fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPad baseband visszaállítása az eredetire már egy elég régóta húzódó kérdés. Erről már írtunk többször mi is, hiszen ha ezt a fajta függetlenítést választjuk, akkor az a GPS funkció elvesztésével jár. Ugyanakkor akiknek a legutolsó, függetleníthető basebandnél, a 05.13.04-nél újabb verzió volt az iPhone 3G vagy 3GS készülékükön, azok számára a hivatalos függetlenítésen túl nem volt, csak ez a lehetőség, hogy más szolgáltatóval használhassák a készüléküket. Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről:

Szerencsére ezek a problémák a mai nappal megszűnnek, ugyanis ahogy röviddel ezelőtt MuscleNerd írta, kiadták a downgrade-et tartalmazó frissített redsn0w-t!

 1. A biztonság kedvéért tallózzuk be a redsn0w-ban az “Extras->Select IPSW” alatt a készüléken aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt. (Akiknek új ibootos 3GS-ük van, azok valójában kihagyhatják ezt a lépést, de nekik sem fog fájni, ha megteszik mégis.)
 2. Nagyon fontos, hogy egy rendes kikapcsolás történjen meg még azelőtt, hogy lefuttatnánk a redsn0w-t! Ehhez dugjuk először a számítógépre a készüléket, majd nyomjuk le hosszan a power gombot a készülék tetején, amíg meg nem jelenik a piros “kikapcsolás” csúszka, azt húzzuk el, és várjuk meg a kikapcsolást. Ezzel elkerülhetőek a ramdisk futása közbeni mount-olási problémák!
 3. A redsn0w-ban menjünk vissza az első képernyőig, kattintsunk a “Jailbreak” gombra. Tegyük DFU-ba a készüléket a megszokott módon. Ezután pipáljuk be a “Downgrade from iPad baseband” opciót, és vegyük ki a pipát az “install Cydia” elől, ha az már fentvan.

 

Miután a ramdisk elindul a készüléken, és megjelenik az ananász, eljut a folyamat a “Flashing Baseband” részhez. Ez elég hosszú ideig fog tartani, ami alatt a folyamatjelző csík sem mozdul, tehát nem kell megijedni! Átlag 3-8 percig tarthat az egész, ami alatt ne nyúljunk a készülékhez! Amint a ramdisk elvégezte a dolgát, a készülék magától újraindul, és az utolsó hivatalos, függetleníthető baseband, a 05.13.04 lesz rajta, működő GPS-szel.

A következő fontos dolog, hogy amennyiben bármi, a 05.13.04-nél újabb baseband van a készüléken, azt a downgrade-hez először frissíteni kell az iPad basebandre! Ez a módszer az összes iPhone 3G esetén gond nélkül működik. Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. Ha ilyen készülékkel próbálkozik bárki is, annak a vége iBrick lesz, a baseband jelenlegi információk szerint végleges elhullásával, ami nem állítható vissza sehogy sem!

Miután visszatettük a függetleníthető basebandet (05.13.04), maradhatunk az éppen aktuálisan a készüléken lévő firmware-verzión, vagy készíthetünk a redsn0w segítségével basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et is akár (természetesen csak 3GS esetén, mert 3G-re a 4.2.1 az utolsó elérhető firmware!), és azt a custom-öt feltéve majd lefuttatva rajta a jailbreaket, már csak az ultrasn0w-t kell telepítenünk Cydiából.

Letöltés

Példák

Mivel felmerülhetnek kérdések, így összeszedtük a legvalószínűbb eshetőségeket, amit bővíthetünk, ha újabb, nem egyértelmű kérdés merül fel.

 1. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, gyári basebanddel, ami újabb, mint a 05.13.04, függetleníteni akarom, mit tegyek?
  Először tedd fel az iPad basebandet, majd utána fog csak menni a downgrade.
  Kivétel: 2011 34. hetében vagy utána gyártott 3GS, erre TILOS feltenni az iPad basebandet, mert ezekben a készülékekben új RAM és NOR van, ami miatt ez brickeli a basebandet!
 2. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, most iPad basebanddel használom, mit tegyek?
  Futtasd le rajta a downgrade opciót, és kész.
 3. Ez törli az adataimat, a jailbreaket, aktiválást, függetlenítést, bármit? Vagy csak a baseband változik?
  Csak a baseband változik, minden más érintetlen marad.
 4. Nekem az egész folyamat után továbbra is 06.15.00 a baseband, mit tegyek?
  Próbálkozz újra, néha elsőre valamiért nem megy (forrás: @MuscleNerd).
  Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 a downgrade után, az próbálja meg az Extras – Even more – Clear cache opciót, majd utána próbálkozzon újból, kikapcsolt vírusirtó és tűzfal mellett.
 5. Nekem iPhone 4 vagy 4S készülékem van, azon is működik?
  NEM. Ez csak iPhone 3G-re és 3GS-re jó, ahogyan a cikk címében is írtuk! Más készülékekre nem volt, és nem is lesz sosem ez az iPad basebandes megoldás.
 6. Nekem a downgrade után csak “no signal” (nincs hálózat) van, mit tegyek?
  Telepítsd újra a MobileSubstrate-ot és az ultrasn0w-t, az meg kell oldja (forrás: @MuscleNerd).
 7. Melyik 3GS minősül 2011 34. heténél, vagyis az xx134 kezdetű sorozatszámnál korábbinak?
  Az évet a 3. karakter jelzi: egyetlen számjegyben. Tehát ha xx0yy (2010) vagy xx9yy (2009) van, akkor az szintúgy jó, mint mondjuk az xx133, vagy xx101-ig visszamenően bármi. 3GS esetén nem lehet xx3yy-xx8yy: az xx3yy most 2013 lenne, az xx8yy meg 2008, amikor még nem is létezett 3GS.

Olvasd el a hozzászólásokat is

813 Comments

 1. Sziasztok!

  Jól értem, tehát ha most 06.15.00-ás 3Gs-emen csinálok egy ilyen downgrade-t akkor újra törni kell, vagy marad feltörve, csak a baseband változik?!

 2. @blokad: jailbreak marad. kiveszed a pipát az install cydia elől és ennyi

 3. @ToniSlow: És akkor 5.1.1 független telefonom marad? Mert ha igen már állok is neki 🙂

 4. @blokad:Olyan nincs,hogy 5.1.1 független.A függetlenítés soha nem az fw-től függ.A bb verziója számít.

 5. @hSn0wQ: Most 06.15.00-val van függetlenítve ultrasn0w-al. Ha én csak a baseband downgrade-t csinálom meg, akkor marad az ultrasn0w és ezáltal a telefon is független marad?

 6. frissítettem a cikket pár lehetséges kérdéssel, mielőtt feltennéd a sajátodat, olvasd át azokat is!

 7. @Jadeye: Köszönöm 🙂

 8. @blokad: Én bb váltás elött a helyedben letörölném az Ultrasn0w-t így a bb váltás ideje alatt nem lenne független a teló.Viszont a bb-d 05.13.04-re fog vissza menni.Csak annyit kell csinálni,hogy letöltöd újra az ultrasn0w-t.

 9. @hSn0wQ: Ez lett volna az én kérdésem, a cikk sehol sem említi milyen BB verziót kapunk végül a telefonra.

 10. Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.

 11. Nekem a 3GS telomon ez a sorozat szám ezt lehet függetleníteni : 88030VL8EDG ezt lehet igaz vagy nem??

 12. Azt írja a redsn0w a select ipsw-nél, hogy unsupported ipsw :/ (3Gs 5.1.1)

 13. @hSn0wQ: értelmetlen és felesleges. a baseband downgrade-je alatt a ramdisk fut, nem az iOS, így irreleváns, hogy fentvan-e az ultrasn0w, vagy nincs.

  @The Hypeboy: mivel a cikk elején le van írva, hogy milyen basebandről van szó, így szerintem egyértelmű, de kiegészítettem lejjebb egy félmondattal.

  @Patrik Polgár: xx134-től nem lehet. akkor szerinted lehet?

 14. Bocsi hülye kérdés volt csak biztos akartam lenni !! 😀

 15. felraktam sikeresen ráment az 5.13.04 meg is talál a gps de no service van valaki help!

 16. Thanks God!!!

 17. @chocke: az ultrasn0w ugye fentvan? első körben próbálj egy reset network settings-t.

 18. igen fent van ultrasnow, nyomtam reset network settingst ugyan az van még mindig sajna nem tudom kipróbálni 30as kártyával most csak vodásom van..

 19. a gps működik most próbáltam ki egyszer egyébként írta azt is hogy invaild sim

 20. @chocke: eredetileg milyen függő? indítsd újra párszor.

 21. @Jadeye: eredetileg tmobilos, most letöröltem az ultrasnowt meg volt fent fixer is ugye 5.1.1 miatt felraktam újra ultrasnowt szintén no service felirat volt utána felraktam a fixert is és most invalid sim felirat van folyamatosan szerintem ha belerakok egy tmobilos kártyát és azzal raknám fel az ultrasnowt akkor utána menne a vodás is

 22. Új iboos 3Gs 16GB 6.15 ipad baseband iOS4.1 JB+ függetlenítés.
  Meg lehet oldani a Baseband downgradet??
  Szeretnék ios 5.x -t, JB és függetlenítés is kell!
  Eredetileg nem tudom milyen függő a telefon, valszeg t-s de lehet hogy külföldi.
  Meg lehet valósítani az elképzelésemet?
  Hogy csináljam?

 23. *Új boot

 24. @wow10: ha a sorozatszám megfelel a követelményeknek akkor tuti meg lehet csinálni. szedd le az ipadbb-t, majd redsnow-al csinálsz egy custom ipsw-t, azt felrakod, jailbreak, ultrasnow és ennyi.

 25. @chocke: az új ultrasn0w-hoz már nem kell fixer. elképzelhető, hogy az azért bezavar. az ultrasn0w-nak totál mindegy, milyen kártya van bent, mikor feltelepíted, nem szükséges az sem, hogy legyen bent kártya. szedd le az ultrasn0w-t és pláne a fixert, reboot, majd tedd fel csak a legújabb ultrasn0w-t.

  @wow10: 2. példában leírtuk.

 26. Utána hogy kell frissíteni ios 5 re?

 27. Nekem többszöri próbálkozásra se downgradelt, sőt most no service, úgyhogy restore…

 28. @Jadeye: letöröltem mindkét ultrasnowt és ha simán berakom a vodás kártyát beírom a pinkódot nem azt írja hogy invalid sim hanem hogy no service ez normális?

 29. Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy 05.16.05 (nem ipad) basebanddel nem igen megy a gps, wifivel talál jelet de eldobálja? A telefon egy 3gs és gyárilag független, modellszám alapján elvileg szlovák orangetól származik de ezt neten találtam nemtudom így van e… PLS segítsetek mit csináljak?

 30. @wow10: le van írva. de ha az alapján nem megy, akkor inkább bízd valaki tapasztaltabbra.

  @blokad: törölted a redsn0w-ban a cache-t?

  @chocke: látatlanban passz, az adataid mentése után nyomj egy restore-t egy basebandet nem frissítő custom-mel, elképzelhető, hogy valami szoftveres gond.

 31. Elnézét, ha kérdés otoba, de inkább előtte kérdezek. Az enyém AT&T -s 3GS. Ha viszateszem az előző BB-et, nem kell ujraaktiválni a telót? Mert nincs AT&T-s sim kártyám.

 32. Hali!

  Nekem egy 3G-m van, amin 3.1.3 fut 06.15.00-val (hosszú történet). A redsnow ezért az első lépésnél (az ipsw betallózásánál) “unsupported ipsw”-t dob. Megkerülhető valahogy a probléma?

  Köszi!

 33. @Laca3G: első körben szimplán restore. van jailbreak? mert akkor meg kéne nézni, anélkül is ugyanez van-e. ha igen, és sehogy sem akarja a dolgot, akkor…

  ha gyárilag független, akkor kvázi mindegy, honnan származik. a lényeg továbbra is az, hogy mikor gyártották. ha xx134 a sorozatszám eleje, akkor tilos ezzel nekiugranod.

  ha korábbi gyártmány, akkor *esetleg* megpróbálhatod, hogy felteszed az iPad basebandet, aztán visszarakod a 05.13.04-et, majd nyomsz egy restore-t a gyári 5.1.1-re, így visszakapod a gyári 5.1.1-es basebandet. ha ezután sem megy, akkor valami hardveres, és nem valószínű, hogy bármi is megoldja.

  @Ugyankerem: 3. példában leírtuk, hogy nem változik semmi a basebanden kívül, de most beleírom akkor az aktiválást is.

  @kiss.adam: ebben az esetben leginkább nyomsz előtte egy restore-t 4.2.1-re.

 34. OK, köszönöm.

 35. Köszi, hát próbáltam már jb-vel anélkül, és még downgardeltem is többféle ios-re amihez volt shsh de sehogysem megy rendesen, attól félek nem lehet olyan hogy ha downgradelem hogy orange kártyát akar? tuti független mert kipróbáltam más kártyával is és nincs fent ultrasnow vagy ilyenek, szóval ilyen gond nem lehet?

 36. Üdv.

  Beraktam DFU módba, majd elindult a redsnowban “valami” (nem dobta fel azt az ablakot, ahol pipálni lehet). Ekkor lehúztam a telót pár ms alatt, és azóta nem csinál semmit.

  Az iTunes helyreállítási módban érzékeli és vissza akarja tölteni. Redsnow DFU-ban látja, és amikor just boot tethered-et nyomok, most megállt 3 kockánál (Exploiting with limerain). Ilyenkor mi a teendő?

  3GS, új bootos, nem frissebb, mint 2011. /5.0 van rajta

 37. @Laca3G: ha bármi kártyával aktiválható, akkor nem kérhet orange-ot.

  @zsocax: miért húztad le mégis? ha nem követed a leírást, miért csodálkozol, hogy nem megy? most nyomj rá egy hardresetet (home+power egyszerre 10mp-ig), majd kapcsold be, aztán kövesd a fent leírt lépéseket. ha nem így teszel, akkor nem fog menni.

  ha nem tölt be, tedd DFU-ba, és jailbreak gomb. máskor meg ne huzigáld.

 38. Még valami fontos, hogyha most így 5.1.1 jailbreakelve 05.16.05 van arra rátehetem az ipad basebandet, restore vagy bármi egyéb nélkül és újra vissza majd utána restore 5.1.1-re? Vagy downgradelnem kellene?

 39. mármint az ios-t downgradelni! bocsi kimaradt

 40. @chocke: na MuscleNerd most írt egy tweetet, a 6. példa segíthet neked!

  @Laca3G: az, hogy ráteheted-e, változatlanul a gyártási idő függvénye. ha régebbi, mint 2011 34. hete, akkor megoldható. az iOS verzióját nem kell piszkálni.

 41. Akkor még egy ostoba kérdés: Nekem a sorozatszámom így kezdődik: 84931F
  Akkor ez most e szerint “xx131” nagyobb, de ha azt nézem, hogy ez 2009 31. hetében gyártott, akkor viszont korábbi mint a 2011 31 heténél. Akkor most megcsinálható, vagy nem ?

 42. Értem, köszönet, még annyi hogy sim kártyát vegyem ki vagy maradhat végig benne?

 43. @Ugyankerem: ne a számértéken akadjunk már fent, hanem értelmezzük, hogy mit jelent! én amúgy nem írtam sehol 131-et.
  xx134 == 2011
  84931 == 2009

  tehát az xx134 az nagyobb értékű az *évszám* miatt, hiába kisebb a 134 számértékben a 931-nél…

  @Laca3G: maradhat benne.

 44. nekem 87947 a sorozatszám eleje ha minden igaz az jó, így van?

 45. 05.13.04-es basebeanddel megbékél az 5.1.1? vagy miután downgradeltem tegyek fel egy clean restoret?

 46. Nekem is xx947-es sorozatszámú van, 5.0.1, megcsináltam a downgrade-t, most viszont az almalogonál vagy a tethered módú indítás esetén az ananásznál megáll és semmit nem csinál. Mi okozhatja?

 47. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

  Akinek no signal vagy no service felirat lenle baseband downgrade után rakja fel először a mobile substatet újra cydiából majd az ultrasnowt újra és műkszik

 48. @Laca3G: jó a sorozatszámod. az 5.1.1 meg megbékél a 05.13.04-es basebanddel.

  @kgbman: 5.0.1-re van untethered. nem értem, miért kell a tethered boot egyáltalán. max tegyél fel basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et.

 49. A push-t is megoldja? Köszi!

 50. Nem akarja visszatenni a basebandet.. cache-t is ürítettem, szűz rendszerrel próbáltam semmi, szóval restore, ipad baseband install és ultrasn0w… remélem utána már fog hálózatot találni a telefonom 🙁

 51. 3G – 4.2.1.
  3′ 32″ (+boot) alatt tökéletes lett.
  Köszönöm!
  🙂

 52. @Jadeye: Amikor 05.1201-es bb-t frissítettem 05.13.04-re Fuzzyband-vel,lerohadt az ultrasn0w.Újra kellett raknom az Ultrasn0w-t és Wifi network reset-et kellett csinálnom.Ez csak egy baráti tanács a részemről.

 53. @mayer.d92: a push nem függött sosem a basebandtől, az mindig az aktiváláshoz kapcsolódott. ha nem gyári kártyával aktiválod, vagy nem csinálod meg SAM-mel, vagy pushfixszel, akkor továbbra sem fog menni. szerezz egy gyári kártyát.

  @blokad: majd írd meg, hogy milyen gépen próbáltad, és mi lett az eredménye.

 54. @Jadeye: osx-en próbálom, de ha nem lesz jó megnézem windowsról is

 55. Na, van hálózat megy minden! de a baseband továbbra is 06.15.00 azthiszem most pihentetem kicsit…

 56. @blokad: Indítsd újra a készüléket.

 57. feltettem ipad basebandet, most megy épp a downgrade szurkoljatok hogy menyjen minden :DDD

 58. @hSn0wQ: az nem megoldás. le van írva fentebb, mit kell tenni (4. példa).

  @blokad: a 4. példánál lévő megoldást nézted?

 59. @Jadeye: Igen, de sajnos nem működött

 60. Sziasztok!

  Van egy baseband hibás 3GSem (régi), szerintetek tönkre tud menni hardveresen? 5.1.1-en ipad basebandot próbáltak rátenni, de nem sikerülhetett valami, mert nincs mac address, modem firmware stb.

  Szerintetek ezt helyre lehet hozni? Délután megpróbálom először az ipad basebandet, remélem felmegy rá…

 61. Maradt nekemis 6.15 :S most próbálom újra remélem sikerül!

 62. @Jadeye: ezt berakhatnátok a cikkbe:
  Tip: many people who saw “No signal” issues after the downgrade from 06.15 fixed it by re-installing Mobile Substrate and/or ultrasn0w
  (forrás: @MuscleNerd)

 63. sikeresen brick-eltem a basebandomat 😀 de hát bevallom saját hibámbol mert nem olvastam el mindent részletesen h melyikre nem szabad ipad bbt rakni 🙂 szal akkor beujitok egy 4st..:)

 64. 2 szer downgradeltem, és maradt ipades, mit csináljak? :O

 65. @jacko: Olvasd végig a cikket.

  “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. ”

  Magyarul tönkre vágtad a 3Gs-ed.

 66. @ToniSlow: már régen benne van, 6. példa 😉

  @Laca3G: töröld a redsn0w cache-t, legyen kikapcsolva tűzfal, és legyen korlátlan internetelérés, és próbáld meg újból.

 67. Tökéletesen megy 2010 new bootos iPhone 3GS 16GB-n!!
  Ha costum IPSW-t csinálok, akkor 4.1-nél(ami most rajta van) bármilyen magasabb számú megfelelő??
  érdemes 5.1.1-et felrakni? Ha 5.1.1-et teszek fel akkor működik vele az abszint-os JB??

 68. cache törléssel próbálkoztam internetelérés okés, harmadszorra sem sikerült :((( mit csináljak térerős sincs csak keresés

 69. @Laca3G: Esetleg próbáld meg @Melwilya javaslatát:

  “Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.”

 70. @wow10: de miért van amúgy leírva mindez a cikkben, ha nem olvasod végig? redsn0w custom 5.1.1.

 71. Nem vált vissza és térerő sincs :(((( mit csináljak tűzfal is kikapcsolva meg minden

 72. @Laca3G: most mi van rajta pontosan? min próbálod?

 73. ipad baseband 5.1.1 jailbreakelve

 74. 05.16.05-ről frissítettem ipadre és downgradelni akarom hátha jó lesz a gps

 75. 3gs 2009-es ultrasnow nincs fent de downgradelném gyárilag független a cucc

 76. Nahh feltettem az 5.1.1 custom FW-t, amitől már bootolt a teló. Jött a JB, majd a clear cache, Select IPSW és a Downgrade BB.. Maradt 6.15.00…
  Valami tipp valakinek?

