fbpx Skip to content

Noha több cikkben már szóbakerült a téma, az iPhone függetlenítése mégis egy rendszeresen előkerülő kérdés, így most összefoglalnánk, mit kell róla pontosan tudni, és hogy melyik készülékek esetén mi használható, illetve milyen költségekkel jár adott esetben.

Először is érdemes tisztázni, hogy az iPhone függetlenítésére két típusú módszer van: az egyik a hivatalos, a másik a nemhivatalos, ez utóbbit pedig tovább lehet bontani szoftveres vagy pedig hardvereszközt használó függetlenítésre, illetve létezik még a félhivatalos, amiről a cikk végén ejtenénk külön szót. Nézzük tehát az egyes típusokat, és azok válfajait egyenként.

Hivatalos függetlenítés

Az iPhone hivatalos függetlenítése az eredeti szolgáltatón keresztül történik, legtöbbször a hűségnyilatkozat lejárta után, de itt lehetnek kivételek. Adott esetben az eredeti előfizetőnek kell kérni a szolgáltatótól a függetlenítést, aki a megfelelő adatok ellenőrzése után a kérelmet továbbítja az Apple felé, majd amint az Apple a kérelmet visszaigazolja, a vásárló lépései következnek.

A leginkább kézenfekvő lehetőség, ha egy másik szolgáltatóhoz tartozó SIM behelyezése után magán a készüléken megyünk végig újból az aktiváláson. Ebben az esetben természetesen minden adatunk megmarad, nem szükséges hozzá restore.

A másik lehetőség, ha összekötjük az iTunes-szal a készüléket, beletéve a másik szolgáltatós SIM-et. Ehhez általában elegendő az, hogy csak rádugjuk az iTunes-ra, de néhány esetben restore is szükséges lehet. A folyamat végén az iTunes kiírja:

Ezután a készülék teljesen úgy viselkedik, mint egy gyári független, tehát bármi kártyát elfogad, és szoftverfrissítés vagy restore után is független marad. Ráadásul ez gyakorlatilag bármely készülék és szoftververzió esetén elérhető, ha a szolgáltató részéről szabott feltételeknek eleget teszünk. Amennyiben tehát lehetőségünk van a hivatalos függetlenítésre, úgy célszerű ezt választani.

Minden egyes készülék hivatalos függetlenítése eredendően csak a saját szolgáltatójánál intézhető, tehát a magyar Telekom nem tudja mondjuk a német Telekom-függő készülékek esetén benyújtani az ügyfél nevében a kérelmet.

Hazai függetlenítési körkép

2017. októberétől módosult a az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, ami több ponton érinti az iPhone-t használókat is. Ez díjmentessé teszi a hivatalos függetlenítést, amiről itt írtunk részletesebben: Jövőre már ingyen függetlenítik a szolgáltatók az iPhone-okat. Az egyes szolgáltatók értelemszerűen csak a hozzájuk tartozó készülékek függetlenítését tudják elindítani, tehát például a Telekom rendszerében mondjuk Vodafone-függő készüléket nem tudunk függetleníttetni.

Telekom

A Telekom esetén a függetlenítés egyszerű, kényelmes, és automata rendszeren keresztül intézhető – függetlenül attól, hogy a jelenlegi tulajdonos vette-e annak idején a készüléket, vagy sem, illetve hogy egyébként van-e rajta még hűség vagy sem. Ennek részleteiről itt írtunk: Így függetlenítsd ingyen a telekomos iPhone-odat, iPadedet.

Telenor

A Telenor szintén díjmentesen függetleníti az ügyfelei szerződéssel együtt vásárolt készülékeit – a szerződés lejártát követően. Az ügyfelek a hálózat-függetlenítést a Telenor országos üzlethálózatában igényelhetik, amikor is a kollégáik egy rövid ellenőrzést követően elindítják az Apple felé a függetlenítési kérést, amely 1-2 napot vehet igénybe. A függetlenítés tehát egyelőre csak személyesen intézhető.

Vodafone

A Vodafone esetén az Előfizetői Szerződéssel együtt vásárolt készülék függetlenítése díjmentes, minden egyéb esetben 10 000Ft-os díja van. Feltöltőkártyás készülékek esetében onnantól kezdve kérhető a díjmentes függetlenítés, hogy a kártya egyenlegére történt feltöltés, ellenkező esetben az csak a szerződés megszűnése után kérhető. A függetlenítés elindításához egyelőre itt is személyesen be kell fáradni egy üzletbe.

Nemhivatalos függetlenítés

A díjmentessé vált hivatalos függetlenítés sok esetben már okafogyottá teszi a nem hivatalos függetlenítést, de egyes esetekben mégis erre lehet szükség.

Szoftveres függetlenítés – jailbreak és ultrasn0w

A nemhivatalos függetlenítés első válfaja a szoftveres függetlenítés. Ez a készülék basebandjének verziójától függ, és jailbreaket igényel, így csak azokon a készülékeken használható, amelyek jailbreakelhetőek, és a baseband is megfelelő verziójú. Szoftveres függetlenítés az iPhone 4 legelső, 01.59.00-s basebandje óta egyetlen újabb verzióra vagy készülékre sem jelent meg, tehát ez már csak az annál régebbi készülékek, leginkább az iPhone 3G és 3GS esetén használható.

A függetlenítést egy szoftveres kiegészítő, az ultrasn0w valósítja meg, ami úgy módosítja a baseband működését, hogy az átugorja a szolgáltatófüggőség ellenőrzését, és így a készülék bármilyen kártyát elfogad, nem csak olyat, mint amilyen függő eredetileg.

A szoftveres függetlenítés hátránya, hogy a baseband verzióját úgy kell óvni, mint egy hímestojást, mert ha frissül, akkor elveszhet a függetlenítés lehetősége, illetve minden egyes restore után újra telepíteni kell az ultrasn0w-t, tehát nem maradandó.

Ráadásul egy-egy új szoftververzió megjelenésekor az ultrasn0w-t is frissítenie kell az iPhone Dev Team-nek, hogy kompatibilis legyen az új iOS-verzióval.

Az ultrasn0w kizárólag az alábbi készülékek és baseband-verziók esetén működik:

 • iPhone 4: 01.59.00
 • iPhone 3G és 3GS: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00

Ez alól egyedül az első generációs iPhone (iPhone 2G) a kivétel, mert ott a BootNeuter nevű alkalmazás képes a baseband firmware-ét módosítani úgy, hogy az ne foglalkozzon a függőség ellenőrzésével. Az iPhone 2G esetén így az ultrasn0w nem csak hogy nem használható, de egyben felesleges is a telepítése, mert nem működik vele. Ráadásul mivel az iPhone 2G esetén a baseband már nem frissül, és így nem kerül felülírásra restore közben, ezért megmarad a függetlenség, mindössze újra jailbreakelni kell a készüléket, miután aktiváltuk az eredeti szolgáltató kártyájával.

A baseband downgrade-elése kizárólag speciális esetekben lehetséges, viszont az iPad baseband visszaállítására már van lehetőség.

Gevey és más SIM-interposer eszközök

A nemhivatalos függetlenítés második válfaja a Gevey és hasonló, úgynevezett SIM-interposer eszközök használata. Ez egy olyan apró eszköz, amit a SIM-kártya és a készülék SIM-olvasója közé helyezünk, és ami a GSM/UMTS-kapcsolat azonosítási folyamatába is beavatkozva el tudja hitetni a készülékkel, hogy olyan kártyát használunk, amit az elfogad:

Hasonlít a korábbi TurboSIM és RebelSIM típusú megoldásokhoz, de másként működik, más hibát használ ki.

A Gevey SIM használata működéséből adódóan nem javasolt, illetve problémánk lehet az SMS és MMS beállításaival, valamint a mobilinternet működésével is.

A Gevey SIM használatához nem szükséges jailbreak, de egyes esetekben könnyít az alkalmazásán. Az eszköz működéséről korábban már írtunk egy részletes cikket, akit bővebben is érdekelnek a részletek, az ezt olvassa el: iPhone 3G/3GS/4 függetlenítés: NCK vagy Gevey SIM

Az ilyen eszközökből sokféle létezik, amelyekre ennek a cikknek nem tiszte kitérni.

“Félhivatalos” függetlenítés

A nemhivatalos függetlenítés harmadik változata a félhivatalos megoldás. Ebben az esetben a hivatalos típusú függetlenítést vehetjük meg alternatív forrásból, annak minden hátrányával együtt: rengeteg az átverés, illetve a függetlenítés ára is változó. Ez a lehetőség csak abban az esetben merülhet fel, ha a szolgáltató a hűség miatt megtagadja a hivatalos függetlenítést, viszont a baseband verziója miatt sem az ultrasn0w, sem a Gevey nem lehet a segítségünkre.

Magyar szolgáltatók esetén ez a lehetőség nem használható, mert azokat egyik ilyen alternatív forrás sem támogatja.

Összefoglalva

A hivatalos függetlenítés bármely készüléktípus, szoftver- és basebandverzió esetén elérhető, és gyári függetlenné teszi a készüléket. Összesen csak a szolgáltatóval kötött hűségnyilatkozat lehet akadály; illetve azt se feledjük, hogy a függetlenítést csak az eredeti szolgáltatónál tudja kérni, egyes esetekben ráadásul csak az, akinek a készülék és az előfizetés a nevén van.

A nemhivatalos függetlenítés esetén a következő lehetőségek vannak (ha a készülékünk basebandje nem szerepel ezen a listán, akkor nincs lehetőség a nemhivatalos módszereket használni!):

 • iPhone 2G: legtöbbször már eleve függetlenített, de BootNeuter app Cydiából;
 • iPhone 3G: ultrasn0w a 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.01, 06.15.00 számú basebandekkel, jailbreak után;
 • iPhone 3GS: ultrasn0w a 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.01, 06.15.00 számú basebandekkel, jailbreak után;
 • iPhone 4: ultrasn0w a 01.59.00-s basebanddel, jailbreak után;
 • iPhone 4: Gevey Ultra a 04.10.01-es vagy korábbi basebandekkel, jailbreak nem szükséges;
 • iPhone 4s: Gevey Ultra S a 3.0.04-es vagy korábbi basebandekkel, jailbreak nem szükséges.

