fbpx Skip to content

Sokszor felmerül, hogy az egyes külföldi országokban érvényes forgalmi adó mértéke miatt ott olcsóbbak az Apple termékei, mint hazánkban, és egy arra járó ismerőssel hazahozatva sokat lehet spórolni az üzleten, tehát jobban járunk, mintha itthon vennénk meg az adott készüléket.

Ebben a cikkünkben a teljesség kedvéért az első iPhone-tól kezdve, az egyes készüléktípusokra vonatkozóan szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a külföldi beszerzés előnyei és hátrányai kapcsán.

Tartalomjegyzék

Általános tudnivalók

Készüléktípusonkénti tudnivalók

Általános tudnivalók

Árak

Az egyes készülékek árai országonként az adott országban érvényes forgalmi adó mértéke miatt eltérhetnek a magyarországi áraktól. Értelemszerűen ahol nem 27% az ÁFA, ott olcsóbb lesz a készülék bruttó ára, mint hazánkban.

Az amerikai Store-ban feltüntetett árak nettóban értendők, amihez még hozzáadódik a kiszállítási címként megadott szövetségi államban érvényes forgalmi adó. (A korábban 199 dollárért kínált iPhone készülékek esetén ez az ár nem csak hogy nettó, hanem új, két éves hűségnyilatkozattal együtt volt értendő, és szolgáltatófüggő készüléket takart.)

Import

Más EU-s vagy EGT-s országban történő vásárlás esetén nincs behozatali vám vagy ÁFA. Az EU-n/EGT-n kívülről alkalmi, nem kereskedelmi jellegű árubehozatalként korlátozott a vámmentesen behozható érték:

A nem kereskedelmi jellegű árubehozatal olyan importot jelent, amely:

  • legfeljebb 300 EUR értékű (légi utasok estén 430 EUR, 15 év alatti utasok esetén 150 EUR),
  • alkalmi jellegű (ésszerű időn belül nem egy sorozat részeként valósul meg),
  • kizárólag az utas vagy családtagjai személyes használatára vagy ajándékozás céljára szánt árucikkekből áll,
  • az áruk jellege és mennyisége nem lehet olyan, ami kereskedelmi célú behozatalra utal.

A négy feltételnek egyidejűleg kell érvényesülnie, amely azt jelenti, hogy az értékhatár csak felső korlátot jelent, amelyen belül a többi feltétel figyelembe vételével kerül meghatározásra a vámmentesen behozható mennyiség. Ha a vámmentesség bármely feltétele nem teljesül, úgy a behozatalra csak a vám és adók (általános forgalmi adó, jövedéki adó, stb.) megfizetését követően kerülhet sor!

Bővebben: Utastájékoztató 2023, 3. oldal, 3-as pont – Egyéb áruk.

Függetlenítés

Gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy az iPhone készülékek függetlenítése kizárólag hivatalos úton, a szolgáltatón keresztül intézhető el. Szoftveres függetlenítésre jó ideje nincs lehetőség.

Forrás: Flickr/ntr23

Sok külföldi szolgáltatófüggő készülék esetén lehetőség van a félhivatalosnak tekinthető megoldásra, amikor különféle függetlenítő oldalak teszik fel az Apple független készülékes listájára az adott IMEI-t, aminek a végeredménye az lesz, mintha gyárilag független készüléket vettünk volna, vagy hivatalosan függetleníttettük volna – ez utóbbi abban az esetben lehet megoldás, ha hivatalosan nem lenne lehetséges végigvinni a folyamatot bármi oknál fogva, vagy értelemszerűen akkor, ha a félhivatalos megoldás kevesebbe kerül, mint a hivatalos.

Alternatívaként persze lehet vacakolni a különféle gevey-jellegű kártyákkal is, amelyek igazából nem függetlenítenek, hanem elhitetik a készülékkel, hogy olyan kártya van benne, amilyen függő – ám az ilyen típusú megoldásokkal legtöbbször csak a probléma van, sokszor nem működik az MMS vagy a mobilnet, illetve nem lehet a készülék mobilinternetét megosztani más eszközökkel (tethering).

Bővebben: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése.

Mi tehát minden esetben a gyárilag független készülék vásárlását javasoljuk.

Garanciális ügyintézés

Az iPhone 5 és korábbi típusok esetén az EU-n és a Schengeni övezeten kívüli iPhone készülékek garanciális ügyintézése itthon nem lehetséges Apple Retail Store hiányában. Az iPhone 5s és újabb modellek esetén viszont már érvényes a világgarancia, tehát itthon is érvényesíthető a garancia a külföldi forrású készülékre.

