fbpx Skip to content

Ugyan már többször említettük, mégis mindig előkerül a kérdés, hogy lehetséges-e amerikai származású készülékek garanciális ügyintézése itthon.

AppleCare-Warranty

Röviden azt lehet mondani, hogy az iPhone 5 és korábbi típusok esetén nem lehetséges, az újabb vagy más készülékeknél pedig megoldott a dolog.

Amerikai forrású iPhone 5 vagy korábbi típus ügyintézése Magyarországon tehát nem lehetséges, hiába van szó gyári független készülékről. Csak olyan európai országban lehetséges mindez, ahol van hivatalos Apple Retail Store. Mivel Magyarországon csak Apple Premium Reseller (APR) boltok vannak, így itthon viszont nincs erre lehetőség.

Ez a korlátozás csak az iPhone 5 és korábbi iPhone típusokra igaz, minden más Apple termékre világgarancia van.

Az Apple hivatalos szervizpartnerei (AASP-k) csak alábbi forrásból származó iPhone-ok garanciális ügyintézését vállalják:

A készülék forrásának az első értékesítési pont minősül, viszonteladótól származó vagy szervizben már cserélt készülék esetén is. Magyar szolgáltatófüggő iPhone-ok esetében először keressük fel a mobilszolgáltatót, EU-n belüli származású, de szolgáltatófüggő készülékek (például francia Orange) garanciája rögtön intézhető az AASP-knél is.

Magyarországon a következő, az Apple Authorized Service Provider (AASP) programban résztvevő üzletek jogosultak a garanciális ügyintézésre: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

49 Comments

  1. eddig “szerencsére” összesen 1db ipad3 cserém volt…. de az is 1,5 hét alatt végigment… inkább ne lássak 1db szervizt se – soha 🙂

  2. Ez jellemző ránk magyarokra… Már egy korábbi posthoz is leírtam: de az én iphone 4S-emet amit New Yorkban vettem , az Amsterdami Apple storeban 15 perc alatt kicserélték egy másikra.

  3. @budcsi: nincs ebben semmi ránk jellemző. ez az Apple EU-s direktívája, azóta már valószínűleg ott sem fogadnák el ügyintézésre.

  4. @Jadeye: lehet hogy idén vezették be, mert most karácsony előtt cserélték ki, valamikor 20.-a körül. semmit nem vittem be, csak magát a készüléket, majd az ügyintéző az imei szám alapján látta hogy garanciális, ennyi elég is volt neki. 10perc múlva a kezemben volt az új készülék. a garanciát viszont nem újították meg, addig tart, amíg az előző tartott volna, nevezetesen márciusig

  5. @Jadeye: bocsánat, a serial alapján azonosították be.

  6. “Ez a korlátozás csak az iPhone-okra igaz, minden más Apple termékre világgarancia van.”

    Khm… iMac? 😉

  7. @talamasca: mi van az iMac-kel? ha hazahoztad, hát hazahoztad.

  8. Jadeye
    ha lehet bovitsd a cikket ezzel:
    amerikai gyari fuggetlen keszuleket lehet garanciaztatni europan belul de csakis olyan orszagokban, ahol van hivatalos app store.
    pl amerikabol vett iphone 4s akar angliaban franciaorszagban vagy nemetorszagban is gariztathato de csak es kizarolag hivatalos app storeban.

  9. @lick: a meglátás jogos, köszi, beleteszem.

    @budcsi: na, korábban nem jót írtam, de @lick hozzászólása adta meg a kulcsot: azért cserélték ki, mert Apple Retail Store-ba vitted, de itthon olyan nincs, csak Premium Resellerek.

