fbpx Skip to content

Sokszor felmerül, hogy az egyes külföldi országokban érvényes forgalmi adó mértéke miatt ott olcsóbbak az Apple termékei, mint hazánkban, és egy arra járó ismerőssel hazahozatva sokat lehet spórolni az üzleten, tehát jobban járunk, mintha itthon vennénk meg az adott készüléket.

Ebben a cikkünkben az LTE-s Apple Watch modellekre vonatkozóan szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a külföldi beszerzés előnyei és hátrányai kapcsán.

Tartalomjegyzék

Általános tudnivalók

Készüléktípusonkénti tudnivalók

Általános tudnivalók

Árak

Az egyes készülékek árai országonként az adott országban érvényes forgalmi adó mértéke miatt eltérhetnek a magyarországi áraktól. Értelemszerűen ahol nem 27% az ÁFA, hanem alacsonyabb, ott olcsóbb is lesz a készülék bruttó ára, mint hazánkban.

Az amerikai Store-ban feltüntetett árak nettóban értendők, amihez még hozzáadódik a kiszállítási címként megadott szövetségi államban érvényes forgalmi adó.

Import

Más EU-s vagy EGT-s országban történő vásárlás esetén nincs behozatali vám vagy ÁFA. Az EU-n/EGT-n kívülről alkalmi, nem kereskedelmi jellegű árubehozatalként korlátozott a vámmentesen behozható érték:

A nem kereskedelmi jellegű árubehozatal olyan importot jelent, amely:

 • legfeljebb 300 EUR értékű (légi utasok estén 430 EUR, 15 év alatti utasok esetén 150 EUR),
 • alkalmi jellegű (ésszerű időn belül nem egy sorozat részeként valósul meg),
 • kizárólag az utas vagy családtagjai személyes használatára vagy ajándékozás céljára szánt árucikkekből áll,
 • az áruk jellege és mennyisége nem lehet olyan, ami kereskedelmi célú behozatalra utal.

A négy feltételnek egyidejűleg kell érvényesülnie, amely azt jelenti, hogy az értékhatár csak felső korlátot jelent, amelyen belül a többi feltétel figyelembe vételével kerül meghatározásra a vámmentesen behozható mennyiség. Ha a vámmentesség bármely feltétele nem teljesül, úgy a behozatalra csak a vám és adók (általános forgalmi adó, jövedéki adó, stb.) megfizetését követően kerülhet sor! ?

Bővebben: Vámmentes “személyi poggyász” és vámmentes keret.

Garanciális ügyintézés

♻️ Az Apple Watch-ok esetén itthon csak azokra a modellekre érvényesíthető a garancia a külföldi forrású készülék közül, amelyeket az Apple itthon is forgalmaz. Ez tehát azt jelenti, hogy ha például titán tokozású órát használunk itthon, annak a garanciális ügyintézése a hazai forgalmazás hiányában itthon jelenleg nem megoldható, azt olyan országban tudjuk csak leadni szervizelésre, ahol az Apple forgalmazza is.

Azt is fontos tudni, hogy a hazai hivatalos szervizpartnerek egyelőre egyébként is minden esetben, tehát még egy rosszul sikerült szoftverfrissítés esetén is ki kell küldjék az érintett órát az Apple európai szervizközpontjába, így ennek az átfutása több nap.

⚠️ Az AppleCare+ más garanciális feltételeket biztosíthat, amiről az AppleCare támogatási oldala ad felvilágosítást, viszont AppleCare+ hazánkban nem vásárolható az óra mellé, ugyanakkor erre létezik kiskapu, ha külföldi címmel és külföldi bankkártyával vásároljuk meg az AppleCare+-t. Erről bővebben: AppleCare+ vásárlása hazánkban az iPhone-hoz, iPadhez vagy Apple Watch-hoz!

Támogatott mobilszolgáltatók

✅ Hazánkban jelenleg kizárólag a Telekomnál tudjuk aktiválni az órán az LTE-t. Ehhez multiSIM szolgáltatás szükséges, amelynek adott esetben külön havidíja van. Erről bővebben itt: Elérhetővé vált a Telekomnál az Apple Watch LTE támogatás!– aktiválás, beállítás.