A magyar jogi szabályozás miatt ugyanakkor az 1 év jótállás utáni további 1 illetve 2 év szavatosság kizárólag a magánszemélyek részére, magyarországi viszonteladón keresztül értékesített készülékekre érvényesíthető hazánkban, céges vagy külföldi készülékekre nem. Ezen a 2021-ben életbe lépett, az egyes termékek árától függő időtartamú, kötelező jótállással kapcsolatos rendelkezések sem változtatnak.

Az AppleCare és AppleCare+ feltételeiről az AppleCare támogatási oldala ad felvilágosítást. Noha az AppleCare+ hazánkban hivatalosan nem érhető el, de külföldi címmel és külföldi bankkártyával gyakorlatilag bárhol megvásárolt készülékre megköthető 60 napon belül.

Bővebben: Gyakori kérdések: amerikai készülékek garanciális ügyintézése itthon.

ChinaBrick

Az eredetileg a kínai piacra szánt iPhone 3G készülékek esetén létező korlátozás a ChinaBrick, amivel a készülék Wi-Fi-funkciója kerül letiltásra, de ez a mobilhálózati hozzáférést nem befolyásolja.

A FaceTime-ot érintő korlátozások

A FaceTime nem áll rendelkezésre, illetve valószínűleg nem is található meg az Egyesült Arab Emírségekben, így például a Dubajban megvásárolt készülékeken, és ezeken nem is feltétlenül tehető elérhetővé még a készülék szoftverének visszaállításával sem. Ennek alapján nem érdemes az Egyesült Arab Emírségekből származó iPhone-t megvásárolni.

Az iOS 11.3-as és újabb verzióiban a FaceTime már megtalálható a Szaúd-Arábiában, az iOS 12.4-es és újabb verzióiban pedig már Pakisztánban vásárolt készülékeken is.

A fotózás hangjának némíthatatlansága a japán készülékeken

A japán forrású készülékeken a némítókapcsoló nem némítja le a fotózás hangját – ennek az oka az, hogy ezzel is megakadályozzák például a mozgólépcsőn a hölgyek szoknyája alá dugott telefonnal való, észrevétlen fotózást.

A műholdas Vészhelyzet – SOS korlátozásai

A műholdas kapcsolat egyáltalán nem érhető el a kontinentális Kínában, Fehéroroszországban, Hongkongban, Kazahsztánban, Kirgizisztánban, Makaón, Oroszországban és Örményországban vásárolt iPhone-modelleken még akkor sem, ha olyan országba utazunk vele, ahol maga a szolgáltatás egyébként már használható.

Készüléktípusonkénti tudnivalók

A legfőbb különbség a készülékek hardveres kialakítása mellett a 4G/LTE illetve 5G támogatásában fordul elő. Magyarországon a szolgáltatók általában az 1800 MHz-es frekvenciát (ami a 3-as sáv) használják a 4G/LTE-adatforgalomra, illetve 2014. októbere óta az akkori frekvenciatender miatt már a 800 (20-as sáv) és 2600 (7-es sáv) MHz-en is használatban lehet.

Az 5G esetén a hazai szolgáltatók jellemzően a 3600 MHz-es sávot használják (n78).

  • A Telekom esetén 2017 novemberéig egyre több településen kapcsolják be a 800 MHz-et (20-as sáv), ezen felül az ország nagy részén az 1800 MHz (3-as sáv) is használatban van, míg a 2600MHz (7-es sáv) elsősorban a határ menti településeken fellelhető.
  • Telenor/Yettel hálózatán a 800 MHz (20-as sáv), illetve az 1800 MHz (3-as sáv) van elsősorban használatban, ezek közül a nagyvárosokban és a belvárosban az 1800 MHz, a nagyvárosok szélein és kisebb településeken pedig a 800 MHz a jellemző, illetve adott esetben még a 2600MHz (7-es sáv) is használatban lehet.
  • Vodafone alapértelmezetten 800 MHz-en (20-as sáv) szolgáltatja a 4G-t, de néhány belvárosi zónában, és például a 4-es metróban vagy egyes nagyobb rendezvények helyszínein a 2600 MHz (7-es sáv) van használatban.

Ezeken túl egyes esetekben még használatban van az LTE esetén az 1-es, 8-as és 28-as, az 5G-nél pedig az n1-es és n28-as sávok is.

Az európai országokban használt LTE-sávokról részletesen itt: List of LTE networks in Europe.

Az egyes országokban használt 5G-sávokról részletesen itt: List of 5G NR networks.

Első generációs iPhone

Az első generációs iPhone hivatalosan sosem volt elérhető hazánkban, így kizárólag a külföldi beszerzése volt lehetséges.

Ez a készülék nemhogy az LTE-t, de még a 3G-t sem támogatja (csak az EDGE-et), és csak egyetlen típus van belőle, A1203-as modellszámmal.

Bővebben: Az első generációs iPhone technikai adatai.

iPhone 3G

Az iPhone 3G volt az első iPhone modell, ami Magyarországon is forgalomba került, és a Telekom vette fel elsőként a kínálatába.

Az iPhone 3G már támogatja az UMTS/HSDPA-t, és mindkét modellszámú típus (A1324, A1241) használható az összes hazai szolgáltató hálózatán. (Egyes, a kínai piacra szánt készülékek esetén létező korlátozás a ChinaBrick, amivel a készülék Wi-Fi-funkciója kerül letiltásra, de ez a mobilhálózati hozzáférést nem befolyásolja.)

Bővebben: Az iPhone 3G technikai adatai.

iPhone 3GS

Az iPhone 3GS is csak a 3G-t támogatja.

Mindkét modellszámú típus (A1325, A1303) használható az összes hazai szolgáltató hálózatán.

Bővebben: Az iPhone 3GS technikai adatai.

iPhone 4

Az iPhone 4 volt az első típus, amiből már készült CDMA-s változat is.

Ebből a készüléktípusból kizárólag az A1332-es modell használható a GSM-rendszerű hálózatokon, így hazánkban is. A SIM-tálca nélküli(!), CDMA-s verzió nem használható mobiltelefonként hazánkban.

Bővebben: Az iPhone 4 technikai adatai.

iPhone 4s

Az iPhone 4s-t az Apple világtelefonként alkotta meg, tehát egyetlen modell támogatta a GSM/UMTS és CDMA hálózatokat.

Ennél a készüléknél sem kérdés tehát a modellszám.

Bővebben: Az iPhone 4s technikai adatai.

iPhone 5

Az iPhone 5-ből összesen három típus létezik a hálózatok támogatását tekintve. Az amerikai piacra szánt GSM modell az A1428, ami az LTE-re az 1700-as és 700 MHz-es spektrumot használja, ezek a 4-es és 17-es sávot takarják. Az európiai GSM modell az A1429, ami pedig a 2100, 1800 és 850 MHz-es frekvenciát támogatja, ezek az 1-es, 3-as, 5-ös sávot jelentik.

Tehát a sávok különbözősége alapján látható, hogy az A1428-as GSM modell nem fogja támogatni az európai 4G/LTE-t. Az iPhone 5-ből tehát az A1429-es modellt érdemes választani, mert az támogatja a 3-as sávot. (Az iPhone 5 egyik modellje sem támogatja a 7-es és 20-as sávot.)

Bővebben: Működik-e az amerikai iPhone 5 LTE-je Európában? illetve Az iPhone 5 technikai adatai.

iPhone 5c

Az A1532-es és az A1456-os iPhone 5c típus nem támogatja a 7-es sávot, ezért itt az A1507-es és az A1529-es modell az, amit érdemes választani.

Ez szolgáltatóra lebontva azt jelenti, hogy ha Telekom előfizetők vagyunk, és a határ mentén élünk, akkor ott szükségünk lehet a 7-es sáv támogatására a 4G/LTE-hez. A Vodafone esetén a 7-es sáv a 4-es metróban, illetve nagyobb rendezvények helyszínein van használatban. A 20-as sávot az összes iPhone 5c modell támogatja.

Bővebben: Működik-e az amerikai iPhone 5s és iPhone 5c LTE-je Európában? illetve Az iPhone 5c technikai adatai.

iPhone 5s

Az A1533-as és A1453-as iPhone 5s típus nem támogatja a 7-es sávot, ezért itt az A1457-es és az A1530-as modell az, amit érdemes választani, ha a szolgáltatónk a 7-es sávot használja, egyéb esetben igazából mindegy.

A 7-es sáv támogatásának kivételével bármelyik modellt is vesszük meg, az gond nélkül használható itthon. A 20-as sávot az összes iPhone 5s modell támogatja.

Bővebben: Működik-e az amerikai iPhone 5s és iPhone 5c LTE-je Európában? illetve Az iPhone 5s technikai adatai.

iPhone SE

Az iPhone SE-ből az európai és így a magyarországi piacon is az A1723-as modell van forgalomban, és a nem hazai beszerzés esetén az Apple is ezt a modellt ajánlja.

A fő különbség a két modell között a következő sávok támogatása:

  • Csak az A1662-ben elérhető: LTE 13, 29
  • Csak az A1723-ban elérhető: LTE 7, 28; TD-LTE 38, 39, 40, 41; TD-SCDMA 1900 (F), 2000 (A)

A különbség tehát annyi, hogy csak az A1723-as modell támogatja a 7-es sávot. A 20-as sávot az összes iPhone SE modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone SE technikai adatai.

iPhone 6

A magyarországi piacon az A1586-os modell van forgalomban, és a nem hazai beszerzés esetén az Apple is ezt a modellt ajánlja (Amerikában például a Sprintnél adnak ilyen típust), szemben az egyébként kapható A1549-es modellel.

