fbpx Skip to content

Sokszor felmerül, hogy a tengeren túlon sokkal olcsóbbak az Apple termékei, mint Európában, és egy arra járó ismerőssel az iPhone-t Amerikából hazahozatva sokat lehet spórolni az üzleten, tehát jobban járunk, mintha itthon vennénk meg az adott készüléket.

Ez csak félig igaz, mert noha némileg olcsóbb így a vásárlás, az iPhone-ok esetén például nem érvényes rájuk az itthoni garancia. De ez még talán a kisebb gond, mert ha gond lenne vele, maximum visszaküldjük az ismerősünkkel, és kicserélik. Csak az meg idő.

Az iPhone 5 viszont újabb kihívás elé állítja azokat, akik Amerikában szeretnék azt megvásárolni, és utána Magyarországon használni, hiszen az amerikai és európai készüléktípus az LTE-hez más-más frekvenciasávokat támogat, így az amerikai nem használható az európai LTE-n, és fordítva. A GPRS/EDGE/3G továbbra elérhető mindkét esetben, de az LTE nem.

A kérdés legtöbbször mégsem erről szól, hanem az árakról. A többség meglátja az amerikai online Store-ban a $199-re beárazott készüléket, majd ezek után megnézi a magyar árakat, amelyek a 200.000Ft-os összeget súrolják a legolcsóbb, gyári független készülék esetén, és ekkor határoz úgy, hogy neki $199-ért kell majd az az iPhone. Lássuk, mit is jelent tehát ez a $199-es árcédula.

Először is ez nettó ár, tehát ehhez még hozzáadódik annak a tagállamnak megfelelő adó, ahová a kiszállítást kérni fogjuk a megrendeléskor. Ez nem egy egetrengető összeg, átlagosan olyan 6-10%. Tehát a $199 helyett máris $210.94-nél járunk, amennyiben Philadelphiába kérjük mondjuk a szállítást. De ez sem akkora baj.

A legnagyobb probléma talán az, hogy (a CDMA-s készülékektől eltekintve) $199-ért csak egy AT&T-függő készüléket tudunk venni, amihez ráadásul 2 éves szerződést is kell kötni. Ezt egyébként az oldal alján az apróbetűs rész is írja, valamint külön feltüntetik a Store-ban is, miután kiválasztottuk a készüléket. A gond igazából ott kezdődik, ha nem olvassuk el az apróbetűs részt, és figyelmen kívül hagyunk minden egyéb jelzést, és ennek ellenére megrendeljük valahogy, például kinti ismerősön keresztül.

Tehát a 45.000Ft körüli összegért egy olyan készülékhez jutnánk hozzá, amivel igazából nem tudunk majd itthon mit kezdeni, hiszen nem fogad el más kártyát, csak az AT&T-ét. A fennálló hűségnyilatkozat miatt pedig a készülék hivatalos függetlenítése nem lesz lehetséges, csak a 2 év lejárta után, és csak abban az esetben, ha közben rendesen fizetve volt a havidíja – amit ugye eleve nem szándékozik megtenni a vásárló, hiszen akkor már nem érné meg, mert a legolcsóbb opciókat kiválogatva is havi $59.99-et kell fizessünk.

Korábban a 2 éves hűség kikerülésére az egyetlen lehetőség a hűségnyilatkozat nélküli iPhone 4 volt, ami hiába került annyiba, mint másutt a gyári független, továbbra is AT&T függő volt. Ráadásul Amerikában egészen az iPhone 4S előző évi indulásáig nem lehetett gyárilag független készüléket vásárolni még az Apple saját boltjaiban sem. Ezen az iPhone 4S megjelenése változtatott, mert onnantól bekerült a kínálatba a gyári független készülék is. A 16GB-os készülék listaára $649 volt (plusz adó), ezért az összegért cserébe kaptuk csak meg a gyárilag független, bármilyen szolgáltató micro SIM-kártyáját elfogadó készüléket.

Ez idén sincs másként, tehát amennyiben Amerikából szándékozunk megvásárolni az iPhone 5-ös készülékünket, azt csak gyári függetlenként tegyük. Azonban ha az LTE is fontos szempont -és egy ilyen összeg kifizetése esetén kár lenne lemondani róla-, akkor a támogatott frekvenciasávok miatt önmagunkkal szúrunk csak ki, ha az itthoni használatra mégis Amerikából vesszük meg, hiszen az amerikai piacra szánt típus az itthoni LTE-t nem fogja tudni kezelni sem most, sem később.

