fbpx Skip to content

A márciusi esemény helyett az Apple sajtóközleményeket tett csak közzé illetve kitette a termékeket a store-ba, viszont egyúttal az is kiderült, hogy elindul hazánkban a rozsdamentesacél órák forgalmazása.

Ez azt is magában foglalja, hogy Magyarországon elsőként a Telekomnál indul el a mobil szolgáltatás az Apple Watch esetén. Nézzük, mit lehet erről tudni jelenleg!

Az órák egyelőre nem vásárolhatóak meg az online store-ban

Ugyan a termékek már felkerültek a magyar store kínálatába, a megrendelést egyelőre nem tudjuk végig vinni, mert azt írja rájuk az oldal, hogy “egyelőre nem érhető el”, de legalább az árak kapcsán már tudunk tájékozódni:

A rozsdamentesacél órák mind mobilnetesek, az alumínium tokozás esetén viszont van nem mobilnetes is. Ezek a mobilnet opcióval 40 000 Ft-tal drágábbak, mint az alap modellek:

A mobilszolgáltatáshoz várhatóan szoftverfrissítés szükséges

Az órán a mobilszolgáltatás aktiválásához várhatóan szolgáltatói beállítások frissítése mellett a watchOS 6.2 illetve az iOS 13.4 is szükséges lesz majd, amelyek egyelőre csak béta állapotban érhetőek el. Ezek megjelenésének ideje egyelőre nem ismert.

Ugyan a store-ban nem Telekom, hanem T-Mobile logó látszik a termékoldalon, hazánkban ez a Telekomra utal. Arról nincs információ, hogy a többi magyarországi szolgáltatónál egyáltalán mikor várható ennek a bevezetése.

Az Edition órák hazai forgalmazásáról egyelőre szintén nincs hír.

Április 9-én indul a Telekomnál a szolgáltatás!

A Telekom weboldalán időközben megjelent, hogy április 9-én indul náluk a szolgáltatás:

Erről bővebben a Telekom weboldalán: Az Apple Watch Series 5 eSIM 4G elhozza az igazi korlátlanságot.

Támogatott Apple Watch modellek

A 4G-képes Apple Watch-ok esetében a mobilszolgáltatás a Telekom esetén a MultiSIM szolgáltatással vehető igénybe, melynek használatához iPhone 6s vagy újabb iPhone és legalább iOS 13.2, Watch esetében pedig watchOS 6.2 rendszer szükséges. Az Apple Watch-ot és az iPhone-t azonos szolgáltató hálózatán kell használni.

A Telekom az alábbi Apple Watch modelleket fogja támogatni, tehát bármely, európai forrású, más országból származó Apple Watch is használható lesz, ha ezek közé a modellek közé tartozik:

  • Series 5 Cellular – Model A2156 (40mm)
  • Series 5 Cellular – Model A2157 (44mm)
  • Series 4 Cellular – Model A2007 (40mm)
  • Series 4 Cellular – Model A2008 (44mm)
  • Series 3 Cellular – Model A1889 (38mm)
  • Series 3 Cellular – Model A1891 (42mm)

Az Apple Watch modellszámát az iPhone-on a Watch alkalmazásban az Általános, Névjegy menüpontban ellenőrizhetjük. A Modell mezőben koppintsunk az “M” betűvel kezdődő cikkszámra, így megjelenik az “A” betűvel kezdődő modellszám.

Az Apple Watch Series 5-ről itt írtunk részletesen: Kezünkben az Apple Watch Series 5 – teszt és vélemény.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Na végre ez is megérkezett a koronával 1xre. Csak ez ne legyen vírusos. :crazy_face:
    Igaz már kérdéses, hogy megéri-e megvenni az 5-öst, mikor őszre jön a következő seria.
    A más országokban eladottak is fognak itthon üzemelni?