A fő különbség a két modellcsoport között a következő TD-LTE sávok támogatása vagy nem támogatása (sáv, típus, MHz):

  • 38 (TD 2600), 39 (TD 1900), 40 (TD 2300), 41 (TD 2500).

Európában szinte minden országban FDD-t használnak, de van már mutatóban néhány TDD is. Az iPhone 6 által támogatott 4 TDD sáv közül az Egyesült Királyság, Finnország, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Svédország és Oroszország egy-egy szolgáltatója használja a 38-as sávot.

A különbség tehát csak annyi, hogy az A1586 azonosítójú modell támogat 4 ritkán használt TDD sávot is. Ezzel szemben az A1549 számú modell nem támogatja ezeket, viszont sokszor könnyebb az USA-ban szerződés nélkül, kártyafüggetlenül megvenni őket. A várható élettartalmuk során nem valószínű, hogy sokszor fog hiányozni a TDD sávok támogatása, hacsak nem a fent említett országokban. A 20-as sávot az összes iPhone 6 modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone 6 technikai adatai.

iPhone 6 Plus

A magyarországi piacon A1524-es modell van forgalomban, és a nem hazai beszerzés esetén az Apple is ezeket a modelleket ajánlja (Amerikában például a Sprintnél adnak ilyen típust), szemben az egyébként kapható A1522-es modellel.

A fő különbség a két modell között a következő TD-LTE sávok támogatása vagy nem támogatása (sáv, típus, MHz):

  • 38 (TD 2600), 39 (TD 1900), 40 (TD 2300), 41 (TD 2500).

Európában szinte minden országban FDD-t használnak, de van már mutatóban néhány TDD is. Az iPhone 6 Plus által támogatott 4 TDD sáv közül az Egyesült Királyság, Finnország, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Svédország és Oroszország egy-egy szolgáltatója használja a 38-as sávot.

A különbség tehát csak annyi, hogy az A1524 azonosítójú modell támogat 4 ritkán használt TDD sávot is. Ezzel szemben az A1522 számú modell nem támogatja ezeket, viszont sokszor könnyebb az USA-ban szerződés nélkül, kártyafüggetlenül megvenni őket. A várható élettartalmuk során nem valószínű, hogy sokszor fog hiányozni a TDD sávok támogatása, hacsak nem a fent említett országokban. A 20-as sávot az összes iPhone 6 Plus modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone 6 Plus technikai adatai.

iPhone 6s

A magyarországi piacon az A1688-as modell van forgalomban. Ezzel szemben az A1633-as modell támogatja a 30-as sávot is, de Európában nincs jelenleg használatban a 30-as sáv.

Ez alapján tehát gyakorlatilag mindegy, melyik modellt választjuk, az gond nélkül fog működni itthon.

Bővebben: Az iPhone 6s technikai adatai.

iPhone 6s Plus

A magyarországi piacon az A1687-es modell van forgalomban. Ezzel szemben az A1634-es modell támogatja a 30-as sávot is, de Európában nincs jelenleg használatban a 30-as sáv.

Ez alapján tehát gyakorlatilag mindegy, melyik modellt választjuk, az gond nélkül fog működni itthon.

Bővebben: Az iPhone 6s Plus technikai adatai.

iPhone 7

A magyarországi piacon az A1778-as modell van forgalomban. Az A1660-as modell egyetlen különbsége vele szemben az, hogy támogatja a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone 7-et választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone 7 technikai adatai.

iPhone 7 Plus

A magyarországi piacon az A1784-es modell van forgalomban. Az A1661-es modell egyetlen különbsége vele szemben az, hogy támogatja a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone 7 Plus-t választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone 7 Plus technikai adatai.

iPhone 8

Az A1863-as modell egyetlen különbsége az A1905-össel szemben az, hogy támogatja a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone 8-at választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone 8 technikai adatai.

iPhone 8 Plus

Az A1864-es modell egyetlen különbsége az A1897-essel szemben az, hogy támogatja a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone 8 Plus-t választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone 8 Plus technikai adatai.

iPhone X

A magyarországi piacon az A1901-es modell van forgalomban. Az A1865-ös és A1901-es modellek egyetlen különbsége, hogy az A1865-ös modell támogatja a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen. Ezeken túl van még egy A1902-es modell is, ami kifejezetten a japán piacra készült, és az ott használt 11-es, 21-es és 42-es LTE-sávokat is támogatja.

