fbpx Skip to content

A cikk 2023 vagy később is aktuális!

Szoktuk mondani, hogy a legjobb Apple biztosítás az AppleCare+. Amennyiben újdonsült Mac, iPhone, iPad, Apple Watch vagy AirPods tulajdonos vagy mindenképp érdemes az AppleCare+-t választani. Hazánkban nem vásárolható meg hivatalosan, de külföldi beállításokkal, címmel és bankkártyával itthonról is simán megköthetjük.

AppleCare+ iPhone-hoz és iPadhez valamint Apple Watch-hoz

Egy iPhone 15 Pro már nem tartozik az olcsó készülékek közé, és egy kijelző törés, vagy adott esetben egy beázás már komoly problémát jelenthet, ami több 100.000Ft-os javítási költséget vonhat maga után. Ezt jelenleg a legolcsóbb biztosítással vagy AppleCare+-szal tudjuk megoldani, mindkettőnek megvan az előnye és hátránya is. Ha szeretnél AppleCare+ kötni, akkor a Szifon.com külön díj ellenében segít aktiválni a készülékre, és később a garanciális ügyintézésben is tanácsot adhatunk! Írj nekünk!

Igazából ez a lehető legjobb biztosítás, mert 100%-osan eredeti alkatrészt kaptok javításkor, illetve az iPadnél, Apple Watch-nál és AirPods-nál minden esetben az egész készüléket cseréli az Apple, tehát hibázni sem tudtok.

Ebben a cikkben részletesen leírtuk, hogy hogyan tudjátok megkötni saját magatoknak az AppleCare+-t, de ha nincs külföldi bankkártyátok és címetek, akkor mi is nagyon szívesen megkötjük nektek külön díjért cserébe. Ezt az elmúlt években hoztuk el nektek, hogy a lehető legjobb biztosítást tudjátok megkötni az Apple terméketekre. Az AppleCare+ kizárólag a vásárlástól számított 60 napig köthető meg! Amennyiben a mi segítségünkre van szükségetek, írjatok egy emailt a [email protected]-ra a készülék megjelölésével és tájékoztatunk titeket a részletekről!

A jogszabályoknak köszönhetően magánszemélyként, hazánkban a hivatalos 1 éves Apple garancián túl értékhatártól függően +1 vagy +2 év szavatossággal is gazdagabbak vagyunk. Ez effektíve minden eladott magyar készülékre érvényes (lenne), de sajnos a sarki GSM boltos nem valószínű, hogy betartja ezen jogszabályt, illetve ő külföldről vásárolja a telefont is. Tehát, ha hivatalos helyről vásároljuk meg, ami például lehet egy Apple Premium Reseller, vagy az Apple.hu, vagy éppen egy mobilszolgáltató, esetleg MediaMarkt, akkor az első 1 éven felül még 1 illetve 2 év szavatosságot is magunkénak tudhatunk, ami olykor jól jöhet. Természetesen a szavatosság csak magánszemélyeknek van, cégnévre vásárolt készülékre nem érvényes. A szavatosság ideje alatt szükségünk lehet az eredeti számlára is, így azt rakjuk el. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk, érdemes elolvasni: Hogyan legyen Magyarországon 2 év garanciád az Apple termékeidre, avagy mi a szavatosság?

Mac, iPhone biztosítás

Biztosítást számtalan helyen lehet kötni, írtunk is már róla, hogy hogyan történik a szervizre szoruló, biztosított készülék ügyintézése. Ez persze cégenként eltér, így most nem is térnék erre ki, érdemes mindig megkérdezni a biztosítás megkötésekor, hogy mi történik, ha leejtük, beázik, ellopják és így tovább…

Miért vásároljunk biztosítást?

Véleményem szerint ha már hivatalos forrásból veszünk iPhone-t, elfogadható árú egy 15-35.000Ft-os biztosítás azért, hogy ha leejtjük, vagy esetleg beázik a készülékünk, ne fizessük rá a gatyánkat.

Példának okáért vegyük azt, hogy egy 2 éves iPhone 8-at leejtünk, betörik a kijelzője, és valamiért nem működik az ujjlenyomat-olvasó sem. Garancia már nincs a készülékre, mert erre nem vonatkozik, ezért elmegyünk egy nem hivatalos szervizbe megcsináltatni a kijelzőt. Ott kicserélik a teljes kijelzőt, de sajnos az ujjlenyomat-olvasó továbbra sem működik, mert olyan kár érte. Ez sajnos nem javítható, és nem cserélhető. iPhone 8 esetén nagyjából 60.000Ft-ba kerül a kijelző cseréje, és ezentúl búcsút intettük az ujjlenyomat-olvasásnak is – illetve a teljes cserére való jogosultságnak is, de erről később.

Biztosított készülék esetén, mivel ujjlenyomat-olvasót itthon nem cserél vagy javít az Apple, ezért a hivatalos szervizben történő ügyintézéskor egy teljesen új iPhone 8-at kapunk, jellemzően minimális, mondjuk 25.000Ft önrészért cserébe. Vígan éljük tovább az életünket.

A fenti nyilván egy szélsőséges példa volt, de sokszor beáztatjuk a telefont, vagy éppen úgy ejtük le, hogy az alaplap is megsérül, ezek mind-mind megoldhatóak egy-egy biztosítással. Ugyan többet fizetünk a készülékért az elején, de aztán a végén jobban járhatunk.

Nyilván sokan tokban tartják, vagy éppen nincs arra keret, hogy teljes áron vásároljanak iPhone-t, így nekik a biztosítás nem is opció.

Biztosítás ár/érték?

Nyilván ahány hely, annyiféle ár is van ezeknek a biztosításoknak a megkötésére. Figyeljünk oda, hogy mit kötünk, érvényes legyen mindenre kiterjedve, illetve hogy mégis hogyan történik ez a szerviz:

A Telekomnál például többféle csomagból is választhatunk, de érdemes azt is elolvasni, hogy itt a kárt általában javítják, amely szóba a csere is beletartozik, de sajnos arról semmilyen információt nem találtunk, hogy ki vagy mi a biztosító szervizpartnere. Egyszóval körültekintőnek kell lennünk azért, de mindenesetre a biztosítás sok esetben sokkal többre kiterjed, mint az AppleCare+, lásd lopás vagy rablás és még jóval olcsóbb is!

Hány évre kössünk biztosítást?

Mindig mérjük fel, hogy hány évente cserélünk készüléket. Ha évente cserélünk, nem biztos, hogy megéri egyáltalán a biztosítás, mert egy év alatt kevesebb eséllyel tesszük tönkre (kivéve persze akkor, ha jellemzően sokszor ejtjük le és törik be a kijelző). Ha már 2 vagy 3 évre vesszük, akkor érdemes a maximumot kiválasztani, ne ezen múljon, ráadásul eladni is könnyebb egy biztosítással rendelkező készüléket.

Apple MacBook, iMac, Mac Pro, Mac mini

Manapság egyre inkább érdemes a fenti Apple termékekre is biztosítást kötni, mivel az Apple annyira elmozdult abba az irányba, hogy mindent ráépít az alaplapra, hogy már szinte szervizelhetetlenek. Egy kijelzőcsere több százezer Ft-ba kerülhet egy retinás gép esetén, így biztosítással sokkal több pénzt spórolhatunk meg, mint mondjuk egy iPhone-nál. Arról nem beszélve, hogy sokszor a biztosítás több dologra is kiterjed, mint mondjuk a garancia, lopásról meg ne is beszéljünk.

Egyszóval, ha úgy adódik, hogy új iPhone-t, vagy más Apple terméket vásárolunk hivatalos helyről, mindenképp nézzünk utána a biztosításnak, mert sokat spórolhatunk, ha később bármi gond adódna.

Apple Watch és az Apple Care+

Az elmúlt néhány év tapasztalatai alapján az Apple Watch Sport verzióihoz szinte kötelező az AppleCare+, mert olyannyira karcolódnak, törnek a kijelzőik, hogy arra az ember jóformán nem számít. Viszonylag olcsón meg is tudjuk úszni, és így 2 évig, ha bármi történik, akár mi hibánkból is, az Apple kicseréli az órát. Ugyanez egyébként annyira nem fontos rozsdamentesacél órákhoz, de azért fő a biztonság. Az iPhone-hoz hasonlóan megtaláljuk az Apple-támogatás alkalmazásban az óránkat és ugyanúgy aktiválhatjuk, amit a cikk további részében olvashatsz el.

AppleCare és AppleCare+ Mac és iPhone esetén

AppleCare+ iPhone, iPad, Mac számítógépekre

Kétféle AppleCare létezik jelenleg. Az egyiket AppleCare-nek a másik pedig az AppleCare+-nak hívja az Apple. A sima változat lényegében egy garancia meghosszabbítás, +2 évet kapunk Mac termékek, és +1 évet iPad esetén a hivatalos garancián felül. Tehát egy MacBook Pro esetén 3 évig lesz garanciális a készülék, egy iPad pedig 2 évig.

Az AppleCare-t egészen a hivatalos garancia lejáratáig megvásárolhatjuk. Amennyiben például a gépünket 2017 júliusában vettük, akkor ezt a fajta garancia hosszabbítást elég, ha csak 2018 júliusában vásároljuk meg. Az AppleCare-rel én már sokszor garanciáztattam 2-3 éves gépemet a normál garanciaidőn túl jelentkezett hibák miatt, és egy laptopot nem egy évre vásárolunk, ami miatt nem árt, ha van rajta plusz garancia.

Az AppleCare+, ahogy a nevében is benne van, rendelkezik egy plusz szolgáltatással is. Ez pedig az, hogy a garancia ideje alatt többször, a saját hibánkból bekövetkezett meghibásodás miatt is javítja, cseréli a készüléket az Apple, minimális összegért cserébe. Például, ha vízkár éri az iPhone-t, akkor azt a sima AppleCare nem védi meg, az garancián túli hibának minősül. Azonban ha van AppleCare+ rajta, akkor minimális összegért, 15-25.000Ft-ért az Apple kicseréli a teljes készülék egy teljesen újra. Az AppleCare+ kizárólag a vásárlás napjától számított maximum 60 napig vásárolható meg, ezután nincs rá lehetőségünk!

Az AppleCare+ iPhone, iPad esetén az eredeti garancia mellé plusz 1 évet ad, tehát összesen 2 évig lesz garanciális a készülékünk. Mac gépek esetén +2 évet ad, tehát azok összesen 3 évig lesznek garanciálisak.

AppleCare+ érvényesítése hazánkban

Magyarországon sajnos nem érhető el az AppleCare+ szolgáltatás, azonban külföldön vásárolt telefonokra vásárláskor aktiválhatjuk, amit később itthon is érvényesíthetünk. iPhone esetén érthető okokból felesleges beszélni a sima AppleCare-ről, ott már érdemes az AppleCare+-t választani.

Külföldön vásárolt iPhone-om van, de elfelejtettem AppleCare+-t venni!

Az Apple egy ideje már megkönnyítette az AppleCare és AppleCare+ online vásárlást. A Szifon.com csapat több tagja is évek óta vásárol a laptopjához, telefonjához is AppleCare-t, és az iPhone 11 esetén ez fokozottan ajánlott, érthető okokból.

Idén én a Telekomnál vásároltam meg az iPhone 11 Pro-mat két évvel az iPhone X után. Két éve arra is vásároltam AppleCare+-t, így kicseréltettem az Apple-nél, eladtam, majd pedig megvettem két éves részletfizetésre az iPhone 11 Pro-t. Nem mondom, hogy az iPhone X már megérett a cserére, de a kamerára is panaszkodtam, az akkumulátor is 83%-os volt, és amúgy is az iPhone 11 Pro kamerája ég és föld vele szemben. Szóval a Telekomnál kaptam egy jó üzleti lehetőséget, így belevágtam, tudtam, hogy a következő két évben nem fogok cserélni, mert azért manapság már brutális áruk van az új iPhone-oknak…

A Telekom biztosítása nekem személy szerint nem tetszik, én mindig AppleCare+ párti voltam. A kényelem nekem megér ennyi felárat – nyilván bukom azt, hogy akkor is biztosítva legyek, ha ellopják, de cserébe beviszem a törött készüléket valamelyik hivatalos szervizbe, és kapok egy újat néhány napon belül.

AppleCare+ iPhone 11 Pro

2017-ben még viszonylag egyszerű volt az AppleCare+ vásárlása, az azóta eltelt két év alatt viszont az Apple sajnos sok esetben megnehezítette, hogy ilyen terméket vásároljunk olyan országokban, ahol ők hivatalosan nem forgalmazzák. Így trükkökhöz kell folyamodnunk, ha ilyet szeretnénk. Sajnos a két éves cikkemben lévő módszer már nem működik, ezt idővel jelezték is hozzászólásban, így gondoltam, újra nekikezdek ennek folyamatnak és megnézem, mi kell ahhoz, hogy itthon is aktiváljam, ahogy látjátok is az első képet. ?

[appstore id=”1130498044″]

Először is nézzük meg, hogy benne vagyunk-e még a 60 napban. Ehhez a készülékre töltsük le az Apple Support avagy Apple-támogatás alkalmazást. Abban az első oldalon megtaláljuk felül azon készülékek listáját, amire még megköthető az AppleCare+. Ilyen lehet mondjuk egy iPhone, iPad vagy Apple Watch is.

AppleCare+ iPhone 11

Nyomjunk rá a készülékre, majd pedig kövessük az utasításokat. Először országot kell választanunk. Itt van az első olyan probléma, ahol döntést kell hoznunk és sajnos külső támogatásra, ismerősre is szükségünk lehet. Két éve még az USA-t is ki lehetett választani, most azonban már csak európai országokat lehet, például Németországot, Ausztriát, vagy éppen Angliát (USA-ban volt a legolcsóbb az AppleCare+). Fontos, hogy melyiket választjuk ki, mert ahhoz tartozó címre és bankkártyára is szükségünk van – magyar bankkártyával nem fog működni!

Nem boldogulsz? Segítünk!

Ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az órádra, telefonodra vagy bármilyen más Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag az aktiválástól számított 60 napon belül köthető meg!

Valószínűleg egy diagnosztikát kell lefuttatni távolról, ami feltérképezi a készülék jelenlegi állapotát. Megnézi, van-e rajta (szoftveresen érzékelhető) meghibásodás és így tovább. Ehhez kapni fogunk egy e-mailt, amiben rá kell nyomni a futtatásra, ha az kész, vissza kell mennünk az Apple-támogatás alkalmazásba, majd feltölteni a diagnosztika eredményét.

Amennyiben minden rendben lezajlott, már csak a fizetésre van szükség. Ehhez adjunk meg akkor a címet, amilyen országot kiválasztottuk. Ez lehet ismerős címe, de igazából teljesen mindegy, csak valós legyen. Adjunk meg egy, az adott országhoz tartózó bankkártyát. Mi ezért választottuk az Egyesült Királyságot (UK), mert a Monzo kártyánk angliai, és így az Apple is elfogadta. OTP vagy Raiffeisen kártyát például nem fogadott el, ilyenkor az alábbi hibaüzenetet kaphatjuk (lásd bal oldali kép):

Amennyiben sikerül megfelelő címet és kártyát használni, a vásárlás és aktiválás online végbemegy. Nem kell hozzá bemenni sehova, nem kell külföldön lenni, csupán az Apple-támogatás alkalmazást használni. A Monzo alapján Revolut vagy bármilyen más online bank kártyájával is működhet, de ezt nem próbáltuk – amennyiben te kipróbálod és működik, írd le hozzászólásban!

Ha az Apple-támogatás app nem dob fel számunkra semmi ilyen opciót, akkor nyissuk meg ezt az oldalt: https://mysupport.apple.com/add-coverage/producttypes.

Magyarországon vásárolt iPhone és az AppleCare+

Például ha az Apple.hu-n vásároltuk meg a telefonunkat, akkor nincs lehetőségünk biztosítani, és hivatalosan nem érhető el az AppleCare+ sem, az oldalon nem tudjuk kiválasztani vásárláskor. Lehetséges, hogy van olyan biztosító, ami bevizsgálás után biztosítja a készüléket, de ilyet mi nem ismerünk. Szóval ez egy patthelyzet.

Ilyenkor próbáljuk meg a fenti AppleCare+ aktiválást. Ha ez sikerül, onnantól nyert ügyünk van, mivel az AppleCare+-t már itthon is elfogadják a hivatalos Apple szervizek.

AppleCare+ MacBookokra

Természetesen asztali és hordozható gépre is vásárolhatunk AppleCare+-t. Mac-ek esetén ez nem 2 év, hanem 3 év védelmet jelent, és igen, kiterjed az akkumulátor problémákra is.

Természetesen az új M1-es gépekre is lehet vásárolni ilyet, ajánlott is, mert ugye ez első generációs gép, ki tudja, hogy milyen probléma lesz a közeljövőben velük.

Biztosítás vagy AppleCare+?

A biztosítás akár lopásra és rablásra is kiterjedhet, olcsóbb, és persze hazánkban kényelmesen megköthető, akár iPhone-ra is, ellenben az AppleCare+-szal. Többek között ezért is van itthon biztosítás az APR-eknél, mert nem érhető el hazánkban az AppleCare+ védelem.

A jó hír viszont, hogy most már a külföldön vagy nálunk vásárolt készülékekre is vásárolhatunk AppleCare+-t és az hazánkban érvényesíthető is. Azonban ezt érdemes már vásárláskor “rárakatni” külföldön és nem utólag. De ahogy látható, már erre is van lehetőség.

Nem boldogulsz? Segítünk!

Ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az órádra, telefonodra vagy bármilyen más Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag az aktiválástól számított 60 napon belül köthető meg!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Én a 11 Pro-ra a Settings appből tudtam AppleCare±t kötni havi $9.99-ért amerikai Apple ID-val és Revolut kártyával. Remélem nem lesz rá szükség, de jó tudni, hogy van.

 2. November 10-n vásárolt XR-re nekem nem hoz fel semmit a letölthető app. Pedig apple.com és van angol Revolut kártyám.

 3. Ez amugy keszulektol is fugg :slight_smile: Hol vetted?

 4. Köszi, itt ok. :slight_smile:

 5. Tudtan hogy bele kene irni a cikkbe a linket :slight_smile: @Jadeye dobd bele kerlek.

 6. Avatar for isepsi isepsi says:

  A Telekom oldala szerint “Biztosítás csak a Telekomtól vásárolt, legfeljebb bruttó 350 000 Ft akciós kiskereskedelmi árú mobiltelefonokra és mobilinternetezésre alkalmas eszközre köthető.”

 7. Én is vettem az új iphone pro-ra  care+ UK-címreés a curve kátyát adtam meg mögötte a saját bankkártyámmal simán ment azzal is de mással nem. így aki akar venni és van curve kártyája az meg tudja azzal venni pikk pakk. A telefont az .hu vettem lefutott az ellenörzés és utána ki is tudtam fizetni.

 8. Az apple watch sporthoz én is ajánlom nagyon! Volt eddig series 2,3,4-em és összesen 6 csere :joy:

 9. Köszönöm szépen az infót! :slight_smile: Hibátlan akkor ez a módszer.

 10. Avatar for went went says:

  Itthon vásárolt watch5 re próbáltam,de nem adja be azt a menüt :frowning: akkor ez eselytelen? Köszi

 11. Sziasztok!

  Jó a cikk, ha cserélem az iPhone-t még jól jöhet, de arról nem esik szó, hogy ez iCloud fiókhoz rendelődik-e automatikusan vagy nem, és ez később még jelenthet problémát, én is most ezzel állok szemben:

  Van egy iPhone X-em 2017.11.05-én lett vásárolva az USA-ban AppleCare+ al együtt 2évre. Most amikor lejárt 11.05-én felmentem az apple checkcoverage oldalára US régióbeállítással a weboldalon és jelezte hogy meghosszabbíthatom havi konstrukcióban az AppleCare+ szerződésem, mivel korábban màr kellett használnom, kapva kaptam az alkalmon és meg is hosszabbítottam ott helyben az oldalon, hasonló folyamattal, egy diagot bekért és fizethettem is. Megadtam az email címem, USA címnek az Apple Park Cupertino-i helyét, majd fizettem az OTP-s debit MasterCard kártyámmal. Idáig minden rendben is volt megkaptam a bizonylatot is, a telefon is újra jelezte hogy van biztosításom, csak az most semmilyen fiókhoz nem köthető és adott egy linket, hogy ezt hol tehetem meg. De amikor AppleID-hez kellene rendelni az előfizetést ott sem a saját magyar AppleID-m hoz nem tudom rendelni, ami logikus, de csináltam egy amerikai AppleID-t ugyanazokkal az adatokkal ami a biztosításban van és azzal sem megy. És itt jön a probléma, ezt az egészet egyszer lehet eljátszani mert ha még egyszer lejár az AC+ utána nem lesz megújítható, viszont a bankkártyám februárban lejár és nem tudom sehol módosítani a fizetési módot.

  Esetleg járt már így valaki, bár tudom, hogy a 2 éves szerződésnél ez nem lehet akkora probléma, de hátha? Vagy van ötletetek hogy lehetne ezt megkerülni?

 12. Avatar for went went says:

  …ha a lap alján a régiónak magyar helyett USA-t választom ki,akkor lehet amerikait kötni 79$ .
  Meg mindig a legolcsóbb . Az összes európai ami megy ott 99€( watch 5). Már csak egy létező USAcimet kell találnom :grin:

 13. USA kártya kellhet hozzá, de melyik lap alján? Gondolom az a külön link nem? Küldesz képernyőképet kérlek. Illetve te próbáltad? Ettől még valami USA bankkártya revolut vagy curve kellhet hozzá.

 14. Avatar for went went says:

  Igen én, support apple oldalon (nem az App.) revolut kartyam van, azzal próbálom majd.csak most kicsit megijedtem az előttem író miatt h lehet kell USA apple id is?!