Az iPhone 5s már kivétel ez alól, az LTE-t érintő korlát alól, mert abból az Amerikában kapható kártyafüggetlen modell az összes európai frekvenciát is támogatja, ugyanakkor LTE egyelőre csak a Telekom esetén érhető el iPhone-nal.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

91 Comments

  1. Mi a helyzet a verizon-os készülékkel? Igen tudom, hogy cdma, de a 4s úgymond világtelefon tehát megy gsm hálón is itt európában, persze kell bele egy eus sim kártya. ahogy látom a cdma-s változat az itteni lte sávokat is használja(1,3,5)
    Csak kérdezem, mert nem vagyok techguru.

  2. Mondjuk ha az ipod touchot nezzuk amire nekem mar jobban faj a fogam akkor az 100 e ft itthon kint meg 300 dollar. Az arres ebben az esetben pedig igen nagy. Remelem valami 70-80 korul talalok majd valakit aki behozza vagy hozzajut annyiert. Anno tavaly is volt egy hivatalos apple seller bolt aki 10-15 ezerrel olcsobban adta mint mindenki mas. Persze garival. Bizom benne lesz megint 😛

  3. @m74: a verizon-os készülék GSM slotja nem független. az eredendően CDMA-ra való konfigurálása miatt Amerikában nem használható a GSM-hálózaton, hiszen elsősorban CDMA-t keresne, itthon meg maximum akkor lenne használható, ha kint előtte függetlenítik a GSM slotját, mert az már jó ideje csak a CDMA-s szolgáltató speciális, roaming SIM-jét hajlandó kezelni. ettől függetlenül még okozhat problémát, hogy elsődlegesen CDMA-ra van konfigurálva. ezzel kapcsolatban a kinti szolgáltató tud segíteni.

    ráadásul mindezektől függetlenül a verizon-os készüléket is csak hűségnyilatkozattal adják annyiért, amennyiért, és csak fölösleges problémákra ad lehetőséget, ha valaki ezzel akar trükközni.

    @slynevem: ez igazából nem árrés, hanem importvám, és a helyi áfa. de erről is volt már szó korábban, hogy miért annyi az európai ár, amennyi. sajnos ez ilyen.

  4. És mi a helyzet akkor, ha Kínából/Koreából akarok hozatni októberben?
    Ilyen információkat hol lehet pontosan levadászni?

  5. Vajon mi van akkor, ha megveszed Amerikából 200dolcsiért a telefont, 2 éves hüségidövel, viszont hazahozod/hozatod és nem fizeted a havidíjat, jailbreakelve pedig függetleníted a telefont?

  6. @Jadeye: kösz a választ.

  7. @Laki: egyelőre sehol, mert arról nincs információ, hogy ott lesz-e, és hogy melyik típus.

    @littlezoe: az iPhone 5 jelenleg sem nem jailbreakelhető, sem nem függetleníthető, tehát nincs semmi, ahogyan a cikkben is le van írva, lesz egy touch-od. ráadásul a fraud miatt (tehát hogy nem fizeted) elképzelhető, hogy letiltják.

  8. Ezzel az okos húzással megoldotta az Apple hogy jóval kevesebb USA készülék kerüljön Europa Ázsia régióba mert ha mar ennyit fizetsz akkor igen is számít az LTE.

  9. és mi a helyzet az ipod nano-val? itthon 60. kint 40. azzal is van ilyen garis probléma?

  10. Most a Magyar Apple Storban a 4S 179 890 Ft. Az 5-öshöz az van írva hogy hamarosan.
    A Német Apple Storban már fönt vannak az árak.
    Szerintem nálunk kb. 209 900 Ft körűl lesz az ára.

  11. @m.beka: Nem, azt nyugodtan hozhatsz ha van ismerősöd aki behozza vagy épp arra fogsz jármi. Ha nem poggyászba hozzátok hanem postán lesz küldve akkor fenn áll a lehetőség hogy levámolják és ráb@sszák az áfát is és eljutsz oda hogy 80lett az ára és jól magad alá gyujtottál.

    Amúgy csak a SIM-es eszközök GSM és mobilnet részét lehet letiltani, tehát ennyi erővel egy iPhone5-öt is hozhatsz toucsnak, 2szer jobb hardver :)))

  12. @fleshman: 😀 köszi 🙂

  13. Most számoltam ki, ha 710 dollár az ára adóval akkor átszámolva 154000 Huf-ra jön ki. Bár az itthon csak 3G-s lesz!

  14. @Jadeye: A taccsnál bejátszik a tehetségtelen zenészeket támogató artisjuss matrica is !

