fbpx Skip to content

Noha több cikkben már szóbakerült a téma, az iPhone függetlenítése mégis egy rendszeresen előkerülő kérdés, így most összefoglalnánk, mit kell róla pontosan tudni, és hogy melyik készülékek esetén mi használható, illetve milyen költségekkel jár adott esetben.

Először is érdemes tisztázni, hogy az iPhone függetlenítésére két típusú módszer van: az egyik a hivatalos, a másik a nemhivatalos, ez utóbbit pedig tovább lehet bontani szoftveres vagy pedig hardvereszközt használó függetlenítésre, illetve létezik még a félhivatalos, amiről a cikk végén ejtenénk külön szót. Nézzük tehát az egyes típusokat, és azok válfajait egyenként.

Hivatalos függetlenítés

Az iPhone hivatalos függetlenítése az eredeti szolgáltatón keresztül történik, legtöbbször a hűségnyilatkozat lejárta után, de itt lehetnek kivételek. Adott esetben az eredeti előfizetőnek kell kérni a szolgáltatótól a függetlenítést, aki a megfelelő adatok ellenőrzése után a kérelmet továbbítja az Apple felé, majd amint az Apple a kérelmet visszaigazolja, a vásárló lépései következnek.

A leginkább kézenfekvő lehetőség, ha egy másik szolgáltatóhoz tartozó SIM behelyezése után magán a készüléken megyünk végig újból az aktiváláson. Ebben az esetben természetesen minden adatunk megmarad, nem szükséges hozzá restore.

A másik lehetőség, ha összekötjük az iTunes-szal a készüléket, beletéve a másik szolgáltatós SIM-et. Ehhez általában elegendő az, hogy csak rádugjuk az iTunes-ra, de néhány esetben restore is szükséges lehet. A folyamat végén az iTunes kiírja:

Ezután a készülék teljesen úgy viselkedik, mint egy gyári független, tehát bármi kártyát elfogad, és szoftverfrissítés vagy restore után is független marad. Ráadásul ez gyakorlatilag bármely készülék és szoftververzió esetén elérhető, ha a szolgáltató részéről szabott feltételeknek eleget teszünk. Amennyiben tehát lehetőségünk van a hivatalos függetlenítésre, úgy célszerű ezt választani.

Minden egyes készülék hivatalos függetlenítése eredendően csak a saját szolgáltatójánál intézhető, tehát a magyar Telekom nem tudja mondjuk a német Telekom-függő készülékek esetén benyújtani az ügyfél nevében a kérelmet.

Hazai függetlenítési körkép

2017. októberétől módosult a az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, ami több ponton érinti az iPhone-t használókat is. Ez díjmentessé teszi a hivatalos függetlenítést, amiről itt írtunk részletesebben: Jövőre már ingyen függetlenítik a szolgáltatók az iPhone-okat. Az egyes szolgáltatók értelemszerűen csak a hozzájuk tartozó készülékek függetlenítését tudják elindítani, tehát például a Telekom rendszerében mondjuk Vodafone-függő készüléket nem tudunk függetleníttetni.

Telekom

A Telekom esetén a függetlenítés egyszerű, kényelmes, és automata rendszeren keresztül intézhető – függetlenül attól, hogy a jelenlegi tulajdonos vette-e annak idején a készüléket, vagy sem, illetve hogy egyébként van-e rajta még hűség vagy sem. Ennek részleteiről itt írtunk: Így függetlenítsd ingyen a telekomos iPhone-odat, iPadedet.

Telenor

A Telenor szintén díjmentesen függetleníti az ügyfelei szerződéssel együtt vásárolt készülékeit – a szerződés lejártát követően. Az ügyfelek a hálózat-függetlenítést a Telenor országos üzlethálózatában igényelhetik, amikor is a kollégáik egy rövid ellenőrzést követően elindítják az Apple felé a függetlenítési kérést, amely 1-2 napot vehet igénybe. A függetlenítés tehát egyelőre csak személyesen intézhető.

Vodafone

A Vodafone esetén az Előfizetői Szerződéssel együtt vásárolt készülék függetlenítése díjmentes, minden egyéb esetben 10 000Ft-os díja van. Feltöltőkártyás készülékek esetében onnantól kezdve kérhető a díjmentes függetlenítés, hogy a kártya egyenlegére történt feltöltés, ellenkező esetben az csak a szerződés megszűnése után kérhető. A függetlenítés elindításához egyelőre itt is személyesen be kell fáradni egy üzletbe.

Nemhivatalos függetlenítés

A díjmentessé vált hivatalos függetlenítés sok esetben már okafogyottá teszi a nem hivatalos függetlenítést, de egyes esetekben mégis erre lehet szükség.

Szoftveres függetlenítés – jailbreak és ultrasn0w

A nemhivatalos függetlenítés első válfaja a szoftveres függetlenítés. Ez a készülék basebandjének verziójától függ, és jailbreaket igényel, így csak azokon a készülékeken használható, amelyek jailbreakelhetőek, és a baseband is megfelelő verziójú. Szoftveres függetlenítés az iPhone 4 legelső, 01.59.00-s basebandje óta egyetlen újabb verzióra vagy készülékre sem jelent meg, tehát ez már csak az annál régebbi készülékek, leginkább az iPhone 3G és 3GS esetén használható.

A függetlenítést egy szoftveres kiegészítő, az ultrasn0w valósítja meg, ami úgy módosítja a baseband működését, hogy az átugorja a szolgáltatófüggőség ellenőrzését, és így a készülék bármilyen kártyát elfogad, nem csak olyat, mint amilyen függő eredetileg.

A szoftveres függetlenítés hátránya, hogy a baseband verzióját úgy kell óvni, mint egy hímestojást, mert ha frissül, akkor elveszhet a függetlenítés lehetősége, illetve minden egyes restore után újra telepíteni kell az ultrasn0w-t, tehát nem maradandó.

Ráadásul egy-egy új szoftververzió megjelenésekor az ultrasn0w-t is frissítenie kell az iPhone Dev Team-nek, hogy kompatibilis legyen az új iOS-verzióval.

Az ultrasn0w kizárólag az alábbi készülékek és baseband-verziók esetén működik:

  • iPhone 4: 01.59.00
  • iPhone 3G és 3GS: 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, 06.15.00

Ez alól egyedül az első generációs iPhone (iPhone 2G) a kivétel, mert ott a BootNeuter nevű alkalmazás képes a baseband firmware-ét módosítani úgy, hogy az ne foglalkozzon a függőség ellenőrzésével. Az iPhone 2G esetén így az ultrasn0w nem csak hogy nem használható, de egyben felesleges is a telepítése, mert nem működik vele. Ráadásul mivel az iPhone 2G esetén a baseband már nem frissül, és így nem kerül felülírásra restore közben, ezért megmarad a függetlenség, mindössze újra jailbreakelni kell a készüléket, miután aktiváltuk az eredeti szolgáltató kártyájával.

A baseband downgrade-elése kizárólag speciális esetekben lehetséges, viszont az iPad baseband visszaállítására már van lehetőség.

Gevey és más SIM-interposer eszközök

A nemhivatalos függetlenítés második válfaja a Gevey és hasonló, úgynevezett SIM-interposer eszközök használata. Ez egy olyan apró eszköz, amit a SIM-kártya és a készülék SIM-olvasója közé helyezünk, és ami a GSM/UMTS-kapcsolat azonosítási folyamatába is beavatkozva el tudja hitetni a készülékkel, hogy olyan kártyát használunk, amit az elfogad:

Hasonlít a korábbi TurboSIM és RebelSIM típusú megoldásokhoz, de másként működik, más hibát használ ki.

A Gevey SIM használata működéséből adódóan nem javasolt, illetve problémánk lehet az SMS és MMS beállításaival, valamint a mobilinternet működésével is.

A Gevey SIM használatához nem szükséges jailbreak, de egyes esetekben könnyít az alkalmazásán. Az eszköz működéséről korábban már írtunk egy részletes cikket, akit bővebben is érdekelnek a részletek, az ezt olvassa el: iPhone 3G/3GS/4 függetlenítés: NCK vagy Gevey SIM

Az ilyen eszközökből sokféle létezik, amelyekre ennek a cikknek nem tiszte kitérni.

“Félhivatalos” függetlenítés

A nemhivatalos függetlenítés harmadik változata a félhivatalos megoldás. Ebben az esetben a hivatalos típusú függetlenítést vehetjük meg alternatív forrásból, annak minden hátrányával együtt: rengeteg az átverés, illetve a függetlenítés ára is változó. Ez a lehetőség csak abban az esetben merülhet fel, ha a szolgáltató a hűség miatt megtagadja a hivatalos függetlenítést, viszont a baseband verziója miatt sem az ultrasn0w, sem a Gevey nem lehet a segítségünkre.

Magyar szolgáltatók esetén ez a lehetőség nem használható, mert azokat egyik ilyen alternatív forrás sem támogatja.

Összefoglalva

A hivatalos függetlenítés bármely készüléktípus, szoftver- és basebandverzió esetén elérhető, és gyári függetlenné teszi a készüléket. Összesen csak a szolgáltatóval kötött hűségnyilatkozat lehet akadály; illetve azt se feledjük, hogy a függetlenítést csak az eredeti szolgáltatónál tudja kérni, egyes esetekben ráadásul csak az, akinek a készülék és az előfizetés a nevén van.

A nemhivatalos függetlenítés esetén a következő lehetőségek vannak (ha a készülékünk basebandje nem szerepel ezen a listán, akkor nincs lehetőség a nemhivatalos módszereket használni!):

  • iPhone 2G: legtöbbször már eleve függetlenített, de BootNeuter app Cydiából;
  • iPhone 3G: ultrasn0w a 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.01, 06.15.00 számú basebandekkel, jailbreak után;
  • iPhone 3GS: ultrasn0w a 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.01, 06.15.00 számú basebandekkel, jailbreak után;
  • iPhone 4: ultrasn0w a 01.59.00-s basebanddel, jailbreak után;
  • iPhone 4: Gevey Ultra a 04.10.01-es vagy korábbi basebandekkel, jailbreak nem szükséges;
  • iPhone 4s: Gevey Ultra S a 3.0.04-es vagy korábbi basebandekkel, jailbreak nem szükséges.

Amennyiben lehetőségünk van, minden esetben javasolt a hivatalos függetlenítést választani, az a legtisztább, és azzal lesz a legkevesebb gondunk.

És hogy honnan lehet megtudni, milyen függő lehet egy készülék? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: milyen függő az adott iPhone?

Legutóbbi frissítés: 2017.10.29.

Olvasd el a hozzászólásokat is

497 Comments

  1. Azt tudja valaki, hogy az eredetileg szolgáltatófüggő iphone utólagos függetlenítésekor bekerül-e a menübe az APN megadási lehetőség? Csak mert tapasztalataim szerint mintha nem kerülne be. Ilyenkor, ha esetleg a rajta lévő szoftver nem tartalmazza a benne levő SIM-nek megfelelő APN beállítást, akkor mit érdemes tenni? Restore?

  2. @Jadeye: Hú a Gevey SIM-es részért külön köszönet. 🙂 Az nekem mindig tiszta homály volt. 🙂

    Viszont lenne nekem egy kérdésem: van itt egy iPhone 3G (4.2.1-es fw-vel,de ez most lényegtelen),05.13.04-es bb-vel.Szeretnék felrakni a telóra egy jailbreakelt Whited00r-os/Redd00r-os (asszem így hívják) fw-t.Annyi lenne csak a kérdésem ezzel kapcsolatban,hogy ha ezt felteszem akkor az nem fogja piszkálni a bb-met? Vagy esetleg tudsz egy linket adni,hogy hogy csináljam meg,hogy ne piszkálja a bb-met? Előre is köszönöm!

  3. Hali!

    Ez mind szép és jó, én mindegyik variáción végigmentem, sajnos egyikkel sem jártam sikerrel.

    Nekem van egy iPhone 4S 16gb-os telóm ami Vodafone függő, ehhez egy aukciós oldalon keresztül jutottam hozzá. Úgy terveztem, hogy miután megjön függetlenítem a készüléket.

    Vettem hozzá egy vodás feltöltőkártyát, beaktiváltam a készüléket, majd elmentem intézni a függetlenítést.
    Sajnos olyan problémáim akadtak, hogy a függetlenítési eljárás megkezdéséhez eredeti számlakivonatot meg mindenféle papírt kértek a vodafone-nál. Nem elég nekik a garanciapapíron szereplő adat. (pedig azon minden megtalálható) Nekik a vásárlásról szóló számlakivonat kellett.

    Sajnos ilyenem nekem nem volt, az eladónak meg már nem volt meg ez a papír. Így tehát most van körülbelül egy “tégla” telefonom amit nem tudok használni, hiszen Telenor-os vagyok.
    Azóta is itt csücsül a szekrény tetején az a drága készülék és kénytelen voltam venni egy másikat.

    Ha esetleg volt valakinek hasonló problémája, az írja le, ogy sikerült-e megoldást találni erre, vagy sem.
    Sziasztok!

  4. @vtechun: az APN megadási lehetőség nem függ attól, hogy függetlenített-e a készülék, vagy sem, az a carrier bundle-től függ. a carrier bundle meg a betett SIM kártya alapján kerül betöltésre, és ha az adott szolgáltató esetén nem engedélyezett a módosítás, az függetlenítés után sem lesz lehetséges.

    @hSn0wQ: nem használok whited00r-t, és nem támogatjuk, mert szanaszét van kutyulva, és tapasztalataink szerint csak több vele a gond, mint amennyi a haszna. elvileg nem kellene, hogy frissítse a basebandet, de meg kell nézni, mit írnak róla.

    @szemi: ahogyan fent a cikkben is írtuk, a hivatalos függetlenítést csak az eredeti előfizető kérheti. tehát semmi mást nem tudsz tenni, mint az aukciós oldalon keresztül megkeresed az eredeti előfizetőt, és valamikor bemégy vele elintézni a dolgot. vagy eladod valakinek, aki vodás. ha meg nem tetted fel az iOS 6-ot, akkor ott a gevey ultra s. más opciód nincs.

  5. @vtechun: Tudtommal van valami TethereMe nevü fizetős tweak ami elő hozza a mobil net beállításokat.Aztán még ott vannak a Carrier fix-ek is.

  6. @Jadeye: Rendben.Köszi!

  7. @Jadeye: Még annyit esetleg megmondanál,hogy ezek a Whited00r-os fw-k jailbreakeltek-e? Vagy,ha nem akkor hogyan lehetne az ilyen fw-ket jailbreakelni?

  8. Köszönöm. Pont a napokban foglalkoztat a kérdés. Nagy segítségemre volt a szerkesztő!

  9. @hSn0wQ: ez a cikk nem a whited00r-ról szól. maradjunk a témánál. másrészt gondold végig logikusan: ha nem lenne jailbreakelt, nem lehetne benne az a sok cydiás kiegészítés, amivel teletömték – és ami így a más csomagokkal való kompatibilitási problémákat is okozza legtöbbször.

  10. @Jadeye: Ok.Köszönöm a választ.
    Gondoltam,hogy jailbreakelt csak megerôsítést akartam kapni.
    Am felmentem a Whited00r hivatalos oldalára és végig gondolva tényleg kár lenne felrakni.Ahogy olvasom az iOS 3.x alapú tehát lehet,hogy gyorsabb,de ahogy telik az idő egyre elavultabb lesz a 3.x és szerintem most is alig támogatja valami is a 3.x-et.Ez meg így,hogy tele van rakva minden féle hülyeséggel,idővel használhatatlan lesz az egész.
    Inkább hagyom a francba.
    De nem is szennyezem itt a cikket a Whited00r-os problémáimmal.

  11. Sziasztok.

    A gyárilag független készülék jailbreakelés után is független marad? Akármilyen SIM kártyával tudjuk aktiválni?
    Sok helyen láttam kiírva, hogy NEVERLOCKED, az akkor gyárilag független készüléket takar?

    Pocok.

  12. @Pocok: a jailbreaknek semmi köze a függőséghez. ha független a készülék, az bármi esetben az is marad.

  13. Azt nem értem h miért nem látom az elöbbi hozzászólásomat.

  14. Sziasztok!En Kanadában élek és folyamatosan követlek titeket.Azt kérdezném h van vkinek tapasztalata a “cellunlocker…net”nevezetű oldallal.Akarhova megyek a weben rengeteg értékelésük van.A youtube videóikon kb 70 ezer értékelés van.Mennyire lehet átverés ? 120$-ért függetlenítenek gyárilag egy iPhone 5-öt.De hogy lehet ez?

  15. @Fapuma77: Le van írva a cikkben,hogy mi a helyzet az ilyen típúsú oldalakkal.
    Én a helyedbe hagynám.

  16. @Fapuma77: mert megfogta a spamszűrés, gonolom, a link miatt. de most, hogy akkor már sikerült elküldeni úgy, hogy nem fogta meg, akkor azokat pluszban már nem állítom vissza. 😉

    nekünk nincs vele tapasztalatunk. elképzelhető, hogy működik, de nem tudjuk javasolni, hogy kipróbáld, ahhoz elég drága. esetleg vedd fel a kapcsolatot twitteren @chronic kollégával (angolul ugye), ő is foglalkozik ilyesmivel.

  17. Hello . Maga a hivatalos fuggetlenites az iPhone mely reszeben okoz valtozast ? Gondolom hardverben , de konkretan hogyan ? Csak a kivancsisagom miatt kerdezem 🙂 Koszi

  18. Hello Jadeye,
    azt írtad, hogy :”A nemhivatalos függetlenítés harmadik változata a félhivatalos megoldás.” Erről tudnál írni valamit? Nekem t-mobilos az Iphone 4s, még 1 éves sincs, de neki adtam feleségemnek aki vodás, így most csak GEVEY ULTRA S-sel tudom használni. A t-mobile csak 200 ezerért hajlandó 2 éven belül kikódolni, így ez nem megoldás. Szóval érdekelne a félhivatalos, de végleges függetlenítést eredményező dolog.
    Kösz!
    T.

  19. @akoshhh: Ebben a cikkben le van írva:
    szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

  20. @Fapuma77:
    Ha érdekel olyan oldal,mint amit említettél, akkor tudok neked javasolni egyet. Én használom és eddig nem volt velük gondom.
    Ha benne van a rendszerükben a szolgáltatód,akkor meg fogják csinálni.

  21. Szemi. Nekem is Voda 4s-em van és már gyári független. [email protected] itt elérsz.

  22. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  23. Ooooo nagyon koszonom.Canadai Fido függő.Néztem és írják h 100%.De azért nem akarok kidobni 120 dodot.

  24. Tomzol, engem érdekelne!:)

  25. Tomzol érdekelne az info.Az oldal.

  26. Sziasztok!
    Sokat szívtam az At&t-s 3gs-el egy időben, illetve máig csak custom fw-t rakhattam rá emiatt. Ebay-en 8,5$-ért befizettem 1 “hivatalos” függetlenítésre (gondoltam sokat nem veszítek) elküldtem az imei-t és rá két napra itunes-on keresztül hivatalos független lett 🙂

  27. Sziasztok!

    Tudom hogy nem ide tartozik de gyors válaszra van szükségem Iphone 3gs töltőm tönkrement lesz a készüléknek bármi baja ha egy Ipod classic gyári töltőjével töltöm ilyen nagy töltő ( amerikai csatlakozós de van átalakítóm)?