 15. Szerintem neked mivel határozott idejű szerződést kötsz nem fontos hogy AppleID-hoz tudd rendelni, még ha kérné is, mert később nem fogsz rajta módosítani semmit, nem olyan előfizetéses konstrukció mint az enyém. (A határozott idejű, mivel AppleStore-ban lett véve fizikailag, nekem sem volt semmihez rendelve).

 16. Ki kell próbálni. :slight_smile:

 17. Hát ezt passzolom :confused: Nincs benne tapasztalatom hogy USA-ban ez hogy megy. Eléggé kontrollárja ezt az Apple láthatod, hogy nem nagyon engedi más országból ID-ból csinálni. Ha sikerül valahogy megoldani mindenképp írd ide kérlek a tapasztalatodat.

  Én azt sem tudtam teljesen, hogy meg lehet újítani az AppleCare+ -t.

 18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @went @SzifonAdmin ha amerikai kártya kell hozzá, akkor szerintem a Revoluttal nem fog menni, mert az angol, és nem amerikai.

 19. @Jadeye Az amerikai kártyára írtam én be az OTP-set, és fogadta el, azok után szerintem próbálkozni bőven megéri bármivel, aztán maximum nem sikerül és angol régióban kell megvenni a drágábbat angol kártyával. (Revolut, és talan Curve vagy Monese is jó lehet úgy)
  @SzifonAdmin Én sem tudtam, hogy lehet hosszabbítani ameddig fel nem ajánlotta, ez nem lehet egy széles körben bevezetett dolog. De nem adom fel, nem akarom, hogy februártól elvesszen. Ha minden kötél szakad felhívom az USA supportot hátha ők tudnak segíteni, és nem elküldenek.

 20. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  Hello! Nekem is Telekomos van ahogy a cikk írónak is. Nekem se hozza fel az app mit kell átállítani ,hogy onnan tudjam intézni én is??Régiót nyelvet?? Mert látom Angolon van a tied is amikor a cikk képei fel vannak rakva. Se az oldal link nem hoz fel semmit se a Támogatás app csak azt ,hogy zöld pipa a 11 pro Maxom mellett. Plusz állandóan azt mutatja ,hogy az  tv hoz tudok kötni még december 29 ig de ahoz nem is lehet kötni! Nem is enged tovább csak egyből azt dobja fel ,hogy hívjam a támogatást ezt meg is tettem egyszer és azt mondták nem lehet hozzá kötni…Valami trükk csak van benne amit nem írtál le a cikkben! :slight_smile:

 21. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  Leírtam,hogy kipróbáltam ,és beadja a készülékemet, és azt ,hogy: Milyen problémát tapasztal az iPhone készülékkel? Itt vannak lehetőségek ,és ennyi semmilyen applecare+ nincsen!!!
  Azért kíváncsi lennék, hogy egy magyar régiós Telekomos készülékre mióta ajánlja fel az Applecare+ szolgáltatást?? Legalább privátban megírná aki a cikket írta erről vagy konkrétan aki a Telekomos telefonjára kötötte, hogyan is csinálta meg.Mert ahogy le van írva a cikkben úgy biztosan nem !
  Se a Támogatás alkalmazásban se a linkelt weboldalon nem ajánl fel semmit se a telefonomra lépve…

 22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @kkp900 ebben az esetben valószínűleg már túl lehetsz azon az időtartamon, ameddig megkötheted rá. de erre mi nem látunk rá, ezt csak az Apple Támogatás tudja megmondani, tehát őket lenne érdemes megkérdezni: https://apple.com/hu/contact

  emellett a https://checkcoverage.apple.com oldalon a készüléked sorozatszámát megadva is tudod ellenőrizni, ki fogja írni, hogy jogosult vagy-e AppleCare vásárlására, vagy sem.

 23. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  November 5.-én vettem a telefont. Szóval marhára nem vagyok kicsúszva a 60 napból. Azért azt ne mondjátok már nekem, hogy az egyik Telekomos telefonra lehet venni a másikra meg nem? Le ellenőriztem nem adja be sehol sem. Ezért kérdeztem, hogy mit állítottatok át a telefonon? Azért az vicces lenne ,hogy felhívnám az Applet ,hogy Applecaret+ szeretnék venni fiktív lakcímmel ahogy ti is leírjátok pontosan nem így hívjátok de amit csináltok az pont ez. Mert ,hogy ti sem laktok se amerikába hivatalosan se angliába pld az is biztos az elmúlt pár évben amikor kijátszottátok az Applecaret+ telora laptopra ahogyan a cikkben is volt írva. Na ezzel semmi bajom sincsen ,csak pontosan a legfontosabb részt hagyjátok ki a leírásból, hogy mit kell trükközni, hogy be lehessen állítani. Nyílván aki a cikket írta az is azért csinálta neten ,mert akkor nem ellenőriznek stb…nem úgy mint amikor telefonon intézed azt ilyet velük. Egyszer már próbáltam telefonon applecare+ venni de nem sikerült mivel a mi országunkban nem lehet hivatalosan. Mondjuk a lakcím az minek is kell amúgy küldenek egy számlát oda vagy mi? Szerintem nem szoktak már papír alapúan semmit se küldeni ők sem… vagy tévedek?

  Én azért írtam elsődlegesen ,mert Telekomos magánemberként vásárolt telefonnal rendelkezem ,ahogyan a cikkben is le van írva! Ezért próbálnám én is megkötni rá. Eleve nekem az furcsa ,hogy ha magyar régiós a Telekomos telefon akkor ,hogy nem látják ezt az Applenel? Vagy csak nem foglalkoznak vele? Vagy nem magyar rádiós a Telekomos telefon amit árulnak??

 24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a cikkben leírta @SzifonAdmin kolléga, hogy mit tett. ennyi információ alapján mi nem tudjuk megmondani, neked miért nem sikerül.

 25. Nálam pont aktuális a dolog.
  Mi van akkor ha külföldön vásárolt termékre veszem meg ami Magyarországon nem kapható? Pl. Apple Watch Cellular? Ebben az esetben hogyan tudom érvényesíteni az AppleCare±t? Ki kell mennem Bécsbe vagy kiküldhetem az órát?
  A másik kérdés, hogy bárhol megvehetem és bárhol érvényes lesz? Mert pl. Az USA olcsóbb mint mondjuk Európa.

 26. Nem órát akarok ott venni hanem AppleCare + t. Megéri?

 27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha megvan minden követelményed hozzá, akkor meg tudod venni, de tudommal itthon nem foglalkoz(hat)nak olyan készülékekkel, amelyeket az Apple itt nem forgalmaz, tehát viheted olyan országba, ahol a cég forgalmazza. ez az AppleCare-től független.

 28. nálad az lehet a baj, hogy amikor a gépről lekérdezed a support oldalon a seria szám alapján hogy meddig van garancia addig nem fogja feldobni az applecare+ amig előtte a régiót az oldal alján át nem állítod uk-re. Ha átdobod a seria számod megnézem neked és csinálok egy képernyőképet neked. Biztos vagyok benne minden telefonomon és ezközömön applecare+ van itthon vásároltam mind. Azért tud működni mert egy applecare+ az nem személyhez kötödik hanem az eszközhöz, és ha te eladod az megy tovább az új vásárlóhoz. Ezért tud működni mert ha kérdeznék is te simán mondhatod hogy már így vetted és ennyi, nyilván nem küldenek papíron semmit sehova csak mail-en, de mivel ez egy szerződés ezért kell hozzá egy cím is.

 29. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  Jó reggelt ! És köszönöm neked a választ!:ok_hand: Németre átállítottam, és úgy már működik.
  Sőt az a durva ,hogy így már az  tv re is engedi egyből megkötni a z applecaret mondjuk ez csak a sima de az se rossz 29 euróért szerintem. De ,hogy azt miért nem lehet itthonról megkötni azt nem értem pedig egyedül azt dobja fel a Tágomatás alkalmazásban. Na még van 30 napom eldönteni ,hogy megkötöm -e a túlóra. Mivel részt veszek a csere programba így évente cserélhetem a telefont ezért nem biztos , hogy van értelme megkötni 70 ezerért 1 évre ameddig nálam lesz a telefon. Még annyi lenne hozzád a kérdésem, hogy akkor a címmel kapcsolatosan gondolom van egy címed amin sose laktál angliába, de létező esetleg valami ismerősödnek a címe igaz? Pld ha megadom a régi lakcímemet németbe akkor nem fognak küldeni oda semmit se ugye? 13 éve nem lakok ott ezért kérdezem csak… Meg gondolom Revolut kártyát engedi majd ,hogy azzal fizessem ki? Valaki próbáltam már esetleg? De van Monese is meg Transfervise is ha azokkal jobb esetleg…

 30. Fura, hogy neki csak így dobta fel, nekem simán ment minden ellenőrzés, de valóban nem figyeltem milyenre volt az oldal állítva alul. Szerintem nekem ott alapból UK volt, mert ugye azzal próbálgattam és az Apple-Support alkalmazásból vitt el arra az oldalra, így derült ki, hogy van alternatív opció.

  Köszi a tippet :slight_smile:

 31. Én létező címet adtam meg, ismerősét. Természetesen bármilyen címet megadhatsz. Én UK kártyával, Monzo-val fizettem, de Monese szerintem tökéletes lesz nálad, UK-hez.

  Nyilván, próbáld meg, ha nem megy akkor nem megy, ha elfogadja akkor elfogadja. :slight_smile:

 32. Sajnos, ahogy @Jadeye is mondja. Garanciális ügyintézés sajnos olyan készüléken nem lehet hazánkban, amit nem forgalmazunk. Ilyen például az Apple Watch rozsdamentes-acél óra, vagy titán változat, de a HomePod is hasonló hányatott sorsú jelenleg.

 33. A Telekomtól vettem. Annyit még érdemes megemlítenem, hogy a régió US-re van állítva a telefonon.

 34. És Ausztriában tudnak vale foglalkozni?
  Azaz ha kötök AppleCare+ az USA-ban akkor az érvényes lesz Ausztriában is csak be kell mennem személyesen?

 35. Avatar for went went says:

  apple care+ usa vásárlással revolut kártya nem működik, kipróbálva. Marad a drágább európai,esetleg transferwise…

 36. Avatar for Czo Czo says:

  A transferwise bin is uk mint a revolut

 37. És ha dollár van a TransferWise számlán? Azt nem érzékeli USA kártyának?

 38. Avatar for Czo Czo says:

  Az elfogado oldalnak tok mind1 milyen penzemben van fedezet a kartyan. Azt megoljdak a kartyatarsasagok. A kartya elso szamjegyeibol latszik a folder/orszag/terulet/bank/bankfiok, itt szokas az orszagot/foldreszt ellenorizni.

 39. Akkor marad UK vagy Hollandia, hol olcsóbb?

 40. Most mondom, hogy nem fogja engedni mert nem német a kártya csak a revolut ha UK-s, transfervise monese és curve fog menni szerintem és ezért UK cím kell és ott tudod megvenni nagy valószinűséggel.

 41. Olyan kártyám van ami Holland bank hátterű azaz EUR alapú. De nem igaz, hogy nincs valami online MasterCard vagy Visa ami USA hátterű. Eddig amit láttam ott mindenhol kellette egy állandó USA lakcím.

 42. Avatar for went went says:

  care+ apple watch 5 esetén euróban (középárfolyamon) Usa 77,3 Euro , Nemet,osztrak holland stb 99 Euro
  UK 105,7 Euro.

 43. Köszi!
  Szerintetek megéri órára kötni? Ha amúgy is vigyáz rá az ember? Ha jól olvasom a plusz az akkumulátorra is érvényes azaz lehet, hogy mondjuk 2 év után kicserélik azért mert már nem olyan az aksi mint újkorában?

  Mit gondoltok?

 44. Avatar for went went says:

  ezen agyalok én is,ez az első órám,de itt többen írták ,hogy törnek gyorsan…

 45. Szerintem Sport órára kérdés nélkül megéri! Karcolódik, törik, minden… rozsdamentes-acél órára nem érdemes, az azért bírja.

 46. A karcok miatt is cserélik? Mintha azt olvastam volna, hogy arra nem vonatkozik a garancia.
  Viszont a rozsdamentes óra meg drága, nem 1 évre veszi az ember és ha 1,5 év után valami van az aksival akkor ha jól tudom azt nem cserélik csak az egész órát ami fizetős…

  Szóval nem tudom mi a jó döntés…

 47. Ha karcos, nyilván nem cserélik, de betöröd a kijelzőt, cserélik. :smiley:

 48. :slight_smile:
  Ezt értem, de nekem párom már ejtette el kőre a sport órát és semmi még egy karcolás se látszott rajta.
  Tehát nem is értem, hogy az Apple-nek ez miért éri meg. Mert gondolom az ilyen esetek 90%-ban a kalapáccsal találkozott véletlenül az óra…

  telefonnál is szerintem olyan, hogy valaki vagy vigyázik rá vagy tökre nem érdekli és akkor persze, hogy 1 év után kijelzőcsere…

 49. Hát,

  jó kérdés :slight_smile: Nekünk mindig megkarcolódott a Sport óránk sajnos. Jelenleg az iPhone 11 Pro-ra kijelzője is karcos lett már… pedig azt mondják ez a legellenállóbb üveg.

 50. Svájcban 99 CHF~90 Euro.

 51. Azért nem ingyenes a javítás vagy a csere. Nálunk 69 CHF és kétszer cseréltetheted a 2 év alatt. Szerintem ki van az számítva, hogy még nem veszteséges nekik. De amúgy apple care+ nélkül dobhatod is ki a sport órát, ha betörik a kijelzője mert majdnem annyiba kerül mint egy új óra. ( 335 a javítás, 449 az új) Amúgy tényleg szerencséje volt párodnak. Nekem egy gyorsabban becsapodó légytől is betörik :joy:

 52. És ha valami kamu dolgot ki találsz akkor is kicserélik neked? Nem jut eszembe de
  Mondjuk beragad mindig a tekerőmuzsika vagy folyton lefagy … vagy ezt elkezdik vizsgálni?

 53. Összetöröd “véletlen” és kész, tényleg az a legegyszerűbb. Őszintén megmondom, hogy én az apple care lejárata vége előtt pár nappal összetöröm “véletlen” a telefonom és mindig úgymond új telefont, órát ajándékozok tovább a családnak.

 54. Biztos bennem a hiba de valahogy úgy hozzam nő egy telefon vagy óra, hogy nem tudnám véletlenül elrejteni …

  De teljesen logikus amit írsz…

 55. USA AppleCare+

  Végül ma sikerült az USA régóra állítva is aktiválni az olcsóbb 199 dolláros AppleCare+ -t. Ehhez tényleg USA bankkártya kell és cím, de magyar Telekomos készülékre, itthonról aktiváltam, kényelmesen.

 56. Van kártya javaslatod, ami gyors és egyszerű?

 57. Ismerősnek Amazon Chase kártyája van, ez nem webes, normál bankos kártya.

 58. Ez lassan, de elérhető európából is (elküldik ide a kártyát?), vagy kell egy ottani cím és csak oda is küldik meg?

 59. Ez rendes bank, tehat kell helyi cim es amerikai allampolgarsag.

 60. Értem. Tudsz esetleg vmi más online lehetőséget?

 61. Ha tudnek beleirtam volna a cikkbe :))) Sajnos nekem is csak ilyen kartyaval sikerult, ezert ajanlottam a UK-t joval konyebb.

 62. Ott mennyi lett volna ugyanez?

 63. Ott van benne a cikkben :man_shrugging:t2::joy: UK 199 font us 199 dollar.

 64. Bocs, ahhoz el kellett volna olvassam. :see_no_evil:
  Ja és persze köszi :pray:
  Jav: Megnéztem és rájöttem, hogy ugyan átfutva, de olvastam csak többet kellene aludni

 65. Semmi gond :wink: turelmesen valaszoltam. Sajnos a USA dolgok mindig nehezebbek. Nekem szerencsem van ismerossel, azert ez nem olyan konnyu, ha nincs kint allampolgar ismerosunk. UK / EU joval konyebb, nyilvan dragabb, de ezert van ez a cikkben mert sokan igy megtudjak csinalni. De az USA sem lehetetlen a fentiek alapjan.

 66. Sziasztok!

  Valakinek van ötlete, hogyan lehet USA bankkártyát igényelni? Eddig bárhol néztem mindenhol kért valami társadalombiztosítási számot. Lehet nem jó a megfogalmazás. A lényeg, hogy mindenhol elakadtam.

 67. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  csak úgy nem tudsz igényelni. egy kinti ismerős küldhet neked mondjuk egy prepaid Visa kártyát (vagy legalábbis a kártyán lévő számokat), X dollár előre feltöltött összeggel, de azt általában nem tudod utána újból feltölteni és használni az SSN (social security number) nélkül, SSN-ed meg nem igazán lehet csak úgy.

 68. Sziasztok!
  Próbáltam UK előfizetni, de sehogy sem sikerült. Az app szerint február 2ig vagyok jogosult. Revolut kártyával próbálkoztam, mindenhol ugyanazt az UK címet adtam meg (apple ID, tartózkodás, bankkártya adatok etc.)…az utolsó lépésnél megis minden alkalommal ezt a hibaüzenetet írta ki: your billing info must match your residence…
  A készüléket Magyarországon vettem kereskedésben, a valós fizikai tartózkodási helyem is M.o.
  Tud valaki segíteni? Köszönöm előre is!

 69. Szia, Biztos, hogy mindenhol a UK állítottad be? Tehát a UK oldalon nézed? Az országot jól írtad be? A kártyán van Font? Elvileg kellene, hogy működjön.

 70. Mindenhol átállítottam…buktam is az ingyenes 1ev apple tv előfizetést. Atallitottam az applepayben is a számla infokat, a revolut oldalán is azt a címet adtam meg…A kártyán font számlát állítottam be alapnak. 15-20font korul lehet rajta, de addig nem szeretnek többet felrakni, amíg el nem jutok legalább a fizetés oldalra. Viszont mindig előtte all meg a dolog, miután bepipáltam a kötelező felteteleket es továbblépésre kattintok.

 71. Ja igen…a revolut kártyát csont nélkül bevette az applepay, szóval gondolom enged vele fizetni a storeban is

 72. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és biztos, hogy eleve UK volt már az oldal legalján is kiválasztva, még mielőtt bármit elkezdtél volna?

 73. Igen. Próbáltam appon es a fenti linkeken is. Miután atallitottam a beallitasokban, az appstoreban es id oldalon is a címet (utóbbit nehezen akarta beállítani, de kikapcsoltam a find my… es egyéb helymeghatározásokat), alapertelmezettkent alul UK-t ad (Safari+app is)

 74. Mikori a Revolut kártyád? Mert lehet hogy magyar régiós, és ha jól értelmeztem, akkor azzal nem fog menni az UK-ban?!

 75. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de az Apple ID-d esetén nem kell átállítani hozzá a címet.

 76. A kartyam kb 5napos. Eleve azért csináltam, h befizessem vele az AppleCare+t. Azóta minden este 2-3 órát buveszkedtem vele, hiába. Ezért is kertem végül segítséget, mert lassan biztosítás nélkül is törni fog a mobilom…véletlenül ofc. :smiley: revolut appban számlázási címnek UK címet adtam meg. Először próbáltam az alap számlával fizetni (remélve h megoldja magátol az atvaltast). Mivel így nem működött, csináltam egy tisztán font számlát, atraktam oda a pénzt es töröltem a forint számlát, hátha így nem akad be…

 77. A cikkben le van irva, hogy specifikus UK kartya kell, illetve X helyen a fizeteskor be kell irni egy UK cimet.

  Sehol sem irtam, hogy az Apple ID-t allitsd at! Felesleges kor volt. Ahogy a cikkben is lathatod ugyanazt irja ki neked hibanak, mikor nekem nem fogadta el a kartyat.

  Ugy latszik ez a revolutos kartya nem UK alapu, tehat nem tudod hasznalni ehhez. Monese vagy Monzo kell neked, de egyszerubb ha segitunk neked.

  Irj egy email a [email protected] -ra es megcsinaljuk neked, max atdobod revoluton a penzt :slight_smile:

 78. Igazából semmit nem kell átállítani.

  Csupán belépsz itt: support. apple. com/ en-gb/my-support
  Elvileg így alul UK lesz és ennyi.
  Minden marad magyar még a belépésnél a helymeghatározás is simán maradhat magyar. Nem értem hol csúszhat el a dolog.
  Esetleg tudsz egy képernyőképet küldeni?

  Itt valóban az lehet a bukta, hogy a Revolut kártya magyar régiós.

 79. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  itt lehet csekkolni, hogy tenyleg uk e a kartyad.
  elso 4 szam is eleg neki, hogy kiirja.

 80. Köszi ez szuper lehetőség.
  Ha valaki Revolut-os, akkor azt tudom mondani, hogy a Visa virtuális kártyámat UK- nek nézi, viszont a fizikai kártyám első négy száma alapján nem tudja besorolni területileg csak annyit mond helyesen, hogy MC.

 81. 2018 óta ha magyarként igényeltél Revolut kártyát, akkor az már magyar BIN-es.

  Early adopterek jártak jól, mert a legelején még UK kódos kártyákat adtak. Ebből volt egyébként az Apple Pay-es kavarodás is.

 82. Én pár hete kaptam meg a visa kártyám így fél év után 5x újraküldve (köszi posta…) és angol.

 83. Amióta Visa kártyákat osztogatnak MasterCard helyett, mindegyik UK bin-es, független attól hol vagy.

 84. Ezt nem igazán értem.

  Elvileg a kártyaszámból csak a kibocsátót lehet meghatározni. És mivel a REVOLUT angol banki háttérrel rendelkezik ezért elvileg minden kártya angol.

  Olyanról nem nagyon hallottam, hogy maga a kártya lehet valamilyen nemzetiségű. Mindig a kibocsátó számít.

