Gyakori kérdések: milyen függő az adott iPhone?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szoftveresen függetlenített készülékek esetén szokott problémát jelenteni, ha nem tudjuk, milyen függő, mert ilyenkor egy restore-t követően a készülék aktiválása nem mindig lehetséges.

Ha tudjuk, hogy milyen függő, akkor pedig csak egy megfelelő SIM kell, és kész.

A hivatalos aktiválás azért fontos, mert ez szükséges a push megfelelő működéséhez, ellenkező esetben, tehát ha a jailbreakre bízzuk az aktiválást (ez a hacktiválás), akkor semmi push-t igénylő szolgáltatás nem fog működni, vagy nem megfelelően. Így például nem érkeznek majd meg az iMessage üzenetek, nem megy majd a FaceTime hívások fogadása, és az emaileinkről sem kapunk rögtön értesítést.

A készülék aktiválásához szükség van egy olyan SIM kártyára, ami az eredeti szolgáltatóhoz tartozik. Ez lehet élő vagy lejárt, letiltott kártya is, teljesen mindegy, a lényeg, hogy ha a telefonunk AT&T-függő eredetileg, akkor egy AT&T-s kártya kell hozzá az aktiváláshoz. Az aktiválás után a készüléket jailbreakelhetjük, és amennyiben szoftveresen függetlenítjük, az ultrasn0w telepítése után már használhatjuk is.

Persze az iPhone-ra sehol nem írják rá, milyen függő, sem a szoftver nem mondja ezt meg, viszont a nem megfelelő SIM esetén az aktiválás nem sikerül.

Az eredeti szolgáltató az iPhone modellszámából található ki. Ez nem minden esetben pontos, mert egy adott modellszám például a brit szigetek összes szolgáltatója esetén azonos lehet. Ilyenkor az összes adott szolgáltatót végig kell próbálni, és valamelyiket csak el fogja fogadni az iTunes.

Ha a készülék bekapcsol, a modellszámot iOS eszközön például a Settings (Beállítások) appban a General (Általános) opció alatti About (Infó) menüpontban találhatjuk meg:

 

Ha a készülék menüje nem érhető el, vagy az eszköz be sem kapcsol, akkor a dobozán kell megkeresnünk a modellszámot, ott ez “Part no.” néven szerepel (és nem Model néven!).

Például egy iPhone 5 esetén így néz ki  – a / jel és az azutáni karakter(ek) nem kell(enek):

modellszam_iPhone5

Ha megvan a modellszám, annak ellenőrzésében az iphonefrom oldal lesz segítségünkre. Ehhez egyszerűen csak írjuk be itt a modellszámot, majd nyomjunk a lekérdezésre:

Itt add meg az iPhone-od modellszámát!
(Például: MD297F)

 

Ezek után az eredmény egy új böngészőlapon jelenik meg, a fenti modellszám esetén a következő információkkal:

iphonefrom_eredmeny

Itt tehát láthatjuk, hogy a készülék eredeti szolgáltatója a francia Orange lenne, noha a fenti készülék gyári független. Éppen ezért mindig ellenőrizzük az esetleges jegyzeteket is, mert ugyanez a típus vásárolható meg gyárilag függetlenként is a francia Apple Store-okban, ahonnan mi is vettük.

Más esetekben akár több szolgáltatót is felsorolhat az oldal, ilyenkor az összes felsoroltat próbáljuk végig, és amelyikkel végül aktiválta az iTunes, azt jegyezzük meg, mert olyan függő a készülék.

Nekem hibás a kijelzés, mert…

A kijelzés nem mindig pontos, mert a modellszám alapján csak az ahhoz tartozó célország lőhető be nagyobb biztonsággal, a szolgáltató csak kisebb biztonsággal. Így például egy magyar piacra szánt, Apple Online Store-ból rendelt készülék modellszáma egész nyugodtan megegyezhet azzal, amit egyúttal a T-Mobile is kap, így nehezen tudhatná az oldal, hogy ez most konkrétan T-Mobile-függő vagy gyárilag független.