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone X-et választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone X technikai adatai.

iPhone XR

A magyarországi piacon az A1984-es modell van forgalomban, és ugyanez igaz majdnem világszinten is, ez alól csak a japán és kínai modellek a kivételek. A 28-as LTE-sávot egyik iPhone XR modell sem támogatja, de az itthon mindegy.

A japán piacon az A2106-os modell van forgalomban, amely az ott használt 11-es, 21-es és 42-es LTE-sávokat is támogatja.

A kínai piacra az Apple az A2108-as modellt szánja, amely esetén a technikai adatok (kínai) alapján lehetőség van két fizikai nano-SIM kártya használatára is – cserébe viszont ezekben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el.

Ennek alapján az iPhone XR esetén nincs mire odafigyelni. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellben érhető el.

Bővebben: Az iPhone XR technikai adatai.

iPhone XS

A magyarországi piacon az A2097-es modell van forgalomban.

Az amerikai piacon ezzel szemben az A1920-as modell kapható, amely nem támogatja a 28-as LTE-sávot, de cserébe elérhető rajta az előbbiből hiányzó 71-es sáv, illetve a CDMA is – viszont ez utóbbi itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

A japán piacon az A2098-as modell van forgalomban, amely az ott használt 11-es, 21-es és 42-es LTE-sávokat is támogatja.

A kínai piacra az Apple az A2100-s modellt szánja, amely az amerikai modell mintájára nem támogatja a 28-as sávot, helyette ott van a 71-es, illetve a CDMA EV-DO Rev. A-n felül még támogatja a TD-SCDMA 1900 (F), 2000 (A) sávokat is, ami szintén lényegtelen, mert hazánkban nincs ilyen. A kínai modellben ugyanakkor nincs eSIM opció, mert az Kínában eleve nem is érhető el.

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone XS modellt választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone XS technikai adatai.

iPhone XS Max

A magyarországi piacon az A2101-es modell van forgalomban.

Az amerikai piacon ezzel szemben az A1921-es modell kapható, amely nem támogatja a 28-as LTE-sávot, de cserébe elérhető rajta az előbbiből hiányzó 71-es sáv, illetve a CDMA is – viszont ez utóbbi itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

A japán piacon az A2102-es modell van forgalomban, amely az ott használt 11-es, 21-es és 42-es LTE-sávokat is támogatja.

A kínai piacra az Apple az A2104-es modellet szánja, amely az amerikai modell mintájára nem támogatja a 28-as sávot, helyette ott van a 71-es, illetve a CDMA EV-DO Rev. A-n felül még támogatja a TD-SCDMA 1900 (F), 2000 (A) sávokat is, ami szintén lényegtelen, mert hazánkban nincs ilyen. A kínai iPhone XS Max esetén lehetőség van két fizikai nano-SIM kártya használatára is – cserébe viszont ebben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el (csak a Max modell esetén van erre lehetőség, a sima XS-nél nincs).

Ennek alapján tehát mindegy, hogy melyik modellszámú iPhone XS Max modellt választjuk, az hazánkban minden elérhető hálózatot támogat.

Bővebben: Az iPhone XS Max technikai adatai.

iPhone 11

A magyarországi piacon az A2221-es modell van forgalomban.

A tengerentúlon A2111-es modell kapható, amely nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

A kínai piacra az Apple az A2223-as modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak ebben a modellben található meg – cserébe viszont ebben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A kínai modell emellett nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

Ennek alapján az iPhone 11 esetén a 28-as LTE sáv miatt érdemes odafigyelni, tehát ha a környezetünkben az LTE csak ezen a sávon érhető el, de egyébként bármely modell tudja az LTE-re itthon általánosan használt 3-as, 7-es és 20-as sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 11 technikai adatai.

iPhone 11 Pro

A magyarországi piacon az A2215-ös modell van forgalomban.

A tengerentúlon A2160-as modell kapható, amely nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

A kínai piacra az Apple az A2217-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A kínai modell emellett nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

Ennek alapján az iPhone 11 Pro esetén a 28-as LTE sáv miatt érdemes odafigyelni, tehát ha a környezetünkben az LTE csak ezen a sávon érhető el, de egyébként bármely modell tudja az LTE-re itthon általánosan használt 3-as, 7-es és 20-as sávokat.

Bővebben: Az iPhone 11 Pro technikai adatai.

iPhone 11 Pro Max

A magyarországi piacon az A2218-as modell van forgalomban.