 85. Avatar for Czo Czo says:

  A kartyaszam elejebol (4 vagy 6 vagy 8 karakter), kiderul, a bank, a bankfiok valamint az orszag is. Ezenfelul jelolve van hogy Debit vagy Credit, sott meg az is, hogy prepaid vagy nem prepaid. Mastercard eseten az egyeb preimum szintek szinten jelolve vannak (VISA eseten nem tudom, ott nincs specialis karytam).

 86. A kártyakibocsátó derül ki, nem a bank. Ez sok esetben nem ugyanaz! A VISA-nál is kiderül, hogy milyen szintű, pl. Gold stb. Meg az, hogy Debit vagy Credit.

 87. Én még nem találtam olyan oldalt ami biztosan megmondta volna a kártya eredetét.
  Nekem a Revolut kártyára volt olyan oldal ami angolnak de olyan is ami magyarnak vagy amerikainak jelezte…

  De ha tudsz olyan oldalt ami 100% pontossággal megmondja a kártya eredtét kérlek oszd meg velünk.

 88. Avatar for Czo Czo says:

  A https://binlist.net nekem az osszes kartyamra az alltalam is ismert valodi adatokat adja. A BIN szam beirasa semilyen veszelyt nem rejt magaban. Nyilvan nem irod be az egesz szamot, hanem eloszor 4-et, majd ha nem adott meg minden infot, akkor 6-ot vagy 8-at. En nem ferek hozza a regisztralt BIN-ek adatbazisahoz, igy csak a googlera tudok tamaszkodni.

 89. Lehet, hogy neked van igazad nem tudom.

  Viszont azt nem értem, hogy ha a REVOLUT angol bank akkor mi alapján lehet magyar a kártya?
  Eddig ha bankszakembert kérdeztem arról, hogy mi alapján állapítható meg a kártya “nemzetisége” mindig a kibocsátó intézményt mondták.

 90. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  What Is a Bank Identification Number (BIN)?
  A bank identification number (BIN) is the initial four to six numbers that appear on a credit card. The bank identification number uniquely identifies the institution issuing the card. The BIN is key in the process of matching transactions to the issuer of the charge card. This numbering system also applies to charge cards, gift cards, debit cards, prepaid cards, and electronic benefit cards.

  Understanding Bank Identification Numbers (BIN)
  Bank identification numbers are used by other institutions, such as American Express, as well. The term “issuer identification number” (IIN) is used interchangeably with BIN. The numbering system helps identify identity theft or potential security breaches by comparing data, such as the address of the institution issuing the card and the address of the cardholder.

  How a BIN Works
  The bank identification number is a numbering system developed by the American National Standards Institute and the International Organization for Standardization (ISO) to identify institutions that issue bank cards. The first digit of the BIN specifies the Major Industry Identifier (MII), such as airline, banking or travel, and the next five digits specify the issuing institution or bank. For example, the MII for a Visa credit card starts with the number four. The BIN helps merchants evaluate and assess their payment card transactions.

  The BIN quickly helps a merchant identify which bank the money is being transferred from, the address, and phone number of the bank, if the issuing bank is in the same country as the device used to make the transaction. The BIN verifies the address information provided by the customer.

  When a customer makes an online purchase, the customer enters her card details on the payment page. After submitting the first four to six digits of the card, the online retailer can detect which institution issued the customer’s card, the card brand (such as Visa or MasterCard), the card level (such as corporate or platinum), the card type (such as a debit card or a credit card), and the issuing bank country.

  Examples of BIN and Authorization
  The BIN identifies which issuer receives the authorization request for the transaction to verify if the card or account is valid and whether the purchase amount is available on the card. This process results in the charge being either approved or denied.

  For example, a customer stands at a gas pump and swipes her bank card. Once she swipes the card, the system scans the BIN to detect the specific issuing institution that withdraws the funds. An authorization request is put on the customer’s account. The request is authorized within a few seconds, and the transaction is approved. The credit card processing system would be unable to determine the origin of the customer’s funds and would be unable to complete the transaction without a BIN.

 91. A kártyát kiállító nem mindig egyezik a bankkal ahol a számlád van. Nekem is van olyan számlám amihez van egy prepaid kártya és még rajta is van a bank logója meg náluk igényeltem és őket hívom, ha tölteni kell a kártyát. Mégis egy másik bank adta ki a kártyát és ezt írja ki, ha ellenőrzöm a BIN-t. A lényeg, hogy ki állította ki a kártyát és nem az hol van a kontód.

 92. Köszi, A kérdés az, hogy ha valaki UK kártyát szeretne akkor mi a teendő?

  Azt gondolom, hogy ha egy banknál a forint is választható mint számlapénz ahogy a Revolutnál vagy Transferwisenél és valaki magyar papírokkal regisztrál akkor az magyar kártya lesz.

  Ha viszont Monese vagy Monzo kártyám van ahol fontban vezetik az egyenleget ott meg angol lesz a kártya.

  Azaz Revoluton átváltod a pénzt fontra majd átutalod monjuk a Monzo vagy Monese kártyára és azzal fizetsz.

  Szerintem így megoldható.

  Mit gondoltok?

 93. Ha van Monzo vagy Monese kártyád, azok biztos UK-esek lesznek (Monsese-nél UK-est kell rendelni, nem EU-sat) akkor csak ráraksz pénzt, Transferwise vagy Revoluton keresztül és megy!

  Mindkét kártyához UK cím kell ahova leszállítják, talán a Monese-hez nem, mert anno simán kiszállították Magyarországra is, de nem tudom azóta változott-e ez.

 94. A Monzo-nál ha jól látom kell UK cím. A Monese-nél nem kell.

 95. A Monese-nél kérdezi, ott mit adsz meg?

 96. Ez amúgy benne van a szerződésben a 3-as pont alatt, és ez valahogy mostanság változott, mert tavaly még a készülék vásárlástól számították. De viszont a rizikó is benne van, hogy történik valami a készülékkel és akkor már nem tudsz venni rá apple care+.

 97. Az imént vásároltam a pár napos Iphone11ProMax-hoz AppleCar±t.
  Tapasztalat:
  Amíg nem állítottam át a telefon régióját angolra, addig nem jelent meg az AppleCare+ lehetőség sem a web-es formában, sem a Beállításoknál, sem az Apple Támogatás app-ban.
  Utána már meg is jelent a Beállítások alatt és ott aktiváltam.
  Revolut virtuális kártyámat megadva, angol címmel.
  Revolut az aktuális programon belüli régiónak megfelelő kártyát ad új létrehozásakor. Ezért, ha angolra (vagy más olyan országra állítod a régiót, ahol van Revo) állítod, akkor nagy valószínűséggel angol régiójú kártyát kapsz! Ezt legegyszerűbben a virtuális kártyával tudod kipróbálni! Ha törlöd a meglévőt, ingyen kapsz helyette másikat!
  Nekem pl 2 virtuális van. Egyik angol, másik magyar régiós.

 98. Köszi a tippeket!

 99. Ez nagyon király! Köszi!
  Mi van akkor ha USA címet adsz meg? Akkor amerikai kártyád lesz? Elvileg ott is van Revolut.

 100. Most látom, hogy USA kilőve…

  De Pl. Svájc olcsóbb mint Anglia. Vagy Szingapúr. De kérdés a szingapúri AC+ érvényes-e Európában?

 101. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @xantos85 ha az angol vagy amerikai érvényes, akkor a szingapúri miért ne lenne az?

 102. Beszéltem az Apple ügyfélszolgálattal és ők valami ilyesmit mondtak. Az tény, hogy a magyar Apple support azért nincs a topon AppleCare+ kérdésekben.

  A német azt mondta, hogy az egész világon érvényes. Végig kéne olvasni a teljes Terms and Conditions -t de ember legyen a talpán aki ki tudja szedni a lényeget a szövegből.

  Bár egy kérdést megér.

 103. Igazad van mindig a vásárlás helye számít. Most kérdeztem meg a szingapúri Apple-t :slight_smile:

 104. Sziasztok!

  Ma kötöttem AppleCare+ - t az iPhone 11 Pro-ra. Édesanyám amerikai/magyar állampolgár, így az ő ID-ával kötöttem és amerikai kártyával is fizettem ki. Majd jött egy mail az apple-től, hogy hozzá kell rendelni az egy ID-hoz a készüléket. Megpróbáltam a sajátomhoz, de nem engedte. Majd Édesanyáméhoz is, és gond nélkül hozzárendelte. A kérdésem, hogy garanciáztatásnál számít-e bármit is, hogy milyen ID-hoz van hozzárendelve a készülék? Azt sem értem, hogy ennek egyáltalán mi értelme.Havi konstrukcióban kötöttem az applecare±t.

  Előre is köszönöm, ha valaki tud info-t adni.

 105. Havi konstrukció miatt kellett az Apple ID, amúgy nem kellett volna. Nem számít garinál.

 106. @SzifonAdmin
  Köszönöm a válaszod! Akkor mondjuk most egy szélsöséges esetet kérdeznék. Ha átmegyek kocsival a biztosított készúlékemen, akkor beballagok egy hivatalos szervízbe és kicserélik a készülékemet 99$-ért cserébe? Vagy azt ők döntik el, hogy mikor cserélnek és mikor javítanak?

  Köszi

 107. Igen, alapjában véve ennyi. Csak itthon nem kell érte fizetned, de várnod kell 1-2 hetet. Azonnal nincs csere.

 108. Sziasztok!
  @SzifonAdmin az előző hozzászólásban írtak alapján megkèrdezhetem, hogy mièrt nem kell itthon fizetni AppleCare+ esetèn a kèszülèk cserèt vagy a javítàst? Nemrèg vàsároltam èn is AppleCare±t ès èrdekelne, hogyan is működik pontosan az itthoni eljáràs.

  Előre is köszönöm!

 109. Szia! Itthon nincs hivatalos Apple Care+ támogatás, ezért nincs hivatalos árazás sem. Emiatt az Apple nem számol fel díjat, legalábbis az utóbbi 1-2 évben ingyenes volt az Apple Care+ esetén a csere.

  Szerencsések vagyunk. :slight_smile:

 110. Sziasztok!

  Használtan vásárolt termék esetén, lehetséges valamilyen biztosítást kötni, vagy ezt teljesen lehetetlen? Tapasztala van valakinek ilyen téren?

  Előre is köszönöm !

 111. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezt az adott biztosító tudja megmondani. kérdezd meg például, hogy az esetleg meglévő lakásbiztosításodhoz felvehető-e az eszköz.

 112. @Jadeye Bocsánat rosszul fogalmaztam, én a sima AppleCare-t kötném egy használtan vásárolt órára ha lehet. Elviekben ha van még rá 1 éves garancia akkor meg tudom rá kötni a sima AppleCare-t, igaz fizikai károsodás esetén nem cserélik, de akkumulátor üzemidő drasztikus csökkenés miatt kicserélik az órát.

 113. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az AppleCare csak az adott óra eredeti értékesítése utáni 60 napon belül köthető, és itthon nem érhető el az Apple Watch-hoz, csak Mac-hez és iPadhez:

 114. Akkor marad a sima biztosító vagy nem kötök rá biztosítást🤷🏼‍♂️ Köszönöm a segítséget!

 115. Hello! Valaki talán tud tanácsot adni.
  Van egy MacBook Air-em, ami a https://checkcoverage.apple.com szerint AppleCare+ jogosult. El is jutok a vásárlásig, ahol kérne bankkártya számot, de USA van kiválasztva és nem módosítható. Azt is írja, hogy a számlázási címnek meg kell egyeznie a kártyakibocsátó országgal.
  Hogyan tudok mégis bővített garit venni? Van Curve és Revolutom is, de persze nincs USA-ban lakcímem :slight_smile:
  Egyébként ezt megvásárolom és aktiválják, vagy pedig kipostáznák a megadott címre a kódot? Köszi, ha bárkinek van épkézláb javaslata. :slight_smile:

 116. Avatar for Czo Czo says:

  A https://binlist.net/ oldalon ellenorizheted, hogy mely orszagban regisztralt az adott kartya (csak az elso 8 szamjegy kell, ebbol azonosithato a bank es a bankfiok). Az en Revolut kartyam magyar, de a Curve kartyam brittnek latszik. Probald azon orszagok Apple oldalait, amilyen kartyad van.

 117. USA-hoz, USA kártya kell USA címmel. A legnehezebb megoldás. UK kártyát viszonylag könnyebben tudsz bezserezni, UK cím lehet fiktív is (USA IS) nem a cím a lényeg.

  én a https://szifon.com/2018/05/29/monzo-sajat-az-apple-pay-t-is-tamogato-bankkartya/ kártyát használom az AppleCare+ aktiválásához, de ehhez kell kinti ismerős, mert haza nem küldenek kártyát.

  Egyébként ezt megvásárolod és aktiválják, semmi extra. De ez mind le van írva a cikkbe.

 118. Köszi, detto ugyanígy, Revolutom magyar, Curveöm angol :slight_smile:

 119. Köszönöm!
  Egyébként most néztem, kb. 10000 Ft-tal jön ki drágábbra ha UK AppleCare+ veszek, mintha USA-ból rendelném. Nem attól félek, hogy a gép elromlik, hanem inkább attól, hogy ez a f0s USB-C konktakthibássá válik… Ez egy 2020-as Air, de nem hiszem, hogy bármiben is másabb vagy jobb USB-C aljzatot szerelnek bele, mint a többibe. Barátom MacBook Pro-ja már harmadszor ment vissza gariban, mert az USB-C mindig gatya lesz benne. Most legutóbb komplett alaplapot és az akku felpúposodása miatt topcase-t is cseréltek. És 1 év garancia van a több mint fél milliós készülékre, veszélyes dolog nemvenni AppleCare-t… Sajnos. :frowning:

 120. Ez teljesen jogos :confused: Mondjuk nekünk a Szifon csapatnál nem volt USB problémánk, legalábbis ebbe nem futottunk bele.

 121. Még az merült fel bennem, hogy azt írjátok, hogy a 2 év onnantól indul, hogy az AppleCare+ csomagot aktiválják. Ezzel 3 év support jár, tehát ha ügyes lennék akkor kivárnám a megvásárlási lehetőség végét, és ott aktiválom.

  Sajnos azt nem tudom eldönteni, hogy ez a kivárási idő az én esetemben 60 nap vagy 1 év? Az Apple Support oldalán az AppleCare±nál ennyit írnak, hogy 60 napon VAGY 1 éven belül van lehetőségem megvenni az AC±t, de ezt honnan tudhatom meg, hogy az én esetemben menni? Ez nyilván egy külföldi vásárlásból származó MacBook (igazából nem tudom melyik országból hozták be nekem).

  Ha van 1 évem, akkor tök jó, hisz’ akkor összesen kb. 4 évig tudom garanciával betakarni a gépemet.

 122. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem lesz 4 éved. van az alap 1 év, és +2 az AppleCare miatt. a Mac esetén az alap 1 éven belül bármikor vehetsz AppleCare-t, és az eredeti vásárlási dátumhoz képest tolja ki +2 évvel. de hívd fel az Apple Támogatást, és megmondják.

 123. Avatar for Czo Czo says:

  Az Apple dokumentacioi alapjan az AppleCare megvasarolhato az eredeti keszulek vasarlast koveto 1 evben, az AppleCare+ viszont csak a vasarlast koveto 60 napban.

  Nalam (amire en AppleCare-t vasaroltam), mindig az eredeti support coverage hosszabbodott meg az eszkoz tipustol fuggo extra idotartammal. AppleCare+ eseteben viszont mindig az AppleCare+ vasarlasanak az idopontjat vettek figyelembe, igy az AC+ vasarlashoz kepest jott az extra coverage (szinten termekenkent elter, hogy mennyi). Jelenleg is van AC es AC+ vedett eszkozom is.

 124. Avatar for perbal perbal says:

  Sziasztok!

  Vásároltam egy Apple care+ szolgáltatást egy 2020-as iPad prohoz!
  Jól értelmeztem, hogy ha 2 éven belül 2 alkalommal, úgy megsérül, hogy javíthatatlan, akkor kapok egy új készüléket?

 125. Avatar for gunar gunar says:

  Azt hogyan is??? 2 éven belül 2x sérül javíthatatlanul? Akkor hogyan is javítják az elsőt? :crazy_face:

 126. Avatar for gunar gunar says:

  Hogyan is van ez? Érdekelne, nem csak hülyéskedésből írtam az előbb azt amit, hanem mert ezt nem vágom .

 127. Avatar for perbal perbal says:

  Hát tegyük fel véletlenül ráülök a kanapén!
  Mondjuk az elég érdekes, hogy a 2 év lejárta előtt szándékosan összetöröm, akkor kapok egy új bontatlan készüléket!

 128. Avatar for gunar gunar says:

  Azt értettem eddig is, hogy ha javíthatatlan akkor cserélik, na de 2x javithatatlan hogyan lesz egy vas és csak 1x cserélik, ahogyan leírtad. Vagy mit is nem értek? :slightly_smiling_face:

 129. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  két alkalommal cseréli az Apple. mit nem értesz?

 130. Avatar for gunar gunar says:

  Ha az lett volna leírva akkor érteném, de nem az volt. Az csak annak egyértelmű aki tudja mi a szitu. Olvasd el amire reagáltam és látni fogod min akadtam fel.

 131. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem értem a problémádat. ha egyszer az első alkalommal kicserélik, akkor nyilván a csere darab döglik meg másodjára.

 132. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor ha ezt a magyar nyelv értelmezése szerint olvasod, neked teljesen egyértelmű? Ha igen, valóban kár belefolyni a továbbiakban, meg amugy is.

 133. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  most komolyan ez a legnagyobb problémád a világon? egyszerűen olvasd el akkor, hogy az Apple mit ír az adott szolgáltatás kapcsán, és kész.

 134. Avatar for gunar gunar says:

  Nem! Dehogy ez a legnagyobb problémám, csak mikor olvastam nagyon nem azt jelentette mint ahogyan értelme lenne és írtam rá vmit, majd volt rá válasz a kollégádtól és utána lett kétségem. De már nincsen. :crazy_face: Inkább a baromfival kellene kezdeni vmit végre, hogy ne itt rontsa tovább a morált az idiótaságaival, amiket még alá is támaszt (próbál). Remélem vágod mire gondolok most, direkt itt. :roll_eyes:

 135. Avatar for perbal perbal says:

  Még jó hogy csak te nem érted, hogy a második alkalom már a cserekészülékre vonatkozik!
  Azt gondoltam, nyugodtan kérdezhetek bármit, anélkül, hogy valaki azzal jönne, hogy ez milyen idióta kérdés! Pont ezért vagy te, hogy megmond nekem a választ, hiszen te jól tudsz mindent a témában!

 136. Avatar for gunar gunar says:

  Nem kell megsértődni mert félreérthető volt ahogyan feltetted a kérdés. De persze a szíved joga az is. Ha, idézlek " hiszen te jól tudsz mindent a témában! " így lenne akkor nekem sem tűnt volna fel és nem válaszoltam hanem kérdeztem én is. :slightly_smiling_face:
  Ja most vágtam csak le, hogy az ucso két mondatot érthetted félre, de az teljesen másra vonatkozott és a témától is független volt.

 137. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezt így engedjük már el kérlek, ne kelljen már moderálni.

 138. Avatar for gunar gunar says:

  OK! Csak Nem akartam hogy magára vegye amit nem neki szántam, de Te vágtad mire gondoltam.

 139. Jól tudom, hogy nem 0 perces készüléket kap az ember a csere alatt ? Hanem egy felújított készüléket?

 140. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  attól függ. ha van már az adott készülékből refurbished, akkor elképzelhető, hogy azt kapsz. ha nincs, akkor újat.

 141. Hello,

  Mi a tapasztalat AC+ esetén, javítás esetén szükség van az erdeti számlára? Másod tulaja vagyok a telefonnak, de nincs hozzá meg az eredeti számla. Gyári szám alapján kezelik vagy kellenek a papírok is?

  Előre is köszi a segíséget! :slight_smile:

 142. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  sorozatszám alapján kezelik.

 143. köszi

 144. Sziasztok!

  Azt megtudjátok mondani, hogy ha sufni gsm-ben veszek egy iPhone-t, akkor arra is tudok AppleCare+ venni külföldön 60 napon belül, vagy csak hivatalos viszonteladónál vásárolt készülékekre érvényes ez az opció?

 145. Avatar for kosmoo kosmoo says:

  Sziasztok.

  En ausztriaban vettem az iphonet, felajanlotta az applecare+t.
  Annyi kerdesem van hogy az apple id-m amerikai cimre van regelve, ez probléma lehet?
  Kellene egy masik apple id amivel megkothetem vagy ez lenyegeben mindegy?
  Ki tudok esetleg lépni es egy masik idvel visszalepni es ugy megkotni?

 146. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  elvileg mindegy, de ha gondja van vele, akkor úgyis fel fog dobni rá hibaüzenetet.

 147. Avatar for kosmoo kosmoo says:

  Sajna nem ment de usa cimmel (usa kartya nincs)
  Se angol cim plusz revolut kartyaval sem :roll_eyes:
  Ausztria nem lenne gond, viszont maestrot adnak alapbol amit sehol nem tudok használni :face_with_symbols_over_mouth:

 148. Avatar for Czo Czo says:

  A bankkarya orszaganak egyeznie kell, a store orszagaval, ahol vasarolsz. Tehat az apple.com-on csak amerikai kartya, apple.com/uk oldalon pedig csak brit kartya jo. A magyar cimre kivaltott Revolut kartyak magyar karnyanak minosulnek, amiota hivatalosan tamogatott orszag magyarorszag (a korabban kiadott kartyak brit kartyak).

 149. Csinálj egy Revolut kártyát osztrák címmel.

 150. Sziasztok. Ipad mini 5 vásárlás után vagyok. Hol tudnálak elérni titeket az apple care+ vásárlási segítség ügyében? Írtam már egy mélt Nektek. Köszönöm előre is a segítséget.

 151. Avatar for Czo Czo says:

  Inkabb itt kerdezz! Hol akadtal el?