  2. Megérkezett a piros karikás digital crown hazánkba is… :smiley:

  3. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    gunar írta: “…már kérdéses, hogy megéri-e megvenni az 5-öst, mikor őszre jön a következő seria.”
    Lehet, hogy a hatos verzió megjelenésének közeledtével már nem tudják eladni az USA-ban a mobilnetes Apple Watch-okat, ezért kerestek és találtak európai szolgáltatót.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Mivel a kettő nem ugyanaz az óra belül, így csak akkor állhat, ha kizárólag az új felvevő piacra gondoltál.
    Csak mert ha jól tudom az USA óra nem jó az EU-s frekvenciákra teljesen, a 20-as LTE sáv pl nagyon hiányozhat a használónak.

  5. Elöször megláttam a cikket, megörültem, aztán rájöttem, hogy klikk vadász lett csak belőle, semmi konkrétum, telekom részéről semmit nem tudnak, nincs infó, az ,hogy felkerült az apple oldalra az még nem azt jelenti, hogy ahogy a cikk írója bréking hírként próbál valamit kész tényként beállítani amikor még semmit nem tudni. Lehet hónapokig nem elérhető státuszban lesz a termék. Javaslom, hogy ne süllyedjen le a cikk írója a Blikk szintjére.

  6. Időközben egyeztettem a Telekomos kapcsolatommal. Bétát én már 1 hét múlva kaphatok valamikor és úgy pár héten belül elérhetővé válhat a Telekomnál az eSIM. :slight_smile:

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @ha5abe javaslom elolvasni ezt a cikkünket, az amerikai piacra szánt mobilnetes órák nem használhatóak itthon, mert nem támogatják a hazai szoláltatók által elsősorban használt 20-as sávot:

    @autotaxmo az ügyfélszolgálatosok soha nem tudnak semmit előre, sokszor csak aznap, amikor elérhetővé válik, tehát erre nem lehet alapozni, hogy ők nem tudnak róla.

    ha egyszer az Apple hazai weboldalán eddig egyáltalán nem lehetett mobilnetre is képes órát venni, most pedig lehet, valamint kint van a T logója is, az kész tény.

    lehet itt vitatkozni, meg “blikkezni” ezen, de ez egyszerűen tény. az, hogy a T ezt még nem kommunikálhatta, szintén az Apple hülyesége.

  8. Na ez már valamivel pontosabb infó, reménykedünk akkor abban, hogy most már tényleg pár héten belül végre lesz, ha már érthetetlen módon évek óta várunk rá úgy hogy a telekomnak már egy ideje adottak a feltételek ami az e-simeket illeti.

  9. Mi is rohadtul várjuk amúgy! :confused:

  10. Avatar for gunar gunar says:

    na ez így félreérthető, mert eSIM már jó régen van náluk, csak apple óra nem volt, mert ugye samu és hüvely is figyel jó ideje a kínálatukban az órák között is és használják is többen.
    Azt is meg tudod mondani, ha netán pl németeknél vett LTE-s watch van valakinek azt is lehet majd használni?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis miért ne lehetne? az órák kártyafüggetlenek, az európai verziók pedig támogatják a hazai frekvenciákat is. amint elindul a szolgáltatás, akkor majd aktiválható lesz ezeken is.

  12. Legjobb hír. Akkor hetek kérdése. Reméljük addigra a HW is rendelhető lesz már :slight_smile:

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Az jó köszi szépen! Csak biztosra akartam menni, mert őszig lehet veszek akkor egy használt olcsó 5-öst kintről és ha jó az új max leváltom majd vmi hazaira :crazy_face:

  14. Nekem már van LTE-s S5-om, én is nagyon szívesen tesztelnék telekomosként, de mivel sajnos közvetlen kontaktom nincs, így légyszi legalább te számolj majd be a tapasztalataidról. :slight_smile:

  15. Egyelőre mi is csak 1-1db tesztet kapunk, nyilván amint lehet lesz róla cikk. :slight_smile:

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Gondolom akkor multiSIM-mel fogjátok tesztelni Ti is. Ha kell a havernál van kb az indulás óta tapasztalat, bár samu teló+samu óra párosban, de kérhetek tőle listát miket talált és mi oldódott meg a kb 1 év alatt mióta használja. Esetleg segíthet abban miket érdemes még górcső alá vetni a tesztek alatt, hátha akad ami amugy elkerülné elsőre a figyelmet.

  17. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    @Jadeye…az amerikai piacra szánt mobilnetes órák nem használhatóak itthon, mert nem támogatják a hazai szoláltatók által elsősorban használt 20-as sávot…”

    Ez csak szoftveresen nem módosítható?

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Fizikailag nem tamogatja, ahogyan az iPhoneoknal is van teruleti elteres.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @ha5abe nem módosítható sehogy. nem olyan chip van benne.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @autotaxmo akkor ezek szerint mégsem süllyedt le a cikk írója a blikk szintjére? :wink:

  21. Ez most bejött a cikk írójának :slight_smile:
    De hat bátraké a szerencse, szokták mondani :smiley:

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @autotaxmo ehhez nem kellett bátornak lenni, hiszen minden ott volt az Apple oldalán.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Figyu már! Ezt hol lelted, mert itt mióta láttam vadászom a T oldalát és sehol semmi infó róla

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar már régen benne van a cikkben.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Jó mikor én olvastam még nem volt benne, bocsesz. :roll_eyes:

  26. Avatar for rXc rXc says:

    Érdekes, 1 éve használok New Yorkban vásárolt XS-t, de eddig nem tűnt fel hogy nem működik itthon :smiley:

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Nem allitottam, hogy nem mukodik. Ha megnezed a specifikaciot, nem egyforma az amerikaban es europaban forgalmazott keszulekek frekvencia tamogatasa. Par eve emiatt gondot jelentett a 20-as sav tamogatasanak a hianya, manapsag pedig a 28-as jelentheti majd a problemat. A jelenlegi amerikaban forgalmazott paletta (tehat a 11/11Pro) sem tamogatja az europaban kiepitesre kerulo 28-as savot.

    Nalunk egyelore vannak meg TV adasok a 700MHz-s savban, de jopar masik europai orszagban mar megtortent a frekvenciak kiosztasa valamint van mar ahol aktiv szolgaltatas is van (pl. Nemetorszag vagy Olaszorszag). Ezeken a helyeken akadozhat az LTE, mert az adott keszulek nem fogja latni a halozatot.

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itt láthatod a részletes összehasonlítást az egyes készüléktípusok esetén. hazánkban a 3-as, 7-es és 20-as sáv van használatban az LTE-re.

    Az amerikai piacon ezzel szemben az A1920-as és A1921-es modellek kaphatóak, amelyek nem támogatják a 28-as LTE-sávot, de cserébe elérhető rajtuk az előbbiekből hiányzó 71-es sáv, illetve a CDMA is – viszont ez utóbbi itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

  29. Avatar for rXc rXc says:

    Valóban nem állítottad ezt, inkább csak sugaltad, de no offense. :wink:

    Én is tudom hogy van eltérés a támogatott frekvencia sávok között, de gyakorlatban nincs probléma vele. És ezután felmerül bennem a kérdés, hogy valójában egy USA-ban vett Watch is használható e ezen logika mentén vagy sem?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem használható. nem támogatja az itthon használt 20-as sávot még a Series 5 sem. lásd:

    Noha a 3-as és 7-es sávot már az észak-amerikai modellek is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ.

  31. iStyle weboldalán megjelent pár screenshot az aktiválás menetéről, csak épp nem tudom belinkelni, mert a fórummotor nem engedi…

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itt van, de április 9-ig igazából mindegy, mert nem lehet még aktiválni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for autotaxmo Avatar for Pistooli Avatar for szabogabor10 Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for gunar gunar says:

    Na végre ez is megérkezett a koronával 1xre. Csak ez ne legyen vírusos. :crazy_face:
    Igaz már kérdéses, hogy megéri-e megvenni az 5-öst, mikor őszre jön a következő seria.
    A más országokban eladottak is fognak itthon üzemelni?