 77. @Laca3G: van SHSH-d valami korábbi OS-verzióhoz? mondjuk 4.1-hez például? mert akkor nyomj arra egy basebandet nem frissítő custom-öt, arra tedd fel újból az iPad basebandet, aztán arra nyomd rá a downgrade-et. ha azzal sikerült, akkor örülés.

  @kgbman: nem kell jailbreakelni hozzá. próbáld újra.

 78. én 4.1 el probáltam , clear cache , firmware kiválasztás , rendszergaszdaként futtatás , és töbszöri próbálkozás után se sikerült.

 79. @bence85: Win 7/Vista esetèn XP kompatibilis módnak be kell lenni állítva és rendszergazdaként kell futtatni.Különben lehetnek problémák.

 80. a@hSn0wQ: azt nem probáltam , gyorsan meg is próbálom , köszi

 81. @hSn0wQ:

  931 a sorozatszámom, akkor még van esély? :))

 82. @jacko: és elolvastad a cikket…?

 83. @jacko: igen , mert 934 nél korábbi

 84. @Jadeye: Tehát Custom SW fel, baseband DG, aztán JB??

 85. @Jadeye: Nem úgy van,hogy 3Gs esetén a 4.1-et aláírja az Apple ?

 86. @hSn0wQ: igen még aláírja , nem kell hozzá shsh.

 87. ultrasnownál custom ipsw-nl azzal a hibaüzenettel dob ki, hogy Memory exhausted !!! Mi a teendő?

 88. @Jadeye Az nemjó ha esetleg újra ipad és utána downgrade? Most jól belegabalyodtam

 89. @bence85: mivan? milyen 934? xx134-ről van szó! ne írjál hülyeséget!

  @kgbman: mondjuk.

  @hSn0wQ: ne ezen akadjunk már fent. vagy aláírja, vagy nem, totál mindegy.

  @wow10: és ezt MI írja? a cydia? a készülék?

  @Laca3G: azért tennék vissza 4.1-et, hogy tuti jól legyen flashelve az iPad baseband, mert 5.x esetén esetleg lehet vacakolás. én így csinálnám, ahogy írtam.

 90. @wow10: Ultrasn0w és a Redsn0w nem ugyanaz.Egyébként Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni a Redsn0w-t.

  @bence85: Értem.

 91. a számítógép. ipsw darabjait a TEMP-be elment, aztán egy idő után kidobja hogy nem sikerült az ipsw-t megscsinálni, memory exhausted.

 92. @Jadeye: Oké-oké-oké…csak azért mert akkor nem kell aggódni,hogy van-e vagy nincs-e SHSH.

 93. megprobáltam kompatiblitási módba és még mindig 06.15.00 ):

 94. megpróbálom ifaith-el az úgy jó?

 95. @Laca3G: Jobban jársz a Redsn0w,EXTRAS->SHSH Blobs-Stitch opcióját.

 96. XP kompatibilitással (SP3) futtattam rendszergazaként, de így is kidobta.

 97. @wow10: a számítógépeden NINCS ultrasn0w. az akkor a redsn0w, ami két totálisan eltérő dolog, amit ne keverjünk össze. vagy kevés a RAM, vagy nem rendszergazdaként és XP kompatibiltási módban futtatod (bár az XP kompatibilitás már elvileg nem szükséges).

  @hSn0wQ: mindig az a biztos, ha van SHSH, mert már nem tuti, hogy aláírja még.

  @bence85: próbáld újra, vagy másik gépről. írja, hogy “flashing baseband”?

  @Laca3G: én úgy csinálnám, ahogy írtam.

 98. 1GB ram van WIn7-tel. akkor megprobóálom másik gépen.

 99. @Jadeye: írja , ujra is indul magátol ugy 5-10 perc után

 100. megpróbálom, amit írtál remélem sikerül és köszi a tippeket (Y)

 101. pont 4.1 megy vissza akkor újra tolom madj az ipadet és downgrade ahogy leírtad izgulok mint állat 😀

 102. Sziasztok!

  SAM-mel lett aktiválva a telefon (3GS), miután lefutott a downgrade nem kell újra aktiválni a telefon, jól tudom?

  Köszönöm előre is!

  Üdv. PhoenikS

 103. @PhoenikS: Nem mindegy ? Egyébként nem.

 104. És mi a teendő olyankor, ha a telefon sehogy sem akar DFU módba lépni?
  – csinálom ahogy kell, de csak fekete marad a képernyő!! és csak pwr gomb + home gomb 10sec lenyomása után tölt vissza!

 105. @farkas63: DFU mód esetén a képernyő fekete és az iTunes felismeri a készüléket.És pontosan úgy kell DFU módból kiszedni a készüléket,ahogy írod.

 106. Na most próbálom downgradelni 4.1 alatt az ipadbb update után

 107. Csak ugye az a bajom, hogy a program meg úgy véli, hogy nem DFU módban és nem megy tovább hanem kiírja, hogy bocsi nem jó :S 😀
  majd még probálgatom, ilyen sose fordult elő még 😀

 108. Amúgy ha sikerül és jó a GPS akkor feltehetem az 5.1.1 sima restoret? Marad a downgradelt baseband vagy felteszi az újat, és elvileg akkor is jó lesz? a GPS a célom nagyon kéne

 109. Meg a custom IPSW 5.1.1 iPhone 3GS-re.
  Hogy tegyem fel iPhonera? Jelenleg iOS 4.1 JB függetlenítés van rajta.

 110. @farkas63: Win 7-en vagy Vista-n futtatod ?Mert win 7/Vista esetén legyen beállítva az XP kompatibilis mód és futtasd rendszergazdaként.

 111. Nem downgradelt így sem mit csináljak? Esetleg másik gépen próbáljam vagy micsoda?

 112. @hSn0wQ: csak azért nem volt mindegy mert nem tudom, hogy meddig működik/működött az a módszer.

  Köszönöm a gyors választ!

  Üdv. PhoenikS

 113. @Laca3G: Ha ennyit szenvedtél az iPad bb downgrade-elésével akkor ne kezdjük már előről.Rakj fel custom 5.1.1-et és kész.

  @wow10: Tedd DFU módba a készüléket (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és Win esetén nyomd addig a SHIFT gombot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,Mac esetén az Alt-ot nyomd addig amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a custom fw-t,várjál amíg végig fut a restore.

 114. @PhoenikS: Mi ? A SAM-es függetlenítésre gondolsz ?Mert az más mint a SAM-es aktiválás.Egyébként mindegy,ha nem restore-olsz akkor mindegy.

 115. @Laca3G: Próbáld másik gépen.