 152. Szia. Pl ott, hogy nincs semmilyen revolut meg ilyesmi kártyám és nem is szeretnék(meg nem is értek hozzájuk). Szifonosok írták, hogy segítenének. Úgy szerintem egyszerűbb lenne. Ezért gondoltam.

 153. Szia Kristóf, mindjárt utána nézek, mert vagy nem kaptuk meg, vagy elsiklottam felette :slight_smile:

 154. Sziasztok,

  Most mi a tapasztalat?
  Egy itthoni “magyar” AppleID-vel és egy Forint alapú Revolut kártyával sikerülhet a vásárlása az AppleCare±nak? vagy ha csinálok egy Angol Revolut kártyát azzal megtudom csinálni? (azt gyorsan tudok igényelni)

  Válaszaitokat előre is köszönöm.

 155. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  magyar régiós kártyával nem tudod megvásárolni.

 156. Én UK-ba veszem mindig az AppleCare+ és a Curve kártyával fizetem mögötte vagy revolut vagy a sima bankkártya és az működik. Tegnap vettem épp a watch-hoz a gyereknek…

 157. Német cím, N26, működik

 158. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @Nem_Tom támogatott országhoz tartozó BIN-es kártyával értelemszerűen működik.

 159. Apple Protection Plant meg lehet hosszabbítani AppleCare+ formájában? Értem ezalatt, hogy amikor az lejárna, akkor AppleCare±t kötök rá, nem a magyar verziót?

 160. Alapból az AppleCare+ bizonyos országokban az Apple Store-okban meg lehet hosszabbítani, de a fenti simát szerintem nem.

 161. Sziasztok! Több kérdéssel fordulnék hozzátok:
  Ha a készülék cégre lett vásárolva, az apple care+ pedig magánszemélyként az okozhat problémát? Erre eddig nem gondoltam de sajnos esedékes lett a szervíz.
  Illetve Ha van aktív AC+ a készülékemen akkor csak simán foglalok egy szervíz időpontot egy iStyleba például és leadom javításra?
  Mi a tapasztalat egyékbént? Kifizettetik az önrészt pl UK apple care esetén? Hallottam olyat, hogy ingyen cserélték és olyat is hogy forintra váltva kellett fizetni az esedékes összeget.
  Köszi

 162. Az, hogy céges készülék az ac+ meg magán nincs jelentősége, én már évek óta így veszem a készülékeimet. Igazság szerint nem is tudom, hogy létezik- ac+ business ügyfeleknek vagy csak privát.

 163. Mi sosem fizettünk még önrészt, de igen foglalsz időpontot és ennyi.

 164. Én köszönöm, hogy minket választottál! :slight_smile: Bármi van hívj nyugodtan!

 165. Itt is nagyon szépen köszönöm az “értékelést”. Remélem nem lesz gond a jövőben, de ha bármiben tudok segíteni írj nekünk a [email protected] és azonnal válaszolok!

 166. Szia,

  Szóval ha veszek egy új apple terméket AppleCare + biztosítással és pl második év végén földhöz vágom véletlenül akkor kapok egy új készüléket?

  Ezt el is bírálják mint az itthoni kedves szervizes emberek és vissza küldhetik ugyanúgy vagy csak kijelző cserével? Vagy minden esetben új készüléket küldenek?

  Fizetni utána kell valamit vagy csak az AppleCare+ díjat? Mert a cikkben ott van hogy 10-25ezret kell fizetni pl csere esetén , viszont kommentben már olyan is van hogy mivel itthon hivatalosan nem lehet ilyet kötni így ez a díj itt nem kerül felszámításra.

  Köszönöm a segítséget, azért kérdezem tőled mert ahogy olvasom neked is lyukas a kezed :slight_smile:

 167. :joy: Igen igaz, nálam repül elég sokszor a telefon. A magyarországi cseréröl @SzifonAdmin tud neked bővebb információval szolgálni, én külföldön élek és nálunk díjköteles a készülékcsere, igen majdnem minden esetben cserélik a készüléket sérülés esetén ez nálunk 99 CHF kerül (a cikk írásakor még csak 69 CHF volt, de emelkedtek az árak és a feltételek is változtak, több sérülés évente). Viszont ha csak az előlap tört be illetve 12 és 13-as modelleknél hátlap akkor csak azt cserélik, ami csak 29 CHF. Akksinál már kicsit más a helyzet, ott csak akkor cserélik az 1 év korlátozott garancia után, ha 80% alatt van a teljesítmény, de akkor ingyenesen, de nem sétálhatsz be egy hibátlan készülékkel 82% akksival és nem mondhatod, hogy Te szeretnél egy új készüléket. Pont egy hónapja cseréltettem a 12Prot ami véletlen összetört, nem küldenek semmit sehova CSAK egy esetben ha nem lehet sehogy életet lehelni a készülékbe, hogy kiolvassák belőle az adatokat, ekkor először be kell küldeniük, hogy a szériaszámot le tudják ellenőrizni, ebben az esetben két lehetőség van: 1. Kapsz egy új készüléket kifizeted a rendes cseredíjat és pár nap múlva visszakapod a különbözetet vagy 2. Vársz pár napot és visszamész. Watchnál például, mert abban is profi összetörő művész vagyok úgy a legegyszerűbb nálunk, hogy felhívom a supportot megadom a kártyaadataim ők blokkolják rajta a normál cseredíjat és mikor beér hozzájuk a törött akkor feloldják (ez változó és nem tudom mi alapján, de volt már, hogy az egészet visszaküldték, volt, hogy nem), ők küldenek futárral egy új készüléket illetve a futár el is viszi a töröttet. Plusszban van egy elektromos készülékekre szoló biztosításom (nem csak a mobilra, hanem minden elektromos készülékre), kiszoktam AC±ban a készüléket cseréltetni aztán meg beküldöm a számlát a biztosítónak ők meg visszafizetik azt az összeget is.

 168. Volna egy pár keresztkérdés:

  • Hogyan tudok Apple Care+ biztosítást kötni a gyerek Apple Watch-ára, ha nem az én (szülő) Apple ID-m alatt van a készülék?
  • Hogyan tudok Apple Care+ kötni a gyerek iPhone-jára, ha nem az én (szülő) Apple ID-m alatt van a készülék?

  A gyerek (Apple ID-je is) egyébként az Apple Családi megosztáson belül van, magát a készüléket az Apple.hu-n a saját (szülői) Apple ID-et használva vettem.

  Saját eszközökre már csináltam, az gond nélkül ment. Csinált már valaki ilyet?

 169. Köszi az infót.

  A link egyből átugrik a Támogatás app-ra mivel nálam az már telepítve van íme:

  Jól gondolom, hogy ha eddig német AC+ lett mindenre kötve, akkor jobb ha nem az általad küldött linknek a németre módosított változatát használom?

  Tehát e helyett:

  inkább ezt:

  Kieg:
  Ez gondolom azt jelenti, hogy így lehet nem saját AppleID-s eszközre AC+ -t kötni?
  Ebben van logika hiszen az Apple-nek mindegy ki fizet csak fizessen.
  Már csak az a kérdés hogyan láthatja a mindenkori júzer, hogy az adott készülékre van aktiválva AC+ ?
  Van erre is egy lekérdező oldal?
  Vagy a saját AID-s eszközén lévő támogatás appban megjelenik majd ez az info attól függetlenül, hogy nem ez alól lett megvásárolva?

 170. Igen. Mondjuk en laptoprol probalnam :slight_smile:

 171. Pontosítok:
  Ha nem fórumos linkre kattintok, hanem kimásolom a linket és úgy megyek a Safari-ba akkor webesen jeleníti meg és csak felajánlja felül, hogy megnyithatom a Támogatás appban is.
  Sőt, ha Chrome-ba szúrom be a linket, akkor még az appal sem zargat.
  Időközben az előző posztot kiegészítettem.

 172. Latja, ahogy eddig is, az info alatt latszik az AppleCare+ :slight_smile: sorozatszamhoz van kotve nem apple idhoz

 173. Szia!

  Írtam Nektek tegnap az AppleCare-el kapcsolatban egy mail-t. várhatóan a hétvége folyamán tudtok segíteni? Mert jövőhéten visszaküldeném, ha nem lehetne az esetemben megoldani az AC±t. Nem akarok türelmetlennek tűnni, csak kicsit aggaszt az idő, hogy lassan letelk az opcionális elállás ideje is.

  Voltaképpen leírom, Telenoros biztosításban gondolkodtam alapvetően (a lopásra való kiterjedettség miatt), de láttam, hogy elvileg már lehet kötni AC±t úgy is, hogy lopás és elvesztés is benne van, így szóba jöhetne az AC+ ugye. Csak pár mellékes kérdést írtam.

  Köszönöm, ha tudtok esetleg a hétvége folyamán segíteni.

  Kellemes ünnepeket Nektek és Boldog Új Évet! :slight_smile:

 174. Mindjart valaszolok :slight_smile: dobd at kozben a sorozatszamot is emailben! :slight_smile: Koszi!

 175. A németben történő vásárlás esetén nem látom a @czinegeee által említett lopás/elhagyás kockázatra való lehetőséget. Németországban tényleg nem lehet ezt vagy csak én vagyok a béna?

 176. Tök mind1, hogy lehet-e itthon nem fog működni. Nincs “szolgáltató”, aki ezt intézi.

 177. Így van: AppleCare+ inklusive Absicherung gegen Diebstahl und Verlust

 178. Ezt egyébként kint az Apple Store-ban lehetne intézni vagy ki van szervezve külső partnernek?

 179. Ez egy választható feláras opció vagy már eleve benne van? Tudsz erről vmi linket küldeni?

 180. Szerintem nem, mert nem az adott országban lopták el, de sosem olvastam még el szerződést. Ha megtalálod és elolvasod maximum számolj be róla. De pontosabbat nem tudok erről, mert alapból nem szoktunk ilyet kötni, ezt senki sem fogja neked itthon elintézni. Sima AppleCare+ azért intéződik itthon mert globálisan elfogadja az Apple.

 181. Nincs benne ilyen alapból
  “ Der AppleCare±Versicherungsschutz gilt nicht für Verlust oder Diebstahl”

 182. Avatar for balesz balesz says:

  A rendelésnél megadott címnek van valami szerepe a jövőben vagy akár egy vegyesboltot is meglehet adni?

  Illetve írtam nektek emailt.

  Köszi

  • Bálint
 183. Vegyesbolt is jó! :slight_smile:

 184. Avatar for Czo Czo says:

  Nekem meg soha semmit nem kuldtek arra a cimre, amit megadtam.

 185. Üdv!
  Van revo és curve kártyám is, de egyikkel sem tudtam watchoz apple care +t venni. Ezt írja: Számlázási információinak meg kell egyeznie a lakóhely szerinti országgal vagy régióval.

 186. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és melyik aloldalon, milyen pénznemben szerettél volna, milyen országhoz tartozó címmel, milyen BIN-es kártyával vásárolni?

 187. Angol oldalon, fontban. magyar címre kért revo és curve kártyával (valószínű ez lesz a gond).

 188. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  akkor nyilván ez a gond, mert adott ország aloldalán csak az adott országhoz tartozó BIN-nel rendelkező kártyát fogadja el az Apple, pont azért, hogy csak úgy ne tudd megkötni.

 189. Csak pusztán kíváncsiságból én évekig megtudtam venni Angliai címre mert a curve kártya működött, de sajnos lejárt és az új BIN szerint Ukrán. Így ez már nem működik. Viszont ellenőriztem a Revolut kártyákat a fizikai BIN szerint Angol a virtuális pedig USA. Ezeknek akkor működnie kell elméletileg nem Anglia és USA területen vagy rosszul gondolom?

 190. Avatar for Czo Czo says:

  A binlist.net szerint, nekem a 23/01-ben lejaro Curve az UK, a 08/24-ben lejaro Revolut pedig mar HU. Eddig csak igazi, brit kartyaval probaltam, de par nap mulva ugyis aktualis lesz az AC+ vasarlas, megnezem majd a Curve-ot eloszor.

 191. Nyilván meg kell próbálni, vagy megy vagy nem. :slight_smile:

 192. Avatar for nacper nacper says:

  Sziasztok!
  iPhone 13 Pro Max-hoz szeretnék AppleCare+ vásárolni.
  Nem tudom végrehajtani Amerikai oldalon 199 dollár-ért a vásárlást Revolut Visa Angol BIN
  kártyával.
  A számlázási adatoknak meg kell egyeznie a lakóhely szerinti országgal vagy régióval.
  Ezt a hiba üzenetet kapom.
  Valaki tudna nekem segíteni, már csak ma tudnám megvásárolni.
  Köszönöm. Zsolt.

 193. Avatar for Czo Czo says:

  A kartya orszaganak es a vasarlas orszaganak meg kell egyeznie. Tehat, ha tenyeg brit a kartya, akkor a brit oldalon probald meg elsonek.

 194. Akinek nincs brit kártyája, a brit Apple oldalon lehet választani PayPal-t is fizetési opcióként, a PayPal-on meg lehet megadni angliai címet, aztán megy már minden akár sima OTP-s magyar bankkártyával is.

 195. Én ezzel nem találkoztam sosem hogy van Paypal opció, pedig a napokban is aktiváltam és mindig kártyát kért.

 196. van paypal lehetőség én is néztem de külön angol címes PayPal account kell hogy működjön.

 197. Avatar for Czo Czo says:

  En nem tudtam a magyar paypalhoz amerikai vagy brit bankkartyat hozzaadni (igaz, nem most probaltam, hanem evekkel ezelott). Jelezte, hogy a kartya nacionalitasa es az accounte nem egyezik meg. En csak erre hasznalom a Curve-ot, hogy a nem magyar kartyakat befuzzem a paypalem moge.

 198. Akkor ez lehet UK Apple ID-nál látszik és nem magyar Apple ID-nál.

 199. nekem is volt UK curve kártyám de sajnos a lejárat után már magyart küldtek így már nem működik AC+ vásárlásra. A PayPal-t én sem próbáltam de a fizetésnél ott volt mint opció. De gyanítom hogy most már a PayPal is ugyan úgy figyeli a régiót hiába akarsz másik országból származó kártyát beállítani.

 200. Ha szolgáltatótól (Vodafone) 2 év hűséggel vásárolt készülékre veszek AC±t, akkor egy készülék csere után az Apple ugyanúgy Vodafone függő készüléket ad? Illetve ilyenkor vajon jelezni kell a szolgáltató felé, hogy készülékcsere történt?

  Vagy hűségidős eszköz esetén ne is gondolkodjak AC±ban, mert nem fog menni? :upside_down_face:

 201. Sziasztok! USA-ból tervezek 14 Pro-t vásárolni. Olvastam korábban, hogy csak az itthon is forgalmazott modellek szervizelésével foglalkoznak itthon, az USA verzió viszont csak eSIM-mel érhető el. Ez az AppleCare+ esetleges érvényesítésnél okozhat bármilyen gondot? Ha helyben megveszem rá a két éves AC±t, akkor később lesz lehetőség hosszabbításra? Köszi!

 202. Szia :slight_smile:

  Pár hete kérdeztem meg, a más kontinensről érkező készüléket elvileg nem fogják neked szervizelni. Értsd USA, Kína stb… Bár ebben @Czo lehet többet tud mert neki Ausztrál telefonja van és nem tudom AppleCare±ban szervizeltette-e már.

  Én úgy tudom, hogy USA telefont itthon nem fognak szervizelni neked AppleCare+ alatt sem.

 203. Avatar for Czo Czo says:

  USA, UK es AU cuccot is vittem mar itt szervizbe, semmivel sem volt problema. Amivel nem probalkoztam, az az, hogy olyan cuccot bevinni itt, amit nem arulnak. Tehat UK-bol szarmazo watch az UK-ban volt szervizen, amig itthon nem arultak, viszont az USA es AU watchok mar itthon is voltak szervizben. Minden termeken volt AC+.

 204. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az iPhone 14 Pro esetén ez azért van így, mert a kinti modellben nincs fizikai SIM-re opció, és az Apple sehol másutt nem forgalmaz ilyen modellt, így nem tudják típusazonosra kicserélni. ugyanez a probléma előállhat a mmWave-et támogató, kinti típusok esetén is, mert abból sincs itt.

  tehát nem az az gond, hogy amerikai, hanem hogy itt nem forgalmaz belőle típusazonos modellt az Apple.

  ugyanígy a HomePoddal sem lehet itthon jelenleg mit csinálni, azzal is külföldre kell menni, ahol forgalmazza az Apple. ha a fizikai SIM nélküli, és mellé mmWave-es iPhone modellből lenne bármi másik, pláne európai országban, akkor ott szervizelnék az amerikai modelleket is.

  nem egy visszahívás/csereprogram esetén is külön kiemeli az Apple, hogy korlátozhatják a javítást az adott régióra.

  esetleg egy Apple Store-ban ettől függetlenül meg lehet próbálkozni, de könnyen lehet, hogy azt mondják, hogy bocs.

 205. Avatar for Czo Czo says:

  Nekem tipusazonosra cserelte az Apple pl az iPhoen 8-at. Az UK-ban es AU-ban ugyonazokat a tipusszamokat arulja az Apple, amit itt is arulnak, igy ezeknek a csereje, ugyonolyan tipusra, es europai modellszamra tortent. Peldaul a jelenleg a kezemen levo Series 4 LTE verzio tipusa A2008 (ez egyezik europaban es ausztraliaban is), mig a mostani modell szama NTVR2B/A (ez nemet), az eredeti az ausztral tipusszamu (elo kellene turni hozza a dobozt, mert screenshotot nem csinaltam, igy nem tudom, mi volt az eredeti). Az USA-ban forgalmazott telefonom olyan tipusszamu volt (ez az A2008-nak megfelelo szam), ami nem az europai, a csere utan ugyonolyan amerikai tipuszamot es modellszamot kaptam. A csere az iStyleban volt.

  Szerk: ez ott volt igazan feltuno, hogy az USA iPhone 8-nak a hatuljan csak Apple logo volt talan, mas felirat, se CE se semmi nem volt, a cserekent kapott keszuleken szinten nem voltak ezek feltuntetve, de az europai torvenyek miatt rajta kell lennie, igy volt a telefonon egy matrica, amin a CE rajta volt :)). Az Xs Max-on ausztraliaban nem volt szinten felirat, de mivel a tipusa ugyonaz volt, mint az itthon forgalmazottnak, igy a tipusazonos csere utan, feliratos lett a telefonom.

  Szerk2: Az Xs Max-rol talaltam screenshotot. Az eredeti ausztral A2101/MT512X/A, mig a csere peldany A2101/NT512ZD/A (ez szinten nemet). Megtalaltam az iPhone 8-at. a cserere kapott keszulek NQ732LL/A (ez USA), az eredetirol sajnos nem talaltam shotot.

 206. Sziasztok! Az alábbi kérdésemmel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? :slight_smile: Köszi előre is!

 207. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  tudtommal mindenben ugyanolyan készüléket kapsz csere esetén, ha függő volt, akkor függő lesz a csere készülék is. AppleCare+ viszont csak az eredeti vásárlás dátumát követő 60 napban köthető, kicserélt készülékre nem, hiába tekinthető az fizikailag újnak.

 208. Nekem sehogy sem dobja fel a Paypal fizetést, pedig csináltam UK Apple ID-t, hozzákapcsoltam a UK címes Paypalt is. Mit hagyok ki?

 209. nem tudom simán lehet, hogy azóta változott utoljára tavaj előtt novemberben vásároltam akkor még volt, de azt curve kártyával fizettem. azóta az sajnos lejárt és az új olyan mintha már nem uk lenne

 210. Avatar for szebi szebi says:

  Sziasztok!
  Van olyan régió ahol kedvezően lehet aktiválni az Care±t?

 211. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mivel adott országhoz tartozó bankkártya is kell, ezért minden attól függ, milyen kártyád van. mert hiába ajánl neked valaki egy adott országot, ha nincs olyan bankkártyád, akkor nem fogod tudni ott megkötni.

 212. Avatar for szebi szebi says:

  Ez is igaz! :slight_smile:
  Angol az megoldható de rohadt drága :slight_smile: Macbook Air M1.

  Svédeknél van jó árfolyam ha az Eu-t nézzük.

 213. Avatar for szebi szebi says:

  Most nem tudok régiót váltani mert aktiváltam az apple tv ingyenes csomagját.
  Új Apple ID-t kell csinálnom akkor? Szerk: ha lemondom az ingyenes apple tv-t akkor elvileg módosítható? Vagy nem?
  Mert most eltűnt a frissen vásárolt magról az AppleCare + aktiválási lehetőség.

 214. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  én nem váltanék régiót, inkább új Apple ID.

 215. Avatar for szebi szebi says:

  Megvan köszi csak a app store fiókba jelentkezek be másik Apple id-vel és ott az angol régió aktív.
  Van esetleges opcio USA vagy svéd kártyára szert tenni? Svéd revoluton regisztrálok akkor is angol kártyát ad?

  Kell egyáltalán MacBook Aira? Ha így kell fizetni érte ha káresemény van ?
  Telefonra csak csak megértem ezt itthon használom leginkább.

  AppleCare+ for Mac is an insurance product that provides expert technical support and hardware coverage, including NEW unlimited incidents of accidental damage protection, each subject to an excess fee of £79 for screen damage or external enclosure damage, or £229 for other accidental damage. In addition, you’ll get 24/7 priority access to Apple experts by chat or phone. Coverage begins on the date you purchased AppleCare+. Coverage does not include theft or loss of your device.

 216. Sziasztok!

  Április 15-ig vásárolhatok Apple Care±t a MacBook Pro-mhoz, de tanácstalan vagyok, hogy a 3 éves konstrukciót vagy az éveset válasszam.

  Szeretném 3 év után megújítani majd az Apple Care±t, de az Apple oldalán azt írják, hogy csak lehet, hogy lesz rá lehetőségem, garantálni nem tudják.

  Ha most a magyar App Store-ra van állítva az Apple ID-m, akkoris jogosult lehet hosszabbításra, ha azt csak a hosszabbítás napján állítom mondjuk UK-re?

