fbpx Skip to content

Moderáció

A Szifon.com internetes portál írásainak olvasása és a bejegyzéseinek kommentálása teljesen ingyenes, azokat bárki használhatja, kivéve azokat, akik megszegik az alapelveket. Minden hozzászóló a kommentje elküldésével kijelenti, hogy a moderálási alapelveinket elolvasta, és az abban leírtakat tudomásul vette. Elvárjuk a látogatóinktól, akik élnek a vita lehetőségével, hogy betartsák az általunk megírt szabályokat.

A moderálási elvek célja, hogy a normális keretek közt kialakult vitát helyes mederben tartsa. Minden embernek joga van a véleményét elmondani, amíg azzal más jogait vagy törvényt nem sért meg. Ezenkívül vannak morális, ízlésbeli szabályok is, melyek betartását kommentelőinktől elvárjuk.

A Szifon.com blogon publikált bejegyzéseket regisztrált olvasóink kommentálhatják. Előfordulhat, hogy egy hozzászólás nem jelenik meg egyből. Ez azért lehet, mert az automatikus moderációs rendszer azt esetleg SPAM-nek minősítette (például mert linke(ke)t tartalmaz).

Nem hallgatjuk el a miénkkel ellentétes véleményeket sem! Ha a hozzászólás írójának vagy a cikk szerzőjének véleményével nem értesz egyet, akkor is várjuk hozzászólásaidat. Ilyenkor csak a moderálási elveknek nem megfelelő kommentek lesznek moderálva! A folyamatosan negatív, mindenféle alapot nélkülöző, és szándékosan hangulatkeltő hozzászólások ellenben nem tartoznak ide.

A Szifon.com-nak jogában áll a hozzászólások tartalmát (azok értelmének csorbítása nélkül) módosítani, teljes hozzászólást törölni, hozzászólásokban oda nem illő szavakat, törvényt sértő tartalmakat, a blogot szerkesztő személyek bármilyen érdekét sértő kifejezéseket eltávolítani és akár szankcionálni.

A Szifon.com oldalain tiltottak a következők:

 • tilos az elsőzés;
 • tilos kimoderált vagy moderációra váró hozzászólást megismételni;
 • tilos egy hozzászólást szándékosan, több cikknél is megismételni (flood);
 • tilos reklám, marketing vagy PR céllal hozzászólást elhelyezni;
 • tilos a linkrövidítők használata;
 • tilos az “eldobható” e-mail címek használata regisztrációhoz (az ilyen felhasználókat törölni fogjuk).

A Szifon.com-on tilos az offolás, így az off-topic hozzászólásokat törölni fogjuk. Az offoló hozzászóló vegye figyelembe, hogy a kérdésére legtöbbször már korábbi cikkeinkben megtalálható a válasz. Ha azonban a kereső segítségével sem kap választ a kérdésére, akkor azt felteheti a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél.

A Szifon.com igyekszik a vitából eltávolítani minden olyan jellegű beírást, mely a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és/vagy zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzászólás. Az oldal üzemeltetői a szabályszegés súlyától függően (akár végleg vagy határozott ideig) kitilthatnak vagy végleg törölhetnek egyes felhasználókat a rendelkezésükre álló információk bármelyikének nem nyilvános módon történő felhasználásával. Az első hiba esetén általában csak akkor tiltják ki őket, ha a szabályszegés kiugróan súlyos.

A Szifon.com kizárólagos joga eldönteni, hogy mi az a morális, ízlésbeli határ, vagy mi az a tartalom, ami az előbbiekben leírtakat megsérti és melyek azok, amelyeket még megenged.

Azon felhasználók ellen, akik nem tartották be a moderálási alapelvekben rögzítetteket, a Szifon.com-nak joga van fellépni úgy, hogy minden általuk rendelkezésre álló eszközzel megakadályozzák az alapelvek vagy törvények ismételt megsértését.

A Szifon.com mindent megtesz, hogy a szabályokat sértő hozzászólásokat szankcionálják, de a blog mérete miatt nem biztos, hogy mindent megtalálnak. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint a moderálási elvekben rögzített kitételek bármelyikébe ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze azt a [email protected] címen.

A Szifon.com egyéni belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik az oldalán közzétett információval, illetve hozzászólással. A hozzászólás közzétételével a felhasználó lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben arra alapozva nem támaszthat.

A Szifon.com névtelenséget biztosít a felhasználóinak. Bizonyos megkötésekkel minden felhasználó olyan álnevet (nick) választhat magának, amilyet csak akar.

Nem választható olyan nick, amely:

 • a valós életben bármely közszereplő, közismert ember, cég, vagy szervezet neve, vagy ahhoz megtévesztésig hasonló nick név, ha nem ő az a személy, vagy nem ő a cég vagy szervezet képviselője;
 • más regisztrált felhasználó által már használt vagy ahhoz megtévesztésig hasonló nick név;
 • más jogos és méltányolható érdekeit sértő név;
 • obszcén vagy trágár kifejezés;
 • törvényt sértő kifejezés;
 • a Szifon.com valamely hivatalos személyére utaló vagy ahhoz megtévesztésig hasonló nick név;
 • burkolt vagy nyílt reklám, marketing vagy PR-hordozónak tekinthető.

Amennyiben egy felhasználó a fenti lehetőségek közül bármelyik pontot megszegi, és tiltott kategóriába tartozó nicket használ, hozzászólásának tartalmától függetlenül moderálhatjuk véleményét és/vagy kitilthatjuk a blogról.

A moderálási elvek külön értesítés nélküli megváltoztatásának jogát fenntartjuk!

A moderálási elveink 2010. augusztus 17-től érvényesek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment