fbpx Skip to content

Közel egy órával ezelőtt MuscleNerd írt néhány sort Twitteren az iPad basdeband gyári verziósra való visszaállítása, downgrade-elése kapcsán.

Az iPad baseband egy végső megoldást jelent azon iPhone 3G és 3GS tulajdonosok számára, akik készülékein szoftveresen nem függetleníthető baseband van. A legutolsó hivatalos baseband, ami az ultrasn0w segítségével függetleníthető, a 05.13.04-es verzió, ami legutoljára az iOS 4.0.2-ben volt megtalálható. Ha ennél újabb baseband van a telefonon, arra nincs szoftveres megoldás, csak ha frissítjük a basebandjét az első generációs, 3G-s iPad 06.15.00-s verziójára.

Ez azért lehetséges, mert a baseband típusa ezeknél a készülékeknél megegyezik, ugyanakkor az a mellékhatása, hogy a GPS funkció elvesztését eredményezi. Ennek az iPad és az iPhone esetén különböző a GPS chipset az oka, így az iPad basebandje nem tudja az iPhone GPS-ét kezelni. Persze a mobilhálózat cellainformációi alapján történő, háromszögeléses és az IP alapú internetes geolokáció továbbra is működik, de ez koránt sem olyan pontos, mint a GPS, illetve egyes navigációs alkalmazásokban nem is használható.

Az iPad baseband másik mellékhatása, hogy miután feltettük, onnantól mindig jailbreakhez lesz kötve a készülék, mert 4.2 óta az iOS betöltés közben ellenőrzi a baseband verzióját, és ha az nem egyezik meg azzal, aminek hivatalosan lennie kellene, recovery módba teszi a készüléket, és így nem tölt be.

A legnagyobb érvágás az egészben mégis inkább a GPS elvesztése. A nehézséget viszont az jelenti, hogy az iPhone 3G és 3GS esetén biztonsági okokból a baseband alapból csak magasabb verzióra frissíthető, tehát a korábbi, alacsonyabb verzió visszaállítása csak úgy nem lehetséges. Az iPhone Dev Team gyakorlatilag az iPad basebandes megoldás kiadása óta próbálkozik a visszaállítási probléma megoldásán, de ez sajnos nem egyszerű. Ám azok számára, akiknek közben gyárilag, hivatalosan függetlenített lett a készülékük, elképzelhető, hogy hamarosan visszaállítható lesz a GPS-funkció:

MuscleNerd
Made great progress yesterday on downgrade from BB 06.15 (for 3G/3GS owners who got officially unlocked). All the pieces are there 🙂
2012.06.10. 12:55

Arról egyelőre nincsen információ, hogy mi lesz a helyzet azokkal a készülékekkel, amelyeket nem lehet hivatalosan függetleníttetni, de reméljük, ez a kezdeti, bíztató lépés megoldás lesz a többi esetben is.

Olvasd el a hozzászólásokat is

81 Comments

  1. Na végre valami.. 🙂

  2. ez jó hír!

    tetszett nagyon az ios5 de ez a ipad bb ellehetetlenítette a használatát, eért kellett visszarkanom a 4.3.3-at. Minden alkalmazás ahol a helymeghatározásra szükség volt ledobott a hálózatról és wifiről. Nagyon idegesítő…

  3. Reméljük nem csak a két említett eszköznél fog működni az eljárás hanem sok i4 tulajdonos számára is megoldást hoz.

  4. @ToniSlow: iPhone 4-re nincs iPad baseband, de te sem erre értetted. viszont iPhone 4 esetén a baseband egyébként downgrade-elhető, ha mondjuk beta verzió van fent újabb basebanddel, és visszatesszük a gyári firmware-t. ilyenkor visszakerül a gyári, nem béta baseband, mert az Apple aláírja azt.

    viszont utólag, amikor az Apple már nem írja alá, már nem szerezhető meg az aláírás, ahogyan az SHSH-k sem.

    ebben az esetben tehát teljesen másként működik a dolog, így ez a megoldás nem valószínű, hogy segít majd az iPhone 4 esetén bármit is.

  5. @Jadeye: Azt értem hogy beta-nál működik de tudtommal egyéb esetben nem. Pl. a most 5.1.1-et használok 4.12- es bb-vel (sam ticket unlock) de nem tudok visszarakni 1.59- es bb-t amivel működik az ultrasnow. Mondjuk az én esetemben teljesen mind1 mert mire az aktivációs ticket lejár addigra már simán kérhetek gyári függetlenítést, viszont rengeteg embernek jelentene megoldást az ha nem csak 3G/3GS-nél lehetne visszarakni korábbi bb-t. Erre gondoltam egészen pontosan. Az hogy megoldható lesz-e a későbbiekben azt nem tudhatja senki, viszont az ipad bb-re sem volt eddig megoldás tudtommal.

  6. @Jadeye: Hi !
    Kérdésem lenne,hogy azt írtátoka baseband tények és tévhitek című cikketekben,hogy azoknak az iPhone 3G-knek amiknek 5.8-as bootloaderük van ott lehet downgrade-elni a baseband-et.Ez nem jelentene megoldást azoknak akiknek az ilyen fajta iPhone 3G-jén 06.15.00-ás bb van ?

  7. @ToniSlow: mivel az iPhone 4 esetén a baseband külön alá van írva a restore során, így ez nem fog segíteni ebben, mert utólag nem tudsz már aláírást szerezni a 01.59.00-s basebandhez.

    @hSn0wQ: eleve nem értem, miért merül fel a kérdés, hogy ne lenne megoldás: bármi verzió downgrade-elhető a fuzzybanddel, de csak az 5.08-as bootloader esetén. ugyanakkor ennek az esélye már nagyon kicsi, tehát erre kár alapozni.

  8. @Jadeye: Mi is az a FuzzyBand és honnan lehet letölteni…???Bocs nem hallottam még róla.

  9. @Jadeye: Tehát 3G/3GS-nél nincs ilyen ellenőrzés?

  10. És ez talán megoldást jelentene a 3GS-emre, ami ipad basebanes volt, de frissítették 5.1.1-re, szóval most 0 van mindehol (modem firmware, mac address stb)

    Vagy fizikailag kinyiffant a baseband chipem?

  11. 6.15 os BB lehet hivatalosan fuggetleniteni en ugy tudtam nem.

  12. @jacko: a baseband újraflashelése nem segített? mert akkor jó kérdés, vagy igen, vagy nem.

    @Laci65: a hivatalos függetlenítésnél irreleváns mind az iOS, mind a baseband verziója.

  13. ezt nem igazan ertettem.

  14. @Laci65: mit nem értesz? hivatalos függetlenítésnél sem az iOS verziója, sem a basebandé nem érdekes, mert bármi esetben működik. ugyanakkor iPad basebandet mindössze nincs igazán haszna hivatalosan függetleníttetni, hiszen a GPS-t nem kapod vissza tőle.

  15. @Jadeye: hogyan lehet újraflashelni a basebandet?
    köszi!

  16. @jacko: redsn0w, install iPad baseband, de elképzelhető, hogy csak iOS 4.x esetén fog rendesen működni, amihez viszont SHSH kell.

  17. @jacko: Újra telepíted.

    @Jadeye: Pont lemaradtam.Az iPhone 3G-m bootloader-e 05.09-es.Ezt megszívtam. 🙁 🙂

  18. @Jadeye: Amúgy köszi a segélyt.

  19. Hogyan tudom megnézni a bootloader-em számát 3GS-en?
    És lenne egy másik kérdésem is:
    Van egy sima 3g-m,arra melyik a legutolsó iOS ami felmegy?

  20. 4.2.1-es?
    Ha igen akkor azt csak costum fw-el tudom feltenni gondolom?
    A sima restore mire állítja vissza?

  21. @dcsatlos: 3GS-re jelenleg lényegtelen, hogy mi a bootloadere, mert az csak a 3G esetén számít.

    3G-re még mindig a 4.2.1 az utolsó. de azt nem értem, miért kellene hozzá custom firmware.

  22. @dcsatlos: A bootloaderedet azt úgy tudod leellenőrizni,hogy letöltöd a Cydia-ból a Fuzzybandet.

    A 3G-dre nyugodtan feltehetsz gyári firmware-t,de ha függetletíned is kell és függetleníthető a bb-d akkor mindenképpen customot használj.

