iPad baseband downgrade: iPhone 3G/3GS függetlenítés!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPad baseband visszaállítása az eredetire már egy elég régóta húzódó kérdés. Erről már írtunk többször mi is, hiszen ha ezt a fajta függetlenítést választjuk, akkor az a GPS funkció elvesztésével jár. Ugyanakkor akiknek a legutolsó, függetleníthető basebandnél, a 05.13.04-nél újabb verzió volt az iPhone 3G vagy 3GS készülékükön, azok számára a hivatalos függetlenítésen túl nem volt, csak ez a lehetőség, hogy más szolgáltatóval használhassák a készüléküket. Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről:

Szerencsére ezek a problémák a mai nappal megszűnnek, ugyanis ahogy röviddel ezelőtt MuscleNerd írta, kiadták a downgrade-et tartalmazó frissített redsn0w-t!

 1. A biztonság kedvéért tallózzuk be a redsn0w-ban az “Extras->Select IPSW” alatt a készüléken aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt. (Akiknek új ibootos 3GS-ük van, azok valójában kihagyhatják ezt a lépést, de nekik sem fog fájni, ha megteszik mégis.)
 2. Nagyon fontos, hogy egy rendes kikapcsolás történjen meg még azelőtt, hogy lefuttatnánk a redsn0w-t! Ehhez dugjuk először a számítógépre a készüléket, majd nyomjuk le hosszan a power gombot a készülék tetején, amíg meg nem jelenik a piros “kikapcsolás” csúszka, azt húzzuk el, és várjuk meg a kikapcsolást. Ezzel elkerülhetőek a ramdisk futása közbeni mount-olási problémák!
 3. A redsn0w-ban menjünk vissza az első képernyőig, kattintsunk a “Jailbreak” gombra. Tegyük DFU-ba a készüléket a megszokott módon. Ezután pipáljuk be a “Downgrade from iPad baseband” opciót, és vegyük ki a pipát az “install Cydia” elől, ha az már fentvan.

 

Miután a ramdisk elindul a készüléken, és megjelenik az ananász, eljut a folyamat a “Flashing Baseband” részhez. Ez elég hosszú ideig fog tartani, ami alatt a folyamatjelző csík sem mozdul, tehát nem kell megijedni! Átlag 3-8 percig tarthat az egész, ami alatt ne nyúljunk a készülékhez! Amint a ramdisk elvégezte a dolgát, a készülék magától újraindul, és az utolsó hivatalos, függetleníthető baseband, a 05.13.04 lesz rajta, működő GPS-szel.

A következő fontos dolog, hogy amennyiben bármi, a 05.13.04-nél újabb baseband van a készüléken, azt a downgrade-hez először frissíteni kell az iPad basebandre! Ez a módszer az összes iPhone 3G esetén gond nélkül működik. Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. Ha ilyen készülékkel próbálkozik bárki is, annak a vége iBrick lesz, a baseband jelenlegi információk szerint végleges elhullásával, ami nem állítható vissza sehogy sem!

Miután visszatettük a függetleníthető basebandet (05.13.04), maradhatunk az éppen aktuálisan a készüléken lévő firmware-verzión, vagy készíthetünk a redsn0w segítségével basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et is akár (természetesen csak 3GS esetén, mert 3G-re a 4.2.1 az utolsó elérhető firmware!), és azt a custom-öt feltéve majd lefuttatva rajta a jailbreaket, már csak az ultrasn0w-t kell telepítenünk Cydiából.

Letöltés

Példák

Mivel felmerülhetnek kérdések, így összeszedtük a legvalószínűbb eshetőségeket, amit bővíthetünk, ha újabb, nem egyértelmű kérdés merül fel.

 1. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, gyári basebanddel, ami újabb, mint a 05.13.04, függetleníteni akarom, mit tegyek?
  Először tedd fel az iPad basebandet, majd utána fog csak menni a downgrade.
  Kivétel: 2011 34. hetében vagy utána gyártott 3GS, erre TILOS feltenni az iPad basebandet, mert ezekben a készülékekben új RAM és NOR van, ami miatt ez brickeli a basebandet!
 2. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, most iPad basebanddel használom, mit tegyek?
  Futtasd le rajta a downgrade opciót, és kész.
 3. Ez törli az adataimat, a jailbreaket, aktiválást, függetlenítést, bármit? Vagy csak a baseband változik?
  Csak a baseband változik, minden más érintetlen marad.
 4. Nekem az egész folyamat után továbbra is 06.15.00 a baseband, mit tegyek?
  Próbálkozz újra, néha elsőre valamiért nem megy (forrás: @MuscleNerd).
  Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 a downgrade után, az próbálja meg az Extras – Even more – Clear cache opciót, majd utána próbálkozzon újból, kikapcsolt vírusirtó és tűzfal mellett.
 5. Nekem iPhone 4 vagy 4S készülékem van, azon is működik?
  NEM. Ez csak iPhone 3G-re és 3GS-re jó, ahogyan a cikk címében is írtuk! Más készülékekre nem volt, és nem is lesz sosem ez az iPad basebandes megoldás.
 6. Nekem a downgrade után csak “no signal” (nincs hálózat) van, mit tegyek?
  Telepítsd újra a MobileSubstrate-ot és az ultrasn0w-t, az meg kell oldja (forrás: @MuscleNerd).
 7. Melyik 3GS minősül 2011 34. heténél, vagyis az xx134 kezdetű sorozatszámnál korábbinak?
  Az évet a 3. karakter jelzi: egyetlen számjegyben. Tehát ha xx0yy (2010) vagy xx9yy (2009) van, akkor az szintúgy jó, mint mondjuk az xx133, vagy xx101-ig visszamenően bármi. 3GS esetén nem lehet xx3yy-xx8yy: az xx3yy most 2013 lenne, az xx8yy meg 2008, amikor még nem is létezett 3GS.
 1. Sziasztok!

  Jól értem, tehát ha most 06.15.00-ás 3Gs-emen csinálok egy ilyen downgrade-t akkor újra törni kell, vagy marad feltörve, csak a baseband változik?!

 2. @hSn0wQ: Most 06.15.00-val van függetlenítve ultrasn0w-al. Ha én csak a baseband downgrade-t csinálom meg, akkor marad az ultrasn0w és ezáltal a telefon is független marad?

 3. @blokad: Én bb váltás elött a helyedben letörölném az Ultrasn0w-t így a bb váltás ideje alatt nem lenne független a teló.Viszont a bb-d 05.13.04-re fog vissza menni.Csak annyit kell csinálni,hogy letöltöd újra az ultrasn0w-t.

 4. Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.

 5. @hSn0wQ: értelmetlen és felesleges. a baseband downgrade-je alatt a ramdisk fut, nem az iOS, így irreleváns, hogy fentvan-e az ultrasn0w, vagy nincs.

  @The Hypeboy: mivel a cikk elején le van írva, hogy milyen basebandről van szó, így szerintem egyértelmű, de kiegészítettem lejjebb egy félmondattal.

  @Patrik Polgár: xx134-től nem lehet. akkor szerinted lehet?

 6. igen fent van ultrasnow, nyomtam reset network settingst ugyan az van még mindig sajna nem tudom kipróbálni 30as kártyával most csak vodásom van..

 7. @Jadeye: eredetileg tmobilos, most letöröltem az ultrasnowt meg volt fent fixer is ugye 5.1.1 miatt felraktam újra ultrasnowt szintén no service felirat volt utána felraktam a fixert is és most invalid sim felirat van folyamatosan szerintem ha belerakok egy tmobilos kártyát és azzal raknám fel az ultrasnowt akkor utána menne a vodás is

 8. Új iboos 3Gs 16GB 6.15 ipad baseband iOS4.1 JB+ függetlenítés.
  Meg lehet oldani a Baseband downgradet??
  Szeretnék ios 5.x -t, JB és függetlenítés is kell!
  Eredetileg nem tudom milyen függő a telefon, valszeg t-s de lehet hogy külföldi.
  Meg lehet valósítani az elképzelésemet?
  Hogy csináljam?

 9. @wow10: ha a sorozatszám megfelel a követelményeknek akkor tuti meg lehet csinálni. szedd le az ipadbb-t, majd redsnow-al csinálsz egy custom ipsw-t, azt felrakod, jailbreak, ultrasnow és ennyi.

 10. @chocke: az új ultrasn0w-hoz már nem kell fixer. elképzelhető, hogy az azért bezavar. az ultrasn0w-nak totál mindegy, milyen kártya van bent, mikor feltelepíted, nem szükséges az sem, hogy legyen bent kártya. szedd le az ultrasn0w-t és pláne a fixert, reboot, majd tedd fel csak a legújabb ultrasn0w-t.

  @wow10: 2. példában leírtuk.

 11. Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy 05.16.05 (nem ipad) basebanddel nem igen megy a gps, wifivel talál jelet de eldobálja? A telefon egy 3gs és gyárilag független, modellszám alapján elvileg szlovák orangetól származik de ezt neten találtam nemtudom így van e… PLS segítsetek mit csináljak?

 12. @wow10: le van írva. de ha az alapján nem megy, akkor inkább bízd valaki tapasztaltabbra.

  @blokad: törölted a redsn0w-ban a cache-t?

  @chocke: látatlanban passz, az adataid mentése után nyomj egy restore-t egy basebandet nem frissítő custom-mel, elképzelhető, hogy valami szoftveres gond.

 13. Elnézét, ha kérdés otoba, de inkább előtte kérdezek. Az enyém AT&T -s 3GS. Ha viszateszem az előző BB-et, nem kell ujraaktiválni a telót? Mert nincs AT&T-s sim kártyám.

 14. Hali!

  Nekem egy 3G-m van, amin 3.1.3 fut 06.15.00-val (hosszú történet). A redsnow ezért az első lépésnél (az ipsw betallózásánál) “unsupported ipsw”-t dob. Megkerülhető valahogy a probléma?

  Köszi!

 15. @Laca3G: első körben szimplán restore. van jailbreak? mert akkor meg kéne nézni, anélkül is ugyanez van-e. ha igen, és sehogy sem akarja a dolgot, akkor…

  ha gyárilag független, akkor kvázi mindegy, honnan származik. a lényeg továbbra is az, hogy mikor gyártották. ha xx134 a sorozatszám eleje, akkor tilos ezzel nekiugranod.

  ha korábbi gyártmány, akkor *esetleg* megpróbálhatod, hogy felteszed az iPad basebandet, aztán visszarakod a 05.13.04-et, majd nyomsz egy restore-t a gyári 5.1.1-re, így visszakapod a gyári 5.1.1-es basebandet. ha ezután sem megy, akkor valami hardveres, és nem valószínű, hogy bármi is megoldja.

  @Ugyankerem: 3. példában leírtuk, hogy nem változik semmi a basebanden kívül, de most beleírom akkor az aktiválást is.

  @kiss.adam: ebben az esetben leginkább nyomsz előtte egy restore-t 4.2.1-re.

 16. Köszi, hát próbáltam már jb-vel anélkül, és még downgardeltem is többféle ios-re amihez volt shsh de sehogysem megy rendesen, attól félek nem lehet olyan hogy ha downgradelem hogy orange kártyát akar? tuti független mert kipróbáltam más kártyával is és nincs fent ultrasnow vagy ilyenek, szóval ilyen gond nem lehet?

 17. Üdv.

  Beraktam DFU módba, majd elindult a redsnowban “valami” (nem dobta fel azt az ablakot, ahol pipálni lehet). Ekkor lehúztam a telót pár ms alatt, és azóta nem csinál semmit.

  Az iTunes helyreállítási módban érzékeli és vissza akarja tölteni. Redsnow DFU-ban látja, és amikor just boot tethered-et nyomok, most megállt 3 kockánál (Exploiting with limerain). Ilyenkor mi a teendő?

  3GS, új bootos, nem frissebb, mint 2011. /5.0 van rajta

 18. @Laca3G: ha bármi kártyával aktiválható, akkor nem kérhet orange-ot.

  @zsocax: miért húztad le mégis? ha nem követed a leírást, miért csodálkozol, hogy nem megy? most nyomj rá egy hardresetet (home+power egyszerre 10mp-ig), majd kapcsold be, aztán kövesd a fent leírt lépéseket. ha nem így teszel, akkor nem fog menni.

  ha nem tölt be, tedd DFU-ba, és jailbreak gomb. máskor meg ne huzigáld.

 19. Még valami fontos, hogyha most így 5.1.1 jailbreakelve 05.16.05 van arra rátehetem az ipad basebandet, restore vagy bármi egyéb nélkül és újra vissza majd utána restore 5.1.1-re? Vagy downgradelnem kellene?

 20. @chocke: na MuscleNerd most írt egy tweetet, a 6. példa segíthet neked!

  @Laca3G: az, hogy ráteheted-e, változatlanul a gyártási idő függvénye. ha régebbi, mint 2011 34. hete, akkor megoldható. az iOS verzióját nem kell piszkálni.

 21. Akkor még egy ostoba kérdés: Nekem a sorozatszámom így kezdődik: 84931F
  Akkor ez most e szerint “xx131” nagyobb, de ha azt nézem, hogy ez 2009 31. hetében gyártott, akkor viszont korábbi mint a 2011 31 heténél. Akkor most megcsinálható, vagy nem ?

 22. @Ugyankerem: ne a számértéken akadjunk már fent, hanem értelmezzük, hogy mit jelent! én amúgy nem írtam sehol 131-et.
  xx134 == 2011
  84931 == 2009

  tehát az xx134 az nagyobb értékű az *évszám* miatt, hiába kisebb a 134 számértékben a 931-nél…

  @Laca3G: maradhat benne.

 23. Nekem is xx947-es sorozatszámú van, 5.0.1, megcsináltam a downgrade-t, most viszont az almalogonál vagy a tethered módú indítás esetén az ananásznál megáll és semmit nem csinál. Mi okozhatja?

 24. KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

  Akinek no signal vagy no service felirat lenle baseband downgrade után rakja fel először a mobile substatet újra cydiából majd az ultrasnowt újra és műkszik

 25. Nem akarja visszatenni a basebandet.. cache-t is ürítettem, szűz rendszerrel próbáltam semmi, szóval restore, ipad baseband install és ultrasn0w… remélem utána már fog hálózatot találni a telefonom 🙁

 26. @Jadeye: Amikor 05.1201-es bb-t frissítettem 05.13.04-re Fuzzyband-vel,lerohadt az ultrasn0w.Újra kellett raknom az Ultrasn0w-t és Wifi network reset-et kellett csinálnom.Ez csak egy baráti tanács a részemről.

 27. @mayer.d92: a push nem függött sosem a basebandtől, az mindig az aktiváláshoz kapcsolódott. ha nem gyári kártyával aktiválod, vagy nem csinálod meg SAM-mel, vagy pushfixszel, akkor továbbra sem fog menni. szerezz egy gyári kártyát.

  @blokad: majd írd meg, hogy milyen gépen próbáltad, és mi lett az eredménye.

 28. Sziasztok!

  Van egy baseband hibás 3GSem (régi), szerintetek tönkre tud menni hardveresen? 5.1.1-en ipad basebandot próbáltak rátenni, de nem sikerülhetett valami, mert nincs mac address, modem firmware stb.

  Szerintetek ezt helyre lehet hozni? Délután megpróbálom először az ipad basebandet, remélem felmegy rá…

 29. @Jadeye: ezt berakhatnátok a cikkbe:
  Tip: many people who saw “No signal” issues after the downgrade from 06.15 fixed it by re-installing Mobile Substrate and/or ultrasn0w
  (forrás: @MuscleNerd)

 30. sikeresen brick-eltem a basebandomat 😀 de hát bevallom saját hibámbol mert nem olvastam el mindent részletesen h melyikre nem szabad ipad bbt rakni 🙂 szal akkor beujitok egy 4st..:)

 31. @jacko: Olvasd végig a cikket.

  “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. ”

  Magyarul tönkre vágtad a 3Gs-ed.

 32. Tökéletesen megy 2010 new bootos iPhone 3GS 16GB-n!!
  Ha costum IPSW-t csinálok, akkor 4.1-nél(ami most rajta van) bármilyen magasabb számú megfelelő??
  érdemes 5.1.1-et felrakni? Ha 5.1.1-et teszek fel akkor működik vele az abszint-os JB??

 33. @Laca3G: Esetleg próbáld meg @Melwilya javaslatát:

  “Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.”

 34. Nahh feltettem az 5.1.1 custom FW-t, amitől már bootolt a teló. Jött a JB, majd a clear cache, Select IPSW és a Downgrade BB.. Maradt 6.15.00…
  Valami tipp valakinek?

 35. @Laca3G: van SHSH-d valami korábbi OS-verzióhoz? mondjuk 4.1-hez például? mert akkor nyomj arra egy basebandet nem frissítő custom-öt, arra tedd fel újból az iPad basebandet, aztán arra nyomd rá a downgrade-et. ha azzal sikerült, akkor örülés.

  @kgbman: nem kell jailbreakelni hozzá. próbáld újra.

 36. én 4.1 el probáltam , clear cache , firmware kiválasztás , rendszergaszdaként futtatás , és töbszöri próbálkozás után se sikerült.

 37. @bence85: mivan? milyen 934? xx134-ről van szó! ne írjál hülyeséget!