A garanciálisan cserélt készülékek esetén pedig leginkább azt az országot adja eredményként, ahol az Apple kicserélte a készüléket, és ahonnan visszaküldte azt. Így általában angol szolgáltatót kaphatnak eredményül azok, akiknek kicserélte az Apple (legtöbbször a szolgáltatón keresztül) a készüléküket, mert az európai központ ott van, és így a cserekészülék eredeti célországa Anglia.

Ha tehát a modellszám alapján nem jártunk sikerrel, még IMEI alapján is lehet ellenőrizni, viszont az IMEI kiadása egy ismeretlen oldal számára a legkevésbé sem javasolt.

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @Neo78: nem hinném, mert abban a pillanatban, hogy beleteszi valaki más a másmilyen kártyáját, kibukna a dolog. de ha a kezedbe kerül egy használt készülék, akkor van merre elindulni, milyen kártya kellene hozzá.

 2. Tök magyar T-mobile-sra írja hogy UK vagy Ír és onnan is O2 vagy 3 szolgáltató :D

  Ez azért nagyobb mint a megengedhető pontatlanság. Ilyen alapon én is megmondom függő-e és milyen szolgáltatóhoz.
  Ja de igen, azt eltalálta hogy függő a telefon :D

 3. köszönjük a cikket, de sajnos a modellszám ellenőrzés használhatatlan….
  aki meg akarja tudni hogy milyen függő használja inkább ezt:
  imei pont s-url pont ro. regisztrálni érdemes, naponta egy imei ellenőrzése ingyenes és eléggé részletes adatokat ad vissza. érdemes elolvasni az “imei check?” menüpontot! kb ilyesmire számíthattok (a saját készülékem).
  Model: IPHONE 4 16GB BLACK
  IMEI: *********************
  Serial: *****************
  MAC Address: 581FAA803E75
  Bluetooth MAC Address:
  CTN: ****************
  ICCID: **************************
  Product Version: 6.0.X
  First Unbrick Date: 02/16/11
  Last Unbrick Date: 10/17/12
  Unbricked: true
  Unlocked: true
  Unlock Date: 10/17/12
  Activated Carrier: Telenor – Hungary HUN
  Original Carrier: Unlock.
  Initial Activation Policy Description: 113 – Croatia T-Mobile.
  Applied Activation Policy Description: 10 – Unlock.
  Next Tether Activation Policy Description: 10 – Unlock.
  Product Sold by: T-HT D.D
  Coverage Status: Out Of Warranty (No Coverage)
  Coverage End Date: 02/16/11 –
  Purchased In: Croatia
  Estimated Purchase Date: 02/16/11
  Értelemszerűen a kicsillagozott részen is vannak adatok!

 4. @Jadeye: tudom. de szükség törvényt bont. amúgy meg az utóbbi időben annyi kikerült a netre hogy most már pont mindegy. több külföldi oldalon is ajánlották ezt az oldalt, azért volt vállalható részemről. meg aztán mire mennek az pont az én imei számommal? és ha mennek is vele valamire? nyilvánvalóan azért szükséges ez mert eléggé specifikus adat, nem úgy mint a modellszám. de mindenkinek saját joga eldönteni mi fér bele és mi nem. de azért köszi a figyelmeztetést!

 5. iPhone 4-en betalált magyar Tré, és két ipod touch-on, hogy USA. 3/3, bár tudom az iPod nem nehéz modell szám alapján belőni, hogy USA, de mindenesetre nem rossz ez az oldal.

 6. @djsomi: ha azon az oldalon nézted amit ajánlottam, akkor érdemes lett volna elolvasni az IMEI Check? menüpontot ahogy írtam is :) amúgy kérdésedre a válasz: “Unbricked” referes to the restore state.