  23. A BB 06.15.00.
    Akkor ha simán restore az iTunes-ban, a 4.2.1-et rakja vissza?

  24. @dcsatlos: NEEEEM !!!!!!!!!!!!!Ha iPad bb van a telón (06.15.00) akkor mindenképpen custom fw-t használj mert különben a teló kinyiffan.

  25. Már nyilván ki van nyiffanva:(Mert akitől vettem az nem volt hozzá okos!
    Szóval most se kép-se hang van !Állítólag simán rányomott a restore-ra.Többet nem tudok!
    Most még nincs nálam,de életre kellene kelteni.Lehetséges vagy nem,ez itt a kérdés?

  26. @dcsatlos: Az akkor egy iBrick.Magyarul behalt a készülék basebandje.Az tudtommal nem nagyon támasztható fel.Esetleg,ha a készülék bootloadere 05.08 akkor downgrade-eljetek gyári iOS 3.x(.x)-re.De szerintem ez se oldja meg a dolgot minden esetre próbálkozni lehet.

    (Persze,ha a restore után tette fel az iPad bb-t akkor nincs baj.)

  27. Majd megkérdezem pontosan mit-hogyan csinált.

  28. @hSn0wQ: nem igaz. ez kizárólag 5.x esetén okoz problémát, de a telefon ekkor sem nyiffan ki, hanem csak inkonzisztens lesz a baseband, és újra kell flashelni.

    @dcsatlos: ha leírtad volna már a legelején, hogy iPad baseband van a 3G-n, akkor azért célszerűbb a custom firmware, mert akkor a restore hiba nélkül végigmegy. gyári firmware használatakor iPad baseband esetén 1015-ös hiba van a restore végén, de abból egy exit recovery kiszedi.

  29. @Jadeye: Oké,nem értem…Szóval,ha van egy iPhone 3GS -em 4.1-el,és vagyok olyan elveteműlt,hogy feltolom rá az iPad bb-t rà majd gyári 4.2.1-el frissítek akkor 1015-ös hibával beszorul recovery módba,onnan kiszedem az esernyő exit recovery-jével majd újra teszem rajta az iPad bb-t ez megoldja ?
    Ennyi ?Mert korábban emlegettetek minden féle iBricket meg ilyesmit.Most akkor,hogy is van ez ?

  30. @hSn0wQ: itt 3G-ről volt szó.

    azt is leírtam, hogy az iPad basebandet csak akkor kell újratenni, ha gyári 5.x megy rá (ez ugye csak 3GS esetén lehetséges).

    brick az csak a 2011 35. heténél újabb 3GS-ek esetén lehet.

  31. @Jadeye: És,ha iOS 4.x(.x) esetén frissítesz iPad bb-s telót gyári fw-vel véletlenül akkor nem kell újra tenni az iPad bb-t ?Akkor elég kiszedni recovery módból ?

    A 2011 35. hét utáni 3Gs-eknél nem úgy van,hogy azokon nem megy az iPad bb ?

    Tényleg bocs,tudom hogy fárasztó,hogy ennyit értetlenkedek,de szeretném tudni a járható utat az eféle problémák megoldása felé.

  32. Nekem olyan kérdésem van, hogy én ezzel kapcsolatban számíthatok bármi jóra, ha gyárilag T-s a telefon és T-vel is szeretném használni, tehát nincs szükségem semmiféle függetlenítésre? Használtan vettem a telefont már iPad bb-vel, de gyárilag T függő ami nekem meg is felelne, a cikk viszont azokról szól akiknek ki lett függetlenítve hivatalosan, ezért merült fel bennem a kérdés.
    Előre is köszi!

  33. @Fleto93: A cikk az iPad baseband-ről szól első sorban, nem a gyári függetlenítésről.Ha iPad bb van a telón csak annyit kell csinálnod,hogy a Cydia-ból leszeded az Ultrasn0w-t.

  34. Így használom már egy éve, tudom mi a teendő, csaképp nem lenne szükségem függetlenítésre. Arra lettem volna kíváncsi, ha véletlenül sikerül downgradelni akkor szépen visszaáll a telóm T függőre és semmi dolgom nincs vele, vagy maradok továbbra is GPS nélküli szopórolleren?:D

  35. @Fleto93: Ha downgrade-elhető lesz az iPad bb akkor vissza tér a GPS-ed is.
    És,ha egy olyan bb-re downgrade-elsz ami nem függetleníthető Ultrasn0w-val akkor természetesen csak gyári kártyával fogod tudni használni ami jelen esetben T mobile-os.Ha viszont olyan bb-re downgrade-elsz amit támogat az Ultrasn0w akkor is használhatod T-s kártyával.
    Sőt most is használhatod T-s kártyával.Az iPad bb nem kényszerít arra,hogy függetleníts,csak,ha nem függetlenítesz akkor értelmetlen az iPad bb.

  36. iPad bb pedig bizony kényszerít az ultrasnow használatára, anélkül nincs hálózat. Ezért kérdeztem. Pedig a készülék tuti T függő, megvan minden papírja. Nyilván értelmetlen is számomra az iPad baseband csak a figura aki eladta kifüggetlenítette egy másik érdeklődő kedvéért akiről viszont kiderült, hogy egy komolytalan hülyegyerek volt. Egyébként köszönöm a válaszaidat!=)

  37. Sziasztok!

    Bocsi hogy nem vagyok járatosa dolgokban de a következő kérédsem lene. Ipad 3 készüléket függetlenítettem, absinthe 2.0.2-el. A legfrissebb IOs volta Ipaden. Végül visszza tettem a az eredeti gyári IOS verziót. Ha igy tettem akkor az IPaDBen levő GPS nm müködik jelenleg? Mi a megolsás?

  38. @mohilla: inkább jailbreak volt nem függetlenítés. Tudtommal az ipad-ek függetlenek.

  39. @Jadeye: Értem.
    Akitől vettem az azt mondja,hogy 4.2.1 volt rajta és iPad baseband.Majd rádugta simám iTunesra és restore-t nyomott.Azóta csak világít a teló,vagy már azt se mert lemerült valószínűleg.Még nincs nálam,de én is arra gondoltam,hogy recovery módban maradt.Abból hogy tudom kiszedni pontosan?Bocs a hülye kérdésekért,de még nem volt szerencsém ilyet csinálni.

  40. @dcsatlos: szerintem ha recovery-ben van akkor connect to iTunes feliratnak kell lenni. rakjál fel egy 4.2.1-es custom-ot, majd telepíts újra az ipad bb-t. redsnow-al csinálsz egy custom-ot, pwned dfu-be rakod, itunes-ban shift+restore, betallózod az fw-t amit csináltál, majd redsnow-al jb, ott kiválasztod hogy install ipad bb és ennyi.

  41. @ToniSlow: Honnan tudok leszedni 4.2.1-es fw-t amiből tudok custom-ot csinálni?

  42. Köszönöm szépen.
    Akkor ehhez hozzá kell adnom az shsh-t,és redsnow-al costum-ot csinálni?

  43. @dcsatlos: semmi ilyet nem kell tenned. a restore végén tinyumbrella – exit recovery, majd aktiválod iTunes-ban, és redns0w-val jailbreak.

  44. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  45. @mohilla:
    1:Hogy ne működne a GPS?????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    Itt most az iPhone 3G/3Gs-ről van szó amire rá lehet rakni az iPad 1,iOS 3.2.2 baseband-jét (Redsn0w vagy Sn0wbreeze esetleg PwnageTool segítségével).
    Viszont,ha felrakod az iPad bb-t akkor ugye megdöglik a GPS-ed.És most itt arról van szó,hogy azoknak az iPhone 3G/3Gs amikre felnyomtad az iPad bb-t azoknál,hogy lehet vissza szerezni a GPS-t.Erre például megoldás lenne,ha downgrade-elni lehetne az iPad bb-t.

    2:A jailbreak és a függetlenítés nem ugyan az !!!Az Absinthe jailbreakelésre való. Szóval egyik Absinthe-vel sem tudsz függetleníteni.

  46. @Jadeye:
    Akkor a TonySlow álltal belinkelt ipsw-vel már nem kell semmit csinálnom,csak azt belinkelni a restore-nál??De hogyan fogja azt az Apple aláírni nekem?Nem kell shsh mentés hozzá+tinyumbrella??