  2. Megérkezett a piros karikás digital crown hazánkba is… :smiley:

  3. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    gunar írta: “…már kérdéses, hogy megéri-e megvenni az 5-öst, mikor őszre jön a következő seria.”
    Lehet, hogy a hatos verzió megjelenésének közeledtével már nem tudják eladni az USA-ban a mobilnetes Apple Watch-okat, ezért kerestek és találtak európai szolgáltatót.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Mivel a kettő nem ugyanaz az óra belül, így csak akkor állhat, ha kizárólag az új felvevő piacra gondoltál.
    Csak mert ha jól tudom az USA óra nem jó az EU-s frekvenciákra teljesen, a 20-as LTE sáv pl nagyon hiányozhat a használónak.

  5. Elöször megláttam a cikket, megörültem, aztán rájöttem, hogy klikk vadász lett csak belőle, semmi konkrétum, telekom részéről semmit nem tudnak, nincs infó, az ,hogy felkerült az apple oldalra az még nem azt jelenti, hogy ahogy a cikk írója bréking hírként próbál valamit kész tényként beállítani amikor még semmit nem tudni. Lehet hónapokig nem elérhető státuszban lesz a termék. Javaslom, hogy ne süllyedjen le a cikk írója a Blikk szintjére.

  6. Időközben egyeztettem a Telekomos kapcsolatommal. Bétát én már 1 hét múlva kaphatok valamikor és úgy pár héten belül elérhetővé válhat a Telekomnál az eSIM. :slight_smile:

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @ha5abe javaslom elolvasni ezt a cikkünket, az amerikai piacra szánt mobilnetes órák nem használhatóak itthon, mert nem támogatják a hazai szoláltatók által elsősorban használt 20-as sávot:

    @autotaxmo az ügyfélszolgálatosok soha nem tudnak semmit előre, sokszor csak aznap, amikor elérhetővé válik, tehát erre nem lehet alapozni, hogy ők nem tudnak róla.

    ha egyszer az Apple hazai weboldalán eddig egyáltalán nem lehetett mobilnetre is képes órát venni, most pedig lehet, valamint kint van a T logója is, az kész tény.

    lehet itt vitatkozni, meg “blikkezni” ezen, de ez egyszerűen tény. az, hogy a T ezt még nem kommunikálhatta, szintén az Apple hülyesége.

  8. Na ez már valamivel pontosabb infó, reménykedünk akkor abban, hogy most már tényleg pár héten belül végre lesz, ha már érthetetlen módon évek óta várunk rá úgy hogy a telekomnak már egy ideje adottak a feltételek ami az e-simeket illeti.

  9. Mi is rohadtul várjuk amúgy! :confused:

  10. Avatar for gunar gunar says:

    na ez így félreérthető, mert eSIM már jó régen van náluk, csak apple óra nem volt, mert ugye samu és hüvely is figyel jó ideje a kínálatukban az órák között is és használják is többen.
    Azt is meg tudod mondani, ha netán pl németeknél vett LTE-s watch van valakinek azt is lehet majd használni?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis miért ne lehetne? az órák kártyafüggetlenek, az európai verziók pedig támogatják a hazai frekvenciákat is. amint elindul a szolgáltatás, akkor majd aktiválható lesz ezeken is.

  12. Legjobb hír. Akkor hetek kérdése. Reméljük addigra a HW is rendelhető lesz már :slight_smile:

  13. Avatar for gunar gunar says:

    Az jó köszi szépen! Csak biztosra akartam menni, mert őszig lehet veszek akkor egy használt olcsó 5-öst kintről és ha jó az új max leváltom majd vmi hazaira :crazy_face:

  14. Nekem már van LTE-s S5-om, én is nagyon szívesen tesztelnék telekomosként, de mivel sajnos közvetlen kontaktom nincs, így légyszi legalább te számolj majd be a tapasztalataidról. :slight_smile:

  15. Egyelőre mi is csak 1-1db tesztet kapunk, nyilván amint lehet lesz róla cikk. :slight_smile:

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Gondolom akkor multiSIM-mel fogjátok tesztelni Ti is. Ha kell a havernál van kb az indulás óta tapasztalat, bár samu teló+samu óra párosban, de kérhetek tőle listát miket talált és mi oldódott meg a kb 1 év alatt mióta használja. Esetleg segíthet abban miket érdemes még górcső alá vetni a tesztek alatt, hátha akad ami amugy elkerülné elsőre a figyelmet.

