fbpx Skip to content

Ahogyan azt pár napja mi is megírtuk, az AT&T végre lehetővé tette a tőle vásárolt iPhone-ok hivatalos függetlenítését, aminek köszönhetően ezek a készülékek maradandóan függetlenek lesznek, és így bátran frissíthetőek.

Az AT&T honlapján azóta sincs fent a pontos információ, hogy mindez hogyan is zajlana, és a korábbi, függetlenítésről szóló cikket is eltávolították. Ezek helyett hamarosan valószínűleg felteszik majd a részleteket tartalmazó írást. Ugyanakkor többen már felhívták az ügyfélszolgálatot, ahonnan megtudták a dolog pontos lépéseit, így most mi is leírnánk, hogy hogyan lehet elintéztetni a függetlenítést. Mindezt ráadásul a jelek szerint teljesen ingyen.

Mire lesz szükség?

  • Egy olyan AT&T-s iPhone, ami esetén már lejárt az arra vállalt hűségnyilatkozat, és nem maradt rajta számlatartozás sem.
  • Egy aktív AT&T előfizetés. (Telefonos ügyintézésnél ez elképzelhető, hogy megúszható! Meg kell próbálni.)
  • A függetleníttetni kívánt iPhone IMEI száma.

Lépésről-lépésre

Erre két lehetőségünk van: vagy felhívjuk az ügyfélszolgálatot, vagy az AT&T oldalán elérhető Support Chat lehetőségét használjuk. Mindkét esetben fontos, hogy tudjuk az iPhone IMEI-számát. Ehhez menjünk a Settings (Beállítások) appban a General (Általános) menüpont alatt az About (Infó) opcióhoz, és görgessünk le a listában az IMEI-ig.

Az első lehetőség, ha személyesen felhívjuk az AT&T ügyfélszolgálatát. Ehhez a következő telefonszámokat használhatjuk:

  • az AT&T hálózatából hívjuk a 611-et;
  • Amerikában hívjuk az 1-800-331-0500-t (Amerikából díjmentesen hívható zöldszám), majd üssük be a 0-0-1-0-t, hogy közvetlenül ügyintézőhöz kapcsoljon minket a rendszer;
  • külföldről hívjuk az 1-800-335-4685-öt (nemzetközi zöldszám).

Az ügyintézőnek mondjuk, hogy szeretnénk függetleníttetni az iPhone-t, adjuk meg az IMEI-t, és várjuk meg az emailben érkező visszajelzést.

A másik lehetőség a Support Chat használata. Ehhez a következőket kell tennünk:

  1. Lépjünk be az AT&T oldalán, adjuk meg az előfizetés adatait, és válasszuk a Wireless Support Chat opciót.
  2. Jelezzük az ügyfélszolgálatos kolléga felé, hogy egy iPhone függetlenítését szeretnénk kérni, és adjuk meg az IMEI számot.
  3. Várjuk meg az emailben érkező visszajelzést.

A visszajelzést elvileg 72 órán belül meg kell kapjuk, és a biztonság kedvéért egyeztessük a kapcsolati email címet. A visszajelzésben röviden az is le van írva, hogy hogyan végezzük el a függetlenítést az iTunes segítségével, ami gyakorlatilag nem más, mint egy backup, majd egy restore:

Ha a fenti feltételek bármelyike nem állna fenn, akkor az AT&T visszadobhatja a függetlenítési kérvényt. Az aktív előfizetésnek nem kell megegyeznie azzal az előfizetéssel, amivel korábban az iPhone-t vásárolták, így ebben egy amerikai ismerős lehet segítségünkre.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy az AT&T egy account esetén évente maximum 5 készülék függetlenítését teszi lehetővé, és természetesen ellenőrzi, hogy az adott készülék esetén fennállnak-e azok a feltételek, amik a függetlenítéshez szükségesek.

A magyar készülékek függetlenítéséről a korábbi cikkünkben írtunk részletesebben.

Frissítés: ügyintézés emailben

Mivel a telefonálás az angol nyelvtudás esetleges hiánya, vagy kiejtésbeli problémák miatt egyeseknél nehézkes lehet, így petipajti és zakoshun hozzászólásai alapján most emailen keresztüli ügyintézéssel bővítenénk a fenti listát.

A következő címekre lehet elküldeni a függetlenítést kérő emailt:

A levélben írjuk le, hogy szeretnénk kérni a függetlenítést, hogy milyen típusú pontosan a készülék, mi az IMEI száma, és esetleg azt is, hogy nincs aktív AT&T előfizetésünk sajnos, valamint hogy már a számla sincs meg, vagy ha esetleg eBay-ről vettük, használtan, akkor azt. Amennyiben nem lehetséges a függetlenítés, úgy majd kapunk egy választ, hogy nem megy, és kész.

Olvasd el a hozzászólásokat is

207 Comments

  1. Hát ez szép és jó, de szerintem a Magyarországon USA AT&T-s telefonokkal rendelkező emberek 99,9%-nak nincs aktív AT&T-s szerződése.. Anélkül megvagyunk lőve?! :/

  2. Hát igen, ez elég necces…
    És a díjakról van valami híretek?

  3. @zakoshun: “szerintem a Magyarországon USA AT&T-s telefonokkal rendelkező emberek 99,9%-nak nincs aktív AT&T-s szerződése.. Anélkül megvagyunk lőve?! :/”
    Az aktív előfizetésnek nem kell megegyeznie azzal az előfizetéssel, amivel korábban az iPhone-t vásárolták, így ebben egy amerikai ismerős lehet segítségünkre.
    egyébként meg hívd fel az ingyenes számot, és beszéld meg velük, az aktív előfizetés leginkább a chathez szükséges, telefonon keresztül intézve talán megoldható anélkül is.

    @startika: “És a díjakról van valami híretek?”
    […] így most mi is leírnánk, hogy hogyan lehet elintéztetni a függetlenítést. Mindezt ráadásul a jelek szerint teljesen ingyen.

  4. Ha valakinek sikerült a “szürke” AT&T-s telefonját függetlenítenie, az legyen már olyan kedves és ossza meg a többiekkel a pontos lépéseket! 🙂

  5. Ha valakinek amerikai ismerős nélkül sikerült, annak is örülnénk, ha megosztaná. 🙂

  6. @giant, @startika: hívd fel az ingyenes számot, és beszéld meg velük, az aktív előfizetés leginkább a chathez szükséges, telefonon keresztül intézve talán megoldható anélkül is. ha nem rendezett a telefon háttere, akkor még amerikai ismerős mellett is vissza fogják dobni.

  7. @startika: Erre gondoltam én is. 🙂

  8. És ha felhívom az ATT-t és kiderül, hogy valamelyik feltételnek nem felel meg? (nincs kifizetve pl) Én kaptam a telefont, nem tudok az előéletéről.. Akkor le is tiltják legalább egyből? -.-

  9. @Jadeye: Nem tudom 100%-osan a telefon hátterét, az IMEI-m megadásával pedig nem szeretnék egy tiltást kockáztatni… akkor inkább maradok a Gevey SIM-nél.

  10. @zakoshun: ha nem felel meg a feltételeknek, akkor azt fogják visszaküldeni, hogy nem felel meg, nem lehetséges az unlock. ennyi. nem jellemző, hogy tiltogatnának. de olvasd el a hozzászólás további részét is:

    @giant: ha rizikós a dolog háttere, akkor ha egyszer le is tiltják, azt nem emiatt fogják. de ebben az esetben kb tökmindegy, hogyan csinálod, a hivatalos függetlenítéshez meg kell adni az IMEI-t, másképp nem megy. ezt vagy bevállalod, vagy nem. másképp nem fog menni.

    de az AT&T nem igazán tiltogat le telefonokat. annak idején a 2G-ket kizárólag feketén lehetett beszerezni, mert nem volt belőle, csak AT&T-függő, mégsem tiltottak le egyet sem, tapasztalat, többször jártam azóta kint a régi 2G-mmel, probléma nélkül működött nem csak az AT&T-n, de a T-mobile hálózatán is.

  11. @Jadeye: a 611-et sajnos nem engedi hívni ugyanaz a 112-is?

  12. @Jadeye: Köszi, de biztos, ami biztos alapon, várok egy hasonló próbálkozó sorstársra. (Szerintem nem lesz nehéz…)

  13. @bigvick: ahogyan a cikkben is szerepel, a 611 kizárólag az AT&T hálózatából (vagy roamingoló AT&T-s kártyával) hívható, tehát nem-AT&T-s előfizetésről nem fogod tudni.

    a 112 az a segélyhívó száma, a 611 az AT&T ügyfélszolgálatáé, a kettőnek köze nincs egymáshoz.

  14. @Jadeye: akkor számomra milyen megoldás van? nincs amerikai ismerős,nem tudok tárcsázni a külföldi telómmal itthon,5.1 04.12.01???

  15. @bigvick: de hát ott van a nemzetközi zöldszám. hívd fel skype-ról például.

  16. @Jadeye: ahha 🙂 és melyik zöldszámot kell hívnom itthonról?

  17. ha működik ez a telefonos egyeztetés , felaján. egy tálca sört aki segit 🙂 lebonyolítani az at&t ügyintézővel a beszélgetést , mivel ugye az at&t reg-hez (chat stb) tel.szám kell, posta irány. kód.kell .. tehát ez nem igazán járható út..
    nos? 🙂

  18. @bigvick: kiegészítettem a szöveget fent, de lássuk még a kiegészítés nélkül. ez a két lehetőség szerepel ott:
    “Amerikában hívjuk az 1-800” és “külföldről hívjuk az 1-800”

    te nem Amerikában vagy. tehát?

  19. @Jadeye: hát akkor én most külföldön vagyok 😀

  20. ha valakinek sikerült már elintéznie előfizetés nélkül nagyon megköszönném ha leírná a tapasztalatait.

  21. @-17-esre senki ? .. se angol / se sör? .. Hölgyek/Urak délelőtt van az USA-ban telefonáljunk már:) !…

  22. @zs2994: engem érdekelne ha tudnál nekem segíteni elintézni ezt, azt nagyon megköszönném

  23. @petipajti : en is erre varok ! 🙂

  24. Felhívtam a 1-800-335-4685 számot és bmondta a pontos időt. Biztos, hogy jól adtátok meg?

  25. @Lovi: ezt a számot írták az osxdaily-n, ez volna a nemzetközileg is elérhető zöldszám. de van még két másik, amit kibogarásztam:

    • ez elvileg AT&T-s telefonról, roamingolva világszerte ingyenes, de csak hívható már más előfizetésről is:
      +1-916-843-4685 – International Services (from overseas)
    • ez meg elvileg nem ingyenes, de passz:
      +1-866-801-3600 – After-Hours Tech Support (open 24/7)
  26. Sziasztok!
    Sikerült felhìvnom az att ügyfèlszolgálatát.Először Vodafone hálózatról de az pénzbe került,ìgy maradt a Skype.A szám:+18003354685.Az ügyintèző segìtőkész ,bár elmondása szerint nehéz napja volt.Megkérdezte a személyes adataimat,van e élő előfizetésem,itthoni számom,email cìm,imei szám.Ezután várakozás,majd kaptam egy hosszú számsort,amivel egyelőre nem világos mit kezdjek,de gondolom az email-ből kiderül,amit 24-48 órán belül küldenek.A telefonomat hivatalosan Apple Store-ból vásároltam teljes áron,előfizetés nélkül.

  27. @Tivi: nem mondták miért kérdezik az itthoni számodat? :O

  28. @startika: Gondolom a szokásos rutin miatt.Nem hiszem,hogy túl nagy jelentősége lenne.

  29. @Tivi: Tőlem ezen a számon valami “eireless telefon numbert” kérnek. üssem be a számom, vagy ez lenne a skípe-s rész amit írtál? Hogy keressem fel őket skype-on?

  30. @Lovi: Ne foglalkozz vele!Egy idő után kapcsolja az ügyintézőt,de ez akár több percet is igénybe vehet.

  31. @Tivi: Skype-on a tárcsázós felületen kell hívni.Nem számít ha nincs egyenleged,ingyenes.

  32. Srácok, felhívtam a számot, és 10 jegyű telszámot kér.. :/ Miért is? Hogy tudok beszélni valakivel?

  33. @zakoshun: 2hsz-vel ezelőtt írtam le.

  34. @Tivi: Ha App Store-bol valo a telód, teljes áron, akkor nem független?

  35. @mikropit: Nem.Akkor még nem lehetett függetlenül vásárolni,csak előfizetés nélkül,ezért ugyanúgy att volt.

  36. Felkerestem Skypeon az AT&T-s supportot, eleinte kérte a hívószámom de ha nem adjuk meg, akkor kapcsol az ügyintézőhöz. Egy hölgy vette fel aki rettentően hadart, de a kérésemre lassabban és tisztán kezdett beszélni. Először elmondtam, hogy egy iPhone 4-et szeretnék függetleníteni ami náluk lett véve, de hozzám használtan került így nincs at&t accountom. Elkérte az IMEI számot, majd újra be kellett diktáljam az utolsó 10 számjegyet (nem tudom van-e jelentősége, lehet csak nem értette). Ezután megkérdezte, hogy pontosan milyen iPhone, mondom 4-es. Amikor kérte megadtam a vezeték és kereszt nevem, aztán az email címem majd a telefon számom. Kaptam egy kódot (CM****-****) ez későbbre fog kelleni. Közölte, hogy intézik a dolgot és emailben értesítenek, ezután elköszöntünk egymástól. A beszélgetés 24 perc volt de ebből kb 15 várakozás lehetett. Hosszú szünetek voltak a beszélgetések között, de folyamatosan vezetett a kérdésekkel, mindig mondta épp mit csinál. Kb az volt amit Tivi is leírt, egyszerű a folyamat.

  37. Kaptál utána levelet tőlük? Mert én még nemkaptam semmit. (lehet elírták az email címem, bár jól diktálta vissza)

  38. @veejay: Én is telefonáltam, azt mondta 24 és 72 óra múlva kapom az emailt.. Én is lediktáltam (remélem nem írta le rosszul), vissza olvasta, elvileg minden stimmel… Aztán 3 nap múlva kiderül 😉

  39. @veejay: Szerintem nem küldenek email-t rögtön,legalábbis az ügyintéző azt mondta 1-2 nap.Az email cìmem miatt èn is aggódok,bár nekem is pontosnak tűnt a visszadiktálás.

  40. @Tivi: Ha nem kapok mailt, telefonálok újra és csinálok egy steve123456789 KUKAC gmail DOT com-ot… 🙂 Azt már csak nem rontjuk el 😛

  41. Énis felhívtam őket,jelentkezem majd mi lett a vége 🙂

  42. sikerült beszélnem velük. Elkérték az IMEI számot, az email címem, kaptam egy CM20120410_xxxxxxx jegyszámot, és konkrét napot, április 18-t, hogy aznap fognak reagálni.
    (iPhone 4, ebay-en vett)

  43. Nekem azt mondta az ügyintéző, hogy fullon vannak, próbáljam meg később.

  44. valaki tudna segíteni nekem abban hogy felhivja az at&t ügyfélszolgálatot és elintézi nekem ezt a függetlenítési procedúrát?

  45. Ha valaki kapott válasz mailt, az írja már meg ide legyen szíves. Meg persze azt is, hogy sikerült-e függetleníteni.. Nálam letelt a 24 óra de egyenlőre még semmi..

    (petipajti: én segítenék, ha tudnék, de gyengécske angol nyelvtudásommal tegnap 30 percig betűztem, hogy mit akarok.. Már a hajamat téptem, de szerintem az ügyfélszolgálatos csaj is.. 😉 Ezért is félek, hogy email-t rosszul írta, rosszul diktáltam.. Szerintem hívd fel Őket, ha az alap szavakat tudod..)

  46. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni a telefonos support miatt, iphone 4 at&t ebayről való, rendezett hátterű, viszont se időm se at&t regem nincs,illetve az angolom se valami fényes már, ha valaki elintézné nekem honorálnám a segítőkészséget..

    kontakt velem: revhidi kukac gmail pont com

    / köszi előre is.

  47. fél órás!!!! 🙂 beszélgetés megvolt… annyi extra van amit eddig nem olvastam sehol…
    mondjuk neki hogy teljes áron lett anno vásárolva.. belevág — hogy megvan e blokk ?? .. meg persze … na.. nem tudom miért de kérik hogy faxoljam el nekik…. sehogy nem tudtuk erről lebeszélni…. végül is mindegy elfaxoljuk… mert megvan ..de rákérdeztem mi van ha nem lenne , eltelt bőven az 1 év.. blablabla ,,,stb stb…. kell a vásárlást igazoló blokk.. ezt hajtogatta folyamatosan….
    nem tudom hogy most ezt hirtelen kitalálta, vagy valami rutin ell.
    most várunk ….

    van már akinek a beszélgetésen kívül van előre lépés?. email? bármi??

  48. @zs2994: Az durva, tőlem semmi ilyesmit nem kértek. Csak az IMEI-t, meg egy mail címet.. De már lassan 48 óra letelik és még mindig semmi :/ Kezdek izgulni.. 🙂

  49. @zakoshun:

    elfaxoljuk… kaptam CM kódot , plusz a fax-hoz is hivatkozási kódot..

  50. @zs2994: Ja, CM kód itt is van, bár nem tudom még mihez kell… 🙂 Mail nem jött.

  51. Hello
    Gevey Ultra S vagy c-sim-mel nyithato a 4s ha igen valaki le tudna irni a megfelelo lepeseket,En tobbszor probalkoztam vele de a telo bizonyos lepesknel ujraidul.Ha tudtok segitsetek…..

  52. Csao, számít hogy jailbreak elt e a telefon vagy sem?

  53. Csao igen jailbreakelt, Ja es telusos ….Szoval?

  54. Sziasztok, megkaptam a levelem az AT&T től ma reggel. kiváncsian várom mit tesz a teló restore után 🙂

  55. @skeap: nem számít a jailbreak.

    @marconasty: itt @skeap nem neked válaszolt. a pontos lépések le vannak írva a kiegészítő oldalán. ha nem megy, akkor valamit vagy nem jól csinálsz, vagy látatlanban aztán passz. egyébként ezeknek jailbreakkel vagy anélkül is működniük kell, ha valódiak.

  56. Megjött nekem is a levél. Csak beletettem a kártyát gevey nélkül, és már működitt is, nemkellett restore. Itunesra dugás után irta is hogy unlocked.

  57. @veejay: Dejóó nekem még levés sem jött.. :/ És a CM kóddal mi volt a teendő?!

    @Gizmo.mac: Ha sikerült írd meg légy szíves!

  58. Mit jelent az hogy AT&T? Minden szolgaltato AT&T-s?

  59. @marconasty: hogy mi mit jelent? az AT&T? az egy amerikai mobilszolgáltató, mint mondjuk itthon a Telenor. vagy nem értem a kérdést.

  60. Azt vagom de mi tartozik bele az AT&T-be mert en is kulfoldon vagyok es itt ugyan az a FO szolgaltatohoz tobb alszolgaltato tartoznik.

  61. @marconasty: és melyik országról beszélünk mégis? mert ha nem Amerikában vagy, és helyi szolgáltatótól vetted a telefont, az nem AT&T-s.

    ha Amerikában vagy, akkor meg nézd meg a szerződésed, vagy hívd fel az ügyfélszolgálatot, és kész. de ha nem tudsz róla, hogy AT&T-s lennél, akkor nem vagy az, és valószínűleg a telefonod sem AT&T-t ír ki szolgáltatónak.

  62. CANADA es Telusos lennek

  63. nem történt semmi… 🙁 megkaptam az email-t meg is volt a restore… semmit nem írt ki ugyanúgy csak annyit hogy nincs szolgáltatás… lehet hogy nem is at&t függő? mikor vettem a srác at&t függő telefonként hirdette meg

  64. @marconasty: Kanadában nincs AT&T, az USA szolgáltató. a Telus az Telus, az nem AT&T.

    de a Telus esetén is elérhető a hivatalos függetlenítés, már 2011 februárja óta, de hívd fel az ügyfélszolgálatot, és biztosan segítenek.
    http://www.newswire.ca/en/story/729489/telus-starts-unlocking-wireless-devices-on-february-15

    @bigvick: ha az AT&T írt róla neked egy emailt, akkor az biztosan AT&T-függő volt, másképp ugyanis nem intézték volna el. tegyél bele egy olyan kártyát, ami nem AT&T. vagy próbáld újra a restore-t, már ezzel a másik kártyával.

  65. Srácok, nálam már 4. nap telik le hamarosan, és mail se jött. :/

    @bigvick: Azzal a CM kóddal amit kaptunk sokan mi a teendő? Azzal csináltál valamit? Vagy csak simán restore?

  66. @zakoshun: a CM kóddal nem kell tenned semmit. hívd fel őket újra, és kész – ekkor már hivatkozhatsz a megadott CM kódra, az lesz a kérésed azonosítója, úgy talán könnyebben utána tud nézni. vagy rá fognak nézni IMEI alapján, és ki fog derülni, mi történt pontosan. lehet, csak az emailcímed írták el.

  67. @Jadeye: egy telenoros kártya van benne csak :,( most teljesen magamalatt vagyok… nem értem miért nem megy… ugyanez az e-mail jött ami fennt is van leírva mit tegyek???

    @zakoshun: szerintem semmi,ha jól olvastam az egy aznapi dátum volt,véleményem szerint ha valami nem stimmelt az alapján visszakereshető a történet

  68. @Jadeye: nekem spamba jött a levél

  69. @Jadeye: De ha valami nem stimmt a telefon előéletével csak mondták volna, nem?
    Várok még szerintem picit, hátha. 😉 Ha másnem, telefonálok újra.

  70. @bigvick: “próbáld újra a restore-t, már ezzel a másik kártyával.”

    @zakoshun: ha díjhátralék van, vagy bármi, akkor mondták volna, hogy nem lehetséges.

  71. @Jadeye: Ok, nem mondtak semmit, csekkelték az IMEI-t, majd kértek egy mail címet, és szíves türelmemet amíg megérkezik a mail.. 🙂 Szóval akkor csak várok még..

  72. Hello, Érdeklődnék hivatalos függetlenités elérhető e? Hálózat: Rogers Canada Köszi

  73. Jaaa…a készülék pedig iphone4S

  74. @Jadeye:

    Nem sajnos a 2. restore után is továbbra a nincs szolgáltatás felirat fogad 🙁 csak ez a kártya volt benne + a gevey amíg még működött… 5.0.1 alatt még ment de azután már csak ipodként használtam,soha nem volt benne szerintem at&t kártya,vajon mért nem működhet? 🙁 úgy örültem mikor jött az email,és akkor most semmi megint

  75. @viktorio81: hívd fel a rogers ügyfélszolgálatát, és elmondják.

    For any information in regards to unlocking any Rogers device, please contact our customer service department at 1-866-931-DATA (3282) they will be able to answer any questions you have about unlocking your device.

  76. @bigvick: Ez érdekes, veejay-nak pedig működött restore nélkül is.. :/

  77. @zakoshun:
    tudom,ezért idegesít engem is a dolog :a 🙁 ötletem sincs hogy mit csináljak itt a megoldás hogy ne ipodom legyen és nem tudom összehozni…

  78. @bigvick: Én a helyedben telefonálnák még egyszer, és elmondanám hogy mi a helyzet.. 2 restore után sem független, stb..

  79. az lesz :(@zakoshun:

  80. amikor itt restore-rol beszelunk akkor egy 5.1-es gyari Itunes-os restoret kell csinalni vagy egy regebbi custom baseband mentes restore is jo?

  81. @bigvick: Írj ha telefonáltál, és mondtak valami magyarázatot.

  82. Aki eswtleg nem meri felhívni az at&t ügyfélszolgálatot vagy esetleg nem akar beégni a gyenge angol tudásával az ezen az e-mail címen felveheti a kapcsolatot az at&t-vel:
    [email protected]

  83. @bigvick: nem létezik. mert ezek csak az Apple partner szolgáltatók, akik forgalmaznak iPhone-t. a Telenor azért nincs benne, mert nem forgalmaz iPhone-t. amióta van iPhone, azóta használjuk rengetegen Telenorral.

  84. @Jadeye: és mi lehet a baj? esetleg van akinek még nem működött miután megkapta az email-t?

  85. @bigvick: Nem hívtad fel őket ismét? Én hívtam, de bemondta egy hang, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében írjak mailt, szóval azt írtam: unlockintl KUKAC amcustomercare.att-mail PONT com

    Várom a választ..

  86. @bigvick: nem tudom, hívd fel őket, és kérdezd meg, mi történt eddig, és mondd meg, hogy nem megy. a kártyád másik készülékben működik?

  87. @zakoshun: írok egy emailt énis,most nem hívtam őket mivel még össze kell írnom mit kérdezzek meg nem volt még időm hívni őket 🙁

  88. @Jadeye: ebben a telóban is működött a kártyám a gevey-el,sajnos másik iphone a közelemben nincs 🙁

  89. Egy angol oldalon olvastam olyat hogy megkapta a levelet hogy unlockolták a telefont, de mégse ment neki másik sim karival, visszahivta at&t-t és türelmét kérték még, és pár napra rá ment neki.

  90. Gondolom a CM kód is ilyen esetekre van, hogy tudják pontosan melyik teleofnról van szó.

  91. Üdv!

    Teljesen tudatlan vagyok, és az első iphone van nálam, olvasgattam a fórumokat órák hosszat, de nem találtam rá a nekem való kérdésekre, így bátorkodom feltenni itt!