⌚️ Az LTE-s Apple Watch egyébként független, tehát bármely támogatott szolgáltatónál aktiválható. A támogatott szolgáltatókról részletesen itt: Apple Watch GPS + Cellular.

⚠️ Figyelem! Ha olyan országból vásárolnánk LTE-s órát, amely nem tartozik Európával egy csoportba az Apple felosztásában, akkor könnyen előfordulhat, hogy azt az órát nem tudjuk rávenni itthon az LTE-re!

Roaming

Az Apple Watch a watchOS 9.4 óta a Telekom esetén már támogatja a külföldi hálózatokon történő roamingolást is, de korlátozásokkal kell számolnunk. Erről ebben a két cikkünkben írtunk részletesen:

Készüléktípusonkénti tudnivalók

A legfőbb különbség a készülékek hardveres kialakítása mellett az LTE támogatásában fordul elő. Magyarországon a szolgáltatók általában az 1800 MHz-es frekvenciát (ami a 3-as sáv) használják a 4G/LTE-adatforgalomra, illetve 2014. októbere óta az akkori frekvenciatender miatt már a 800 (20-as sáv) és 2600 (7-es sáv) MHz is használatban van adott esetben.

 • A Telekom esetén 2017 novemberéig egyre több településen kapcsolták be a 800 MHz-et (20-as sáv), ezen felül az ország nagy részén az 1800 MHz (3-as sáv) is használatban van, míg a 2600MHz (7-es sáv) elsősorban a határ menti településeken fellelhető.
 • Telenor hálózatán a 800 MHz (20-as sáv), illetve az 1800 MHz (3-as sáv) van elsősorban használatban, ezek közül a nagyvárosokban és a belvárosban az 1800 MHz, a nagyvárosok szélein és kisebb településeken pedig a 800 MHz a jellemző, illetve adott esetben még a 2600MHz (7-es sáv) is használatban lehet.
 • Vodafone alapértelmezetten 800 MHz-en (20-as sáv) szolgáltatja a 4G-t, de néhány belvárosi zónában, és például a 4-es metróban vagy egyes nagyobb rendezvények helyszínein a 2600 MHz (7-es sáv) van használatban.

Ezeken túl egyes esetekben még használatban vannak az 1-es, 8-as és 28-as sávok is.

Jelenleg itthon csak a Telekom esetén lehetséges az órán aktiválni az LTE-funkciót!

Az európai országokban használt LTE-sávokról részletesen itt: List of LTE networks in Europe.

Apple Watch Series 3

Az első mobilnetes órát hazánkban egészen 2020. március 18-áig nem árusította az Apple, így annak kizárólag a külföldi beszerzése volt lehetséges. (Az LTE nélküli változata viszont kapható volt itthon már akkor is.)

A Series 3 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

 1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
 2. a világ többi része (Kína kivételével): Ausztrália, Brazília, Dánia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hong Kong, India, Japán, Korea, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld;
 3. Kína.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné, és a roamingolást nem támogatják ezek az órák.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A1860-as (38mm) és A1861-es (42mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 2, 4, 5, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 41
 • UMTS: 800 MHz, 850 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz

A világ többi részén Kína kivételével, tehát Európában is az A1889-es (38mm) és A1891-es (42mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 26
 • UMTS: 800 MHz, 850 MHz, 900 MHz, 2100 MHz

Kínában a fentiektől eltérően pedig az A1890-as (38mm) és A1892-es (42mm) modelleket árulja az Apple. Ezek az órák támogatják a legkevesebb sávot:

 • LTE: 1, 3, 39, 40, 41
 • UMTS: 2100 MHz

A fentiekből jól látható, hogy az itthon használatban lévő 3-as, 7-es és 20-as sávokat kizárólag az A1889-es (38mm) és A1891-es (42mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Apple Watch Series 4

A Series 4-ből hazánkban az Apple nem árusított LTE-s változatot, és mivel a rozsdamentesacél tokozású órákból a cég a Series 3 óta csak LTE-s változatot készít, így itthon acél óra sem volt a Series 4 idején forgalomban, hanem csak az alumínium tokozású Sport és Nike+ modellek voltak kaphatóak, a kerámia Edition változat pedig megszűnt.