  Nekem egyébként az éves konstrukció szimpatikusabb lenne, de UK Store-ban pl. az Apple Music majdnem 3x annyiba kerül.

 217. Avatar for Czo Czo says:

  Ha garantalna, az ongyilkossag lenne a ceg reszerol, mert akkor azert perelheted, mert nem tudta garantalni. (ha kozben megszunik a meghosszabbitas lehetosege, akkor ertelemszeruen neked sem lesz/lenne ra lehetoseged, peldaul, ha teljesen kivonulna mindenfele IT piacrol, es az Apple Inc napszemuvegeket, meg gumimatracokat gyartana, akkor se lenne tul sok ertelme, hogy garantalni tudja a meghosszabbitast. Nem beszelve arrol, hogy mi van, ha kivonulnak arrol a piacrol, ahol szerzodesed van… Szoval, ha lejar majd kiderul, hogy lesz-e meg apple, lesz-e meg ott applecare+, lesz-e meg hosszabbitas es belefersz-e majd a feltetelekbe.).

  Az Apple ID-s dolgot nem igazan ertem. Amikor lejar, akkor belepsz egy olyan orszagu bankkartyat/cimet/telefonszamot/faxszamot/vercsoportot/hangszint/stb tartalmazo Apple ID-vel es ott lesz a hosszabbitas lehetosege, ha lesz meg akkor hosszabbitas. Meg tudod hosszabbitani Apple ID nelkul is, majd kesobb kapcsolni Apple ID-hez (aminek ugye adott regiohoz kell tartoznia).

  Azt sem ertem, hogy mikoze az UK Store Apple Music elofizetesehez ehhez.

 218. Azért nem mindegy, mert a 3 éves konstrukcióhoz elég csak a Support App-ban átállítani a régiót, de az éveshez az App Store-ban is meg kell változtatni, ami így a szolgáltatásokat is befolyásolja.

  Tehát ha egyben kifizetem, akkor maradhatok a magyar App Store-ban, így például az Apple Music 1790 Ft, míg ha az éves konstrukciót választom, akkor át kell állnom teljesen a UK Store-ra, ahol ugyanez a szolgáltatás, már £10.99 (kb. 4730 Ft) havonta.

  Valószínűleg maradok a 3 éves konstrukciónál és reménykedem benne, hogy 3 év után engedi majd a hosszabbítást. A józan ész azt súgja, hogy ha a 3 évet nem tudnám meghosszabbítani, akkor valószínűleg hiába lenne meg az éves konstrukcióm helyette, azt sem engedné.

 219. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  miért kellene bármit átállítani? csinálsz egy külön Apple ID-t ehhez, amit megfelelően beállítasz, és azt használod erre. semmit nem kell a meglévő ID-don módosítani.

 220. Azt hittem, ha éves konstrukcióban fizetem az Apple Care±t, akkor a készüléket csak ahhoz az Apple ID-hoz lehet rendelni, amivel fizetem a szolgáltatást.

 221. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mivel előre kifizeted egyösszegben, így nem érdekes az ID. az AppleCare+ a készülék sorozatszámához kapcsolódik, így mindegy, hogy a megkötése után milyen Apple ID-val vagy bejelentkezve rajta.

 222. Avatar for Czo Czo says:

  No, meg ugye, ha kicsit megkalapalod, bagy megkoszorulod a keszuleket, akkor az ugysem fogja tudni megmondani, hogy milyen AppleID van eppen rajta bejelentkezve.

 223. Az éves konstrukció az Apple ID-hoz van rendelve, ezért sem ruházható át.

 224. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ez nem lehet. a teljes összeges előre kifizetett AppleCare+ is a sorozatszámhoz kapcsolódik, nem az Apple ID-dhoz, de még a havidíjas konstrukciónál is mindegy, hogy magán a készüléken milyen Apple ID van, ugyanúgy a sorozatszám alapján tudja az Apple, hogy melyik készülékre fizeted, és csak annyi számít, hogy le tudja vonni.

  korrigálom: az 1 éves az valóban Apple ID-hoz kötődik. mi mindig 2 éveset kötünk, az sorozatszámhoz kötődik, így nem kell Apple ID-val sem vacakolni.

 225. Ezt találtam:

  If you make monthly payments* for your AppleCare plan, the plan is linked to your Apple ID and can’t be transferred to a new owner.

 226. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igen, ez a havidíjas. és ott is csak a fizetés van az Apple ID-hoz kapcsolva, hogy tudja honnan vonni.

 227. Köszi, közben sikerült megkötni az éves konstrukciót úgy, hogy másik Apple ID-val fizetem a díját.

  Viszont haverom iPhone-jára nem tudom megkötni. Van egy skót cím és egy UK BIN-es kártya, mégis azt írja, hogy hiba lépett fel a fizetésnél. Ami fura, hogy nála kéri, hogy adjuk meg a County-t, nálam nem kérte, pedig ugyanezzel a címmel kötöttem én is. Nem is találom a felsorolásban azt a county-t, ahol van a város. Ez mitől lehet?

 228. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hát ezt passz, de hívjátok fel az Apple Supportot.

 229. Avatar for sultan sultan says:

  Sziasztok!
  Nem tudjátok, wise megy dolog? :slight_smile: Előre is köszönöm

 230. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ez annak a függvénye, hogy milyen BIN-es a kártyád. ha nem megfelelő, akkor el fogja utasítani úgyis.

 231. Sziasztok valaki itthon már igénybe tudta venni az Applecare+ szolgáltatásnál hogy bejelenti és Express cserélik neki a készüléket futár szolgálattal? ha igen akkor hogyan csinálta megosztaná velem köszi.

 232. Avatar for Czo Czo says:

  A vasarlasi orszag Apple support oldalan vegignyomkodod a Get Service reszt, majd megbeszeled chaten veluk?

 233. Az applecare+ vásárlási országával? Mert azon is gondolkodtam, hogy kiugrom Bécsbe és ott elvileg azonnal cserélik, de gondolom csak akkor ha van készleten nem?

 234. Avatar for Czo Czo says:

  Melyik orszagban vetted az AppleCare±t? Annak az orszagnak az Apple support oldalan levo chaten kezdj el beszelni veluk. Masik orszagban, csak a ‘standard’ folyamat mukodik, tehat a beviszed a szervizbe, ok elkuldik, kuldenek egy masikat, majd elmesz erte. Anno, meg azt sem tudtam veluk megbeszelni, hogy a “javitott” termeket masik orszagba kuldjek.

 235. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  én úgy tudom, hogy az expressz csere nem vehető igénybe itthon. de hívd fel az Apple Támogatást, és elmondják a lehetőségeket. azonnal cserélni egy Apple Store is csak akkor tudja, ha van nekik készleten, hiszen ha nincs, akkor nem tudják ezt megtenni.

 236. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  hello. a meghosszabbitas hogyan mukodik? azt olvastam, hogy a lejarta utan 30 napon belul lehet.
  de itt is kell elotte telon regiot valtoztatni, ahova az ac+ szol? vagy nem kell ennyire trukkozni?
  biztos, hogy engedi a hosszabbitast? koszi a valaszt!

 237. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  nekem uk ac+ van, uk chaten beszeltem veluk. nincs express szolgaltatas idehaza, csak foglalni tud neked idopontot vagy futart tud kuldeni egy dobozzal, amivel visszakuldod a keszuleket. ennek az atfutasi ideje 5-7 nap.

 238. Biztos hogy engedi és ha telefonon csinálod akkor kell régiót váltani. Mi a checkcoverege oldalon szoktuk ezeket megújítani. Ott berakod az adott országot és a lejárat után meg tudod hosszabbítani.

 239. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  hello. most probalnek ac±t venni, de binlist.net szerinti uk-s revo kartyaval nem engedi. :frowning:

 240. Nem fogja. Wise-al sem.

 241. Avatar for Czo Czo says:

  Elfogadokent tudsz lakcimre szurni (minden kartyahoz tartozik cim), szerintem, ezekhez magyar cimed van. Nekem UK cimes Revolut ugyonugy mukodik, mint barmilyen mas, UK folyoszamlahoz tartozo kartya.

 242. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  vegul sikerult megoldani a monese-vel.
  mar nem ad uk szamlat/kartyat, helyette eu-s van es francia kartyat ad. (a virtualis is az)
  igy a francia support oldalon csinaltam meg, igaz iphone-ra nem 129 gbp volt, hanem 169 eur. :cry:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for tbenedek Avatar for sipi.adam Avatar for kkp900 Avatar for czinegeee Avatar for went Avatar for kopemagus Avatar for adoblyahim Avatar for szokeptr Avatar for timoven Avatar for kaskrisz Avatar for xantos85 Avatar for szebi Avatar for perbal Avatar for kukac7 Avatar for erdsron2 Avatar for leventecs Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for 83miki83 Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

 1. Én a 11 Pro-ra a Settings appből tudtam AppleCare±t kötni havi $9.99-ért amerikai Apple ID-val és Revolut kártyával. Remélem nem lesz rá szükség, de jó tudni, hogy van.

 2. November 10-n vásárolt XR-re nekem nem hoz fel semmit a letölthető app. Pedig apple.com és van angol Revolut kártyám.

 3. Ez amugy keszulektol is fugg :slight_smile: Hol vetted?

 4. Köszi, itt ok. :slight_smile:

 5. Tudtan hogy bele kene irni a cikkbe a linket :slight_smile: @Jadeye dobd bele kerlek.

 6. Avatar for isepsi isepsi says:

  A Telekom oldala szerint “Biztosítás csak a Telekomtól vásárolt, legfeljebb bruttó 350 000 Ft akciós kiskereskedelmi árú mobiltelefonokra és mobilinternetezésre alkalmas eszközre köthető.”

 7. Én is vettem az új iphone pro-ra  care+ UK-címreés a curve kátyát adtam meg mögötte a saját bankkártyámmal simán ment azzal is de mással nem. így aki akar venni és van curve kártyája az meg tudja azzal venni pikk pakk. A telefont az .hu vettem lefutott az ellenörzés és utána ki is tudtam fizetni.

 8. Az apple watch sporthoz én is ajánlom nagyon! Volt eddig series 2,3,4-em és összesen 6 csere :joy:

 9. Köszönöm szépen az infót! :slight_smile: Hibátlan akkor ez a módszer.

 10. Avatar for went went says:

  Itthon vásárolt watch5 re próbáltam,de nem adja be azt a menüt :frowning: akkor ez eselytelen? Köszi

 11. Sziasztok!

  Jó a cikk, ha cserélem az iPhone-t még jól jöhet, de arról nem esik szó, hogy ez iCloud fiókhoz rendelődik-e automatikusan vagy nem, és ez később még jelenthet problémát, én is most ezzel állok szemben:

  Van egy iPhone X-em 2017.11.05-én lett vásárolva az USA-ban AppleCare+ al együtt 2évre. Most amikor lejárt 11.05-én felmentem az apple checkcoverage oldalára US régióbeállítással a weboldalon és jelezte hogy meghosszabbíthatom havi konstrukcióban az AppleCare+ szerződésem, mivel korábban màr kellett használnom, kapva kaptam az alkalmon és meg is hosszabbítottam ott helyben az oldalon, hasonló folyamattal, egy diagot bekért és fizethettem is. Megadtam az email címem, USA címnek az Apple Park Cupertino-i helyét, majd fizettem az OTP-s debit MasterCard kártyámmal. Idáig minden rendben is volt megkaptam a bizonylatot is, a telefon is újra jelezte hogy van biztosításom, csak az most semmilyen fiókhoz nem köthető és adott egy linket, hogy ezt hol tehetem meg. De amikor AppleID-hez kellene rendelni az előfizetést ott sem a saját magyar AppleID-m hoz nem tudom rendelni, ami logikus, de csináltam egy amerikai AppleID-t ugyanazokkal az adatokkal ami a biztosításban van és azzal sem megy. És itt jön a probléma, ezt az egészet egyszer lehet eljátszani mert ha még egyszer lejár az AC+ utána nem lesz megújítható, viszont a bankkártyám februárban lejár és nem tudom sehol módosítani a fizetési módot.

  Esetleg járt már így valaki, bár tudom, hogy a 2 éves szerződésnél ez nem lehet akkora probléma, de hátha? Vagy van ötletetek hogy lehetne ezt megkerülni?

 12. Avatar for went went says:

  …ha a lap alján a régiónak magyar helyett USA-t választom ki,akkor lehet amerikait kötni 79$ .
  Meg mindig a legolcsóbb . Az összes európai ami megy ott 99€( watch 5). Már csak egy létező USAcimet kell találnom :grin:

 13. USA kártya kellhet hozzá, de melyik lap alján? Gondolom az a külön link nem? Küldesz képernyőképet kérlek. Illetve te próbáltad? Ettől még valami USA bankkártya revolut vagy curve kellhet hozzá.

 14. Avatar for went went says:

  Igen én, support apple oldalon (nem az App.) revolut kartyam van, azzal próbálom majd.csak most kicsit megijedtem az előttem író miatt h lehet kell USA apple id is?!

 15. Szerintem neked mivel határozott idejű szerződést kötsz nem fontos hogy AppleID-hoz tudd rendelni, még ha kérné is, mert később nem fogsz rajta módosítani semmit, nem olyan előfizetéses konstrukció mint az enyém. (A határozott idejű, mivel AppleStore-ban lett véve fizikailag, nekem sem volt semmihez rendelve).

 16. Ki kell próbálni. :slight_smile:

 17. Hát ezt passzolom :confused: Nincs benne tapasztalatom hogy USA-ban ez hogy megy. Eléggé kontrollárja ezt az Apple láthatod, hogy nem nagyon engedi más országból ID-ból csinálni. Ha sikerül valahogy megoldani mindenképp írd ide kérlek a tapasztalatodat.

  Én azt sem tudtam teljesen, hogy meg lehet újítani az AppleCare+ -t.

 18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @went @SzifonAdmin ha amerikai kártya kell hozzá, akkor szerintem a Revoluttal nem fog menni, mert az angol, és nem amerikai.

 19. @Jadeye Az amerikai kártyára írtam én be az OTP-set, és fogadta el, azok után szerintem próbálkozni bőven megéri bármivel, aztán maximum nem sikerül és angol régióban kell megvenni a drágábbat angol kártyával. (Revolut, és talan Curve vagy Monese is jó lehet úgy)
  @SzifonAdmin Én sem tudtam, hogy lehet hosszabbítani ameddig fel nem ajánlotta, ez nem lehet egy széles körben bevezetett dolog. De nem adom fel, nem akarom, hogy februártól elvesszen. Ha minden kötél szakad felhívom az USA supportot hátha ők tudnak segíteni, és nem elküldenek.

 20. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  Hello! Nekem is Telekomos van ahogy a cikk írónak is. Nekem se hozza fel az app mit kell átállítani ,hogy onnan tudjam intézni én is??Régiót nyelvet?? Mert látom Angolon van a tied is amikor a cikk képei fel vannak rakva. Se az oldal link nem hoz fel semmit se a Támogatás app csak azt ,hogy zöld pipa a 11 pro Maxom mellett. Plusz állandóan azt mutatja ,hogy az  tv hoz tudok kötni még december 29 ig de ahoz nem is lehet kötni! Nem is enged tovább csak egyből azt dobja fel ,hogy hívjam a támogatást ezt meg is tettem egyszer és azt mondták nem lehet hozzá kötni…Valami trükk csak van benne amit nem írtál le a cikkben! :slight_smile:

 21. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  Leírtam,hogy kipróbáltam ,és beadja a készülékemet, és azt ,hogy: Milyen problémát tapasztal az iPhone készülékkel? Itt vannak lehetőségek ,és ennyi semmilyen applecare+ nincsen!!!
  Azért kíváncsi lennék, hogy egy magyar régiós Telekomos készülékre mióta ajánlja fel az Applecare+ szolgáltatást?? Legalább privátban megírná aki a cikket írta erről vagy konkrétan aki a Telekomos telefonjára kötötte, hogyan is csinálta meg.Mert ahogy le van írva a cikkben úgy biztosan nem !
  Se a Támogatás alkalmazásban se a linkelt weboldalon nem ajánl fel semmit se a telefonomra lépve…

 22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @kkp900 ebben az esetben valószínűleg már túl lehetsz azon az időtartamon, ameddig megkötheted rá. de erre mi nem látunk rá, ezt csak az Apple Támogatás tudja megmondani, tehát őket lenne érdemes megkérdezni: https://apple.com/hu/contact

  emellett a https://checkcoverage.apple.com oldalon a készüléked sorozatszámát megadva is tudod ellenőrizni, ki fogja írni, hogy jogosult vagy-e AppleCare vásárlására, vagy sem.

 23. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  November 5.-én vettem a telefont. Szóval marhára nem vagyok kicsúszva a 60 napból. Azért azt ne mondjátok már nekem, hogy az egyik Telekomos telefonra lehet venni a másikra meg nem? Le ellenőriztem nem adja be sehol sem. Ezért kérdeztem, hogy mit állítottatok át a telefonon? Azért az vicces lenne ,hogy felhívnám az Applet ,hogy Applecaret+ szeretnék venni fiktív lakcímmel ahogy ti is leírjátok pontosan nem így hívjátok de amit csináltok az pont ez. Mert ,hogy ti sem laktok se amerikába hivatalosan se angliába pld az is biztos az elmúlt pár évben amikor kijátszottátok az Applecaret+ telora laptopra ahogyan a cikkben is volt írva. Na ezzel semmi bajom sincsen ,csak pontosan a legfontosabb részt hagyjátok ki a leírásból, hogy mit kell trükközni, hogy be lehessen állítani. Nyílván aki a cikket írta az is azért csinálta neten ,mert akkor nem ellenőriznek stb…nem úgy mint amikor telefonon intézed azt ilyet velük. Egyszer már próbáltam telefonon applecare+ venni de nem sikerült mivel a mi országunkban nem lehet hivatalosan. Mondjuk a lakcím az minek is kell amúgy küldenek egy számlát oda vagy mi? Szerintem nem szoktak már papír alapúan semmit se küldeni ők sem… vagy tévedek?

  Én azért írtam elsődlegesen ,mert Telekomos magánemberként vásárolt telefonnal rendelkezem ,ahogyan a cikkben is le van írva! Ezért próbálnám én is megkötni rá. Eleve nekem az furcsa ,hogy ha magyar régiós a Telekomos telefon akkor ,hogy nem látják ezt az Applenel? Vagy csak nem foglalkoznak vele? Vagy nem magyar rádiós a Telekomos telefon amit árulnak??

 24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a cikkben leírta @SzifonAdmin kolléga, hogy mit tett. ennyi információ alapján mi nem tudjuk megmondani, neked miért nem sikerül.

 25. Nálam pont aktuális a dolog.
  Mi van akkor ha külföldön vásárolt termékre veszem meg ami Magyarországon nem kapható? Pl. Apple Watch Cellular? Ebben az esetben hogyan tudom érvényesíteni az AppleCare±t? Ki kell mennem Bécsbe vagy kiküldhetem az órát?
  A másik kérdés, hogy bárhol megvehetem és bárhol érvényes lesz? Mert pl. Az USA olcsóbb mint mondjuk Európa.

 26. Nem órát akarok ott venni hanem AppleCare + t. Megéri?

 27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha megvan minden követelményed hozzá, akkor meg tudod venni, de tudommal itthon nem foglalkoz(hat)nak olyan készülékekkel, amelyeket az Apple itt nem forgalmaz, tehát viheted olyan országba, ahol a cég forgalmazza. ez az AppleCare-től független.

 28. nálad az lehet a baj, hogy amikor a gépről lekérdezed a support oldalon a seria szám alapján hogy meddig van garancia addig nem fogja feldobni az applecare+ amig előtte a régiót az oldal alján át nem állítod uk-re. Ha átdobod a seria számod megnézem neked és csinálok egy képernyőképet neked. Biztos vagyok benne minden telefonomon és ezközömön applecare+ van itthon vásároltam mind. Azért tud működni mert egy applecare+ az nem személyhez kötödik hanem az eszközhöz, és ha te eladod az megy tovább az új vásárlóhoz. Ezért tud működni mert ha kérdeznék is te simán mondhatod hogy már így vetted és ennyi, nyilván nem küldenek papíron semmit sehova csak mail-en, de mivel ez egy szerződés ezért kell hozzá egy cím is.

 29. Avatar for kkp900 kkp900 says:

  Jó reggelt ! És köszönöm neked a választ!:ok_hand: Németre átállítottam, és úgy már működik.
  Sőt az a durva ,hogy így már az  tv re is engedi egyből megkötni a z applecaret mondjuk ez csak a sima de az se rossz 29 euróért szerintem. De ,hogy azt miért nem lehet itthonról megkötni azt nem értem pedig egyedül azt dobja fel a Tágomatás alkalmazásban. Na még van 30 napom eldönteni ,hogy megkötöm -e a túlóra. Mivel részt veszek a csere programba így évente cserélhetem a telefont ezért nem biztos , hogy van értelme megkötni 70 ezerért 1 évre ameddig nálam lesz a telefon. Még annyi lenne hozzád a kérdésem, hogy akkor a címmel kapcsolatosan gondolom van egy címed amin sose laktál angliába, de létező esetleg valami ismerősödnek a címe igaz? Pld ha megadom a régi lakcímemet németbe akkor nem fognak küldeni oda semmit se ugye? 13 éve nem lakok ott ezért kérdezem csak… Meg gondolom Revolut kártyát engedi majd ,hogy azzal fizessem ki? Valaki próbáltam már esetleg? De van Monese is meg Transfervise is ha azokkal jobb esetleg…

 30. Fura, hogy neki csak így dobta fel, nekem simán ment minden ellenőrzés, de valóban nem figyeltem milyenre volt az oldal állítva alul. Szerintem nekem ott alapból UK volt, mert ugye azzal próbálgattam és az Apple-Support alkalmazásból vitt el arra az oldalra, így derült ki, hogy van alternatív opció.

