fbpx Skip to content

A márciusi esemény helyett az Apple sajtóközleményeket tett csak közzé illetve kitette a termékeket a store-ba, viszont egyúttal az is kiderült, hogy elindul hazánkban a rozsdamentesacél órák forgalmazása.

Ez azt is magában foglalja, hogy Magyarországon elsőként a Telekomnál indul el a mobil szolgáltatás az Apple Watch esetén. Nézzük, mit lehet erről tudni jelenleg!

Az órák egyelőre nem vásárolhatóak meg az online store-ban

Ugyan a termékek már felkerültek a magyar store kínálatába, a megrendelést egyelőre nem tudjuk végig vinni, mert azt írja rájuk az oldal, hogy “egyelőre nem érhető el”, de legalább az árak kapcsán már tudunk tájékozódni:

A rozsdamentesacél órák mind mobilnetesek, az alumínium tokozás esetén viszont van nem mobilnetes is. Ezek a mobilnet opcióval 40 000 Ft-tal drágábbak, mint az alap modellek:

A mobilszolgáltatáshoz várhatóan szoftverfrissítés szükséges

Az órán a mobilszolgáltatás aktiválásához várhatóan szolgáltatói beállítások frissítése mellett a watchOS 6.2 illetve az iOS 13.4 is szükséges lesz majd, amelyek egyelőre csak béta állapotban érhetőek el. Ezek megjelenésének ideje egyelőre nem ismert.

Ugyan a store-ban nem Telekom, hanem T-Mobile logó látszik a termékoldalon, hazánkban ez a Telekomra utal. Arról nincs információ, hogy a többi magyarországi szolgáltatónál egyáltalán mikor várható ennek a bevezetése.

Az Edition órák hazai forgalmazásáról egyelőre szintén nincs hír.

Április 9-én indul a Telekomnál a szolgáltatás!

A Telekom weboldalán időközben megjelent, hogy április 9-én indul náluk a szolgáltatás:

Erről bővebben a Telekom weboldalán: Az Apple Watch Series 5 eSIM 4G elhozza az igazi korlátlanságot.

Támogatott Apple Watch modellek

A 4G-képes Apple Watch-ok esetében a mobilszolgáltatás a Telekom esetén a MultiSIM szolgáltatással vehető igénybe, melynek használatához iPhone 6s vagy újabb iPhone és legalább iOS 13.2, Watch esetében pedig watchOS 6.2 rendszer szükséges. Az Apple Watch-ot és az iPhone-t azonos szolgáltató hálózatán kell használni.

A Telekom az alábbi Apple Watch modelleket fogja támogatni, tehát bármely, európai forrású, más országból származó Apple Watch is használható lesz, ha ezek közé a modellek közé tartozik:

  • Series 5 Cellular – Model A2156 (40mm)
  • Series 5 Cellular – Model A2157 (44mm)
  • Series 4 Cellular – Model A2007 (40mm)
  • Series 4 Cellular – Model A2008 (44mm)
  • Series 3 Cellular – Model A1889 (38mm)
  • Series 3 Cellular – Model A1891 (42mm)

Az Apple Watch modellszámát az iPhone-on a Watch alkalmazásban az Általános, Névjegy menüpontban ellenőrizhetjük. A Modell mezőben koppintsunk az “M” betűvel kezdődő cikkszámra, így megjelenik az “A” betűvel kezdődő modellszám.

Az Apple Watch Series 5-ről itt írtunk részletesen: Kezünkben az Apple Watch Series 5 – teszt és vélemény.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!