    Nekem egy 4s-em van. A háttérkörülményei tisztázatlanok, pusztán annyit tudok, hogy ATT-s. Szerintetek van némi esély a függetlenítésére ha telefonálok? Ha nincs, akkor ha már regisztrálták itunes-ba gevey-el fogom tudni használni? Vagy újra kell nekem regelni ilyenkor? Illetve ha van vele bármi bibi, le tilthatják? Tudtommal ebay-en vásárolta egy ismerős ismerőse…

    Köszi

  92. @3Dada3: a 4S-t minimum 1, vagy esetleg 2 év hűséggel vehették odakint, ami még semmiképp sem járt le, ez a nagyobb valószínűség. ebben az esetben nem fog menni a dolog, mert még tart a hűségidő az előfizetésen, hacsak nem mondta vissza, és fizette ki minden költségét az eredeti vásárló, amire kicsi az esély.

    ha esetleg szerencséd van, és nincs rajta hűség, mert ugyan AT&T függő, de eleve hűség nélküli volt, akkor ahhoz elvileg csak a számla fog nekik kelleni, és megy a függetlenítés gond nélkül.

    a gevey változatlanul a baseband függvénye, semmi köze ahhoz, hogy az AT&T mit mókol, vagy mit nem.

    letiltásról: http://szifon.com/2012/04/10/hogyan-fuggetlenithetjuk-hivatalosan-az-att-s-telefonunkat/#comment-157505

  93. @Jadeye:

    Köszi Jadeye!

    Magyarán akkor 1 próbát megér, vesztenivalóm nincs… Viszont mint kezdő iphone-os merre találok infót az itunes beregeléséhez? Illetve ahhoz, hogy ATT függő telcsivel mi a teendőm, hogy itthon tudjam használni?

    Köszönöm előre is

  94. Sziasztok!
    Feljebb olvastam két mail címet is, amin fel lehet venni a kapcsolatot a függetlenítés miatt! Melyikre érdemes írni?
    Válaszotokat előre is köszönöm!

  95. @Taki: Ha felhívod őket, a legelején egy hang bemondja, hogy ha függetlenítési kérelmet szeretne benyújtani a gyorsabb intézhetőség kedvéért kérjük a következő e-mail címre írjon: unlockintl KUKAC amcustomercare.att-mail PONT com

    Szóval szerintem erre érdemes.. 😉 Én is erre írtam tegnap, bár még választ nem kaptam.

  96. Sikerült. Nekem restore-olni kellett, amúgy sem hagytam volna 4.3.3-on.
    Restore 5.1, de után visszamentem 5.0.1-re. volt shsh-m mentve.
    Az egyetlen trükk csak az volt hogy no_bb-s firmwaret kellett csinálnom, mert anélkül nem tudtam visszatölteni a régebbi fw-t.. 😀
    Most minden tökéletes.

  97. Sziasztok!
    Vettem egy iphone 4-t AT&T függő, kapok hozzá blokkot is. Elmult egy éves állitólag nincs semmi elmaradás. Ez elég lehet h függetlenítsék? Ugyanis olcsón vásároltam mert sikerült 5.1-re frissíteniük, szóóval jelenleg más lehetőségem nincs.

  98. @w3f4n3d: elég lehet, de a biztos infóért hívd fel őket, vagy írj nekik a fenti cikkben megadott elérhetőségek egyikén.

  99. @Gizmo.mac: Mennyi idő volt nálad a procedúra?
    @Jadeye: Meg fogom próbálni mindenképpen de csak holnap veszem át, de nagyon reménykedem ennek a sikerességében. Este olvastam redsn0w oldalán hogy még legalább egy hetet késik a Gevey. Mellesleg köszönöm a gyorsaságot, ami a válaszokat illeti. Ezt az egész szifon supportra értem. Öröm, hogy van egy ennyire naprakész magyar iKözösség.

  100. @w3f4n3d: a redsn0w oldala a dev-team blogja, vagyis a http://blog.iphone-dev.org, tehát nem tudom, hogy mit, és hol olvastál, de hogy annak aztán köze nincs a hivatalos dolgokhoz, az teljesen biztos.

    az ilyen oldalak csak egy-egy ismert nevet használnak fel, lecserélve a hivatalos domain végződését a sajátjukra. mindezt azért, hogy ezzel kattintásokat, azzal reklámbevételt, és így pénzt szerezzenek, de az ilyen oldalakon megtalálható tartalom legtöbbször nem más, mint ellenőrizhetetlen és/vagy hatásvadász, kamu hír. ráadásul a dev-team-nek köze nincs a gevey-hez.

  101. Segítsetek !!! Nekem egy Iphone 4 – em van , AT&T , már eléggé régóta nem tudom használni , én is megpróbálkoznék a gyári függetlenítéssel , csak fogalmam sincs mit kell nekik az e-mailben írni … Gondolom ott is a telefon imei számát kell megadni , kérnek még mást is ( A számlám nincs meg hozzá , nincs aktív AT&T előfizum ) Vajon ha csak az imeit írom meg , meg azt hogy teljes áron vettem a készüléket , elég-e …

  102. Helló!
    Mind a 2 email címre küldtem levelet. És az iphone dobozáról a print screen-t. Erre visszapattant a levelem! Biztos jó a cím???
    Köszi

  103. @Gywer: egyszerűen írd meg nekik, hogy ez a helyzet, teljes áron vetted, AT&T-s előfizetésed nincs, de a számla nincs meg, ez az IMEI, és legyenek kedvesek, nézzék meg a rendszerben, úgyis látni fogják, tartozik-e hozzá bármi előfizetés.

    @3Dada3: és pontosan mivel pattant vissza a levél? mert a címek jók. de akkor hívd fel őket, és kész.

  104. This message was created automatically by mail delivery software.

    A message that you have sent could not be delivered to one or more
    recipients. This is a permanent error. The following address failed:

    : Denied (Mode: normal)
    : Denied (Mode: normal)

  105. @3Dada3: és csatolt kép nélkül?

  106. @Jadeye: Az is elképzelhető, hogy a levélküldővel volt a baj, mert c2-es levelezőrendszerből küldtem a levelet. Regeltem a gmail-nál és képpel is elment és nem pattant vissza… Vicces!

  107. Én is Gmail-ből küldtem, a két megadott e-mail címre, csatolva a doboz hátuljáról készült képpel (IMEI, AT&T logó). Ezt a választ kaptam pár perc múlva:

    NOTE: This is an automated reply from a system mailbox. Please do not reply to this email.

    Thank you for contacting AT&T.

    We appreciate your business and know that your time is valuable. An AT&T Online Specialist has been assigned to your case and will respond to your concern within 24 hours. We will do our best to exceed your expectations.

    Do you know about the free, fast and easy way to check your minutes or balance, or to make a payment from your wireless phone? It’s available 24 hours a day 7 days a week. If not, go to http://www.wireless.att.com/learn/basics/choosing-features-services/starservices.jsp

    ****21252969****

    Várunk… 🙂

  108. @giant: Én a második mail-re írtam szombaton, azóta még nem kaptam választ.. De én már telefonáltam előtte 10-én, arra se jött válasz.. Most írtam még egy utolsót az első címre is, kaptam én is egy auto reply-t, hátha kapok valaha választ.. 😉

  109. beszéltem velük újra mert ugye nem működött a telefonomon a függetlenítés és a nő valami unlock kódot kért 🙁 sajnos nem tudtam megadni neki mivel olyat én nem kaptam azt mondta a cm kód nem jó… előtte írtam egy mailt amire így válaszoltak ma:

    Dear Customer:

    Thank you for your recent inquiry regarding your AT&T service. We apologize for any inconvenience this may have caused you. The issue has been resolved.

    Should you have any further needs regarding this issue, please do not hesitate to call us at 1 800 331-0500 and reference the tracking number shown above.

    Sincerely,
    AT&T

    nem egészen értem mit kell tennem… megvan a tracking number amit nem fogadott el a nő mert kellett neki egy kód… és most megint ott vagyok hogy nem tudok haladni előre 🙁

  110. hello
    a UK t-mobil is függetlenít igy iphone-kat?

  111. @bigvick: azt írják, hogy minden oké, tehát próbáld újra az egészet. ha meg továbbra se megy, akkor van fent egy tracking number (gondolom a levél tárgyában), és arra tudsz hivatkozni.

    @zoleee01: elvileg igen, de hívd fel őket, és megmondják. az oldalukon csak ennyit írnak:

    Have you put another network’s SIM card into a T-Mobile phone?
    You’ll need a subsidy PIN to unlock the phone. To obtain a subsidy PIN, or if you’ve entered an incorrect subsidy PIN, please call us on 0845 412 5000.