  Köszi a tippet :slight_smile:

 31. Én létező címet adtam meg, ismerősét. Természetesen bármilyen címet megadhatsz. Én UK kártyával, Monzo-val fizettem, de Monese szerintem tökéletes lesz nálad, UK-hez.

  Nyilván, próbáld meg, ha nem megy akkor nem megy, ha elfogadja akkor elfogadja. :slight_smile:

 32. Sajnos, ahogy @Jadeye is mondja. Garanciális ügyintézés sajnos olyan készüléken nem lehet hazánkban, amit nem forgalmazunk. Ilyen például az Apple Watch rozsdamentes-acél óra, vagy titán változat, de a HomePod is hasonló hányatott sorsú jelenleg.

 33. A Telekomtól vettem. Annyit még érdemes megemlítenem, hogy a régió US-re van állítva a telefonon.

 34. És Ausztriában tudnak vale foglalkozni?
  Azaz ha kötök AppleCare+ az USA-ban akkor az érvényes lesz Ausztriában is csak be kell mennem személyesen?

 35. Avatar for went went says:

  apple care+ usa vásárlással revolut kártya nem működik, kipróbálva. Marad a drágább európai,esetleg transferwise…

 36. Avatar for Czo Czo says:

  A transferwise bin is uk mint a revolut

 37. És ha dollár van a TransferWise számlán? Azt nem érzékeli USA kártyának?

 38. Avatar for Czo Czo says:

  Az elfogado oldalnak tok mind1 milyen penzemben van fedezet a kartyan. Azt megoljdak a kartyatarsasagok. A kartya elso szamjegyeibol latszik a folder/orszag/terulet/bank/bankfiok, itt szokas az orszagot/foldreszt ellenorizni.

 39. Akkor marad UK vagy Hollandia, hol olcsóbb?

 40. Most mondom, hogy nem fogja engedni mert nem német a kártya csak a revolut ha UK-s, transfervise monese és curve fog menni szerintem és ezért UK cím kell és ott tudod megvenni nagy valószinűséggel.

 41. Olyan kártyám van ami Holland bank hátterű azaz EUR alapú. De nem igaz, hogy nincs valami online MasterCard vagy Visa ami USA hátterű. Eddig amit láttam ott mindenhol kellette egy állandó USA lakcím.

 42. Avatar for went went says:

  care+ apple watch 5 esetén euróban (középárfolyamon) Usa 77,3 Euro , Nemet,osztrak holland stb 99 Euro
  UK 105,7 Euro.

 43. Köszi!
  Szerintetek megéri órára kötni? Ha amúgy is vigyáz rá az ember? Ha jól olvasom a plusz az akkumulátorra is érvényes azaz lehet, hogy mondjuk 2 év után kicserélik azért mert már nem olyan az aksi mint újkorában?

  Mit gondoltok?

 44. Avatar for went went says:

  ezen agyalok én is,ez az első órám,de itt többen írták ,hogy törnek gyorsan…

 45. Szerintem Sport órára kérdés nélkül megéri! Karcolódik, törik, minden… rozsdamentes-acél órára nem érdemes, az azért bírja.

 46. A karcok miatt is cserélik? Mintha azt olvastam volna, hogy arra nem vonatkozik a garancia.
  Viszont a rozsdamentes óra meg drága, nem 1 évre veszi az ember és ha 1,5 év után valami van az aksival akkor ha jól tudom azt nem cserélik csak az egész órát ami fizetős…

  Szóval nem tudom mi a jó döntés…

 47. Ha karcos, nyilván nem cserélik, de betöröd a kijelzőt, cserélik. :smiley:

 48. :slight_smile:
  Ezt értem, de nekem párom már ejtette el kőre a sport órát és semmi még egy karcolás se látszott rajta.
  Tehát nem is értem, hogy az Apple-nek ez miért éri meg. Mert gondolom az ilyen esetek 90%-ban a kalapáccsal találkozott véletlenül az óra…

  telefonnál is szerintem olyan, hogy valaki vagy vigyázik rá vagy tökre nem érdekli és akkor persze, hogy 1 év után kijelzőcsere…

 49. Hát,

  jó kérdés :slight_smile: Nekünk mindig megkarcolódott a Sport óránk sajnos. Jelenleg az iPhone 11 Pro-ra kijelzője is karcos lett már… pedig azt mondják ez a legellenállóbb üveg.

 50. Svájcban 99 CHF~90 Euro.

 51. Azért nem ingyenes a javítás vagy a csere. Nálunk 69 CHF és kétszer cseréltetheted a 2 év alatt. Szerintem ki van az számítva, hogy még nem veszteséges nekik. De amúgy apple care+ nélkül dobhatod is ki a sport órát, ha betörik a kijelzője mert majdnem annyiba kerül mint egy új óra. ( 335 a javítás, 449 az új) Amúgy tényleg szerencséje volt párodnak. Nekem egy gyorsabban becsapodó légytől is betörik :joy:

 52. És ha valami kamu dolgot ki találsz akkor is kicserélik neked? Nem jut eszembe de
  Mondjuk beragad mindig a tekerőmuzsika vagy folyton lefagy … vagy ezt elkezdik vizsgálni?

 53. Összetöröd “véletlen” és kész, tényleg az a legegyszerűbb. Őszintén megmondom, hogy én az apple care lejárata vége előtt pár nappal összetöröm “véletlen” a telefonom és mindig úgymond új telefont, órát ajándékozok tovább a családnak.

 54. Biztos bennem a hiba de valahogy úgy hozzam nő egy telefon vagy óra, hogy nem tudnám véletlenül elrejteni …

  De teljesen logikus amit írsz…

 55. USA AppleCare+

  Végül ma sikerült az USA régóra állítva is aktiválni az olcsóbb 199 dolláros AppleCare+ -t. Ehhez tényleg USA bankkártya kell és cím, de magyar Telekomos készülékre, itthonról aktiváltam, kényelmesen.

 56. Van kártya javaslatod, ami gyors és egyszerű?

 57. Ismerősnek Amazon Chase kártyája van, ez nem webes, normál bankos kártya.

 58. Ez lassan, de elérhető európából is (elküldik ide a kártyát?), vagy kell egy ottani cím és csak oda is küldik meg?

 59. Ez rendes bank, tehat kell helyi cim es amerikai allampolgarsag.

 60. Értem. Tudsz esetleg vmi más online lehetőséget?

 61. Ha tudnek beleirtam volna a cikkbe :))) Sajnos nekem is csak ilyen kartyaval sikerult, ezert ajanlottam a UK-t joval konyebb.

 62. Ott mennyi lett volna ugyanez?

 63. Ott van benne a cikkben :man_shrugging:t2::joy: UK 199 font us 199 dollar.

 64. Bocs, ahhoz el kellett volna olvassam. :see_no_evil:
  Ja és persze köszi :pray:
  Jav: Megnéztem és rájöttem, hogy ugyan átfutva, de olvastam csak többet kellene aludni

 65. Semmi gond :wink: turelmesen valaszoltam. Sajnos a USA dolgok mindig nehezebbek. Nekem szerencsem van ismerossel, azert ez nem olyan konnyu, ha nincs kint allampolgar ismerosunk. UK / EU joval konyebb, nyilvan dragabb, de ezert van ez a cikkben mert sokan igy megtudjak csinalni. De az USA sem lehetetlen a fentiek alapjan.

 66. Sziasztok!

  Valakinek van ötlete, hogyan lehet USA bankkártyát igényelni? Eddig bárhol néztem mindenhol kért valami társadalombiztosítási számot. Lehet nem jó a megfogalmazás. A lényeg, hogy mindenhol elakadtam.

 67. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  csak úgy nem tudsz igényelni. egy kinti ismerős küldhet neked mondjuk egy prepaid Visa kártyát (vagy legalábbis a kártyán lévő számokat), X dollár előre feltöltött összeggel, de azt általában nem tudod utána újból feltölteni és használni az SSN (social security number) nélkül, SSN-ed meg nem igazán lehet csak úgy.

 68. Sziasztok!
  Próbáltam UK előfizetni, de sehogy sem sikerült. Az app szerint február 2ig vagyok jogosult. Revolut kártyával próbálkoztam, mindenhol ugyanazt az UK címet adtam meg (apple ID, tartózkodás, bankkártya adatok etc.)…az utolsó lépésnél megis minden alkalommal ezt a hibaüzenetet írta ki: your billing info must match your residence…
  A készüléket Magyarországon vettem kereskedésben, a valós fizikai tartózkodási helyem is M.o.
  Tud valaki segíteni? Köszönöm előre is!

 69. Szia, Biztos, hogy mindenhol a UK állítottad be? Tehát a UK oldalon nézed? Az országot jól írtad be? A kártyán van Font? Elvileg kellene, hogy működjön.

 70. Mindenhol átállítottam…buktam is az ingyenes 1ev apple tv előfizetést. Atallitottam az applepayben is a számla infokat, a revolut oldalán is azt a címet adtam meg…A kártyán font számlát állítottam be alapnak. 15-20font korul lehet rajta, de addig nem szeretnek többet felrakni, amíg el nem jutok legalább a fizetés oldalra. Viszont mindig előtte all meg a dolog, miután bepipáltam a kötelező felteteleket es továbblépésre kattintok.

 71. Ja igen…a revolut kártyát csont nélkül bevette az applepay, szóval gondolom enged vele fizetni a storeban is

 72. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és biztos, hogy eleve UK volt már az oldal legalján is kiválasztva, még mielőtt bármit elkezdtél volna?

 73. Igen. Próbáltam appon es a fenti linkeken is. Miután atallitottam a beallitasokban, az appstoreban es id oldalon is a címet (utóbbit nehezen akarta beállítani, de kikapcsoltam a find my… es egyéb helymeghatározásokat), alapertelmezettkent alul UK-t ad (Safari+app is)

 74. Mikori a Revolut kártyád? Mert lehet hogy magyar régiós, és ha jól értelmeztem, akkor azzal nem fog menni az UK-ban?!

 75. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de az Apple ID-d esetén nem kell átállítani hozzá a címet.

 76. A kartyam kb 5napos. Eleve azért csináltam, h befizessem vele az AppleCare+t. Azóta minden este 2-3 órát buveszkedtem vele, hiába. Ezért is kertem végül segítséget, mert lassan biztosítás nélkül is törni fog a mobilom…véletlenül ofc. :smiley: revolut appban számlázási címnek UK címet adtam meg. Először próbáltam az alap számlával fizetni (remélve h megoldja magátol az atvaltast). Mivel így nem működött, csináltam egy tisztán font számlát, atraktam oda a pénzt es töröltem a forint számlát, hátha így nem akad be…

 77. A cikkben le van irva, hogy specifikus UK kartya kell, illetve X helyen a fizeteskor be kell irni egy UK cimet.

  Sehol sem irtam, hogy az Apple ID-t allitsd at! Felesleges kor volt. Ahogy a cikkben is lathatod ugyanazt irja ki neked hibanak, mikor nekem nem fogadta el a kartyat.

  Ugy latszik ez a revolutos kartya nem UK alapu, tehat nem tudod hasznalni ehhez. Monese vagy Monzo kell neked, de egyszerubb ha segitunk neked.

  Irj egy email a [email protected] -ra es megcsinaljuk neked, max atdobod revoluton a penzt :slight_smile:

 78. Igazából semmit nem kell átállítani.

  Csupán belépsz itt: support. apple. com/ en-gb/my-support
  Elvileg így alul UK lesz és ennyi.
  Minden marad magyar még a belépésnél a helymeghatározás is simán maradhat magyar. Nem értem hol csúszhat el a dolog.
  Esetleg tudsz egy képernyőképet küldeni?

  Itt valóban az lehet a bukta, hogy a Revolut kártya magyar régiós.

 79. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  itt lehet csekkolni, hogy tenyleg uk e a kartyad.
  elso 4 szam is eleg neki, hogy kiirja.

 80. Köszi ez szuper lehetőség.
  Ha valaki Revolut-os, akkor azt tudom mondani, hogy a Visa virtuális kártyámat UK- nek nézi, viszont a fizikai kártyám első négy száma alapján nem tudja besorolni területileg csak annyit mond helyesen, hogy MC.

 81. 2018 óta ha magyarként igényeltél Revolut kártyát, akkor az már magyar BIN-es.

  Early adopterek jártak jól, mert a legelején még UK kódos kártyákat adtak. Ebből volt egyébként az Apple Pay-es kavarodás is.

 82. Én pár hete kaptam meg a visa kártyám így fél év után 5x újraküldve (köszi posta…) és angol.

 83. Amióta Visa kártyákat osztogatnak MasterCard helyett, mindegyik UK bin-es, független attól hol vagy.

 84. Ezt nem igazán értem.

  Elvileg a kártyaszámból csak a kibocsátót lehet meghatározni. És mivel a REVOLUT angol banki háttérrel rendelkezik ezért elvileg minden kártya angol.

  Olyanról nem nagyon hallottam, hogy maga a kártya lehet valamilyen nemzetiségű. Mindig a kibocsátó számít.

 85. Avatar for Czo Czo says:

  A kartyaszam elejebol (4 vagy 6 vagy 8 karakter), kiderul, a bank, a bankfiok valamint az orszag is. Ezenfelul jelolve van hogy Debit vagy Credit, sott meg az is, hogy prepaid vagy nem prepaid. Mastercard eseten az egyeb preimum szintek szinten jelolve vannak (VISA eseten nem tudom, ott nincs specialis karytam).

 86. A kártyakibocsátó derül ki, nem a bank. Ez sok esetben nem ugyanaz! A VISA-nál is kiderül, hogy milyen szintű, pl. Gold stb. Meg az, hogy Debit vagy Credit.

 87. Én még nem találtam olyan oldalt ami biztosan megmondta volna a kártya eredetét.
  Nekem a Revolut kártyára volt olyan oldal ami angolnak de olyan is ami magyarnak vagy amerikainak jelezte…

  De ha tudsz olyan oldalt ami 100% pontossággal megmondja a kártya eredtét kérlek oszd meg velünk.

 88. Avatar for Czo Czo says:

  A https://binlist.net nekem az osszes kartyamra az alltalam is ismert valodi adatokat adja. A BIN szam beirasa semilyen veszelyt nem rejt magaban. Nyilvan nem irod be az egesz szamot, hanem eloszor 4-et, majd ha nem adott meg minden infot, akkor 6-ot vagy 8-at. En nem ferek hozza a regisztralt BIN-ek adatbazisahoz, igy csak a googlera tudok tamaszkodni.

 89. Lehet, hogy neked van igazad nem tudom.

  Viszont azt nem értem, hogy ha a REVOLUT angol bank akkor mi alapján lehet magyar a kártya?
  Eddig ha bankszakembert kérdeztem arról, hogy mi alapján állapítható meg a kártya “nemzetisége” mindig a kibocsátó intézményt mondták.

 90. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  What Is a Bank Identification Number (BIN)?
  A bank identification number (BIN) is the initial four to six numbers that appear on a credit card. The bank identification number uniquely identifies the institution issuing the card. The BIN is key in the process of matching transactions to the issuer of the charge card. This numbering system also applies to charge cards, gift cards, debit cards, prepaid cards, and electronic benefit cards.

  Understanding Bank Identification Numbers (BIN)
  Bank identification numbers are used by other institutions, such as American Express, as well. The term “issuer identification number” (IIN) is used interchangeably with BIN. The numbering system helps identify identity theft or potential security breaches by comparing data, such as the address of the institution issuing the card and the address of the cardholder.

  How a BIN Works
  The bank identification number is a numbering system developed by the American National Standards Institute and the International Organization for Standardization (ISO) to identify institutions that issue bank cards. The first digit of the BIN specifies the Major Industry Identifier (MII), such as airline, banking or travel, and the next five digits specify the issuing institution or bank. For example, the MII for a Visa credit card starts with the number four. The BIN helps merchants evaluate and assess their payment card transactions.

  The BIN quickly helps a merchant identify which bank the money is being transferred from, the address, and phone number of the bank, if the issuing bank is in the same country as the device used to make the transaction. The BIN verifies the address information provided by the customer.

  When a customer makes an online purchase, the customer enters her card details on the payment page. After submitting the first four to six digits of the card, the online retailer can detect which institution issued the customer’s card, the card brand (such as Visa or MasterCard), the card level (such as corporate or platinum), the card type (such as a debit card or a credit card), and the issuing bank country.

  Examples of BIN and Authorization
  The BIN identifies which issuer receives the authorization request for the transaction to verify if the card or account is valid and whether the purchase amount is available on the card. This process results in the charge being either approved or denied.

  For example, a customer stands at a gas pump and swipes her bank card. Once she swipes the card, the system scans the BIN to detect the specific issuing institution that withdraws the funds. An authorization request is put on the customer’s account. The request is authorized within a few seconds, and the transaction is approved. The credit card processing system would be unable to determine the origin of the customer’s funds and would be unable to complete the transaction without a BIN.

 91. A kártyát kiállító nem mindig egyezik a bankkal ahol a számlád van. Nekem is van olyan számlám amihez van egy prepaid kártya és még rajta is van a bank logója meg náluk igényeltem és őket hívom, ha tölteni kell a kártyát. Mégis egy másik bank adta ki a kártyát és ezt írja ki, ha ellenőrzöm a BIN-t. A lényeg, hogy ki állította ki a kártyát és nem az hol van a kontód.

 92. Köszi, A kérdés az, hogy ha valaki UK kártyát szeretne akkor mi a teendő?

  Azt gondolom, hogy ha egy banknál a forint is választható mint számlapénz ahogy a Revolutnál vagy Transferwisenél és valaki magyar papírokkal regisztrál akkor az magyar kártya lesz.

  Ha viszont Monese vagy Monzo kártyám van ahol fontban vezetik az egyenleget ott meg angol lesz a kártya.

  Azaz Revoluton átváltod a pénzt fontra majd átutalod monjuk a Monzo vagy Monese kártyára és azzal fizetsz.

  Szerintem így megoldható.

  Mit gondoltok?

 93. Ha van Monzo vagy Monese kártyád, azok biztos UK-esek lesznek (Monsese-nél UK-est kell rendelni, nem EU-sat) akkor csak ráraksz pénzt, Transferwise vagy Revoluton keresztül és megy!

  Mindkét kártyához UK cím kell ahova leszállítják, talán a Monese-hez nem, mert anno simán kiszállították Magyarországra is, de nem tudom azóta változott-e ez.

 94. A Monzo-nál ha jól látom kell UK cím. A Monese-nél nem kell.

 95. A Monese-nél kérdezi, ott mit adsz meg?

 96. Ez amúgy benne van a szerződésben a 3-as pont alatt, és ez valahogy mostanság változott, mert tavaly még a készülék vásárlástól számították. De viszont a rizikó is benne van, hogy történik valami a készülékkel és akkor már nem tudsz venni rá apple care+.

 97. Az imént vásároltam a pár napos Iphone11ProMax-hoz AppleCar±t.
  Tapasztalat:
  Amíg nem állítottam át a telefon régióját angolra, addig nem jelent meg az AppleCare+ lehetőség sem a web-es formában, sem a Beállításoknál, sem az Apple Támogatás app-ban.
  Utána már meg is jelent a Beállítások alatt és ott aktiváltam.
  Revolut virtuális kártyámat megadva, angol címmel.
  Revolut az aktuális programon belüli régiónak megfelelő kártyát ad új létrehozásakor. Ezért, ha angolra (vagy más olyan országra állítod a régiót, ahol van Revo) állítod, akkor nagy valószínűséggel angol régiójú kártyát kapsz! Ezt legegyszerűbben a virtuális kártyával tudod kipróbálni! Ha törlöd a meglévőt, ingyen kapsz helyette másikat!
  Nekem pl 2 virtuális van. Egyik angol, másik magyar régiós.

 98. Köszi a tippeket!

 99. Ez nagyon király! Köszi!
  Mi van akkor ha USA címet adsz meg? Akkor amerikai kártyád lesz? Elvileg ott is van Revolut.

 100. Most látom, hogy USA kilőve…

  De Pl. Svájc olcsóbb mint Anglia. Vagy Szingapúr. De kérdés a szingapúri AC+ érvényes-e Európában?

 101. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @xantos85 ha az angol vagy amerikai érvényes, akkor a szingapúri miért ne lenne az?

 102. Beszéltem az Apple ügyfélszolgálattal és ők valami ilyesmit mondtak. Az tény, hogy a magyar Apple support azért nincs a topon AppleCare+ kérdésekben.

  A német azt mondta, hogy az egész világon érvényes. Végig kéne olvasni a teljes Terms and Conditions -t de ember legyen a talpán aki ki tudja szedni a lényeget a szövegből.

  Bár egy kérdést megér.

 103. Igazad van mindig a vásárlás helye számít. Most kérdeztem meg a szingapúri Apple-t :slight_smile:

 104. Sziasztok!

  Ma kötöttem AppleCare+ - t az iPhone 11 Pro-ra. Édesanyám amerikai/magyar állampolgár, így az ő ID-ával kötöttem és amerikai kártyával is fizettem ki. Majd jött egy mail az apple-től, hogy hozzá kell rendelni az egy ID-hoz a készüléket. Megpróbáltam a sajátomhoz, de nem engedte. Majd Édesanyáméhoz is, és gond nélkül hozzárendelte. A kérdésem, hogy garanciáztatásnál számít-e bármit is, hogy milyen ID-hoz van hozzárendelve a készülék? Azt sem értem, hogy ennek egyáltalán mi értelme.Havi konstrukcióban kötöttem az applecare±t.

  Előre is köszönöm, ha valaki tud info-t adni.

 105. Havi konstrukció miatt kellett az Apple ID, amúgy nem kellett volna. Nem számít garinál.

 106. @SzifonAdmin
  Köszönöm a válaszod! Akkor mondjuk most egy szélsöséges esetet kérdeznék. Ha átmegyek kocsival a biztosított készúlékemen, akkor beballagok egy hivatalos szervízbe és kicserélik a készülékemet 99$-ért cserébe? Vagy azt ők döntik el, hogy mikor cserélnek és mikor javítanak?

  Köszi

 107. Igen, alapjában véve ennyi. Csak itthon nem kell érte fizetned, de várnod kell 1-2 hetet. Azonnal nincs csere.

 108. Sziasztok!
  @SzifonAdmin az előző hozzászólásban írtak alapján megkèrdezhetem, hogy mièrt nem kell itthon fizetni AppleCare+ esetèn a kèszülèk cserèt vagy a javítàst? Nemrèg vàsároltam èn is AppleCare±t ès èrdekelne, hogyan is működik pontosan az itthoni eljáràs.

  Előre is köszönöm!

 109. Szia! Itthon nincs hivatalos Apple Care+ támogatás, ezért nincs hivatalos árazás sem. Emiatt az Apple nem számol fel díjat, legalábbis az utóbbi 1-2 évben ingyenes volt az Apple Care+ esetén a csere.

  Szerencsések vagyunk. :slight_smile:

 110. Sziasztok!

  Használtan vásárolt termék esetén, lehetséges valamilyen biztosítást kötni, vagy ezt teljesen lehetetlen? Tapasztala van valakinek ilyen téren?

  Előre is köszönöm !

 111. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezt az adott biztosító tudja megmondani. kérdezd meg például, hogy az esetleg meglévő lakásbiztosításodhoz felvehető-e az eszköz.

 112. @Jadeye Bocsánat rosszul fogalmaztam, én a sima AppleCare-t kötném egy használtan vásárolt órára ha lehet. Elviekben ha van még rá 1 éves garancia akkor meg tudom rá kötni a sima AppleCare-t, igaz fizikai károsodás esetén nem cserélik, de akkumulátor üzemidő drasztikus csökkenés miatt kicserélik az órát.

 113. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az AppleCare csak az adott óra eredeti értékesítése utáni 60 napon belül köthető, és itthon nem érhető el az Apple Watch-hoz, csak Mac-hez és iPadhez:

 114. Akkor marad a sima biztosító vagy nem kötök rá biztosítást🤷🏼‍♂️ Köszönöm a segítséget!

 115. Hello! Valaki talán tud tanácsot adni.
  Van egy MacBook Air-em, ami a https://checkcoverage.apple.com szerint AppleCare+ jogosult. El is jutok a vásárlásig, ahol kérne bankkártya számot, de USA van kiválasztva és nem módosítható. Azt is írja, hogy a számlázási címnek meg kell egyeznie a kártyakibocsátó országgal.
  Hogyan tudok mégis bővített garit venni? Van Curve és Revolutom is, de persze nincs USA-ban lakcímem :slight_smile:
  Egyébként ezt megvásárolom és aktiválják, vagy pedig kipostáznák a megadott címre a kódot? Köszi, ha bárkinek van épkézláb javaslata. :slight_smile:

 116. Avatar for Czo Czo says:

  A https://binlist.net/ oldalon ellenorizheted, hogy mely orszagban regisztralt az adott kartya (csak az elso 8 szamjegy kell, ebbol azonosithato a bank es a bankfiok). Az en Revolut kartyam magyar, de a Curve kartyam brittnek latszik. Probald azon orszagok Apple oldalait, amilyen kartyad van.

 117. USA-hoz, USA kártya kell USA címmel. A legnehezebb megoldás. UK kártyát viszonylag könnyebben tudsz bezserezni, UK cím lehet fiktív is (USA IS) nem a cím a lényeg.

  én a https://szifon.com/2018/05/29/monzo-sajat-az-apple-pay-t-is-tamogato-bankkartya/ kártyát használom az AppleCare+ aktiválásához, de ehhez kell kinti ismerős, mert haza nem küldenek kártyát.

  Egyébként ezt megvásárolod és aktiválják, semmi extra. De ez mind le van írva a cikkbe.

 118. Köszi, detto ugyanígy, Revolutom magyar, Curveöm angol :slight_smile:

 119. Köszönöm!
  Egyébként most néztem, kb. 10000 Ft-tal jön ki drágábbra ha UK AppleCare+ veszek, mintha USA-ból rendelném. Nem attól félek, hogy a gép elromlik, hanem inkább attól, hogy ez a f0s USB-C konktakthibássá válik… Ez egy 2020-as Air, de nem hiszem, hogy bármiben is másabb vagy jobb USB-C aljzatot szerelnek bele, mint a többibe. Barátom MacBook Pro-ja már harmadszor ment vissza gariban, mert az USB-C mindig gatya lesz benne. Most legutóbb komplett alaplapot és az akku felpúposodása miatt topcase-t is cseréltek. És 1 év garancia van a több mint fél milliós készülékre, veszélyes dolog nemvenni AppleCare-t… Sajnos. :frowning:

 120. Ez teljesen jogos :confused: Mondjuk nekünk a Szifon csapatnál nem volt USB problémánk, legalábbis ebbe nem futottunk bele.

 121. Még az merült fel bennem, hogy azt írjátok, hogy a 2 év onnantól indul, hogy az AppleCare+ csomagot aktiválják. Ezzel 3 év support jár, tehát ha ügyes lennék akkor kivárnám a megvásárlási lehetőség végét, és ott aktiválom.

  Sajnos azt nem tudom eldönteni, hogy ez a kivárási idő az én esetemben 60 nap vagy 1 év? Az Apple Support oldalán az AppleCare±nál ennyit írnak, hogy 60 napon VAGY 1 éven belül van lehetőségem megvenni az AC±t, de ezt honnan tudhatom meg, hogy az én esetemben menni? Ez nyilván egy külföldi vásárlásból származó MacBook (igazából nem tudom melyik országból hozták be nekem).

  Ha van 1 évem, akkor tök jó, hisz’ akkor összesen kb. 4 évig tudom garanciával betakarni a gépemet.

 122. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem lesz 4 éved. van az alap 1 év, és +2 az AppleCare miatt. a Mac esetén az alap 1 éven belül bármikor vehetsz AppleCare-t, és az eredeti vásárlási dátumhoz képest tolja ki +2 évvel. de hívd fel az Apple Támogatást, és megmondják.

 123. Avatar for Czo Czo says:

  Az Apple dokumentacioi alapjan az AppleCare megvasarolhato az eredeti keszulek vasarlast koveto 1 evben, az AppleCare+ viszont csak a vasarlast koveto 60 napban.

  Nalam (amire en AppleCare-t vasaroltam), mindig az eredeti support coverage hosszabbodott meg az eszkoz tipustol fuggo extra idotartammal. AppleCare+ eseteben viszont mindig az AppleCare+ vasarlasanak az idopontjat vettek figyelembe, igy az AC+ vasarlashoz kepest jott az extra coverage (szinten termekenkent elter, hogy mennyi). Jelenleg is van AC es AC+ vedett eszkozom is.

 124. Avatar for perbal perbal says:

  Sziasztok!

  Vásároltam egy Apple care+ szolgáltatást egy 2020-as iPad prohoz!
  Jól értelmeztem, hogy ha 2 éven belül 2 alkalommal, úgy megsérül, hogy javíthatatlan, akkor kapok egy új készüléket?

 125. Avatar for gunar gunar says:

  Azt hogyan is??? 2 éven belül 2x sérül javíthatatlanul? Akkor hogyan is javítják az elsőt? :crazy_face:

 126. Avatar for gunar gunar says:

  Hogyan is van ez? Érdekelne, nem csak hülyéskedésből írtam az előbb azt amit, hanem mert ezt nem vágom .

 127. Avatar for perbal perbal says:

  Hát tegyük fel véletlenül ráülök a kanapén!
  Mondjuk az elég érdekes, hogy a 2 év lejárta előtt szándékosan összetöröm, akkor kapok egy új bontatlan készüléket!

 128. Avatar for gunar gunar says:

  Azt értettem eddig is, hogy ha javíthatatlan akkor cserélik, na de 2x javithatatlan hogyan lesz egy vas és csak 1x cserélik, ahogyan leírtad. Vagy mit is nem értek? :slightly_smiling_face:

 129. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  két alkalommal cseréli az Apple. mit nem értesz?

 130. Avatar for gunar gunar says:

  Ha az lett volna leírva akkor érteném, de nem az volt. Az csak annak egyértelmű aki tudja mi a szitu. Olvasd el amire reagáltam és látni fogod min akadtam fel.

 131. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nem értem a problémádat. ha egyszer az első alkalommal kicserélik, akkor nyilván a csere darab döglik meg másodjára.

 132. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor ha ezt a magyar nyelv értelmezése szerint olvasod, neked teljesen egyértelmű? Ha igen, valóban kár belefolyni a továbbiakban, meg amugy is.

 133. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  most komolyan ez a legnagyobb problémád a világon? egyszerűen olvasd el akkor, hogy az Apple mit ír az adott szolgáltatás kapcsán, és kész.

 134. Avatar for gunar gunar says:

  Nem! Dehogy ez a legnagyobb problémám, csak mikor olvastam nagyon nem azt jelentette mint ahogyan értelme lenne és írtam rá vmit, majd volt rá válasz a kollégádtól és utána lett kétségem. De már nincsen. :crazy_face: Inkább a baromfival kellene kezdeni vmit végre, hogy ne itt rontsa tovább a morált az idiótaságaival, amiket még alá is támaszt (próbál). Remélem vágod mire gondolok most, direkt itt. :roll_eyes:

 135. Avatar for perbal perbal says:

  Még jó hogy csak te nem érted, hogy a második alkalom már a cserekészülékre vonatkozik!
  Azt gondoltam, nyugodtan kérdezhetek bármit, anélkül, hogy valaki azzal jönne, hogy ez milyen idióta kérdés! Pont ezért vagy te, hogy megmond nekem a választ, hiszen te jól tudsz mindent a témában!

 136. Avatar for gunar gunar says:

  Nem kell megsértődni mert félreérthető volt ahogyan feltetted a kérdés. De persze a szíved joga az is. Ha, idézlek " hiszen te jól tudsz mindent a témában! " így lenne akkor nekem sem tűnt volna fel és nem válaszoltam hanem kérdeztem én is. :slightly_smiling_face:
  Ja most vágtam csak le, hogy az ucso két mondatot érthetted félre, de az teljesen másra vonatkozott és a témától is független volt.

 137. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ezt így engedjük már el kérlek, ne kelljen már moderálni.

 138. Avatar for gunar gunar says:

  OK! Csak Nem akartam hogy magára vegye amit nem neki szántam, de Te vágtad mire gondoltam.

 139. Jól tudom, hogy nem 0 perces készüléket kap az ember a csere alatt ? Hanem egy felújított készüléket?

 140. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  attól függ. ha van már az adott készülékből refurbished, akkor elképzelhető, hogy azt kapsz. ha nincs, akkor újat.

 141. Hello,

  Mi a tapasztalat AC+ esetén, javítás esetén szükség van az erdeti számlára? Másod tulaja vagyok a telefonnak, de nincs hozzá meg az eredeti számla. Gyári szám alapján kezelik vagy kellenek a papírok is?

  Előre is köszi a segíséget! :slight_smile:

 142. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  sorozatszám alapján kezelik.

 143. köszi

 144. Sziasztok!

  Azt megtudjátok mondani, hogy ha sufni gsm-ben veszek egy iPhone-t, akkor arra is tudok AppleCare+ venni külföldön 60 napon belül, vagy csak hivatalos viszonteladónál vásárolt készülékekre érvényes ez az opció?

 145. Avatar for kosmoo kosmoo says:

  Sziasztok.

  En ausztriaban vettem az iphonet, felajanlotta az applecare+t.
  Annyi kerdesem van hogy az apple id-m amerikai cimre van regelve, ez probléma lehet?
  Kellene egy masik apple id amivel megkothetem vagy ez lenyegeben mindegy?
  Ki tudok esetleg lépni es egy masik idvel visszalepni es ugy megkotni?

 146. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  elvileg mindegy, de ha gondja van vele, akkor úgyis fel fog dobni rá hibaüzenetet.

 147. Avatar for kosmoo kosmoo says:

  Sajna nem ment de usa cimmel (usa kartya nincs)
  Se angol cim plusz revolut kartyaval sem :roll_eyes:
  Ausztria nem lenne gond, viszont maestrot adnak alapbol amit sehol nem tudok használni :face_with_symbols_over_mouth:

 148. Avatar for Czo Czo says:

  A bankkarya orszaganak egyeznie kell, a store orszagaval, ahol vasarolsz. Tehat az apple.com-on csak amerikai kartya, apple.com/uk oldalon pedig csak brit kartya jo. A magyar cimre kivaltott Revolut kartyak magyar karnyanak minosulnek, amiota hivatalosan tamogatott orszag magyarorszag (a korabban kiadott kartyak brit kartyak).

 149. Csinálj egy Revolut kártyát osztrák címmel.

 150. Sziasztok. Ipad mini 5 vásárlás után vagyok. Hol tudnálak elérni titeket az apple care+ vásárlási segítség ügyében? Írtam már egy mélt Nektek. Köszönöm előre is a segítséget.

 151. Avatar for Czo Czo says:

  Inkabb itt kerdezz! Hol akadtal el?

 152. Szia. Pl ott, hogy nincs semmilyen revolut meg ilyesmi kártyám és nem is szeretnék(meg nem is értek hozzájuk). Szifonosok írták, hogy segítenének. Úgy szerintem egyszerűbb lenne. Ezért gondoltam.

 153. Szia Kristóf, mindjárt utána nézek, mert vagy nem kaptuk meg, vagy elsiklottam felette :slight_smile:

 154. Sziasztok,

  Most mi a tapasztalat?
  Egy itthoni “magyar” AppleID-vel és egy Forint alapú Revolut kártyával sikerülhet a vásárlása az AppleCare±nak? vagy ha csinálok egy Angol Revolut kártyát azzal megtudom csinálni? (azt gyorsan tudok igényelni)

  Válaszaitokat előre is köszönöm.

 155. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  magyar régiós kártyával nem tudod megvásárolni.

 156. Én UK-ba veszem mindig az AppleCare+ és a Curve kártyával fizetem mögötte vagy revolut vagy a sima bankkártya és az működik. Tegnap vettem épp a watch-hoz a gyereknek…

 157. Német cím, N26, működik

 158. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @Nem_Tom támogatott országhoz tartozó BIN-es kártyával értelemszerűen működik.

 159. Apple Protection Plant meg lehet hosszabbítani AppleCare+ formájában? Értem ezalatt, hogy amikor az lejárna, akkor AppleCare±t kötök rá, nem a magyar verziót?

 160. Alapból az AppleCare+ bizonyos országokban az Apple Store-okban meg lehet hosszabbítani, de a fenti simát szerintem nem.

 161. Sziasztok! Több kérdéssel fordulnék hozzátok:
  Ha a készülék cégre lett vásárolva, az apple care+ pedig magánszemélyként az okozhat problémát? Erre eddig nem gondoltam de sajnos esedékes lett a szervíz.
  Illetve Ha van aktív AC+ a készülékemen akkor csak simán foglalok egy szervíz időpontot egy iStyleba például és leadom javításra?
  Mi a tapasztalat egyékbént? Kifizettetik az önrészt pl UK apple care esetén? Hallottam olyat, hogy ingyen cserélték és olyat is hogy forintra váltva kellett fizetni az esedékes összeget.
  Köszi

 162. Az, hogy céges készülék az ac+ meg magán nincs jelentősége, én már évek óta így veszem a készülékeimet. Igazság szerint nem is tudom, hogy létezik- ac+ business ügyfeleknek vagy csak privát.

 163. Mi sosem fizettünk még önrészt, de igen foglalsz időpontot és ennyi.

 164. Én köszönöm, hogy minket választottál! :slight_smile: Bármi van hívj nyugodtan!

 165. Itt is nagyon szépen köszönöm az “értékelést”. Remélem nem lesz gond a jövőben, de ha bármiben tudok segíteni írj nekünk a [email protected] és azonnal válaszolok!

 166. Szia,

  Szóval ha veszek egy új apple terméket AppleCare + biztosítással és pl második év végén földhöz vágom véletlenül akkor kapok egy új készüléket?

  Ezt el is bírálják mint az itthoni kedves szervizes emberek és vissza küldhetik ugyanúgy vagy csak kijelző cserével? Vagy minden esetben új készüléket küldenek?

  Fizetni utána kell valamit vagy csak az AppleCare+ díjat? Mert a cikkben ott van hogy 10-25ezret kell fizetni pl csere esetén , viszont kommentben már olyan is van hogy mivel itthon hivatalosan nem lehet ilyet kötni így ez a díj itt nem kerül felszámításra.

  Köszönöm a segítséget, azért kérdezem tőled mert ahogy olvasom neked is lyukas a kezed :slight_smile:

 167. :joy: Igen igaz, nálam repül elég sokszor a telefon. A magyarországi cseréröl @SzifonAdmin tud neked bővebb információval szolgálni, én külföldön élek és nálunk díjköteles a készülékcsere, igen majdnem minden esetben cserélik a készüléket sérülés esetén ez nálunk 99 CHF kerül (a cikk írásakor még csak 69 CHF volt, de emelkedtek az árak és a feltételek is változtak, több sérülés évente). Viszont ha csak az előlap tört be illetve 12 és 13-as modelleknél hátlap akkor csak azt cserélik, ami csak 29 CHF. Akksinál már kicsit más a helyzet, ott csak akkor cserélik az 1 év korlátozott garancia után, ha 80% alatt van a teljesítmény, de akkor ingyenesen, de nem sétálhatsz be egy hibátlan készülékkel 82% akksival és nem mondhatod, hogy Te szeretnél egy új készüléket. Pont egy hónapja cseréltettem a 12Prot ami véletlen összetört, nem küldenek semmit sehova CSAK egy esetben ha nem lehet sehogy életet lehelni a készülékbe, hogy kiolvassák belőle az adatokat, ekkor először be kell küldeniük, hogy a szériaszámot le tudják ellenőrizni, ebben az esetben két lehetőség van: 1. Kapsz egy új készüléket kifizeted a rendes cseredíjat és pár nap múlva visszakapod a különbözetet vagy 2. Vársz pár napot és visszamész. Watchnál például, mert abban is profi összetörő művész vagyok úgy a legegyszerűbb nálunk, hogy felhívom a supportot megadom a kártyaadataim ők blokkolják rajta a normál cseredíjat és mikor beér hozzájuk a törött akkor feloldják (ez változó és nem tudom mi alapján, de volt már, hogy az egészet visszaküldték, volt, hogy nem), ők küldenek futárral egy új készüléket illetve a futár el is viszi a töröttet. Plusszban van egy elektromos készülékekre szoló biztosításom (nem csak a mobilra, hanem minden elektromos készülékre), kiszoktam AC±ban a készüléket cseréltetni aztán meg beküldöm a számlát a biztosítónak ők meg visszafizetik azt az összeget is.

 168. Volna egy pár keresztkérdés:

  • Hogyan tudok Apple Care+ biztosítást kötni a gyerek Apple Watch-ára, ha nem az én (szülő) Apple ID-m alatt van a készülék?
  • Hogyan tudok Apple Care+ kötni a gyerek iPhone-jára, ha nem az én (szülő) Apple ID-m alatt van a készülék?

  A gyerek (Apple ID-je is) egyébként az Apple Családi megosztáson belül van, magát a készüléket az Apple.hu-n a saját (szülői) Apple ID-et használva vettem.

  Saját eszközökre már csináltam, az gond nélkül ment. Csinált már valaki ilyet?

 169. Köszi az infót.

  A link egyből átugrik a Támogatás app-ra mivel nálam az már telepítve van íme:

  Jól gondolom, hogy ha eddig német AC+ lett mindenre kötve, akkor jobb ha nem az általad küldött linknek a németre módosított változatát használom?

  Tehát e helyett:

  inkább ezt:

  Kieg:
  Ez gondolom azt jelenti, hogy így lehet nem saját AppleID-s eszközre AC+ -t kötni?
  Ebben van logika hiszen az Apple-nek mindegy ki fizet csak fizessen.
  Már csak az a kérdés hogyan láthatja a mindenkori júzer, hogy az adott készülékre van aktiválva AC+ ?
  Van erre is egy lekérdező oldal?
  Vagy a saját AID-s eszközén lévő támogatás appban megjelenik majd ez az info attól függetlenül, hogy nem ez alól lett megvásárolva?

 170. Igen. Mondjuk en laptoprol probalnam :slight_smile:

 171. Pontosítok:
  Ha nem fórumos linkre kattintok, hanem kimásolom a linket és úgy megyek a Safari-ba akkor webesen jeleníti meg és csak felajánlja felül, hogy megnyithatom a Támogatás appban is.
  Sőt, ha Chrome-ba szúrom be a linket, akkor még az appal sem zargat.
  Időközben az előző posztot kiegészítettem.

 172. Latja, ahogy eddig is, az info alatt latszik az AppleCare+ :slight_smile: sorozatszamhoz van kotve nem apple idhoz

 173. Szia!

  Írtam Nektek tegnap az AppleCare-el kapcsolatban egy mail-t. várhatóan a hétvége folyamán tudtok segíteni? Mert jövőhéten visszaküldeném, ha nem lehetne az esetemben megoldani az AC±t. Nem akarok türelmetlennek tűnni, csak kicsit aggaszt az idő, hogy lassan letelk az opcionális elállás ideje is.

  Voltaképpen leírom, Telenoros biztosításban gondolkodtam alapvetően (a lopásra való kiterjedettség miatt), de láttam, hogy elvileg már lehet kötni AC±t úgy is, hogy lopás és elvesztés is benne van, így szóba jöhetne az AC+ ugye. Csak pár mellékes kérdést írtam.

  Köszönöm, ha tudtok esetleg a hétvége folyamán segíteni.