A tengerentúlon A2161-es modell kapható, amely nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

A kínai piacra az Apple az A2220-as modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A kínai modell emellett nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

Ennek alapján az iPhone 11 Pro Max esetén a 28-as LTE sáv miatt érdemes odafigyelni, tehát ha a környezetünkben az LTE csak ezen a sávon érhető el, de egyébként bármely modell tudja az LTE-re itthon általánosan használt 3-as, 7-es és 20-as sávokat.

Bővebben: Az iPhone 11 Pro Max technikai adatai.

iPhone SE (2020)

A magyarországi piacon az A2296-os modell van forgalomban.

A tengerentúlon A2275-ös modell kapható, amely nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

A kínai piacra az Apple az A2298-as modellt szánja – viszont ezekben nincs eSIM támogatás, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A kínai modell emellett nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

Ennek alapján az iPhone SE 2020 esetén a 28-as LTE sáv miatt érdemes odafigyelni, tehát ha a környezetünkben az LTE csak ezen a sávon érhető el, de egyébként bármely modell tudja az LTE-re itthon általánosan használt 3-as, 7-es és 20-as sávokat.

Bővebben: Az iPhone SE 2020 technikai adatai.

iPhone 12

A magyarországi piacon az A2403-as modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2176-os modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávot.

Kanadában és Japánban az A2402-es modell kapható. Ezek az 5G esetén a mmWave kivételével megegyezik az amerikai modellel, az LTE-t nézve pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 11-es és 21-es sávokat.

A kínai, hongkongi és makaói piacra az Apple az A2404-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 12 esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai, illetve hongkongi és makaói piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 12 technikai adatai.

iPhone 12 mini

A magyarországi piacon az A2399-es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2172-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávot.

Kanadában és Japánban az A2398-as modell kapható. Ez az 5G esetén a mmWave kivételével megegyezik az amerikai modellel, az LTE-t nézve pedig hazánkhoz képest pluszban támogatják a 11-es és 21-es sávokat.

A kínai, hongkongi és makaói piacra az Apple az A2400-s modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyezik a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 12 mini esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai, illetve hongkongi és makaói piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 12 mini technikai adatai.

iPhone 12 Pro

A magyarországi piacon az A2407-es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2341-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávot.

Kanadában és Japánban az A2406-os modell kapható. Ez az 5G esetén a mmWave kivételével megegyezik az amerikai modellel, az LTE-t nézve pedig hazánkhoz képest pluszban támogatják a 11-es és 21-es sávokat.

A kínai, hongkongi és makaói piacra az Apple az A2408-as modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, a hongkongi és makaói modelleken az eSIM elérhető lehet. Hálózati támogatottságban megegyezik a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 12 Pro esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 12 Pro technikai adatai.

iPhone 12 Pro Max

A magyarországi piacon az A2411-es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2342-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávot.

Kanadában és Japánban az A2410-es modell kapható. Ez az 5G esetén a mmWave kivételével megegyezik az amerikai modellel, az LTE-t nézve pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 11-es és 21-es sávokat.

A kínai, hongkongi és makaói piacra az Apple az A2412-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, a hongkongi és makaói modelleken az eSIM elérhető lehet. Hálózati támogatottságban megegyezik a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 12 Pro Max esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 12 Pro Max technikai adatai.

iPhone 13

A magyarországi piacon az A2633-as modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2482-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 11-es, 14-es, 21-es, 29-es és 71-es sávokat.

Kanadában (és Japánban) az A2631-es modell kapható. Ez összesen az 5G esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et.

A kínai piacra az Apple az A2634-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 13 esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 13 technikai adatai.

iPhone 13 mini

A magyarországi piacon az A2628-as modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2481-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 11-es, 14-es, 21-es, 29-es és 71-es sávokat.

Kanadában (és Japánban) az A2626-os modell kapható. Ez összesen az 5G esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et.

A kínai piacra az Apple az A2629-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 13 mini esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 13 mini technikai adatai.

iPhone 13 Pro

A magyarországi piacon az A2638‑as modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2483-as modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 11-es, 14-es, 21-es, 29-es és 71-es sávokat.

Kanadában (és Japánban) az A2636-os modell kapható. Ez összesen az 5G esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et.

A kínai piacra az Apple az A2639-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 13 Pro esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 13 Pro technikai adatai.

iPhone 13 Pro Max

A magyarországi piacon az A2643‑as modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2484-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 11-es, 14-es, 21-es, 29-es és 71-es sávokat.

Kanadában (és Japánban) az A2641-es modell kapható. Ez összesen az 5G esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et.

A kínai piacra az Apple az A2644-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 13 Pro Max esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. A két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 13 Pro Max technikai adatai.

iPhone SE (2022)

A magyarországi piacon az A2783-as modell van forgalomban.