  10. @Jadeye

    bocs hogy igy zavarlak de szeretnék olyan kérdésbe segítséget kérni hogy én tudok-e rendelni usa storeból mert úgy emlékszem erről volt egy cikk csak nem találom ha igen akkor a vámmal mi a helyzet meg ha esetleg ismerősőm veszi meg kinn és feladja a postán akkor van rá vám vagy nincsen ha lehet akkor
    [email protected] ra ird a választ mert nem akarok itt offolni köszi előre is

  11. Igen de ez Iphone vonatkozik elfelejtettem Mini ipadrol lenne szo

  12. @Jadeye: igen olvastam, akkor sikerült az ügy végére járni. már csak azt kellene kideríteni, hogy az új készülék kézhezvételével miért nem indították vajon újra a garanciát.

  13. @Jadeye: Én ugyan nem hoztam haza, itthon vettem.
    De a lényeg elkerülte a figyelmed: iMacre nincs világgrancia! 😉

  14. @talamasca: az iStyle azt írta, hogy mindenre van.

  15. nekem azért még lenne egy kérdésem, mi a helyzet az olyan iphone al ami usa készülék de van rá applecare és az magyarországra van bereggelre? egyáltalán lehetséges applecare t regisztrálni iphone ra és magyarországra? vagy csak amcsi cimre, viszont akkor megint kérdéses a gari itthon!
    mit tudtok ti erről?

  16. @pentium4: ha amerikai a készülék, akkor valószínűleg hiába veszel hozzá itthon AppleCare-t, az eladás országa attól nem változik, tehát attól nem lesz rá itthon garancia. ezzel kapcsolatban érdemes vagy magát az Apple-t vagy egy APR-t megkérdezni, de szerintem semmi nem változik tőle.

  17. Én az USA ból hoztam az iphone5 öm és most vasárnap be kellett adnom az istyle- ba mert elromlott a hangszórója! Kedden azaz ma 20 órakor átvehettem a vadonat új telefonomat amire ugyan (csak) 90 napig lesz még rajta garancia de teljesen korektek voltak

  18. @mrisz32: na ez furcsa, eddig (mint a fenti, az iStyle oldaláról származó kivonat is szól) nem lehetett, csak európai forrású készüléket szervizeltetni. holnap rákérdezünk, hogy változott-e esetleg ez a policy, mert ez elég jó lépés lenne, de egyben elég szokatlan. Apple Retail Store esetén nem gond mindez, de az iStyle nem retail, hanem APR. mindenképp utánanézünk, és frissítjük a cikket, ha változtak a dolgok, köszi, hogy jelezted!

  19. Na az jó lenne!

  20. @mrisz32. @iPali: utánakérdeztem. az Apple adott esetben kivételt tehet, jelen esetben 1-1 iPhone 5 esetén (más iPhone-típusoknál nem), de még ezt is készüléke válogatja, így nincs arra semmi garancia, hogy az adott készülék esetén ez megoldható. ebben az esetben meg épp szerencse volt, hogy beleesett a készülék a kivételek közé.

  21. Szerencse ! Minden esetre az iPhone 5s is kint veszem meg , ezek után pláne ! Kint a 64 gigás i5s 750 $ ! A32 gigás 650$ ! Nem megéri???!!!

  22. Az ebay-en csomo t-mobile-os iphone 5S van fent. “bad imei” megjelöléssel. Ha jól tudom az amerikai t-mobile készülékek függetlenek. A bad imei gondolom azt jelenti h le van tiltva… A kérdésem hogy ezek vajon működnek-e itthon gond nélkül és függetlenül?

  23. @multit: az amerikai T-Mobile-os készülék csak akkor független, ha eleve nem T-Mobile kártyával aktiváltad, vagy kérted a szolgáltatótól a hivatalos (díjmentes) függetlenítést 60 nap élő előfizetés után. a bad IMEI valószínűleg lopott lehet inkább. én a helyedben biztosan nem venném meg, csak a gond lehet vele.

  24. Tehát ha jól értem, amennyiben sikerül egy bontatlan t-mobile-os iPhone 5S-re szert tennem, amiben első bekapcsolásnál egy telenor kártya van, akkor az 100% hogy független lesz?