  112. Ezt lessétek meg!
    Én egy ilyen választ kaptam tőlük:

    > Hello,
    >
    > Thank you for your email requesting information on unlocking your iPhone. Please contact your carrier for details regarding your request.
    >
    > Please reference the following article for contact information: iPhone: Locating wireless carriers
    >
    >
    > Regards,
    >
    > Apple

  113. @3Dada3: na de várj. te az Apple-től kaptál választ, nem az AT&T-től. akkor most kinek írtál mégis?

  114. @Jadeye: Bocs valamiért elküldte ugyan azt a rendszer…
    Szóval nem genyóztam minden email címre elküldtem a választ amit itt és más fórumokon találtam. Mégpedig erre a 4 címre: icare3 at amcustomercare att-mail com;
    unlockintl at amcustomercare att-mail com;
    tcook at apple com;
    partnershipops at att com

    És kaptam egy választ az icare-től:

    NOTE: This is an automated reply from a system mailbox. Please do not reply to this email.

    Thank you for contacting AT&T.

    We appreciate your business and know that your time is valuable. An AT&T Online Specialist has been assigned to your case and will respond to your concern within 24 hours. We will do our best to exceed your expectations.

    Do you know about the free, fast and easy way to check your minutes or balance, or to make a payment from your wireless phone? It’s available 24 hours a day 7 days a week. If not, go to http://www.wireless.att.com/learn/basics/choosing-features-services/starservices.jsp

    És kaptam úgy látszik az apple-től is! De akkor ezt megfejtetted helyettem, mert a nagy izgalomban csak a leveleket várom és nem is néztem a feladót! 🙂

  115. @3Dada3: az Apple-nek totál felesleges volt elküldeni, a függetlenítést mindig a szolgáltatón keresztül kell intézni.

    az AT&T-től meg visszajött az automata válasz, várni kell, és kész. elég sokan megrohanták őket. ezen a pár napon meg már igazán nem múlik.

  116. @Jadeye: Igen mint kiderült felesleges volt, bár amcsi fórumokon írkálták, hogy azok a címek is működnek. Valóban nem múlik pár napon, de boldog lennék ha mielőbb működne és tudnám használni… Mert ATT függőként nem sokat érek vele, és még a gevey sem érkezett meg hozzá, ha meg nem kéne hozzá gevey még egyszerűbb lenne a dolog!!!

  117. Na én is írtam emailt, nem érkezett még automatikus üzenet, mellékeltem a számlát és most izgulok:D

  118. Újra felhìvtam az ügyfélszolgálatot,mivel lassan 1 hét eltelt az igényem óta.Próbáltam a hölgyet rávenni arra,hogy ellenörizzük az email cìmem,de azt mondta jelenleg nincs rá módja.Most az a helyzet ,hogy 7-10 munkanapot kell várnom a bejelentéstől,majd utána keressem őket a cm kódra hivatkozva.Mondjuk én úgy gondolnám,hogy miután mindent egyeztettünk és rendben volt,egy gombnyomás az egész függetlenìtés,persze leegyszerűsìtve…:(

  119. nálam sincs semmi …pedig még faxoltam a blokkot is ….
    de semmi email …. 🙁
    gondolhatták volna hogy rengetegen próbálkoznak , és ilyen nulla háttérproc. vágtak neki az egésznek …nulla az ügyintézésük…nem telefonon kellene ezt intézni…..viccccc

  120. @zs2994: kicsit nagyobb ügyfélszámmal rendelkeznek, mint kis hazánk lakossága, tehát nem kell csodálkozni, ha lassú. sajnos ez ilyen, ha nem személyesen intézed el egy AT&T boltban. :/

  121. Megjött a levél az AT&T-től, bemásolnám:

    “Dear XXXXXXX XXXXXX,

    Thank you for taking the time to e-mail AT&T regarding providing you with the unlock code for your iPhone 4 that you purchased on E-Bay. My name is C. B., and I am happy to help you with your inquiry.

    I have verified that you may qualify to have your iPhone 4 unlocked. I have submitted case number CMXXXXXXXX_XXXXXXXX on your behalf. You will receive an email providing you with the information regarding your request within 8-10 days.

    You must meet the following criteria in order to be eligible for iPhone 4 unlocking:

    ? Account cannot have a flag for excessive off-network roaming.
    ? Must be an eligible AT&T iPhone. AT&T can not unlock iPhones sold by a different carrier.
    ? Completion of 2-year service contract (service fulfillment must be met for IMEI associated with the unlock request).
    Exceptions: Verified military deployment, paid full retail or no commitment price, early upgrade, or canceled and paid ETF.
    ? iPhone associated to the unlock request must not be reported lost or stolen.

    Additional requirements for certain customer types and scenarios:

    ? Your account must be current and in good standing.
    ? You can not have a past due balance on an active account or an unpaid balance or ETF on a canceled account.
    ? May only receive up to five unlock requests per account per 12-month period.
    ? Must have proof of purchase for no commitment sale. Valid proof of purchase includes:
    o Receipt from AT&T or an AT&T authorized indirect dealer/agent showing price and device information.
    o Transfer of ownership letter (usually provided for prize winners or sales awards) from manufacturer showing specific device information.

    XXXXXXX XXXXXX, we thank you for allowing us the opportunity to assist you with your device unlock code. Should you have additional concerns or questions about this issue please reply to this email. Again, my name is C. B. and if you need to contact us again regarding a new issue please sends us a new email.”

    Ha jól értem, akkor ez a rész (“I have verified that you may qualify to have your iPhone 4 unlocked. I have submitted case number CMXXXXXXXX_XXXXXXXX on your behalf. You will receive an email providing you with the information regarding your request within 8-10 days.”) azt jelenti, hogy jogosult vagyok a függetlenítésre. Viszont ahol írja, hogy meg kell felelnie bizonyos kritériumoknak, azt csak formaságok miatt írja, vagy van valami gubanc? Ez nem 100%-ig tiszta sajnos, és most nem tudom eldönteni, hogy kell-e válaszolnom, amiben megpróbálom meggyőzni őket, vagy nem…

  122. @giant: hát ez látod jó kérdés. az eleje alapján azt mondanám, 8-10 nap, és juppí, de a végén ha megnézed, az utolsó két kritérium nem kérdőjeles, hanem karikás. viszont nem írja sehol, hogy ezeket mindenképp küldd el, szóval szerintem várd meg a 10 napot, aztán kiderül. de 10 napon belül mindenképp kapsz valami választ, vagy arról, hogy ezeket be kell küldened még, vagy arról, hogy mehet a függetlenítés, és dugd az iTunes-ra. valószínűleg amúgy ez utóbbi lesz, tehát menni fog.

  123. @Jadeye: köszönöm, én is is így értelmeztem, hogy nem kell semmit sem csinálnom, jogosult vagyok a függetlenítésre, CM kódot megkaptam és 8-10 napon belül jön a levél. Várunk, később remélem örülünk is.

  124. Sajnos már az 5. restore-on vagyok túl megkaptam ugye a levelet hogy sikerült,utána írtam nekik hogy nekem nem jött az üzenet az itunes-ba hogy független,megnyugtattak hogy minden rendben próbáljam újra,ismét semmi,írtam nekik egy 3. üzit is arra még nem érkezett válasz… Valaki nem csinálná meg nekem? nagyon fontos lenne,egy 10000ft/hó kivágott kártyám van benne amit nem tudok használni már 2 hónapja 🙁 fizetek érte aki hajlandó megcsinálni,kérlek akárki … 🙁 teljesen megállt a tudomány nálam ezentúl… nem tudom mit ronthatok el vagy csinálhatok rosszul,hogy nem sikerül…

  125. Na hali!
    3 napja irtam az AT&T nek hogy unlockoljak a telo mert itt meg ott vettem es nincs szerzodes ra, nezzenek utana az IMEi szambak. Teljesen legalisan Amerikaban vettem es ha megtalalom a blokkot, elkuldom nekik.
    Le sem szarjak a fejemet!
    Kozben megtalaltam a blokkot!
    Most scannelem es elkuldom nekik. Kivancsi vagyok mikor jelentkeznek.

  126. Sikerülllllllltt:D köszönök mindent:)

  127. @zigzag10: nekem is hasonló volt és szinte pontosan 2 napra rá válaszoltak:)

    és szerintem az icare at amcoscumercare.att-mail dot com-ra írjatok ugyanis nekem arra válaszoltak

  128. Én hívtam még 10-én, arra nem jött válasz email, majd írtam mailt nekik, mire 3-4 nappal később ezt kaptam:

    “AT&T appreciates your interesting in having your device unlocked as soon as possible. We see from your records that you previously requested this device by unlocked and we are working diligently to complete your request. We appreciate your understanding as we process your request. ”

    Azóta eltelt újabb 3 nap, de semmi változás.. :S

  129. A testvérem intézte amerikában a nekem itthon hagyott sima 4g nek a nyitását.
    Vasárnap szólt az att-nek.
    Tegnap érkezett az email, hogy mit kell csinálni.
    Leírták hogy csináljak egy backupot és restoroljam vissza. Elsőnek net nélkül csináltam nehogy update legyen belőle.
    De minden rendben volt és aktíválta is magát egy vodás kártyával.

  130. Én ezt a választ kaptam a 4s függetlenítésére… ezek szerint nem minden háttértörténet van lerendezve, vagy még van függősége kint. Rákérdeztem mi a bibi, és mikor tudnám kifüggetleníteni majd, de arra még nem jött válasz…

    Thank you for taking the time to e-mail AT&T about unlocking your iPhone. My name is Ashley Dennis, and I am happy to help you with your inquiry.

    We are unable to complete your request at this time due to the following reason:

    The service commitment for this iPhone has not been completed.

    Please note, if you are traveling internationally, iPhone is a quad-band phone and will work in many countries across the globe. Please visit http://www.wireless.att.com/learn/international/ for information on traveling abroad with iPhone.

    For questions regarding AT&T?s wireless service and iPhone, please contact AT&T Customer Care at (800) 331-0500.
    We thank you for your continued business.

    Thank you for contacting AT&T Mobility. We appreciate your business.

    Sincerely,

    Ashley Dennis
    AT&T
    Online Customer Care Professional

  131. Sziasztok!ÖRÖMHÌR!A múltkor,mikor újra felhìvtam az ügyfélszolgálatot,csak úgy mellékesen megkérdeztem ,hogy az esetleg lehet,hogy az iPhone független lehet még az email megérkezése elött? A hölgy azt mondta,hogy erre nem tud biztosan válaszolni.Most restore-oltam a telót,és van egy Tesco mobilom.:)A restore nem volt probléma mentes,de csak sikerült,mert a 4.1 raktam vissza.Egy próbát megér azoknak akik régóta várják a válasz levelet!

  132. @Tivi: Gondoltam megpróbálom a módszered, restore nélkül. (jb-zve volt a teló, így redsnowot lefuttatva deaktiváltam a készüléket, majd T-mobiles kari bele, próba szerencse. Működik! 🙂 Végre hanyagolhatom a geveyt, hála Istennek.. De egy e-mailt igazán küldhettek volna róla. 🙂 Szóval itt is független lett a készülék!

    Aki nem kapott mailt, feltétlen próbálja meg!

  133. Sziasztok! Gondolom megosztom veletek is:) Én nekem sikerült egy 3GS-t függetleníteni e-mailesen! Leírom mit írtam és mit írtak nekem: ) Remélem az én módszeremmel másoknak is sikerül!: )

    Az én írományom:
    Hi! I am Béla Szilagyi from Hungary!

    “I have a cousin who just moved home from Hungary!
    He bought out the iPhone 3GS is a phone in your A&T company and he it gave me the device.
    The A & T device is currently pending and I can not use Hungary.
    My cousin told me to write an email and you can help me I will give you independent of the phone IMEI number.
    The 3GS phone IMEI number: ………………………..
    Please help me because I really want to use independent of this phone.

    Thank you in advance for their response!

    Szili from Hungary 2012.04.18.

    és a válasz ami a lényeg:

    “Dear Szili,

    Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone 1377. We have reviewed your request and confirmed that you are eligible to have the requested iPhone unlocked.

    To complete the unlock, simply:

    1. Open iTunes on your Mac or PC and verify that you have internet connectivity.
    2. Connect your iPhone using the dock connector to USB cable that came with your iPhone.
    3. Backup and restore your iPhone using iTunes.
    For information on backup and restore, please visit ………….
    4. After restoring, your iPhone will be unlocked.

    Additional information on unlocking can be found at …………….
    For questions regarding AT&T?s wireless service and iPhone, please visit the Phone/Device Learning Center. We thank you for your continued business and look forward to providing you with the best customer service.

    Thank you for contacting AT&T Mobility. We appreciate your business.

    Sincerely,

    Carla Adkism”

    és tádám már független is a telom:)

  134. @szili01:

    szia .. melyik email címre írtál ? én telefonon indítottam a folyamatot – de még semmi…

  135. @zs2994: Ha már régóta vársz,próbálj meg egy restore-t vagy esetleg zakoshun módszerét.Nekünk sikerült,bár mindketten már 10.-én telefonáltunk,tehát viszonylag régen.Ja,nem kaptunk mail-t.

  136. @zakoshun: hogy deaktiváltad a készüléket?

  137. zs2994 AT&T ez volt a befutó => icare3 KUKAC amcustomercare.att-mail PONT com

  138. @bigvick: JB volt rajta, így redsn0w-al tudtam deaktiválni. (Redsn0w–>Jailbreak, majd a Deactivate bepipálva (CSAK AZ), majd végig fut a folyamat. Mikor a teló bekapcsolt, aktiváláshoz kérte a SIM-et hozzá. Betettem a sajátomat, és kész. 😉

  139. tivi: csinaltam egy sima restore itunesban de ugyanugy ervenytelen sim-et ir ! 12 -en telefonaltunk , majd kertek blokkot fax-on megkaptak ! hetfon ujratelefon , varunk-varunk !

  140. @zs2994: Sajnálom,azért veszteni nem vesztettél vele.Nem tudom van e jelentősége,de én már a restore előtt az új simet tettem a telóba,ìgy azt aktiválta.Telefonáláskor mindent rendben találtak,a számlát nem kérték.

  141. Nekem ezt írták.

    Dear XXXXXXXX.XXXXXXXX

    Thank you for taking the time to e-mail AT&T regarding unlocking your iPhone. My name is Roderick Brown, and it will be my pleasure to assist you today.

    Due to the nature of this issue and the constraints of email, please contact our customer service department at 800-331-0500 from a phone other than your AT&T Mobile phone for further technical support and troubleshooting.

    In addition, you may visit our online Tech Chat which is available Mon-Fri: 8 AM ? 1 AM ET; Sat: 9 AM ? 9 PM ET and Sun: 10 AM ? 6:30 PM ET. I have provided the steps for accessing the online chat below:

    1. Go to http://www.att.com
    2. Hover over the ?Support? tab and select Wireless under the orange bar.
    3. Select Log in/register to chat under Chat with Tech Support on the right side of screen.
    4. Enter wireless number and password for your myAT&T Account.
    5. Select the most appropriate subject area.

    Bagossy Lajos, I hope that the information provided has been helpful and has resolved all of your questions. Should you have additional concerns or questions about this issue please reply to this email. If you need to contact us again regarding a new issue please send us another email via the contact link through your online account. My name is Roderick Brown and I thank you for being a valued AT&T customer. We will do our best to ensure that your wireless experience is a success, and AT&T hopes to serve you as your wireless provider for many more years to come.

    I encourage you to visit our web site (www.att.com/wireless) often to view current and previous monthly statements, make payments and to shop for new product and service offerings.

    Sincerely,

    Roderick Brown
    A T & T
    Online Customer Care

  142. @JokeAPC: és mi a kérdésed?

  143. @Jadeye:
    Köszönöm a választ.

    El küldtem nekik a IMEI számot és kértem én is a fügétlenítést.

  144. ez már tiszta vicc….:) minden ok a telefonnal teljes áron vásárolt – .. függ. megkérve. 10. után faxoltam is. nekik .. már 2x telefonáltam. 1-2 nap és megy az email…de nem jön …..
    minden nap restore-olok egyet.. 🙂 hátha csak emailt nem akarnak küldeni . de az aktiválásnál nem tetszik neki a sim.. belekell dugni az at&t…sajna —- ugyhogy addig sam-elek 🙂

  145. @zakoshun: Ha lehetne , egy kicsit részletesebben írd már le , hogy ezt gépen keresztül csinálod vagy csak simán wifivel a telón … nekem is ez a problémám hogy jailbreak-elt a teló és nem szeretném frissíteni az új 5.1 -re … de az AT&T kegyes volt hozzám 😉 és megkaptam a függetlenítési lehetőséget , csak nem merem a restort , valószínüleg csak az új software telepítése után lenne telóm …

  146. @Gywer:

    Gépre rádug, legfrissebb Redsn0w elindít, Jailbreak, DFU-ba beteszed, Deactivate elé PIPA, többi elé NEM! Majd lefut, bekapcsol a telefon és kéri a SIM-et aktiválásra. iTunes-ra rádug, saját SIM bele –> vagy aktiválja vele magát és akkor független, vagy csak AT&T-s karival megy és akkor maradt függő még.

  147. @zakoshun: Köszönöm szépen 😉

  148. sziasztok , megjött a levél , megcsináltam a restore-t de nem enged tovább csak at&t sim-mel…ilyenkor mi a helyzet?… (tehát ha vodafone van benne nem aktivál)

  149. @zs2994: próbáld újra, már eleve úgy, hogy a vodás kártya van benne.