  47. @dcsatlos: mivel 3g-hez ez az utolsó fw ezért nem kell shsh, mivel aláírja az apple. én custom-ot csinálnék, és utána raknám fel újra az ipad bb-t, de Jadeye a 45. hozzászólásában leírta mit kell csinálnod. Csináld úgy, ő valószínűleg nagyobb szakértője ennek mint én.

  48. Értem.Állítólag 23as hibát írt a restore-nál.Az mi lehet?

  49. @dcsatlos: Error 23, 28, 29: a restore folyamat végén kapod, az adatok már törlésre kerülnek, viszont a restore sikertelen, és a készülék recovery vagy DFU módban ragad. A hiba oka valószínűleg hardveres (általában akkumulátor), kivizsgálást igényel.

  50. Értem.Ez azt jelenti,hogy az akkumulátor nem jó,vagy nem 100%-os?Esetleg akksi csere megoldja a problémát?Vagy csak szimplán alacsony volt a töltöttségi szint a restore alatt?Recovery ill. DFU módban azért ha feldugom töltöre,akkor veszi a töltést nem?

  51. Nem az aku merülés a probléma mivel restore közben is rá van dugva a gépre elég nehéz a telónak merülnie.Vidd el szervízbe.De mielött elvinnéd próbáld végig ezeket a tippeket:

    “a” terv:

    1.Törölj le minden Apple cuccot a gépedről.

    2.Indítsd újra a gépet.

    3.Rakd újra az iTunes-t.

    4.Próbáld meg restore-olni.

    “b” terv:
    Windowson így csináld:
    1.A gépeden navigálj el ehez a mappához:
    32 bites win esetén:C:\Windows\System32\drivers\etc
    64 bites win esetén:C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\hosts

    2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

    3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

    4.Indítsd újra a géped és próbálj meg újra restore-olni.

    Macen így csináld:

    “nyiss egy Terminal-t
    írd be a következő parancsot, majd enter: sudo nano /etc/hosts
    írd be a jelszavad, majd keresd meg a fájlban a gs.apple.com címet tartalmazó sorokat, és töröld ki őket (vagy tegyél az ilyen sorok elejére # jelet)
    nyomj CTRL+O-t a fájl mentéséhez, nyomj entert, majd zárd be a Nano-t CTRL+X lenyomásával
    írd be a Terminalba a következő parancsot, és nyomj entert: dscacheutil -flushcache”

    “c” terv:

    1.Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fülön belül szedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” sor elöl.

    2.Próbáld újra a restore-t.

    “d” terv:

    Tedd újra a gépeden lévő oprendszert és próbáld meg újra a restore-t.

    “e” terv:

    Próbáld meg másik kábellel megcsinálni a restore-t.

    “f” terv:

    Próbálj meg másik usb portot.

    “g” terv:

    Próbáld meg másik gépen.

    “h” terv:

    Próbáld meg másik oprendszer alatt.

    “i” terv:

    Próbáld meg másik wifi alatt.

  52. @dcsatlos: Bocs rosszul másoltam ki.Szóval:
    Nem az aku merülés a probléma mivel restore közben is rá van dugva a gépre elég nehéz a telónak merülnie.Vidd el szervízbe.De mielött elvinnéd próbáld végig ezeket a tippeket:

    “a” terv:

    1.Törölj le minden Apple cuccot a gépedről.

    2.Indítsd újra a gépet.

    3.Rakd újra az iTunes-t.

    4.Próbáld meg restore-olni.

    “b” terv:
    Windowson így csináld:
    1.A gépeden navigálj el ehez a mappához:
    32 bites win esetén:C:\Windows\System32\drivers\etc
    64 bites win esetén:C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\hosts

    2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

    3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

    4.Indítsd újra a géped és próbálj meg újra restore-olni.

    Macen így csináld:

    “nyiss egy Terminal-t
    írd be a következő parancsot, majd enter: sudo nano /etc/hosts
    írd be a jelszavad, majd keresd meg a fájlban a gs.apple.com címet tartalmazó sorokat, és töröld ki őket (vagy tegyél az ilyen sorok elejére # jelet)
    nyomj CTRL+O-t a fájl mentéséhez, nyomj entert, majd zárd be a Nano-t CTRL+X lenyomásával
    írd be a Terminalba a következő parancsot, és nyomj entert: dscacheutil -flushcache”

    “c” terv:

    1.Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fülön belül szedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” sor elöl.

