-5 képernyőfotót is szeretnék rögzíteni, az előzőek kicsiben szépen rajta lesznek minden következőn? Vagy a kis képek lemaradnak róla? De mi van, ha közben az appban ott pont rá kellene nyomnom egy gombra, ahol egy kis kép várakozik (fölöslegesen, mert úgyse nyomok rá)? Egyszóval: ugye kikapcsolható ez a “remek újítás”?

  13. Nyilvan tobben eszre vettek, hogy a tererosseget jelzo ikon visszatert az iOS 7 elotti palcikas megoldashoz.

  14. @rgbx: Nem lesznek rajta. A kis kép fölöslegesen várakozik ott de el is tudod suhintani és akkor nem kell várnod. Ez a funkció nem kikapcsolható.


Add a Comment