A Series 4 modellek esetén az LTE támogatását az Apple két régióra bontotta:

 1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico (de Mexikó egyelőre hiányzik ebből a listából);
 2. a világ többi része: Ausztrália, Brazília, Dánia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Franciaország, Hong Kong, India, Japán, Kína, Korea, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné, és a roamingolást nem támogatják ezek az órák.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A1975-ös (40mm) és A1976-os (44mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 2, 4, 5, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 41
 • UMTS: 850 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2007-es (40mm) és A2008-as (44mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 3, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 26, 39, 40, 41
 • UMTS: 850 MHz, 900 MHz, 2100 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az itthon használatban lévő 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es és 8-as sávokat kizárólag az A2007-es (40mm) és A2008-as (44mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Apple Watch Series 5

A Series 5-ből hazánkban egészen 2020. március 18-áig az Apple nem árusított az LTE-s változatot, és mivel a rozsdamentesacél, a titán és a kerámia tokozású órákból a cég csak LTE-s változatot készít, így addig itthon csak az alumínium tokozású Sport és Nike+ modellek voltak kaphatóak. Március 18-tól kezdődően pedig már fent voltak a kínálatban az LTE-s órák is, és végül április 9-ével elindult a Telekomnál az Apple Watch-ok támogatása.

A Series 5 modellek esetén az LTE támogatását az Apple most is két régióra bontotta:

 1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Dánia, Egyesült Arab Emirátusok, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hong Kong, India, Izrael, Japán, Katar, Kína, Kuvait, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr. (Itt érdemes megjegyezni, hogy a Series 4-gyel szemben jelenleg hiányzik a listából Brazília, Korea, Tajvan, Thaiföld.)

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2094-es (40mm) és A2095-ös (44mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 850 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2156-os (40mm) és A2157-es (44mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 850 MHz, 900 MHz, 1700 MHz, 1900 MHz, 2100 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es és 8-as, kizárólag az A2156-os (40mm) és A2157-es (44mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as sáv esetén is, a 28-ast pedig nem támogatja egyik sem).

Apple Watch Series 6

A Series 6-ból hazánkban már elérhető az LTE-s változat is, de csak a rozsdamentesacél és alumínium tokozással, a titán és a Hermès modellek viszont nem.

A Series 6 modellek esetén az LTE támogatását az Apple most is két régióra bontotta:

 1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Izland, Izrael, Japán, Kína – kontinentális, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Qatar, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnám.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2293-as (40 mm) és A2294-es (44 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2375-ös (40 mm) és A2376-os (44 mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2375-ös (40 mm) és A2376-os (44 mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch SE

Az Apple Watch SE-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch SE modellek esetén az LTE támogatását az Apple itt is két régióra bontotta:

 1. észak-amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Izland, Izrael, Japán, Kína – kontinentális, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Qatar, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnám.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, és továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az észak-amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2353-as (40 mm) és A2354-es (44 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2355-ös (40 mm) és A2356-os (44 mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2375-ös (40 mm) és A2376-os (44 mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Series 7

Az Apple Watch Series 7-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series 7 modellek esetén az LTE támogatását az Apple itt is két régióra bontotta:

 1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Argentína, Ecuador, Kanada, Mexikó, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Bahrein, Belgium, Brazília, Chile, Csehország, Dánia, Dél-afrikai Köztársaság, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Franciaország, Hollandia, Hongkong, India, Izland, Izrael, Japán, Katar, Kína – kontinentális, Kolumbia, Koreai Köztársaság, Kuvait, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Peru, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld, Új-Zéland, Vietnám.

Az óra itt is csak az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2475-ös (41 mm) és A2477-es (45 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2476-os (41 mm) és A2478-as (45 mm) modellek vannak forgalomban. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2476-os (41 mm) és A2478-as (45 mm) modellek támogatják maradéktalanul.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Series 8

Az Apple Watch Series 8-ból hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series 8 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

 1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
 3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2772-es (41 mm) és A2774-es (45 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2773-as (41 mm) és A2775-ös (45 mm) modellek vannak forgalomban, Kínában pedig a A2857-es (41 mm) és A2858-as (45 mm) modellek. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2773-as (41 mm) és A2775-ös (45 mm) illetve a A2857-es (41 mm) és A2858-as (45 mm) modellek támogatják maradéktalanul – bár a kínai piacra szánt modell esetén az Apple kiemeli, hogy “A termék Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra van optimalizálva.”, de hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch SE 2022