  28. cutyoursim.com
    rebelsimcard.com
    Mindkét oldal megbízható, de sajnos csak bizonyos szolgáltatókat támogatnak (magyarokat egyáltalán nem).

  29. Én megemlíteném a Gmate+ Dual SIM BlueTooth adaptert is. Igaz, hogy plusz egy eszköz amit zsebben kell hordani de 20k-ért nem rossz megoldás annak akinek a többi lehetőség nem jöhet szóba.

  30. @Jadeye: Annyit azert hozzatennék, hogy ha az APN-t akarod modositani es a keszulek nem engedi, azert van mod hogy atird. A bongeszobe beirod ezt: unlockit.co.nz es akkor ott mar egy kis buheracio utan maris at tudod irni az APN-t…

  31. Annyit hozzátennék a T-Mobile-os dologhoz, hogy a teljes áron vásárolt (Listaáron, előfizetés nélkül) készülék is T-Mobile függő, és azt is 15.000.-ért függetlenítik. Akár azonnal.

  32. Üdv a szifon népének!
    Mivel én Gevey simekkel foglalkozom 2 éve, mióta Magyarországon népszerűsítettük, a Gevey simek evolúcióját a mai napig folyamatosan kísérem. Amit fontos tudni, hogy a 4S függetlenítése lett a legegyszerűbb, persze voltak/vannak nehézségek bizonyos szolgáltatófüggő telefonoknál, persze ez a Gevey sim finomhangolását.

    Tisztázzunk 2 fontos dolgot:

    1. APN beállítási lehetőség:

    pl. magyar T-mobile függő 4/4S-seknél nem lehetséges az APN beállítása, erre a következő megoldást tudom javasolni: wifi kapcsolaton keresztül látogassátok meg a http://unlockit.co.nz oldalt, ez tulajdonképpen egy APN profil alkalmazást készít a telefonodhoz, értelemszerűen létre kell hozni egy új APN-t kiválasztani az országot/szolgáltatót, amilyen simmel használod a telefont, majd letölteni/telepíteni kell és már kész is 🙂

    2. iPhone 4/4S függetlenítés Gevey simmel

    Tudjuk, hogy a 4 basebandje max. 04.10.01 lehet, ha friss szoftvert szeretnél tenni, custom firmwaret érdemes készíteni, illetve frissíteni, így megmarad a függetleníthetősége. 4S esetén pedig már a 6.0 is függetleníthető :)) Megjegyzem nem kell sem eredeti sim, mint a Gevey ultra S esetében, ahol másolni kell a Geveyre az eredeti szolgáltató sim kártya IMSI/ICCID számait.

    Remélem segítettem 🙂
    Üdv
    THoMZoNE

  33. @zsozsobasa: ha megnézed, a kérdés nem erről szólt, hanem arról, hogyha gyári független lesz a készüléke, akkor szerkeszthetővé válik-e a dolog. de attól nem lesz szerkeszthető.

    @iPhone-r: azzal meg ott vagy, mintha közvetlenül az Apple-től vennéd, ráadásul utóbbi esetben a dobozból kivéve már független, míg a T-snél várni kell, hogy megtörténjen a függetlenítés.

    @THoMZoNE: az APN beállítás lehetősége NEM attól függ, hogy milyen függő a készülék eredetileg, hanem hogy milyen kártyát teszel bele épp. ráadásul a gyárilag megadott APN-nel hiba nélkül mennie kell az internetnek.

    a geveyről meg le van írva a cikkben, hogy mi a helyzet, viszont iPhone 4S esetén nem tudsz baseband frissítés nélkül frissíteni, a gevey honlapján pedig egy szó nincs arról, hogy működne 6.0-val.

    iPhone 4-re meg egyelőre nem készíthetsz basebandet nem frissítő custom-öt, ellenben redsn0w-val frissítve megúszható a baseband frissítése.

  34. THoMZoNE szia engem érdekelne nagyon de nem nagyon értek hozza ha lehet akkor emailben tudnánk ezügyben beszélni mert én most a sam et használom igy tudom a telenoros kártyát beletenni de ugye ez csak az adott kartyara jó [email protected] a cimem

  35. @vetzl: le van írva a cikkben, mi a teendőd. ha van egy működő SAM-es függetlenítésed, használd azt. ha az nem elég, a gevey is le van írva, mivel működik. ha nem olyan a basebandje a készüléknek, amivel megy a gevey, akkor nem fog működni. a kolléga kommentjében semmi olyan nem szerepel, ami fent ne lenne leírva.

  36. @vetzl: A SAM-es függetlenítés nem csak arra a kártyára jó. Én a következőt tettem: Jailbreak-nél visszaraktam az activation ticketet is, így szépen végig tudtam menni a beállításokat. Majd felraktam a SAM-et, nyomtam egy deactivate-et, rácsatlakoztattam a gépre és az iTunes gratulát hogy független lett a telefonom. (Én Telenoros vagyok, azzal csináltam a sam-es unlockot.) Beleraktam egy osztrák T-Mobilos kártyát és simán felmászott a hálózatra. Mindezt i4-en, 5.1.1 alatt követtem el.

  37. @Jadeye:
    1.
    Nos, eddig ha nem lehetett az APN-t beállítani miután a szükséges sim kártyával beüzemeltem a telefont, ez az oldal a 3G + mobilnet használhatóságát segítette… arra mondtam, ha a mobilhálózat menüpont esetleg hiányozna, mikor át akarod írni az APN-t…Vodafone függő készülékeknél át lehet írni, de minden újraindításnál visszaáll a gyárira, T-mobile függő készülékeknél pedig el sem érhető ez a menüpont, erre jó az előbb megadott oldal APN profil létrehozáshoz.

    2. Hiába nézed a “hivatalos” Gevey oldalát, ők még nem jutottak el a 6.0-ra, viszont már van 🙂 Mivel én egy másik fajta Geveyt használok, amit én szoftverezek illetve tudom beállítani, és már 2 féle is van 6.0-hoz, a 2. az új 128bites sim kártyákat is támogatja. Ha nem hiszed el, majd készítek videót a beüzemelésről. (kb. 1 perc alatt kész és semmit sem kell közben csinálni a várakozáson kívül)

  38. @THoMZoNE: teljesen mindegy, eredetileg milyen függő a készülék, az APN állíthatósága attól függ, hogy milyen kártyát teszel bele. ha beragadt a szolgáltató, és így Telenor kártya esetén is T-mobile a carrier, akkor ott a Carrier Reset 4.1 csomagunk a Szifon source-on, Cydiában.

    (egyébiránt az iPhone 4S-ekből GSM+CDMA dual készülék van csak, és így mindegyikben gyárilag van SIM olvasó, és mindegyik kezeli a SIM-kártyákat is. olyan, hogy “wireless” típus nincs.)

  39. Most hogy kijött az új redsn0w, érdekelne hogy az ultrasn0w működik-e ios 6 alatt, ha a basebandot downgradelem ?

  40. @xiderhun: a baseband továbbra sem downgrade-elhető, hacsak nem 3G/3GS-ről van szó. más esetben nem lehet downgrade-elni.

    az ultrasn0w önmagában jelenleg nem működik iOS 6-on, de van egy ultrasn0w fixer csomag megint.

    az iOS 6-os jailbreak régi iBootos 3GS kivételével csak tethered.

  41. @Jadeye: 3GS-ről lenne szó, downgradeltem már, eddig nem is volt probléma, de ios 6 alatt nem hajlandó valamiért az iPad bb-t se feltenni. Valami tanács ? Elvileg ez még oldboot-os ! Nem is tudtam hogy oldboot-on már létezik untethered..

  42. nincs SHSH-m sajnos 5.1.1 hez. 4.1 alatt vissza tudom tenni, de funkcionalításban szörnyű..

  43. @xiderhun: akkor tegyél vissza 4.1-et, azon lefuttatod az iPad baseband downgrade-et, ha most a 6.0 esetén nem megy. aztán redsn0w-val frissíted 6.0-ra, és akkor megmarad a függetleníthető baseband.

  44. közbe rájöttem hogy van preserve baseband funkció… csak kitanulom lassan…:D

  45. Ami az esetek 90%-ban nem működik a windows verzióban jelenleg (dev-team kommntek között írták válaszként). Mac verzió megy szépen!

  46. vodafone-nal csak!!! akkor fuggetlenitenek iphone5-ot, ha szamhordozassal elmesz masik szolgaltatohoz! hangosan kirohogtem eloszor a boltban az eladot, aztan mert nem hittem a fulembek a telefonos ugyfelszolgalatost is, aki megerositette, hogy ez tenyleg igy van!

  47. Tovabb boncolgattam a temat az ugyfelszolgalaton es kiderult, hogy fenti allitasom hatarozott ideju szerzodesre vonatkozik 2012.09.01-tol… hatarozatlan ideju szerzodes eseten hajlandoak dijterites elleneben fuggetleniteni.

  48. @THoMZoNE: Erdeklodhetnek nalad gevey sim-ek irant? Most fogok venni egy 4s-t, elvileg max 5.1.1 van rajta, es kellene egy gevey, meg feltennek egy-ket kerdest, ha szansz ram par percet. Elore is koszi! A cimem: [email protected]

  49. Nekem iPhone 4-em van Gevey-el, de megy rajta az ios5 (vagy valami félreértettem). Egyébként a következő telefonom biztos, hogy nem gevey-es lesz, tiszta szopás az egész.

  50. @hSn0wQ: Szóval uraim akárhogy is próbáltam ellenállni de csak belevágtam.120$ ba került a cellunlockernél.Mondom megpróbálom.5-7 napot irt es láss csodát jött egy mail hogy független lett az iphonom.Na akkor bele a magyar T-s kártya es írja h aktiválás kell.Megcsináltam es valóban független lett.Hihetetlen de igaz.Csak ajánlani tudom azt az oldalt.Korrektek,azonnal válaszolnak is ha problémád van.

  51. @Fapuma77:
    Hűű, ez nagyonnagyonnagyon jól hangzik, nekem van egy spanyol vodafonos iphonom, amit tudatlanul sikerült befrissítenem, így a függetlenítés szinte minden formájától sikerült elvágnom magam… 1 dolog miatt vacilálok, igazából félek, hogy az eredeti tulaj letilthatta a telefont (ezt valahogy le lehet ellenőrizni?) mert akkor semmi értelme kidobnom 120$.. illetve, hogy ezaz aktiválás dolog, hogyan működik? Nagyon kezdő vagyok, csak egy működő telefont szeretnék… frissítés után már beszívtam egyszer, akkor is aktiválást kért és csak a szervizben tudták megcsinálni, mert kérte hozzá az eredeti sim kártyát, én pedig nem értek hozzá :S

  52. @woluz:
    bocsánat az lemaradt, hogy iphone4, 5.1.1 iOS, 04.12.01-es firmware-el

  53. @woluz: két oldalt ajánlok: cutyoursim.com, rebelsimcard.com. szerintem a letiltást nem igazán tudod ellenőrizni. az a kérdés mikori a telefon, lehet-e kérni hivatalos függetlenítést….

  54. Sziasztok, van egy 3Gs újbootos 05.13.04 BB-s készülékem, amin jelenleg 4.1 IOS fut Ultrasnow-al függetlenítve, van e lehetőségem IOS6-ra frissítenem JB-vel, úgy hogy ultrasnow is menjen, tehát független maradjon és ne legyen gebasz?

  55. @77pitbull: van lehetőséged ha a baseband megtartásával frissítesz. igazából meg kellene nézned hogy van-e 5.1.1-hez shsh-d, mert 6.0-ra jelenleg csak tethered jb van, és az ultrasnow sem kompatibilis vele (persze van hozzá fixer hogy működjön). 5.1.1-hez ha van shsh-d akkor az lenne a legjobb választás, mivel arra van untethered jb. olyan ipsw fájlt ami nem frissíti a basebandet redsnow-al és snowbreeze-el tudsz csinálni

  56. @ToniSlow: sajnos nincs 5xx shsh, most vettem a készüléket és átcseszhettek, mert azt mondta a koma gyári független és ha leszedem ultrasnowt, akkor már nem fogad semmi simet, így nem merek frissíteni

  57. @77pitbull: cydia lehet hogy lementette, meg kellene nézni….

  58. már toltam neki tinyumbrella-t, és 4.1 4.3 van meg 5ös sajnos nincs

  59. @77pitbull: cydia.t megnyitod úgy hogy van adatkapcsolat, és megnézed a főképernyőt.

  60. néztem, csak a négyesekhez van 🙁

  61. @77pitbull: akkor marad a 6.0

  62. @77pitbull: azt tudjuk milyen függő?

  63. @ToniSlow: modellszám és egy lista alapján Ireland vagy UK

  64. @77pitbull: sorozatszám első 5 számjegye?

  65. 88007

  66. @77pitbull: elméletben ha lefrissíted a basebandet véletlenül ezt akkor is lehet függetleni, mert vissza lehet downgradelni a baseband verziót úgy, hogy először felrakod az ipadbb-t, majd után visszateszi az utolsó függetleníthető verziót. rakd fel a repo.bingner.com repo-ból a sam nevű tweak-et.

  67. ezt megcsináltam tegnap, mármint az ipad bb és onnan down…
    feltettem

  68. @77pitbull: akd fel a repo.bingner.com repo-ból a sam nevű tweak-et. így meg tudjuk nézni milyen függő

  69. @ToniSlow: feltettem, hol-mit keressek?

  70. @77pitbull: more information-nél mit látsz?

  71. Egyáltalán, honnan tudom meg 100%-ba hogy tényleg gyári független e egy készülék?

  72. @77pitbull: itunes megmondja. szóval. mi van a beállítok/SAM/more information-nél?

  73. AcvationState:FactoryActivated
    Imei: az imei száma
    mi kell még?

  74. @77pitbull: factory activated az nem jó. az azt jelenti, hogy ez egy hackivált fw, amit gondolom vagy redsnow-al, vagy snowbreez-el hacktiváltak. és így a push értesítések sem mennek, az aksi is jobban merül. utilites-ben van olyan revert lockdown to stock? ha igen nyomd meg. majd menj ki a sam főmenüjébe ott van egy enabled mező. az legye kikapcsolva, azaz a kapcsoló fehér legyen

  75. @ToniSlow: rendben, megtörtént minden

  76. @77pitbull: ok. akkor csatlakoztasd itunes-hoz. mit reagál rá?

  77. kell bele sim kártya?

  78. @77pitbull: nyilvánvalóan igen

  79. @77pitbull: miért most nem használod ezt a készüléket?

  80. most nincs benne, de már tettem 🙂
    the sim card inserted in this iphone does not appear to be supported
    Only Compatible SIM card from a supported carrier may be used to activate iPhone

  81. @77pitbull: ok. ebből tudjuk hogy nem független. gondolom ultrasnow fent van. namost: az enabled mezőnél billents át a kapcsolót, tehát legyen engedélyezve, a method maradjon automatic. ha ez megvan akkor zárd be az itunes-t, nyisd újra, és csatlakoztasd újra a telefont

  82. @ToniSlow: ugyan az mint az előbb

  83. @77pitbull: az nem lehet. ha fent van az ultrasnow, és szoftveresen független akkor mennie kell. bb downgrade után leszedted az ultrasnow-t és újraraktad? mert ha nem azt azért meg kellene csinálni…térerő van?

  84. persze, tudok is vele hívni, enabled bekapc, method auto detect

  85. @77pitbull: more information-nél mit van? deactivated?

  86. unactivated

  87. @77pitbull: utilites-ben nyomj egy deactivate iphone-t, sam legyen enabled, utána csatlakoztasd itunes-hoz

  88. @ToniSlow: semmi változás 🙁

  89. @ToniSlow: megcsináltam 3x, most behozta az Iphone adatokat Itunes

  90. @77pitbull: akkor more informations: wildcard activated igaz? sam details-ben mi az imsi eső 5 számjegye?

  91. @ToniSlow: igen az, az első 5 szám:
    23410

  92. @77pitbull: O2 UK az eredti szolgáltató. ezzel a kis művelettel azt értük el hogy megtudtuk milyen függő, illetve azt hogy utólagosan aktiváltuk, tehát a push értesítések menni fognak. ezt ki is próbálhatod ha letöltöd az appstore-ból az ipusher nevű programot.

  93. köszönöm, és gondolom az IOS6-ot még ne tegyem fel amíg nincs rendes JB hozzá, igaz?

  94. @77pitbull: szerintem nem érdemes, hacsak nem ragaszkodsz hozzá hogy 4.x-ről mindenképpen frissíts. majd ha frissítesz akkor egy olyan ipsw-t kell csinálnod ami nem frissíti a bb-t, és akkor nem kell majd újra a bb downgrade-et végigjátszani, viszont ezt a sam-es aktiválást mindenképpen. most hogy megy a push rendesen fog működni minden. a sam-nek az a lényege hogy akkor is legyen normális aktiválásod ha nincs eredeti kártyád

  95. @ToniSlow: Értem, jó lenne Icloud is, de megvárom a rendes J-t 6-hoz. Köszönöm!

  96. @ToniSlow:
    A cutyoursim.com 170$ lenne a spanyol vodafonos iphone függetlenítés a rebelsimcard.com-on és a cellunlocker.net nincs spanyol vodára lehetőség :S hát ez egyre rosszabb… :(((

  97. Az lenne a kerdesem, varhato 6.0 hoz magyar bill.fix?

  98. Sziasztok,

    Van egy iPhone 4 em 4.12.02 -es firmware-el és iOS6 ra frissített oprendszerrel.
    A készülékem Magyarországi T-mobil függő. Megoldható, hogy vegyek egy eredeti t-mobil sim kártyát ehhez a módszerhez de a lényeg, hogy elvileg nem kell hozzá.

    A kérdésem az lenne, hogy működik-e még ez az eljárás illetve, ha igen hogyan tudnám eszközölni?

    Már próbáltam többször végrehajtani a lépéseket amiket neten is írnak meg ti is, de nem jött össze :/

    A készüléket úgy vettem, hogy nincs átírva a nevemre így a szolgáltatónál hiába kopogtatnék :/

    ui.: természetesen jailbreakelt a készülék igaz hogy csak tethered van rajta.

  99. @n0m4d: de mégis milyen eljárás működik-e? mert a fenti cikkben három (és egy fél) módszer is le van írva, de ebből az említett készüléken az írt baseband miatt kizárólag a hivatalos módszer lehetséges. (vagy a félhivatalos, de SIM ahhoz sem kell.)

  100. @Jadeye: A SAM-es megoldás érdekel. A szolgáltatóhoz nem tudok bekopogni, mert még ha írnék is egy adásvételt azzal akitől vettem szerintem nem ő volt az első tulaj :/

    A SAM es megoldás azért érdekelne, mert próbálgattam az itteni leírások alapján de az itunes azt írta ki, hogy nem támogatott sim kártya.