  17. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    @Jadeye…az amerikai piacra szánt mobilnetes órák nem használhatóak itthon, mert nem támogatják a hazai szoláltatók által elsősorban használt 20-as sávot…”

    Ez csak szoftveresen nem módosítható?

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Fizikailag nem tamogatja, ahogyan az iPhoneoknal is van teruleti elteres.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @ha5abe nem módosítható sehogy. nem olyan chip van benne.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @autotaxmo akkor ezek szerint mégsem süllyedt le a cikk írója a blikk szintjére? :wink:

  21. Ez most bejött a cikk írójának :slight_smile:
    De hat bátraké a szerencse, szokták mondani :smiley:

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @autotaxmo ehhez nem kellett bátornak lenni, hiszen minden ott volt az Apple oldalán.

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Figyu már! Ezt hol lelted, mert itt mióta láttam vadászom a T oldalát és sehol semmi infó róla

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar már régen benne van a cikkben.

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Jó mikor én olvastam még nem volt benne, bocsesz. :roll_eyes:

  26. Avatar for rXc rXc says:

    Érdekes, 1 éve használok New Yorkban vásárolt XS-t, de eddig nem tűnt fel hogy nem működik itthon :smiley:

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Nem allitottam, hogy nem mukodik. Ha megnezed a specifikaciot, nem egyforma az amerikaban es europaban forgalmazott keszulekek frekvencia tamogatasa. Par eve emiatt gondot jelentett a 20-as sav tamogatasanak a hianya, manapsag pedig a 28-as jelentheti majd a problemat. A jelenlegi amerikaban forgalmazott paletta (tehat a 11/11Pro) sem tamogatja az europaban kiepitesre kerulo 28-as savot.

    Nalunk egyelore vannak meg TV adasok a 700MHz-s savban, de jopar masik europai orszagban mar megtortent a frekvenciak kiosztasa valamint van mar ahol aktiv szolgaltatas is van (pl. Nemetorszag vagy Olaszorszag). Ezeken a helyeken akadozhat az LTE, mert az adott keszulek nem fogja latni a halozatot.

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itt láthatod a részletes összehasonlítást az egyes készüléktípusok esetén. hazánkban a 3-as, 7-es és 20-as sáv van használatban az LTE-re.

    Az amerikai piacon ezzel szemben az A1920-as és A1921-es modellek kaphatóak, amelyek nem támogatják a 28-as LTE-sávot, de cserébe elérhető rajtuk az előbbiekből hiányzó 71-es sáv, illetve a CDMA is – viszont ez utóbbi itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

  29. Avatar for rXc rXc says:

    Valóban nem állítottad ezt, inkább csak sugaltad, de no offense. :wink:

    Én is tudom hogy van eltérés a támogatott frekvencia sávok között, de gyakorlatban nincs probléma vele. És ezután felmerül bennem a kérdés, hogy valójában egy USA-ban vett Watch is használható e ezen logika mentén vagy sem?

  30. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem használható. nem támogatja az itthon használt 20-as sávot még a Series 5 sem. lásd:

    Noha a 3-as és 7-es sávot már az észak-amerikai modellek is tudják, de a 20-ast nem, itthon pedig elsősorban az van használatban, de ez persze szolgáltatótól és helyszíntől is függ.

  31. iStyle weboldalán megjelent pár screenshot az aktiválás menetéről, csak épp nem tudom belinkelni, mert a fórummotor nem engedi…

  32. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    itt van, de április 9-ig igazából mindegy, mert nem lehet még aktiválni.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for rXc Avatar for ha5abe Avatar for Szifon Avatar for autotaxmo Avatar for Pistooli Avatar for szabogabor10 Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin