Hasznos információk #2 – iBoot

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Sok iPhone 3GS tulaj akarja jailbreakelni telefonját, azonban előtte meg kell győződnie róla, hogy a készüléke alkalmas-e erre. A Dev Team kiadta a PwnageTool nevű programját, mellyel régi iBootos telefonokat lehet csak törni. Na de hogyan állapíthatod meg, hogy a készüléked alkalmas a törésre? Itt egy leírás.

Kétféle módszer áll rendelkezésre.

1. módszer

Telefonban a Settings / General / About oldalon megnézed a sorozatszámot. A szám harmadik, negyedik és ötödik számjegye adja a gyártás évszámát és hetét. Tehát ha 950-et látsz ez azt jelenti, hogy 2009 ötvenedik hetében gyártották. Ha a számod 939 vagy kisebb, akkor régi ibootos telefonod van. Ha 940 vagy nagyobb, akkor új ibootos a készüléked.

2. módszer (Windowson)

Ha tutira akarsz menni, akkor inkább ezt az eljárást kövesd:

 1.  Rakd DFU módba a telefont:
  – elindítod az iTunes-t,
  – a telefont csatlakoztatod a számítógéphez és kikapcsolod a készüléket,
  – Power és Home gombot együtt nyomod kb. 10 másodpercig,
  – elengeded a Power gombot, de a Home-ot nyomod tovább, újra kb. 10 másodpercig. Az iTunes felismeri a telefont.
 2. Jobb egérgomb My Computer-en és kattints a Properties -> Hardware fül -> Device Manager-re.
 3. Válaszd a „+”-at hogy lenyíljanak az almenük az „Universal Serial Bus (USB) Controller”-hez.
 4. Keresd meg az “Apple Mobile Device USB Driver”-t és jobb egérgomb a Properties-re.
 5. Menj a Details fülre és keresd meg a „Device Instance ID”-t.
 6. Görgess egy kicsit és megtalálod az ibootot, melynek úgy kell kinéznie, mint a lenti képek egyike.
Ha az iBoot 359.3, akkor az régi iBoot. Ha 359.3.2, akkor az új iBoot.


Ezek még érdekelhetnek:


 1. Apple Mobile Device USB Driver jobb klikk tulajdonságok utána részletek és ott sehol nem találom ezt az iBOOT-os sort illetve számokat meg kb semmit erről

 2. Különben magyar Windows-ban: “Eszközpéldány elérési útja” amit nézni kell, ott pedig a sok krix-krax végén van az iboot verziószáma, a fenti képeken a krix-krax ki van takarva…

 3. h t t p ://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-856912.html
  itt letudod tölteni az usb viewert is ahol megtudod nézni h új vagy régi.
  csak a programban az optionsnál pipálj be mindent és utána F5el frissítsd és kész

 4. nha megtalaltam a problemat nem akart belepni DFU modba mert ugy csinaltam ah itt van leirva es nekem igy nem sikerult hanem ugy h el van inditva a tello es addig nyomom a kikapcs+home gombot amig a tello kikapcsol akkor elengedem a kikapcs gombot es voila kesz is!DFU modban vok!es Marceee programjaval megneztem es uj ibootos a csintalan xD..nha jo ejszakat :)

 5. Nem tetted rendesen DFU módba, ha tutira akarsz menni, ne kapcsold ki a telefonod, csak egyszerűen kezd el nyomni a home és a power gombot egyszerre 7 másodpercig, ekkor hallasz egy hangot a gépedtól még tartsd 2 másodpercig mindkettőt majd engedd el a power gombot, de a home gombot még tartsd 10 másodpercig. Utána az iTunes ba ne csinálj semmit a felugró ablakkal amit kidob. Egyből Eszközkezelő majd USB portok … a többit már leírták. ;)

 6. win xpre magyarra hogy vannak mert nekem erre ezt írja ki a fordító :
  Készülék Bíróság——–) Device Instance Tehát ha lehetne akkor maradjunk az anyanyelvnél és kérlek írd ide be hogy hogy kell magyar nyelvű gépnél?!! :)
  Köszönöm.

 7. ez részben téves… nekem a 3. 4. és 5. számjegy 9 8 1 és régi iBootos vagyok :) am ha a harmadik számjegy 1 es akk régi iBoot ha 2 es akk új iBoot legalább is nekem ez működött eddig…..
  Am meg Mac en is meglehet nézni DFU modban. bal fennt a kis almára katt, ott about this mac ott More info… ott USB és ott lesz egy Aple MObile Device és leírja mien az iBoot. Remélem hasznos volt az információhalmaz

  már facebookon leírtam de mivel már megy a szifon ide is becopyzom

 8. most néztem ezt a sorozat számot és nekem így néz ki :87011 utána betűk.
  Ez lehetséges? Már mint akkor nekem régi ibot? Akkor a félre értések elkerülése végett Nem az ICCID hanem a sorozat számot kell néznem? :)
  Köszönöm.

 9. @Szpisti: “Eszközpéldány elérési útja” Ez helyett XP-n (Eszközpéldány azonosítója) esetleg nem? Nekem a végén a ecid,srnm,és imei számok betük vannak de se híre se hamva az e-bbotnak!!!!!!!!
  Tehát más ötlet?

 10. ok, megvan.. USB-ről Húzd le a telót, a képernyő még mindig fekete, majd Home + Power amíg az apple logo meg nem jelenik, majd enged el év kész. (kicsit több idő múlva kapcsol be mint általában, ne izguljatok, be fog :D)

 11. Hello mindenkinek.Új ibootos 3GS-32 Gb telefonom van.MC141MG:modellszám.Modem:05.12.01.-3.1.3.Minden további nélkűl Jailbreakeltem :Spirtittel-és utána Cydiából feltettem az Ultrasn0w 93-mat-Most van egy független telefonom .Azért irtam ezt le mert mindenhol azt irják,hogy nem lehet.Nekem így sikerült.A telefon gyári T-mobilos volt.Már 4 napja használom és nincs problémám vele.Üdv sapi.

 12. Ezt nem értem, nekem 3gs telóm van, a sorozatszám 3,4,5-karaktere 929, viszont az [iBoot-359.3], most akkor régi vagy új iboot-os?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!