  150. @Jadeye:
    most végzett vodás kártyával…. itunes irja: ….does not appear to be supported ….only compat. sim card from a carrier may be used to activate.. please insert……. stb stb…..

    hát most elakadtam…. 🙁

  151. ha tovább lépek telefonon.wifi kapcs oK.. aktiválás… és jön egyből a “only compatible sim cards from …….

  152. @zs2994: akkor írj nekik, hogy mégsem működik. de mit írtak válaszul amúgy?

  153. Nekem azt írták, hogy: blablabla I have reviewed your information and case CMxxxxxxxxxxxxxxxxxxx is open and is scheduled to be resolved by 4/25/2012. blablablba. De egyelőre még nem aktiválódik csak AT&T simmel. Viszont még megtartottam rajta a 04.10.01 vagy valami ilyesmi baseband-et, hogy ha mégsem szeretnék kifüggetleníteni, akkor legalább gevey sim-mel menjen. Ez lehet baj szerintetek?

  154. Hali! Megjött a levél és vissza akarom rakni az FW-met gyárira. Jelenleg egy custom 4.2.1 van rajta 01.59.00 basebanddel. Délután 3 óta próbálom felrakni de nem megy sehogy sem. A legtöbbször 1-es hiba jön elő, custom FW-vel sem tudom restorolni. Recovery loop-ban van és sehogy sem tudok restorolni. A fő gond szerintem az, hogy a baseband sokkal kisebb mint az FW-m. Valaki tudna segíteni? 🙁

  155. Kezdem feladni… 11-es hiba, 1600-as hiba, egyszerűen sehogy sem megy a restore…….

  156. 4 óra 48 perc próbálkozás után valahogy sikerült. Sima restoret toltam, szerintem frissült a baseband, kivettem cydiát a hostból, nem tom, hogy eddig miért nem ment de mindegy is

  157. @Jadeye:
    hank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.

    http://f.chtah.com/i/7/2087611389/spacer.gif

    We have reviewed your request and confirmed that you are eligible to have the requested iPhone unlocked.

    http://f.chtah.com/i/7/2087611389/spacer.gif

    To complete the unlock, simply:

    1. Open iTunes on your Mac or PC and verify that you have internet connectivity.
    2. Connect your iPhone using the dock connector to USB cable that came with your iPhone.
    3. Backup and restore your iPhone using iTunes.
    For information on backup and restore, please visit http://support.apple.com/kb/HT1414.
    4. After restoring, your iPhone will be unlocked.

    Additional information on unlocking can be found at http://support.apple.com/kb/TS3198.

    For questions regarding AT&T’s wireless service and iPhone, please visit the Phone/Device Learning Center.

    We thank you for your continued business and look forward to providing you with the best customer service.

  158. Az itt megadott email cimen kertem en is a fuggetlenitest, imei szamot kuldtem el, tegnap megjott a mail, hogy lehetseges a dolog es csinaljak egy restore-t a cel erdekeben es lon fuggetlen iphone. koszi a tippet!

  159. Sziasztok!

    Levélben kértem én is a függetlenítést. 2 nap múlva jött a levél, legyek türelemmel, mert a szokásos 5-7 munkanap a sok igény miatt több lehet. Mindezt konkrét ügyintéző, a saját aláírásával küldte.

    Ma érkezett egy levél minden megszólítás és aláírás nélkül:

    “Thank you for taking the time to e-mail AT&T.

    AT&T will unlock an iPhone under the following circumstances:
    • The person requesting the unlock is a current AT&T customer or a former AT&T customer who can provide the phone number or account number for their account.
    • The iPhone was designed for use on AT&T’s network; all contract obligations, including any term commitment, associated with the device to be unlocked have been fully satisfied
    • The iPhone has not been reported lost or stolen.

    Also, current customer accounts must be in good standing with no past-due amount or unpaid balance and has been active for at least sixty (60) days. Former customer account may be eligible for unlocking so long as they owe AT&T no Early Termination Fee or other unpaid balance.

    **AT&T will unlock an iPhone for an active and deployed member of the military who is a current AT&T customer in good standing and is able to provide AT&T with deployment verification; and for a person who purchased the iPhone from an authorized location at the ‘no commitment’ price and can provide proof of purchase.

    Original Message Follows: ———————— ”

    Ez nekem nagyon általánosnak tűnik, remélem csak “várakoztatnak” és nem a végleges elutasítás.
    Mit gondoltok róla, másnak van ilyen tapasztalata?

  160. @iPolgar: ez alapján valami nem megfelelő, vagy hiányzik. megfelelsz a fenti cikkben is leírt feltételeknek? mit írtál nekik pontosan?

  161. @Jadeye: Próbáltam szűkszavú lenni, annyit írtam, az eBay-on vásároltam, típus, IMEI és hogy kérem a függetlenítését. Sajnos magam sem tudok többet a készülékről.
    Tehát egy kísérlet volt, de valami konkrétabb válaszra számítottam és számítok is még…

  162. hello.

    En irtam neki 2 napja ugyan ez a valasz jott. majd leirtam hogy lejart a huseg a telefonra, nincsen vele semmi problema. Haza koltoztem es szeretnem hasznalni itthon, van prepaid kartyam is stb. Erre ugyan azt a valaszt elkuldtek megegyszer.
    Szerintem sok embernek megcsinaltak aztan rajottek hogy kene hozza aktiv elofizetes is. Nagy betuvel irja kulon:
    NON AT&T CUSTOMERS ARE NOT ELIBIBLE TO HAVE THEIR PHONE UNLOCKED BY AT&T.

    Most megprobalja egy haverom amerikabol intezni.

  163. @iPolgar: szerintem írd le nekik újból. többeknek sikerült hasonló helyzetben.

    @Cuccos: ez csak azt kéne jelentse, hogy ha nem AT&T-s a készülék, azt az AT&T nem fogja függetleníteni.

  164. Biztos hogy at&t-s a keszulek mert azzal a kartxaval tudom aktivakni es ismerem a telefon eredetet is. Szerintem siman sokat akartak a fuggetlenitest a vilag minden pontjarol es szigoritottak a felteteleken. Ket emailt is irtam neki a masodikban kifejtettem a bovebben es szepen kertem az unlockot.

  165. nem jutottam elorebb. nem hajlandoak fuggetleniteni emailen keresztul. kell egy amerikai ismeros hozza.

  166. Sok levelet kaptam az AT&T-től, egyik-másik automatikusan küldött levél volt. Itt a lényeg:

    We are unable to complete your request at this time due to the following reason:
    – No valid current or former mobile/account number associated with request.

    Túl sok függetlenítési kérelem érkezett, behúzták a féket. Kell hozzá előfizetés…

  167. Sziasztok,

    azt nem értem, hogy miért kell szerződésnek lenni velük. Szerződés nélkül 600 dollárért vettem meg hivatalosan Apple Store-ban az AT&T függő telefont.

    Ezt miért nem hajlandók függetleníteni?? Plusz pénzt fizettem azért, hogy ne legyen előfizetésem…

    Azonkívül nem reagálnak a levelemre 3 hete.

    Értem én, hogy túlterheltek, de mire számítottak?

  168. @wittao: ha szerződés nélkül vetted, nem kell szerződés, csak külön kiemelten írd le, hogy ez ilyen készülék, és ebben az esetben viszont be kell mutasd nekik a vásárlásról a számlát.

  169. Hali,

    Én ugyanezt a választ kaptam 12nap után,,..
    We are unable to complete your request at this time due to the following reason:
    – No valid current or former mobile/account number associated with request.

    Részemről ennyit a “nagy” függetlenítési project-ről…

  170. @Jadeye: mindenképpen írok nekik, és hálistennek a számla is megvan, beszkenneltem és megy nekik a mail. Írok majd, hogy mire jutottam velük.

  171. @Cuccos:
    Kedves Cuccos!
    Tudnál nekem is segíteni?
    Nekem is lenne egy telefon, amit a páromnak vettem, de nincs amerikai ismerősöm.
    Ha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék.
    Köszönöm!!

  172. sajna én is lecsúsztam az egyik i4-emmel az “akcióról” alul a válasz :

    ha valaki tud segiteni élő at&t előfizetéssel – jelezzen – term. “jelképesen” honorálnom is…. köszi előre is : [email protected]

    Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.

    We are unable to complete your request at this time due to the following
    reason:

    For Security Reasons

  173. @Jadeye: Üdv neked.

    Kértem az AT&T Emailban a fügétlenítést, kaptam CM kódot is és azt írtak várjak 2 hetet örültem a CM kódnak de tegnap kaptam egy levelet a minek a tartalmát nem nagyon értem és le is telt a 2 hét a tegnapi nappal.

    Thank you for contacting us regarding your wireless account. As a reminder, you can easily manage your account online at http://www.att.com. Below is some helpful information on how to manage your account online.

    Én úgy értem a dolgot hogy nem találnak az adatbázisban vagy be kel regisztrálnom magam?

  174. ezek kötik az ebet…… MacSzívtuk,,

  175. sziasztok !

    még mindig keresnék olyan illetőt. akinek van élő at&t előfizetése… (problémamentes)
    1-2db i4-et szeretnék az acc. megcsináltatni.
    (a telefonjaim teljesen tiszták, applestore-os. számlával tudom igazolni az eredetüket– tehát semmilyen probléma nem merülhet fel. az új!!! at&t biz. szabályzatának 1000%-osan megfelelnek)

    ár: megbeszéljük…
    emailt irj :

    [email protected]

    köszönöm

  176. sziasztok,

    most akkor egyáltalánnem megy előfizetés nélkül? Akkorse, ha külön kiemelem, hogy anélkül vettem direkt??
    Köszi

  177. @csincsi: ez tőlük függ. ha elküldöd nekik a blokk fotóját, amin tisztán látszik, akkor nem fognak vacakolni.

  178. az megvan szerencsére, akkor megpróbálom. Köszi

  179. elküldtem a levelet,egy perc múlva ezt kaptam:

    Dear Customer,
    Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone. In order to request iPhone unlock, you must first log in to your myAT&T account.
    Please review AT&T’s general eligibility requirements for unlocking iPhone.
    If you are traveling internationally, you’ll be glad to know that your iPhone works in many countries across the globe. Check out our information on traveling abroad with iPhone for further help.
    Please do not reply to this message. All replies are automatically deleted.
    Sincerely,
    AT&T Customer Care

  180. @csincsi: ugyanezt kaptam

  181. nem tudjátok, ha amerikai at&t-s telszámával beregisztrálok, úgy fog működni???

  182. @csincsi: de hát leírták, hogy nézd meg, hogy mi kell hozzá. megnézted? le van írva a fenti cikkben is. elolvastad?

  183. Sziasztok.

    ebayes vásárlsá, 4-es, AT&T. Eladóval lebeszéltem, hogy felhívja az AT&T-t, függetlenítendő a telefont. Meg is kapta a levelet, miszerint:

    “Completing Your Authorized iPhone Unlock

    Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone.

    We have reviewed your request and confirmed that you are eligible to have the requested iPhone unlocked.

    To complete the unlock, simply:
    1. Open iTunes on your Mac or PC and verify that you have internet connectivity.
    2. Connect your iPhone using the dock connector to USB cable that came with your iPhone. 3. Backup and restore your iPhone using iTunes .
    For information on backup and restore, please visit http://support.apple.com/kb/HT1414. 4. After restoring, your iPhone will be unlocked.

    Additional information on unlocking can be found at http://support.apple.com/kb/TS3198.
    For questions regarding AT&T’s wireless service and iPhone, please visit the Phone/Device Learning

    Center.
    We thank you for your continued business and look forward to providing you with the best

    customer service. Sincerely,
    AT&T Customer Care Team ű”

    Így is jártam el, feldugtam az iTunes-ra, csináltam, amit kellett, de nem független a telefonom. Mit rontottam el?
    Mit csináljak?
    Nem értek ezekhez, egy automata váltót előbb megjavítok, mintsemhogy működésre bírjam a telefonomat. Segítsetek!

    Köszi.

  184. @bonesteve: mit ír a folyamat végén az iTunes, amikor beteszed a saját kártyádat? biztosan jó IMEI számú készülékre adta be a függetlenítési kérelmet?

  185. Szia. Nagyon remélem, hogy stimmel az IMEI. Világosan megírtam neki.
    Mindegy, annyira felhúztam magam, hogy inkább eladom így.

  186. @bonesteve: és az iTunes mit ír a folyamat végén?

  187. Azt írja, hogy a kártya nem kompatibilis. Tehát mintha nem történt volna függetlenítés. Mint ahogy nem is történt látszólag.
    Ehh.

  188. @bonesteve: aham. hát ha ez pár napig nem változik, akkor az képzelhető el, hogy más IMEI szám lett elküldve, de én várnék vele még.

  189. Okés, várok pár napot, aztán személyesen beszélek velük.
    Köszi.

  190. Hali!

    Tudom kicsit későn írok , de:
    ha nekem talált iPhone-om van akkor semmi esélyem sincs?

    Köszi 😀

    Ui: imádom a Cydia magyar fordítást!!! :DD

  191. http://imei.s-url.ro/unlock.html

    Nekem itt sikerült függetlenítenem a telót 17 usd-ért. Nincs levelezgetés és szarakodás az AT&T-vel csak az IMEI kellett meg a pénz paypal-on keresztül. Pár óra alatt megcsinálták.

    Itt lehet leellenőrizni a telefont (válasz emailt nem küldtek): http://www.s-url.ro

  192. Sziasztok van egy AT&T iphone 3 telo . a fiam leblokolta a telefonon a jelkodot es keri az ituns -ra valo csatlakozast , mit tudok teni . Van egy AT&T feltoltos kartyam a telo jailbrekelve volt .
    varom segitsegeteket udv.

  193. Tudom nem mai téma, de tud valaki segíteni?

  194. @Jadeye:

    Nekem ez a válasz jött, tudnál segíteni?

    Dear Customer,

    Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your iPhone. All iPhone unlock requests must be submitted via the iPhone unlock portal.

    Please review AT&T’s general eligibility requirements for unlocking iPhone.

    If you are traveling internationally, you’ll be glad to know that your iPhone works in many countries across the globe. Check out our information on traveling abroad with iPhone for further help.

    Please do not reply to this message. All replies are automatically deleted.

    Sincerely,

    AT&T Customer Care

  195. @Bálint Bozsik: és hogyan indítottad a függetlenítési folyamatot? írd le, hogy pontosan mit csináltál, ami ezt a választ eredményezte.

  196. @Jadeye: Írtam nekik egy e-mailt. Amiben le írtam pontosan a telefon származását hogy került hozzám imei számot meg a bűvös szót hogy kérem szépen segítsenk ebbe,

  197. @Bálint Bozsik: a fenti válasz alapján ez nem megfelelő mód volt, ehelyett a megfelelő oldalon keresztül kellett volna megtenni a lépéseket. az meg egy google keresés alapján ez: https://www.att.com/deviceunlock/client/en_US/

    a fenti cikkben lévő emailes elérhetőségek 2 évvel ezelőtt voltak érvényesek, azóta úgy tűnik, változtak a dolgok.

  198. Az a gond, hogy nincs at&t előfizetésem:/ így sajnos nem tudom meg oldani az oldalon keresztül.
    Nem tudnátok valahogy segíteni?

  199. @Bálint Bozsik: Thank you for contacting AT&T Customer Care about unlocking your AT&T Mobile device.

    We cannot complete your request for one of the following reasons:

    We cannot find a valid current or former mobile number associated with this device.
    This device is not associated with a current or former AT&T account.

    If you have questions, please review the AT&T Mobile Device Unlock eligibility requirements by going to this link, att.com/deviceunlock.

    Thank you for your business. For other questions about our AT&T wireless service or Mobile devices, please visit att.com.

    Sincerely,
    AT&T Customer Care Team

    most jött egy ilyen mail.

  200. @Bálint Bozsik: nekünk sincs AT&T előfizetésünk. az oldalon le vannak írva a hivatalos feltételek. ha azoknak nem felelsz meg, akkor ez a megoldás nem fog működni. maximum akkor várd meg, míg a swiftunlocks-on ismét lesz 2 dolláros opció, vagy ott a 30 vagy 35 dolláros.

  201. @Jadeye: Szia! Tudnál nekem segíteni?

  202. @Duck59: nem látok előző hozzászólást, így nem tudom, hogy miben. 🙂 mi lenne a kérdés?

  203. Új Apple Iphone 5 S Space Gray 16GB
    Ár: 84 900 Ft
    -Minden tartozékával.
    -Eredeti csomagolásban,
    -Sohasem volt használva.
    -Amerikai szolgáltatótól függ.
    -Alkudni lehet
    [link törölve]

    Ezt a készüléket néztem ki,de azt irja amerikai szolgaltatotol fugg. Szerinted mekkora esely van rá, hogy függetleníteni lehet?

  204. @Duck59: meg kell tudni, hogy milyen függő, anélkül ezt nem lehet megmondani.

  205. Üdv!

    Valaki megtudná mondani, hogy érvényes még ez függetlenítős dolog?


Add a Comment