Az Apple Watch SE 2022-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series SE 2022 modellek esetén az LTE támogatását az Apple szintén három régióra bontotta:

 1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
 3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2726-os (40 mm) és A2727-es (44 mm) modellszámú órákat forgalmazza. Ezek a modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2725-ös (40 mm) és A2724-es (44 mm) modellek vannak forgalomban, Kínában pedig a A2885-ös (40 mm) és A2856-os (44 mm) modellek. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2725-ös (40 mm) és A2724-es (44 mm), illetve a A2885-ös (40 mm) és A2856-os (44 mm) modellek támogatják maradéktalanul – bár a kínai piacra szánt modell esetén az Apple kiemeli, hogy “A termék Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra van optimalizálva.”, de hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Ultra

Az Apple Watch Ultra hazánkban is elérhető, és csak mobilhálózatos verziója létezik, sima GPS-es nem.

Az Apple Watch Ultra modellek esetén az LTE támogatását az Apple ugyancsak három régióra bontotta:

 1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
 3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban az Apple az A2622-es modellszámú órát forgalmazza. Ez a modell az alábbi sávokat támogatja:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is az A2684-es modell van forgalomban, Kínában pedig a A2859-es modell. Ezek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

A fentiekből itt is jól látható, hogy az összes, itthon használatban lévő sávot, ami a 3-as, 7-es és 20-as, illetve egyes esetekben az 1-es, 8-as és 28-as, kizárólag az A2684-es és A2859-es modellek támogatják maradéktalanul – bár a kínai piacra szánt modell esetén az Apple kiemeli, hogy “A termék Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra van optimalizálva.”, de hogy ez pontosan mit takar, az nem derül ki.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Series 9

Az Apple Watch Series 9-ből hazánkban elérhető az LTE-s változat is.

Az Apple Watch Series 9 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

 1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
 3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

Fontos kiemelni, hogy az Apple weboldala jelenleg ugyanazokat a modellszámokat írja az amerikai és európai régiók esetén, noha a támogatott frekvenciák eltérnek, tehát ezek alapján jelenleg nem lehet a modellszámból rögtön megállapítani, hogy ténylegesen melyik régióból származik az adott óra. Egyedül a Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra szánt órák modellszámai térnek el a többi régióétól.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Apple Watch Ultra 2

Az Apple Watch Ultra 2 hazánkban is elérhető, és csak mobilhálózatos verziója létezik, sima GPS-es nem.

Az Apple Watch Ultra 2 modellek esetén az LTE támogatását az Apple három régióra bontotta:

 1. amerikai kontinens: Egyesült Államok, Kanada, Puerto Rico;
 2. a világ többi része: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Japán, Katar, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Szingapúr, Tajvan, Új-Zéland;
 3. Kontinentális Kína és Hongkong.

Az óra itt is az ezeknek a régióknak megfelelő LTE-sávokat és UMTS-frekvenciákat támogatja, továbbra sincs olyan modell, amely az összes létező sávot maradéktalanul lefedné.

Az amerikai kontinens fentebb felsorolt országaiban kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 25, 26, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz

A világ többi részén, tehát Európában is kapható modellek az alábbi sávokat támogatják:

 • LTE: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 39, 40, 41, 66
 • UMTS: 2100 MHz, 1900 MHz, 1700/2100 MHz, 850 MHz, 900 MHz

Fontos kiemelni, hogy az Apple weboldala jelenleg ugyanazokat a modellszámokat írja az amerikai és európai régiók esetén, noha a támogatott frekvenciák eltérnek, tehát ezek alapján jelenleg nem lehet a modellszámból rögtön megállapítani, hogy ténylegesen melyik régióból származik az adott óra. Egyedül a Kína kontinentális területén, Hongkongban és Makaóban való használatra szánt órák modellszámai térnek el a többi régióétól.

Noha a 3-as és 7-es sávot már az amerikai kontinens modelljei is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ (és egyébként ugyanez a helyzet a 8-as és 28-as sávok esetén is).

Legutóbbi frissítés: 2023.09.13.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.