  101. @szemi: @szemi: Üdv. Szemi
    Ugyanabban a cipőben vagyok mint te. Illetve majdnem. T-mobilos Iphone 4m van, nagyon szuper sosem adnám el, imádom.
    Azonban a cég ahol dolgozom, szolgáltatót váltott T-mobilról-Vodafone-ra, és nem tudom a flottás kártyát használni.
    Sajnos nem tudom használni a telóm az új kártyával. 🙁
    A kérdésem, illetve a feltevésem annyi lenne, hogy mit szólnál egy az egyben való cserére. Így mindketten jól járnánk, és nem a szekrényben csücsülne az Iphone-unk. Az enyém sima 4. De te is tudod, hogy valójában semmi különbség a kettő közt. Fekete használt, de újszerű, nincs összekarcolva.
    Várom mielőbbi visszajelzésed, a későbbi csere érdekében.
    Üdv Cancun

  102. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy iPhone 3G-t 4.2.1-es firmware-rel és 05.15.04-es baseband-del lehet-e függetleníteni és hogyan?
    Köszönöm előre is!

  103. @n0m4d: a SAM-es megoldás már nagyon régóta nem működik.

    @Daviddds: iPad baseband, majd azt kell downgrade-elni a 05.13.04-es basebandre, de ezt fent írjuk is.

  104. @Jadeye: Köszönöm. De akkor nem tudom majd használni pl a GPS-t, illetve nem tudom még milyen problémák jelentkeztek az ipad baseband-del, vagy meg lehet oldani?

  105. @Daviddds: olvasd el mégegyszer, amit írtam: felteszed az iPad basebandet, majd utána fogod tudni downgrade-elni a függetleníthetőre. ergo nem lesz rajta iPad baseband, csak a folyamat során.

  106. @Jadeye: Rendben, köszönöm szépen a segítséged.

  107. Ha én aktiválni szeretném az iPhone 4S készülékemet akkor az mind1 hogy egy másik T-Mobilos Simkártyát használok? Vagy azt kell amit vételnél kaptam??

  108. @aang: teljesen mindegy, csak ahhoz a szolgáltatóhoz kell tartozzon, amilyen függő a készülék. még lejárt kártya is lehet.

  109. @Jadeye: Köszönöm szépen! 🙂

  110. @ToniSlow: Ma újratettem a készüléket és próbáltam a SAM-ot, mindent úgy csináltam ahogy írtad és akkor jó is volt, de sajnos most nincs push.
    Mit lehet tenni?

  111. @77pitbull: szerezz egy olyan kártyát, amilyen függő a készülék, lejárt is jó.

  112. @77pitbull: SAM-ben deactivate iphone, clear push, majd itunes-al aktiváld újra. meg fogja oldani….

  113. @ToniSlow: aktiválja, de a push nem megy sajnos.

  114. @77pitbull: mondom, szerezz egy hozzá való kártyát. sokkal egyszerűbb, és minden esetben működik. viszont a deactivate nem minden esetben segít, érdemes egy teljes restore után a gyári kártyával aktiválni.

  115. Sziasztok! Függetlenítéssel kapcsolatban. Haverom Ausztriában dolgozik és összegyűltek a pontjai az ottani T-mobile-ban, 40 euroért vett egy Iphone 4S-t. Van lehetőség valahogy függetleníteni, hogy itthon lehessen használni. Köszi előre is.

  116. @gelmil: erről szól a fenti cikk. a hivatalos függetlenítéshez vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval, és ők elmondják a pontos részleteket.

  117. Sziasztok.
    Szeretném a 4-es magyar vodás szifonomat függetleníteni, amihez elvileg minden feltételem adott. (Én vettem előfizura 2 év hűséggel ami idén dec. 1-én járt le, nevemen van, számla/szerződés/garancia papír megvan, JB-elve soha nem volt, vodánál azt mondták mivel lejárt a hűségem 2500HUF-ért meg is csinálják nekem.) A kérdéseim a következők lennének:
    1. Írták néhányan, hogy gond lehet a függetlenítés után az APN beállítással, ez akkor is probléma lehet, ha hivatalosan a szolgáltató függetleníti, vagy csak az egyéb nem hivatalos megoldásoknál jelentkezik ez?
    2. Azt is olvastam itt, hogy amikor rádugod a telót, egy másik szolgáltató sim-jével kell aktiválni, na most a környezetemben jelenleg csak vodás microsim-ek vannak, így csak vodással tudnám aktiválni/itunes-ra rádugni, ez gond lehet?
    3. Mitől függ, hogy kell-e restore az eljárás során? Jó lenne ha nem kellene, mert per pillanat azt nem tudom megcsinálni (ahhoz egy full szikron/backup kellene, amihez nincs elég helyem a gépen per pillanat…)
    A teló: iPhone 4, iOS: 4.2.1, fw: 03.10.01
    Remélem valaki fel tud homályosítani! 🙂

  118. @nickgrabowski: semmi APN problémád nem lesz. ameddig nem teszel bele nem vodás kártyát, addig nem feltétlen írja ki, hogy független, restore nem minden esetben szükséges. ugyanakkor ha úgysem jailbreakeled, akkor érdemes lehet a 6.0.1-et feltenni, amivel az adataid a készüléken maradnak. abban a pillanatban, hogy nem vodás kártyával próbálod aktiválni, biztosan ki fogja írni, hogy független lett. ezt később bármikor meg lehet tenni, nem kell most azonnal.

  119. @Jadeye: Kösz a gyors választ! A 6-os iOS-t hanyagolnám, haverom mióta felrakta megbánta. Szerinte lassúbb lett, az ingyenes vodás iGO is sza…szik, meg még néhány megvett progi is, a Maps sem az igazi, és szerinte kicsit gyorsabban is merül. Igazából nekem nem hiányzik semmi a 4-esből semmi, a fenti szívások pláne nem… Köszi még egyszer a segítséget! 🙂

  120. @nickgrabowski: a merülős és a többi problémát legtöbbször megoldja egy tiszta restore, ami után az adatokat vagy egyáltalán nem, vagy maximum manuálisan állítja vissza az ember. bővebben: http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

    a térképek már más kérdés.

    viszont ha nincs SHSH-d semmihez, ami 6.0 előtti, akkor a restore esetén csak a 6.0.1-et fogja feltenni (vagy azt, ami a restore idején épp a hivatalosan elérhető legfrissebb).

  121. @Jadeye: Hát ez rossz hír. Ha iOS 4-ről váltok 6-ra, szerintem nem jó ötlet mindent backupból visszarakni. Olvastam az ibackupbot cikket, jónak tűnik. Igazából nekem a névjegyzék és a wifi jelszavak lennének a fontosak. Ebbe a progiba lehetőség van kiválasztani a wifi jelszavakat? Esetleg msá módszer a kinyerésükre?

  122. @nickgrabowski: még azt hozzátenném, hogy a 4.2.1-es, tehát a jelenlegi SHSH-t a redsn0w fetch opciója le tudja menteni, tehát ha más nem, az meglesz.

    az iBackupBot esetén azt teszed vissza, amit csak akarsz. a névjegyzék és a legtöbb fájl helyéről van külön cikk linkelve, a “Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?” című. az alapján láthatod, hogy melyik fájlokra lesz szükséged. a Wi-Fi jelszavak a keychainben vannak.

  123. @Jadeye: Hello! Kösz a választ, annak ellenére, hogy most vette a telefont a kinti szolgáltatónál kérheti a függetlenítést? Más megoldás Gevey, stb

  124. @Jadeye: Örök hála, hogy felhomályosítottál. Elvonatkoztatva ettől a függetlenítési mizériától, tudsz valami módszert amivel megnézhetem a wifi-jelszavaimat? AppStore-os megoldást eddig nem találtam amivel bele tudnék nézni, ami vicces, mert ha egyszer már beírtam, utánna miért nem tudom megnézni?

  125. @nickgrabowski: jailbreakelt a telefonod?

  126. Sziasztok!
    Van most egy iPhone 3GS-em, 4.3.3-as szoftverrel, iPad baseband-el. Szeretném 5.0.1-re vagy 5.1.1-re update-elni, de sehogy sem akar összejönni. Custom fw-el próbálkoztam, mindíg valami hibaüzennettel visszadob az iTunes, pedig pwn dfu módba van rakva a telefon. Próbáltam úgy is, hogy megy a háttérben a tinyumbrella TSS szerver,de úgy se akar összejönni. Valaki tudna segíteni, hogy hol rontom el? Egyébként alapból amerikai at&t függő a telefon és magyar vodafone-al akarom használni.

  127. @rosco: van shsh-d az 5.1.1-hez? lehet az ipad bb-t is le lehetne szedni… mi a sorozatszámod eleje? 3-5 karakterig érdekes.

  128. @ToniSlow: 5.0.1-hez van a tinyumbrella szerint. Sorozatszámom 3-5 karaktere: 017

  129. @rosco: a te készüléked downgradelhető ha minden igaz. redsnow-al csinálj egy customot az ipad bb miatt majd fűzd össze az shsh-val. rakd pwned dfu-be, shift+restore, betallózod neki ami csináltál és felrakod. ha ez megvan akkor jb redsnowal, újra felrakod az ipadbb-t. ha ez is kész, akkor ismét redsnow, csak a downgrade ipad bb opciót választ, install cydia pipát vedd ki. ekkor vissza rakja az utolsó függetleníthető bb-t, így visszakapod a gps-t. 0.9.14b2-es redsnow-t használj. egyébként a cydia is kiírja elvileg miylen shsd. van, és a redsnow-al is le tudod kérdezni.extras->shsh>qurey. ha minden ok akkor cydia-ból mehet fel az ultrasnow, majd a sam-el újra aktiválsz hogy menjen a push. mielőtt nekilátsz ezeknek a dolgoknak a host file-t pucold ki a tinyumbrella miatt. (amennyiben windows-os gs.apple.com elé #, majd indítsd újra a géped)

  130. @ToniSlow: “redsnow-al csinálj egy customot az ipad bb miatt majd fűzd össze az shsh-val. rakd pwned dfu-be, shift+restore, betallózod neki ami csináltál és felrakod.” már ez nem megy. hiába csináltam meg a cfw-t, shsh-val, egyszerűen nem engedi felrakni. A hosts file-ból is kitöröltem amit kellett.

  131. @rosco: De az itunes milyen hibát ír?

  132. Sziasztok,

    Kaptam egy osztrák sima iPhone 4-est, reseteltem mindent rajta, és próbáltam a redsnow-t.
    (azt írta, hogy 4.3.4, 04.10.01) így elvileg mehetne a dolog, sikerült dfu módba tenni, lefutott az ananász, és kiírta, hogy done. de az iTunes még mindig nyafog, hogy nem jó a sim, ilyenkor mi a tenndő?

  133. @Eyesis: Akkor lefordítom magamnak: függetleníteni akarsz egy i4-et viszont nem jó neki az a sim amivel használnád a jb lefutása után sem. Jól gondolom? Ebben az esetben: a jailbreak nem függetlenítés.A jailbreak-el aláíratlan programokat tudsz futtatni nem szolgáltató függetlenné tudod tenni a telót.
    Az említett baseband-el kapcsolatos tudni valók le vannak írva a fenti cikkben. Nem gondolod, hogy mielött kommentelsz valamit elkéne olvasni?

  134. @Eyesis: Gevey-vel működni fog.

  135. udv mindenki!
    lenne egy 4s 16GB T-mobile (német) MD239D amit függetleníteni szeretnék. iOS 6 (10A403) van rajta 3.0.04 baseband. Valakinek ötlete? Gevey-t nem szeretnék hasznalni, T-nel voltam azt mondtak 2014 februarjaban lehetseges. neztem az egyikotok alltal ajanlott CELLUNLOCKER oldalt 79 dollarert fuggetlenitenek, de nem merek nekiugrani amig nem tudom,h 100% mukodni fog!
    kosz a valaszokat
    Tom

  136. @fotom: @Fapuma77 visszajelzése alapján működik.

  137. Én az ebay-en vettem a függetlenítést. elküldtem e-mailben az IMEI számot, két napra rá már független volt.( iPhone 4S ). AT&T függő volt. és sem az apple sem az AT&T nem akarta függetleníteni, mondván hogy nem hivatalos viszonteladótól vettem. így maradt az e-bay…

  138. Osztrák(orange) iphone 4s-t lehet függetleniteni magyar szolgáltatónál?
    A fent leirt függetlenitési alternativák mellé ezt találtam (?) :
    [link törölve.]

    Ez most akkor hogy müködik?

  139. @t5r5k: le van írva a cikkben: “Minden egyes készülék hivatalos függetlenítése eredendően csak a saját szolgáltatójánál intézhető, tehát a magyar T-mobile nem tudja mondjuk a német T-mobile-függő készülékek esetén benyújtani az ügyfél nevében a kérelmet.”

  140. @budcsi: mennyibe kerult? esetleg linket tudnal kuldeni?

  141. @fotom: 4 vagy 5€ volt már nem emlékszem pontosan, beírtam az ebayen, hogy iphone unlock at&t (majd rengeteg találatot beadott) és kiválasztottam egy olyat aki a legtöbb pozitív feedbacket kapta. kár hogy nem jutott eszembe hamarabb, március óta gevey sim-eztem…

  142. Hellosztok!!!! Lenne egy kerdesem ki tudna segiteni az iphone 4-emet kifuggetleniteni???? Verzio: 6.0(10A403)
    Modem firmware 04.12.02
    Sehol se talaltam meg ehhez valo gevey sim-t:(
    Elore is koszonom a valaszokat!!!

  143. @asroma1990: a készülék eredeti szolgáltatója tudna, ha megfelelsz a feltételeknek. gevey erre a baseband verzióra nincs.

  144. Mostanában nem követtem a függetlenítéses dolgokat, mert nekem működik a SAm-es dolog, viszont haverom az előbb említett 4.12.02-vel kapta a külföldi függő iPhone 4-et. Látom nincs gevey, tehát egylőre akkor nincs semmilyen mód a függetlenítésre?

  145. @asroma1990: Szia,,nekem is ez a telom van,,,sikerul valami megoldast talalnod akkor szolhatnal,,,,
    Én mar probaltam a Tmobilnal telefonosoknal es meg semmi ,,,
    ha tudok valamit szivesen szolok neked.
    Valszod varom es koszonom,

  146. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  147. Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne hogy van egy 3GS 32 GB , 4.1 es jailbreakem amit azután raktak rá miután frissitettem véletlenül iOS 6 ra iTunes-on szóval “i am not happy” mert ugy tudom 5.1.1 et is rátudnám tenni valahogy, viszont igy szinte semmit nem tudok letölteni rá. installious-t meg nem találom… csak a Cydiát

    Megköszönném a segitségeteket!

    Üdv: macedem

  148. Udv

    segitseg kellene iPhone 4 5.1.1 (baseband 04.10.01) gyarilag fuggetlen telo (egyebkent ugy nez ki ez orszagosan korlatos?? Belgiumban minden kartyaval megy itthon nem fogadja el a Telenor kartyat :S)
    mit erdemes tenni?? jailbreak Absynthal az majd basbendet frissit es lehet fuggetleniteni is?? vagy ezt fuggetlenitsem?? vagy??
    shsht leszedtem tyniumbrellaval 3 felet mentett le, ez normalis??

    koszi

  149. Hello.
    Van rgy iPhone 4 esem ios 6.0.0 es megneztem egy iphone 5 es mikor megnyomtam 2x a home gombot es eltolom az also sort balra teljesen es rakatintok a megosztasra akor az 5 behoz egy uj uldalt es a 4 nem az 5 meg tudom osztani az apple tv tukrozes es a 4 nem mutatja aszt a pontot hogy tukrozes tudja valaki miert?
    Kerlek valaszojatok.

  150. @macedem: Nem egészen értem mi a problémád. 4.1-et jb-eltél, aztán frissítettél 6-ra, majd azt is jb-elted és az a gondod, hogy az eszköz amivel jb-eltél az nem rakta fel a Cydiát az Installousszal együtt. Ez történt? Mert nagyon másképp nem tudom értelmezni.
    De, ha ez történt akkor nincs semmi baj hiszen a jb-vel nem települ az Installous.

  151. @tomigonzo: Az Absinthe nem frissíti a basebandet az csak jb-el. A te bb-d, ha a nem hivatalos függetlenítési módokat nézem akkor a tied függetleníthető Gevey-el. De ennek semmi értelme hisz a tiéd gyári független (elmondásod alapján). Esetleg csinálj egy Network resetet és úgy próbáld meg.

  152. @hSn0wQ: h
    az a fura, hogy a telafon belga ott megy minden kartyaval, most epp itthon vagyunk es a telenoros kartyaval pint ker, aztan “no service” (ez mondjuk elofordult mar belgiumba is, 1x2x), manualis halozatvalasztasnalal megtalalja a Telenort de “restricted network”-t jelez, ezt miert csinalja? otlet?

    koszi

  153. @hSn0wQ: 5.1.1 jb volt rajta véletlenül ráfrissitettem eredeti 6 ra és most visszarakták 4.1 -re

  154. @macedem: Ok, de még mindig bem értem a problémát. Az a baj, hogy nem települt az installous? Vagy nem találod a cydia repoid között? Vagy mi?

  155. @tomigonzo: Leírtam, hogy csinálj network resetet. Ez az ötletem.

  156. @hSn0wQ:
    az megvolt, helyzet valtozatlan
    koszi

  157. @tomigonzo: Akkor tedd újra az 5.1.1-et (olyan technikával ami neked kell) és úgy próbáld meg!

  158. Valaki tudna irni olyan oldalt ahol függetlenitette az iphoneját és nem átverés?

  159. @iGuy: magyar szolgáltatós készüléket egyik sem fog tudni. milyen függő?

  160. @vycman:
    nálam ugyan ez a helyzet :C

  161. Sziasztok!
    A következőkben szeretném a segítségeteket kérni: adott 2db sima 4-es iphone 6.0.1-es fw-vel, 4.12.02-es BB-vel. Függetleníteni szeretném. Külföldi leírásokat olvasván olyan leírást találtam, amivel “elvileg” ultrasnow-val + egy hozzá tartozó fix-el nyitható, de ez a módszer nem jött be. Jailbreakeltem, feltettem a megadott csomagokat, de a telók nem lettek függetlenek. Tovább olvasván olyan leírást találtam, amivel a BB-t vissza lehet butítani az 01.59.00 verzióra, viszont ehhez 5.1.1-es fw-re van szükség. Ebben a buktató az, hogy a telók még sosem láttak 5.1.1-et és az shsh sincs meg hozzá, csak az 5.1-es hez. Kérdésem a következő: nem lehetséges butítani az 5.1-el? Abból indulok ki hogy ugyebár a 6.0.1-es fw-t is az alap 6.0-ás fw-vel jailbreakeled. Vagy nincs rá semmilyen módszer shsh-t előállítani 5.1.1-hez? Elnézést ha kicsit értetlen a dolog, de nagy segítség lenne. Bármilyen megoldást (már ha van) elfogadnék. Köszönöm!!