 116. @hSn0wQ: az aktiválásra gondoltam, hogy működjön az imessage és a push, nem szeretnék restore-t csak szimplán leszeretném futtatni a downgrade-t. Nálam annyi bibi van még, hogy nekem tethered jailbrakem van 5.1-en, de remélem nem lesz baj emiatt, a végén annyi, hogy nem indul magától újra hanem nekem kell bootolni mint mindig!

  Üdv. PhoenikS

 117. @PhoenikS: Ha frissítesz 5.1.1-re akkor tudsz untethered jb-t csinálni például az Absinthe 2.0.4-vel,vagy a Redsn0w 09.14b1-vel.Csak akkor ugye újra aktiválnod kell a SAM-vel.

 118. A program megnyitásakor mindenkinek előjön ez a hiba üzi?
  -certain operations (like A5 jailbreak) are disabled due to incomplete itunes libraires. please be sure the latest itunes installed.
  couldn’t load mobiledevice.ddl (error 127)

 119. @farkas63: ha nincs telepítve az iTunes, akkor nem fog menni.

 120. pedig a legujabb itunes van fent! 😀 ujra is telepítettem msot az előbb hátha az lett volna a gondja

 121. @hSn0wQ: Igen tudom, de nem szeretnék ez már így marad! 😀

  Köszi a segítséget.

  További szép napot!

 122. Az összes olyan verziójú redsnow ami az 5.1.1-hez készült kiírja ezt az üzit :S

 123. @farkas63: akkor telepítsd újra az összes Apple szoftvert, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra: letörlöd őket, újraindítás, majd felrakod a legfrissebb iTunes-t, újraindítás, és csak ezután dugod be a készülékedet.

 124. Baj van!
  Csináltam iPhone 3GS hez 5.1.1-es Custom IPSW-t.
  ezt PWNED DF-u-val és iTunessal felraktam rá, azonban most nem aktiválódik, mert nem az eredeti SIM kártya van benne!
  Mit tegyek????

 125. nem megy másik gépről sem

 126. @wow10: Futtasd le rajta a Redsn0w-t (Jailbreak opció) ekkor hacktiválva lesz a teló emiatt nem fog menni a push,ezért töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,válaszd a SAM-ben a Utilities->De-Activate iPhone opciót,majd szintén a utilities menüpontban menj rá a Regenerate SIM opcióra,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra.

 127. Mit csináljak, mert térerő sincs ultrasnow-al sem :((( lécci help

 128. Rámentem a Jailbreakre, melyik opciót hagyjam bepipálva????

 129. van az a rész ahol flashing baseban don’t interrupt van ott áll egy ideig aztán a csík nem megy végig hanem csak újraindul aztán kész, akinek sikerült annak is így volt?

 130. @wow10: Legyen bepipálva az:Install Cydia;Install iPad baseband (ha még nincs fent és downgrade-elni akarsz);Downgrade from iPad baseband (ha már fent van az iPad bb,és downgrade-elni akarod).Az aktiválást a Redsn0w megcsinálja autómatikusan,ha nem aktiváltál gyári kártyával.

 131. Deactivate vagy add activation ticket?

 132. @hSn0wQ:
  Eddig iPad baseband volt fenn. Már sikeresen lefuttattam, hogy ne legyen rajta. most 05.13-as baseband van rajta, iOs 5.1.1 csak nem tudom aktiválni.

 133. Sziasztok:) Nekem sikerult, ugy nez ki. Elsore:) iphone 3gs, 06.15.00 volt, most meg mas baseband szam van rajta:) Terkepen, helymeghatarazassal sikerul megtalaljam magamat, akarhol legyek, igaz kicsit nehezkesen…Ja es SIM kartya nelkul, wifi kikapcs, egyedul a lokalozalas megy es megtalal. Most tltok egy navi prgramot ra es azzal fogom megprobalni. Barki is legyen az, aki ezt a lehetoseget megcsinalta, egy Isten a maga szakmajaban:) Csak ujra le kell futtatni a redsn0w-t amit a fenti ciikk megad. A cikk kovetese kotelezo, amit ott leir azt csinald vegig:)

 134. @wow10: Egyik sem.A Redsn0w megcsinálja az aktiválást,ha nem aktiváltál eddig.Nem kell semmit bepipálni hozzá.Az install Cydia a SAM-hez kell.

 135. Ilyen nincs, akkor sem tudja elindítani a mobiledevice-dll-t:D

 136. Nem látja a simet sem mi a fenét csináljak?

 137. @hSn0wQ:
  Remek!
  Eddig jó!
  Most aktiválva lett, bejött a home screen, iOS 5.1.1 BB 05.13
  Nicns még SIM kártya, és még nem kártyafüggetlen.
  Most csináljam azt a SAM-eset , vagy függetlenítsek ultrasnow-val?

 138. @wow10: Csináld a SAM-eset.Az ultrasn0w-t majd töltsd le utólag,ha meg vagy a SAM-vel.

 139. Szerencsere en SAM-mel függetlenitettem uh ez a problema nem nagyon erint, de respect Jadeye….

 140. @Laca3G: nekem is ez volt 3GS-sel, (új iboot) mindennel próbálkoztam, másik gép, tűzfal, stb. Dev-Team fórumán valaki javasolta, hogy akinek sokadszorra is 6.15-ön marad, flashelje újra az iPad basebandet. Így már van térerő, de ugye ott vagyok ahol a part szakad. Nemsokára tuti kijavítja Musclenerd a hibát, pár nap (óra? :D) várakozás már nem tesz semmit. Legalább ő foglalkozott a dologgal, és sokaknak működik.

 141. ipad bb-t ujra raktam , restoroltam , csak az downrange from ipad basebandet pipáltam be , és még mindig 06.15.00

 142. @hSn0wQ:
  Oké, megvan a SAM, regenerate-is rámente, itunes felismeri, de még mindig nicsn szolgáltatás van felül.
  Most akkor függetlenítés, ultrasnow? hogy?

 143. @jayhawk remélem legalább térerőm lesz! És kösz az infót

 144. fasza minden köszi!!!!!

 145. Egyszerűen nem értem, felraktam az itunes-t olyan rendszerre ami az élteben nem látot itunes-t és ugyan úgy kiírja, hogy mintha nem lenne fent itunes 😀 kicsit vicces már!

 146. 3G-n pöccre megcsinálta Gs-en nem, ötlet?! Gondolom Gs-en is így kéne menjen…

 147. Nekem még mindig 6.15.00
  SW: 5.1.1 custom
  Redsnow-al DFU-ba teszem, iTunes shift+restore-al Custom FW felrak, majd ha megvan redsnow indít:
  Clear cache, select IPSW, Downgrade BB.. Végigmegy és marad 6.15.00.
  Valami ötlet?

 148. ugyanez mint @kgbman nak

 149. nekem is ugyanaz mint kgmanak és Laca3G nek

 150. Nektek is gs-en?

 151. Igen, nekem is 3GS, 2009, 47-ik heti modell.

 152. nekem is 3GS 2009 es

 153. na most rendesen végigment a csík, rebootol várok lehet megoldottam! ha igen leírom hogyan :)!!!!!

