fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért, vagy adatvesztésért nem tudunk felelősséget vállalni.

Ha jailbreakelt a készülékünk, akkor az arról készült backupot nem célszerű később visszaállítani, mert ez különféle problémákhoz vezethet. Igaz ez még abban az esetben is, ha ismételten jailbreakelt rendszerre állítanánk vissza, de még inkább érdemes erre odafigyelni akkor, ha az új rendszert már nem jailbreakelnénk. Ezek a problémák lehetnek jóformán bármilyenek, az apró kis hibáktól, fagyásoktól, merüléstől kezdve egészen a teljesen abszurd viselkedésig, eltűnő menüpontokkal, vagy nem állítható opciókkal, vagy csak funkcionalitásbeli hibákkal; de ez minden esetben az adott készülék és a használt Cydiás kiegészítők függvénye, így teljességgel kiszámíthatatlan, mit eredményez.

Példának vegyünk egy iPhone 5s-t, ami jailbreakelt, 8.1.2 van rajta, és vettünk egy iPhone 6 Plus-t, amin már 8.3 van, jailbreak nélkül, viszont szeretnénk az adatainkat az 5s-ről a 6 Plus-ra áttenni, de nem akarunk felesleges problémákra még csak esélyt sem adni.

Első körben persze megtehetjük azt, hogy készítünk egy backupot a 8.1.2-es rendszerről az 5s-en, majd ezt a backupot állítjuk vissza a 6 Plus-ra. Ez viszont, ahogyan a cikk elején is említettük, okozhat bizony problémákat, amiket érdemesebb eleve kikerülni. Viszont az iTunes nem ad lehetőséget sem a szelektív, csak adott fájlok mentésére, sem azok ugyanilyen visszaállítására sem.

Második lehetőségünk, hogy csak azokat az adatokat tesszük át, amiket a számítógéppel is tudunk szinkronizálni, így viszont elvesztjük például az üzeneteinket, a rendszer és az alkalmazások beállításait, és hasonlók. Tehát ez sem a legjobb megoldás.

Harmadik lehetőségként viszont ott az iBackupBot, amivel lehetőségünk van szerkeszteni az iTunes által készített backupot, és így csak azokat az adatokat visszatenni, amire valóban szükségünk van az új rendszeren. Persze azért ennyire nem egyszerű a dolog. Ebben a cikkben tehát erről lesz szó.

Előkészületek

Először készítsünk egy backupot az 5s-ről. Ehhez csatlakoztassuk a készüléket a számítógéphez, majd az iTunes-t elindítva, válasszuk a Fájl > Eszközök > Biztonsági mentés menüpontot, és várjuk meg, hogy az iTunes megcsinálja a mentést. Ez akár több perc is lehet, attól függően, hogy mennyi adat van a készüléken, és mikor készült róla mentés legutóbb.

yosemite-itunes-file-devices-back_up

Az így elkészült mentés lesz a segítségünkre abban, hogy exportáljuk belőle azokat a fájlokat, amiket szeretnénk átvinni az új készülékre.

Persze készíthetünk mentést manuálisan is, hiszen a példaként említett 5s jailbreakelt, így hozzáférünk a fájlrendszerhez gond nélkül. Ugyanakkor ez a módszer sok fájl esetén megnehezíti majd az importálást. Ha ezt a módszert választjuk, akkor a szükséges fájlokat az alábbi cikk alapján tudjuk lementeni: Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?

Most vegyük elő az új készüléket, példánkban az új 6 Plus-t, és erről a készülékről is készítsünk egy mentést iTunes-ban.

Ha kész a mentés mindkét készülékről, jöhet az iBackupBot.

Exportálás az 5s backupjából

Ha az adatokat nem manuálisan mentettük le, akkor most exportálnunk kell őket az iTunes által készített backupból, hogy majd később importálhassuk a 6 Plus backupjába. Ehhez indítsuk el az iBackupBot-ot, majd válasszuk ki a bal oldali listában az 5s backupját, keressük meg a System Files alatt a HomeDomain mappát, amiben a Library alatt megtaláljuk a megfelelő almappákat:

iBackupBot_01

Ezután jelöljük ki az exportálni kívánt mappákat, vagy csak az egyes fájlokat, és nyomjunk rá a jobb oldali felső eszköztáron az Export gombra – jelen esetben a HomeDomain/Library/AddressBook mappában a névjegyzék adatbázis-fájljait választottuk ki:

iBackupBot_02

A felugró ablakban adjuk meg, hova kívánjuk exportálni a fájlokat. Legegyszerűbb talán létrehozni az asztalon egy 5s_export mappát, és abba menteni őket. Ez a folyamat a kiválasztott fájlok mennyiségétől függően több perc is lehet.

Importálás a 6 Plus backupjába

Az iBackupBot sokat fejlődött a cikkünk első megjelenése óta, így noha régebben a backup szerkesztése nem volt olyan egyszerű, hogy a korábban exportált fájlokat csak importáltuk a 6 Plus backupjába, ez szerencsére megváltozott: immár egyetlen importálással hozzáadható akár olyan fájl is az adott backuphoz, amit az korábban eleve nem is tartalmazott.

Ezért már nincs szükség a korábban megszokott trükközésre, amikor a cél backupból is exportálni kellett előbb, hanem rögtön már importálhatjuk a szükséges adatokat. Ehhez ismét a jobb oldali felső eszköztárat kell segítségül hívjuk, ahol most az Import gombra kell rányomjunk:

iBackupBot_03

Itt ráadásul már nem csak külön fájlokat, de teljes mappákat is importálhatunk.

Visszaállítás a 6 Plus-ra

Nincs más hátra, mint visszaállítani az így módosított backupot az iPhone 6 Plus-ra. Ehhez semmi mást nem kell tennünk, mint az iTunes-ban a Fájl > Eszközök > Visszaállítás biztonsági mentésből menüpontot kiválasztani:

yosemite-itunes-file-devices-restore_from_backup

Ezután az iTunes alapértelmezetten a legfrissebb backupot kell, hogy felajánlja az iPhone 6 Plus-hoz, amit ugye már módosítottunk az előbb, hogy az 5s-ről származó fájlokat tartalmazza:

restore_from_backup

A folyamat végeztével az összes, korábban az 5s-ről exportált fájlnak az új készüléken kell lennie, így mondjuk az üzeneteket is már onnan kell tudjuk folytatni, ahol az 5s-en abbahagytuk.

Mire jó még?

Az iOS néha hajlamos hibásan konvertálni a korábbi verziós rendszerekről származó névjegyzék- és üzenetadatbázis-fájlokat, ha azokat manuálisan állítjuk vissza. Ilyenkor például a névjegyek sehogyan sem hajlandóak megjelenni, vagy üzenetek esetén egyszer csak lesz mondjuk 80 olvasatlan, amiket hiába olvasunk el, újból olvasatlanokká válnak, vagy az előnézetükben ugyan látszik azok szövege, de megnyitva őket már üresek, és ezután visszalépve el is tűnnek a listából. Az ilyen hibákat sajnos a jogok beállítása nem oldja meg, de ezek átvitelére például hibátlan a szerkesztett backup.

Hasznos lehet még akkor is, ha kénytelenek vagyunk restore-olni a készüléket, és egy szoftveres hiba eredményeként azt nem akarjuk visszaállítani a backupból, mert az a hibát is ugyanúgy visszatenné. Ilyenkor legalább a fontos adatainkat meg tudjuk menteni a segítségével, és visszaállíthatjuk őket az új rendszerre.

Lehetséges hibák, korlátozások

Mint minden esetben, itt is lehetségesek hibák, vagy funkcionalitásbeli korlátok, amikkel az alkalmazás használata során találkozhatunk. A szoftver indításakor az esetleg szabálytalannak ítélt backupok betöltése közben az alkalmazás a következő hibaüzeneteket írhatja, ezekkel nem kell foglalkozni, egyszerűen csak okézzuk le őket, nem okoznak semmi gondot:

 

Amennyiben tehát gondoskodni szeretnél arról, hogy a jailbreakelt készülékedről felesleges szemét nélkül kerüljenek át az adatok az új, már esetleg nem is jailbreakelt készülékre, akkor az iBackupBot egy biztos megoldás erre.

Természetesen nem csak a példában említett 5s-ről 6 Plus-ra valósítható ez meg, hanem bármely két eszköz között. Fontos azonban tudni, hogy míg 8.1.2-es fájlok visszaállíthatóak például 8.3-as rendszerre, addig ez fordítva nem igaz, tehát 8.3-as fájlokkal a 8.1.2 nem fog tudni mit kezdeni. Ez azért van, mert a magasabb verziószámú rendszer lefelé kompatibilis, és frissíti a korábbi verziókból származó adatbázisokat az új rendszerhez, és emiatt a frissítés miatt a korábbi rendszerek többet nem tudják majd azokat a fájlokat kezelni.

Az alkalmazás ugyan fizetős, de ha még nem vetted meg, és így nincs regisztrációs kódod, akkor a próbaverzióban majd nyomj egy Cancel-t az előugró ablakban, amikor azokat kéri, és kész. (Ezt a fájlok exportálásakor és importálásakor is megteheti, akár egyenként is!)

Legutóbbi frissítés: 2017.05.02.

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. Nah, ez egy jó cikk! Köszönöm!

  2. Kösz Jadeye a cikket, nagyon hasznos!

  3. (Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

  4. Jadeye, rászántad magad végül, hogy megírd? 😀 Pedig elég sokat szenvedtem a leírás nélkül mire rájöttem hogyan operálom vissza a névjegyeket 😀

  5. Nagyszerű cükk, köszi.
    Pont ilyesmire lenne szükségem, mert gondolkodom, hogy visszaállok JB nélküli rendszerre.

  6. @The Hypeboy: hja, azért csak mostanra lett meg, mert mostanra lett csak rá időm. meg ugye végig kell gondolni az összes lehetséges kérdést, azokra is választ adni előre, stb, lehetséges hibákat, szóval nem egyszerű, ráadásul még így is lehet, hogy kihagytam dolgokat. na de ezt majd a hozzászólók úgyis jelzik. 😉

  7. @Jadeye: Még jó, hogy ez az egész megoldható. Egy ismerősömnek több mint 1000 névjegyét dobhattam volna ki a kukába, nem beszélve arról hogy a fejemnek is búcsút mondhatnék 😀

  8. bocs,de ez egy teljesen felesleges cikk…

  9. @Tocso: ez meg így egy teljesen felesleges hozzászólás. esetleg azt is leírhatnád, miért gondolod így…

  10. üdv mindenkinek!
    Van egy iPhone 4-em, pár napja 5.0-ról frissítettem 5.0.1-es rendszerre,de eltűntek a mentéseim, és adataim.Hogyan lehetne visszarakni őket?
    Ha rányomok iTuneson az eszközre jobb gombbal akkor nincs olyan nekem hogy”Restore from backup” .A beállításoknál azt jelzi hogy megvan a Január 2-odikai backup ami kellene nekem.ezt hogy lehetne visszarakni az iPhoneomra?
    Előre is köszönöm a segítséget

  11. @CoDWaW: valószínűleg az iCloudba mentett a teló és nem a sz.gépre.
    Próbáld icloudból a visszaállítást.

  12. Sziasztok!
    Szerintem nagyon hasznos a cikk!
    Én eddig csak a függőség miatt JB-tem.
    Ő a Winfos hová ment?
    Gondolom, ha ugyan azt a készüléket (3GS) akarnám használni, akkor restore, és iTunaban új ként hozzáadni?

  13. @twingo16v:
    Hát azt nemhiszem,mert nincs wifim=/

  14. Illetve az mitől lehet hogy nekem nincsen a iTunesen Restore from backup opció?

  15. Köszi Jadeye! Pont erre volt szükségem! 😉

  16. Én meg azt mondom: Végre egy mélyebben szántó cikk! Csak ebbe az irányba tovább, esetleg, egy mélyvíz részleget csinálhatnál és hasonló témákban írhatnál!

  17. 4.3.3 JB manuális mentettem a tel számokat,most 5.0.1 JB-re akartam visszatenni,minden megcsináltam ahogy leírtad,de nem rakta vissza. Valószínűleg a JB miatt? Már nem akarom restore-olni emiatt,így visszatolom egy régi mentésemet gmail-ből,mondjuk így veszik sok teló számom 🙁

  18. Jadeye: Win-es megfeleloje is van a backupberhelonek?

  19. @Cekapet: akkor valamit nem jól csináltál, nekem az összes ilyen problémás esetben megcsinálta. biztos jó fájlt adsz hozzá a megfelelő backuphoz, és utána azt állítod vissza a készülékre?

    @dnp: van belőle windowsos változat is, a weboldalán le is tudod tölteni, amelyik szükséges.

  20. @Jadeye: Egy erdekes kerdesem lenne. Meg lehet-e oldani JB nelkul pl ezzel a cuccal, hogy C64 emulatorban levo jatekokat aktivaljam? Gyarilag benne van vagy 30 inapp purchase cucc, de bezippelve. Anno mikor meg JB telcsim volt, siman kicsomagoltam a zippeket, beleraktam az app sajat kis mappajaba es megvolt az osszes jatek 🙂 ( masfel eurot nem ernek meg, plane 30X ) Menne ezzel? 🙂

  21. No, ez nem igazan mukod. Kiezportaltam egy free jatekot, atneveztem benne a pammara utalo reszeket a filenevben, majd import, de nem jelenik meg meg a backupot ban sem 🙁

  22. Na majd megoldom. Tesom JB ipadjan felrakom az osszess cuccost, nyomok egy backupot, kiszedem ami kell es en telcsimen vissza 🙂

  23. Egyébként az iTunes Backupban milyen file-okat ment el? Mindent? Pl.: Képet egy játékból lehet a backupba átrakni (Tap Tap-ban csináltam skint és át szeretném juttatni a non-jb eszközömre). Vagy egy zenét?

  24. Tudjátok mi jutott eszembe? A jailbreak lényege, az hogy a fájlrendszert megnyissa, így a telefon egész fájlrendszeréhez hozzáférhetünk. Na most az iTunes alapesetben is hozzáfér a fájlrendszerhez, miért nem próbálnak a dev teamnél arra rájönni, hogy az iTunes milyen módszert használ arra, hogy hozzáférjen a fájlrendszerhez? Vagy pedig az iTunes-t használni arra, hogy hozzáférhető legyen a fájlrendszer?

  25. Hali.

    Pont erre a cikkre volt szükségem cirka november közepe óta!
    Viszont van egy kérdésem, hogy ha backup-olok akkor nem fogja megbolygatni az amúgy nagyon is frankón működő i4-emet?
    Mert végre minden fullos rajta csak az AB mentéseim hiányoznak róla 🙂
    Üdv

  26. Nagyon tetszik a cikk csakmígy tovább! 🙂

    Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a játék mentéseket ezzel a módszerrel vajon át tudom tenni iPadről iPhonra?

  27. Hello mindenkinek!
    Azt szeretném megkérdezni hogy ha iTunesban nyomok egy “restore from backup”-ot akkor frissíti a baseband verziót vagy megtartja?Fontos függetlenítés szempontjából.
    Illetve még azt szeretném megkérdezni hogy mitől lehet hogy nem írja ki a 3G-t felül?(Gevey simes)

  28. Illetve ha az iBackupBot-nál nyomok rá a “Restore backup file iPhone/ipod”-akkor frissíti a basebandet vagy akkor sem?

  29. @LordFanThomas: készülék beállításait, felhasználói adatokat, alkalmazások. viszont legtöbbször semmit, amit jailbreakkel tettél fel. így valószínűleg az említett taptapos képet nem fogja szerintem. a zene, ha taptapból letöltött, akkor azt átviszi.

    @kiru_l: ha ez ilyen egyszerű lenne, már évekkel ezelőtt megcsinálták volna.

    @undress: át tudod.

    @CoDWaW: a “restore from backup” az csak az adatokat tölti vissza mentésből, magát a rendszert nem írja felül. így a basebandhez nem nyúl. sem így, sem másként.

  30. @Jadeye:
    Így már világos, köszönöm:)
    És akkoris ugyanez a helyzet ha az iBackup-ban nyomom meg a visszaállítást backupból?

  31. @CoDWaW: az iBackupBot is az iTunes backupból való visszaállítási funkcióját használja. így az sem.

  32. ha csak a névjegyeket szeretném áttenni a régi készülékről az újra, annak van egyszerűbb módja?

  33. Jadeye: Ezer koszonet, igy mar muxik minden! Thx ALL!!! Kuldtem egy belaharapott almat! 🙂

  34. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy telefonon belul akarom csinalni akkor eloszor kivalasztom a backupbol a fajlokat majd export . Amit exportaltam import. Es hogy utana hol talalom ezt a biztonsagi mentest, honnan tudom vissza tolteni a szerkesztett mentest. Azert kellene mert a regivel mindig ossze omlik az email app elfelejti a jelszavakat , ures levelek , nem latja a szervereket. Szoval ha arra van Megoldas hogy azt valahogy ujra tenni a telon belul az is jo lenne( jb-s).

  35. Valaki tudna segíteni?
    Van 8db Backup a gépemen, mindegyik más név alatt (Másoknak csinálom a telefonját) Mindegyiket betölti, csak az enyémet nem. Azt a hibát dobja, hogy ,,Invalid domain size” és egy random 4betűs karakter utána. Letöröltem a backupot, újra backupoltam, így sem megy. :/
    Mac-et használok.

  36. @Jadeye:
    Én a manuális mentést próbáltam.
    Sajnos nem sikerült visszaállítanom.
    A mentés rendben sikerült de a visszaállítással gondom akadt.
    ifunbox-al próbáltam visszamásolni a kontaktokat,emaileket,smseket,fotótekercset
    de sajnos nem találom a var/mobile/library mappat ahová ezeket kellene másolni!
    ugyanakkor az ifile meg látja a telefonon ezt a mappát!
    Mi lehet a gond?

  37. @xnotimeforlovex: Használj SSH-t.Azzal látni fogod az említett mappát. 😉

  38. @hSn0wQ:
    Hogyan tudom előcsalogatni?:D

  39. @xnotimeforlovex:
    Wndows esetén:
    Cydia-ból letöltöd az OpenSSH-t,gépedre leszeded a WinSCP-t,megnyitod a WinSCP-t beírod felülre az iPhone Wifi IP címét,a felhasználó névhez beírod,hogy root
    a jelszóhoz,hogy alpine,után menj a login-re és keresd ki az említett mappát.

    Linux esetén:
    Terminal-t megnyitod,beírod ezeket a parancsokat:
    su
    root jelszó (amit te adtál meg)
    root@iPhone IP címe

    utána megmásolgatsz terminal-on keresztül

    MacOSX esetén:
    Fogalmam sincs nincs Mac-em.

  40. Ja és Linux esetén is kell az OpenSSH

  41. Köszi szépen!

  42. @xnotimeforlovex: de nem értem. a cikkben szó nincs ifunboxról, hanem ibackupbot van. ha a cikk alapján csinálod, akkor működik. az ifunbox nem kapcsolódik ide.

  43. @Jadeye:
    Azt vágom de a manuális mentést csináltam ifunbox-al!
    Mert ezzel is sikerült már korábban visszarakni a manuálisan lementett backupot.
    Most valamiért nem látja azt a mappát amibe pakolnom kéne a cuccokat.
    De akkor WinSCP-vel fogom csinálni.
    Mac-en amúgy van vmi más amivel lehetséges megcsinálni?

  44. @xnotimeforlovex: hát de továbbra sem értem. ott a fenti cikk. miért nem a cikk alapján csinálod? semmi SSH meg winscp meg ilyenek nem kell. vagy ott a diskaid.

  45. @Jadeye:
    Mert van a cikkben egy hogyan csináljunk manuális mentést link!
    Az alapján szeretném.
    Lényegesen egyszerűbb megoldásnak tűnik számomra.

  46. @xnotimeforlovex: tudok róla, azt a cikket, és ezt is én írtam. de akkor miért nem az abban a cikkben leírtakat követed? pontosan le van írva, hogyan és mivel tudod az adatokat lementeni, és visszaállítani. illetve ha az alapján csinálod, itt kommentelni teljesen megkavarja a dolgokat, mint látod. ugye a készülék, amire most vissza akarod állítani, jailbreakelt? mert más esetben csak az ibackupbottal fog teljes biztonsággal menni, erről szól a fenti cikk.

  47. Igen jailbreakelt a teló azért is választottam azt a megoldást csak úgy fest a rossz topikban vagyok elnézést érte!:D

  48. Adott a szituáció:
    Van egy kb.: 1,5 hónapos iPhone 5-öm, amikor megvettem, jobbnak láttam nem visszaállítani a régi iPhone 4-em backupjából. (Akkor még nem tudtam, hogy ezzel a programmal tudnám szerkeszteni a fájlt úgy, hogy ne töltődjön vissza minden.)
    Viszont hasznos lenne, ha meglennének a telefonomon a régi sms-eim és whatsapp-os üzeneteim is. A probléma az, hogy nem tudom képes-e a program összesíteni a régi és a mostani üzeneteimet, majd ezeket visszatölteni a telefonra.

  49. Jadeye, nagyon köszönöm ezt a leírást, kicsit féltem megcsinálni, mert attól tartottam, hogy valamit elrontok, DE NEM! : ).
    Profi a leírás most mentettem át 3GS Jailbrekelt telefonról új 5-re az összes névjegyzék és sms adatomat. Még egyszer köszönöm a profi és igen részletes leírást. Köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi,köszi.

  50. korábbi kommentek között láttam, hogy másokat is érdekel mi van akkor, ha ugyanarra a készülékre szeretnék visszaállítani a mentést. nekem is ilyen problémám van. 3gs-em van 6.0.1-el és korábban többször volt jailbreakelve. most nincs jb, és érezhetően kicsit lassult a telefon és gyorsabban is merül a kezdetekhez képes, így gondoltam egy szerkesztett backup segíthet, ami a fölösleget kitakarítja.
    ilyen esetben gondolom ez a sorrend: backup, export, restore, beállítás új készülékként, előkészítés a backuphoz (appok felrakása), backup, backup szerkesztés, import, visszaállítás a szerkesztett backupból. ha valami nem lenne jó, kérlek javítsatok ki.
    még az mondjátok meg, hogy régi backupokat hogy tudok törölni?
    köszönöm

  51. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy jailbreak előtt le szeretnék menteni mindent a telóról. Az iTunes vagy iCloud mentés az SMS illetve iMessage üzeneteket is lementi? A jailbreak után a mentés visszatöltésekor visszakerülnek az üzenetek? Ha az alap mentés nem menti le akkor mivel lehet megcsinálni?

  52. Nekem totál más ez az felület mint a leírásnál. Netán mert azóta újabb a felület ?
    Illetve nekem file menüben nincs export lehetőség, illetve ahol van ott meg nem ugrik fel kisablak ahol kiválaszthatom, hogy info file al együtt másolja. Lehet, hogy azóta info file is megszűnt létezni és csak simán regiből ki kell exportálni, az újba meg be ? 5.0.3 verziót használom.

  53. @szvannah: ez a cikk az app 2012 januári verzióját tükrözi, láthatod is fent, hogy az a 3.5.1-es, ami óta többször frissült. az újnál már elvileg nem kell info fájl sem.

  54. Akkor jól sejtem, hogy régiből ki exportálom, az újba be importálom és kész is ?

  55. Sziasztok
    Van egy iOS 6.1.4 ből kiexportált UserDictionary.sqlite file-om. Ez tárolja a billentyű gyorsparancsokat,de sajnos ha importálom és megpróbálom visszaállítani azt mondja hogy sérült a mentés. Miért lehet ez ?

  56. @szvannah: elvileg igen.

    @mateHD: a billentyűparancsokat az iCloud fiókod automatikusan tárolja, és vissza is állítja magától.

  57. Sajnos céges szinten tiltva van az iCloud

  58. sziasztok
    az lenne a kerdesem h ezzel a programmal meglehet azt oldani h a jelenlegi backupombol atmasolom majd egy restore utan a camera roll t es az smseket?
    iOS 7.0.2 vagyok, nem tudom mennyire kompatibilis ez a szoftver ios 7el…

  59. hogy kell importálni az 5.1.1es verzioban ?? :/ minden ami kell exportáltam már egy mappába….

  60. Sziasztok.
    Van egy befejezetlen backup-om, amire szükségem lenne, az Itunes nem tudja rátölteni, mivel félig tudta csak menteni a gépem. Nem láttam hogy elfogyott a hely. Kérdésem az lenne, ezzel a progival kitudok szedni dolgokat amiket mentett?? Képek lennének a legfontosabbak. Köszi

  61. @csacsahc: ha beolvassa azt a backupot, akkor igen.

  62. @Jadeye: reménykedem benne, hogy befogja. DCIM mappat ki tudom szedni egybe majd?

  63. @csacsahc: ha beolvassa, akkor attól függ, hogy hol szakadt félbe a folyamat. ha a DCIM már benne van teljesen, akkor az kiszedhető. ha viszont odáig sem jutott a folyamat, akkor ugye nincs mit kiszednie.

  64. @Jadeye igen, ezt valahogy sejtettem. Felénél visszatöltésnél jön az ablak, hogy sérűlt stb.. Nagyon remélem, hogy azok megmaradtak. Köszi!

  65. Sajnos nincs az új programban import mező, és az új program már teljesen más. Nem lehet összehozni, hogy be importálja a dolgokat. :S

  66. @csacsahc: természetesen van importálás opció: kiválasztasz egy mappát, és jobb oldalt, ahol a tartalmát látod, ott van felette az eszköztárban minden opció, köztük az export és az import is.

  67. @Jadeye: Igen a telefonomra rá megyek, ott van, de a biztonsági mentésbe nem lehet bele rakni. Export van, import nincs, ezért nem tudom felülírni a leírtak szerint a dolgokat.. hiába importálnám be a lementett névjegyeket, vagy épp hívás listát, egyedül a képeket tudtam visszatenni, ami így is nagy segítség, de rengeteg számom oda veszett sajnos.

  68. @csacsahc: valamit nem jól csinálsz, mert nekem ott van az import lehetőség, és működik is. nyilván előtte ki kell választani a megfelelő mappát, csak a főkönyvtárt kiválasztva nyilván nem fog menni.

  69. Jól csinálok mindent, de a contactoknál is csak export van, ki tudom menteni, de be tenni már nem lehet. Oké hogy nem a fő könyvtárat exportálom amit írtál, az sikerült. De itt sajnos off.
    [IMG]http://i62.tinypic.com/2isgso8.png[/IMG]

  70. @csacsahc: A contactokat az iCloud tárolja, így azokat felesleges bántanod. Nézd meg, hogy az iCloud.com -on benn vannak-e ha igen akkor jó, ha nem akkor miért nem volt korábban szinkronizálva. Néztem most az iBackupbot-ot http://tinypic.com/view.php?pic=1zyk509&s=8 exportálni és importálni is tudom a contactokat. De itt egy videó: http://szifon.com/2014/09/21/hogyan-telepitsd-ujra-az-ios-t-az-uzenetek-visszaallitasaval-video/

  71. @admin: Köszi, sikerült a neveket átmásolni a programmal.

  72. @csacsahc: Nincs mit, mi volt a gond? 🙂

  73. @admin: figyelmetlen voltam, és nem volt minden tiszta számomra

  74. Hozzászólásom felét el se küldte, vagy a safari nem mutatja. Miért nem tudok itt válaszolni? Nincs válasz gomb.

  75. Jelenleg az Itunes nem tud felmásolni az iphone-ra zenét, és a telefonon jelzi, hogy van rajta zene, de itunes-ba nem jelzi, és hiába csinálok bármit, nem másolja rá. Hol tudnám törölni a fájlokat, hogy újra éledjen ? köszi

  76. Ez a cucc még működhet? jb.s 9.0.2-ről fogok váltani 8 plus-ra és csak a fontos cuccokat vinném tovább a backup-omból!


Add a Comment