Az USA, Kanada, Puerto Rico, Guam, Mexikó, Szaúd-Arábia és a Virgin-szigetek esetén az A2595-ös modell kapható, amely az összes, a hazai modell által is támogatott frekvenciát kezeli, illetve pluszban ott van még benne a 14-es és 29-es LTE, illetve az n29-es és n71-es 5G sáv is.

A japán piacon az A2782-es modell érhető el, ez is támogatja a hazai modell esetén elérhető sávokat, és pluszként még a 11-es és 21-es LTE-sávokat is, az 5G esetén pedig nincs eltérés a hazai verzióval szemben.

A kínai piacra az Apple az A2785-ös modellt szánja – viszont ezekben nincs eSIM támogatás, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A támogatott frekvenciák terén nincs eltérés a hazai modellel szemben.

Ennek alapján az iPhone SE 2022 esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat.

Bővebben: Az iPhone SE 2022 technikai adatai.

iPhone 14

A magyarországi piacon az A2882-es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2649-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es,  29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában (és Japánban) az A2881-es modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A2884-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 14 esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 14 technikai adatai.

iPhone 14 Plus

A magyarországi piacon az A2886-os modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2632-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es,  29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában (és Japánban) az A2885-ös modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A2888-as modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 14 Plus esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 14 Plus technikai adatai.

iPhone 14 Pro

A magyarországi piacon az A2882‑es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2650-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában (és Japánban) az A2889-es modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A2892-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 14 Pro esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 14 Pro technikai adatai.

iPhone 14 Pro Max

A magyarországi piacon az A2886‑os modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2651-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában (és Japánban) az A2893-as modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A2896-os modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 14 Pro Max esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 14 Pro technikai adatai.

iPhone 15

A magyarországi piacon az A3090-es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2846-os modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es,  29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában, Guamban, Japánban, Mexikóban, Szaúd-Arábiában és a Virgin-szigeteken az A3089-es modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A3092-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 15 esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 15 technikai adatai.

iPhone 15 Plus

A magyarországi piacon az A3094-es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2847-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es,  29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában, Guamban, Japánban, Mexikóban, Szaúd-Arábiában és a Virgin-szigeteken az A3093-as modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modellektől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajtuk a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A3096-os modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 15 Plus esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 15 Plus technikai adatai.

iPhone 15 Pro

A magyarországi piacon az A3102‑es modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2848-as modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában, Guamban, Japánban, Mexikóban, Szaúd-Arábiában és a Virgin-szigeteken az A3101-es modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modellektől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A3104-es modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 15 Pro esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellekben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellekben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 15 Pro technikai adatai.

iPhone 15 Pro Max

A magyarországi piacon az A3106‑os modell van forgalomban.

Az USA-ban az A2849-es modell kapható, amely az 5G esetén hazánkhoz képest pluszban támogatja az n14-es, n29-es és n71-es sávot, illetve a mmWave-et is, tehát az n258-as, n260-as és n261-es sávokat, az LTE esetén pedig hazánkhoz képest pluszban támogatja a 14-es, 29-es és 71-es sávokat.

Fontos! Az amerikai modellek csak eSIM-mel használhatóak, nincs bennük lehetőség fizikai SIM használatára!

Kanadában, Guamban, Japánban, Mexikóban, Szaúd-Arábiában és a Virgin-szigeteken az A3105-ös modell kapható. Ez az 5G és LTE esetén különbözik az amerikai modelltől: nem támogatja a mmWave-et, illetve elérhető rajta a 11-es és 21-es LTE-sáv is.

A kínai piacra az Apple az A3108-os modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak az itt értékesített modellekben található meg – cserébe viszont a kínai verziókban nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el, de a hálózati támogatottságban megegyeznek a hazai modellekkel.

Ennek alapján az iPhone 15 Pro Max esetén igazából nincs mire odafigyelni, mert bármely modell tudja az LTE-re és az 5G-re itthon használt sávokat. Az amerikai modellben már egyáltalán nincs lehetőség fizikai SIM-kártyára, a két fizikai SIM-kártya használatának lehetősége pedig kizárólag a kínai piacra szánt modellben érhető el.

Bővebben: Az iPhone 15 Pro Max technikai adatai.

Legutóbbi frissítés: 2023.11.15.

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. +Japanban vasarolt keszulek eseten a kamera fotohangja nem kapcsolhato ki, es ez a korlatozas a kulso alkalmazasok hasznalatakor is el.

  2. @Rasket: köszi, kicsit utánaolvastam, kemény. be is teszem a cikkbe. 🙂

  3. @Rasket:
    Wow, tök érdekes! Ha némítva van a telefon a pöcökkel, akkor is szól?