  15. Nem trollkodni akarok, de tényleg ennyire fontos az LTE? Szerintem egy okostelefonon (főleg egy apple terméken, ahol például nem tudsz torrentezni) a 3G-s sebesség is elég jó, legalább is bennem még sosem merült fel, hogy lassú lenne az internetkapcsolat, vagy valamilyen appot nem használhatok, mert lassú hozzá a 3G.

  16. tegyük fel megveszem 200$ért hazahozom és kész az olcsóbb szebb jobb touch, ha nem fizetem amit kéne és letiltják akkor nem fogom tudni használni mint touch vagy az csak annyit jelent hogy mint telefont nem tudom majd használni?

  17. @Solmenir: ha már ennyit kifizetsz a készülékért, neked nem fontos, hogy minden funkcióját kihasználhasd? ha ez téged nem zavar, akkor mindegy.

    @PepeSk8: ahhoz, hogy $199-ért (ami ugye nem $199, hanem több lesz) megvehesd, kell amerikai cím, social security number, és az, hogy az AT&T is visszaigazolja, hogy megveheted. nem úgy megy, hogy csak bemégy, leteszel az asztalra ~$215-öt, majd kisétálsz a telefonnal. itthon mobilelőleget fizettetnek, kint meg oda sem adják, ha a credit check-et visszadobja a rendszer.

    egyébként ha letiltják, az csak a telefon funkcióra vonatkozik. de ha eleve Touch-ot akarsz, akkor vegyél eleve Touch-ot, annál még a garanciával sem lesz kínlódás, ha gond lenne vele.

  18. @Solmenir: Ha rendszeresen használnád az LTE rendszert és megszoknád, akkor egy pár hónap után irtó lassúnak érzed majd a 3G hálót.
    Vegyél iPhone 4 után a kezedbe egy iPhone 3G-t. Ott is érzed a differenciát.

  19. @Laki: az ok, de nem lehet hogy mint a németeknél, pluszba kell fizetni az LTE használatáért?

  20. @littlezoe: Ha nem fizeted a havidijadat akkor a szolgaltato Imei alapjan letiltja a telodat es jo lesz hamutartonak az eloszobaba

  21. Sziasztok! nekem több kérdésem lenne és vannak amik nem is ide szólnak ezért bocsi. Nem vagyok egy techguru.
    1.Az első, hogy a 4G=LTE, nem tévedek? 2.És mi az a HSPA, HSDPA? A 3G az megvan az egy mobil internet szolgáltatás, gondolom a hspa is valami hasonló, de az jobb vagy..?
    Így elsőre látatlanba tetszik az iPhone 5, de mivel új ezért drága nekem, no meg lehet az S lesz igazán patent.
    3.Kérdésem az az, hogy a iPhone 4s az támogatja e a hun LTE-t, vagy az LTEt sem? 4s-en gondolkodok mivel neki mot esik az ára. Érdeklődnék, hogy vele is lehet panoráma képet csinálni?

    Végén pár kombináció az ár és funkció kiküszöbölésére. Lhet segít valakinek. 🙂
    1. http://iphonetok.hu/skyroam/gmate sim eszköz, lehet párosítani a kütyükkel,de nem olcsó, szóval ha tényleg kihasználja az ember akkor megéri az embernek.
    2. uygan ez az eszköz iTouch készülékkel. (főleg ez az új érdekel, miylen kamera, kilyelző minősége?jobb e a 4s nél? A 4col vonzó számomra.szerintem a legjobb méret.)
    3.meg 4S olcsóbb, nem elevult.
    Jaaaa és http://www.t-mobile.hu/lakossagi/ugyintezes/lefedettseg/lte Én sajnos nem is esek bele a lefedettségbe =D
    Remélem valakinek segítettem.

  22. @m74: Jogos a kérdés, ezért nyomban fel is hívtam a T-Mobile-t. Jelenleg 4G/LTE rendszert csak úgy lehet használni, ha olyan speciálisan kötött díjcsomagban vagyunk. Ez azt jelenti, hogy ha van egy 4G-s eszközöd, akkor magától nem fog ugrálni a nagyobb/gyorsabb hálóra (ha épp van), csak mert képes rá. Jelenleg a leggyorsabb hálózat, amit magától megtalál a telefon, az a 3G.
    Valószínűleg az új iPhone 5-höz lesz majd 4G/LTE spec csomag, hogy használni tudjuk a szupergyors hálózatot, de ott meg szükséges, hogy olyan lefedettségi területen legyünk, ahol majd ez működik. Budapest és a nagyobb városok előnyben. Érdemes megnézni a jelenlegi lefedettségi térképet!
    Szóval röviden válaszolva a kérdésedre: kell majd fizetni pluszba a leggyorsabb háló használatáért (egy külön előfizetés keretein belül).

  23. Nem erne meg inkabb Uk storebol venni ? 16-os £529 ami kobo 184.000 huf. Igaz 2-3 het a
    dispatch …

  24. tud valaki arrol valamit ,hogy USA-ban mikortol lesz megvasarolhato a fuggetlen keszulek?

  25. @Ragadoz0:
    Ha kint laksz nyilván megéri, de ide nem szállítják.

  26. Nálatok lesz valami akció az új Ipod Touchra?

  27. @Ragadoz0:
    Tudnám hogy miért veszik annyira az iPod Touch-okat ha csak hamutartónak jók?!?…

  28. azért flashman mert nem csak hamutartónak jó, mert ennyierővel az i5 is egy olyan hamutartó amivel lehet telefonánli meg sms-t írni:) de látszik a hozzászólásodból hogy nem nagyon használtad még szóval jobb lenne ha nem beszélnél róla…

  29. Hali nekem is lenne par kerdesem ebben a temaban megpedig az hogy en kanadabol szeretnek szerezni egy feher iphone 4s 16g-at es ami kartyafuggetlen es hogy azt tudnam e hadznalni itt magyarorszagon ha egy t-mobilos kartyat beleraknek menne e ezen a frekvencian es hog lehetne e kotni 3g-t ra.valaszotok elore is koszi.

  30. @dinidani0005: Mivel kártya független így igen tudnád itthon használni tré mobilos SIM-vel.És igen lenne 3G-d.

  31. Ahhha koszi a valaszt akkor bem lenne gubanc azzal hogy az valami mas halozaton nyomja itt meg gsm van az ugy jo azt hittem eloazor mert igy olcsobban be fogom tudni szerezni a 4S-t

  32. @dinidani0005: a gyári független 4S az gyári független, tehát nem lehet CDMA-ra konfigurált sem. az GSM hálózatra van szánva, és ott bármilyen kártyát elfogad, így működik bármely GSM szolgáltatóval.

    ellenben ha kint egy szolgáltatónál fogod megvenni, akkor az nem biztos, hogy gyári független, és nem garantálható, hogy menni fog itthon. ha Apple boltban veszed eleve függetlenként, akkor menni fog.

  33. Jadeye ahhha akkor most mar igy vagom koszi. Nem kinti szolgaltatonal lesz veve hanem rendes apple boltba ugy tudom vagy olyan helyen ahol kartyafuggetlen alapbol nem fugg valami kinti szolgaltatohoz mert az teny akkor csak annal a kanadai szolgaltatonal lehetne simet belerakni es azt nem akarom habem itteni t-mobilost akarok ezert kell a kartyafuggetlen.Bar meg nem tudom mennyivel lesz olcsobb mind itt magyarorszagon az az iphone 4s 16g de kiderul lassan 🙂

  34. Svájccal mi a helyzet?

    Jelengleg csak a független 16 GB-os 4S bruttó árait tudtam összehasonlítani, de azok így alakulnak, a pénteki T-Mobile Árfolyamok appból vett adatok alapján, százasra kerekítve:

    US: 129.000 HUF
    CH: 145.600 HUF
    UK: 156.900 HUF
    DE: 163.000 HUF
    HU: 179.900 HUF

    Ez alapján látszik, hogy bár Svájcban drágább a 4S, mint az USA-ban, de USA-ba biztos többel drágább az út, mint amennyivel olcsóbb a 4S.
    Ezen túl Svájc Európában van, így vélhetően működőképes itthon is az LTE, illetve érvényesíthető a garancia!
    Viszont! Svájc nem EU-tagállam, így EU-ba való belépéskor minden bizonnyal vámot/áfát kéne fizetni, ha fehéren akarja behozni az ember.

    És máris csak pár kérdés merül fel:
    Hogyan lehet behozni az országba? Mivel érdemes kimenni? Mennyire veszik komolyan a vámos dolgokat?

    Tegyük fel, hogy autóval vagy vonattal megy az ember. Határátkelőnél végignézik az emberek cuccait, vagy csak megkérdezik, hogy van-e vámolni való? Vagy a vonatra felszálló határőr végig megy a vonaton és a “gyanús” személyeket megkéri, hogy mutassák meg a táskájukat?

    Szürkén is be lehet hozni, vagy mindenképp vámoltatni (?) kell? Ha mindenképp vámolós téma, akkor hol éri meg? CH-AT vagy AT-HU határon?

    Akinek van tapasztalata, biztos infója, megköszönném, ha reagálna, mert lehet többen is gondolkoznak Svájcon.

  35. @PepeSk8:
    Legalább olvasd vissza amire kommentelsz ember xdddd

  36. Azt csak holnap lehet majd megtudni hogy az új szoftverből mennyi érhető el a különböző készülékeken?

  37. @Ragadoz0: Baromság. Ha letiltják, akkor csak az adott országban nem fog hálózatot kapni. Ha nem járkálsz amerikában, akkor nem nagy érvágás.

  38. @shufny: ez meg azért “baromság”, mert ha a nemzetközi tiltólistára teszik fel, akkor annak világszerte annyi. az más kérdés, hogy az AT&T-nél ez annyira nem jellemző, de sosem tudni, elvégre a fraudot sehol nem díjazzák.

  39. Sziasztok!

    Most olvastam, hogy az iPhone 5 Verizon-tól GSM unlocked, rögtön ahogy kiveszed a dobozból.
    Ez azt jelenti, hogy használhatom a magyar szolgáltatókkal is (esetemben T-Mobile)?
    Tudom, hogy a 2 éves hűségnyilatkozat még így is szükséges, de azon felül használható a magyar hálózatokon?

  40. @spikecastle: mivel a GSM modul a legújabb hírek alapján mégis kártyafüggetlen lesz benne, így igen, használható itthon. ugyanakkor az esetleg okozhat problémát, hogy eredendően Verizonra van konfigurálva, illetve ha nem fizeted kint a hűségnyilatkozat miatt a díjat, ugyanúgy letilthatják, mint itthon. de ha úgyis T-mobile-lal használnád itthon, nem lenne célszerűbb eleve náluk megvenni?

  41. @Jadeye:
    köszi a válaszod! Biztosan célszerűbb lenne itthon megvenni, de sajnos nincs most rá meg a 200.000 ft-os keret. Amazonon, illetve Ebayen láttam mindig szolgáltatóhoz kötött(AT&T és Verizon általában) iPhone-kat már fele annyiért mint itthon, csak ugye azt eddig nem tudtam volna használni itthon. Most hogy ez független, szerintem $500 körül találhatok iPhone-t, ami azért sokkal-sokkal kevesebb mint itthon.

  42. @spikecastle: hát, szerintem kicsit rizikós, de elvileg nem kellene, hogy gond legyen vele. ha megvetted, mindenképp írd meg a tapasztalataidat.

  43. @Jadeye: Köszönöm szépen a válaszod, mindenképp megírom, ha úgy döntöttem hogy megveszem. További szép napot!

  44. Sziasztok!

    Kérdésem a következő volna! Van nekem egy t.mobil függő iphone 4s-em jelenleg 5.1.1 szoftver és 2.0.12 firmware van rajta ,de én németországban tartozkodom és szeretnék belerakni egy itteni kártyát ,tudom e függetleníteni a telefont ???

    Köszönöm előre is a választ!

  45. @Manoo: Gevey Ultra S SIM-mel tudod függetleníteni a telód.Emellett ott van még a gyári függetlenítés.

  46. Bárhogy kaparsz is, nem fogsz tudni venni telot social secirity number nélkül!!
    Bemesz bármilyen storeba az az első kérdésük hogy rendelkezel-e ssn-nel.
    Sok okos:))

  47. Ja hűségnyilatkozat kell a telo hoz akkor kell a social secirity number is!!

  48. @rolika: valójában tudsz venni, már ha hűségnyilatkozat nélkül veszed, és a teljes árasnak ez a lényege. a másik opció, ha mondjuk eBay-en veszi meg.

  49. Hello

    És egy gyárilag független iPhone 5-öt tudok hazánkban használni rendesen, avagy sem?

  50. @ujtordai: tudtommal az lte a szűk keresztmetszet. mást használ az Amerikában forgalmazott, mást az európai piacra szánt készülék

  51. Sziasztok!
    Elolvastam a bejegyzést illetve a hozzászolásokat hogy hogy is van ez az amerika-iphone téma, de elég kinai nekem sajnos…Szoval ha kint élő, bejelentett lakcimmel rendelkezdő ismerősöm vesz nekem egy független iphone 5-öt, akkor azt hogy tudom itthon használni?vagy ugy kérdezem, hogy ha tudom is használni akkor van olyan ami nem fog müködni rajta?nem nagyon értem ezt az lte dolgot.
    köszönöm a válaszokat:)

  52. Sziasztok!
    Lenne egy még nem aktivált Verizonos i4s,az lenne a kérdésem ha függetlenítem Gewey-l akkor tudom aktiválni?

  53. @cintia0919: tudod használni csak az LTE nem fog működni,de azon kívül minden rendesen menni fog

  54. @lezuvius333: a Gevey csak aktivált készüléken működik, és Gevey-jel (legjobb tudomásom szerint) nem lehet aktiválni. a verizonos iPhone 4S GSM modulja *elképzelhető*, hogy független, így aktiválható lehet a saját kártyáddal Gevey nélkül is. a verizonos készülékekben pedig alapból nincs SIM, így az is lehetséges, hogy azt kártya nélkül is engedi aktiválni.

  55. Sziasztok!
    Hogy ha veszek egy tmobil contract free telefont Amerikából akkor tudom ezt itthon aktiválni és használni egy magyar kártyával egy restore után?
    Köszönöm.

  56. Honnan Vehető észre hogy U.S.A. termékről van szó?
    Ugye a töltőt leszámítva,teljesen megegyezik a csomagolása is.
    LTE nem azonos frekvencián működik,de attól 3G megy vagy hogykell ezt elképzelni?

  57. és abból mi micsoda?
    vagy hol tudom kideríteni?
    mert a selfSolve apple lapon csak a garanciát látom… igaz?

  58. @zuzoos888m3: “model no.” a készülék hátulján, “model” a settings, general, about alatt.

  59. köszönöm,de ezt vágom..
    csak ebből honnan tudom meg h Amcsi v nem?

  60. @zuzoos888m3: a “model no.” alapján meg tudod nézni az Apple Online Store-ban, melyik modell az amerikai, a “model” alapján meg kiderül, hogy milyen függő, és ha az amerikai, akkor nyilván amerikai.

  61. mondtak nekem egy olyat, hogy “megszűnik az eu garancia” 5c, 5s-eknél és az usa garit itthon is elfogadják vagyis hiba esetén javítják nem cserélik…
    ebből valami igaz? megéri akkor usa garis telot venni ami azért jóval olcsobb mint az eu-s. előre is köszi !

  62. az iPhone 6 esetében melyik modellt érdemes/szabad venni, ha Európában, jelesül Magyarországon is akarjuk használni? (A lista ugyan itt van, de az eligazodásban megköszönném a segítséget: https://www.apple.com/iphone/LTE/)

  63. @nemakarodtudni: egyetlen GSM modell van mindkét típusból, tehát azt. az LTE esetén itt már nincs min aggódni.

  64. @jadeye: ezekszerint az apple-nel kaphato contract-free amerikai T-Mobile-os iphone6 minden tovabbi nelkul mukodik Mo-on 3G es LTE halozaton egyarant, pl. Telenornal?

  65. Sziasztok! Amerikai apple storebol szeretnek hozatni iphone 6-ot, de tovabbra is csak t-mobile contract free van 🙁 Valaki meg tudja mondani hogy ezek 100% gyari fuggetlenek? Merjem igy hozatni vagy varjam meg a carrier free fuggetlen valtozatot? Ennek megjelenese kb mikorra varhato az Apple oldalan? Koszi!

  66. @dagpe: igen, mert a hírek szerint a T-Mobile Contract Free az Apple-től vásárolva független, de Telenor esetén az LTE díjcsomagtól is függ.

    @szrxx: a T-Mobile Contract Free a hírek szerint független, de ezt érdemes előtte tisztázni az Apple-lel, ha tőlük veszed. semmiképp sem szabad viszont T-Mobile shopból venni, mert az viszont amerikai T-Mobile-függő, és mivel az csak nevében azonos a magyar T-vel, így magyar T-s kártyát sem fogadna el. csak az Apple Store-os lesz a jó, akár online, akár személyes vásárlással. azt nem lehet tudni, hogy mikor várható konkrétan factory unlocked.