  25. @multit: mivel a Telenor nem Apple-partner, így ennek így kell lennie, igen. de amint megérkezik a sajátom (már kiszállítás alatt van), akkor 100%-ra tudom mondani, addig csak 98%.

    frissítés: tehát ha Telenor kártyával aktiválod, 100%, hogy független lesz. aktiváltam a telenorossal, majd beletettem a másik, kinti kártyámat, és természetesen mindkettővel működik. az első aktiválás után már nem zárhat rá a T-Mobile-ra.

  26. @Jadeye: Nekem vodafonos kártyám van, azzal sem lesz semmi gond ugye? Telenoros kártyát szerezni nem lenne egyszerű, mivel hogy nano sim-ről van szó…

  27. @Jadeye: Köszönöm!
    Még egy kérdés. Ha beaktiváltam telenoros simmel, de mondjuk az előfizetést nem fizetik, letilthatnak? Vagy ha tiltják akkor csak az USA-ban? Köszi!

  28. @peti1995: szerintem nem lesz gond azzal sem.

    @multit: mivel előfizetést gyakorlatilag nem kötöttél, mert azt a kártyát és így magát az előfizetést nem aktiváltad, így tuti nem tiltják le emiatt.

  29. @Jadeye: Az a helyzet hogy sajnos nem működik a dolog. Azt írja hogy nem támogatott sim kártya… Ötlet?

  30. @multit: első alkalommal rögtön, bekapcsolás előtt kicserélted benne a kártyát, és azonnal a telenorossal aktiváltad? mert ha igen, és mégis hibát ír, akkor fel kell venned a kapcsolatot a T-Mobile-lal, akiknek elmagyarázod, hogy mi a helyzet, és meg kell kérjék rá akkor a hivatalos függetlenítést.

  31. @Jadeye: Igen, egyből kivettem a kártyát… Mármint az amerikai T-monile-al? Gondolod érdekli őket?

  32. @Jadeye: Köszi! Nem tudsz véletlenül egy mail címet ahova ezt megírhatom, illetve szerinted mit írjak hogy ne utasítsanak el?

  33. @multit: a vége felé linkeli, hogy contact support, ott van lehetőség chatelni például. én simán megírnám nekik, hogy azért vetted ezt, mert sokat kell járnod külföldön, és akkor még nem volt lehetőség az azóta elérhető factory unlocked megvásárlására, illetve hogy te kifizetted a teljes listaárat, és szeretnéd, hogy független legyen, mert most hónapokig nem leszel az USA-ban, és így nem tudod jelenleg külföldön használni.

  34. @Jadeye: Hááááát. Megpróbáltam, de azt mondta vagy menjek be személyesen oda ahol vettem, vagy telefonáljak, ill. hogy online nem működik a dolog.

  35. Amúgy hazai T-mobile-al megy a telefon?

  36. @multit: akkor telefonálj nekik, vagy esetleg kérj meg egy ismerőst kint, hogy kérdezze meg őket akkor telefonon. (minden készülék csak azzal a szolgáltatóval megy, amelyik eladta.)

  37. @Jadeye: Te nem vállalsz be ilyet? Persze nem ingyen kérem…

  38. @multit: sry, de a jelenlegi munkám mellett most nem fér bele sajnos. de ha megvan a hozzá kapott kártya, azt tedd bele (vagy egy másik telefonba), és a 611-et (ügyfélszolgálat) szerintem még roamingon is fel tudod hívni róla külön díj nélkül (főleg aktiválatlan kártyával nincs is mit levonjon).

    az iStyle (vagy bármely hivatalos szervizpartner, AASP, vagy Apple Retail Store) meg tudja neked nézni, mit mond rá az Apple rendszere, és akkor kiderül 100%-ra. esetleg próbálj még egy DFU-s restore-t, hátha.

    végül honnan származó a készülék?

  39. @Jadeye: Az ebayről vettem, de teljesen bontatlan volt.

  40. @Jadeye: Beraktam a kártyát egy másik telefonba, de azt írja nincs szolgáltatás. Ötlet?