 154. ha mükszik akkor nagyon megköszönném ha leírnád

 155. nagyon remélem hogy működött!!! mindenképp megosztom ha sikerült!

 156. Eddig nemjó 🙁 maradt pedig most rendesen végigment a folyamat..

 157. nekem félig ment végig a flashing baseband , majd megált kb 10 percig és újraindult

 158. először nekemis félig ment újraindult, most végigment teljesen, de mégiscsak maradt 6.15 nem vágom mivan… 🙁

 159. Akinek ment 3GS-en annak milyen az SW verzió? Mert nekem 5.1.1 (9b206)

 160. hiába teszem fel az ultrasnowt nem talál hálózatot 🙁 így hacktiválni kellett és most sem jó lett egy ipodom eddig :=(

 161. 830211QL3NP sorozatszammal biztos mukodik?
  nem akarom eltrontani a 3gsem:(

 162. @sebybarny: nyilvánosan ne ird ki a sorozatszámod !

 163. mukodni fog?es mi lesz hogy ha elveszik az aramot vagy megszakad a kapcsolat a gep es az iphone kozott lesz valami baj?

 164. Nekem 3gs-en (5.0.1) elsőre sikerült.
  Követtem a leírtakat lépésről lépésre.
  Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 165. @sebybarny: szerinted mi lesz? egyébként ha már feltöltötte a ramdisket, és az már fut a készüléken, és a készülék fel van töltve, és nem merül le a végéig, akkor megcsinálja gond nélkül. ha a ramdisk feltöltése közben szakad meg a dolog, akkor helyzetfüggő, attól függően, épp hol szakadt meg. de akkor csináld laptopon, és kész.

 166. na végre, legalább talál jelet most akkor hagyom ipad basebanden a gps eddig sem ment a 05.16.05-ön, ne kérdezzétek hogy jött vissza térerő próbáltam vagy huszadjára visszatenni de maradt ipad kész :S:/

 167. Sziasztok!
  Nekem sima 3G-m van, de nem akar működni.. 4.2.1 van rajta, fogalmam sincs mit csináljak vagy mit próbáljak..
  Csak gondoltam mielőtt eladnám megoldom a gps problémát.
  Valakinek valami ötlet esetleg?
  Köszönöm!

 168. Ezekszerint az 5.1.1 miatt hülyül a redsn0w, hogy nem tölti vissza?

 169. SAM-el tököltem még valamit a SAM-es cikk alapján és most leglább van szolgáltatás szal azt tudom ajánlani akinek szintén nincs térerő!

 170. Maradt a 06.15, akárhogy is próbálkoztam, de semmi. Pluszba még térerőm sincs most. Újraraktam már a mobile substrateot és ultrasnowt, rebootoltam, airplane on-off, semmi. Nem talál jelet.

  Valaki tudna segíteni?

 171. @zsocax: rakd újra az iPad basebandet (és aktiváld gyári kártyával, ha kér aktiválást bármiért).

 172. @zsocax: restore szűz 5.1.1 jailbreak + install ipad baseband

 173. @blokad akkor neked 3gs-en sikerült a downgrade???

 174. ugyanez van nekem , ha vissza flasheled az ipad basebandet jó lesz , de no GPS akkor .

 175. @Laca3G: Nem : ( 06.15.00 van. Haver 3G-jén elsőre pöccre ment… nem is értem : (

 176. @jadeye: Az iPad baseband újrarakását elég úgy megcsinálnom, hogy bejelölöm Redsnowban, lefuttatom?

  Vagy pedig valamilyen firmwaret is rakjak újra?

 177. iphone 3g 8gb természetesen ipad bb
  Ha jól gondolom:
  1.végigcsinálom a leírtakat
  2.örülök a rendes basebandes iphoneomnak
  3.jjeeeepp végre nem kell custom ipsw restorehoz.D

 178. @zsocax: Redsn0w,jailbreak opció és pipáld be az Install iPad baseband-et.Nem kell újra rakni az fw-t.

  @jofpet: Ha szoftveresen Ultrasn0w-val függetlenítesz akkor továbbra is custom fw-ket kell használnod.

 179. @hSn0wQ: igaz… miután elolvastam amit írtam rájöttem én is 😀

 180. Köszönöm! Most ugyanott vagyok fél nap szenvedéssel, ahonnan elindultam, de legalább van telefonom :)) Sajnos sehogy nem jött össze a dg.

 181. Nekem sikerült minden működik, a gps is. 🙂

  Leírom, hogy nekem hogyan sikerült. Adott volt egy 5.1.1 rendszer ipad basehanddel. Az alap leírás szerint elsőre nem ment, ezért újraraktam az 5.1.1-et (customot, jb-elt), természetesen előtte mentettem mindent, aktiváltam a telefont az eredeti kártyájával (T-s volt), szüzen hagytam, utána a leírás szerint sikerült elsőre, majd az itunessal visszaállítottam. Azóta tökéletes. Thx. 🙂

 182. sikerült:DDD awww el vagyok ragadtatva:DDD mehet is a custom restore ezek után:D

 183. Segítséget kérek – nem szeretnék belevágni, amíg nem biztos a dolog.
  3GS // 859278… kezdetű a sorozatszám, 5.0.1 (9A405) van rajta és 06.15.00 (iPad modem firmware).

  Működni fog az új redsn0w (főleg a sorozatszámos dolog érdekel, mert azt nem értem)?

  Köszönöm.

 184. @seres: mit nem értesz a sorozatszámon? le van írva, miből épül fel, melyik szám mit jelent. totál egyértelmű. de ha az gondot okoz, szerintem inkább ne kezdj bele, hidd el, jobban jársz.

  különben meg ha már most is iPad baseband van rajta, akkor eleve nem is értem, miért érdekel a sorozatszám kérdés, viszont méginkább azt erősíti meg, hogy inkább ne kezdj bele. de tényleg.

 185. @Fricy78: de hogy aktiváltad a customöt iPad basebanddel mikor akkor elvileg nem ismeri fel a sim-et hisz nincs rajta az ultrasn0w?

 186. @Keram: Gyári kártyával.A gyári kártya használatához nem kell Ultrasn0w.Az cél,hogy bármilyen kártyát elfogadjon ne csak a gyári kártyát.Ebben segít az Ultrasn0w.De a gyári kártyát mindenképp elfogadja a készülék.Nem kell hozzá Ultrasn0w.

 187. Sziasztok!

  Egy kérdés lenne ezt a sorozat számot ti minek értelmeznétek?
  iPhone 3gs 16GB sorozatszám :8801645 L3NQ én mid 2008-nak,ennek elenére akkarmit ,akkarhogyan csinálok marad az iPad BB !!!Ötlet Help?????

 188. Kovettem a leirast es tokeletesen mukodik minden,megy a gps is.
  Nagyon szepen koszonom nagyon fontos volt nekem.

 189. @tibispeed001: Ha fenn van az iPad bb akkor logikus módon jó a sorozat számod.Egyébként próbáld meg a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd próbàld meg újra a downgrade-et.

 190. @hSn0wQ:
  Szia!
  Ipad BB most tettem fel délután mivel a legfrissebb volt fent .ésa fentiekben azt irták elöször iPad BB utan downgrade !Csak a probléma hogy sehogy nem megy vissza probáltam a leirás szerint win/Osx rendszeren cache ürétés minden volt és semmi???

  További ötlet esetleg ???

 191. @tibispeed001: Hát akkor csak ilyen ósdi ötletekkel tudok szólgálni.Próbáld esetleg másik gépen.

 192. @tibispeed001: nem értem, mit nem lehet értelmezni a sorozatszámon…
  lássuk az első 5 számjegyet, a többi lényegtelen: 88016
  ebből az első kettő is lényegtelen, tehát marad: xx016
  ebből a 3. az év, egyetlen számjeggyel jelölve, ami 0 esetén 2010 (a 16 meg hogy 16. heti)…

  mid 2008 hogyan lehetne már, ha egyszer 2009 júniusáig nem is létezett 3GS?

  egyébként meg már le lett írva: restore, és próbáld szűz rendszeren, amit gyári kártyával aktiváltál.

 193. @Jadeye: @seres:

  Hogy lehetsz ennyire hülye, seres? De tényleg? Jobban jártál volna ha kérdés nélkül belevágsz. Hidd el! De tényleg. Ilyen baromságot kérdezni! Azért mindennek van határa!
  ——————–
  Jadeye: köszi, működik. Sikerült kihámozni a nyájas válaszodból a lényeget. Mindig is tudtam, hogy lehet számítani rád, őszinte, segítőkész … vagy, még a retardáltakkal is (habár te senkit sem nevezel így)!

  Amúgy egy “igen, hajrá, menni fog” kevesebb szövegbevitelt igényelt volna.

 194. @hSn0wQ:
  Megprobálom nincs más ötletem mivel Macbookom van és a wint is arrol futattam hatha eredeti win megoldja 🙂
  Azert nyugtas meg hogy a sorozat szám alapján ez 2010 ugye?elöbb véletlen 2008 at irtam sorry mindenkitol nehogy valakit félre vezessek !

 195. @Jadeye:

  Jol értelmeztem csak 3-4 orája nem tudom megcsinálni ,és már kinomba gondoltam rákérdezzek ,mivel nem tartom magam lámának de sose lehet tudni 🙂
  Amugy egyéb ötlet hatha neked valami eszedbe jut ,akkor szivesen venném ,köszönöm.

 196. @klematos: nem egészen értem, mire gondolsz, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetekben jellemző a látszólag helyrehozhatatlan hiba, ami után órákon keresztül kell magyarázni, hogyan hozhatja helyre, amit meg sem csinált volna eleve, ha elolvassa jelen esetben a 2. példát, pont az ő esetére igaz. ha ez valakinek nehézséget okoz, akkor mindenféle rossz szándék nélkül írom azt, hogy inkább bízza tapasztaltabbra, mert ez utóbbinak csak pár rutinszerű kattintás, és kész, nem kell órákon át magyarázni, mit, merre, hogyan. de nekem amúgy mindegy, mindenki azt csinál a készülékével, amit akar.

  @tibispeed001: pedig írtam: restore, hogy szűz rendszer legyen fent (ha 5.x van fent, akkor kizárólag basebandet nem frissítő custom-mel, mert másképp inkonzisztens lesz az iPad baseband, lehet újraflashelni), gyári kártyás aktiválás, majd mehet a downgrade.

 197. @Jadeye:
  A szűz rendszeren is tul vagyok már sajnos ,azert irtam hogy már kinomban kérdezösködöm!!!

 198. @tibispeed001: a szűz rendszert gyári kártyával aktiváltad ráadásul? esetleg próbáld meg azt, hogy a downgrade előtt még az iPad basebandet is újraflasheled, hogy az is legyen “harmatfriss”, aztán ellenőrizd, kap-e térerőt a gyári kártyával, és aztán downgrade.

 199. Most akkor gyári kártyával kell aktiválni, hogy menjen? Nekem az nincs.

 200. @klematos: Én meg nem értem,hogy lehetsz ekkora bunkó ?
  Pofátlanul lehülyézel valakit aki esetleg nem olyan tapasztalt.Ez nem érdemel semmi fajta leszólást.Már bocs,de elég kiakaztó.
  Basszus tegnap frissítettem iOS 5.1.1-re az iTouch 4g-met,lefuttattam az Absinthe-t és míg itt az oldalon a cikknél mindeki sírt,hogy nincs Cydia-ja,…blablabla addig nekem 2 perc alatt lefutott és Cydia-m is volt.Elfehéredő ikonok és eltünő menüpontok hibát sem tapasztaltam.Most oda mehetnék az Absinthe 2.0-hoz kapcsolódó cikkhez és ott röhöghetnék mindenkin,de nem röhögök mert azt gondolom,hogy ez nem olyan téma.Nem arról van szó,hogy nem tud valaki elszámolni 2-ig.Ez nem az alap műveltség része.
  Azért van ez az oldal,hogy ezeket megmagyarázza.
  Már bocs.

 201. @Jadeye:
  igen ,amit irtál az utobb ugy is csináltam már mindent dow-utan nem volt térerö ujbol iPad BB utan dow és semmi ,de neki futok még1szer hatha valahol figyelmetlen voltam .

 202. @kgbman: Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

 203. @Jadeye:

  Megint semmi ,aszem feladom 🙂

  1.redsn0wal custom ipsw-t csináltam NO BB!
  2.ujra tettem a NO BB ipsw-t
  3.eredeti simmel aktiváltam ,volt térerö minden.
  4.redsn0w lépesrol lépésre a fentiek alapján.Custom ipsw:Eredeti 5.1.1 cache üritve
  5.dow lefut látszolag minden ok
  6.ujraindul iPad BB marad ,térerö nulla és itt a vége
  7.install iPad BB és ujra van térerö ,de elöre lépes semmi:(
  8.tipp help ?vagy mit hogyan tovább ötlet 6x kezdtem ujra kezdem feladni…

 204. @tibispeed001: passz, talán holnapra okosabbak leszünk, vagy jön frissítés a redsn0w-hoz, kiderül.

 205. Nekem sikerült a downgrade, 3GS, iOS 5.0.
  Bár csak harmadikra csinálta meg, az első kettőnél a redsnow, nem tudta a ramdisket lefuttatni, csak simán ujraindította a telót. Aztán egyszercsak ment, a fent lertak szerint.

 206. @hSn0wQ: És ha ez megvan utána próbáljam a BB downgrade-t?

 207. Sok hozzászólás,rengeteg végeredmény.Nyilván egy készülék sem egyforma.És egy PC sem amivel csináljátok.Nekem is iPad BB van fent,mondjuk én nem is akarom visszarakni a régit,mert GPS-t egyáltalán nem használok.
  Nem értek sok embert,hogy ha van egy működő készüléke,akkor miért erölteti a downgrade-et?Persze ez csak az én véleményem!

 208. Talán pont amiatt mert nekik fontos a GPS szerintem ilyen egyszerű…

 209. Na jah.De ha annyira gps-ezni akarnék,akkor vennék egyet, max egy 20asért,és lehet kényelmesebb is lenne………….szerintem.Mondjuk egyik ismerősöm sokat használja a szifonján a navit.De én akkor is vennék egyet az tuti.

 210. Az te vagy, sokan akik meg nekiálltak szenvedni vele ők nem akarnak esetleg plusz 20-at vagy akármennyit navira költeni ha ezt a telefonjaik is tudja/tudnia kellene.

 211. egy kis segítséget szeretnék kérni. szűz restore 5.1.1-re viszont nem tudom aktiválni a gyári kártyával, iTunes se engedi. ilyenkor mi a teendő? iPhone 3GS 5.1.1 iPad baseband

 212. @Kable: Azt tudtad, hogy a gps nem csak a navi miatt jó?! 😉

 213. @Keram:Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  @Kable:Rengeteg előnye van annak,ha nem kell iPad bb-t telepíteni.Vissza kapod a GPS-d,bármikor vissza tudod szerezni a garanciád (feltéve,ha még nem járt le),…stb.

  @Kgbman:Ha nem downgrade-eltél eddig akkor azt a Redsn0w-s aktiválás során megtudod csinálni.Csak legyen bepipálva Downgrade from iPad baseband.De csak akkor csináld meg,ha még nem estél túl rajta.

 214. megcsináltam mindent pöpecül sikerült, de ezek után restoreolni akartam custom fw-vel snowbreezben szépen összepakoltam a dolgokat, pawned dfu, és itunes eldob 1600 hibaüzenettel

 215. Jadeye!

  Mindenhol olvasom, hogy gyári kártyával simán aktivál az iTunes, de nekem adott a 3GS+iPad BB , sorozatszámom ok, a neten néztem HUN-Tmoibil, + meghnéztem az “iphoneyeta” progival és az is azt írta rá, de hiába szűzen vagy sem nem aktiválja dominóval sehogy sem, ha tudod miért kérlek és mindenkit aki tudja homályosítson fel lécci!
  A másik meg honnan szedik le a SAM-et mivel a repoja nem létező ezt kapom a cydiaban mikor próbálom beírni, a “repo.bigner.com” nem található!

 216. @gunar: A SAM-t nem a repo.bigner.com repo-ból lehet letölteni.Ilyen repo nincs.Talán olyan,hogy repo.bingner.com olyan van.

 217. @gunar: akkor az nem magyar t-mobile függő. sorozatszám alapján neten nem lehet megnézni, típusszám alapján esetleg, de az meg nem megbízható, mert egyik sem hivatalos lista. leginkább kérdezd meg attól, akitől vetted, hogy milyen függő.

  a repo.bingner.com tökéletesen működik, csak elírod a címét, ahogyan ezt @hSn0wQ is írta.

 218. Sziasztok!

  Nekem 3g-m van 4.2.1-el ipad bb-vel. hogyan csináljam hogy maradjon a 4.2.1?

 219. Sziasztok!

  Iphone 3GS 2009 5.1.1 JB AT&T függő PC Win7 32b:

  Sikerült a downgrade de az elején dobott a redsn0w egy hibát:

  “Connected device doesn’t support untethered options”

  Ilyenkor a redsn0w-t be kell zárni, újra elindítani, katt a jailbreak-re és menni fog.

  Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

  Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.

  Üdv.

 220. @ilovejdm1986: Nem értem.Miért ne maradna a 4.2.1 ?Egyébként gy csináld:

  1.Töltsd le az iTunes-t.

  2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-t.

  3.Töltsd le a gyári iOS 4.2.1-et iPhone 3G-re.

  4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni).

  5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót.

  6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  7.Pipáld be a Downgrade from iPad baseband-et.

  8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  9.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

  10.Örüljé !!!

 221. @devil80:
  “Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

  Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.”

  Ez le van írva a cikkben.(6-os példa)

 222. @hSn0wQ:
  Persze,sok mindenre jó az igaz,akkor mondjuk úgy,hogy nekem nem hiányzik:)

 223. @hSn0wQ: én a hibára írtam azt, hogy hátha valaki belefut nem a reinstall-ra:)

 224. @Jadeye: A típusszáma alapján néztem és amit írtam progi az az IMEI alpján nézi. legalábbis azt kellett hozzá beütnöm és az is a honi T-t adta, de vmiért mégsem jó bele a dominó! Én az iPad BB-re tippeltem, talán azért nem, vagy nincsen tippem! Akitől vettem azt sem tudta milyen eszköze van, 3G-ként szereztem fillérekért nem is működött rendesen és mikor toltam rá az utolsó rávalót akkor néztem nagyot én is hogy 3GS! 🙂
  Amugy igen elírás volt bigner és jól írva megy, de ettől még mindig nem vágom ha csak aktiválni szetnék vele azt hogyan kell csináljam, mert amikor 1x rányomtam a deaktiválásra kilépett és ott voltam az aktiválási procedúra elején, ahonnan nem tudok ugye a SAM-ba belépni.

 225. @gunar: Így csináld:

  1.Töltsd le a SAM-et.

  2.Nyisd meg.

  3.Válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciót.

  4.Válaszd a SAM-ben a Utilities->Regenerate SIM opciót.

  5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.

 226. @gunar: @hSn0wQ: “5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.”
  Ezt úgy értem dugd rá az iTunes-ra és várjál az aktiválásra.

 227. @hSn0wQ: OK, Köszi !
  Hazaérek és elkobzom az asszonytól s ujra megpróbálom, azon mondjuk fent van a SAM és a bizonyos jó kis progi tette fel az “iphoneyeta” ami még tud sok okosságot is, érdemes ránézni annak aki vágja az iphone-t !
  Akkor a SAM ha sikeresen aktivált utána lesz végre push és imessage is?

 228. JA még csak annyit, hogy ezt az aktiválást nem zavarja a fentlévő ultrasn0w és annak a fix-e?

 229. @gunar: Meg fog javulni a push,és az iMessages mivel ezzel törlöd a hacktiválást.Az Ultrasn0w-t pedig nem zavarja mert az Ultrasn0w-nak és a SAM-nek semmi köze egymáshoz.
  Egyébként a legfrissebb Ultrasn0w-nak nem kell Ultrasn0w fixer.

 230. @hSn0wQ: Pedig azt toltam rá és nem akarta a vodkát meginni míg nem fixáltam!
  Ha meg nem sikerül netán a tegnap olvasottak után nekem sem a downgrade akkor is legalább a push és az imessage jó lesz asszonynak nem kell navi igazán a viber meg elküldi a pozicióját ugy is! :))))

 231. PLS Help!
  Nekem valamiért nem downgradeli:( Készülék: 3gs old boot, többször lefutattam a leírtak alapján( végig is megy rendesen) próbáltam a Clear cache opciót is! Semmi! Arra gondoltam, hogy snowbreezel csináltam annó, a ipad BB felrakását, lehet ez lehet a baj? Én nem hinném…HELP ME!