Amennyiben lehetőségünk van, minden esetben javasolt a hivatalos függetlenítést választani, az a legtisztább, és azzal lesz a legkevesebb gondunk.

És hogy honnan lehet megtudni, milyen függő lehet egy készülék? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: milyen függő az adott iPhone?

Legutóbbi frissítés: 2017.10.29.

Olvasd el a hozzászólásokat is

497 Comments

 1. Azt tudja valaki, hogy az eredetileg szolgáltatófüggő iphone utólagos függetlenítésekor bekerül-e a menübe az APN megadási lehetőség? Csak mert tapasztalataim szerint mintha nem kerülne be. Ilyenkor, ha esetleg a rajta lévő szoftver nem tartalmazza a benne levő SIM-nek megfelelő APN beállítást, akkor mit érdemes tenni? Restore?

 2. @Jadeye: Hú a Gevey SIM-es részért külön köszönet. 🙂 Az nekem mindig tiszta homály volt. 🙂

  Viszont lenne nekem egy kérdésem: van itt egy iPhone 3G (4.2.1-es fw-vel,de ez most lényegtelen),05.13.04-es bb-vel.Szeretnék felrakni a telóra egy jailbreakelt Whited00r-os/Redd00r-os (asszem így hívják) fw-t.Annyi lenne csak a kérdésem ezzel kapcsolatban,hogy ha ezt felteszem akkor az nem fogja piszkálni a bb-met? Vagy esetleg tudsz egy linket adni,hogy hogy csináljam meg,hogy ne piszkálja a bb-met? Előre is köszönöm!

 3. Hali!

  Ez mind szép és jó, én mindegyik variáción végigmentem, sajnos egyikkel sem jártam sikerrel.

  Nekem van egy iPhone 4S 16gb-os telóm ami Vodafone függő, ehhez egy aukciós oldalon keresztül jutottam hozzá. Úgy terveztem, hogy miután megjön függetlenítem a készüléket.

  Vettem hozzá egy vodás feltöltőkártyát, beaktiváltam a készüléket, majd elmentem intézni a függetlenítést.
  Sajnos olyan problémáim akadtak, hogy a függetlenítési eljárás megkezdéséhez eredeti számlakivonatot meg mindenféle papírt kértek a vodafone-nál. Nem elég nekik a garanciapapíron szereplő adat. (pedig azon minden megtalálható) Nekik a vásárlásról szóló számlakivonat kellett.

  Sajnos ilyenem nekem nem volt, az eladónak meg már nem volt meg ez a papír. Így tehát most van körülbelül egy “tégla” telefonom amit nem tudok használni, hiszen Telenor-os vagyok.
  Azóta is itt csücsül a szekrény tetején az a drága készülék és kénytelen voltam venni egy másikat.

  Ha esetleg volt valakinek hasonló problémája, az írja le, ogy sikerült-e megoldást találni erre, vagy sem.
  Sziasztok!

 4. @vtechun: az APN megadási lehetőség nem függ attól, hogy függetlenített-e a készülék, vagy sem, az a carrier bundle-től függ. a carrier bundle meg a betett SIM kártya alapján kerül betöltésre, és ha az adott szolgáltató esetén nem engedélyezett a módosítás, az függetlenítés után sem lesz lehetséges.

  @hSn0wQ: nem használok whited00r-t, és nem támogatjuk, mert szanaszét van kutyulva, és tapasztalataink szerint csak több vele a gond, mint amennyi a haszna. elvileg nem kellene, hogy frissítse a basebandet, de meg kell nézni, mit írnak róla.

  @szemi: ahogyan fent a cikkben is írtuk, a hivatalos függetlenítést csak az eredeti előfizető kérheti. tehát semmi mást nem tudsz tenni, mint az aukciós oldalon keresztül megkeresed az eredeti előfizetőt, és valamikor bemégy vele elintézni a dolgot. vagy eladod valakinek, aki vodás. ha meg nem tetted fel az iOS 6-ot, akkor ott a gevey ultra s. más opciód nincs.

 5. @vtechun: Tudtommal van valami TethereMe nevü fizetős tweak ami elő hozza a mobil net beállításokat.Aztán még ott vannak a Carrier fix-ek is.

 6. @Jadeye: Rendben.Köszi!

 7. @Jadeye: Még annyit esetleg megmondanál,hogy ezek a Whited00r-os fw-k jailbreakeltek-e? Vagy,ha nem akkor hogyan lehetne az ilyen fw-ket jailbreakelni?

 8. Köszönöm. Pont a napokban foglalkoztat a kérdés. Nagy segítségemre volt a szerkesztő!

 9. @hSn0wQ: ez a cikk nem a whited00r-ról szól. maradjunk a témánál. másrészt gondold végig logikusan: ha nem lenne jailbreakelt, nem lehetne benne az a sok cydiás kiegészítés, amivel teletömték – és ami így a más csomagokkal való kompatibilitási problémákat is okozza legtöbbször.

 10. @Jadeye: Ok.Köszönöm a választ.
  Gondoltam,hogy jailbreakelt csak megerôsítést akartam kapni.
  Am felmentem a Whited00r hivatalos oldalára és végig gondolva tényleg kár lenne felrakni.Ahogy olvasom az iOS 3.x alapú tehát lehet,hogy gyorsabb,de ahogy telik az idő egyre elavultabb lesz a 3.x és szerintem most is alig támogatja valami is a 3.x-et.Ez meg így,hogy tele van rakva minden féle hülyeséggel,idővel használhatatlan lesz az egész.
  Inkább hagyom a francba.
  De nem is szennyezem itt a cikket a Whited00r-os problémáimmal.

 11. Sziasztok.

  A gyárilag független készülék jailbreakelés után is független marad? Akármilyen SIM kártyával tudjuk aktiválni?
  Sok helyen láttam kiírva, hogy NEVERLOCKED, az akkor gyárilag független készüléket takar?

  Pocok.

 12. @Pocok: a jailbreaknek semmi köze a függőséghez. ha független a készülék, az bármi esetben az is marad.

 13. Azt nem értem h miért nem látom az elöbbi hozzászólásomat.

 14. Sziasztok!En Kanadában élek és folyamatosan követlek titeket.Azt kérdezném h van vkinek tapasztalata a “cellunlocker…net”nevezetű oldallal.Akarhova megyek a weben rengeteg értékelésük van.A youtube videóikon kb 70 ezer értékelés van.Mennyire lehet átverés ? 120$-ért függetlenítenek gyárilag egy iPhone 5-öt.De hogy lehet ez?

 15. @Fapuma77: Le van írva a cikkben,hogy mi a helyzet az ilyen típúsú oldalakkal.
  Én a helyedbe hagynám.

 16. @Fapuma77: mert megfogta a spamszűrés, gonolom, a link miatt. de most, hogy akkor már sikerült elküldeni úgy, hogy nem fogta meg, akkor azokat pluszban már nem állítom vissza. 😉

  nekünk nincs vele tapasztalatunk. elképzelhető, hogy működik, de nem tudjuk javasolni, hogy kipróbáld, ahhoz elég drága. esetleg vedd fel a kapcsolatot twitteren @chronic kollégával (angolul ugye), ő is foglalkozik ilyesmivel.

 17. Hello . Maga a hivatalos fuggetlenites az iPhone mely reszeben okoz valtozast ? Gondolom hardverben , de konkretan hogyan ? Csak a kivancsisagom miatt kerdezem 🙂 Koszi

 18. Hello Jadeye,
  azt írtad, hogy :”A nemhivatalos függetlenítés harmadik változata a félhivatalos megoldás.” Erről tudnál írni valamit? Nekem t-mobilos az Iphone 4s, még 1 éves sincs, de neki adtam feleségemnek aki vodás, így most csak GEVEY ULTRA S-sel tudom használni. A t-mobile csak 200 ezerért hajlandó 2 éven belül kikódolni, így ez nem megoldás. Szóval érdekelne a félhivatalos, de végleges függetlenítést eredményező dolog.
  Kösz!
  T.

 19. @akoshhh: Ebben a cikkben le van írva:
  szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

 20. @Fapuma77:
  Ha érdekel olyan oldal,mint amit említettél, akkor tudok neked javasolni egyet. Én használom és eddig nem volt velük gondom.
  Ha benne van a rendszerükben a szolgáltatód,akkor meg fogják csinálni.

 21. Szemi. Nekem is Voda 4s-em van és már gyári független. [email protected] itt elérsz.

 22. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

 23. Ooooo nagyon koszonom.Canadai Fido függő.Néztem és írják h 100%.De azért nem akarok kidobni 120 dodot.

 24. Tomzol, engem érdekelne!:)

 25. Tomzol érdekelne az info.Az oldal.

 26. Sziasztok!
  Sokat szívtam az At&t-s 3gs-el egy időben, illetve máig csak custom fw-t rakhattam rá emiatt. Ebay-en 8,5$-ért befizettem 1 “hivatalos” függetlenítésre (gondoltam sokat nem veszítek) elküldtem az imei-t és rá két napra itunes-on keresztül hivatalos független lett 🙂

 27. Sziasztok!

  Tudom hogy nem ide tartozik de gyors válaszra van szükségem Iphone 3gs töltőm tönkrement lesz a készüléknek bármi baja ha egy Ipod classic gyári töltőjével töltöm ilyen nagy töltő ( amerikai csatlakozós de van átalakítóm)?

 28. cutyoursim.com
  rebelsimcard.com
  Mindkét oldal megbízható, de sajnos csak bizonyos szolgáltatókat támogatnak (magyarokat egyáltalán nem).

 29. Én megemlíteném a Gmate+ Dual SIM BlueTooth adaptert is. Igaz, hogy plusz egy eszköz amit zsebben kell hordani de 20k-ért nem rossz megoldás annak akinek a többi lehetőség nem jöhet szóba.

 30. @Jadeye: Annyit azert hozzatennék, hogy ha az APN-t akarod modositani es a keszulek nem engedi, azert van mod hogy atird. A bongeszobe beirod ezt: unlockit.co.nz es akkor ott mar egy kis buheracio utan maris at tudod irni az APN-t…

 31. Annyit hozzátennék a T-Mobile-os dologhoz, hogy a teljes áron vásárolt (Listaáron, előfizetés nélkül) készülék is T-Mobile függő, és azt is 15.000.-ért függetlenítik. Akár azonnal.

 32. Üdv a szifon népének!
  Mivel én Gevey simekkel foglalkozom 2 éve, mióta Magyarországon népszerűsítettük, a Gevey simek evolúcióját a mai napig folyamatosan kísérem. Amit fontos tudni, hogy a 4S függetlenítése lett a legegyszerűbb, persze voltak/vannak nehézségek bizonyos szolgáltatófüggő telefonoknál, persze ez a Gevey sim finomhangolását.

  Tisztázzunk 2 fontos dolgot:

  1. APN beállítási lehetőség:

  pl. magyar T-mobile függő 4/4S-seknél nem lehetséges az APN beállítása, erre a következő megoldást tudom javasolni: wifi kapcsolaton keresztül látogassátok meg a http://unlockit.co.nz oldalt, ez tulajdonképpen egy APN profil alkalmazást készít a telefonodhoz, értelemszerűen létre kell hozni egy új APN-t kiválasztani az országot/szolgáltatót, amilyen simmel használod a telefont, majd letölteni/telepíteni kell és már kész is 🙂

  2. iPhone 4/4S függetlenítés Gevey simmel

  Tudjuk, hogy a 4 basebandje max. 04.10.01 lehet, ha friss szoftvert szeretnél tenni, custom firmwaret érdemes készíteni, illetve frissíteni, így megmarad a függetleníthetősége. 4S esetén pedig már a 6.0 is függetleníthető :)) Megjegyzem nem kell sem eredeti sim, mint a Gevey ultra S esetében, ahol másolni kell a Geveyre az eredeti szolgáltató sim kártya IMSI/ICCID számait.

  Remélem segítettem 🙂
  Üdv
  THoMZoNE

 33. @zsozsobasa: ha megnézed, a kérdés nem erről szólt, hanem arról, hogyha gyári független lesz a készüléke, akkor szerkeszthetővé válik-e a dolog. de attól nem lesz szerkeszthető.

  @iPhone-r: azzal meg ott vagy, mintha közvetlenül az Apple-től vennéd, ráadásul utóbbi esetben a dobozból kivéve már független, míg a T-snél várni kell, hogy megtörténjen a függetlenítés.

  @THoMZoNE: az APN beállítás lehetősége NEM attól függ, hogy milyen függő a készülék eredetileg, hanem hogy milyen kártyát teszel bele épp. ráadásul a gyárilag megadott APN-nel hiba nélkül mennie kell az internetnek.

  a geveyről meg le van írva a cikkben, hogy mi a helyzet, viszont iPhone 4S esetén nem tudsz baseband frissítés nélkül frissíteni, a gevey honlapján pedig egy szó nincs arról, hogy működne 6.0-val.

  iPhone 4-re meg egyelőre nem készíthetsz basebandet nem frissítő custom-öt, ellenben redsn0w-val frissítve megúszható a baseband frissítése.

 34. THoMZoNE szia engem érdekelne nagyon de nem nagyon értek hozza ha lehet akkor emailben tudnánk ezügyben beszélni mert én most a sam et használom igy tudom a telenoros kártyát beletenni de ugye ez csak az adott kartyara jó [email protected] a cimem

 35. @vetzl: le van írva a cikkben, mi a teendőd. ha van egy működő SAM-es függetlenítésed, használd azt. ha az nem elég, a gevey is le van írva, mivel működik. ha nem olyan a basebandje a készüléknek, amivel megy a gevey, akkor nem fog működni. a kolléga kommentjében semmi olyan nem szerepel, ami fent ne lenne leírva.

 36. @vetzl: A SAM-es függetlenítés nem csak arra a kártyára jó. Én a következőt tettem: Jailbreak-nél visszaraktam az activation ticketet is, így szépen végig tudtam menni a beállításokat. Majd felraktam a SAM-et, nyomtam egy deactivate-et, rácsatlakoztattam a gépre és az iTunes gratulát hogy független lett a telefonom. (Én Telenoros vagyok, azzal csináltam a sam-es unlockot.) Beleraktam egy osztrák T-Mobilos kártyát és simán felmászott a hálózatra. Mindezt i4-en, 5.1.1 alatt követtem el.

 37. @Jadeye:
  1.
  Nos, eddig ha nem lehetett az APN-t beállítani miután a szükséges sim kártyával beüzemeltem a telefont, ez az oldal a 3G + mobilnet használhatóságát segítette… arra mondtam, ha a mobilhálózat menüpont esetleg hiányozna, mikor át akarod írni az APN-t…Vodafone függő készülékeknél át lehet írni, de minden újraindításnál visszaáll a gyárira, T-mobile függő készülékeknél pedig el sem érhető ez a menüpont, erre jó az előbb megadott oldal APN profil létrehozáshoz.

  2. Hiába nézed a “hivatalos” Gevey oldalát, ők még nem jutottak el a 6.0-ra, viszont már van 🙂 Mivel én egy másik fajta Geveyt használok, amit én szoftverezek illetve tudom beállítani, és már 2 féle is van 6.0-hoz, a 2. az új 128bites sim kártyákat is támogatja. Ha nem hiszed el, majd készítek videót a beüzemelésről. (kb. 1 perc alatt kész és semmit sem kell közben csinálni a várakozáson kívül)

 38. @THoMZoNE: teljesen mindegy, eredetileg milyen függő a készülék, az APN állíthatósága attól függ, hogy milyen kártyát teszel bele. ha beragadt a szolgáltató, és így Telenor kártya esetén is T-mobile a carrier, akkor ott a Carrier Reset 4.1 csomagunk a Szifon source-on, Cydiában.

  (egyébiránt az iPhone 4S-ekből GSM+CDMA dual készülék van csak, és így mindegyikben gyárilag van SIM olvasó, és mindegyik kezeli a SIM-kártyákat is. olyan, hogy “wireless” típus nincs.)

 39. Most hogy kijött az új redsn0w, érdekelne hogy az ultrasn0w működik-e ios 6 alatt, ha a basebandot downgradelem ?

 40. @xiderhun: a baseband továbbra sem downgrade-elhető, hacsak nem 3G/3GS-ről van szó. más esetben nem lehet downgrade-elni.

  az ultrasn0w önmagában jelenleg nem működik iOS 6-on, de van egy ultrasn0w fixer csomag megint.

  az iOS 6-os jailbreak régi iBootos 3GS kivételével csak tethered.

 41. @Jadeye: 3GS-ről lenne szó, downgradeltem már, eddig nem is volt probléma, de ios 6 alatt nem hajlandó valamiért az iPad bb-t se feltenni. Valami tanács ? Elvileg ez még oldboot-os ! Nem is tudtam hogy oldboot-on már létezik untethered..

 42. nincs SHSH-m sajnos 5.1.1 hez. 4.1 alatt vissza tudom tenni, de funkcionalításban szörnyű..

 43. @xiderhun: akkor tegyél vissza 4.1-et, azon lefuttatod az iPad baseband downgrade-et, ha most a 6.0 esetén nem megy. aztán redsn0w-val frissíted 6.0-ra, és akkor megmarad a függetleníthető baseband.

 44. közbe rájöttem hogy van preserve baseband funkció… csak kitanulom lassan…:D

 45. Ami az esetek 90%-ban nem működik a windows verzióban jelenleg (dev-team kommntek között írták válaszként). Mac verzió megy szépen!

 46. vodafone-nal csak!!! akkor fuggetlenitenek iphone5-ot, ha szamhordozassal elmesz masik szolgaltatohoz! hangosan kirohogtem eloszor a boltban az eladot, aztan mert nem hittem a fulembek a telefonos ugyfelszolgalatost is, aki megerositette, hogy ez tenyleg igy van!

 47. Tovabb boncolgattam a temat az ugyfelszolgalaton es kiderult, hogy fenti allitasom hatarozott ideju szerzodesre vonatkozik 2012.09.01-tol… hatarozatlan ideju szerzodes eseten hajlandoak dijterites elleneben fuggetleniteni.

 48. @THoMZoNE: Erdeklodhetnek nalad gevey sim-ek irant? Most fogok venni egy 4s-t, elvileg max 5.1.1 van rajta, es kellene egy gevey, meg feltennek egy-ket kerdest, ha szansz ram par percet. Elore is koszi! A cimem: [email protected]

 49. Nekem iPhone 4-em van Gevey-el, de megy rajta az ios5 (vagy valami félreértettem). Egyébként a következő telefonom biztos, hogy nem gevey-es lesz, tiszta szopás az egész.

 50. @hSn0wQ: Szóval uraim akárhogy is próbáltam ellenállni de csak belevágtam.120$ ba került a cellunlockernél.Mondom megpróbálom.5-7 napot irt es láss csodát jött egy mail hogy független lett az iphonom.Na akkor bele a magyar T-s kártya es írja h aktiválás kell.Megcsináltam es valóban független lett.Hihetetlen de igaz.Csak ajánlani tudom azt az oldalt.Korrektek,azonnal válaszolnak is ha problémád van.

 51. @Fapuma77:
  Hűű, ez nagyonnagyonnagyon jól hangzik, nekem van egy spanyol vodafonos iphonom, amit tudatlanul sikerült befrissítenem, így a függetlenítés szinte minden formájától sikerült elvágnom magam… 1 dolog miatt vacilálok, igazából félek, hogy az eredeti tulaj letilthatta a telefont (ezt valahogy le lehet ellenőrizni?) mert akkor semmi értelme kidobnom 120$.. illetve, hogy ezaz aktiválás dolog, hogyan működik? Nagyon kezdő vagyok, csak egy működő telefont szeretnék… frissítés után már beszívtam egyszer, akkor is aktiválást kért és csak a szervizben tudták megcsinálni, mert kérte hozzá az eredeti sim kártyát, én pedig nem értek hozzá :S

 52. @woluz:
  bocsánat az lemaradt, hogy iphone4, 5.1.1 iOS, 04.12.01-es firmware-el

 53. @woluz: két oldalt ajánlok: cutyoursim.com, rebelsimcard.com. szerintem a letiltást nem igazán tudod ellenőrizni. az a kérdés mikori a telefon, lehet-e kérni hivatalos függetlenítést….

 54. Sziasztok, van egy 3Gs újbootos 05.13.04 BB-s készülékem, amin jelenleg 4.1 IOS fut Ultrasnow-al függetlenítve, van e lehetőségem IOS6-ra frissítenem JB-vel, úgy hogy ultrasnow is menjen, tehát független maradjon és ne legyen gebasz?

 55. @77pitbull: van lehetőséged ha a baseband megtartásával frissítesz. igazából meg kellene nézned hogy van-e 5.1.1-hez shsh-d, mert 6.0-ra jelenleg csak tethered jb van, és az ultrasnow sem kompatibilis vele (persze van hozzá fixer hogy működjön). 5.1.1-hez ha van shsh-d akkor az lenne a legjobb választás, mivel arra van untethered jb. olyan ipsw fájlt ami nem frissíti a basebandet redsnow-al és snowbreeze-el tudsz csinálni

 56. @ToniSlow: sajnos nincs 5xx shsh, most vettem a készüléket és átcseszhettek, mert azt mondta a koma gyári független és ha leszedem ultrasnowt, akkor már nem fogad semmi simet, így nem merek frissíteni

 57. @77pitbull: cydia lehet hogy lementette, meg kellene nézni….

 58. már toltam neki tinyumbrella-t, és 4.1 4.3 van meg 5ös sajnos nincs

 59. @77pitbull: cydia.t megnyitod úgy hogy van adatkapcsolat, és megnézed a főképernyőt.

 60. néztem, csak a négyesekhez van 🙁

 61. @77pitbull: akkor marad a 6.0

 62. @77pitbull: azt tudjuk milyen függő?

 63. @ToniSlow: modellszám és egy lista alapján Ireland vagy UK

 64. @77pitbull: sorozatszám első 5 számjegye?

 65. 88007

 66. @77pitbull: elméletben ha lefrissíted a basebandet véletlenül ezt akkor is lehet függetleni, mert vissza lehet downgradelni a baseband verziót úgy, hogy először felrakod az ipadbb-t, majd után visszateszi az utolsó függetleníthető verziót. rakd fel a repo.bingner.com repo-ból a sam nevű tweak-et.

 67. ezt megcsináltam tegnap, mármint az ipad bb és onnan down…
  feltettem

 68. @77pitbull: akd fel a repo.bingner.com repo-ból a sam nevű tweak-et. így meg tudjuk nézni milyen függő

 69. @ToniSlow: feltettem, hol-mit keressek?

 70. @77pitbull: more information-nél mit látsz?

 71. Egyáltalán, honnan tudom meg 100%-ba hogy tényleg gyári független e egy készülék?

 72. @77pitbull: itunes megmondja. szóval. mi van a beállítok/SAM/more information-nél?

 73. AcvationState:FactoryActivated
  Imei: az imei száma
  mi kell még?

 74. @77pitbull: factory activated az nem jó. az azt jelenti, hogy ez egy hackivált fw, amit gondolom vagy redsnow-al, vagy snowbreez-el hacktiváltak. és így a push értesítések sem mennek, az aksi is jobban merül. utilites-ben van olyan revert lockdown to stock? ha igen nyomd meg. majd menj ki a sam főmenüjébe ott van egy enabled mező. az legye kikapcsolva, azaz a kapcsoló fehér legyen

 75. @ToniSlow: rendben, megtörtént minden

 76. @77pitbull: ok. akkor csatlakoztasd itunes-hoz. mit reagál rá?

 77. kell bele sim kártya?

 78. @77pitbull: nyilvánvalóan igen

 79. @77pitbull: miért most nem használod ezt a készüléket?

 80. most nincs benne, de már tettem 🙂
  the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported
  Only Compatible SIM card from a supported carrier may be used to activate iPhone

 81. @77pitbull: ok. ebből tudjuk hogy nem független. gondolom ultrasnow fent van. namost: az enabled mezőnél billents át a kapcsolót, tehát legyen engedélyezve, a method maradjon automatic. ha ez megvan akkor zárd be az itunes-t, nyisd újra, és csatlakoztasd újra a telefont

 82. @ToniSlow: ugyan az mint az előbb

 83. @77pitbull: az nem lehet. ha fent van az ultrasnow, és szoftveresen független akkor mennie kell. bb downgrade után leszedted az ultrasnow-t és újraraktad? mert ha nem azt azért meg kellene csinálni…térerő van?

 84. persze, tudok is vele hívni, enabled bekapc, method auto detect

 85. @77pitbull: more information-nél mit van? deactivated?

 86. unactivated

 87. @77pitbull: utilites-ben nyomj egy deactivate iphone-t, sam legyen enabled, utána csatlakoztasd itunes-hoz

 88. @ToniSlow: semmi változás 🙁

 89. @ToniSlow: megcsináltam 3x, most behozta az Iphone adatokat Itunes

 90. @77pitbull: akkor more informations: wildcard activated igaz? sam details-ben mi az imsi eső 5 számjegye?

 91. @ToniSlow: igen az, az első 5 szám:
  23410

 92. @77pitbull: O2 UK az eredti szolgáltató. ezzel a kis művelettel azt értük el hogy megtudtuk milyen függő, illetve azt hogy utólagosan aktiváltuk, tehát a push értesítések menni fognak. ezt ki is próbálhatod ha letöltöd az appstore-ból az ipusher nevű programot.

 93. köszönöm, és gondolom az IOS6-ot még ne tegyem fel amíg nincs rendes JB hozzá, igaz?

 94. @77pitbull: szerintem nem érdemes, hacsak nem ragaszkodsz hozzá hogy 4.x-ről mindenképpen frissíts. majd ha frissítesz akkor egy olyan ipsw-t kell csinálnod ami nem frissíti a bb-t, és akkor nem kell majd újra a bb downgrade-et végigjátszani, viszont ezt a sam-es aktiválást mindenképpen. most hogy megy a push rendesen fog működni minden. a sam-nek az a lényege hogy akkor is legyen normális aktiválásod ha nincs eredeti kártyád

 95. @ToniSlow: Értem, jó lenne Icloud is, de megvárom a rendes J-t 6-hoz. Köszönöm!

 96. @ToniSlow:
  A cutyoursim.com 170$ lenne a spanyol vodafonos iphone függetlenítés a rebelsimcard.com-on és a cellunlocker.net nincs spanyol vodára lehetőség :S hát ez egyre rosszabb… :(((

 97. Az lenne a kerdesem, varhato 6.0 hoz magyar bill.fix?

 98. Sziasztok,

  Van egy iPhone 4 em 4.12.02 -es firmware-el és iOS6 ra frissített oprendszerrel.
  A készülékem Magyarországi T-mobil függő. Megoldható, hogy vegyek egy eredeti t-mobil sim kártyát ehhez a módszerhez de a lényeg, hogy elvileg nem kell hozzá.

  A kérdésem az lenne, hogy működik-e még ez az eljárás illetve, ha igen hogyan tudnám eszközölni?

  Már próbáltam többször végrehajtani a lépéseket amiket neten is írnak meg ti is, de nem jött össze :/

  A készüléket úgy vettem, hogy nincs átírva a nevemre így a szolgáltatónál hiába kopogtatnék :/

  ui.: természetesen jailbreakelt a készülék igaz hogy csak tethered van rajta.

 99. @n0m4d: de mégis milyen eljárás működik-e? mert a fenti cikkben három (és egy fél) módszer is le van írva, de ebből az említett készüléken az írt baseband miatt kizárólag a hivatalos módszer lehetséges. (vagy a félhivatalos, de SIM ahhoz sem kell.)

 100. @Jadeye: A SAM-es megoldás érdekel. A szolgáltatóhoz nem tudok bekopogni, mert még ha írnék is egy adásvételt azzal akitől vettem szerintem nem ő volt az első tulaj :/

  A SAM es megoldás azért érdekelne, mert próbálgattam az itteni leírások alapján de az itunes azt írta ki, hogy nem támogatott sim kártya.

 101. @szemi: @szemi: Üdv. Szemi
  Ugyanabban a cipőben vagyok mint te. Illetve majdnem. T-mobilos Iphone 4m van, nagyon szuper sosem adnám el, imádom.
  Azonban a cég ahol dolgozom, szolgáltatót váltott T-mobilról-Vodafone-ra, és nem tudom a flottás kártyát használni.
  Sajnos nem tudom használni a telóm az új kártyával. 🙁
  A kérdésem, illetve a feltevésem annyi lenne, hogy mit szólnál egy az egyben való cserére. Így mindketten jól járnánk, és nem a szekrényben csücsülne az Iphone-unk. Az enyém sima 4. De te is tudod, hogy valójában semmi különbség a kettő közt. Fekete használt, de újszerű, nincs összekarcolva.
  Várom mielőbbi visszajelzésed, a későbbi csere érdekében.
  Üdv Cancun

 102. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy iPhone 3G-t 4.2.1-es firmware-rel és 05.15.04-es baseband-del lehet-e függetleníteni és hogyan?
  Köszönöm előre is!

 103. @n0m4d: a SAM-es megoldás már nagyon régóta nem működik.

  @Daviddds: iPad baseband, majd azt kell downgrade-elni a 05.13.04-es basebandre, de ezt fent írjuk is.

 104. @Jadeye: Köszönöm. De akkor nem tudom majd használni pl a GPS-t, illetve nem tudom még milyen problémák jelentkeztek az ipad baseband-del, vagy meg lehet oldani?

 105. @Daviddds: olvasd el mégegyszer, amit írtam: felteszed az iPad basebandet, majd utána fogod tudni downgrade-elni a függetleníthetőre. ergo nem lesz rajta iPad baseband, csak a folyamat során.

 106. @Jadeye: Rendben, köszönöm szépen a segítséged.

 107. Ha én aktiválni szeretném az iPhone 4S készülékemet akkor az mind1 hogy egy másik T-Mobilos Simkártyát használok? Vagy azt kell amit vételnél kaptam??

 108. @aang: teljesen mindegy, csak ahhoz a szolgáltatóhoz kell tartozzon, amilyen függő a készülék. még lejárt kártya is lehet.

 109. @Jadeye: Köszönöm szépen! 🙂

 110. @ToniSlow: Ma újratettem a készüléket és próbáltam a SAM-ot, mindent úgy csináltam ahogy írtad és akkor jó is volt, de sajnos most nincs push.
  Mit lehet tenni?

 111. @77pitbull: szerezz egy olyan kártyát, amilyen függő a készülék, lejárt is jó.

 112. @77pitbull: SAM-ben deactivate iphone, clear push, majd itunes-al aktiváld újra. meg fogja oldani….

 113. @ToniSlow: aktiválja, de a push nem megy sajnos.

 114. @77pitbull: mondom, szerezz egy hozzá való kártyát. sokkal egyszerűbb, és minden esetben működik. viszont a deactivate nem minden esetben segít, érdemes egy teljes restore után a gyári kártyával aktiválni.

 115. Sziasztok! Függetlenítéssel kapcsolatban. Haverom Ausztriában dolgozik és összegyűltek a pontjai az ottani T-mobile-ban, 40 euroért vett egy Iphone 4S-t. Van lehetőség valahogy függetleníteni, hogy itthon lehessen használni. Köszi előre is.

 116. @gelmil: erről szól a fenti cikk. a hivatalos függetlenítéshez vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, és ők elmondják a pontos részleteket.

 117. Sziasztok.
  Szeretném a 4-es magyar vodás szifonomat függetleníteni, amihez elvileg minden feltételem adott. (Én vettem előfizura 2 év hűséggel ami idén dec. 1-én járt le, nevemen van, számla/szerződés/garancia papír megvan, JB-elve soha nem volt, vodánál azt mondták mivel lejárt a hűségem 2500HUF-ért meg is csinálják nekem.) A kérdéseim a következők lennének:
  1. Írták néhányan, hogy gond lehet a függetlenítés után az APN beállítással, ez akkor is probléma lehet, ha hivatalosan a szolgáltató függetleníti, vagy csak az egyéb nem hivatalos megoldásoknál jelentkezik ez?
  2. Azt is olvastam itt, hogy amikor rádugod a telót, egy másik szolgáltató sim-jével kell aktiválni, na most a környezetemben jelenleg csak vodás microsim-ek vannak, így csak vodással tudnám aktiválni/itunes-ra rádugni, ez gond lehet?
  3. Mitől függ, hogy kell-e restore az eljárás során? Jó lenne ha nem kellene, mert per pillanat azt nem tudom megcsinálni (ahhoz egy full szikron/backup kellene, amihez nincs elég helyem a gépen per pillanat…)
  A teló: iPhone 4, iOS: 4.2.1, fw: 03.10.01
  Remélem valaki fel tud homályosítani! 🙂

 118. @nickgrabowski: semmi APN problémád nem lesz. ameddig nem teszel bele nem vodás kártyát, addig nem feltétlen írja ki, hogy független, restore nem minden esetben szükséges. ugyanakkor ha úgysem jailbreakeled, akkor érdemes lehet a 6.0.1-et feltenni, amivel az adataid a készüléken maradnak. abban a pillanatban, hogy nem vodás kártyával próbálod aktiválni, biztosan ki fogja írni, hogy független lett. ezt később bármikor meg lehet tenni, nem kell most azonnal.

 119. @Jadeye: Kösz a gyors választ! A 6-os iOS-t hanyagolnám, haverom mióta felrakta megbánta. Szerinte lassúbb lett, az ingyenes vodás iGO is sza…szik, meg még néhány megvett progi is, a Maps sem az igazi, és szerinte kicsit gyorsabban is merül. Igazából nekem nem hiányzik semmi a 4-esből semmi, a fenti szívások pláne nem… Köszi még egyszer a segítséget! 🙂

 120. @nickgrabowski: a merülős és a többi problémát legtöbbször megoldja egy tiszta restore, ami után az adatokat vagy egyáltalán nem, vagy maximum manuálisan állítja vissza az ember. bővebben: http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

  a térképek már más kérdés.

  viszont ha nincs SHSH-d semmihez, ami 6.0 előtti, akkor a restore esetén csak a 6.0.1-et fogja feltenni (vagy azt, ami a restore idején épp a hivatalosan elérhető legfrissebb).

 121. @Jadeye: Hát ez rossz hír. Ha iOS 4-ről váltok 6-ra, szerintem nem jó ötlet mindent backupból visszarakni. Olvastam az ibackupbot cikket, jónak tűnik. Igazából nekem a névjegyzék és a wifi jelszavak lennének a fontosak. Ebbe a progiba lehetőség van kiválasztani a wifi jelszavakat? Esetleg msá módszer a kinyerésükre?

 122. @nickgrabowski: még azt hozzátenném, hogy a 4.2.1-es, tehát a jelenlegi SHSH-t a redsn0w fetch opciója le tudja menteni, tehát ha más nem, az meglesz.

  az iBackupBot esetén azt teszed vissza, amit csak akarsz. a névjegyzék és a legtöbb fájl helyéről van külön cikk linkelve, a “Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?” című. az alapján láthatod, hogy melyik fájlokra lesz szükséged. a Wi-Fi jelszavak a keychainben vannak.

 123. @Jadeye: Hello! Kösz a választ, annak ellenére, hogy most vette a telefont a kinti szolgáltatónál kérheti a függetlenítést? Más megoldás Gevey, stb

 124. @Jadeye: Örök hála, hogy felhomályosítottál. Elvonatkoztatva ettől a függetlenítési mizériától, tudsz valami módszert amivel megnézhetem a wifi-jelszavaimat? AppStore-os megoldást eddig nem találtam amivel bele tudnék nézni, ami vicces, mert ha egyszer már beírtam, utánna miért nem tudom megnézni?

 125. @nickgrabowski: jailbreakelt a telefonod?

 126. Sziasztok!
  Van most egy iPhone 3GS-em, 4.3.3-as szoftverrel, iPad baseband-el. Szeretném 5.0.1-re vagy 5.1.1-re update-elni, de sehogy sem akar összejönni. Custom fw-el próbálkoztam, mindíg valami hibaüzennettel visszadob az iTunes, pedig pwn dfu módba van rakva a telefon. Próbáltam úgy is, hogy megy a háttérben a tinyumbrella TSS szerver,de úgy se akar összejönni. Valaki tudna segíteni, hogy hol rontom el? Egyébként alapból amerikai at&t függő a telefon és magyar vodafone-al akarom használni.

 127. @rosco: van shsh-d az 5.1.1-hez? lehet az ipad bb-t is le lehetne szedni… mi a sorozatszámod eleje? 3-5 karakterig érdekes.

 128. @ToniSlow: 5.0.1-hez van a tinyumbrella szerint. Sorozatszámom 3-5 karaktere: 017

 129. @rosco: a te készüléked downgradelhető ha minden igaz. redsnow-al csinálj egy customot az ipad bb miatt majd fűzd össze az shsh-val. rakd pwned dfu-be, shift+restore, betallózod neki ami csináltál és felrakod. ha ez megvan akkor jb redsnowal, újra felrakod az ipadbb-t. ha ez is kész, akkor ismét redsnow, csak a downgrade ipad bb opciót választ, install cydia pipát vedd ki. ekkor vissza rakja az utolsó függetleníthető bb-t, így visszakapod a gps-t. 0.9.14b2-es redsnow-t használj. egyébként a cydia is kiírja elvileg miylen shsd. van, és a redsnow-al is le tudod kérdezni.extras->shsh>qurey. ha minden ok akkor cydia-ból mehet fel az ultrasnow, majd a sam-el újra aktiválsz hogy menjen a push. mielőtt nekilátsz ezeknek a dolgoknak a host file-t pucold ki a tinyumbrella miatt. (amennyiben windows-os gs.apple.com elé #, majd indítsd újra a géped)

 130. @ToniSlow: “redsnow-al csinálj egy customot az ipad bb miatt majd fűzd össze az shsh-val. rakd pwned dfu-be, shift+restore, betallózod neki ami csináltál és felrakod.” már ez nem megy. hiába csináltam meg a cfw-t, shsh-val, egyszerűen nem engedi felrakni. A hosts file-ból is kitöröltem amit kellett.

 131. @rosco: De az itunes milyen hibát ír?

 132. Sziasztok,

  Kaptam egy osztrák sima iPhone 4-est, reseteltem mindent rajta, és próbáltam a redsnow-t.
  (azt írta, hogy 4.3.4, 04.10.01) így elvileg mehetne a dolog, sikerült dfu módba tenni, lefutott az ananász, és kiírta, hogy done. de az iTunes még mindig nyafog, hogy nem jó a sim, ilyenkor mi a tenndő?

 133. @Eyesis: Akkor lefordítom magamnak: függetleníteni akarsz egy i4-et viszont nem jó neki az a sim amivel használnád a jb lefutása után sem. Jól gondolom? Ebben az esetben: a jailbreak nem függetlenítés.A jailbreak-el aláíratlan programokat tudsz futtatni nem szolgáltató függetlenné tudod tenni a telót.
  Az említett baseband-el kapcsolatos tudni valók le vannak írva a fenti cikkben. Nem gondolod, hogy mielött kommentelsz valamit elkéne olvasni?

 134. @Eyesis: Gevey-vel működni fog.

 135. udv mindenki!
  lenne egy 4s 16GB T-mobile (német) MD239D amit függetleníteni szeretnék. iOS 6 (10A403) van rajta 3.0.04 baseband. Valakinek ötlete? Gevey-t nem szeretnék hasznalni, T-nel voltam azt mondtak 2014 februarjaban lehetseges. neztem az egyikotok alltal ajanlott CELLUNLOCKER oldalt 79 dollarert fuggetlenitenek, de nem merek nekiugrani amig nem tudom,h 100% mukodni fog!
  kosz a valaszokat
  Tom

 136. @fotom: @Fapuma77 visszajelzése alapján működik.

 137. Én az ebay-en vettem a függetlenítést. elküldtem e-mailben az IMEI számot, két napra rá már független volt.( iPhone 4S ). AT&T függő volt. és sem az apple sem az AT&T nem akarta függetleníteni, mondván hogy nem hivatalos viszonteladótól vettem. így maradt az e-bay…

 138. Osztrák(orange) iphone 4s-t lehet függetleniteni magyar szolgáltatónál?
  A fent leirt függetlenitési alternativák mellé ezt találtam (?) :
  [link törölve.]

  Ez most akkor hogy müködik?

 139. @t5r5k: le van írva a cikkben: “Minden egyes készülék hivatalos függetlenítése eredendően csak a saját szolgáltatójánál intézhető, tehát a magyar T-mobile nem tudja mondjuk a német T-mobile-függő készülékek esetén benyújtani az ügyfél nevében a kérelmet.”

 140. @budcsi: mennyibe kerult? esetleg linket tudnal kuldeni?

 141. @fotom: 4 vagy 5€ volt már nem emlékszem pontosan, beírtam az ebayen, hogy iphone unlock at&t (majd rengeteg találatot beadott) és kiválasztottam egy olyat aki a legtöbb pozitív feedbacket kapta. kár hogy nem jutott eszembe hamarabb, március óta gevey sim-eztem…

 142. Hellosztok!!!! Lenne egy kerdesem ki tudna segiteni az iphone 4-emet kifuggetleniteni???? Verzio: 6.0(10A403)
  Modem firmware 04.12.02
  Sehol se talaltam meg ehhez valo gevey sim-t:(
  Elore is koszonom a valaszokat!!!

 143. @asroma1990: a készülék eredeti szolgáltatója tudna, ha megfelelsz a feltételeknek. gevey erre a baseband verzióra nincs.

 144. Mostanában nem követtem a függetlenítéses dolgokat, mert nekem működik a SAm-es dolog, viszont haverom az előbb említett 4.12.02-vel kapta a külföldi függő iPhone 4-et. Látom nincs gevey, tehát egylőre akkor nincs semmilyen mód a függetlenítésre?

 145. @asroma1990: Szia,,nekem is ez a telom van,,,sikerul valami megoldast talalnod akkor szolhatnal,,,,
  Én mar probaltam a Tmobilnal telefonosoknal es meg semmi ,,,
  ha tudok valamit szivesen szolok neked.
  Valszod varom es koszonom,

 146. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

 147. Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne hogy van egy 3GS 32 GB , 4.1 es jailbreakem amit azután raktak rá miután frissitettem véletlenül iOS 6 ra iTunes-on szóval “i am not happy” mert ugy tudom 5.1.1 et is rátudnám tenni valahogy, viszont igy szinte semmit nem tudok letölteni rá. installious-t meg nem találom… csak a Cydiát

  Megköszönném a segitségeteket!

  Üdv: macedem

 148. Udv

  segitseg kellene iPhone 4 5.1.1 (baseband 04.10.01) gyarilag fuggetlen telo (egyebkent ugy nez ki ez orszagosan korlatos?? Belgiumban minden kartyaval megy itthon nem fogadja el a Telenor kartyat :S)
  mit erdemes tenni?? jailbreak Absynthal az majd basbendet frissit es lehet fuggetleniteni is?? vagy ezt fuggetlenitsem?? vagy??
  shsht leszedtem tyniumbrellaval 3 felet mentett le, ez normalis??

  koszi

 149. Hello.
  Van rgy iPhone 4 esem ios 6.0.0 es megneztem egy iphone 5 es mikor megnyomtam 2x a home gombot es eltolom az also sort balra teljesen es rakatintok a megosztasra akor az 5 behoz egy uj uldalt es a 4 nem az 5 meg tudom osztani az apple tv tukrozes es a 4 nem mutatja aszt a pontot hogy tukrozes tudja valaki miert?
  Kerlek valaszojatok.

 150. @macedem: Nem egészen értem mi a problémád. 4.1-et jb-eltél, aztán frissítettél 6-ra, majd azt is jb-elted és az a gondod, hogy az eszköz amivel jb-eltél az nem rakta fel a Cydiát az Installousszal együtt. Ez történt? Mert nagyon másképp nem tudom értelmezni.
  De, ha ez történt akkor nincs semmi baj hiszen a jb-vel nem települ az Installous.

 151. @tomigonzo: Az Absinthe nem frissíti a basebandet az csak jb-el. A te bb-d, ha a nem hivatalos függetlenítési módokat nézem akkor a tied függetleníthető Gevey-el. De ennek semmi értelme hisz a tiéd gyári független (elmondásod alapján). Esetleg csinálj egy Network resetet és úgy próbáld meg.

 152. @hSn0wQ: h
  az a fura, hogy a telafon belga ott megy minden kartyaval, most epp itthon vagyunk es a telenoros kartyaval pint ker, aztan “no service” (ez mondjuk elofordult mar belgiumba is, 1x2x), manualis halozatvalasztasnalal megtalalja a Telenort de “restricted network”-t jelez, ezt miert csinalja? otlet?

  koszi

 153. @hSn0wQ: 5.1.1 jb volt rajta véletlenül ráfrissitettem eredeti 6 ra és most visszarakták 4.1 -re

 154. @macedem: Ok, de még mindig bem értem a problémát. Az a baj, hogy nem települt az installous? Vagy nem találod a cydia repoid között? Vagy mi?

 155. @tomigonzo: Leírtam, hogy csinálj network resetet. Ez az ötletem.

 156. @hSn0wQ:
  az megvolt, helyzet valtozatlan
  koszi

 157. @tomigonzo: Akkor tedd újra az 5.1.1-et (olyan technikával ami neked kell) és úgy próbáld meg!

 158. Valaki tudna irni olyan oldalt ahol függetlenitette az iphoneját és nem átverés?

 159. @iGuy: magyar szolgáltatós készüléket egyik sem fog tudni. milyen függő?

 160. @vycman:
  nálam ugyan ez a helyzet :C

 161. Sziasztok!
  A következőkben szeretném a segítségeteket kérni: adott 2db sima 4-es iphone 6.0.1-es fw-vel, 4.12.02-es BB-vel. Függetleníteni szeretném. Külföldi leírásokat olvasván olyan leírást találtam, amivel “elvileg” ultrasnow-val + egy hozzá tartozó fix-el nyitható, de ez a módszer nem jött be. Jailbreakeltem, feltettem a megadott csomagokat, de a telók nem lettek függetlenek. Tovább olvasván olyan leírást találtam, amivel a BB-t vissza lehet butítani az 01.59.00 verzióra, viszont ehhez 5.1.1-es fw-re van szükség. Ebben a buktató az, hogy a telók még sosem láttak 5.1.1-et és az shsh sincs meg hozzá, csak az 5.1-es hez. Kérdésem a következő: nem lehetséges butítani az 5.1-el? Abból indulok ki hogy ugyebár a 6.0.1-es fw-t is az alap 6.0-ás fw-vel jailbreakeled. Vagy nincs rá semmilyen módszer shsh-t előállítani 5.1.1-hez? Elnézést ha kicsit értetlen a dolog, de nagy segítség lenne. Bármilyen megoldást (már ha van) elfogadnék. Köszönöm!!

 162. @earbash: a fentebb vázolt leírások, amiket olvastál, mind valótlan. sem a 04.12.02-es basebandet nem tudja függetleníteni az ultrasn0w (ez le is van írva a cikkben), sem a baseband nem downgrade-elhető.

  az egyetlen lehetőséged, ahogy a fenti cikkben is írtuk, a hivatalos (vagy félhivatalos) módszer. semmi más, hiába próbálkozol vele.

 163. Szia ”Jadeye” lenne egy nagyon fonos es igen surgos esetem ugy mond kerdesem van nekem egy iPhone 4s -em a kerdesem az lenne h mar csinaltam ilyent es altalaban mukodott is csak meg 4s el nem foglalkoztam fuggetleniteni kellene a telefont UK telefon a szolgaltato meg giffgaff en meg nem halotam rolla meg van az eredeti sim es mukodik is a verzio az 5.1 es a bb 2.0.10 -es hogyan tudnam egyszeruen fuggetleniteni sajnos csak gevey sim pro-m van ami neki nem jo ahogyan ertesultem fentiek szerint, SAM-el kellene probalkoznom?
  Legyszives adj egy otletett elore is koszonom.

 164. @ecstassy: a SAM-es függetlenítés lehetőségét az Apple egy-másfél héttel a dolog kipattanása után bezárta, tehát azzal hiába próbálkozol, már nem fog menni.

  az említett készülék hivatalos függetlenítése az O2 nevű szolgáltatón keresztül lehetséges, mert a giffgaff csak egy virtuális szolgáltató, ami az O2 hálózatát használja. ez egy google keresés után azonnal kiderül, mert a szolgáltató oldala az első, a róla szóló wikipedia szócikk pedig a második találat. (It operates as a mobile virtual network operator using the O2 network.)

  ráadásul a giffgaff oldalán is van leírás, hogy hogyan lehetne függetleníttetni a készüléket, akár a hivatalos, akár a félhivatalos módszerrel.

  az említett gevey valószínűleg nem eredeti, mert a gevey oldalán ilyen típus nem található. iPhone 4S-hez gevey ultra S kell.

 165. @Jadeye:
  koszonom az infot es akkor ezt a verziot nem hivatalosan hogyan tudom megoldani?

 166. @ecstassy: úgy, hogy veszel egy függetlenítést: “a giffgaff oldalán is van leírás, hogy hogyan lehetne függetleníttetni a készüléket, akár a hivatalos, akár a félhivatalos módszerrel.”

 167. @Jadeye:
  szoval ez az egy megoldas maradt ertem koszonom a valszaid es a faradsagodot is 🙂

 168. @ecstassy: ez lenne a legcélszerűbb, mert onnantól maradandóan független lesz. vagy vehetsz egy gevey ultra S-t is, de mivel a (fél)hivatalos megoldással elért függetlenítés még sokszor olcsóbb is lehet, mint a gevey, inkább a félhivatalos, mint a gevey.

 169. rendben szerintem az lessz koszonom a tanacsokat szep estet.

 170. jadeye, aztirja a telo h Carrier 13.0 függő, de a google nem is hallott róla 🙁 mivel lefrisitettem a telot 5.0.1-re a BB is frissüt(04.12.02.), ugrott a gevey.A telo egyebkent használtnak lett véve gevey-el függetlenitve. ha barmi lenne szivesen venném 😉

 171. @Jadeye:
  Szia
  iPhone 4 függetlenítés ügyben kérném segítséged.
  Vodás vagyok hivatalosan vettem a telefont lejárt a 2 év mondták hogy 2500 Huf és gyári független lesz.
  Nem kell bent hagyni csak felveszik imei szám alapján és küldenek majd egy kódot amivel nekem kell megcsinálnom.
  Eddig rendben vagyunk,csakhogy jb-elt a teló nem lesz ebből para?
  Nyomassak neki egy restore-t előtte?
  köszi

 172. @Jadeye: köszi 🙂 idáig ez is nagy segítség.
  megnéztem aztirja hogy USA AT&T vagy Verizon vagy Sprint model: (MC608LL)
  megis volt hozzá egy gyári kártya csak a fater kidobta 🙁
  de ő is AT&T-re emlékszik 😀
  1. akkor most AT&T biztos?
  2.lenne olyan oldal ahol egészen olcsón lehetne függetleníteni? mert ebayen 10-20$ irnak

  elöre is köszi 😉

 173. @xnotimeforlovex: semmi para nem lesz, de a restore szükséges lehet, ha az iTunes nem írja ki magától, hogy független, de ezt fent le is írtuk. tehát muszájnak nem muszáj, de szükséges lehet.

  @iGuy: a baseband alapján ez iPhone 4, és ha amerikai, akkor csak AT&T-s iPhone 4 lehet, mert a Sprint esetén CDMA-s lenne, és CDMA-s iPhone 4-be nem lehet SIM kártyát tenni. az ebayes dolgokban nem bíznék, írj @chronic kollégának twitteren.

 174. hello
  Kulfoldon vagyok es tobb esetben vasaroltam mar iphone 5-os keszulekeket amit gyari fuggetlenkent arultak,Soval hogy tudom meg nezzni a keszuleken hogy valoban GYARI FUGGETLEN E ha a doboz csomagolasa meg original?mert en ugy tudodm az apple adatbazasisaban se hol nincs feltuntetve

 175. @Jadeye:
  Tesso legalabb egy mukodo linket addnal meg .Mert ez nem 100% os:)

 176. @marconasty: 100%-os nincs, de ha végigolvastad a cikket, abban van egy IMEI alapú is, amit a hozzászólásokban olvasható okokból sem ajánlunk.

 177. @Jadeye:
  Okés köszi,hülyén fogalmaztam meg a kérdést.
  Igazából az érdekelne hogy ha elkéri a telómat a vodás csóka nem fogja-e visszadobni,hogy ez bizony jb-elt?
  Mert elvileg azt mondták bele fog kukkantani az imei szám miatt!

 178. @xnotimeforlovex: elvileg nem, de ehhez nem is kellene a készülék, mert a szerződésen rajta van az IMEI. de akkor restore-old.

 179. akkor még annyi lenne hogy a cellunlocker.net-nevű oldal kinek működött még mert ott estleg 40$ért megnézném…

  Köszi 🙂

 180. Sziasztok!

  Az mitől lehet, hogy anno SAM-el függetlenítettem az én kártyámra az i4-et, és most újra gevey-vel akarják használni, és nem importálja a kontaktokat, az üzeneteknél csak íni lehet, olvasni nem. Illetve az én számomat írja ki felül a kontaktoknál. Nem volt restore-olva a telefon, csak manuálisan töröltem az addressbookot, kontaktokat stb. ssh-val.

 181. Illetve, ha most hivatalosan függetlenítettem, akkor mennyire zavar be a SAM? Mert olvastam valamit, hogy restore-olni kell miatta meg a redsnow-val deaktiválni?

 182. üdv
  lenne egy i4 4.3.3 al használom geveyel angol voda függő. Szeretnék 5.0 fölé menni! sajnos elveszek a sok írásban tudtok ajánlani valamit hogy hogyan függetleníthetném? 🙂

 183. @vycman: ha restore-olod, az nagyjából mindent megold, utána már semmi deaktiválás nem kell.

  @Miklós: baseband megtartása mellett például redsn0w-val frissíted arra a firmware verzióra, amihez van SHSH-d, vagy 6.0.1-re. csak az a lényeg, hogy a baseband ne frissüljön, mert másképp nem működik majd a gevey.

  vagy elintézed a hivatalos függetlenítést, és elbúcsúzol a gevey-től, és arra frissíted iTunes-ban, amire csak szeretnéd.

  de ha nem vagy benne biztos, hozd be a szervizünkbe, és a kollégáink megcsinálják.

 184. mindenféleképpen szeretnék búcsúzni a geveytől! Hivatalosan nem igazán tudom függetleníteni mivel Angol vodafone függő! vagy van valami alternatíva?

 185. @Miklós: ez van leírva a cikkben. első körben vedd fel a szolgáltatóval a kapcsolatot mondjuk emailben. ha elutasítják, mert nem felelsz meg a feltételeknek, stb, akkor lehet továbbmenni.

 186. Sziasztok!

  Ha az AT&T-nél hivatalosan akarnám függetleníteni az iPhonet(ismerősön keresztül), és mondjuk blacklistes lenne akkor mit csinálna az AT&T?
  mert nem szeretném ha az ismerőst kellemetlen meglepetés érné…

 187. @iGuy: ebben az esetben ne az AT&T-nél próbálkozz, de ők maximum visszautasítják. csak a bizonyítottan lopott készülékeket feketelistázzák, és azt is csak július óta, korábban nem volt ez jellemző.

 188. udv.

  iPhone 4s vodashoz tehat 6.0-ig jo a Gevey Ultra S?

 189. @Ombika: a gevey oldalán fentvan, hogy mihez jó, tehát 6.0.1-hez is: “Works with Modem Firmware 2.0.10, 2.0.12 and 3.0.04”

 190. @Jadeye: Hali!Iphone5 vodafone függőhöz létezik-e gevey sim mert külföldi oldalakon hirdetnek + neten is találtam hirdetést, hogy iphone 5 eladó gevey simmel független(Barakka gsm-nél) viszont a gevey oldalán coming soon…

 191. @Ombika: ha a geveynél coming soon van, akkor az nem gevey, innentől meg már kissé rezeg a léc… persze ettől még lehet valami olyan, ami *elvileg* működhet, de míg az eredeti gevey már bizonyított, addig valami ismeretlen forrásúban már kevesebb a bizalom. látatlanban nem venném meg (én mondjuk eleve nem vennék geveyes készüléket), csak ha kipróbáltad, és tényleg megy, viszont egy óvatlan frissítéssel még ilyenkor is pillanatok alatt vége lehet.

 192. Nem is ugy irta,h gevey simes,csak en ebbe bizom,mert ezt mar lattam mukodni iphone4-nel.. De egyelore ugy tunik,h nincs megoldas ra csak gyari fuggetlenbe… Ovatlan frissites pedig elegge elkepzelhetetlen,mert egyertelmuen az ember nem nyom ra a frissitesre , nem?! Udv

 193. Sziasztok!

  Volt szerencsém hivatalos függetlenítéshez A Vodánál!
  Leírnám hogyan is zajlott ha esetleg másoknak is kérdése lenne ezzel kapcsolatban.
  iPhone4 16Gb-os készülék
  Lejárt a 2 év hűségidőm ezért 2500 Huf volt a procedúra költsége.

  Bementem a Vodába kérvényeztem a függetlenítést természetesen IMEI szám
  alapján csinálják így azt ellenőrizték.
  Miután minden rendben volt mondták hogy 5 munkanapon belül kapok egy levelet amiben le lesz írva a folyamat amit otthon kell elvégezni.

  Hivatalos függetlenítés folyamata:
  1.Teló kikapcsol,egy másik szolgáltató kártyája belerak.(én T Mobilossal csináltam)
  2.Teló visszakapcsol,iTunes elindít.
  3.Szinkronizálás.
  4.Kész a függetlenítés

  Remélem tudtam segíteni!
  Üdv mindenkinek

 194. Jah azt kimaradt hogy iOS 5.1.1. untethered jb.
  Voltak kétségeim hogy ez bezavarhat de nem így volt.:D

 195. Srácok!
  Hozzám jutott egy 4S, BB: 3.0.04. Szoftveresen nem tudom függetleníteni, csak geveyyel?

 196. @sdforlife: iPhone 4S-re sosem volt szoftveres függetlenítés, de ezt a fenti cikkben is láthatod. Gevey vagy hivatalos függetlenítés.

 197. Sziasztok.
  Egy ideje kiestem a ritmusból, szóval nem vagyok teljesen up to date és már nem is i4-em van, így most egy kis segítségre/linkre/útba igazításra lenne szükségem.
  Adott i4, angol Three függő, DE!! a baseband még a függetleníthető fajta, nem lett frissítve ezer éve, így az fw sem mai. Szeretném viszont ha a lehető legújabb, de stabil és untethered jailbrakkel törhető rendszer lenne az i4-en úgy, hogy a gevey-vel továbbra is menjen.
  Elrontani tudom könnyű, így nem kockáztatnék, de megköszönném, ha valaki segítene, mi a teendőm.
  Köszönöm!

 198. @best_unideb: sn0wbreeze custom 6.1, ami nem nyúl a basebandhez.

 199. Kedves Jadeye!
  Kb 3 hete vettem egy használt iPhone 3GS-t Pécsett, mert külföldi munkavállaláshoz kellett volna egy független teló. Direkt 3GS-t vettem, mert gondoltam, a szolgáltatóval kódoltatták ki, de nem, mert Ultrasnow-val. A BB-je 05.13.04, new bootrom és iOS 5.1.1 volt rajta. Otthon működött Telenoros SIM-el (feltöltős), de a magyar “térerőből” kilépve “no service”-t mutat. Majdnem mindent megpróbáltam amit a neten találtam, végül pedig a következőt:
  1. Jailbreak Snowbreeze-el BB megőrzéssel 6.1-es IPSW-sel (SimpleMode)
  2. A Cydia telepítette az untethered evasion JB-t
  3.telepítettem az Ultrasnow 1.2.8-at
  4. iPhone-t kikapcsoltam , majd be, betettem a SIM-et
  5. “no service” még mindig

  A legfurcsább az, hogy ha bemegyek settings menube, akkor néha látható (ha éppen nem keresi éppen a hálózatot), hogy a pl a norvég N Telenor hálózatán van (Carrier-nél látható), és ha autómatikusról, manuálisra állítom a hálózat kiválasztását, akkor ki lehet pipálni a Telenor-t, de “Restricted Network” hibaüzenet pattan fel és marad a “no sevice”.
  A SIM-et is felismeri, mert az ICCID-jét kiírja az “about” menüben.
  Olyan mintha “félig lenne függetlenítve” a telefon, mert a SIM kártyát elfogadja, de semmilyen hálózatra nem jelentkezik fel.
  Szerinted mit lehet csinálni? Érdemes még szoftveresen próbálkozni?
  A készülék 45ezerbe került és legalább 150 dollárba kerülne a “factory unlock”, ami nem érné meg (UK Hutchison vagyis 3-re van kódólva), de ha tudnék szerezni egy hivatalos papírt arról, hogy az előző tulaj angliából kitől vette, akkor talán lenne arra esélyem, hogy a “UK 3” 15 fontért kikódolja.
  Arra gondoltam, hogy még egy dolgot nem próbáltam: iOS 6.0-ra downgrade-elni és azon futtatni az Ultrasnow-t. Nem tudom, hogy van-e értelme.
  Az a gyanum, hogy a teló valami “csodának” köszönhetően csak Magyarországon független, de lehet, hogy ott sem, mert csak 1 SIM kártyát próbáltam ki vele…
  Előre is köszi a segítséget.

 200. @g-minor: elképzelhető, hogy egy letiltott készülékről van szó, aminél azért ment csak a telenor kártyával, mert még nem frissítették a tiltólistát.

 201. @Jadeye köszi szépen. Lellenőrzöm, hogy “blaclisted”-e a teló és hogy akkor van-e más opció, mint a factory unlock. Mert akkor túl drágán vettem a telót.
  80ezerért megvehettem volna az egyik barátom T-mobil által kikódolt iPhone 4-esét… Remélem van ingyenes megoldás is. 🙂

 202. Sziasztok!
  Van van egy iPhone 4 Vodafone függő készülékem. Lassan egy éve, 2012. márciusában vettem használtan. Azt szeretném kérdezni, hogy tudnám a vodafonon keresztül hivatalosan függetleníteni, ha nem én vagyok hivatalosan a tulaj, mert nem az én nevemen van. Elvileg márciusig van rá hűség.
  Előre is köszi a segítséget!

 203. IMEI szám alapján függetlenítenek sztem nem árt ha megvannak hozzá a
  papírok.Asszem tőlem kérték amikor igényeltem a függetlenítést.
  Amúgy 2év után 2500 Huf a költség.

 204. Sziasztok! Elnézést amiért nem témàhoz kapcsolodo kérdéssel fordulok a topichoz.. Adott egy ipad 4 (retina) amit sikeresen leejtettem és a kijelzövédö üveglap (digitizer) betört illetve berepedezett! Az lcd nem sérült,minden müködik csak amolyan szépséghibàs! 😀 Ki szeretném cserélni a sérült elemet,de sajnos nem talàlok kimondottan ipad4 kijelzövédö üveget! Viszont ipad 2-re elög sok van! Kérdésem a következö: mi van ha ipad2-es üveglap kerül ipad4-re? Megoldhato ez egyàltalàn? Esetleg van a kettö között különbség?

 205. Rossz hír:

  CheckMEND has a record of this item having been blocked by a cell phone network
  CheckMEND has a record that this item is currently blocked by one or more cell phone networks
  CheckMEND has a record that this item has been subject to an insurance claim

  Mivel a telefont nem jelentették sem ellopotnak, sem eltűntnek, előző használatról vagy szerződésról nincs info, MÉGIS biztosítási eljárás van folyamatban, azt feltételezem, hogy még azelőtt “tűnt el”, hogy az forgalomba került volna…
  Vajon milyen sorrendben és kinek jelentsem, hogy egy bűncselekmény részese lettem? 1. Használt telós volt 2. Hutchison (3) UK 3. Rendőrség?

  Kicsattanok a boldogságtól…

 206. Papírjai nincsenek meg, azt írták valahol, hogy csak a tulaj kezdeményezheti a függetlenítést. :S Lehet az lesz végigkérdezek pár ismerőst, hogy nincs-e vodás ismerőse aztán azon keresztül megpróbálom elintézni.

 207. @TomIpad: az iPad 2 és az iPad 4 két különböző készülék, az üveg már az iPad 3 esetén is különbözik az iPad 2-től, így nem fog menni. ellenben iPad 3 üveg jó neki, mert gyakorlatilag az iPad 4 is iPad 3, csak frissített alaplappal. de hozd be a szervizünkbe, és megcsinálja a kollégánk. http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  @g-minor: hát én első körben ott reklamálnék, ahol vetted. ha ott nem jársz sikerrel, mehet a feljelentés, de akkor is maximum azt tudod feljelenteni, akitől vetted.

  @peti1995: ismerősön keresztül valószínűleg nem lehet majd elintézni, mert nem az ő nevén van az az előfizetés, amivel a készüléket vetted. az eredeti tulajdonosnak kell kérni. de próbáld meg, maximum elküldenek.

 208. @peti1995: kéne az imei hogy meg lehessen nézetni mi az eredeti szolgáltató. a másik lehetőség az ultrasnow-s megoldás. én pécsi vagyok, ha tudok segítek.

 209. @peti1995: bocs ez nem neked ment.

 210. @g-minor: kéne az imei hogy meg lehessen nézetni mi az eredeti szolgáltató. a másik lehetőség az ultrasnow-s megoldás. én pécsi vagyok, ha tudok segítek.

 211. Sziasztok!

  Adott egy svájci orange függő 3gs, amin 4.0.1 van és 05.13.04 bb és új bootromos és most szoftveresen független.
  Jó lenne frissiteni az ios-t, hogy független maradjon és tudjam itthon is használni.
  Snowbreeze-ben a bb megörző móddal kell csinálnom a custom fw-t vagy experttel? Ha bb megőrzéssel akkor nem lesz hacktiválásom? Az nem gond? Hogyan tovább utána ez esetben? Oéyan mód nincs hogy bb megörzés és hacktivation egyben?

 212. @bigdadylacika: készítés előtt megkérdezi hogy aktiválja-e, azt mondod neki hogy igen. amúgy mind1 melyik mód, mindenképpen megtartja bb-t. pwned dfu-ba rakod, itunes-ban shift+restore, betallózod neki a cfw-t, ha kész akkor cydia-ból felrakod az updateket. ha megvagy akkor pedig a sam nevű progival újra aktiválsz hogy menjen a push.

 213. Köszi.
  Most csináltam a bb megtartó ipsw-t snowbreeze-zel, de nem kérdezte meg akarom e aktiválni.

  Ezt a sam-et nem ismerem. Nem redsnow?

 214. @bigdadylacika: nem. ha nem kérdezte meg akkor expert módban be tudod állítani a general menüpont alatt.