  Kellemes ünnepeket Nektek és Boldog Új Évet! :slight_smile:

 174. Mindjart valaszolok :slight_smile: dobd at kozben a sorozatszamot is emailben! :slight_smile: Koszi!

 175. A németben történő vásárlás esetén nem látom a @czinegeee által említett lopás/elhagyás kockázatra való lehetőséget. Németországban tényleg nem lehet ezt vagy csak én vagyok a béna?

 176. Tök mind1, hogy lehet-e itthon nem fog működni. Nincs “szolgáltató”, aki ezt intézi.

 177. Így van: AppleCare+ inklusive Absicherung gegen Diebstahl und Verlust

 178. Ezt egyébként kint az Apple Store-ban lehetne intézni vagy ki van szervezve külső partnernek?

 179. Ez egy választható feláras opció vagy már eleve benne van? Tudsz erről vmi linket küldeni?

 180. Szerintem nem, mert nem az adott országban lopták el, de sosem olvastam még el szerződést. Ha megtalálod és elolvasod maximum számolj be róla. De pontosabbat nem tudok erről, mert alapból nem szoktunk ilyet kötni, ezt senki sem fogja neked itthon elintézni. Sima AppleCare+ azért intéződik itthon mert globálisan elfogadja az Apple.

 181. Nincs benne ilyen alapból
  “ Der AppleCare±Versicherungsschutz gilt nicht für Verlust oder Diebstahl”

 182. Avatar for balesz balesz says:

  A rendelésnél megadott címnek van valami szerepe a jövőben vagy akár egy vegyesboltot is meglehet adni?

  Illetve írtam nektek emailt.

  Köszi

  • Bálint
 183. Vegyesbolt is jó! :slight_smile:

 184. Avatar for Czo Czo says:

  Nekem meg soha semmit nem kuldtek arra a cimre, amit megadtam.

 185. Üdv!
  Van revo és curve kártyám is, de egyikkel sem tudtam watchoz apple care +t venni. Ezt írja: Számlázási információinak meg kell egyeznie a lakóhely szerinti országgal vagy régióval.

 186. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  és melyik aloldalon, milyen pénznemben szerettél volna, milyen országhoz tartozó címmel, milyen BIN-es kártyával vásárolni?

 187. Angol oldalon, fontban. magyar címre kért revo és curve kártyával (valószínű ez lesz a gond).

 188. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  akkor nyilván ez a gond, mert adott ország aloldalán csak az adott országhoz tartozó BIN-nel rendelkező kártyát fogadja el az Apple, pont azért, hogy csak úgy ne tudd megkötni.

 189. Csak pusztán kíváncsiságból én évekig megtudtam venni Angliai címre mert a curve kártya működött, de sajnos lejárt és az új BIN szerint Ukrán. Így ez már nem működik. Viszont ellenőriztem a Revolut kártyákat a fizikai BIN szerint Angol a virtuális pedig USA. Ezeknek akkor működnie kell elméletileg nem Anglia és USA területen vagy rosszul gondolom?

 190. Avatar for Czo Czo says:

  A binlist.net szerint, nekem a 23/01-ben lejaro Curve az UK, a 08/24-ben lejaro Revolut pedig mar HU. Eddig csak igazi, brit kartyaval probaltam, de par nap mulva ugyis aktualis lesz az AC+ vasarlas, megnezem majd a Curve-ot eloszor.

 191. Nyilván meg kell próbálni, vagy megy vagy nem. :slight_smile:

 192. Avatar for nacper nacper says:

  Sziasztok!
  iPhone 13 Pro Max-hoz szeretnék AppleCare+ vásárolni.
  Nem tudom végrehajtani Amerikai oldalon 199 dollár-ért a vásárlást Revolut Visa Angol BIN
  kártyával.
  A számlázási adatoknak meg kell egyeznie a lakóhely szerinti országgal vagy régióval.
  Ezt a hiba üzenetet kapom.
  Valaki tudna nekem segíteni, már csak ma tudnám megvásárolni.
  Köszönöm. Zsolt.

 193. Avatar for Czo Czo says:

  A kartya orszaganak es a vasarlas orszaganak meg kell egyeznie. Tehat, ha tenyeg brit a kartya, akkor a brit oldalon probald meg elsonek.

 194. Akinek nincs brit kártyája, a brit Apple oldalon lehet választani PayPal-t is fizetési opcióként, a PayPal-on meg lehet megadni angliai címet, aztán megy már minden akár sima OTP-s magyar bankkártyával is.

 195. Én ezzel nem találkoztam sosem hogy van Paypal opció, pedig a napokban is aktiváltam és mindig kártyát kért.

 196. van paypal lehetőség én is néztem de külön angol címes PayPal account kell hogy működjön.

 197. Avatar for Czo Czo says:

  En nem tudtam a magyar paypalhoz amerikai vagy brit bankkartyat hozzaadni (igaz, nem most probaltam, hanem evekkel ezelott). Jelezte, hogy a kartya nacionalitasa es az accounte nem egyezik meg. En csak erre hasznalom a Curve-ot, hogy a nem magyar kartyakat befuzzem a paypalem moge.

 198. Akkor ez lehet UK Apple ID-nál látszik és nem magyar Apple ID-nál.

 199. nekem is volt UK curve kártyám de sajnos a lejárat után már magyart küldtek így már nem működik AC+ vásárlásra. A PayPal-t én sem próbáltam de a fizetésnél ott volt mint opció. De gyanítom hogy most már a PayPal is ugyan úgy figyeli a régiót hiába akarsz másik országból származó kártyát beállítani.

 200. Ha szolgáltatótól (Vodafone) 2 év hűséggel vásárolt készülékre veszek AC±t, akkor egy készülék csere után az Apple ugyanúgy Vodafone függő készüléket ad? Illetve ilyenkor vajon jelezni kell a szolgáltató felé, hogy készülékcsere történt?

  Vagy hűségidős eszköz esetén ne is gondolkodjak AC±ban, mert nem fog menni? :upside_down_face:

 201. Sziasztok! USA-ból tervezek 14 Pro-t vásárolni. Olvastam korábban, hogy csak az itthon is forgalmazott modellek szervizelésével foglalkoznak itthon, az USA verzió viszont csak eSIM-mel érhető el. Ez az AppleCare+ esetleges érvényesítésnél okozhat bármilyen gondot? Ha helyben megveszem rá a két éves AC±t, akkor később lesz lehetőség hosszabbításra? Köszi!

 202. Szia :slight_smile:

  Pár hete kérdeztem meg, a más kontinensről érkező készüléket elvileg nem fogják neked szervizelni. Értsd USA, Kína stb… Bár ebben @Czo lehet többet tud mert neki Ausztrál telefonja van és nem tudom AppleCare±ban szervizeltette-e már.

  Én úgy tudom, hogy USA telefont itthon nem fognak szervizelni neked AppleCare+ alatt sem.

 203. Avatar for Czo Czo says:

  USA, UK es AU cuccot is vittem mar itt szervizbe, semmivel sem volt problema. Amivel nem probalkoztam, az az, hogy olyan cuccot bevinni itt, amit nem arulnak. Tehat UK-bol szarmazo watch az UK-ban volt szervizen, amig itthon nem arultak, viszont az USA es AU watchok mar itthon is voltak szervizben. Minden termeken volt AC+.

 204. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  az iPhone 14 Pro esetén ez azért van így, mert a kinti modellben nincs fizikai SIM-re opció, és az Apple sehol másutt nem forgalmaz ilyen modellt, így nem tudják típusazonosra kicserélni. ugyanez a probléma előállhat a mmWave-et támogató, kinti típusok esetén is, mert abból sincs itt.

  tehát nem az az gond, hogy amerikai, hanem hogy itt nem forgalmaz belőle típusazonos modellt az Apple.

  ugyanígy a HomePoddal sem lehet itthon jelenleg mit csinálni, azzal is külföldre kell menni, ahol forgalmazza az Apple. ha a fizikai SIM nélküli, és mellé mmWave-es iPhone modellből lenne bármi másik, pláne európai országban, akkor ott szervizelnék az amerikai modelleket is.

  nem egy visszahívás/csereprogram esetén is külön kiemeli az Apple, hogy korlátozhatják a javítást az adott régióra.

  esetleg egy Apple Store-ban ettől függetlenül meg lehet próbálkozni, de könnyen lehet, hogy azt mondják, hogy bocs.

 205. Avatar for Czo Czo says:

  Nekem tipusazonosra cserelte az Apple pl az iPhoen 8-at. Az UK-ban es AU-ban ugyonazokat a tipusszamokat arulja az Apple, amit itt is arulnak, igy ezeknek a csereje, ugyonolyan tipusra, es europai modellszamra tortent. Peldaul a jelenleg a kezemen levo Series 4 LTE verzio tipusa A2008 (ez egyezik europaban es ausztraliaban is), mig a mostani modell szama NTVR2B/A (ez nemet), az eredeti az ausztral tipusszamu (elo kellene turni hozza a dobozt, mert screenshotot nem csinaltam, igy nem tudom, mi volt az eredeti). Az USA-ban forgalmazott telefonom olyan tipusszamu volt (ez az A2008-nak megfelelo szam), ami nem az europai, a csere utan ugyonolyan amerikai tipuszamot es modellszamot kaptam. A csere az iStyleban volt.

  Szerk: ez ott volt igazan feltuno, hogy az USA iPhone 8-nak a hatuljan csak Apple logo volt talan, mas felirat, se CE se semmi nem volt, a cserekent kapott keszuleken szinten nem voltak ezek feltuntetve, de az europai torvenyek miatt rajta kell lennie, igy volt a telefonon egy matrica, amin a CE rajta volt :)). Az Xs Max-on ausztraliaban nem volt szinten felirat, de mivel a tipusa ugyonaz volt, mint az itthon forgalmazottnak, igy a tipusazonos csere utan, feliratos lett a telefonom.

  Szerk2: Az Xs Max-rol talaltam screenshotot. Az eredeti ausztral A2101/MT512X/A, mig a csere peldany A2101/NT512ZD/A (ez szinten nemet). Megtalaltam az iPhone 8-at. a cserere kapott keszulek NQ732LL/A (ez USA), az eredetirol sajnos nem talaltam shotot.

 206. Sziasztok! Az alábbi kérdésemmel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? :slight_smile: Köszi előre is!

 207. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  tudtommal mindenben ugyanolyan készüléket kapsz csere esetén, ha függő volt, akkor függő lesz a csere készülék is. AppleCare+ viszont csak az eredeti vásárlás dátumát követő 60 napban köthető, kicserélt készülékre nem, hiába tekinthető az fizikailag újnak.

 208. Nekem sehogy sem dobja fel a Paypal fizetést, pedig csináltam UK Apple ID-t, hozzákapcsoltam a UK címes Paypalt is. Mit hagyok ki?

 209. nem tudom simán lehet, hogy azóta változott utoljára tavaj előtt novemberben vásároltam akkor még volt, de azt curve kártyával fizettem. azóta az sajnos lejárt és az új olyan mintha már nem uk lenne

 210. Avatar for szebi szebi says:

  Sziasztok!
  Van olyan régió ahol kedvezően lehet aktiválni az Care±t?

 211. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mivel adott országhoz tartozó bankkártya is kell, ezért minden attól függ, milyen kártyád van. mert hiába ajánl neked valaki egy adott országot, ha nincs olyan bankkártyád, akkor nem fogod tudni ott megkötni.

 212. Avatar for szebi szebi says:

  Ez is igaz! :slight_smile:
  Angol az megoldható de rohadt drága :slight_smile: Macbook Air M1.

  Svédeknél van jó árfolyam ha az Eu-t nézzük.

 213. Avatar for szebi szebi says:

  Most nem tudok régiót váltani mert aktiváltam az apple tv ingyenes csomagját.
  Új Apple ID-t kell csinálnom akkor? Szerk: ha lemondom az ingyenes apple tv-t akkor elvileg módosítható? Vagy nem?
  Mert most eltűnt a frissen vásárolt magról az AppleCare + aktiválási lehetőség.

 214. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  én nem váltanék régiót, inkább új Apple ID.

 215. Avatar for szebi szebi says:

  Megvan köszi csak a app store fiókba jelentkezek be másik Apple id-vel és ott az angol régió aktív.
  Van esetleges opcio USA vagy svéd kártyára szert tenni? Svéd revoluton regisztrálok akkor is angol kártyát ad?

  Kell egyáltalán MacBook Aira? Ha így kell fizetni érte ha káresemény van ?
  Telefonra csak csak megértem ezt itthon használom leginkább.

  AppleCare+ for Mac is an insurance product that provides expert technical support and hardware coverage, including NEW unlimited incidents of accidental damage protection, each subject to an excess fee of £79 for screen damage or external enclosure damage, or £229 for other accidental damage. In addition, you’ll get 24/7 priority access to Apple experts by chat or phone. Coverage begins on the date you purchased AppleCare+. Coverage does not include theft or loss of your device.

 216. Sziasztok!

  Április 15-ig vásárolhatok Apple Care±t a MacBook Pro-mhoz, de tanácstalan vagyok, hogy a 3 éves konstrukciót vagy az éveset válasszam.

  Szeretném 3 év után megújítani majd az Apple Care±t, de az Apple oldalán azt írják, hogy csak lehet, hogy lesz rá lehetőségem, garantálni nem tudják.

  Ha most a magyar App Store-ra van állítva az Apple ID-m, akkoris jogosult lehet hosszabbításra, ha azt csak a hosszabbítás napján állítom mondjuk UK-re?

  Nekem egyébként az éves konstrukció szimpatikusabb lenne, de UK Store-ban pl. az Apple Music majdnem 3x annyiba kerül.

 217. Avatar for Czo Czo says:

  Ha garantalna, az ongyilkossag lenne a ceg reszerol, mert akkor azert perelheted, mert nem tudta garantalni. (ha kozben megszunik a meghosszabbitas lehetosege, akkor ertelemszeruen neked sem lesz/lenne ra lehetoseged, peldaul, ha teljesen kivonulna mindenfele IT piacrol, es az Apple Inc napszemuvegeket, meg gumimatracokat gyartana, akkor se lenne tul sok ertelme, hogy garantalni tudja a meghosszabbitast. Nem beszelve arrol, hogy mi van, ha kivonulnak arrol a piacrol, ahol szerzodesed van… Szoval, ha lejar majd kiderul, hogy lesz-e meg apple, lesz-e meg ott applecare+, lesz-e meg hosszabbitas es belefersz-e majd a feltetelekbe.).

  Az Apple ID-s dolgot nem igazan ertem. Amikor lejar, akkor belepsz egy olyan orszagu bankkartyat/cimet/telefonszamot/faxszamot/vercsoportot/hangszint/stb tartalmazo Apple ID-vel es ott lesz a hosszabbitas lehetosege, ha lesz meg akkor hosszabbitas. Meg tudod hosszabbitani Apple ID nelkul is, majd kesobb kapcsolni Apple ID-hez (aminek ugye adott regiohoz kell tartoznia).

  Azt sem ertem, hogy mikoze az UK Store Apple Music elofizetesehez ehhez.

 218. Azért nem mindegy, mert a 3 éves konstrukcióhoz elég csak a Support App-ban átállítani a régiót, de az éveshez az App Store-ban is meg kell változtatni, ami így a szolgáltatásokat is befolyásolja.

  Tehát ha egyben kifizetem, akkor maradhatok a magyar App Store-ban, így például az Apple Music 1790 Ft, míg ha az éves konstrukciót választom, akkor át kell állnom teljesen a UK Store-ra, ahol ugyanez a szolgáltatás, már £10.99 (kb. 4730 Ft) havonta.

  Valószínűleg maradok a 3 éves konstrukciónál és reménykedem benne, hogy 3 év után engedi majd a hosszabbítást. A józan ész azt súgja, hogy ha a 3 évet nem tudnám meghosszabbítani, akkor valószínűleg hiába lenne meg az éves konstrukcióm helyette, azt sem engedné.

 219. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  miért kellene bármit átállítani? csinálsz egy külön Apple ID-t ehhez, amit megfelelően beállítasz, és azt használod erre. semmit nem kell a meglévő ID-don módosítani.

 220. Azt hittem, ha éves konstrukcióban fizetem az Apple Care±t, akkor a készüléket csak ahhoz az Apple ID-hoz lehet rendelni, amivel fizetem a szolgáltatást.

 221. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mivel előre kifizeted egyösszegben, így nem érdekes az ID. az AppleCare+ a készülék sorozatszámához kapcsolódik, így mindegy, hogy a megkötése után milyen Apple ID-val vagy bejelentkezve rajta.

 222. Avatar for Czo Czo says:

  No, meg ugye, ha kicsit megkalapalod, bagy megkoszorulod a keszuleket, akkor az ugysem fogja tudni megmondani, hogy milyen AppleID van eppen rajta bejelentkezve.

 223. Az éves konstrukció az Apple ID-hoz van rendelve, ezért sem ruházható át.

 224. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ez nem lehet. a teljes összeges előre kifizetett AppleCare+ is a sorozatszámhoz kapcsolódik, nem az Apple ID-dhoz, de még a havidíjas konstrukciónál is mindegy, hogy magán a készüléken milyen Apple ID van, ugyanúgy a sorozatszám alapján tudja az Apple, hogy melyik készülékre fizeted, és csak annyi számít, hogy le tudja vonni.

  korrigálom: az 1 éves az valóban Apple ID-hoz kötődik. mi mindig 2 éveset kötünk, az sorozatszámhoz kötődik, így nem kell Apple ID-val sem vacakolni.

 225. Ezt találtam:

  If you make monthly payments* for your AppleCare plan, the plan is linked to your Apple ID and can’t be transferred to a new owner.

 226. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  igen, ez a havidíjas. és ott is csak a fizetés van az Apple ID-hoz kapcsolva, hogy tudja honnan vonni.

 227. Köszi, közben sikerült megkötni az éves konstrukciót úgy, hogy másik Apple ID-val fizetem a díját.

  Viszont haverom iPhone-jára nem tudom megkötni. Van egy skót cím és egy UK BIN-es kártya, mégis azt írja, hogy hiba lépett fel a fizetésnél. Ami fura, hogy nála kéri, hogy adjuk meg a County-t, nálam nem kérte, pedig ugyanezzel a címmel kötöttem én is. Nem is találom a felsorolásban azt a county-t, ahol van a város. Ez mitől lehet?

 228. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  hát ezt passz, de hívjátok fel az Apple Supportot.

 229. Avatar for sultan sultan says:

  Sziasztok!
  Nem tudjátok, wise megy dolog? :slight_smile: Előre is köszönöm

 230. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ez annak a függvénye, hogy milyen BIN-es a kártyád. ha nem megfelelő, akkor el fogja utasítani úgyis.

 231. Sziasztok valaki itthon már igénybe tudta venni az Applecare+ szolgáltatásnál hogy bejelenti és Express cserélik neki a készüléket futár szolgálattal? ha igen akkor hogyan csinálta megosztaná velem köszi.

 232. Avatar for Czo Czo says:

  A vasarlasi orszag Apple support oldalan vegignyomkodod a Get Service reszt, majd megbeszeled chaten veluk?

 233. Az applecare+ vásárlási országával? Mert azon is gondolkodtam, hogy kiugrom Bécsbe és ott elvileg azonnal cserélik, de gondolom csak akkor ha van készleten nem?

 234. Avatar for Czo Czo says:

  Melyik orszagban vetted az AppleCare±t? Annak az orszagnak az Apple support oldalan levo chaten kezdj el beszelni veluk. Masik orszagban, csak a ‘standard’ folyamat mukodik, tehat a beviszed a szervizbe, ok elkuldik, kuldenek egy masikat, majd elmesz erte. Anno, meg azt sem tudtam veluk megbeszelni, hogy a “javitott” termeket masik orszagba kuldjek.

 235. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  én úgy tudom, hogy az expressz csere nem vehető igénybe itthon. de hívd fel az Apple Támogatást, és elmondják a lehetőségeket. azonnal cserélni egy Apple Store is csak akkor tudja, ha van nekik készleten, hiszen ha nincs, akkor nem tudják ezt megtenni.

 236. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  hello. a meghosszabbitas hogyan mukodik? azt olvastam, hogy a lejarta utan 30 napon belul lehet.
  de itt is kell elotte telon regiot valtoztatni, ahova az ac+ szol? vagy nem kell ennyire trukkozni?
  biztos, hogy engedi a hosszabbitast? koszi a valaszt!

 237. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  nekem uk ac+ van, uk chaten beszeltem veluk. nincs express szolgaltatas idehaza, csak foglalni tud neked idopontot vagy futart tud kuldeni egy dobozzal, amivel visszakuldod a keszuleket. ennek az atfutasi ideje 5-7 nap.

 238. Biztos hogy engedi és ha telefonon csinálod akkor kell régiót váltani. Mi a checkcoverege oldalon szoktuk ezeket megújítani. Ott berakod az adott országot és a lejárat után meg tudod hosszabbítani.

 239. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  hello. most probalnek ac±t venni, de binlist.net szerinti uk-s revo kartyaval nem engedi. :frowning:

 240. Nem fogja. Wise-al sem.

 241. Avatar for Czo Czo says:

  Elfogadokent tudsz lakcimre szurni (minden kartyahoz tartozik cim), szerintem, ezekhez magyar cimed van. Nekem UK cimes Revolut ugyonugy mukodik, mint barmilyen mas, UK folyoszamlahoz tartozo kartya.

 242. Avatar for kukac7 kukac7 says:

  vegul sikerult megoldani a monese-vel.
  mar nem ad uk szamlat/kartyat, helyette eu-s van es francia kartyat ad. (a virtualis is az)
  igy a francia support oldalon csinaltam meg, igaz iphone-ra nem 129 gbp volt, hanem 169 eur. :cry:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for tbenedek Avatar for sipi.adam Avatar for kkp900 Avatar for czinegeee Avatar for went Avatar for kopemagus Avatar for adoblyahim Avatar for szokeptr Avatar for timoven Avatar for kaskrisz Avatar for xantos85 Avatar for szebi Avatar for perbal Avatar for kukac7 Avatar for erdsron2 Avatar for leventecs Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for 83miki83 Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin