fbpx Skip to content

Októbertől módosul a az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, ami több ponton érinti az iPhone-t használókat is.

Ingyenes iPhone függetlenítés

Egyrészt a szolgáltatóknak kötelességük ingyenesen függetleníteni a készülékeket, ha lejárt a hűségidő. Ez érvényes a jelenlegi hűségidőre is, ha az 2018 januárjában vagy utána jár le. A változásokat a korábbi szerződésekre is alkalmazni kell, amennyiben azok a kihirdetéshez képest legalább 90 nappal később (2018 januárjában), vagy azt követően járnak le.

Másrészt most már nem lehetnek rosszabbak a hűségidőnk utáni feltételek. Tehát leegyszerűsítve nem nőhet meg az előfizetési díjunk, ha véget ér a szerződésünk. Ebben az esetben a szolgáltató valószínűleg tájékoztat majd minket, hogy milyen opciónk van egy újabb kedvezményes csomag előfizetésére. Ugyanitt, ha nem vásárolunk készüléket, akkor maximum 12 havi hűséget köthetünk, készülék esetén pedig marad a 24 havi, kétéves hűségidő.

Ingyenes iPhone függetlenítés

Összefoglalva: ősztől a fenti törvény nekünk kedvez és végre a következő években már nem kell fizetnünk a függetlenítésért, ha hűségidővel vásároljuk meg az iPhone-t. Bővebben érdemes elolvasni ezt a cikket, illetve az abban lévő hozzászólásokat is.

Amennyiben most szeretnénk függetleníteni az iPhone-unkat, arról az alábbiakat érdemes tudni: Gyakori kérdések: az iPhone függetlenítése.

Olvasd el a hozzászólásokat is

19 Comments

  1. Ez vélhetően kicsit feljebb húzza árilag ill könnyebben eladhatóvá teszi a függő telefonokat.

  2. @kchris: Hát így valszeg mindenki kifogja függetleníteni, ha lejár a hűsége, a könnyebb eladás érdekében.

  3. @kchris: ha továbbra is az eredeti előfizető kell a függetlenítéshez, akkor nem lesz könnyebben eladható egy függő telefon.

  4. @Jadeye, gondolom “konnyebben eladhato” alatt a dragabbat ES azt ert(he)ette a kollega, h fuggetlent csak jobban keresnek… ????

  5. Dél-Koreában kb. 10 éve CSAK független telefont árulhatnak.
    Egy a gond velük (ahogy sok más Távol-Keleti országban is), a kamerahangot nem lehet kikapcsolni.

  6. @Jadeye: igen ez megfontolandó hogy ha úgy akarom eladni “mint később függetlenné váló” telefon (én nem tartok meg 2 évig telefont) akkor az eredeti előfizető személyesen elérhető kell (céges esetén meg meghatalmazás minden papír) legyen ehhez a művelethez.. Ami nem triviális.

  7. Végre használhatom majd a 310i- met is. 🙂

  8. “Ez érvényes a jelenlegi hűségidőre is, ha az 2018 januárjában vagy utána jár le. A változásokat a korábbi szerződésekre is alkalmazni kell, amennyiben azok a kihirdetéshez képest legalább 90 nappal később (2018 januárjában), vagy azt követően járnak le.”

    nem inkább a 90nappal előtte? még jó hogy 2018.január után 90nappal megteszik 😉

  9. Készítettem biztonsági mentést, csak én béna közben kihúztam a telefont. Azóta nem tudok biztonsági mentést készíteni mert dob egy hibaüzenetet: “mert a telefon le van választva”. Töröltem már a beállításaimat, másik gépen próbáltam, de semmi sem hozott megoldást. Egyedüli opcióm az hogy nullázom és újként beállítom, de azt meg nem akarom egy 32GB készüléknél :(. Valakinek valami ötlet?

  10. A voda így is 2500-ért függetleníti. Apple viszont köcsög, mert a függetlenítés egy sw frissítéssel megy végbe. A 2 éves telók még nem fognak tönkre menni, de a réggebbieket jól belassíthatja, feltéve, ha valaki annyit kivár a függetlenítéssel.

    A Telekom paraszt, ott drága most ez

  11. @Ferenc1: A függetlenítés egy szerver oldali kapcsoló átállításával megy végbe, nem kell hozzá semmilyen szoftvert frissítened…

  12. @Jadeye: Erre sincs szükség, csak be kell tenni az új SIM kártyát, esetleg újraindítani.

  13. Miért, az ingyenes függetlenítés nem 2 év, a hűség lejárta után van? Jadeye olyanra válaszoltál, ami nem volt vitatott, felesleges volt.

    Dani, Te nem értesz ehhez, csak kötekszel.

  14. @Ferenc1: te azt írtad, hogy “A voda így is 2500-ért függetleníti.”, ami viszont bármely készülékre érthető, függetlenül attól, hogy lejárt-e a hűség, vagy sem. az meg nem állja meg a helyét, mert csak a hűség lejárta után 2500, egyébként más árak vannak, lásd a linkelt cikkben.

    ef-dani meg teljesen jól írta le, a függetlenítéshez nem kell szoftvert frissítened, a seczone-ban történik módosítás, amit az iOS vagy az iTunes tud megtenni aktiváláskor, ráadásul az újraaktiváláshoz már elegendő csak egy olyan kártyát betenned, amit függőként nem fogadna el, még csak a beállításokat sem kell törölni, azt én tudtam rosszul, és közben kipróbáltuk, az sem kell hozzá, csak beteszed a másik kártyát, aktiválást kér, azt megcsinálod, és kész.

  15. Jadeye ezt csak Te értetted így, de tök lényegtelen, mert értetted, amit írtam!

  16. @Ferenc1: Leírsz egy hülyeséget egy dolog. Valaki kijavít az egy másik. De mielőtt visszaszólsz legalább nézz már utána. Pláne, ha gőzöd nincs a témáról.

  17. Ezek szerint ha idén Októberben beviszem a Telekomhoz a telefonomat akkor azok ingyen kifüggetlenítik?


Add a Comment