 7. @djsomi: gondolod valaki ezeket nézegeti és random hívogat idegen, más országban lévő telefonszámokat? :) (persze azért elismerem hogy ezt okosabban is meg lehetett volna oldani)

 8. @ToniSlow: Jah persze nem is azért, csak meglepődtem, hogy ezeket láthatjuk. :( Egyben elgondolkoztam, hogy mennyi minden kiderülhet egy aktivációs infóból. Hogy a francba férnek hozzá ezek a siteok ezekhez az adatokhoz? Ez apple adatbázis elvileg? Valaki tud erről valamit? Egyre jobban érdekel a téma :)

 9. @djsomi: feltételezhetően az Apple adatbázisához fér hozzá valaki valahogy (Note: All imei’s are checked manually so it can take some time before they are verified!). egyébként a nemhivatalos függetlenítéseket is valahogy így intézik a szolgáltatóknál, hogy van egy beépített ember, aki felteszi a szolgáltatón keresztül az Apple függetlenítős listájára a készülékeket.

 10. Nem tudom de van még néhány hasonló oldal szóval biztos meg van a módja. Ha belegondolsz a gyári függetlenítést is el tudod intézni nem hivatalosan különböző oldalakon pedig gondolom az apple bármiféle adatbázisának zártnak kellene lennie.

 11. @Jadeye: Igen erre én is gondoltam, próbából belöktem neki egy halott régi telo imei-ét, viszont erre azonnal kidobta az a korrekt adatokat. Sztem valami adatbázis dumpjuk lehet gondolom az aktivációs szerverről. Jó lenne ebbe kicsit jobban belelátni. Nah googlizok is egy kicsit hátha találok valami jó anyagot :D
  Az unlockos sztori az sztem is korrumpált alkalmazottakon keresztül megy, csodálkozom, hogy nincs magyar köztük :D:D Vagy csak én nem tudok? :D

 12. csak megerősítem amit a többiek is írnak, mérget ne vegyetek arra amit ez az oldal ír, magyar Apple Online Store-ból származó iphone-omra azt írja függő… :)

 13. @Lightman: Igen, mivel ez (a modellszám) gondolom csak az adott ország, vagy régiónak szánt/gyártott eszközöket azonosítja. De néha ez is jól jön, pl SAM-es aktiváláskor. Az IMEI-s az tuti pontos, csak felvet némi aggályt az adatkezeléssel kapcsolatban…

 14. @Lightman: Igen mert a modellszám gondolom csak az adott országnak/régiónak szánt darabokat azonosítja. Az IMEI-számos cucc pontos, csak ugye felvet némi aggályt az adatkezelésük.. Magyar listás embert nekem is mondjatok, ha tudtok :D

 15. @vetzl, @djsomi: lejárt hűség után a szolgáltató maga megteszi hivatalosan, persze van díja, ahogyan a félhivatalosnak is. ugyanakkor a félhivatalos függetlenítést kínáló oldalak nem csinálnak magyar szolgáltatós készülékeket.

 16. 5.13.04BB-s 5.1.1 es jelenleg JBzett teló restore után(shshval szintén 5.1.1) menni fog a megfelelő simmel az aktiválás,vagy az alacsony baseband szám miatt sikeretelen lesz?

 17. Jadeye
  Tudom hogy mennyiért csinálja a t mert sima 4et mar intéztem 15ropi de ezen van meg egy év hűség a geveyt akarnám lecserélni mert most avval megy iOS 6.0.1 szoftverrel

 18. @mhuszti: gondolom, csak úgy simán feltetted az iPad basebandes készülékre a gyári 6.0.1-et. ilyenkor nem lehet rendesen aktiválni, illetve még aktiválva sem megy rendesen, mert az iPad basebandre a gyári firmware felrakása 5.0-tól kezdve inkonzisztenssé teszi a basebandet, így azt előbb downgrade-elni kell. (ezt annak idején le is írtuk)

 19. djsomi
  Nem a sajátom volt unokatesom et vettem meg az asszonynak lejárt a hűség kellet az aki vette es vagy a garanciajegy vagy a számla es persze 15 ezer

 20. @Jadeye: persze azt megtudtam csinálni,visszatértem shsh hiányában 4.1re ipad bb downgrade,majd preserve bb-s 6.0.1 ment,majd sim hiányában hacktivate volt,isminek kellett,hogy legalább használható legyen,push meg nem volt lényeg..

 21. @mhuszti: hacktiváláskor a push certificate-ek hibája miatt a készülék folyamatosan próbálkozna csatlakozni az Apple push szerveréhez, ami így folyamatos adatforgalom generálása mellett az akkut is feleslegesen fogyasztja, így azt érdemes lenne megoldani.

  @djsomi: az iPhone IMEI száma csak úgy nem módosítható, így attól nem kell tartani, hogy ellopják az IMEI-ünket. ugyanakkor mivel ez egy egyedi azonosító, így bárhol megadni nem kifejezetten célszerű, mert sosem lehet tudni, mire használják fel.

  @crayo: itt nincs up, az maximum fórumon van. ;)

  kérdezd meg a szolgáltatót, a hűségidőt ők tudják megmondani.

 22. Van jelentősége, hogy az Ipademre ezt írja:
  Device name: iPad 4 (Wi-Fi+Verizon 4G) 32Gb
  Color: Black
  Country #1 Hong Kong

  Mármint a Verizon-ra gondolok…

 23. BTW, A SAM-es aktiválás után mindenkinek rendesen működik a push? Én próbálgattam most, de nekem csak akkor indul el, ha kézzel generálok másik telóval certeket.Pedig régebben rémlik, hogy ment szépen. Én rontok el valamit?

  THX

 24. @XCage: az európai LTE-t csak az A1460-as típus támogatja, ami egyben az amerikai CDMA-s verzió is. ezen felül a GSM slotja független, így más jelentősége nincs.

  @djsomi: néha nem feltétlen megy, emiatt javasolt a gyári kártya, mert azzal tuti, hogy megy.

 25. @dnp: ahogyan azt már fentebb írtam, a kijelzés nem mindig pontos, és a modellszám az adott országot lövi be nagyobb biztonsággal, a szolgáltatót kisebb biztonsággal. a magyar piacra azt a modellt szánták, amit egyúttal a T-Mobile is kap, így nehezen tudhatná, hogy ez most konkrétan T-Mobile vagy független.

  a garanciálisan cserélt készülékek esetén pedig leginkább azt az országot adja eredményként, ahol az Apple kicserélte a készüléket, és visszaküldte azt, így általában az angol központot kaphatják azok, akiknek kicserélte az Apple, mert az európai központ ott van.

  de most akkor ezzel kiegészítettem a cikket, mert sokan nem értik a miértet.

 26. Ma vettem egy Iphone 5 16GB Fehér Telót a TELENOR-nál.
  Kipróbáltam az említett Ellenörzést.
  Az Eredmény:
  You device is maybe sim-locked (Lakat szürke, és egy kérdőjel van benne)

  Device name: iPhone 5 16Gb
  Color: White
  1)Finland
  Elisa (Lakat Zöld és nyitott)
  Sonera 1* (Lakat Zöld és Zárt)

  2)Sweden(Telia) (Lakat Zöld és Zárt)

  1* – Possible to purchase iPhone in AppleStore without simlock.

 27. csaladban nekunk is van egy 3gs, finn vagy sved. ezt fuggetlenittetni hol tegyem meg?
  nem szeretem, h jb-s.
  en 4em vodas, de azt minek fuggetleniteni.

 28. Roppant hasznos link, köszönöm. Hónapok óta keresek ilyet, de a legtöbb átverés, meg az IMEI-számos marhaságok, ami valóban gáz.
  Kissé off, de van-e ilyen tipp más Apple szerkezetekhez? Mármint hogy hol lettek vásárolva… Sokan hirdetik garanciásként a cuccaikat, ami az Apple ellenőrző oldalán valós ugyan, de nem derül ki, hogy Kuala Lumpurban aktiválták a garanciát, aminek az érvényesítése nem egyszerű, ugyebár…

 29. @Jadeye: Amúgy arra gondoltam, hogy vennék egy használt T függő telót, és bár az eladó azt mondja, hogy lejárt a hűség, azért ezt bárki mondhassa…
  És ugye ha nem még nem járt le, és nem fizeti, akkor letilthatják; immáron az én telóm.

 30. @Jadeye: Mmm…
  Adásvételit, hogy? Vagy hol nézzek utána? Google? (Maybe..)
  És a másik megoldás esetében, ha nem fizeti, ő baja, nem engem csesztet a T, és nem tiltja le az én telefonomat (vagy legalábbis nem az enyémet), ugye?

 31. @crayo: ha díjnemfizetés miatt letiltják, akkor az előfizetéshez tartozó készüléket is tiltják általában IMEI alapján. tehát hiába vetted meg tőle, ha volt rajta még tarifahűség, és nem fizette, miután eladta neked a telefont, akkor letilthatják a telefont. a T-Mobile téged nem fog csesztetni, viszont a készüléket te nem fogod tudni használni így.

 32. @Jadeye: Az csesztetés, ha nem tudom használni a telefonomat. :)
  Na de nem erre jó az átíratás? Vagy ezt akkor úgy, hogy az előfizut is átírni, és akkor nekem kellene fizetni? Mer’ az nem az igazi…

 33. @crayo: átíráskor kiderül, hogy van-e rajta hűség, mert ha van, azt is át kell vállalnod. tehát ha az átírásnál nem esik szó hűségről, akkor nem is tiltják le utána. de ezzel kapcsolatban pontos információt a szolgáltató tud adni.

 34. @crayo: például ha le kell tiltatni, mert ellopták, stb. ártani nem árthat, ellenben sokszor lehet haszna.

  @iGuy: nem. a Carrier Lab 11.0 az a PhonebookSIM és hasonló, teszt SIM-ek esetén lévő dummy szolgáltatónév.

 35. @Jadeye: igen köszi aztmár elolvastam csak azt nem értem hogy akkor hogy lehet ilyen “függő”(mert nemis ilyen) az iPhone és miért nem azt irták bele hogy AT&T-s.

  De akkor köszönöm szépen ;)

 36. @iGuy: ezt mi írta neked ki? mert ha a készülék, az nem mérvadó: az mindig a behelyezett SIM alapján írna ki szolgáltatót, mert azt a carrier.bundle-t töltötte be. de az nem olyan függő.

 37. Megnéztem én is a készülékemet és azt írja ki, hogy:
  Your device is Sim-Locked
  USA (AT&T, Sprint, Verizon)
  Ez azt jelenti, hogy gyárilag nem független hanem csak szoftveresen?

 38. @iGuy: ha a készülék írta, akkor az ugye nem jelent semmit, mert az a beletett SIM-től függ.

  @ruskop: a modellszám alapján csak azt tudhatod meg, hogy eredendően milyen függő lehet. ha nincs jailbreakelve, és a baseband nem 01.59.00-s, és nem Gevey SIM-mel használod, akkor az rendesen független.

 39. Gagyi…. Helytelen információval szolgál. Teljesen mást jelez, mint amilyen szolgáltató által zárolt a készülék valójában! Ne higgyetek neki, nézzetek utána más forrásból is.

 40. @cortx: ahogyan a cikkben is leírtuk, a modellszám alapján nem minden esetben pontos. azt is leírtuk, hogy miért, és az alternatíva esetén pedig láthatod, hogy milyen aggályok merültek fel. én személy szerint nem emlékszem olyan esetre, amikor hibás eredményt adott volna, de ez nagyban függ a készüléktől.

 41. @Jadeye: Ez tiszta sor, csak léteznek olyan fizetős szolgáltatások, amelyekhez tudni kell a pontos eredetét a készüléknek (lsd. CutYourSim-es unlock). És ha rosszul adja meg valaki az eredeti szolgáltatóját, akkor bizony a függetlenítés nem sikerül, a több tízezer forint pedig megy a levesbe… Nem érdemes tehát sajnálni azt a néhány ezer forintot egy teljesen biztos utánanézésre (pl. http://cutyoursim.com/index.php/iphone-network-finder-carrier-detector.html)

 42. @cortx: na ja, csak amikor a 0.89€-s angry birds-ért sem fizetnek nagyon sokan, szerinted több ezret ki fog kifizetni? természetesen lesz, aki igen, de az a tapasztalat, hogy nagyon sokan vannak, akiknek minden ingyen kell. ez ingyenes — annak minden előnyével és hátrányával.

 43. Sziasztok!
  Ma egy másik honlapon egy fórumozó kinyittatta az eredetileg at&t-s i4-emet gyári függetlenre.
  Kaptam egy levelet is, amiben dióhéjjban az állt, hogy dugjam rá iTunes-ra, és csináljak egy restore-t!
  Meg is csináltam, de azért jobb a békesség alapon cfw-t készítettem, hogy megőrizzem a 01.59.00-ás BB-t.
  Miután kész lett, azonnal talált térerőt a telóm, anélkül, hogy feltettem volna az ultras0w-ot, DE!! csak egyesen van a térerő csík…
  Ez miért van?
  Miután felteszem az ultrát, újra maxon van. Ha leszedem, akkor csak egyes….
  Valakinek ötlet?

 44. Sziasztok!

  Lehet, hogy rossz helyre írok, akkor bocsi.
  Nekem gyári függetlenítéssel kapcsolatban lenne kérdésem.
  Függetlenítve lett Iphone 4 16 GB az angol szolgáltatónál.
  Ezt követően
  – szoftver visszaállítás / kártya nélkül /
  – végig fut, telefon Itunesról lehúz
  – kártya /magyar T-mobile / bele
  – bekapcsol, Itunesre feldug
  – ott eljut egy ablakig / kísértetiesen hasonlít arra amit a sikeres függetlenítésnél bead/ egy fekete keretű üres téglalap, bal fent alma, jobb fent lakat.

  Idáig jut el.
  Hol lehet a hiba, mit hagyhattam ki?
  Segítsetek légyszíves!!

 45. Amikor feldugom, kéri a nyelvet, országot utána szeretné a wifit, de nem találja meg. Ez nem tudom, hogy összefüggésben lehet-e? Illetve nem tudom mennyire érzékeny ez a SIM-re, ami benne van nem gyári micro hanem készített. Esetleg nem érzékelné rendesen? De a pint kéri, illetve ki írja, hogy nincs hálózat.

 46. Csak DFU-ból tudom a visszaállítást is elindítani. Ha csak simán feldugom csak a fenti ablakot adja be, onnan nem is tudok semmit indítani. Tehát a keret üresen, más lehetőség illetve a telefon adatainak kiírása nem jelenik meg.
  A wifit keresi de nem látja. Hátha van valami jó ötleted, az eddigieket is köszönöm!
  Ja a “gyártott” SIM nem kavarhat be? / nem érintkezik vagy mit tudom én vagy ez nem lehet gond? /

 47. @Titi69: az nem baj, tedd DFU-ba nyugodtan, és menjen rá a restore. majd utána nézd meg, hogy a slide to set up előtt az “i”-re rányomva kiírja az ICCID-t és az IMEI-t, vagy nem. a SIM abba nem kavarhat be, hogy nem látja a Wi-Fi-t.

 48. Századszor is újra raktam.
  tehát ha simán feldugom az Itunes a fentebb említett kockát látja. Ha átrakom DFU ba akkor kiítja, hogy

  ” Az Itunes egy helyre állítási módban lévő készüléket észlelt. Vissza kell töltenie az Iphone készüléket, mielőtt az Itunes alkalmazással használhatná azt.”

  Mindegy mennyiszer rakom fel újra, DFU-ban mindig ezt adja be.

  Igen kiírja az IMEI-t és az ICCID-t is. Ez valami jót jelent? Esetleg, hogy valóban független lehet, vagy csak azt, hogy a kártyát érzékeli.

 49. @Titi69: a DFU-nak pont ez a lényege, amit írsz, hogy felismerje az iTunes, és biztosan újrahúzza. ha van IMEI és ICCID, akkor a baseband rendben működik, mert felismerte az IMEI-t, és a SIM-et is (ICCID). most akkor tudnod kell csatlakozni a Wi-Fi-re, hacsak nem a routered vacakol (indítsd újra a routert!), és akkor aktiválja magát a készülék — már ha független. ha nem, akkor kiírja, hogy nem jó kártya.

 50. ok, eggyel előrébb jutottam.
  Wifi megy, ha kártya van benne kiírja, hogy tegyek be másikat, kártya nélkül meg azt írja, hogy próbáljam kicsit később.
  Sokat foglalkoztál már velem, még annyit mondj meg lécci, hogy amikor szinkronizálom, legyen benne kártya vagy sem?
  Előre is köszi!

 51. @Titi69: “ha kártya van benne kiírja, hogy tegyek be másikat”
  akkor az még nem független, mert különben el kellene fogadjon bármi kártyát. szinkronizálni csak aktiválás után tudod, aktiválni meg csak kártyával. restore közben nyugodtan lehet benne kártya, de megpróbálhatod anélkül is.

 52. Akkor jól megvezettek a pénzemért, nem lett független. :(
  Esetleg arra van megoldás, hogy szoftveresen függetlenítsem? Ios 6.1, firmware 04.12.01.

 53. Sziasztok . Na hogy is kezdjek hoza a lenyeg nekem kenne a push de nagyon. A telcsim our device is sim-locked
  Device name:iPhone 4 GSM 16Gb
  Color:white
  1) Austria (T-Mobile)
  2) Germany (T-Mobile)
  3) Netherlands (T-Mobile)
  de a hivatalosan fugetlenitetem vizetem kb 10.000 huf. de megyen minden kargyaval tokeletesen aktivalom rendesen de a push nem megyen hiba hivatalos a fugetlenites + a Ituns nem lasa a telefon szamomat
  6.1.2 van rajta. a gyari kargyam nincsen meg mert aszt nem kaptam. valakinek valami tuti meg oldas vagy otlet . mit tudnak csinalni .

 54. @azabaj: akkor ezt most írd le újból, mert nem igazán lehet érteni, hogy már függetleníttetted-e, vagy még csak most akarod. ha elfogad már bármi kártyát aktiváláskor, akkor a push is megy. a számodat a Beállítások / Telefon alatt kell beállítani. a többi részét már pláne nem értem.

 55. Sziasztok!nemrég vettem egy iPhone4-est Angliából.A hivatalos függetlenítése csak a kinti szolgáltatóval lehetséges,felvettem vele a kapcsolatot,de azt írták,hogy a telefonhoz tartózó EREDETI telefonszámmal tudnák csak kifüggetleníteni(már nem garis,2 éves elmúlt).Az meg ugye nincs,mert az eladó nem válaszolt a legutóbbi levelemre.
  Kérdés:Tudna valaki javasolni valamiféle megoldást?Ez annyira elkeserítő!

  az alábbi email címen elérhető vagyok:
  123456ende@gmail.com
  Köszi!

 56. Szia Jadeye!

  Ez mit jelent egy iPad esetében?

  az Ipadre ezt írja:
  Device name: iPad 2 (Wi-Fi+Verizon 3G) 16Gb
  Color: Black
  Country #1 Hong Kong

  Ez lehet független?

  Üdv

  theatti

 57. @theatti: iPadből nem létezik szolgáltatófüggő. minden mobilnetre képes iPad már a kezdetek óta független – egyetlen kivétel a CDMA-s, de azt nem tudod mobilnetre használni itthon, mert abban nincs GSM modul, sem SIM olvasó. a Verizon egy amerikai CDMA-s szolgáltató.

  (technikai értelemben elvben a verizonos iPad is függetlennek tekinthető, de ott a készülék külön van konfigurálva annak WWAN-moduljában, hiszen nem használnak SIM-kártyát. így házilag nem lehet egy másik szolgáltató hálózatához csatlakoztatni, hiszen a WWAN-ban rögzített adatokat nem tudod módosítani – ezek módosítása lenne egyenértékű a GSM-készülékek SIM-kártyájának a cseréjével.)

 58. @Jadeye: Köszönöm a választ.
  Tényleg minden iPad független?
  Ezt nem is gondoltam. Azt hittem, hogy amit a Telekomban lehet kapni az olyan függő is.
  Gondoltam azt is “függősítik” és le is tudják tiltani, mint a telefont.
  Akkor ha az ember akar venni egy iPad-et, nem kell félni a letiltástól?

  Üdv

  theatti

 59. Sziasztok! Valaki tud valami 100%-os megoldást hogy hogyan tudhatnám meg milyen függő a telefon? Model szám alapján at&t függő de iphoneinfo.info szerint unlocked… Szóval nem nagyon merem befrissíteni…

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!