  162. @earbash: a fentebb vázolt leírások, amiket olvastál, mind valótlan. sem a 04.12.02-es basebandet nem tudja függetleníteni az ultrasn0w (ez le is van írva a cikkben), sem a baseband nem downgrade-elhető.

    az egyetlen lehetőséged, ahogy a fenti cikkben is írtuk, a hivatalos (vagy félhivatalos) módszer. semmi más, hiába próbálkozol vele.

  163. Szia ”Jadeye” lenne egy nagyon fonos es igen surgos esetem ugy mond kerdesem van nekem egy iPhone 4s -em a kerdesem az lenne h mar csinaltam ilyent es altalaban mukodott is csak meg 4s el nem foglalkoztam fuggetleniteni kellene a telefont UK telefon a szolgaltato meg giffgaff en meg nem halotam rolla meg van az eredeti sim es mukodik is a verzio az 5.1 es a bb 2.0.10 -es hogyan tudnam egyszeruen fuggetleniteni sajnos csak gevey sim pro-m van ami neki nem jo ahogyan ertesultem fentiek szerint, SAM-el kellene probalkoznom?
    Legyszives adj egy otletett elore is koszonom.

  164. @ecstassy: a SAM-es függetlenítés lehetőségét az Apple egy-másfél héttel a dolog kipattanása után bezárta, tehát azzal hiába próbálkozol, már nem fog menni.

    az említett készülék hivatalos függetlenítése az O2 nevű szolgáltatón keresztül lehetséges, mert a giffgaff csak egy virtuális szolgáltató, ami az O2 hálózatát használja. ez egy google keresés után azonnal kiderül, mert a szolgáltató oldala az első, a róla szóló wikipedia szócikk pedig a második találat. (It operates as a mobile virtual network operator using the O2 network.)

    ráadásul a giffgaff oldalán is van leírás, hogy hogyan lehetne függetleníttetni a készüléket, akár a hivatalos, akár a félhivatalos módszerrel.

    az említett gevey valószínűleg nem eredeti, mert a gevey oldalán ilyen típus nem található. iPhone 4S-hez gevey ultra S kell.

  165. @Jadeye:
    koszonom az infot es akkor ezt a verziot nem hivatalosan hogyan tudom megoldani?

  166. @ecstassy: úgy, hogy veszel egy függetlenítést: “a giffgaff oldalán is van leírás, hogy hogyan lehetne függetleníttetni a készüléket, akár a hivatalos, akár a félhivatalos módszerrel.”

  167. @Jadeye:
    szoval ez az egy megoldas maradt ertem koszonom a valszaid es a faradsagodot is 🙂

  168. @ecstassy: ez lenne a legcélszerűbb, mert onnantól maradandóan független lesz. vagy vehetsz egy gevey ultra S-t is, de mivel a (fél)hivatalos megoldással elért függetlenítés még sokszor olcsóbb is lehet, mint a gevey, inkább a félhivatalos, mint a gevey.

  169. rendben szerintem az lessz koszonom a tanacsokat szep estet.

  170. jadeye, aztirja a telo h Carrier 13.0 függő, de a google nem is hallott róla 🙁 mivel lefrisitettem a telot 5.0.1-re a BB is frissüt(04.12.02.), ugrott a gevey.A telo egyebkent használtnak lett véve gevey-el függetlenitve. ha barmi lenne szivesen venném 😉

  171. @Jadeye:
    Szia
    iPhone 4 függetlenítés ügyben kérném segítséged.
    Vodás vagyok hivatalosan vettem a telefont lejárt a 2 év mondták hogy 2500 Huf és gyári független lesz.
    Nem kell bent hagyni csak felveszik imei szám alapján és küldenek majd egy kódot amivel nekem kell megcsinálnom.
    Eddig rendben vagyunk,csakhogy jb-elt a teló nem lesz ebből para?
    Nyomassak neki egy restore-t előtte?
    köszi

  172. @Jadeye: köszi 🙂 idáig ez is nagy segítség.
    megnéztem aztirja hogy USA AT&T vagy Verizon vagy Sprint model: (MC608LL)
    megis volt hozzá egy gyári kártya csak a fater kidobta 🙁
    de ő is AT&T-re emlékszik 😀
    1. akkor most AT&T biztos?
    2.lenne olyan oldal ahol egészen olcsón lehetne függetleníteni? mert ebayen 10-20$ irnak

    elöre is köszi 😉

  173. @xnotimeforlovex: semmi para nem lesz, de a restore szükséges lehet, ha az iTunes nem írja ki magától, hogy független, de ezt fent le is írtuk. tehát muszájnak nem muszáj, de szükséges lehet.

    @iGuy: a baseband alapján ez iPhone 4, és ha amerikai, akkor csak AT&T-s iPhone 4 lehet, mert a Sprint esetén CDMA-s lenne, és CDMA-s iPhone 4-be nem lehet SIM kártyát tenni. az ebayes dolgokban nem bíznék, írj @chronic kollégának twitteren.

  174. hello
    Kulfoldon vagyok es tobb esetben vasaroltam mar iphone 5-os keszulekeket amit gyari fuggetlenkent arultak,Soval hogy tudom meg nezzni a keszuleken hogy valoban GYARI FUGGETLEN E ha a doboz csomagolasa meg original?mert en ugy tudodm az apple adatbazasisaban se hol nincs feltuntetve

  175. @Jadeye:
    Tesso legalabb egy mukodo linket addnal meg .Mert ez nem 100% os:)

  176. @marconasty: 100%-os nincs, de ha végigolvastad a cikket, abban van egy IMEI alapú is, amit a hozzászólásokban olvasható okokból sem ajánlunk.

  177. @Jadeye:
    Okés köszi,hülyén fogalmaztam meg a kérdést.
    Igazából az érdekelne hogy ha elkéri a telómat a vodás csóka nem fogja-e visszadobni,hogy ez bizony jb-elt?
    Mert elvileg azt mondták bele fog kukkantani az imei szám miatt!

  178. @xnotimeforlovex: elvileg nem, de ehhez nem is kellene a készülék, mert a szerződésen rajta van az IMEI. de akkor restore-old.

  179. akkor még annyi lenne hogy a cellunlocker.net-nevű oldal kinek működött még mert ott estleg 40$ért megnézném…

    Köszi 🙂

  180. Sziasztok!

    Az mitől lehet, hogy anno SAM-el függetlenítettem az én kártyámra az i4-et, és most újra gevey-vel akarják használni, és nem importálja a kontaktokat, az üzeneteknél csak íni lehet, olvasni nem. Illetve az én számomat írja ki felül a kontaktoknál. Nem volt restore-olva a telefon, csak manuálisan töröltem az addressbookot, kontaktokat stb. ssh-val.

  181. Illetve, ha most hivatalosan függetlenítettem, akkor mennyire zavar be a SAM? Mert olvastam valamit, hogy restore-olni kell miatta meg a redsnow-val deaktiválni?

  182. üdv
    lenne egy i4 4.3.3 al használom geveyel angol voda függő. Szeretnék 5.0 fölé menni! sajnos elveszek a sok írásban tudtok ajánlani valamit hogy hogyan függetleníthetném? 🙂

  183. @vycman: ha restore-olod, az nagyjából mindent megold, utána már semmi deaktiválás nem kell.

    @Miklós: baseband megtartása mellett például redsn0w-val frissíted arra a firmware verzióra, amihez van SHSH-d, vagy 6.0.1-re. csak az a lényeg, hogy a baseband ne frissüljön, mert másképp nem működik majd a gevey.

    vagy elintézed a hivatalos függetlenítést, és elbúcsúzol a gevey-től, és arra frissíted iTunes-ban, amire csak szeretnéd.

    de ha nem vagy benne biztos, hozd be a szervizünkbe, és a kollégáink megcsinálják.

  184. mindenféleképpen szeretnék búcsúzni a geveytől! Hivatalosan nem igazán tudom függetleníteni mivel Angol vodafone függő! vagy van valami alternatíva?

  185. @Miklós: ez van leírva a cikkben. első körben vedd fel a szolgáltatóval a kapcsolatot mondjuk emailben. ha elutasítják, mert nem felelsz meg a feltételeknek, stb, akkor lehet továbbmenni.

  186. Sziasztok!

    Ha az AT&T-nél hivatalosan akarnám függetleníteni az iPhonet(ismerősön keresztül), és mondjuk blacklistes lenne akkor mit csinálna az AT&T?
    mert nem szeretném ha az ismerőst kellemetlen meglepetés érné…

  187. @iGuy: ebben az esetben ne az AT&T-nél próbálkozz, de ők maximum visszautasítják. csak a bizonyítottan lopott készülékeket feketelistázzák, és azt is csak július óta, korábban nem volt ez jellemző.

  188. udv.

    iPhone 4s vodashoz tehat 6.0-ig jo a Gevey Ultra S?

  189. @Ombika: a gevey oldalán fentvan, hogy mihez jó, tehát 6.0.1-hez is: “Works with Modem Firmware 2.0.10, 2.0.12 and 3.0.04”

  190. @Jadeye: Hali!Iphone5 vodafone függőhöz létezik-e gevey sim mert külföldi oldalakon hirdetnek + neten is találtam hirdetést, hogy iphone 5 eladó gevey simmel független(Barakka gsm-nél) viszont a gevey oldalán coming soon…

  191. @Ombika: ha a geveynél coming soon van, akkor az nem gevey, innentől meg már kissé rezeg a léc… persze ettől még lehet valami olyan, ami *elvileg* működhet, de míg az eredeti gevey már bizonyított, addig valami ismeretlen forrásúban már kevesebb a bizalom. látatlanban nem venném meg (én mondjuk eleve nem vennék geveyes készüléket), csak ha kipróbáltad, és tényleg megy, viszont egy óvatlan frissítéssel még ilyenkor is pillanatok alatt vége lehet.

  192. Nem is ugy irta,h gevey simes,csak en ebbe bizom,mert ezt mar lattam mukodni iphone4-nel.. De egyelore ugy tunik,h nincs megoldas ra csak gyari fuggetlenbe… Ovatlan frissites pedig elegge elkepzelhetetlen,mert egyertelmuen az ember nem nyom ra a frissitesre , nem?! Udv

  193. Sziasztok!

    Volt szerencsém hivatalos függetlenítéshez A Vodánál!
    Leírnám hogyan is zajlott ha esetleg másoknak is kérdése lenne ezzel kapcsolatban.
    iPhone4 16Gb-os készülék
    Lejárt a 2 év hűségidőm ezért 2500 Huf volt a procedúra költsége.

    Bementem a Vodába kérvényeztem a függetlenítést természetesen IMEI szám
    alapján csinálják így azt ellenőrizték.
    Miután minden rendben volt mondták hogy 5 munkanapon belül kapok egy levelet amiben le lesz írva a folyamat amit otthon kell elvégezni.

    Hivatalos függetlenítés folyamata:
    1.Teló kikapcsol,egy másik szolgáltató kártyája belerak.(én T Mobilossal csináltam)
    2.Teló visszakapcsol,iTunes elindít.
    3.Szinkronizálás.
    4.Kész a függetlenítés

    Remélem tudtam segíteni!
    Üdv mindenkinek

  194. Jah azt kimaradt hogy iOS 5.1.1. untethered jb.
    Voltak kétségeim hogy ez bezavarhat de nem így volt.:D

  195. Srácok!
    Hozzám jutott egy 4S, BB: 3.0.04. Szoftveresen nem tudom függetleníteni, csak geveyyel?

  196. @sdforlife: iPhone 4S-re sosem volt szoftveres függetlenítés, de ezt a fenti cikkben is láthatod. Gevey vagy hivatalos függetlenítés.

  197. Sziasztok.
    Egy ideje kiestem a ritmusból, szóval nem vagyok teljesen up to date és már nem is i4-em van, így most egy kis segítségre/linkre/útba igazításra lenne szükségem.
    Adott i4, angol Three függő, DE!! a baseband még a függetleníthető fajta, nem lett frissítve ezer éve, így az fw sem mai. Szeretném viszont ha a lehető legújabb, de stabil és untethered jailbrakkel törhető rendszer lenne az i4-en úgy, hogy a gevey-vel továbbra is menjen.
    Elrontani tudom könnyű, így nem kockáztatnék, de megköszönném, ha valaki segítene, mi a teendőm.
    Köszönöm!

  198. @best_unideb: sn0wbreeze custom 6.1, ami nem nyúl a basebandhez.

  199. Kedves Jadeye!
    Kb 3 hete vettem egy használt iPhone 3GS-t Pécsett, mert külföldi munkavállaláshoz kellett volna egy független teló. Direkt 3GS-t vettem, mert gondoltam, a szolgáltatóval kódoltatták ki, de nem, mert Ultrasnow-val. A BB-je 05.13.04, new bootrom és iOS 5.1.1 volt rajta. Otthon működött Telenoros SIM-el (feltöltős), de a magyar “térerőből” kilépve “no service”-t mutat. Majdnem mindent megpróbáltam amit a neten találtam, végül pedig a következőt:
    1. Jailbreak Snowbreeze-el BB megőrzéssel 6.1-es IPSW-sel (SimpleMode)
    2. A Cydia telepítette az untethered evasion JB-t
    3.telepítettem az Ultrasnow 1.2.8-at
    4. iPhone-t kikapcsoltam , majd be, betettem a SIM-et
    5. “no service” még mindig

    A legfurcsább az, hogy ha bemegyek settings menube, akkor néha látható (ha éppen nem keresi éppen a hálózatot), hogy a pl a norvég N Telenor hálózatán van (Carrier-nél látható), és ha autómatikusról, manuálisra állítom a hálózat kiválasztását, akkor ki lehet pipálni a Telenor-t, de “Restricted Network” hibaüzenet pattan fel és marad a “no sevice”.
    A SIM-et is felismeri, mert az ICCID-jét kiírja az “about” menüben.
    Olyan mintha “félig lenne függetlenítve” a telefon, mert a SIM kártyát elfogadja, de semmilyen hálózatra nem jelentkezik fel.
    Szerinted mit lehet csinálni? Érdemes még szoftveresen próbálkozni?
    A készülék 45ezerbe került és legalább 150 dollárba kerülne a “factory unlock”, ami nem érné meg (UK Hutchison vagyis 3-re van kódólva), de ha tudnék szerezni egy hivatalos papírt arról, hogy az előző tulaj angliából kitől vette, akkor talán lenne arra esélyem, hogy a “UK 3” 15 fontért kikódolja.
    Arra gondoltam, hogy még egy dolgot nem próbáltam: iOS 6.0-ra downgrade-elni és azon futtatni az Ultrasnow-t. Nem tudom, hogy van-e értelme.
    Az a gyanum, hogy a teló valami “csodának” köszönhetően csak Magyarországon független, de lehet, hogy ott sem, mert csak 1 SIM kártyát próbáltam ki vele…
    Előre is köszi a segítséget.

  200. @g-minor: elképzelhető, hogy egy letiltott készülékről van szó, aminél azért ment csak a telenor kártyával, mert még nem frissítették a tiltólistát.

  201. @Jadeye köszi szépen. Lellenőrzöm, hogy “blaclisted”-e a teló és hogy akkor van-e más opció, mint a factory unlock. Mert akkor túl drágán vettem a telót.
    80ezerért megvehettem volna az egyik barátom T-mobil által kikódolt iPhone 4-esét… Remélem van ingyenes megoldás is. 🙂

  202. Sziasztok!
    Van van egy iPhone 4 Vodafone függő készülékem. Lassan egy éve, 2012. márciusában vettem használtan. Azt szeretném kérdezni, hogy tudnám a vodafonon keresztül hivatalosan függetleníteni, ha nem én vagyok hivatalosan a tulaj, mert nem az én nevemen van. Elvileg márciusig van rá hűség.
    Előre is köszi a segítséget!

  203. IMEI szám alapján függetlenítenek sztem nem árt ha megvannak hozzá a
    papírok.Asszem tőlem kérték amikor igényeltem a függetlenítést.
    Amúgy 2év után 2500 Huf a költség.

  204. Sziasztok! Elnézést amiért nem témàhoz kapcsolodo kérdéssel fordulok a topichoz.. Adott egy ipad 4 (retina) amit sikeresen leejtettem és a kijelzövédö üveglap (digitizer) betört illetve berepedezett! Az lcd nem sérült,minden müködik csak amolyan szépséghibàs! 😀 Ki szeretném cserélni a sérült elemet,de sajnos nem talàlok kimondottan ipad4 kijelzövédö üveget! Viszont ipad 2-re elög sok van! Kérdésem a következö: mi van ha ipad2-es üveglap kerül ipad4-re? Megoldhato ez egyàltalàn? Esetleg van a kettö között különbség?

  205. Rossz hír:

    CheckMEND has a record of this item having been blocked by a cell phone network
    CheckMEND has a record that this item is currently blocked by one or more cell phone networks
    CheckMEND has a record that this item has been subject to an insurance claim

    Mivel a telefont nem jelentették sem ellopotnak, sem eltűntnek, előző használatról vagy szerződésról nincs info, MÉGIS biztosítási eljárás van folyamatban, azt feltételezem, hogy még azelőtt “tűnt el”, hogy az forgalomba került volna…
    Vajon milyen sorrendben és kinek jelentsem, hogy egy bűncselekmény részese lettem? 1. Használt telós volt 2. Hutchison (3) UK 3. Rendőrség?

    Kicsattanok a boldogságtól…

  206. Papírjai nincsenek meg, azt írták valahol, hogy csak a tulaj kezdeményezheti a függetlenítést. :S Lehet az lesz végigkérdezek pár ismerőst, hogy nincs-e vodás ismerőse aztán azon keresztül megpróbálom elintézni.

  207. @TomIpad: az iPad 2 és az iPad 4 két különböző készülék, az üveg már az iPad 3 esetén is különbözik az iPad 2-től, így nem fog menni. ellenben iPad 3 üveg jó neki, mert gyakorlatilag az iPad 4 is iPad 3, csak frissített alaplappal. de hozd be a szervizünkbe, és megcsinálja a kollégánk. http://iszervizpont.hu/kapcsolat

    @g-minor: hát én első körben ott reklamálnék, ahol vetted. ha ott nem jársz sikerrel, mehet a feljelentés, de akkor is maximum azt tudod feljelenteni, akitől vetted.

    @peti1995: ismerősön keresztül valószínűleg nem lehet majd elintézni, mert nem az ő nevén van az az előfizetés, amivel a készüléket vetted. az eredeti tulajdonosnak kell kérni. de próbáld meg, maximum elküldenek.

  208. @peti1995: kéne az imei hogy meg lehessen nézetni mi az eredeti szolgáltató. a másik lehetőség az ultrasnow-s megoldás. én pécsi vagyok, ha tudok segítek.

  209. @peti1995: bocs ez nem neked ment.

  210. @g-minor: kéne az imei hogy meg lehessen nézetni mi az eredeti szolgáltató. a másik lehetőség az ultrasnow-s megoldás. én pécsi vagyok, ha tudok segítek.

  211. Sziasztok!

    Adott egy svájci orange függő 3gs, amin 4.0.1 van és 05.13.04 bb és új bootromos és most szoftveresen független.
    Jó lenne frissiteni az ios-t, hogy független maradjon és tudjam itthon is használni.
    Snowbreeze-ben a bb megörző móddal kell csinálnom a custom fw-t vagy experttel? Ha bb megőrzéssel akkor nem lesz hacktiválásom? Az nem gond? Hogyan tovább utána ez esetben? Oéyan mód nincs hogy bb megörzés és hacktivation egyben?

  212. @bigdadylacika: készítés előtt megkérdezi hogy aktiválja-e, azt mondod neki hogy igen. amúgy mind1 melyik mód, mindenképpen megtartja bb-t. pwned dfu-ba rakod, itunes-ban shift+restore, betallózod neki a cfw-t, ha kész akkor cydia-ból felrakod az updateket. ha megvagy akkor pedig a sam nevű progival újra aktiválsz hogy menjen a push.

  213. Köszi.
    Most csináltam a bb megtartó ipsw-t snowbreeze-zel, de nem kérdezte meg akarom e aktiválni.

    Ezt a sam-et nem ismerem. Nem redsnow?

  214. @bigdadylacika: nem. ha nem kérdezte meg akkor expert módban be tudod állítani a general menüpont alatt.

  215. Köszi
    Akkor export mód sem frissít BB-t? Vagy azt is külön kell beállítani az export módban?

    Másik kérdésem: ha sikerül expert módban megcsinálni BB megőrzésével hacktivalt ipsw-t csinálni akkor utána egyből fgtlen vagy cydia-bán kell meg mokolni valamit? Köszi

  216. @bigdadylacika: a sn0wbreeze egyik módja sem frissíti a basebandet, de ezt írja is. a jailbreak az csak jailbreak, az ultrasn0w-t még fel kell telepíteni. a hacktivált készülékeken viszont nem megy a push, így például az iMessage sem működik rendesen. szerezz egy olyan kártyát, amilyen függő, és aktiváld azzal, ha lejárt a kártya, az is jó.

  217. @bigdadylacika: nyugodtan megpróbálhatod a sam-e módszert is hogy menjen a push, nekem mindig működött

  218. Sajnos orange svájci kártya mar nincs meg.
    Akkor tehát expert mód hacktivalassal majd redsnow vagy sam. J értem? Ezt a sam dolgot nem értem. Van leírás vagy ez is egy repo? Köszi. Bocs ha sokat kérdezek.

  219. Vagy ehhez a sam – hez nem is kell a hacktivalos expert mód?

  220. @bigdadylacika: ha custom hacktivált firmware-t csinálsz, ahhoz már nem kell redsn0w. a SAM azért kell, mert hacktivált, és utána akkor a SAM-ben beállítod, hogy szimulálja a svájci orange kártyát, deaktiválod, és újra aktiváltatod az iTunes-szal. de sokkal egyszerűbb lenne, ha szereznél egy svájci kártyát, akkor csak feltennéd a basebandet nem piszkáló firmware-t, ami hacktiválás nélküli, és aktiválod rendesen a svájci kártyával.

    a SAM-ről: http://szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

  221. @Jadeye: nagyon elfogult vagy a gyári kártyával kapcsolatban. látom soha nem foglak meggyőzni ez ügyben 🙂

  222. Sajna nincs mar meg a svájci SIM.
    Köszönöm a segítséget este neki esek.

  223. @ToniSlow: nincs bajom vele, mert sokszor használtam SAM-et, és nagyon sok esetben be is válik, a legjobb ötlet volt azoknak, akiknek nincs eredeti kártyájuk. viszont egyszer belefutottam abba, hogy hiába aktiváltam újra SAM-mel egy telefont, nem ment vele a push sehogyan sem. hiába töröltem az aktiválást ismét, és aktiváltam újra utána a megfelelő kártyával, az sem oldotta meg, csak egy restore. mindenesetre sokkal egyszerűbb, ha van egy gyári kártya, nem kell vacakolni semmivel.

  224. Most hogy kint a 6.1.2, milyen rendszert tudok felrakni a hacktivált 3gs-re ezzel a fenti snowbreeze dologgal? Köszi

  225. @bigdadylacika: ameddig az Apple aláírja, addig a 6.1-et. ha mentesz SHSH-t, akkor utána is.

  226. most 4 van rajta és be volt pipálva hogy save all available shsh és most mint ha két fájlt is csinált volna ez normális vagy bekeverte a 4s-emét is ide?
    3858861548677-iphone2,1-4.1.shsh
    3858861548677-iphone2,1-6.1.shsh

  227. @bigdadylacika: szerintem az egyik 4.1-hez van a másik 6.1-hez nem?

  228. Azt is menti, annak ellenére hogy 4.0.1 van rajta? Lehet?
    Közelben leszel, most lett kész az expert mode-ban készített snowbreeze hacktivált ispw. Csak betallózom itunes-ba dfu alatt és magától megy? Vagy kiakad majd hibakóddal vagy ilyesmi? 🙂 Köszi

  229. irebbel kell bibelődni vagy snowbreeze alól csináljam?

  230. @bigdadylacika: az SHSH-s cikkben le van írva, hogy teljesen mindegy, mi van épp a készüléken, a menthető SHSH-k attól függnek, hogy mi van fent már Cydiában az adott készülékhez, vagy mi az, amit az Apple épp aláír.

    iRebbel csináld (ott van a sn0wbreeze menüjében), másképp (értsd redsn0w pwned DFU-ban) nekem nem ment fel a sn0wbreeze-es custom.

  231. Köszi, most tölti vissza. Ne menj messzire 🙂

  232. 1 percen belül ismeretlen hiba 3194. Pánik indul
    ?

  233. Kéne hogy fusson a tinyumbrella? abban van shsh-m

  234. @bigdadylacika: van 6.1-es shsh-d? host file ki van pucolva?

  235. mentettem előtte, de hol kéri? Nem is fut most.
    Kuka?

  236. snowbreez ipsw-be nem ikszeltem be az shsh-t mivel nem volt kötelező. Kellett volna?

  237. @bigdadylacika: mivel az Apple időközben bezárta a 6.1 aláírási ablakát, így már kell.

  238. @bigdadylacika: az ssh. az shsh az más. ha gondolod vegyél fel skype-on, ott gördülékenyebben lehet kommunikálni

  239. Csinálok egy újat. Azt irja make sure to change password meg login to shsh…
    Ezt hogy?

  240. most még dfu ban vagyok, nem gond?
    umbrellával mit kéne csinálnom? Az látja az shsh-kat, de azt irja deviza not connected (itunes meg hátul hibakód)

  241. @bigdadylacika: kevered a dolgokat. az ssh az nem shsh. mondtam hogy skype

  242. ok, köszi

  243. Hát egyelőre nem megy. Tonislow-val együtt is csak 1601-es hibakódig jutottunk és dfu-ban ragadt a teló, miután egyszer feltette a szoftvert de nem indult újra csak dfu-ként érzékelte (és azóta is) 🙁

  244. Ötlet vki esetleg? Volt vkinek már ilyen?

  245. @bigdadylacika: csinálj újabb custom-öt, és próbáld újra iRebbel DFU-ba téve. én nem használok sn0wbreeze-t, úgyhogy passz. vagy csak várj, míg frissül a sn0wbreeze a 6.1.2-höz.

  246. Hacktivation lehet gond? Anélkül ha nincs meg mar a svájci SIM-em nem tudom használni sehogy ugye?

  247. @bigdadylacika: a hacktiválás nem okoz semmilyen hibaüzenetet, úgyhogy az tuti nem. könnyen lehet, hogy simán csak hibázik a sn0wbreeze. csinálj új firmware-t.

  248. Semmi változás 🙁 ujra töltöttem a gyári asrock öt is hátha az volt de nem.
    Másik gépen is próbáltam friss iTunes szal.
    Ugyanúgy egyszer csak kiírja a win7 hogy gyorsabb USB 2.0 -re is képes lehetne a rendszer. Majd rögtön 1601 hiba kód.

  249. Gyári stock-ot akartam írni.

  250. @bigdadylacika: próbáld azzal a kábellel amivel először próbálkoztunk. itunes-t lefrissítetted?

  251. Most töltöttem le gondolom legfrissebb.
    Este próbálom majd a másik kabellel ujra. T umbrella nem latja a telot az nem gond? Gondoltam nyomnak neki egy exit recoveryt de nem latja.
    Most megint soft dfu ban van. Hogy is lehet pwred dfu ba rakni?

  252. @bigdadylacika: próbáld meg redsnow-al pwned be rakni. de sima ipsw-t ne rakj rá mert akkor bukod a függetlenítést. csak custom fw-t használj

  253. Az a next es játek? Nem volt vmi más mert az nem ment?

  254. @Jadeye: ezt néztem tegnap. lehet az illesztőprogrammal lesz gebasz.

  255. Na kipróbáltam meg egy gépen amin xp alatt van. Most 1602.

  256. @bigdadylacika: az ugyanaz az usb-s hiba. melyik kábellel próbálod?

  257. Első ahogy írtad. Megpróbálom egy harmadikkal. Több nincs 🙂
    Nem a 6.1-es ipsw vel lehet gond?

  258. @bigdadylacika: lehet. este megpróbálunk rávarázsolni valamit.

  259. Koszi. Kereslet majd.

  260. Hát még ma sem sikerült.
    Összefoglalva: 4.0.1-volt a telómon (3gs new bootrom) és felraktam snowbreeze-zel készitett 6.1-es custom ipsw-t tegnap a telóra (hópihe is látszott már) végig is futott, de a végén nem indult újra hanem dfu-ban ragadt. Azóta hard resetre sem csinál semmit és mindig csak az 1600-as hiba (néha 1601 vagy 1602), ha újra próbálkozom.
    Próbáltam snow 298 és 299-el is újat csinálni hátha bug, de nem megy. 4.1 és 6.1 és 6.1.2 shsh-m van azzal próbáltam ifaith módban.
    Próbaként redsnow-val sem megy az ipsw készités, mert azt mondja rakjam pwned dfu-ba majd mikor berakom akkor elkezdi majd updating ibbss vagy mi végén kiirja, hogy could not find recovery mode device és leáll.
    Ötlet vki?

  261. Szia Jadeye.
    Neked sincs ötleted? Köszönöm előre is.

  262. Tony segítségével felment egy régi snowbreeze tel a 4.1. Öröm boldogság.
    Kosz Tonyslow

  263. Segítség kellene nekem is. Van egy 3gs telóm 4.1 ios, 05.13.04bb, boot loader 6.4, ultrasnow 1.2.8, cydia van rajat (így vettem használtan), így visz minden kártyát. Szeretném frissíteni a softját , valamelyik 5.x verzióra, mert sok alkalmazást nem lehet feltelepíteni a 4.1-re. Minden próbálkozásomnak a 3194 hiba vet véget (itune a legfrissebb 11.0.2). A host fájlban szerepel a “#74.208.10.249 gs.apple.com #127.0.0.1 gs.apple.com” de minden sor előtt van #.
    Mi lehet a hiba?

  264. @bigdadylacika: nem tudom, mi lehet a gond, ami 3GS-en én próbáltam, nekem ment.

    @kotovics: az aktuálisan legfrissebb szoftververziónál korábbira (így például az 5.x-re) csak akkor lehet frissíteni, ha van hozzá mentett SHSH-d. ha nincs, akkor nem lehet, csak a 6.1.2-re jelenleg.

    ha pedig simán frissíted, gyári firmware-rel, akkor a baseband is frissül, és akkor sok esetben lőttek a függetleníthetőségnek, főleg, ha a készülék sorozatszáma xx135 kezdetű.

  265. Igen, úgy néz ki, hogy marad a 6.1.2 frissítés 2009 44. heti a sorozatszáma, úgyhogy reménykedem a függetlenítésben. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, segítség, tanács…stb.

  266. @kotovics: sn0wbreeze-zel tudsz custom 6.1.2-t csinálni, ami nem frissíti a basebandet, és egyben jailbreakelt is lehet rögtön. utána csak újból felrakod Cydiából az ultrasn0w-t, és kész.

  267. @Jadeye: A sn0wbreeze 2.9.9 van nekem, de abban a max verzió 6.1 van. Nem is az a gond, hanem bármit próbálok feltölteni mindig valami hibaüzenettel kiszáll az itune! Ha a gyári frissítést próbálom (6.1.2)
    akkor 1601 hiba, ha sn0wbreeze álltal készítettet, akkor pedig 3194 hiba. Mi lehet a baj?

  268. @kotovics: sn0wbreeze-ből van már 2.9.10, próbáld azzal. a 6.1 már nem fog felmenni, mert azt az Apple már nem írja alá.

  269. Köszi. Letöltöttem a sn0wbreeze 2.9.10. Most próbálom a 6.1.2. Ezek a 1601, és 3194 hibák másoknál is jelentkeznek, vagy csak én csinálok valamit rosszul? A
    3194 azt jelenti, hogy az Apple nem írja alá a softot?

  270. Ezt fel sikerült töltenem, nagyon köszönöm neked Jadeye az önzetlen segítséget!
    A bb verzióm 5.14.02 lett mert előzőleg visszaállítottam a 4.1 gyári ios-re. Ezt lehet függetleníteni?

  271. @kotovics: hát ezt a basebandet magát nem, de mivel 2009 44. heti, tehát a sorozatszáma xx944, akkor arra mehet az iPad baseband (mert az csak xx135 után tilos), majd utána a baseband downgrade.

  272. @Jadeye: Azt hogyan, és melyik progikkal kel?

  273. udv:
    adott iPhone 4, 5.1.1 (04.12.01 -baseband),
    hogyan tudom lecsekkolni, hogy gyarilag fuggetlen volt-e? (belgiumi darab, itt elmeletileg nem kodolnak, de otthon pannon kartyat nem vett be)
    ha gyarilag fuggetlen volt, akkor hogyan csinaljam a jb-t, hogy megmaradjon annak

    koszi

  274. @tomigonzo: ha nem vette be az említett kártyát, akkor az nem független.

  275. lehet olyan, hogy adott orszag kartyaival megy csak? ugyanis itt megy mas szolgaltato kartyajaval is

  276. …az bizony elképzelhető!
    Tomikám

  277. Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy van egy román iphone 4s-em. Vettem hozzá gevey ultra s simet, beteszem, kiírja hogy sikeresen függetlenítve, majd folyton aktiválni akarja a telefont. Aktiválom de utána sem találja meg a hálózatot, csak közli 5 perc múlva hogy ismét aktiváljam mivel nem jó a sim kártya ami benne van. Esetleg van valami ötletetek? Kicsit unom, hogy fél éve papírnehezékként használom a telefont, lassan már bármit ki próbálnék hogy sikerüljön végre T-mobilos kártyát beletennem 🙁

  278. @side13: ha szolgáltatófüggő, akkor aktiválni mindig csak az eredeti kártyával fogja engedni, gevey-jel nem. szerezz hozzá egy román kártyát, aktiváld, és utána tedd bele a gevey-jel a sajátodat.

    ugyanakkor ha az iTunes olyat ír ki, hogy függetlenítve, akkor gevey nélkül a saját kártyáddal is aktiválnia kellene. vagy mi írta ki, hogy függetlenítve?

  279. @side13: milyen szolgáltató?

  280. @Jadeye román kártyával függetlenítem majd utána beteszem a t-mobilosat a geveyyel és pár percre rá kidobja megint az aktiválást, de nem is ez a legnagyobb baj mert ezt át tudom ugrani egy segélyhívás mégse lépéssel és behozza a főoldalt. Egy fekete háttéren fehérrel írja ki, hogy sikeresen függetlenítette a telefont a gevey simmel. Alul pedig mégse vagy rendbe opciókat választhatok. Lehet átverés a gevey simem? Akkor miért írja ki a főképnél? Tanácstalan vagyok.

  281. @side13: milyen szolgáltató?

  282. Orange a gyári szolgáltató

  283. @side13: akkor marad a kártyavásárlás, mert a függetlenítés drága lenne (nem hivatalos) 210$

  284. @ToniSlow: Milyen kártyára gondoltál? gevey?

  285. @Jadeye: Lehetséges, hogy ios6-tal működne? Beszéltem egy geveyt használó emberrel, szerinte csak ios6-tal működnek, tegyem fel azt. Arra viszont ugye nincs rendes jailbrake. Mit javasolnál?

  286. @side13: hogyne lenne már rá jailbreak! de a gevey az nem az iOS verziójától függ, hanem a basebandtől.

  287. Sziasztok! Adott egy i4 6.1-el, BB 04.12.05. Ugy olvastam, hogy ultrasnow ezt a BB-t nem támogatja és így nem tudom függetleníteni. T-Mobile-hoz bevittem a telefont és azt mondták, hogy nem tudják ennyi idő alatt megcsinálni. Nemtudom mit tehetnék, holnapra működőképes állapotba kéne hoznom a telefont.
    Köszi előre
    Joci

  288. @jotzi: ha nem olvastam volna a másik cikknél az eredeti hozzászólásodat, nem érteném, mi az, hogy “ennyi idő alatt”. holnapra SEHOGY nem lesz függetleníthető, de ha a T-Mobile azt mondta, hogy függetlenítheted náluk, akkor azt indítsd el, és pár nap alatt elkészül, ami után gyári független lesz. más opciód nincs.

  289. @Jadeye: igen, pár nap alatt megcsinálják, de holnap már nem leszek az országban, így ez az opció kiesett. Azt hittem van akármilyen más megoldás, bb downgrade, más ios, akármi de szomorúan hallom, hogy nincsen. Köszi azért a segítséget.

  290. @jotzi: de nem értem. hát nem kell otthagyni hozzá a készüléket, interneted meg iTunes pedig külföldön is lesz! elindítod a folyamatot itthon, aztán külföldre érve pár nappal később az iTunes-on keresztül független lesz, és kész. nem tudom, milyen tájékoztatást kaptál az ügyfélszolgálattól, de ezt el kellett volna mondják.

  291. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  292. használtanvettem a keszuleket, minden papir kellene a fuggetleniteshez meg az eredeti vasarlonak is szemelyesen ott kell lennie. ezeket nemtudom mar megoldani..

  293. @jotzi: hát használt készüléknél ez előfordul. akkor kérd meg az eredeti tulajt, hogy intézze el. más opciód erre a készülékre nincs.

  294. Üdv
    iPhone 3GS 6.1-el (BB: 05.16.08.) függetleníthető valahogy?

  295. @suspect813: a függetlenítés a basebandtől függ, az iOS verziója gyakorlatilag lényegtelen. ez a baseband a fenti cikkben írtak alapján nem függetleníthető.

    megoldás lehet az iPad baseband, majd annak a downgrade-elése, hogy a GPS is megmaradjon, de ahogy a cikkben is írva van, ennek feltétele, hogy a készülék sorozatszáma beleessen az iPad basebanddel használhatók közé: “A baseband downgrade-elése kizárólag speciális esetekben lehetséges, viszont az iPad baseband visszaállítására már van lehetőség.”

  296. Sziasztok
    nem tudja alaki hogy ha van egy fidos iphone 4 iso 5.0.1 el ( baseband 04.12.02 )
    magayr vodafoneos kartyaval szeretnem hasznalni
    nem tudom hogy jol mondtak e nekem de erdemesebb feltennem 6.0.1 re es ott konnyebb …???
    nekem jo a iso 5 son ha fuggetlen.
    elore is koszi

  297. @kondi22: ha elolvastad a cikket, akkor abból láthatod, hogy erre a basebandre kizárólag a hivatalos függetlenítés megy, mert az ultrasn0w vagy a gevey nem támogatja ezt a basebandet.

  298. Sziasztok!
    A kérdésem a következő! Lehet egy iPhone 4S BB: 3.4.01 et függetleníteni?
    Mert én 2 lehetőségröl tudok! 1. Gevey Ultra S 2. Official IPhone unlock (imei alapu)
    Tehát, az a kérdésem, hogy melyik a jobb illetve biztonságosabb!
    Válaszokat elöre is köszönöm! 🙂

  299. @aang: ha van lehetőséged a hivatalos, de legalábbis az IMEI-alapú függetlenítésre, mindenképp azt kell választani. magyar szolgáltatók esetén csak a szolgáltatónál intézhető a dolog.

  300. @Jadeye: szerinted erre lesz majd valami késöbb?

  301. @Jadeye: vagy ha iso 6.1.3 rakom akkor változik baseband? és akkor talán esélyesebb azt függetleniteni majd?

  302. @kondi22: azt nem tudom hogy változik-e, de nem lesz rá nagyobb esély. 140 dodóért meg lehet csináltatni ha figo/canada, az kb 30e. ha olcsón jutottál hozzá akkor érdemes belevágni.

  303. @kondi22: bocs, fido-t akartam írni

  304. @kondi22: korábbi baseband nem tehető vissza iPhone 4 esetén. sehogy. így ahogy írtam, kizárólag a hivatalos/félhivatalos út az egyetlen, ami járható.

    @ToniSlow: a baseband nem downgrade-elhető iPhone 4 esetén.

  305. @Jadeye: én nem is írtam ilyesmit!

  306. @ToniSlow: erre értve írtam, hogy nem változik: “azt nem tudom hogy változik-e”

  307. @Jadeye: lényeg az ahogy írtam is a félhivatalos megoldás elérhető. amúgy max ipod-ként lehet használni.

  308. @ToniSlow: ohh köszi tudtok nekem olyan oldalt mondani ahool ezt el tudom intezni? pl.: http://www.gsmliberty.net ?
    ( nekem ez elsőre pénz lehuzásnak tunt…)

  309. @kondi22: több oldal is van ahol el lehet intézni, csak nem mindenhol támogatott a fido. amit merek ajánlani az a chronicunlocks pont com. ha lefutod ezt a kört akkor mind1 hogy milyen ios vagy milyen baseband, független lesz.

  310. Sziasztok!

    Egy picit elakadtam.
    Érdekes dolog történt velem.
    Adott egy iPhone 3GS T függő.
    Még az a széria amit lehet függetleníteni.(ezért illik ide a téma)
    A függetlenítés miatt BB downgrade kellett.
    A készüléken 6.1.3 volt, de a mentett SHSH-k miatt vissza lehetett rakni a 6.1.2, mert ugy kell a JB miatt.
    Aztán nem igazán tudtam megbarátkozni a 6-os rendszerrel, ezért visszaraktam az 5.1.1-et.
    Ezután jött a BB downgrade.
    Minden tök jó volt.
    Aztán egyszer csak lefagyott a telefon.
    Nyomtam neki egy reset-et(Power és Home)
    Azóta nem bír elindulni.
    Már többszőr újraraktam az 5.1.1, sőt próbáltam a gyárit is, meg a 6.1.2-őt is.
    Olyan mintha PwnedDFU-ban lenne.
    Nem bír elindulni.Alma logo és egy idő után aztán újraindul.

    Ha tudtok légy szíves segítsetek.

    Köszönöm

    Üdv

    Attesz

  311. @ToniSlow: ez az oldal is ilyen átveresnek nézki :))

  312. @theatti: ha van alma logó, az semmiképp sem DFU. DFU esetén a kijelző sötét. ha nem bootol be, akkor ott valami hardveres hiba is lehet. hozd be a szervizünkbe, és megnézik a kollégák: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

    @kondi22: a chronicunlocks az pont nem átverés.

  313. @kondi22: neked kell eldöntened, de ahogy Jadeye is írta ez működik, és nem feleslegesen dobsz ki pénzt. Kérdeztél, válaszoltam, innentől a te pénzed, a te dolgod hogy belevágsz-e vagy sem.

  314. @Jadeye:Szia!

    Lehet digitizer?
    Mert az valóban rossz. Illetve nem mindenhol érzékel.

  315. @ToniSlow: persze tudom es koszonom szerintem meg fogom probalni.

  316. @theatti: ha az érintőpanellel lenne gond, attól még bőven bebootolna. de nem akarok találgatni látatlanban, be kellene hozd, az a biztos.

  317. @Jadeye: Szia!

    Na, reggel megint nekiestem. Digitizer lemelegít, csere. És lás csodát minden megy.
    Örömésbolgogság.
    Abban maximálisan egyetértek veled, hogy én sem gondoltam volna, hogy ez a gond. Ezért is álltam értetlenül a dolog előtt és kértem segítséget Tőletek.

    De azért köszönök mindent.

    Üdv

  318. @theatti: hmm, ez érdekes, ilyet még nem láttam. volt már a szervizben elég sok hibás érintős készülék, de bootolási hiba nem volt egyiken sem. mindenesetre a fő, hogy akkor ez megoldotta. 🙂

  319. Sziasztok!
    Bocsánat ha már volt ez a kérdés,de azt szeretném megtudni, hogy a Sprint-es iphone 4s telefont hogyan lehet függetleníteni?
    Ha kellenek még adatok a telefonról akkor…
    Remélem tud valaki segíteni.

  320. @iTom: elsősorban a Sprintnél, már abban az esetben, ha amúgy nem fogad el bármi más kártyát, mert a Sprint CDMA-s szolgáltató, így elvileg független lehet a készülék GSM-slotja.

  321. Ne haragudj de ebből nem sokat értettem.
    Nem az enyém a készülék, szándékomban áll megvásárolni. MI az a solt? A CDMA az tudom mi, hogy nincs kártyája. Akkor a tulaj tudja függetleníteni a spirit nél a telefont, ha ír nekik?

  322. @iTom: az iPhone 4S egy dual típusú készülék, egyszerre tud CDMA-t és GSM-et. kérd meg, hogy próbáljon bele egy US AT&T vagy T-Mobile SIM kártyát. ha azzal is megy, akkor független. ha nem, akkor a Sprintnél kell kérni a függetlenítést. hogy tudja-e függetleníteni, az majd kiderül.

  323. Hali! Canadaba fuggeltenitettem egy 4s imei szam alapjat itt tokeletesen mukodot de magyarorszagon valahogy nem mukodik. Semilyen kartyat nem is mer fell. mi lehet ennek az oka?

  324. Sziasztok!

    Mért van az hpgy bizonyos szolgáltatóknál ötször annyiba kerül a hivatalos függetlenítés mint máshol? Pl. a német t-mob az csak 20font, viszont a kanadai Rogersnél 100Fontba kerül. Én egy Roger függő i5-öt szeretnék kifüggetleníteni. Vegyek inkább egy R-SIM 8-at?

  325. @iGyuri: a hivatalos függetlenítési eljárás díját a szolgáltatók szabják meg, és a függőség célja épp az, hogy az így hűségnyilatkozattal de cserébe jelentős árengedménnyel értékesített készüléket továbbra is az ő hálózatukon és előfizetésükkel használd.

    nyilván itt a nemhivatalos, de mégis gyári függetlenítést kell említsd, mert a németeknél a hivatalos az euróban lenne, kanadában meg dollárban, de te fontot írsz. a nemhivatalos függetlenítésnél pedig olyan árban van, amilyen árat az adott szolgáltatást nyújtók szabnak.

    ha van lehetőséged a hivatalos vagy nemhivatalos megoldást választani, akkor hosszú távon mindenképp érdemesebb ezeket választani a gevey és társaival szemben, mert akkor utána a készüléked bátran frissíthető.

  326. @Jadeye: Tehàt lenne az i4s ami swisscom függö! jelenleg 6.1.3 fut rajta a baseband pedig 3.4.03! Erre kellene valamilyen megoldàs! X sim vagy egyéb megoldàs is megfelelne!

  327. @TomIpad: ahogy a fenti cikkben is le van írva, érdemes első körben a hivatalos függetlenítést megpróbálni, tehát a swisscom-ot megkeresni. ha az nem megy, akkor nemhivatalos módon. ha az sem, akkor lehet vacakolni az ilyen akármilyen SIM-ekkel.

  328. @TomIpad: a nem hivatalos gyári függetlenítés 100 dodó.

  329. @Jadeye: ajàndékba kaptam a mobilt a hivatalos függetlenitéshez viszont szügség van arra a személyre aki vàsàrolta a készüléket! Tehàt ezzel nem ràjtam sikerrel.. Sajnos nem vagyok otthon a nemhivatalos függetlenitésben,tehàt nem tudom mit tegyek! :/ Pont e miatt probàlok segitséget kérni töled! miket nézegessek neten illyetve milyen uton induljak a probléma megoldàsa érdekében?

  330. @ToniSlow: értem! Rengeteg oldat àtnéztem a factori unlock al kapcsolatosan! Minden oldalon azt irjàk,hogy megoldhato a dolog. Tehàt utaljam a pénzt és néhàny nap mulva kész is! Ezzel nem lenne probléma,csak nem tudom lehet e bizni ezekben az online függetlenitésekbe!? Attol félek elutalom a pénzt és a telefonom nem lesz unlockolva 😀 :/

  331. @TomIpad: ha szeretnéd ezt elkövetni akkor a chronicunlocks pont com oldalon nézelődj. megbízható oldal.

  332. @ToniSlow: Köszönöm szépen az infot!

  333. @Jadeye:
    Köszi!
    Megkérdeztem a Rogers supportján hogy mennyi a függetlenítés, ők hivetalosan 50$-ért függetlenítik ki de az a feltétel hogy ügyfelüknek kell lenni.
    Ezek a gyári de nem hivatalos függetlenítések hogy működnek? Tudsz olyat ajánlani ami a Rogers-t kifüggetleníti olcsóbban? Mert akkor inkább erre költök nem a Gevey-re.

  334. @ToniSlow:
    Sajnos igen drága a Rogers függetlenítése itt: $134.99? Nincs olcsóbb? Mért pont a Rogers ilyen drága?

  335. @iGyuri: a nemhivatalos függetlenítés úgy működik, hogy van beépített emberük az adott szolgáltatónál, aki kikerülve a hivatalos procedúrát, valószínűleg némi kenőpénzért cserébe teszi fel a hivatalos függetlenítős listára. ennek meg megvan az ára.

  336. @Jadeye:
    Köszi! Csak érdekes hogy némelyik szolgáltatónál 120$ van amelyiknél meg csak 30 (ha tudom, akkor olyan függő iphonet veszek, az elég nagy biznisz…)
    Most én akkor vegyek 5000Ft-ér egy R-SIM8-at? Jobb lenne a gyári függetlenítés 50-ért, de az mondták hogy Rogers ügyfélnek kell lenni, ezt nem lehet kikerülni? Ezt valahogy gyorsan kikéne találni, mert holnap jön meg az iPhone amit vettem, és nem fogom tudni használni.
    Amúgy jó üzlet volt szerintem ez a Rogerses iPhone 5 16Gb 100eFt-ért új, egyszer kipróbált állapotban?

  337. @iGyuri: mivel kanada nem itt van a szomszédban kicsit macera, és ki tudja hogy van-e rá hűség stb. a nem hivatalos unlock ugye még plusz 30e kb. ha van rá lehetőséged inkább azt válaszd, még úgy is bőven pénzednél vagy.

  338. @ToniSlow:
    Köszi!
    Szeirntem most veszek egy R-SIM 7+-ot vagy 8-at, aztán azzal elhasználom addig míg nem lesz égetően fontos a szoftverfrissítés, addigra hátha kitalálnak valamit. 5-öshöz nem is várható szoftveres függetlenítés? Esetleg azzal a brute-forceos módszerrel nem lehet valahogy úgy hogy veszek mondjuk 5eFt-ért számítási teljesítményt (gondolom vannak ilyen cégek, mert vannak olyanlehetőségek hogy pénzt lehet keresni videokártyával) és kiszámoltatom?

  339. @iGyuri: szoftveres függetlenítés az iPhone 4 legelső basebandje óta nincs az újabb basebandekre vagy pláne újabb készülékekre, így arra nagyjából felesleges számítani.

    a függetlenítés nem megy brute-force-szal. egyrészt az NCK-t évekbe telik kiszámoltatni, másrészt azt nem tudod beírni a készülékbe, úgyhogy nem érnél vele semmit. az NCK-ról bővebben: http://szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/

  340. @Jadeye:
    Köszönöm!
    Amúgy ez hogy lehet, ennyire nincs benn rés amit kitudnának használni? Vagy már nem foglalkozik vele igazán senki? Még jó hogy JB azért még mindig van… (kop, kop, kop)

  341. “Időközben kiderült azonban, hogy a MuscleNerd-ék által talált exploit ugyan függetlenítéshez önmagában nem használható, viszont lehetőség van vele kiolvasni olyan adatokat, ami segítségével már csak 40 bit adatot, tehát 5 számjegyet kell feltörni a kódhoz. Ez lényegesen lerövidíti az időt, és elméletben elegendő lehet hozzávetőleg 168 óra, ami alatt a számítógép folyamatosan dolgozik, és a készülék is folyamatosan be van dugva.

    Ezzel kapcsolatban folyamatosan dolgozik MuscleNerd, de az eredményekhez idő kell. Nem lehet tudni, mikor lesz ebből valóság.”

    Ebből se lett semmi?

  342. @iGyuri: az összes működő megoldást felsoroltuk a fenti cikkben. a fent felsoroltakon kívül nincs más lehetőséged. minden másról szinte azonnal kijelenthető, hogy nem valós.

    ahol a letöltéshez kérdőíveket kell kitölteni, az 100%, hogy kamu, és csak a pénzt generálod nekik a kattintásaiddal, vagy emelt díjas szolgáltatásokra iratkoztat fel (nem meglepő módon).

    a videó leírásában ugyanakkor egy olyan hibát emlegetnek, amit az Apple már régen kijavított, amiről írtunk is anno, nagyjából talán 1 hétig élt a dolog: http://szifon.com/2012/04/22/uj-fuggetlenitesi-eljaras-iphone-3g3gs44s-minden-szoftverre/

    ez is csak egy újabb kamu.

  343. nem küldi el amit írtam :S

  344. na most igen. Tehát leírom harmadszor, remélem most elküldi, hogy állítólag Rogers simmel lett beaktiválva, viszont a Setting -> info -> szolgáltatónál azt írja hogy Bell 13.0
    Most az mérvadó ami az infonál van? Ha igen, akkor mázlim van mert itt http://www.officialiphoneunlock. co .uk/addtocart.php
    elég olcsón ki tudom függetleníteni. A Settinges info az 100%-os?

  345. @iGyuri: a sok állítólag után már semmi sem biztos. nem használtam sosem függő, pláne kanadai készüléket, így nem tudom, mit kellene kiírjon Rogers esetén, de szerintem nem Bell-t. így nem lehet biztosra mondani. az eredeti függőség kiderítéséről is van külön cikkünk, de nem minden esetben mérvadó az eredmény: http://szifon.com/2012/12/28/gyakori-kerdesek-milyen-fuggo-az-adott-iphone/

    ez ilyen esetek elkerülése miatt sem szabad olyan készüléket venni, aminek nem lehet tudni a forrását. ha viszont tudod a forrást, akkor azt is tudod valószínűleg, hogy milyen függő.

  346. @Jadeye:
    Ez azt hozza ki hogy jó bellel meg rogers-el is. Lehetséges az hogy egyzserre több szolgáltófüggő? De elvégre ha Bell-t ír, akkor Bell függő is, nem?

  347. @iGyuri: nem lehet két külön szolgáltatós. megpróbálhatod akkor Bellel.

  348. @iGyuri: vagy fizess 3 dodót a carrier check-ért, az megmondja pontosan. szerintem annyit megér a dolog.

  349. Oké. Amúgy ha rossz szolgáltatót adok meg akkor buktam a pénzt?

  350. @Jadeye:
    Sajnos kiderült hogy Rogerses:
    Next Tether Activation Policy Description: Canada Rogers.
    Lekértem 3USD-ért. Úgyhogy sajnos marad az R-SIM-es megoldás. :((

  351. De nem értem hogy akkor mért a Bell-t írja maga a készülék, és mért a bell.mobi jött be először kezdőlapnak???

  352. @iGyuri: azért, mert valaki olyan kártyát tett bele legutoljára. nyilván a készülék a függőség miatt nem engedte fel a hálózatra. tegyél bele egy magyar T-Mobile-t, akkor meg azt fogja kiírni.

  353. @Jadeye:
    Köszönöm, erre tényleg nem gondoltam volna, kezd megoldódni a rejtély? Rogers gyári függetlenítést (fél)hivatalosan sehogy se fogok meg 100$ alatt?

  354. @iGyuri: passzolom, nem foglalkozunk kanadai készülékekkel, de ott a chronicunlocks.com, már ha chronic kolléga támogatja ezt a szolgáltatót. persze lehet vadászni másik oldalakat, de valószínűleg nem lesz nagyon olcsóbb másutt sem.

  355. sziasztok

    nagyon nagy segítségre lenne szükségem. Van egy iphone 4 em Londonban lett vásárolva O2 függő, verzio szam: 6.1.3(10B329) modem firmware: 04.12.05. Függetleníteni szeretnem a telefont mert különben nem tudom hasznalni. Ebben tudnatok nekem segíteni hogyan és miként tehetem meg? (nem hivatalos uton szeretnem a szolgáltatonal)

    előre is nagyon szépen köszönöm

  356. @matesz0007: nemhivatalos úton nem lehet a szolgáltatónál, mert az a hivatalos út. az O2-nél hivatalosan megpróbáltad már? ha nem, akkor első körben ott kell megpróbálni, az alternatív függetlenítő oldalak kizárólag ezután jöhetnek szóba.

  357. Sziasztok! Nagy segítségre lenne szükségem. 3gs-em van, 3.1.2-es ios-sel, bb: 05.11.07., 2009es model. Nagyon régóta nem frissítettem, mert nem igazán érdekelt a dolog, de most szeretném megcsinálni. Jelenleg van rajta jb és unlock is. Olvasgattam utána, de annyi verzió meg megoldás létezik, hogy nem igazán jöttem rá nekem melyiket kéne használnom. SHSH 4.3.5.-ig van lementve meg a 6.1.3 bár ahogy nézem erre még nincs jb. Valaki meg tudná mondani, hogy meddig tudom ebben az esetben upgradelni a telót és hogyan? Fontos az unlock is, mert T-s vagyok, de külföldön használnám. Illetve, hogy lehet megoldani, hogy a jb miatt ne veszítsek el semmi infót a telóról? Ehhez elég egy sima backup? Előre is köszönöm a segítséget.

  358. @Mozes: csak arra lehet frissíteni, amihez van SHSH. ha az 4.3.5, akkor csak arra, viszont 4.3.5 esetén csak tethered jailbreak van. régi vagy új ibootos? mert a régi iboot esetén még 6.1.3-ra frissítve is untethered a jailbreak. a függetlenítés mindig a basebandtől függött, így basebandet nem frissítő custom kell bármely esetben.

    de először akkor tudni kéne az iboot verzióját: http://szifon.com/2010/06/26/hasznos-informaciok-2-iboot-jimny/

  359. @Jadeye: régi iboot-os a teló. akkor ezek szerint van jailbreak 6.1.3ra? és lehet unlockolni is?

  360. @Mozes: 3GS és iPhone 4 esetén is jailbreakelhető a 6.1.3, de csak a régi ibootos 3GS esetén untethered. az unlock továbbra is a baseband függvénye.

    de legegyszerűbb, ha behozod a szervizbe, ott a kollégák lementik az adatokat, frissítik a készüléket, majd megcsinálják a jailbreaket és a függetlenítést is: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  361. @Jadeye: az a baj, hogy külföldön vagyok. a baseband az 05.11.07.-es. ha jól értem, ha custom firmware-t rakok rá, akkor a baseband nem fog frissülni és akkor így mehet az unlock is, nem?

  362. @Mozes: igen. custom 6.1.3 például sn0wbreeze-zel.

  363. Van lehetőség magyar Vodás 4S factory unlockra? Számlája sajnos nincs, Geveyzni pedig nem szeretnék. Külföldi oldalakon magyar szolgáltatós lehetőséget nem találtam.

  364. @Jadeye: bocsánat rosszul fogalmaztam… 🙂 a szolgáltatónál nem szeretnék probálkozni. így értettem. nem szeretnék hivatalos uton eljárni. így mit tudsz nekem segiteni?

  365. @nelsonm: ahogyan fent is írtuk, magyar szolgáltatók nemhivatalos függetlenítése nem lehetséges:

    Ugyanakkor magyar szolgáltatók esetén ez jellemzően nem használható, mert azokat egyik ilyen alternatív forrás sem támogatja.

    ezt így akkor csak a Vodafone-nál, hivatalosan intézve tudod.

    @matesz0007: miért nem akarsz a szolgáltatónál próbálkozni? az a legkorrektebb és teljességgel legális megoldás. ha ez mondjuk hűségnyilatkozat miatt nem működhet, akkor meg google, vagy böngészd végig a hozzászólásokat is itt.

    (egyedül az AT&T-s telefonok kapcsán jelenthető ki, hogy a szolgáltatói visszautasítás után legális alternatív forrást keresni, az EU-n belül más a szabályozás)

  366. @Jadeye: csak azt olvastam hogy ezzel a modem firmware-el és 6.1.3-al nem lehet mar függetleniteni… mi az igazsag ebből? a helyes basebendet ra lehet tenni vhogyan? mert utanna mar csak egy törés és könnyen függetleníthető igaz?

  367. Mert találtam egy oldalt http://www.i-imei.com/ ott elvileg 17dollárért kifüggetlenitik a telefont . Csak ez nem tudom mennyire biztonságos?
    Úgye a telefon ausztrál vodás iphone 5 .

  368. Kerlek segitsetek nekem nagyon fontos lenne. A fentiekben irtam a problemamat es hogy hoyan lehetne megoldani kerem segitsetek nekem!!!!

  369. @matesz0007: az említett baseband nem függetleníthető sem szoftveresen, sem gevey segítségével, és iPhone 4 esetén a baseband nem downgrade-elhető. sehogy. de ezt a cikkben is leírtuk. részletesen.

    @madarasz92: ameddig valaki ki nem próbálja, addig nem tudunk rá mit mondani. ahol paypallal lehet fizetni, ott maximum tudsz nyomni egy dispute-ot, ha nem működik a dolog.

  370. sziasztok

    egy iphone 5-söm, tmobilos de mással használnál, 6.1.3 van rajta, milyen opcióim vannaka függetlenitésre?
    köszi

    P4

  371. @pentium4: elvileg a legújabb RSIM jellegű Gevey-es megoldással működhet. más opció csak a hivatalos függetlenítés lehet.

  372. @Jadeye és a hivatalos függetlenitésre tudsz olyan weblapot mondani ami működik? T-s függetlenités kilőve!

  373. @pentium4: ahogy a cikkben írtuk: magyar szolgáltatók esetén a nemhivatalos gyári függetlenítés nem megoldható, mert nem támogatják az ezzel foglalkozó oldalak.

  374. Sziasztok!

    Ír vodás iphone 5 ösöm ios 6.1.3 -al szeretném függetleníteni , valakinek konkrét ötlete?
    Előre is köszönöm!
    Hivatalos függetlenítésre nincs mód 🙂

  375. Sziasztok!

    A egy kis segítségre/tanácsra lenne szükségem.
    Nemrég kaptam egy iPhone 3GS-t. Sajnos eredetileg UK Orange a készülék és “új” bootROMos. Az előző tulaj itthon T-Mobile-os kártával használta. Megkaptam tőle, restore és nem tudom aktiválni, mert rossz a kártya. Itthon szolgáltatók kártyáival próbálta, de nem sikerült. Jelenleg emiatt Szegeden próbálok egy RSIM-et vadászni 5 percre csakhogy aktiválhasam a telefont. Viszont függetlenítésen is gondolkozom. Kerestem pár félhivatalos oldalt, de kevés támogatja az UK Orange-t. Véleményeteket szeretném kérni ezzel az oldallal kapcsolatban:
    http://www.officialiphoneunlock.co.uk
    Ezzel az a probléma, hogy sor van. Nem is kicsi, nagyon hosszú a várakozási idő.
    Másik fórumtémában olvastam, hogy az egyik felhasználó ebay-en rendelt félhivatalos függetlenítést UK O2 hálózatú telefonra. Megvette ebay-en, elküldte az IMEI-t és egy ottani bennszülött pedig besomfordált a szolgáltatóhoz és kérvényezte a függetlenítést. Kerestem Orange-ra, de nem találtam ilyet. Ha valaki esetleg tud ilyesmiről, kérem, ossza meg velem.

    Ötleteket, tanácsokat szeretnék kérni egyéb portálokról, ahol nincs hoszzú várólista és/vagy olcsóbb, vagy egyéb alternatívát. SIM hack tools-okat nem szeretnék használni, mert szerintem etikátlan (és illegális).

    Előre is köszönöm.

    Ja, és ha valaki Szegeden tudna nélkülözni 5-10 percre egy Rebel SIM-et egy aktiválás erejéig, azt nagyon megköszönném (pl.: sör?).

  376. @fapuma: google. mi csak azt tudnánk javasolni, amit kipróbáltunk, de ilyet nem próbáltunk.

    @IndYghO: Rebel SIM segítségével nem lehet aktiválni, az aktiváláshoz gyári kártya kell (vagy még jailbreak után ott a SAM, de 6.1.3 és új iBoot esetén csak tethered jailbreak van). szerezz egy UK Orange-os SIM-et, lejárt is lehet, csak UK Orange legyen, ha a telefon ilyen függő.

    a függetlenítős oldal kapcsán passz, csak olyat tudnánk ajánlani, amit már kipróbáltunk, de az csak a swiftunlocks, ahol viszont ilyen szolgáltatóssal nem foglalkoznak. mindenesetre ilyen preorder dologba én nem mennék bele. majd akkor kell megrendelni, ha már oda van írva, hány napot vállalnak rá, mert akkor már van jogalap reklamálni, ha nincs meg időben, de preorder esetén nem igazán.

  377. Sziasztok

    A segitségeteket szeretném kérni.
    Ajánlottak nekem egy iphone 3gs 8gb telefont.
    Azt mondták h az előző tulaj probálta függetleniteni és hogy szoftver hibás is.
    Azóta a telefon csak ipodként használható.

    Szerintetek orvosolható a telefon baja?
    Ha igen hogyan?
    szervizben mennyiért javitanák meg?

    Előre is köszönöm

  378. @Roland26: “az előző tulaj probálta függetleniteni … Azóta a telefon csak ipodként használható”
    ha ez azt jelenti, hogy iPad basebandet tett egy olyan készülékre, amelyik sorozatszáma xx135 vagy annál magasabb, akkor az bricked. az többet nem használható telefonként.

    tehát mielőtt továbblépnénk, van két fontos kérdés:
    – mi a baseband jelenlegi verziószáma?
    – mi a sorozatszám első 5 karaktere?

    a továbbiak ennek a függvénye.

  379. @Roland26: a sorozatszám eleje 88150, tehát nagyobb, mint xx135. a baseband verziója ebből nem látszik, de a készülék a kép alapján szinte biztosan bricked lesz, ez a wifi és a bluetooth és az IMEI hiányából sejthető. szoftveresen szinte biztosan nem javítható, nem lesz belőle már telefon. nem éri meg megvenni, ha telefonnak akarod. de ez látatlanban csak egy nagy valószínűségű tipp, meg kéne nézni a baseband verzióját, hogy biztos legyen.

  380. hogy érted azt hogy bricked?

    azt olvastam hogy a baseband irányítja a hivásokat és valoszinű hogy az ment tönkre.
    ha igen akkor lehet-e vhonnan valahol szerezni és belerakatni?

  381. @Roland26: bricked: jelenlegi állás szerint visszaállíthatatlanul tönkrevágták a basebandjét. de mindez akkor mondható biztosra, ha látom a baseband jelenlegi verzióját.

    a baseband nem egy kiveszem-beteszem jelleggel cserélhető alkatrész. lehet szerezni baseband chipet, de a kiforrasztásához, flasheléséhez, és visszaforrasztásához sok sikert, még gyakorlott szervizes sem áll neki, mert legtöbbször nincs hozzá megfelelő eszköz, és így nem éri meg vacakolni vele.

  382. És mi van akkor ha az egész belső elektronikát kicseréltetném lehetséges az jobban járnék vagy az drágább mulatság?

  383. @Roland26: az alaplap a készülék legdrágább része, kb 40.000 körül számolj vele, de esete válogatja. annyit meg szerintem nem ér.

  384. üdv.iphone 4s (T-s) 6.1.3 ios t-s szeretnék függetleniteni,körbe olvastam,és elvileg nem lehet,esetleg vki vmi megoldást tudna?nagyon kellene 🙂 vagy marad a gevey.köszi 🙂

  385. @retro29: a fenti cikkben le van írva minden lehetőséged.

  386. @Jadeye: sajna még soha nem függetlenitetem,igy nem értem az egészet 🙂 lejárt a a hüségem,illetve minden az iphonról,és telenoral szeretném használni,ha lenne 15 ezrem akkor a hivatalos dolgot választanám.de sajna most gyorsba nincs…

  387. @retro29: pedig másképp nem fog menni. a gevey is hasonló árban van, úgy meg semmi értelme azt megvenni, hosszú távon a hivatalos éri meg.

    a függetlenítést a szolgáltatódnál kell kérni: bemégy egy ügyfélszolgálati pontba, elmondod, hogy kéred a hivatalos függetlenítést, és ők minden részletet elmondanak, kifizeted, elindul a folyamat, ami lehet pár nap. de mindent elmondanak.

  388. @Jadeye

    ír vodafonos kártya az megvan , gondolom lejárt már , de még megvan.
    Sajnos az egyetlen járható út az alaplap csere mást egyenlőre nem látok……

  389. @Jadeye: rendben 🙂 talán neki futok a geveynek,az kb 5 rongy körül van.csak az lenne a kérdesem,hogy gevey ultra s,viszi e a 4.3.01 basebandet? köszi…üdv

  390. Olyan oldal van esetleg, ahol cserélni lehet? Nekem van egy t-mobil függő iPhone 3gs-em, amit vodafone-függőre cserélnék. Hátha valaki ugyanebben a cipőben van, csak fordítva?

  391. iPhone 5, 6.1.3 teljesen kilőve a jailbreak és a függetlenités alól?

  392. @pentium4: iPhone 5-re sosem volt jailbreakkel elérhető függetlenítés, 6.1.3-ra nincs jailbreak. csak a fenti cikkben vázolt gyári típusú függetlenítés lehetséges az említett készülék esetén.

  393. és valami gevey simmel vagy hasonlóval se lehetne más simmel használni?

  394. @pentium4: elképzelhető, hogy van valami rsim, amivel igen, de amennyibe az kerül, azért már el lehet intéztetni egy gyári függetlenítést is, egyszóval teljesen felesleges kínlódás. milyen függő?

  395. @pentium4: azt tudjuk hogy milyen függő a telefon?

  396. magyar tmobile, de a bemegyek és függetlenítést kérek nem játszik!

    P4

  397. hello lenne egy problémám,,, van nálam egy iphone 3g amin 4.1.2 van recowe módban került ide, feltettem a 4.1.2-t meg csináltam a cydiát stb,, de nem akar rá felmenni az ipad bb (6.15) most még mindig 5.15 van fent amit nem lehet függetleníteni,, eddig kb 5-6 szór próbáltam feltenni az ipad bb-t és semmi.
    Tudna nekem segíteni valaki??

  398. bocs 4.2.1 van rajta

  399. @hebyy7: redsn0w 0.9.15b1 kell neked, mert a b3 néha vacakol 3G esezén. miután feltetted vele az iPad basebandet, ugyanúgy a b1 segítségével menjen a downgrade is.

  400. @Jadeye: próbálom, majd írók, köszönöm

  401. @Jadeye: jóóóó lett kösz a tippet!!

  402. @Jadeye: jóóóó lett kösz a tippet!!

  403. üdv!iphone 4.ios 6.1.3 .baseband 4.12.05!van lehetöség bármilyen függetlenitésre?akár gevey akár más? köszi…szép estét…

  404. @retro29: olvasd végig a fenti cikket, az összes lehetőség le van benne írva részletesen.

  405. @Jadeye: elolvastam 🙂 elvileg nincs.de gondoltam hátha vkinek van vmi ötlete…talán vmelyik gevey jó lenne.de csak talán 🙂

  406. @retro29: talán már rég megoldottad a dolgot, de én külföldi 4s-t használok magyar t-mobillal tökéletesen –> gevey ultra s v2.02, ios 6.1.3. Valamint működik a gevey ios 7 gm-mel is 🙂

  407. Sziasztok!
    Eloszor is koszi az osszefoglalo leirast, igencsak hasznosnak bizonyult! 🙂
    Valoszinuleg egy borzaszto ‘kezdo’ kerdesem lenne.

    Gevey ultra s sim-mel szeretnem fuggetleniteni az iphone 4S telefonomat (6.0.1 BB 3.0.04). hosszas kutakodas utan ugy latom ez a megoldas teljesen jonak es megbizhatonak tunik – es mivel magyar T-mobile fuggo tulajdonkeppen az egyetlen is -.
    A tervek szerint csak 4 honapot szeretnem kulfoldon hasznalni a telefont, utana ismet visszatennem az eredeti sim kartyat az eredeti elofizetesemmel. Gevey-s ‘fuggetlenites’ utan ilyenkor mi a teendo? Ha a Gevey nelkul az eredeti kartyat visszarakom minden mukodik magatol, ahogy elotte, vagy azzal egyutt kell onnantol kezdve hasznalni?
    Hala es koszonet elore is – remelem senki nem fut falnak a kerdestol 🙂

  408. Sziasztok,

    Adott egy ezer éves iPhone 4, 5.1.1 (9B208), 04.12.01, amit a Vodafone – lévén, hogy nem én voltam az első tulaj – nem hajlandó függetleníteni a hűségnyilatkozat lejártával sem. Rohadt anyjukat. Harcolok velük egy ideje, de ez most nem is számít. A kérdésem a következő: van-e rá mód, hogy downgrade-eljem a telóm 04.12.01-ről 01.59.00-ra? Ha igen, akkor dobjon légyszi valaki egy linket (toffifee76 kukac gmail pont com), ahol el tudom olvasni a “how to-t”, és a többit már megoldom egyedül. Ennyi segítség kellene. Thx.

  409. Hello

    Tudnétok küldeni nekem egy linket jailbreakre hogy tudjak függetleniteni egy 4s iphonet 6.1.3. ios-al

  410. @b00tsi3: az eredeti kártyával természetesen minden gond nélkül működik gevey nélkül is. csak kiveszed, és használod tovább. ennyi.

    @K.Orsi: nem lehet basebandet downgrade-elni iPhone 4 esetén jelenleg sehogy. tehát erre, amit írsz, nincs lehetőség.

    @iphone05: ha elolvastad a fenti cikket, akkor abból láthatod, hogy iPhone 4S-re nincs jailbreak után elérhető függetlenítés, soha nem is volt, a jailbreak pedig önmagában sosem volt függetlenítés. ráadásul 6.1.3-ra egyébként sincs jailbreak.

  411. Sziasztok nekem van egy olyan gondom hogy ki fügétlenítettem az iphone 3gs és jól megy csak az a baj hogy ha ki kapcsolom újra fel kell törnöm mi a megoldás?
    újra indítom a telefont akkor a CYNDIA már nem indul el 6.1,3 verzióm van

  412. @Totesz: nem kell feltörnöd újra. mivel 6.1.3 van rajta, arra csak tethered jailbreak van. azt meg minden újraindítás után számítógéppel kell bootoltatni, másképp nem tölt be a jailbreak. 6.1.3-ra nincs untethered jailbreak, amikor ne kellene gépre dugni. erről bővebben: http://szifon.com/2011/09/23/gyakori-kerdesek-mi-a-tethered-es-untethered-jailbreak-kozt-a-kulonbseg/

    a “CYNDIA” az amúgy Cydia, és szintén a tethered módban való indítás hiánya miatt nem indul el.

  413. köszi de ezt csinálom meg mindig mert ha ki kapcsolom mindig el megy 🙁 El akadtam 🙁 ugyan azt teszem mi oda van írva és mégis törli:(

  414. @Totesz: mit töröl? írd le lépésről lépésre, hogy mit csinálsz!

  415. lehet az a baj hogy gépen van mindig?

  416. oks :redsn0w_win_0.9.14b2 ezt használva rá megyek extras:selekt ipsw be töltöm ide a 6.1.3 le okézom utána a just boot on végig megyek és mikor fel áll a telefon a cydiával fügétlenítem

  417. @Totesz: mármint mit nyomsz pontosan a Cydiában? mi a baseband verziója?

  418. ios 6,1,3 cyndia:repo666

  419. el is fogadja a kártyám ki is írja hogy t mobile előtte angol kártyás volt.o2

  420. baseband 05.16.08

  421. @Totesz: ha elolvastad a fenti cikket, abból láthatod, hogy a 05.16.08-as baseband NEM függetleníthető a Cydiából (ami NEM cyndia, nincs benne N!) telepíthető ultrasn0w segítségével. ha tehát ezzel a basebanddel elfogadja a kártyádat, azt elfogadja jailbreak nélkül is, mert ez a baseband nem függetleníthető szoftveresen.

  422. bocsánat el írtam 05 13 04

  423. illetve erre változót most fogy ismét el kezdtem 🙂

  424. de működik a cydia és fügétleníti is csak nem jegyzi meg az a baj

  425. igazából az a gondom hogy minden egyes lemerülés után nekem meg kell csinálnom ajust bootut kell csinálnom és akkor működik míg újra nem indul

  426. Manufacturer: Apple
    Model: iPhone 3GS
    Serial Number: 87931WHE3NR
    OS Version: iOS 6.1.3
    Jailbreak: True
    Screen Size: 320×480
    Phone Number:
    WiFiAddress: 00:26:b0:ac:98:fc
    IMEI: 011981006118671
    IMSI: J59303A2B8DNC
    BootLoader: 6.4_M3S2
    Baseband: 05.13.04
    Firmware Version: iBoot-1537.4.18
    DeviceColor: black
    UniqueDeviceID: be59b8c6ba3ebe9a932bfe8b6bd880f5fee1ec46
    DeviceClass: iPhone
    ProductType: iPhone2,1
    PasswordProtected: False
    ModelNumber: MC133
    BuildVersion: 10B329
    HardwareModel: N88AP
    RegionInfo: B/A
    CPUArchitecture: armv7
    BluetoothAddress: 00:26:b0:ac:98:fb
    ActivationState: FactoryActivated
    MLBSerialNumber: J59303A2B8DNC
    ProductionSOC: True
    ProtocolVersion: 2
    SIMStatus: kCTSIMSupportSIMStatusReady
    TimeIntervalSince1970: 1380736224,09667
    TimeZone: Europe/Budapest
    TimeZoneOffsetFromUTC: 7200
    UniqueChipID: 3981602663927
    Uses24HourClock: False
    Language: hu
    Battery: 45%
    BatteryIsCharging: NotCharging

  427. @Totesz: nem a Cydia függetlenít, hanem a feltelepített ultrasn0w – ami viszont a jailbreakkel együtt nem tölt be, ha nem a redsn0w “just boot tethered” opciójával indítod a készüléket. a redsn0w-ba hiába tallózol 6.1.3-at, mert azt nem támogatja, a 6.0 kell neki, és a redsn0w legfrissebb verziója.

    a tethered jailbreak pedig ilyen: minden egyes újraindítás után gépre dugva kell bootoltatni. linkeltem róla a részletes cikket, olvasd el.

  428. okés le töltöm a 6.0 lát

  429. @Jadeye:

    hello! koszi a multkori valaszert.
    idokozben meg is erkezett a gevey ultra s kartyam. tegnap megprobaltam az applenberry oldalan talalhato instrukciok alapjan fuggetleniteni. sajnos mar az elso lepesnel elakadtam, mivel a feher reset sim kartya behelyezesevel nekem nem ugrik fel egyaltalan az az ablak, ahol a szolgaltatokat ki kell/lehet valasztani, ellenben egybol azt irja ki, hogy: “Your iPhone is successfully unlocked by GEVEY Ultra S! Instructions on … Version: 2.02 License: xxxxxx
    Ilyenkor mi a teendo? Lehet, hogy a kikuldott SIM a hibas, vagy valamit mashogy kell probalnom? (nem restoreoltam elotte a telefont)
    Koszi elore is!

  430. @b00tsi3: na várj. milyen fehér reset kártya? tudtommal a gevey annyi, hogy beteszed a saját kártyád alá, azzal együtt beteszed a készülékbe, és maximum akkor kellhet valamit nyomni. nem tudok ilyen fehér reset kártyáról.

  431. @Jadeye:
    AT&T-s telefonokhoz nem kell, de minden mas szolgaltatohoz hasznalni kell. a szakmai reszet tekintve, hogy mit csinal, fogalmam sincs. a leirasok alapjan itt kell megadni a szolgaltato nevet/kodjat, amelyiktol fugg.
    az en esetemben ez a mervado: http://www.gevey.com/unlock-gsm-iphone-4s-with-sim/
    vagyis feher reset sim -» eredeti sim -» uj sim.

  432. @b00tsi3: passz, nem használok gevey-t, nem is javaslom sosem senkinek. próbáld meg újra, egy friss restore után az eredeti kártyával aktiválva, majd utána követve a gevey-nél írt teendőket.

  433. @zs2994: a mobilnettel lesznek gondjaid, mert a készülék a legtöbb esetben nem fogja tudni betölteni, hogy milyen szolgáltatós a kártyád (hiszen a gevey-típusú kártyák azt hitetik el vele, hogy olyan kártya, mint amilyen függő, de maga a SIM ugye épp nem olyan). mindig a hivatalos módszerre kell törekedni, más esetben csak mindenféle problémába fogsz belefutni.

  434. Tisztelt Szifon.com!

    iPhone 4S-em van és függetleníttetni szeretném. Utánaérdeklődtem és kétféle lehetőséget mondtak. Az egyik az alaplap csere, ami érthető, a másik pedig az, hogy leadom a használt telefonom, ráfizetek 45k-t és kapok egy vadonat új, független készüléket. Azt szeretném megtudni, hogy ebben lehet e bármi buktató és teljesen legális e? Amit nem értek az az, hogy hogy csinálják? Kicsit misztikusnak tűnik a dolog számomra, olyan rejtéjes, szövevényes történetnek…:) Valóban létezik ilyen? Miért éri ez meg bárkinek? Mit csinálnak a leadott telefonnal?

  435. @jaffa212: más boltok vagy szervizek módszerei kapcsán nem tudunk nyilatkozni. az alaplapcsere nyilván egy működő dolog, de az olyan kissé, mint verébre lőni ágyúval. a 45k ráfizetése mellett meg ha kapsz egy eleve gyári független készüléket, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy beszámítják a készüléked az új, független vásárlásába.

    a leadott telefonodat meg eladják olyan valakinek, aki olyan függő alaplapot keres, mint amilyen a te készüléked.

    minden esetben kell egy adásvételi, vagy egy, az új készülék IMEI számát is tartalmazó számla, amivel igazolható, hogy valóban ők adták el neked az adott készüléket, ha esetleg később bármi gond lenne.

  436. Sziasztok.Van egy iphone 4-em UK vodafone függő,megvan a hozzá kapott sim is,számlám nincs hozzá.
    Szeretném függetleniteni,hogyan tudom ezt megtenni nagyon alap angol nyelvtudással.
    A válaszokat előre is köszönönm.

  437. Sziasztok van egy AT&T iphone 3g jailbreakelt. a fiam leblokolta a telefonon a jelkodot es keri az ituns -ra valo csatlakozast , mit tudok teni . Van egy AT&T feltoltos kartyam .
    varom segitsegeteket udv.

  438. Sziasztok, segítséget szeretnék kérni: egy iPhone 3GS készüléket szeretnék függetleníteni, T-mobile függő 06.15.00 a baseband-je ios6.1.3 van rajta. Ajánlanátok valakit Budapesten, aki ért hozzá? Köszönöm

  439. @ficere: keresel valakit, aki tud angolul, és megkeresitek az eredeti szolgáltatót.

    @paprika: restore.

    @mkjudit: jailbreak, és feltelepíted az ultrasn0w-t Cydiából. de ha behozod a szervizünkbe, a kollégák megcsinálják: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  440. Sziasztok! Jadeye ha jól értem, akkor egy T-mobile függő de ultrasn0w-val jelenleg függetlenített 3GS iOS 5.1.1, 05.13.04 basebanddel működő iPhone frissíthető iTunes-szal 6.1.6-ra és ha szeretném függetleníteni akkor evasi0n-nal jailbreak majd Cydiából ultrasn0w 1.2.8-al függetlenítés?

  441. Ja most találtam ezt a válaszodat, ez még működő?

    ” felteszed a 6.1.6-ot, a redsn0w-nak betallózod a 6.0-t, amivel elkészül a tethered jailbreak. a jailbreak csak bizonyos fájlokat módosít. ezután tethered módban bootoltatod (just boot opció), és Cydiából telepíted a p0sixspwn csomagot, amivel frissíti a jailbreak által módosított fájlokat a 6.1.6-osra, és untethereddé is teszi. tehát 6.1.6 marad, csak trükközni kell”

  442. @gabesz78: működő, de számodra a függetlenítés miatt ez így nem jó. neked baseband frissítése nélkül kell megcsinálni, arra meg 6.1.6 esetén egyelőre nincs mód. megoldás lehet, ha a sorozatszám alapján a készülék támogatja az iPad basebandet, mert akkor restore 6.1.6-ra, 6.0-t betallózva redsn0w-ban jailbreak, iPad baseband felrakása, majd downgrade-elése, és p0sixspwn csomag az untethereddé tételhez Cydiából, aztán ultrasn0w. http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  443. @Jadeye: értem, köszönöm! A sorozatszám 8594545xxxx, akkor működik amit írtál, ha jól sejtem.

  444. @gabesz78: mivel az xx135 előtti, így igen, tehető rá iPad baseband, és az utána downgrade-elhető is.

  445. Sziasztok.
    Holnap lesz egy iPhone 4-esem AT&T függős de jelenleg jailbreakelve van és független, de viszont frissíteni szeretném majd IOS7-re. Van erre lehetőség hogy azon is független legyen vagy inkább ne frissítsek?

  446. @Pola0520: attól függ, hogyan van jelenleg függetlenítve, ezt tudni kellene előtte, például mi a baseband verziója, vagy hogy gevey-t kell-e használnod.

  447. Sajnos a baseband verzióját nem tudom de szoftveresen van függetlenítve jelenleg az tuti,

  448. Hali, nekem az lenne hogy van egy iphone 4sem canadai rogers függő de mivel nincs eredeti kártyám igy nem tom aktiválni. mit lehet ilyenkor tenni? választ elöre is köszönöm

  449. Közben beakartam állítani az apn-t hogy legyen netem, kitöröltem valami “unlockit.co.nz” nevezetű valamit a telefon újra indult, felismerte a simkártyám de azt írta hogy nincs szolgáltatás. Rámentem a “hálózati beállítások visszaállítására” És azóta nem kapcsol be, csak az alma logó, Itunesben vissza tudnám állítani de akkor meg felfrissítené ios7-re… Mit tegyek most?

  450. Közben életre kelt. De továbbra is szeretném telepíteni az ios7-et 01.59.00 a baseband verzió. Összetudom ezt hozni valahogyan úgy hogy független legyen? Segítséget előre is köszönöm!

  451. Köszönöm a kimerítő válaszokat!

  452. @Pola0520: ez jelenleg nem lehetséges, nem tudsz baseband frissítés nélkül iOS7-et feltenni.

  453. És esetleg iOS6-ot? Már az is lényegesen jobb lenne mert a programok java azt még támogatja…

  454. @Pola0520: mihez van SHSH-d? mert 7.1 előttit csak SHSH megléte esetén tudsz feltenni iPhone 4-re (de újabb típusú készülékre még azzal sem). ha nincs mentve SHSH, akkor nem tudsz iOS 6-ot feltenni.

  455. @Pola0520: akkor maximum 5.1.1 tehető fel rá az SHSH-k alapján.

  456. Sziasztok!

    4S – 7.0.2 – jailbrake-elni szerettem volna.
    Telefon fullratöltve, itunes kilő, evasi0n elindít rendszergazdaként, lefutott minden gond nélkül, az evasion írta is hogy le lehet húzni, majd restartolt a teló és alma logónál állok. ( más fórumokon láttam hogy mások is jártak így, viszont a megoldást a problémára nem találtam meg )
    Kettő backup-ot is készítettem mielőtt elkezdtem, de nem tudom/találom a helyét. SHSH-t nem mentettem,sajnos.
    Gyerekcipőben járok iPhone témában, viszont már 3GS-t jailbrakeltem nemrég, viszont rálátásom van a dolgokra.

    Kérném szépen a segítségetek, hogyan tovább.

    Köszönöm!

    PS: Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!

  457. @csaszykj: látatlanban most nem lehet megmondani, pontosan hogy áll a készülék, és miért, így a legbiztosabb, ha most elfelejted a jailbreaket, és felteszed a 7.1-et recovery vagy DFU módban.

    mindenesetre szerintem te nem futtattad le végig a jailbreaket – ugyanis a jailbreak folyamán a készülék többször is újraindul, és az evasi0n meg csak azt írja, hogy bezárhatod, azt nem, hogy lehúzhatod a készüléket.

    a backupok vagy az SHSH az iPhone 4s esetén semmit nem számít, nem fogod tudni tőlük visszatenni a 7.0.2-t sehogy.

  458. Köszönöm a válaszod Jadeye.

    Marad a várakozás a 7.1 Jailbrake-re.

  459. Találtam jó áron egy 4s-t, viszont eléggé kételyes hogy független-e. 5.1.1-es ios van rajta 1.0.13 baseband-el akkor ez elvileg nem szoftveresen van függetlenítve ugye? Mert akkor 01.59.00 baseband szerepelne ott igaz? Model szám alapján at&t függő, iphoneime info pedig azt irja imei alapján hogy unlocked… Bár nem tudom mennyire megbízható ez az oldal…

  460. @Pola0520: 4s-t sosem lehetett szoftveresen függetleníteni, max gevey-vel, vagy hasonló megoldással.

  461. Tehát akkor nyugodtan frissíthetem ios7-re ha most elfogadja a kártyát azután is elfogja?

  462. @Pola0520: az iPhone 4s esetén sosem volt 01.59.00-s baseband, az csak iPhone 4 esetén volt, és ahogy @ToniSlow írta, iPhone 4s-re sosem volt szoftveres függetlenítés sem.

    tehát ha az a készülék simán elfogadja a nem AT&T-s kártyádat, akkor annak függetlennek kell lennie, és így nyugodtan frissíthető.

  463. Na ez nagyon jó hír, délután megyek is érte akkor 😀

  464. Na ez nagyon jó hír, délután megyek is érte akkor

  465. Sziasztok! Aktiválással kapcsolatban lenne kérdésem. A helyzet a következő, van egy i4 ios6 volt rajta ha jól emlékszem, de betört a kijelző és a szervíz csak úgy vállalta a cserét, ha befrissítem a telót. A frissítés megtörtént 7.1.2-re és mivel nem az enyém a teló és nem hozzáértő használta nem tudta, hogy jailbreakelve és függetlenítve volt, amit a frissítéssel ugye letöröltünk. Így jelenleg az aktiválásnál elakadtak a folyamatok. A készülék használtan gsm boltban lett vásárolva így most nem tudjuk, hogy melyik szolgáltatóhoz tartózik mivel a t-s és a vodás simmel se sikerült az aktiválás, valószínűleg külföldi szolgáltató függő. Van esetleg bármi szoftveres lehetőség az aktiválásra? Vagy ki kell deríteni, hogy hova tartozik és az adott simmel aktiválni és utána jb és függetlenítés?? Segítséget előre is köszönöm!

  466. Sziasztok!
    Én teljesen új vagyok az Apple világában, de Kanadából küld rokonom egy Fido-s, de elméletileg nem függő 4S-t. Meg tudnátok mondani, mi a teendő vele, így igazán konyhanyelven? Illetve tegyük fel, hogy függő, akkor is. Szegény nem technikai zseni, nem tudja, hogy függő-e a telefon, de úgy tudja nem.
    Köszönöm! 🙂

  467. @Gabe Furo: beleteszed a kártyádat, beírod a PIN kódot, nem kap hálózatot: függő a készülék. ebben az esetben a fenti cikkben leírtak az érvényesek. ha független, és így elfogadta a kártyádat, akkor nyilván nincs teendő.

  468. @Jadeye: Köszi szépen! We’ll see! És köszi a gyors reagálást! 🙂

  469. @Jadeye: Nekem is ugyan ez a gondom volna egy i4 újra lett telepítve és kiderült h külföldi iemi ellenörzésre azt hozza ki h ír vodás mivel a menüig se lehet eljutni nem lehet feltörni se amúgy 7.1.2 van rajta, doboza nincs ilyenkor mit lehet tenni csinálni vállalnak neten függetlenitést párezerért de nem lehet tudni melyik nem átverés köszönöm.

  470. Sziasztok!Van egy T-mobile-os Iphone4-em, Vodafone-os kellene!Jelentkezzen az aki esetleg a forditott helyzetben van!☺️Cserelunk es nem kell semmilyen fuggetlenites!Regebbi hozzaszolasok kozott olvastam hasonlo problemat!

  471. Sziasztok,

    Ez most tényleg igaz, hogy egy közel 4 éves telefont nem lehet függetleníteni? Sőt, ha jól látom T-mobile képes még 15000Ft-ot kérni azért, hogy a már 3 éve lejárt hűség után a hálózat függőséget elvegye egy 4 éves telefonról? Ráadásul mivel használt még problémázás is van, mert az eredeti tulajdonos kérheti csak a hálózat függetlenítést? Ez most tényleg komoly? Kénytelen vagyok eladni a telefont és venni egy másikat ami Telenoros vagy független?

  472. Sziasztok! Kérdésem lenne!

    Adott egy Iphone 4 12.09-es baseband-el és Ios 7.1.2-vel! Függő a telefon viszont nincs hozzá simkártyám! Valahogy van lehetőségem aktiválni esetleg függetleníteni nem hivatalos módon?

  473. @Bartha Gabi: nem lehet aktiválni. a függetlenítési lehetőségeket a fenti cikk írja le, a készülék a “félhivatalos” megoldással függetleníthető, feltéve, hogy ismert, hogy milyen szolgáltatóhoz tartozik eredetileg.

  474. Sziasztok!

    Bocsánat, hogy ennél a régi témánál kérdezek.
    Esetleg van valakinek infója arról, hogy egy sima iPhone 4 mivel függetleníthető?
    Mert a cikk alapján csak Gevey-el lehet ezt megtenni(természetesen olvastam a cikk elején, hogy azóta történhetett változás), de ott is figyelni kell a BaseBand-re.
    Mivel a telefonon már 7.1.2 van ezért reménykedem, hogy esetleg már lehet R-Sim-mel is függetleníteni.
    Viszont erről nem találtam sehol infót.

    Köszönöm

    Üdv

    Theatti

  475. Külföldi SIM kártyás telefont vennék, amibe saját Telenor SIM kártyámat tenném. Ott a hivatalos függetlenítés nyilván bonyolultabb feladat. Mit gondoltok erről? Érdemes belevágni, és megvenni ezt a telefont?

  476. @ryzsy: ne vegyél külföldi függő telefont. a függetlenítés szolgáltatónként változó időn belül és összegért kérhető, amiről az adott szolgáltató tud pontos felvilágosítással szolgálni.

  477. Sziasztok,

    Készülök venni egy Telefont. A Telenornál azt mondták, ha nem magánszemély vette, hanem céges, akkor csak akkor függetlenítik, ha nem akciósan vásárolták. Más különben 2 évet várni kell.

    Tudnátok segíteni? Megvegyem a telót és tudom függetleníteni, vagy ne?

    Köszi!

  478. @mmarci91: a fenti cikkben le van írva, hogy hogyan lehet függetleníteni. a szolgáltató a készülék IMEI száma alapján meg tudja mondani, hogy hogyan vásárolták.


Add a Comment