  4. @Stifler93: ahogy olvasom, pont így van, hiába némítod, az exponálás hangja nem némul el. közben betettem a cikkbe, még anno 2008-ban, mikor megjelent Japánban is az iPhone, akkor írtak erről a külföldi oldalak.

    egyes, a kínai piacra szánt iPhone 3G-ken meg ott volt a ChinaBrick, ami elvileg a Wi-Fi hozzáférést korlátozta.

  5. Annó ez Magyarországon is felmerült az első kamerás mobilok megjelenésével. Arra hivatkoztak, hogy személyiségi jogok miatt szükséges, vagyis, ne állhass be egy jó csaj mögé és csinálj róla egy lesi fotót.

    Volt egy Sony Ericson k750i-m ott is jelen volt még ezen funkció.

    Buék

  6. Én tegnapelőtt vettem egy iPad air2, wi-fi+cellular 128Gb modellt egy Miami Apple storeban.
    Teljes ára ( adóval, )187000forintra jött ki. Otthon ez 227000 forint.
    Tudom, ennyiért lehet venni mindenféle GSM boltokban is ilyet otthon, de én inkább bízom az Apple storeban.
    Érdekesség, hogy a Lincoln úton levő boltban akkora tömeg volt, azt hittem, valamit ingyen adnak. De nem ,ez itt normálisnak mondható.

  7. Tudja valaki hogy Angliából vásárolt Vodafone függő készüléket tudok itthon használni Voda kártyával? Előre is köszönöm a választ

  8. azt azert el kell mondani h ha a 300eur s limitet nagyon betartanak akkor
    a) az emberek nagy resze megbukna az ellenorzesen
    b) az itt leirt esetek jo resze kvazi folosleges lenne mert eleg keves iphonet lehet behozni ami 300 eur alatt van…
    szoval a gyakorlat az hogy ha 1 telefont ipadet vagy notit hoz be az ember akkor nem nagyon problemaznak – de ez mindenkinek a sajat felelossege!

  9. @attint: nem tudsz. a két szolgáltató csak nevében azonos.

  10. Csak saját tapasztalat.
    Több féle Apple készüléket is vettem már német O2 és Vodafone-tól, 2 év szerződéssel az elmút 5 évben, és egyiken sem volt SIM lock

  11. @janchip: ez az adott szolgáltatótól függ.

  12. A Hollandiában vásárolt IPhone-ok függetlenek legyen az bármilyen szolgáltató… 😉

  13. @dakota69: ez is az adott szolgáltatótól függ.

  14. Tehát akkor minden szolgáltató úgy döntött hogy nem korlátozza a készülékeket (IPhoneokat)?

  15. @dakota69: az is könnyen lehet, hogy a holland állam hozott olyan jogszabályt, hogy nem lehet függő készüléket eladni. passz.

  16. Dél-Koreai telókon sem lehet a fotózást némítani.
    Illetve az ott vásárolt összes telefon hálózatfüggetlen.

  17. Egy USA-ban vásárolt készülék esetén az LTE (TelekomHu) ugyanúgy működik majd, mint egy itthon vásárolton?

  18. Sziasztok,

    van lehetőségem Szingapúrból iphone-t venni, az tökéletesen fog itthon működni jól néztem ugye? LTE + Facetime is megy ahogy néztem… Iphone 10 1000 euro 😀

  19. Sziasztok!
    Amint látom az Apple amerikai oldalán az Iphone X-et csak szolgáltató függőként lehet megvenni! A kinti t-mobilos hálózatot itt is lehet t-mobilos kártyával használni?

  20. @Martin21: Független telefont kapsz egy T-s kártyával (előrefizetett nem szerződéses), amit vagy használsz, vagy nem.

  21. Sziasztok!
    Ha amerikában vennék bármilyen alma készüléket, az adót vissza lehet igényelni a határon, amikor elhagyom az országot?

  22. Nem kell túlspilázni a kérdést. Amerikában megveszed, kibontod, SIM berak, aktiválod, és hazahozod. Így egyértelmű, hogy nem kereskedni és eladni vetted, nem fognak piszkálni a vámmal. Nekem azonnal működött a magyar SIM-mel, persze roaming módban.

  23. @Domján László: a vámszabályok a saját felhasználású vásárlásra ugyanúgy vonatkoznak a megadott értékhatár felett.

  24. Azt nem tudjátok, hogy a svájci Apple oldalról lehet-e rendelni? Kell fizetni rá vámot?
    Ausztriából is lehet rendelni?

    // Egyik Apple oldalról sem lehet külföldi címre rendelni, csak az adott országon belül, belföldre. Tehát az osztrák oldalról csak ausztriai címre tudsz rendelni, magyarországira nem. (–a szerk.)


Add a Comment