  @kgbman: mondjuk.

  @hSn0wQ: ne ezen akadjunk már fent. vagy aláírja, vagy nem, totál mindegy.

  @wow10: és ezt MI írja? a cydia? a készülék?

  @Laca3G: azért tennék vissza 4.1-et, hogy tuti jól legyen flashelve az iPad baseband, mert 5.x esetén esetleg lehet vacakolás. én így csinálnám, ahogy írtam.

 38. @wow10: a számítógépeden NINCS ultrasn0w. az akkor a redsn0w, ami két totálisan eltérő dolog, amit ne keverjünk össze. vagy kevés a RAM, vagy nem rendszergazdaként és XP kompatibiltási módban futtatod (bár az XP kompatibilitás már elvileg nem szükséges).

  @hSn0wQ: mindig az a biztos, ha van SHSH, mert már nem tuti, hogy aláírja még.

  @bence85: próbáld újra, vagy másik gépről. írja, hogy “flashing baseband”?

  @Laca3G: én úgy csinálnám, ahogy írtam.

 39. Sziasztok!

  SAM-mel lett aktiválva a telefon (3GS), miután lefutott a downgrade nem kell újra aktiválni a telefon, jól tudom?

  Köszönöm előre is!

  Üdv. PhoenikS

 40. És mi a teendő olyankor, ha a telefon sehogy sem akar DFU módba lépni?
  – csinálom ahogy kell, de csak fekete marad a képernyő!! és csak pwr gomb + home gomb 10sec lenyomása után tölt vissza!

 41. Csak ugye az a bajom, hogy a program meg úgy véli, hogy nem DFU módban és nem megy tovább hanem kiírja, hogy bocsi nem jó :S 😀
  majd még probálgatom, ilyen sose fordult elő még 😀

 42. Amúgy ha sikerül és jó a GPS akkor feltehetem az 5.1.1 sima restoret? Marad a downgradelt baseband vagy felteszi az újat, és elvileg akkor is jó lesz? a GPS a célom nagyon kéne

 43. @Laca3G: Ha ennyit szenvedtél az iPad bb downgrade-elésével akkor ne kezdjük már előről.Rakj fel custom 5.1.1-et és kész.

  @wow10: Tedd DFU módba a készüléket (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és Win esetén nyomd addig a SHIFT gombot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,Mac esetén az Alt-ot nyomd addig amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a custom fw-t,várjál amíg végig fut a restore.

 44. @hSn0wQ: az aktiválásra gondoltam, hogy működjön az imessage és a push, nem szeretnék restore-t csak szimplán leszeretném futtatni a downgrade-t. Nálam annyi bibi van még, hogy nekem tethered jailbrakem van 5.1-en, de remélem nem lesz baj emiatt, a végén annyi, hogy nem indul magától újra hanem nekem kell bootolni mint mindig!

  Üdv. PhoenikS

 45. A program megnyitásakor mindenkinek előjön ez a hiba üzi?
  -certain operations (like A5 jailbreak) are disabled due to incomplete itunes libraires. please be sure the latest itunes installed.
  couldn’t load mobiledevice.ddl (error 127)

 46. @farkas63: akkor telepítsd újra az összes Apple szoftvert, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra: letörlöd őket, újraindítás, majd felrakod a legfrissebb iTunes-t, újraindítás, és csak ezután dugod be a készülékedet.

 47. Baj van!
  Csináltam iPhone 3GS hez 5.1.1-es Custom IPSW-t.
  ezt PWNED DF-u-val és iTunessal felraktam rá, azonban most nem aktiválódik, mert nem az eredeti SIM kártya van benne!
  Mit tegyek????

 48. @wow10: Futtasd le rajta a Redsn0w-t (Jailbreak opció) ekkor hacktiválva lesz a teló emiatt nem fog menni a push,ezért töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,válaszd a SAM-ben a Utilities->De-Activate iPhone opciót,majd szintén a utilities menüpontban menj rá a Regenerate SIM opcióra,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra.

 49. van az a rész ahol flashing baseban don’t interrupt van ott áll egy ideig aztán a csík nem megy végig hanem csak újraindul aztán kész, akinek sikerült annak is így volt?

 50. @wow10: Legyen bepipálva az:Install Cydia;Install iPad baseband (ha még nincs fent és downgrade-elni akarsz);Downgrade from iPad baseband (ha már fent van az iPad bb,és downgrade-elni akarod).Az aktiválást a Redsn0w megcsinálja autómatikusan,ha nem aktiváltál gyári kártyával.

 51. Sziasztok:) Nekem sikerult, ugy nez ki. Elsore:) iphone 3gs, 06.15.00 volt, most meg mas baseband szam van rajta:) Terkepen, helymeghatarazassal sikerul megtalaljam magamat, akarhol legyek, igaz kicsit nehezkesen…Ja es SIM kartya nelkul, wifi kikapcs, egyedul a lokalozalas megy es megtalal. Most tltok egy navi prgramot ra es azzal fogom megprobalni. Barki is legyen az, aki ezt a lehetoseget megcsinalta, egy Isten a maga szakmajaban:) Csak ujra le kell futtatni a redsn0w-t amit a fenti ciikk megad. A cikk kovetese kotelezo, amit ott leir azt csinald vegig:)

 52. @hSn0wQ:
  Remek!
  Eddig jó!
  Most aktiválva lett, bejött a home screen, iOS 5.1.1 BB 05.13
  Nicns még SIM kártya, és még nem kártyafüggetlen.
  Most csináljam azt a SAM-eset , vagy függetlenítsek ultrasnow-val?

 53. @Laca3G: nekem is ez volt 3GS-sel, (új iboot) mindennel próbálkoztam, másik gép, tűzfal, stb. Dev-Team fórumán valaki javasolta, hogy akinek sokadszorra is 6.15-ön marad, flashelje újra az iPad basebandet. Így már van térerő, de ugye ott vagyok ahol a part szakad. Nemsokára tuti kijavítja Musclenerd a hibát, pár nap (óra? :D) várakozás már nem tesz semmit. Legalább ő foglalkozott a dologgal, és sokaknak működik.

 54. Egyszerűen nem értem, felraktam az itunes-t olyan rendszerre ami az élteben nem látot itunes-t és ugyan úgy kiírja, hogy mintha nem lenne fent itunes 😀 kicsit vicces már!

 55. Nekem még mindig 6.15.00
  SW: 5.1.1 custom
  Redsnow-al DFU-ba teszem, iTunes shift+restore-al Custom FW felrak, majd ha megvan redsnow indít:
  Clear cache, select IPSW, Downgrade BB.. Végigmegy és marad 6.15.00.
  Valami ötlet?

 56. Nekem 3gs-en (5.0.1) elsőre sikerült.
  Követtem a leírtakat lépésről lépésre.
  Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 57. @sebybarny: szerinted mi lesz? egyébként ha már feltöltötte a ramdisket, és az már fut a készüléken, és a készülék fel van töltve, és nem merül le a végéig, akkor megcsinálja gond nélkül. ha a ramdisk feltöltése közben szakad meg a dolog, akkor helyzetfüggő, attól függően, épp hol szakadt meg. de akkor csináld laptopon, és kész.

 58. na végre, legalább talál jelet most akkor hagyom ipad basebanden a gps eddig sem ment a 05.16.05-ön, ne kérdezzétek hogy jött vissza térerő próbáltam vagy huszadjára visszatenni de maradt ipad kész :S:/

 59. Sziasztok!
  Nekem sima 3G-m van, de nem akar működni.. 4.2.1 van rajta, fogalmam sincs mit csináljak vagy mit próbáljak..
  Csak gondoltam mielőtt eladnám megoldom a gps problémát.
  Valakinek valami ötlet esetleg?
  Köszönöm!

 60. SAM-el tököltem még valamit a SAM-es cikk alapján és most leglább van szolgáltatás szal azt tudom ajánlani akinek szintén nincs térerő!

 61. Maradt a 06.15, akárhogy is próbálkoztam, de semmi. Pluszba még térerőm sincs most. Újraraktam már a mobile substrateot és ultrasnowt, rebootoltam, airplane on-off, semmi. Nem talál jelet.

  Valaki tudna segíteni?

 62. @jadeye: Az iPad baseband újrarakását elég úgy megcsinálnom, hogy bejelölöm Redsnowban, lefuttatom?

  Vagy pedig valamilyen firmwaret is rakjak újra?

 63. iphone 3g 8gb természetesen ipad bb
  Ha jól gondolom:
  1.végigcsinálom a leírtakat
  2.örülök a rendes basebandes iphoneomnak
  3.jjeeeepp végre nem kell custom ipsw restorehoz.D

 64. @zsocax: Redsn0w,jailbreak opció és pipáld be az Install iPad baseband-et.Nem kell újra rakni az fw-t.

  @jofpet: Ha szoftveresen Ultrasn0w-val függetlenítesz akkor továbbra is custom fw-ket kell használnod.

 65. Köszönöm! Most ugyanott vagyok fél nap szenvedéssel, ahonnan elindultam, de legalább van telefonom :)) Sajnos sehogy nem jött össze a dg.

 66. Nekem sikerült minden működik, a gps is. 🙂

  Leírom, hogy nekem hogyan sikerült. Adott volt egy 5.1.1 rendszer ipad basehanddel. Az alap leírás szerint elsőre nem ment, ezért újraraktam az 5.1.1-et (customot, jb-elt), természetesen előtte mentettem mindent, aktiváltam a telefont az eredeti kártyájával (T-s volt), szüzen hagytam, utána a leírás szerint sikerült elsőre, majd az itunessal visszaállítottam. Azóta tökéletes. Thx. 🙂

 67. Segítséget kérek – nem szeretnék belevágni, amíg nem biztos a dolog.
  3GS // 859278… kezdetű a sorozatszám, 5.0.1 (9A405) van rajta és 06.15.00 (iPad modem firmware).

  Működni fog az új redsn0w (főleg a sorozatszámos dolog érdekel, mert azt nem értem)?

  Köszönöm.

 68. @seres: mit nem értesz a sorozatszámon? le van írva, miből épül fel, melyik szám mit jelent. totál egyértelmű. de ha az gondot okoz, szerintem inkább ne kezdj bele, hidd el, jobban jársz.

  különben meg ha már most is iPad baseband van rajta, akkor eleve nem is értem, miért érdekel a sorozatszám kérdés, viszont méginkább azt erősíti meg, hogy inkább ne kezdj bele. de tényleg.

 69. @Keram: Gyári kártyával.A gyári kártya használatához nem kell Ultrasn0w.Az cél,hogy bármilyen kártyát elfogadjon ne csak a gyári kártyát.Ebben segít az Ultrasn0w.De a gyári kártyát mindenképp elfogadja a készülék.Nem kell hozzá Ultrasn0w.

 70. Sziasztok!

  Egy kérdés lenne ezt a sorozat számot ti minek értelmeznétek?
  iPhone 3gs 16GB sorozatszám :8801645 L3NQ én mid 2008-nak,ennek elenére akkarmit ,akkarhogyan csinálok marad az iPad BB !!!Ötlet Help?????

 71. @tibispeed001: Ha fenn van az iPad bb akkor logikus módon jó a sorozat számod.Egyébként próbáld meg a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd próbàld meg újra a downgrade-et.

 72. @hSn0wQ:
  Szia!
  Ipad BB most tettem fel délután mivel a legfrissebb volt fent .ésa fentiekben azt irták elöször iPad BB utan downgrade !Csak a probléma hogy sehogy nem megy vissza probáltam a leirás szerint win/Osx rendszeren cache ürétés minden volt és semmi???

  További ötlet esetleg ???

 73. @tibispeed001: nem értem, mit nem lehet értelmezni a sorozatszámon…
  lássuk az első 5 számjegyet, a többi lényegtelen: 88016
  ebből az első kettő is lényegtelen, tehát marad: xx016
  ebből a 3. az év, egyetlen számjeggyel jelölve, ami 0 esetén 2010 (a 16 meg hogy 16. heti)…

  mid 2008 hogyan lehetne már, ha egyszer 2009 júniusáig nem is létezett 3GS?

  egyébként meg már le lett írva: restore, és próbáld szűz rendszeren, amit gyári kártyával aktiváltál.

 74. @Jadeye: @seres:

  Hogy lehetsz ennyire hülye, seres? De tényleg? Jobban jártál volna ha kérdés nélkül belevágsz. Hidd el! De tényleg. Ilyen baromságot kérdezni! Azért mindennek van határa!
  ——————–
  Jadeye: köszi, működik. Sikerült kihámozni a nyájas válaszodból a lényeget. Mindig is tudtam, hogy lehet számítani rád, őszinte, segítőkész … vagy, még a retardáltakkal is (habár te senkit sem nevezel így)!

  Amúgy egy “igen, hajrá, menni fog” kevesebb szövegbevitelt igényelt volna.

 75. @hSn0wQ:
  Megprobálom nincs más ötletem mivel Macbookom van és a wint is arrol futattam hatha eredeti win megoldja 🙂
  Azert nyugtas meg hogy a sorozat szám alapján ez 2010 ugye?elöbb véletlen 2008 at irtam sorry mindenkitol nehogy valakit félre vezessek !

 76. @Jadeye:

  Jol értelmeztem csak 3-4 orája nem tudom megcsinálni ,és már kinomba gondoltam rákérdezzek ,mivel nem tartom magam lámának de sose lehet tudni 🙂
  Amugy egyéb ötlet hatha neked valami eszedbe jut ,akkor szivesen venném ,köszönöm.

 77. @klematos: nem egészen értem, mire gondolsz, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetekben jellemző a látszólag helyrehozhatatlan hiba, ami után órákon keresztül kell magyarázni, hogyan hozhatja helyre, amit meg sem csinált volna eleve, ha elolvassa jelen esetben a 2. példát, pont az ő esetére igaz. ha ez valakinek nehézséget okoz, akkor mindenféle rossz szándék nélkül írom azt, hogy inkább bízza tapasztaltabbra, mert ez utóbbinak csak pár rutinszerű kattintás, és kész, nem kell órákon át magyarázni, mit, merre, hogyan. de nekem amúgy mindegy, mindenki azt csinál a készülékével, amit akar.

  @tibispeed001: pedig írtam: restore, hogy szűz rendszer legyen fent (ha 5.x van fent, akkor kizárólag basebandet nem frissítő custom-mel, mert másképp inkonzisztens lesz az iPad baseband, lehet újraflashelni), gyári kártyás aktiválás, majd mehet a downgrade.

 78. @tibispeed001: a szűz rendszert gyári kártyával aktiváltad ráadásul? esetleg próbáld meg azt, hogy a downgrade előtt még az iPad basebandet is újraflasheled, hogy az is legyen “harmatfriss”, aztán ellenőrizd, kap-e térerőt a gyári kártyával, és aztán downgrade.

 79. @klematos: Én meg nem értem,hogy lehetsz ekkora bunkó ?
  Pofátlanul lehülyézel valakit aki esetleg nem olyan tapasztalt.Ez nem érdemel semmi fajta leszólást.Már bocs,de elég kiakaztó.
  Basszus tegnap frissítettem iOS 5.1.1-re az iTouch 4g-met,lefuttattam az Absinthe-t és míg itt az oldalon a cikknél mindeki sírt,hogy nincs Cydia-ja,…blablabla addig nekem 2 perc alatt lefutott és Cydia-m is volt.Elfehéredő ikonok és eltünő menüpontok hibát sem tapasztaltam.Most oda mehetnék az Absinthe 2.0-hoz kapcsolódó cikkhez és ott röhöghetnék mindenkin,de nem röhögök mert azt gondolom,hogy ez nem olyan téma.Nem arról van szó,hogy nem tud valaki elszámolni 2-ig.Ez nem az alap műveltség része.
  Azért van ez az oldal,hogy ezeket megmagyarázza.
  Már bocs.

 80. @Jadeye:
  igen ,amit irtál az utobb ugy is csináltam már mindent dow-utan nem volt térerö ujbol iPad BB utan dow és semmi ,de neki futok még1szer hatha valahol figyelmetlen voltam .

 81. @kgbman: Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

 82. @Jadeye:

  Megint semmi ,aszem feladom 🙂

  1.redsn0wal custom ipsw-t csináltam NO BB!
  2.ujra tettem a NO BB ipsw-t
  3.eredeti simmel aktiváltam ,volt térerö minden.
  4.redsn0w lépesrol lépésre a fentiek alapján.Custom ipsw:Eredeti 5.1.1 cache üritve
  5.dow lefut látszolag minden ok
  6.ujraindul iPad BB marad ,térerö nulla és itt a vége
  7.install iPad BB és ujra van térerö ,de elöre lépes semmi:(
  8.tipp help ?vagy mit hogyan tovább ötlet 6x kezdtem ujra kezdem feladni…

 83. Nekem sikerült a downgrade, 3GS, iOS 5.0.
  Bár csak harmadikra csinálta meg, az első kettőnél a redsnow, nem tudta a ramdisket lefuttatni, csak simán ujraindította a telót. Aztán egyszercsak ment, a fent lertak szerint.

 84. Sok hozzászólás,rengeteg végeredmény.Nyilván egy készülék sem egyforma.És egy PC sem amivel csináljátok.Nekem is iPad BB van fent,mondjuk én nem is akarom visszarakni a régit,mert GPS-t egyáltalán nem használok.
  Nem értek sok embert,hogy ha van egy működő készüléke,akkor miért erölteti a downgrade-et?Persze ez csak az én véleményem!

 85. Na jah.De ha annyira gps-ezni akarnék,akkor vennék egyet, max egy 20asért,és lehet kényelmesebb is lenne………….szerintem.Mondjuk egyik ismerősöm sokat használja a szifonján a navit.De én akkor is vennék egyet az tuti.

 86. Az te vagy, sokan akik meg nekiálltak szenvedni vele ők nem akarnak esetleg plusz 20-at vagy akármennyit navira költeni ha ezt a telefonjaik is tudja/tudnia kellene.

 87. egy kis segítséget szeretnék kérni. szűz restore 5.1.1-re viszont nem tudom aktiválni a gyári kártyával, iTunes se engedi. ilyenkor mi a teendő? iPhone 3GS 5.1.1 iPad baseband

 88. @Keram:Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  @Kable:Rengeteg előnye van annak,ha nem kell iPad bb-t telepíteni.Vissza kapod a GPS-d,bármikor vissza tudod szerezni a garanciád (feltéve,ha még nem járt le),…stb.

  @Kgbman:Ha nem downgrade-eltél eddig akkor azt a Redsn0w-s aktiválás során megtudod csinálni.Csak legyen bepipálva Downgrade from iPad baseband.De csak akkor csináld meg,ha még nem estél túl rajta.

 89. megcsináltam mindent pöpecül sikerült, de ezek után restoreolni akartam custom fw-vel snowbreezben szépen összepakoltam a dolgokat, pawned dfu, és itunes eldob 1600 hibaüzenettel

 90. Jadeye!

  Mindenhol olvasom, hogy gyári kártyával simán aktivál az iTunes, de nekem adott a 3GS+iPad BB , sorozatszámom ok, a neten néztem HUN-Tmoibil, + meghnéztem az “iphoneyeta” progival és az is azt írta rá, de hiába szűzen vagy sem nem aktiválja dominóval sehogy sem, ha tudod miért kérlek és mindenkit aki tudja homályosítson fel lécci!
  A másik meg honnan szedik le a SAM-et mivel a repoja nem létező ezt kapom a cydiaban mikor próbálom beírni, a “repo.bigner.com” nem található!

 91. @gunar: akkor az nem magyar t-mobile függő. sorozatszám alapján neten nem lehet megnézni, típusszám alapján esetleg, de az meg nem megbízható, mert egyik sem hivatalos lista. leginkább kérdezd meg attól, akitől vetted, hogy milyen függő.

  a repo.bingner.com tökéletesen működik, csak elírod a címét, ahogyan ezt @hSn0wQ is írta.

 92. Sziasztok!

  Iphone 3GS 2009 5.1.1 JB AT&T függő PC Win7 32b:

  Sikerült a downgrade de az elején dobott a redsn0w egy hibát:

  “Connected device doesn’t support untethered options”

  Ilyenkor a redsn0w-t be kell zárni, újra elindítani, katt a jailbreak-re és menni fog.

  Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

  Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.

  Üdv.

 93. @ilovejdm1986: Nem értem.Miért ne maradna a 4.2.1 ?Egyébként gy csináld:

  1.Töltsd le az iTunes-t.

  2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-t.

  3.Töltsd le a gyári iOS 4.2.1-et iPhone 3G-re.

  4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni).

  5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót.

  6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  7.Pipáld be a Downgrade from iPad baseband-et.

  8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  9.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

  10.Örüljé !!!

 94. @devil80:
  “Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

  Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.”

  Ez le van írva a cikkben.(6-os példa)

 95. @Jadeye: A típusszáma alapján néztem és amit írtam progi az az IMEI alpján nézi. legalábbis azt kellett hozzá beütnöm és az is a honi T-t adta, de vmiért mégsem jó bele a dominó! Én az iPad BB-re tippeltem, talán azért nem, vagy nincsen tippem! Akitől vettem azt sem tudta milyen eszköze van, 3G-ként szereztem fillérekért nem is működött rendesen és mikor toltam rá az utolsó rávalót akkor néztem nagyot én is hogy 3GS! 🙂
  Amugy igen elírás volt bigner és jól írva megy, de ettől még mindig nem vágom ha csak aktiválni szetnék vele azt hogyan kell csináljam, mert amikor 1x rányomtam a deaktiválásra kilépett és ott voltam az aktiválási procedúra elején, ahonnan nem tudok ugye a SAM-ba belépni.

 96. @gunar: Így csináld:

  1.Töltsd le a SAM-et.

  2.Nyisd meg.

  3.Válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciót.

  4.Válaszd a SAM-ben a Utilities->Regenerate SIM opciót.

  5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.

 97. @hSn0wQ: OK, Köszi !
  Hazaérek és elkobzom az asszonytól s ujra megpróbálom, azon mondjuk fent van a SAM és a bizonyos jó kis progi tette fel az “iphoneyeta” ami még tud sok okosságot is, érdemes ránézni annak aki vágja az iphone-t !
  Akkor a SAM ha sikeresen aktivált utána lesz végre push és imessage is?

 98. @gunar: Meg fog javulni a push,és az iMessages mivel ezzel törlöd a hacktiválást.Az Ultrasn0w-t pedig nem zavarja mert az Ultrasn0w-nak és a SAM-nek semmi köze egymáshoz.
  Egyébként a legfrissebb Ultrasn0w-nak nem kell Ultrasn0w fixer.

 99. @hSn0wQ: Pedig azt toltam rá és nem akarta a vodkát meginni míg nem fixáltam!
  Ha meg nem sikerül netán a tegnap olvasottak után nekem sem a downgrade akkor is legalább a push és az imessage jó lesz asszonynak nem kell navi igazán a viber meg elküldi a pozicióját ugy is! :))))

 100. PLS Help!
  Nekem valamiért nem downgradeli:( Készülék: 3gs old boot, többször lefutattam a leírtak alapján( végig is megy rendesen) próbáltam a Clear cache opciót is! Semmi! Arra gondoltam, hogy snowbreezel csináltam annó, a ipad BB felrakását, lehet ez lehet a baj? Én nem hinném…HELP ME!

 101. @meonic: csinálj redsnow-al egy custom ipsw-t, rakd fel, majd install ipad bb, utána downgrade ipad bb. ha van valami régebbi fw-hez shsh-d pl 4.x az lenne a legjobb. ha nincs akkor 5.1.1-en próbáld

 102. Sziasztok!

  Szeretnek fuggetleniteni,egy 2010es iphone 3gst amely 5.01el 5.16.5 bbvel rendelkezik, jelenleg untetheres jbel megy! Mi a teendeom? Restorolni kell eloszor 5.1.1re custom fw-vel? Vagy szimplan update eloszor ipad basebandre? Aztan kovetnem a fentiekben talalt leirast? A mostani jb nem fog bekavarn? Jbhez ertek de ipad basebandes fuggetlenitest sose csinaltam, elore is koszonom a segitseget:)

 103. @benki: Ha csak a függetlenítés a cél akkor így csináld:

  1.Töltsd le az iTunes-t.

  2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-et.

  3.Töltsd le az iPhone 3Gs-re szükséges gyári iOS 5.0.1-et.

  4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd.)

  5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót és tallózd be a letöltött iOS 5.0.1-et.

  6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  7.Pipáld be az Install iPad baseband-et.A többi ne legyen bepipálva.

  8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  9.Nyisd meg ismét a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd.)

  10.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót és tallózd be a letöltött iOS 5.0.1-et.

  11.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  12.Pipáld be ezt:Downgrade from iPad baseband.A többi ne legyen bepipálva.

  13.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  14.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

  15.Örüljé.

 104. @hSn0wQ: tedd meg kérlek, hogy nem írod le hatvanadjára is ugyanazokat a lépéseket, hanem maximum annyit, hogy hanyas hozzászólásban találja, vagy linkeld az adott hozzászólást, mert így sosem fogják elolvasni sem a cikket, sem a hozzászólásokat.

 105. Nekem is maradt no service:(Se ultrasnow se SAM Se Mobile substrate reinstall nem segít:(Most van egy ipodom, ha valaki esetleg megoldotta valahogy, kérem írjon.Előre is köszi!

 106. ha valaki tudna egy pontos leírást megköszönném. A helyzet a következő:
  Van egy iphone 3GS amir tegnap raktam vissza a 05.13.04-es BB-t minden fasza.
  Jelenleg JB 4.3.3 van rajta. Ha jól gondolom először mentenem kellene az SHSH-t gebasz esetére. (Win-en iFaith v1.4? kell hosts beállítás vagy valami mert miután DFU-ba tettem csak állt és nem csinált semmit?)

  Ha ez megvan akkor redsn0w_win_0.9.14b1 segítségével a letöltött iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw-ből csinálok egy costom IPSW-t aminek a neve: NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw (nem tudom hogy old vagy new iboot-os ezért lett ez)

  Ha ezzel megvagyok akkor Redsn0w: Extras:Pwned DFU itunes Shift+Restore ahol kiválasztom a NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw-t?

  Ha ez felment akkor elvileg megmarad a 05.13.04 BB és felkerült az 5.1.1 ami absinthe 2.0-val jailbreakelhető és ultrasnow-al függetleníthető?

  Ez még csak elméleti szint addig nem vágnék bele amíg valaki meg nem erősít benne és némi iránymutatást nem ad hogy mire figyeljek még vagy ha nem ez a helyes mód akkor hogyan kellene. e-mailben vagy priviben is jöhet ha van valakinek erre egy kis ideje. Köszönöm előre is.

 107. @Jadeye:Rendben akkor megpróbálok linkeléssel,idézgetéssel válaszolgatni.Igazából nem értem mi a baj azzal,hogy leírom szájba rágósan,szárazan,hogy mit kell tennie az illetőnek,de mindegy.Annyi lenne a linkelgetéssel a problémám,hogy akkor mindig félnapot kell várni a kommentem megjelenéséig.

  @Boszyg:Ez így menni fog.

 108. @hSn0wQ: “így sosem fogják elolvasni sem a cikket, sem a hozzászólásokat”, pláne ha órákon keresztül kell görgetni lefelé, mert 1-1 hozzászólás olyan hosszú. de ahogy érzed, csak szerintem semmi értelme, ha újra és újra megválaszolod azt, ami már előtte kapott választ többször is.

 109. @Gyurcio:És elmesélnéd,hogy hogyan brickeli ?
  Már túl van a bb downgrade-en.Csak egy sima iOS frissítésről van szó.Akkor,hogy brickeli ?

 110. @Jadeye:Vannak hozzá szólásaim amiket tényleg eltúloztam. 🙂
  Egyébként sok kommentem másolat egy régebbi kommentemről.De véglis igazad van.Akkor majd,ha linkelek akkor kiveszem a link mögül a http://www. betüket.

 111. @hSn0wQ: 4x próbáltam de maradtam 06.15.00án 5.1.1 volt rajta, eddig működött kivéve a gps.Az első próbálkozás után no servicet ír és nemtudom visszahozni sehogy, frissítettem az 1.2.7es ultrasnowt,mobile substratet, próbáltam SAMet de semmi.Most felraktam egy snowbreeze 5.1.1et de az sem segít, továbbra is no service:(.Természetesen a leírtak szerint jártam el(rendszergazdaként indítottam a redsnowt,2009es iphone, utána frissítettem a 06.15.00-ás basebandet is)elvileg minden klappol, mégsem megy a downgrade ráadásul a teló is ipod lett.

 112. @Gyurcio:Túl van a bb downgrade-en.Már 05.13.04 bb-je van.Nagyon gratulálnék hozzá,ha @Boszyg ebből a helyzetből elcseszi a telóját.

 113. @Boszyg:Jailbreakelj Absinthe 2.0.4-vel,majd töltsd le az Ultrasn0w-t a Cydia-ból.Ennyi.

  @Akos1221:Fenn van az iTunes ?
  Ha fenn van akkor esetleg tallózd be a készülékeden lévő gyári fw-t a Redsn0w-nak (EXTRAS->Select IPSW opció).

 114. @hsn0wQ: shsh mentésnél host fajlba kell turkalni? Illetve mi van ha nem memtek shsh-t, tudok e maskepp menteni az ifaith-en kivul winen?

  Az 5.1.1 altalam leirt frissitesi modjaval tudok e valamit veglegesen elbaszarintani?

 115. @Boszyg:Ha a 4.3.3 shsh mentésére utalsz ezzel akkor azt csak iFaith-vel tudod lementeni,vagy a Redsn0w,EXTRAS->SHSH Blobs->Fetch opciójával.Az 5.1.1-es SHSH egyelőre nem fontos mert az Apple aláírja az 5.1.1-et.Egyébként az 5.1.1-es SHSH Blobs-ot a Tiny Umbrella-val tudod lementeni.

  Amúgy nem tudod “elbaszarintani” a telefont.

 116. @Boszyg:Azokon a módokon tudsz SHSH-t menteni,ahogy leírtam.Az ECID mentést nem értem.Az ECID az a készülék egyik azonosítója.Maximum az ECID karaktereit tudod felírni,de annak semmi értelme.
  Amúgy nem értem minek ez a parázás.Nincs mitől tartanod.Már túl vagy a nehezén.

 117. @boszyg:

  Ha dobsz egy emailcímet, átdobom neked a custom 5.1.1 ipsw-t, amit shift+restorral fel tudsz tenni az itunesból és megtarja neked a basehandedet is, sőt jailbreakelt is. A snowbreezel egy kicsit szerintem könnyebb custom ipsw-t készíteni és azt feltenni.

 118. Korábban nem írtam le, de lehet, hogy érdemes kipróbálni, a készülékben a downgrade alkalmával nem volt kártya, csak az aktiválás idején volt benne, majd a visszaállítás után tettem bele.

 119. Sziasztok!
  Valakinek van gondja az aktiválással délutan ota?Nekem magyar t-mobillal nem tudok beaktiválni sehogy ,tegnap este még tudtam Apple server valakinek hasonlo probléma ma délután ota?

 120. @Boszyg:Aktiválj a Redsn0w közre működésével a SAM-vel.
  Először nyisd meg a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd);válaszd a jailbreak opciót,semmi ne legyen bepipálva,kövesd a Redsn0w utasításait,nyisd meg a Cydia-t,töltsd le a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a
  Utilities->De-Activate iPhone opciót,utána válaszd a Utilities->Regenerate SIM opciót,dugd rá az iTunes-ra a telót és várj az aktiválásra.

 121. Emailben is elküldtem, de itt is le van írva:
  Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni), kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

 122. @Alijen:Próbáltad már a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciót és utána downgrade-elni?És ugye,ha win 7/vista-n futtatod akkor ugye XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtatod ?

 123. @Alijen:Akkor tegyél fel egy NO_BB-s customot,aktiváljál (,ha nincs gyári kártyád akkor olvasd el a 271-es vagy a 272-es hozzászólást ennél a cikknél),,tedd újra az iPad bb-t,majd próbáld meg ismét a downgrade-et.

 124. Hát én is visszapattantam erről a downgrade-ről, nálam sem akarja visszatenni, a fene ette volna meg! Amugy a SAM nálam olyan van hogy de-activate iphone (clear push) erre kell nyomni, Csak mert kipróbáltam és semmit nem deactivált és utána csináltam amit írtál, de sehol az imessage és push! Akkor mit rontok el?

 125. @Gunar:A SAM törli a korábban fel tett Redsn0w-s aktiválásod.
  Egyébként akkor próbáld meg először a
  utilities->Revert lockdown to stock-ot,majd a
  De-Activate iPhone (clear push)-t,és végül a regnerate sim-et,majd az iTunes-t.

 126. Ha valakit érdekel akkor én a downgrade utáni frissítést (5.1.1-re) és a függetlenítést le tudom írni. (A downgrad-et azért nem írnám mert a cikkben írtak szerint jártam el és nekem elsőre ment rendesen)

 127. @hSn0wQ: A “Revert lockdown to stock” nálam kiment teljesen és kiírta aktiválni kell a telót, de onnan ugye nincsen a SAM-be út csak ha aktiváltam utána, szóval a 22-es esete forgott fent a csapdával!

 128. @Alijen: Nálam is ez a hiba, ugrott a függetlenítés.Ha SAMben nyomok egy de activatet és utána megnézem a more infot még mindig azt írja, hogy activated.Ultrasnow,mobile substrate nem használ:(

 129. @Alijen: a SAM nem függetlenít. de ha T-s a készülék, egyszerűen kérj valakitől egy T-s kártyát (lejárt is jó), és aktiváld azzal! egyébként elképzelhető, hogy nem ártana újraflashelni a basebandet, ha nem olvas be ICCID-t, az lehet attól például, hogy gyári 5.x ment az iPad basebandre, bár ez nem egyértelmű a hozzászólásodból.

 130. Sziasztok! Lehet hogy buta kérdéssel fordulok hozzátok, de nem nagyon vágom, hha nekem 3G-m van 4.2.1 es iOssal, és 6.15-ös iPad BB-vel, akkor hogyan is csináljam ezt a downgradet?

 131. @Alijen:És megpróbáltad azt amit a 280-as hsz.-emben írtam neked ?
  Egyébként nem értem minek kellett bele kezdened ebbe az egészbe,ha elötte megcsináltad már a SAM-es függetlenítést.

 132. @Alijen: szerintem maradhatott volna az aktivációs ticket-es megoldásod. az 3 évig érvényes, addig meg kiforrta volna magát a downgrade és nem nem szívnál ennyit.

 133. Aki pedig SAM-el aktivál (és valóban azt látja hogy activated, vagy wildcard activated) az töltse le a store-ból az iPusher-t, azzal tudja ellenőrizni hogy valóban működik-e a push (wifi kapcsolat kelleni fog). Ha nem megy akkor SAM-ben backup activation, majd restore activation esetleg egy restart és meg kell nézni újra, így már mennie kell.

 134. @Alijen: a korábbi, SAM-es aktivációs ticketes függetlenítés csak akkor megy, ha a lockdown fájljait lementetted még anno, és aztán most megfelelően visszatetted, ellenkező esetben mindegy. elképzelhető, hogy szolgáltató emiatt nincs.

  az, hogy ultrasn0w-val sincs, az már érdekesebb, de mondom, friss restore, friss iPad baseband flashelés, és utána mindenképp gyári kártyával aktiváld, majd így próbáld meg a downgrade-et.

 135. @Jadeye: A gyári kártyás aktiválást, hogy csináljam?Leszedem az ultrasnowt,mobile substratet,SAMet.Utána redsnow és deactivate?Ha aktiválta utána, hogy függetlenítsem?Sorry a láma kérdésért de még soha nem volt gyári kártyás iphoneom(telenoros vagyok).

 136. @Gyurcio:A deactivate csak akkor kell,ha korábban hacktiváltál a Redsn0w-val.Egyébként a gyári kártyás aktiváláshoz még csak jailbreak sem kell.Beteszed a gyári SIM-et,ha elötte hacktiváltál akkor deaktiválj a Redsn0w-val,vagy a SAM-vel,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra,ha meg vagy szedd le az Ultrasn0w-t a Cydia-ból,tedd be a SIM-et amivel használni akarod és kész.

 137. @Gyurcio:Például,ha nem működik a push,és az iMessages,és a YouTube (természetesen stabil wifi mellett),akkor a telefonod hacktivált.

 138. Megcsináltam párszor ahogy levan írva de valamiért nem rakja vissza a basebandet, és most már a hálózatot se találja :S. Próbáltam újra rakni a Ipad basebandet és utána downgradelni de az se állította vissza. Esetleg próbáljam restorolni és úgy downgradelni? Jelenleg 5.0.1 van rajta.

 139. ugyan már tucatszor le lett írva, de sokan láthatóan csak átfutnak rajta, mit érdemes kipróbálni, ha nem megy:

  1. restore, és a végén NE állítsd vissza semmi backupból. ha most is iPad baseband van fent, akkor ehhez basebandet nem piszkálkó custom firmware kell, redsn0w-val lehet csinálni ilyet.
  2. aktiválás gyári kártyával. ez bármi kártya lehet, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyen függő a készülék eredetileg. ha magyar T-mobile, akkor bármi magyar T-mobile kártya jó, ha már lejárt, és nem kap térerőt, az is.
  3. downgrade a redsn0w-val. a redsn0w-t mindenképp rendszergazda joggal kell futtatni Windows esetén, valamint az XP kompatibilitás is hasznos lehet, noha ez utóbbi már elvben nem kell.

  a downgrade előtt szabályosan ki kell kapcsolni a készüléket, ahogy fent is le van írva.

  ha így sem megy, akkor még meg lehet próbálni a gyári kártyás aktiválás után csak magát az iPad basebandet újból feltenni, és azután állni csak neki a downgrade-nek.

 140. @llovejdm1986:A függetlenítés a bb verziójától függ.
  Egyébként a sorozatszám alapján nem lehet rá iPad bb-t tenni.Ha megmondod bb verzióját akkor okosabbak leszünk.

 141. @ilovejdm1986:Az említett bb nem függetleníthető nem hivatalos módon.Az egyetlen módja,hogy függetlenítsd a telódat az a gyári függetlenítés.

 142. És ha sikerül 05.13.04-re lemennem majd felteszek egy szűz 5.1.1-et akkor felfrissíti az ahhoz tartozóra ugye? ami nekem 05.16.05 volt csak a gps szarakodott

 143. @Laca3G:Downgrade elött gyári fw-t tallózz be.Ha NO_BB-set tallózol be akkor a Redsn0w unsupported IPSW hibaüzenetet fogja kidobni.
  Ha felteszel egy szűz 5.1.1-et akkor frissül a bb-d.Szóval,ha akarsz még Ultrasn0w-val függetleníteni és nem akarod újra kezdeni az iPad bb downgrade-et akkor mindenképpen custom 5.1.1-et tegyél fel.

 144. De még az van hogy ipad baseband van fent nem sikerült még downgrade-elni de már próbáltam szűz 5.1.1 en meg ifaith-el kreált 4.1-en is és mindig ipad maradt ez a gondom :(, most jelenleg egy redsnow-al kreált no bb-s cfw-t tettem fel amiben semmi cydia vagy ilyesmi nincs jailbreakelve, mert valamelyik kommentben azt olvastam hogy próbáljam 5.1.1 cf-et és azzal downgrade, na de ha 5.1.1 cfw-kell akkor ezek szerint nem a reddel gyártott cft-t tallózzam be hanem a gyárit miközben cf-van a telefonon?

 145. @Laca3G:Teljesen mindegy,hogy custom fw van fent ettől még 5.1.1-ed van.A lényeg a lényeg ,a Redsn0w nem fogadja el a NO_BB-s customot.Csak gyári fw-t tudsz betallózni.Nyugodtan betallózhatod a gyárit ettől a Redsn0w nem fogja megenni a készüléked.De ne ezen akadjunk már fenn,hogy mit tallózzol be mert így nem fogsz egyről a kettőre jutni.

 146. ok értem csak azért parázok mert egy napot szoptam vele míg sikerült megcsinálnom hogy legyen térerő ezzel a francos ipad basebanddel, és azért ugrottam egyáltalán neki mert a gps-em 05.16.05-on nem ment rendesen persze ezt próbáltam korábban restoreal meg mási régebbi fw-kkel is azt gondoltam bugos a fent lévő bb (gyárilag független a teló szal nem emiatt kezdtem)

 147. Sziasztok!Leslattyogtam a legközelebbi trémobilhoz,vettem 1 kártyát,Felraktam újra az 5.1.1et NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipswvel.no jailbreak csak a szűz rendszer,teló rádug bekapcs wi-fi beállít és utána kezdi aktiválni.Trékártyát 1 másik telón aktiváltam.De nem sikerül neki, a telón ez az üzenet van: ‘Your iphone could not be activated because the activation server is temporarily the activation server is temporarily unavailable’, az Itunes ezt írja ki:’There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate’Valami megoldást tudna nekem valaki mondani?

 148. @gyurcio: hálózati hiba, kapcsold ki a vírusirtót és a tűzfalat, és ellenőrizd a hosts fájlodban, hogy NE legyen benne semmi gs.apple.com tartalmú sor, ha van, az elé tegyél be egy # karaktert, mentsd el, és indítsd újra a gépet.

 149. @HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb hackeleseket,szoval azelott aktiv volt a telefon)

  Koszi a turelmed udv

 150. @HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb flashelest,szoval azelott aktiv volt a telefon)

  Koszi a turelmed udv

 151. HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb flashelest,szoval azelott aktiv volt a telefon)

  Koszi a turelmed udv

 152. @Benki:Ugye,ha Win 7/Vista-n futtatod akkor ugye rendszergazdaként,xp kompatibilis módban teszed azt ?
  Vagy esetleg próbáld meg a Redsn0w,ExTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd utána downgrade-elni.

 153. @Jadeye:
  1: Pontosan így csináltam
  2: Nincs amcsi kártyám, de volt cydia és SAM (Deactivate, majd regenerate) ahogy javasoltátok
  3: XP SP3 módban van futtatva rendszergazdaként, rendes kikapcsolás után.

  Azt is próbáltam hogy ipad BB fel újra, majd Downgrade. Cache clear is megvolt minden alkalommal. Passz..
  Az eredmény: 06.15.00
  Tipp?

 154. Végre sikerült visszahoznom az eredeti (06.15.00) állapotot:)Aktiváltam 1 trémobilos kártyával majd ultrasnow és ismét működik a telenor:)Arra figyeljetek, hogyha kiveszitek a simet és továbbra is NO SERVICE felirat van és nem NO SIM, akkor újra kell rakni a 06.15.00 basebandet, különben nem tudod aktiválni a gyári kártyát sem.Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!

 155. Hello!

  Nekem egy iPhone 3GS-em van iOS 4.2.1, 05.11.7-es baseband-el és függetlenítve, jailbreakelve van. sorozatszám: 84002. iOS 5.1.1-et akarok rá felenni untethered jailbreakkel és függetleníteni is szeretném mert telenoros vagyok, de a GPS fontos számomra. Hogy kezdjek hozzá az egészhez?

 156. @Tomace: 5.1.1 hez nem kell shsh , mert a legfrissebb szoftver a 3GS , ezért az Apple aláírja. De a costum firmware nagyon fontos , mert különben a basebandet is frissití , de használatához pwned dfu modba kell rakni a telefont. A függetlenítést értelemszerűen ultrasn0wal kell csinálni.

 157. @bence85: csak azért kérdem mert redsn0w-ban csináltam már egy custom 5.1.1-et és írta h ha 2009 40 nem tom hanyadik heténél újabb a telóm akkor kell hozzá SHSH, és ki kellett választani h újabb vagy sem rámentem h igen. Megcsinálta. De ha mégis elkúrok vmit h tudom megoldani a problémát? Nincs másik készülékem amit tudnék használni ha ez tönkre menne.

 158. @Tomace: nem , nem az shsh ra kérdez rá , hanem az uj bootroom ra , vagy az oldbootroomra , de az uj bootroomos megoldás megy a régin , csak az ujon nem megy a régi , szoval ha nem vagy biztos akkor az ujat válaszd.

 159. @Tomace:
  Ajánlom a snowbreezet , az soha se frissiti a basebandet , ahogy elkészitette a firmwaret , meg is mutatja hogyan kell pwnedfu ba rakni a telefont. 5.1.1 re van untethered jailbreak is , és az ultrasn0w is támogatja már. De ajánlom hogy néz szét az oldalon a leírások között.

 160. De nekem szükségem van a push-ra is és ha meg redsn0-val hacktiválom akkor nem lesz push. Csak az a gáz h nem tom milyen szolgáltatótól van a telefon. Így ezek szerint maradhatok a jó öreg 4.2.1-en 🙁

 161. Nem kell.Ha független akkor sam-ben revert lockdown to stock majd regenerate sim. Method-ot hagyd automatán. Csatlakoztatod majd itunes-l aktiválod. Letöltöd a store-ból az iphusher-t és ellenőrzöd hogy megy-e a push. Ha nem akkor backup activation majd restore activation teló újraindít majd ellenőrzés megint. Wifi menjen mert kell adatkapcsolat az ellenőrzéshez.

 162. szal most akarom a custom firmware-t restore-olni istunes-ban és akkor elvileg marad a 05.11.7 -es baseband és mellette 5.1.1 lesz
  aztán jb meg SAM és ultrasn0w?
  így jó lenne?

 163. @gunar: Ja ami fura, hogy amint lefut a downgrade és eredménytelenúl, ergo marad a BB iPad, de legalább az összes cydia-s cuccot inaktívvá teszi, ha mást nem is csinál! Utána bikózhatok vele hogy fussanak megint!

 164. akkor arra válaszoljatok h ha elkúrok vmit de csináltam most biztonsági mentést itunes-ban a telóról azt akkor vissza tudom rá tenni simán restore-al és nem kell SHSH a mostani 4.2.1-hez ami rajta van perpill? vagy nem ilyen egyszerű a restore a biztonsági mentésből? mert ha vmi balul sülne el ezt csinálnám

 165. @Tomace: szerintem ments le az adataidat manuálisan pl. itools-al. (http://itools.hk) ezzel ki tudsz exportálni mindent. leszedsz egy 5.1.1-et 3g-hez. redsnow-al csinálsz egy custom fw-t. pwned dfu-ba rakod, majd itunes, shift+restore, és betallózod neki a no_bb-s fw-t amit a redsnow csinál neked. Ha kész akkor aktiválod, vagy ha nincs gyári kártyád akkor redsnow-al jb, és hactiválni fogja. ez esetben sam-el tudod megcsinálni hogy menjen majd a push.359 hsz. cydiaból felrakod az ultrasnow-t, és visszaimportálod a cuccokat. jailbreak-elt filerendszerből nem célszerű visszaállítani mert komoly problémákat okozhat!

 166. @Tomace: nem igazán. itools-al ki tudsz szedni mindent. névjegy, sms, képek, zenék stb. elég sok hibát generálhat ha visszarakod a mentést. érdemes néhány órát rászánni, sok kellemetlenségtől menthet meg a későbbiekben!

 167. @ToniSlow: ennek az itools-nak nincs angol verziója ? nem tok kínaiul:D meg akkor vmi angol oldal ahonnan le is lehetne szedni az angolt. megköszönném. am miért 3g-hez szedjek le 5.1.1-et?

 168. @ToniSlow: Jól gondolom én, hogyha netán zseblámpa lenne a telómból, berakom dfu-ba és ezzel az itools-al mindent visszarkok amit most lementek beleértve filsystem stb. akkor ez visszarak mindent ugyanolyan állapotúra mint most mikor lementettem, mintha hozzá sem nyúltam volna? ugyanúgy custom 4.2.1 lesz rajta jb-vel 05.11.7es bb minden progi minden nem?

 169. Nem tudom mi nem tiszta. Az itools az adatok lementésére való. Customot redsnow-al tudsz csinálni és nem értem miért maradnál 4.2.1-en . Custom fw készítés redsnow-al pwned dfu-ba rakod szintén redsnow-al majd itunes shift+restore(itt betallózod neki a nobb kezdetű fw-t amit csináltál) majd jailbreak ultrasnow felrak és sam-el megcsinálod az utólagos aktiválást az alapján ahogy leírtam. Ha ezek alapján sem tudod mit és hogyan csinálj inkább bele se kezdj! És itools-ba nem backup kell hanem export majd az új rendszerre import. Pont ez a lényeg!

 170. @ToniSlow: Nem maradnék 4.2.1-en azt arra írtam h ha vmit elkúrnék és letudnám menteni a telót úgy ahogy most van akkor azt raknám vissza rá. mint pc-n amikor csinálsz egy visszaállítási pontot baszakodsz vele elrontasz vmit aztán visszarakod erre a pontra és olyan mintha misem történt volna. ugyanis nincs másik telóm és zseblámpát meg nem akarok. azért akarok annyira biztosra menni. de ha ez 100% h fog menni úgy ahogy leírtad h csináljam hiszek neked és megcsinálom.

 171. Mivel függetleníthető bb-d van ha custom-ot raksz fel az meg is marad. Járj el a leírtak alapján vagy várd meg amíg valaki megerősít abban hogy nem hülyeségeket írogatok ide neked 🙂

 172. Akinek van ötlete kérem segítsen :
  3gs, new bootrom, 06.15 bb
  a downgrade tökéletesen megy, ultrasnow függetlenit, idáig minden ok.

  imessage és push nem megy.
  Ha felteszem a SAM-ot. akkor nincs De-activate menüpont, csak a clerar-push, de az nem csinál semmeit,
  Ha redsn0w-al deaktiválom, akkor az aktiválás hiánya miatt el sem tudok oda jutni, hogy a SAM-ban próbálkozzak. Hogyan tudnám ezt megkerülni ? Már mindent kifórumoztam amit találtam, de nem ment semmi … Valamit ötletetek esetleg ?

 173. @Sarosi Lazar: gyári kártyás aktiválás. szerezz egy olyan kártyát, amilyen függő, restore egy basebandet nem piszkáló custom 5.1.1-re (redsn0w csinál custom-öt), majd aktiváld azzal a kártyával, redsn0w-val jailbreak, ultrasn0w telepít, örül. de ez már tucatszor le lett írva.

 174. @Sarosi Lazar: ultrasnow fent van tehát független nem? repo.bingner.com-ról szeddd le. revert lockdown to stock, deactivate, csatlakoztatod itunes-hoz, majd megnézed a more information menünél hogy wildcard activated-e. a többit már leírtam.

 175. @Sarosi Lazar:Akkor futtasd le rajta a Redsn0w-t (jailbreak opció,ha nincs fent a Cydia a készülékeden akkor legyen bepipálva az Install Cydia,más esetben semmi ne legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,majd töltsd le a SAM-et (,ha még nem töltötted le),és most akkor ügyelj rá,hogy a deactivate elött használd a revert lockdown to stock opciót,utána mehet deactivate.

 176. @ToniSlow:

  Mindent újracsináltam, többször is. a függetleníthető bb van, ultrasnow rendben,
  SAM fenn, revert lockdown to stock rendben,

  More information-nél unactivated

  A more informationnál wildcard ra utaló dolog nincs, az iTunes azt irja, nem gyári a kártya és nem csinál semmit.

  Mit csinálok rosszul ?