    2.Próbáld újra a restore-t.

    “d” terv:

    Tedd újra a gépeden lévő oprendszert és próbáld meg újra a restore-t.

    “e” terv:

    Próbáld meg másik kábellel megcsinálni a restore-t.

    “f” terv:

    Próbálj meg másik usb portot.

    “g” terv:

    Próbáld meg másik gépen.

    “h” terv:

    Próbáld meg másik oprendszer alatt.

    “i” terv:

    Próbáld meg másik wifi alatt.

  53. Ez jó:)
    Ezeket már próbáltam.Nekem a “g” terv sikerült csak a 3GS-emmel.Gondolom a 3G-vel is ez lesz.
    Win7 van a gépen,32 bit-es.Nem tom mi baja lehet,már újraraktam,kitöröltem amiket kellett,meg minden de nem ment sehogy.

  54. @dcsatlos: Kicsit próbálkozni kell,ha nagyon nem megy akkor vidd szervízbe.

  55. 2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

    3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

    Tehát csak törlöm majd mentés?Aztán restert pc?

    Amúgy nem okozhat gondot a nod 32 a restore során??A tűzfal?

  56. @dcsatlos: De a tűzfal és egyéb vírusírtók legyenek kikapcsolva.Elfelejtettem,bocs.

    A hosts fájlt felülírod.Vagyis marad az eredeti és a megbütykölt fájl egy mappába.Legalábbis nálam ezt jelenti a felül írás és én így olvastam a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben is.

  57. Ha én kitörlöm és felülírom,akkor csak a felülírt mappa marad meg nekem.
    De van még egy hosts umbrella és egy imhosts sam mappa is az etc könyvtáramban.

  58. De ha elindítom a tinyumbrella-t akkor újra bekerül ez a sor a hosts mappámba,az nem baj?

  59. @dcsatlos: De miért kéne elindítani a Tiny Umbrella-t ?

  60. Te mondtad,hogy vegyem ki az advance beállításnál a pipát.Azért:)Na majd próbálgatom,holnap jön meg csak a teló úgy is.
    Lenne egy másik kérdésem is.

    Barátomnak van egy iPhone 4-e,a sima,amin 4.3.5(8L1) van,04.10.01 firmware-el.
    Modell:MC604B

    Szeretném frissíteni,de nem független!Most Gevey sim van benne.

    Ha frissítem 5.1.1-re,akkor tudom-e függetleníteni gevey nélkül??Mik a lehetőségek ebben a témában?

  61. @dcsatlos: Ha baseband-et nem frissítő custom fw-t használsz akkor (ha most megy a barátodnak a Gevey) menni fog a Gevey.
    Egyébként meg az Ultrasn0w nem támogatja az említett bb-t így marad a legális gyári függetlenítés.

  62. Értem.
    Nem tudom miért de én hadilábon állok a custom fw használatával.Akármikor próbáltam készíteni,vagy felrakni(több gépen is!!!!),mindig hibaüzenet lett a vége(1015,1602,1604,23,stb……….)
    Pedig nem tartom magam hülyének,és már százszor le lett írva mit hogyan kell,de egyszerűen nem akar összejönni!
    De szerencsére vannak itt hozzáértőbbek mint én és ez nagyon jó.

  63. A gevey-nek lehet köze az iTunes szinkronizálási hibákhoz??

  64. @Jadeye: Fuzzyband-vel tudnám frissíteni a bb-met 05.13.04-re ?
    iPhone 3G
    iOS 4.2.1
    05.12.01 baseband
    05.09-es bootloader
    nincs SHSH-em semmihez

    Akkor most,ha rábökök a Fuzzyband-ben az Upgrade-re akkor mehet a frissítés ?

  65. @Jadeye: Köszi.

  66. @hSn0wQ:
    Na megjött a teló.Asszem átvertek vele.Csak világit a kijelző és más semmi.
    A Tinyumbrella ezt írja:

    Device Modell: MB497MG/A – INVALID

    A telefont kérdőjelnek látja.