  67. @Jadeye: koszi az infot! Kizarolag apple storebol tervezek vasarolni. Azt esetleg tudja valaki hogy pontosan milyen cimen lehet erdeklodni, hogy az apple storeban vasarolt keszulek valoban fuggetlen-e? Ha kiszallitast kerek usa-n belul, eleg a futarnak(utanvetel) kifizetni a teljes osszeget?

  68. @szrxx: előre kell fizetni, bankkártyával például. hívd fel az 1-800-MYAPPLE-t, vagy a support chat funkción keresztül kérdezd meg.

  69. @jadeye: koszi szepen.

  70. Üdv mindenkinek ! Én nekem pont az ellenkező kérdésem lenne , van egy iPhone 5 készülékem és azt szeretném kérdezni hogy Amerikába ki akarok költözni a napokba , kint tudom használni majd a készülékemet amerikai kártyával? a telefonom gyári független válaszokat előre is köszönöm szép napot!

  71. oke köszönöm !

  72. Sziasztok! Van valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy külföldi (Amerika, Anglia) előrendelésnél megadják-e a pontos szállítási dátumot? Előre is köszi a segítséget!

  73. Sziasztok! Az iPhone 7-el mi a helyzet, ha Amerikából hozatnám függetlenül? Mert itt a bejegyzések elég régiek, és nagyjából az 5-ösökről szólnak.
    Működne az amerikai 7-es már rendesen Magyarországon (Telenoros vagyok), gondolok itt LTE re is.
    Itthon piszkosul drága!
    Tudnék Dubaiból is hozatni, hol olcsóbb, melyik működik itthon rendesen?
    A garanciával tisztában vagyok, meg azzal is, hogy a készülék csak független lehet.
    Előre is köszönöm a válaszokat.

  74. @Jadeye: Köszönöm. Akkor mindkét helyről lehet működőképes iPhone 7et hozani. kérdés hol olcsóbb.

  75. @Pzoe77: Dubajból nem hozatnék, mert az arab országokban tiltott a FaceTime, és azokon legjobb tudomásom szerint utólag sem lehet elérhetővé tenni:

    A FaceTime nem áll rendelkezésre, illetve valószínűleg nem is található meg a Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben és a Pakisztánban megvásárolt és használt készülékeken.

    https://support.apple.com/hu-hu/HT204380
    https://support.apple.com/hu-hu/HT204170

  76. @Jadeye: Köszönöm szépen gyors válaszotokat akkor marad Amerika. Ott mindegy melyik államból hozatom? Esetleg van valami linked, hogy itthonról hol tudom átfutni az ottani árakat?

  77. @Jadeye: Köszönöm! Szuperek vagytok!

  78. Sziasztok, régi cikk, de talán ez áll a kérdésemhez a legközelebb. i5S-t szeretne rendelni egy ismerősöm egy kínai, mindenki által ismert webshopból. Azt mondja, h eredeti, de gondoltam megkérdezem, hogy mi a véleményetek, illetve h minden működik-e az ottani kütyükön itthon, és mire kell odafigyelnie? köszi

  79. @Tomenek: látatlanban nyilván nem lehet megmondani, hogy egy kínai webshopból mit kapsz. a visszaküldés miatt necces lehet.

  80. @Jadeye: Rosszul tettem fel a kérdést, mert nem arra irányult, hogy eredeti-e, hanem h tökéletesen működik-e minden típus (5S) itthon, ami kínában kapható? Most abból indulok ki h tényleg eredeti.

  81. @Tomenek: Hozzáteszem én nem javasoltam neki, csak az ára miatt nem mindegy neki, mert a postát meg tudja oldani.

  82. @Tomenek: passz, nem szoktam Kínából iPhone-t vásárolni. évekkel ezelőtt volt olyan, hogy a Wi-Fi korlátozva volt egyes, a kínai piacra szánt készülékeken (chinabrick), az arab országokból vásárolt készülékeken meg például a FaceTime van még most is visszaállíthatatlanul elérhetetlenné téve. az ismerősöd nézze meg a készülék leírását, ellenőrizze a modellszámot, hívja fel az Apple-t.

  83. Vielen dank, itt mindig kapok egy kis jo tanacsot v segitseget.


Add a Comment