  41. Jadeye!
    Kérlek javítsd ezt a cikket, mert most beszéltem az iStyle-al, és megynyuktattak arról, hogy teljes körü garanciális ügyintézés van az amerikai Iphoneokra is! Természetesen csak azokra, ami gyárilag szolgáltató független készülék, és 4S, vagy annál újjabb modell, ezt mondták.

  42. Ember! Veszed az adást???!!!!!!! HAHÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!
    Megtévesztő a blogbejegyzésetek! VAN GARANCIA AZ AMERIKAI KÉSZÜLÉKRE MAGYARORSZÁGON IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  43. @springfield: a fenti cikk az iSTYLE weboldalán található információk alapján készült.

    bemásolom ismét, ami az iSTYLE weboldalán szerepel, és ami a cikkben is megtalálható:

    “Bármilyen iPhone-t javítunk garanciálisan?
    Sajnos nem.
    Az alábbi forrásból származó készülékek garanciális ügyintézését vállaljuk:
    – EU-n belül értékesített készülékek (az országok listája: http://hu.wikipedia.org/wiki/Európai_Unió)
    – Schengen-i övezet államaiban értékesített készülékek (az országok listája: http://hu.wikipedia.org/wiki/Schengeni_egyezmény)”
    http://www.istyle.eu/hu/szerviz/

    bemásolom azt is, ami az iCentre ír:
    Nemzetközi jótállás
    Külföldön vásárolt Apple számítógépet, iPadet, iPhone-t vagy iPodot javíttatna garanciálisan? A iCentre-nél ennek sincs akadálya! A Mac számítógépekre, iPadekre és iPodokra nemzetközi jótállás érvényes, az iPhone készülékek esetében pedig az EU országaiban, valamint Norvégiában és Svájcban eladott készülékeket javíttathatja szervizünkben.
    http://icentre.hu/pages.php?pageid=6

    mindkét hivatalos szervizpartner esetén az szerepel, hogy iPhone esetén kizárólag az EU-s forrásúakat fogadják el. ha ezzel kapcsolatban van gondod, akkor kérünk, jelezd az illetékes bolt/szerviz felé, hogy a weboldalukon szereplő információval ellentétes tájékoztatást kaptál a telefont felvevő kollégájuktól, és hogy frissítsék a weboldalukat. mi a weboldalukon jelenleg is szereplő hivatalos információkat tüntettük fel a fenti cikkben. így ameddig a weboldalon ezek az információk szerepelnek, a blogbejegyzésük pontosan tükrözi a hivatalos helyzetet, és így nincs is mit javítani rajta.

    korábbi hozzászólásomban pedig már esett szó arról, hogy adott esetben tehet kivételt ugyan az Apple, de ez a ritkább, és semmiképp sem lehet azt mondani tehát, hogy kivétel nélkül minden esetben lehetséges lenne!

  44. Igen az iSTYLE weboldalán valóban ez a szöveg van még most is!
    Nem tudom miért nem cserélik le, stb… erre a kérdésre nem tudott értelmes magyarázatot adni a vevőszolgálatos. Majd lecseréli az IT… Ellenben megnyugtatott, még egyszer mondom, hogy VAN GARANCIA az amerikai tipusokra is.
    Személyesen is voltam bent más ügyben, és amikor rákérdeztem akkor is azt mondták hogy van garancia! Nem csak bizonyos esetekben, bizonyos szériákra stb… hanem TELJESKÖRŰ a garanciális szolgáltatás. Tehát senki ne foglalkozzon azzal, hogy mi van a weboldalra írva. Ha valaki még mindíg kételkedik nyugodtan hívja vel az iSTYLE-t vagy menjen be személyesen!
    Neked is azt tudom mondani, vedd fel velük a kapcsolatot legjobb személyesen, hátha kapsz értelmes magyarázatot.

  45. 1 hónapja vett az ismerősöm független 5s-t Amerikában. Sajnos megadta magát,már ki is cserélték itt Magyarországon. Világ garancia van az Iphone-ra is

  46. vilaggarancia van iphone-ra is csak az istyle szarakodik!!!!


Add a Comment