    Valami ötlet?

  67. Serial number : 83832FG1Y7K

    Hol tudom megnézni,hogy tiltott-e?

  68. @dcsatlos: ez nem letiltva van, hanem elhullott szoftver van rajta, az umbrella csak akkor tud mondani bármit, ha az iOS betölt. nyomj rá egy restore-t, és kész.

  69. Nem igazán tudok,mert az iTunes nem is látja:(DFU-ba se tudom berakni redsnow-al valamiért.A kijelző mintha rózsaszinesen világítana,és ha esetleg kialszik és újra bekapcsol akkor csíkozódik is !
    Szétszedés nyomai látszódnak a telefonon!A csavarok is hiányoznak belőle.Lehet rosszul van összerakva valami?

  70. @dcsatlos: Ha DFU módba sem látja az iTunes akkor az nem túl egézséges.Vidd szervízbe hátha ott megtudják neked csinálni.

  71. @dcsatlos:
    Sziasztok! Nekem is valami ilyesmi van telefonommal mint “dcsatlos”-nak, csak nekem tényleg fehér, és kiír valami 23-as hibát, de én egyáltalán nem értek hozzá. Tudnátok nekem segíteni? Vagy te mit csinálsz vele?

  72. @Lia326: A 23-as hiba nagyon valószínű,hogy hardveres gond.Vidd szervízbe.

  73. @Lia326: Esetleg végig próbálhatod ezeket:

    “a” terv:

    1.Törölj le minden Apple cuccot a gépedről.

    2.Indítsd újra a gépet.

    3.Rakd újra az iTunes-t.

    4.Próbáld meg restore-olni.

    “b” terv:
    Windowson így csináld:
    1.A gépeden navigálj el ehez a mappához:
    32 bites win esetén:C:\Windows\System32\drivers\etc
    64 bites win esetén:C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\hosts

    2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

    3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

    4.Indítsd újra a géped és próbálj meg újra restore-olni.

    Macen így csináld:

    “nyiss egy Terminal-t
    írd be a következő parancsot, majd enter: sudo nano /etc/hosts
    írd be a jelszavad, majd keresd meg a fájlban a gs.apple.com címet tartalmazó sorokat, és töröld ki őket (vagy tegyél az ilyen sorok elejére # jelet)
    nyomj CTRL+O-t a fájl mentéséhez, nyomj entert, majd zárd be a Nano-t CTRL+X lenyomásával
    írd be a Terminalba a következő parancsot, és nyomj entert: dscacheutil -flushcache”

    “c” terv:

    1.Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fülön belül szedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” sor elöl.

    2.Próbáld újra a restore-t.

    “d” terv:

    Tedd újra a gépeden lévő oprendszert és próbáld meg újra a restore-t.

    “e” terv:

    Próbáld meg másik kábellel megcsinálni a restore-t.

    “f” terv:

    Próbálj meg másik usb portot.

    “g” terv:

    Próbáld meg másik gépen.

    “h” terv:

    Próbáld meg másik oprendszer alatt.

    “i” terv:

    Próbáld meg másik wifi alatt.

    Ha ezek nem mennek akkor a gond hardveres.

  74. Hát nem hiszem, hogy képes leszek ezekre a tervekre, de megpróbálkozom valamivel. Ha nem akkor sétálok vele szervizbe, mert eléggé szükség lenne a telefonra :S
    Köszi szépen a választ!!

  75. Jadeye szia ha nekem nincs wifi és hivás 3gs-en mert ipad bb van rajta ha visszatöltöm majd a basebandet ha kiadják a progit akkor müködni fog vagy egy bbchipcsere kell benne ?

  76. @cappyke2: Már bocs ez elég hülye kérdés.Nyilván,ha kiadja a Dev Team a megfelelő megoldást akkor azt nem azért adják ki,hogy ne működjön.Valószinű,hogy ha kiadnak erre egy programot akkor menni fog.De mivel nem vagyunk jövőbe látók ezt nem tudjuk megmondani.Majd meglátjuk.

  77. @cappyke2: Egyébként az iPad bb csak a GPS-t cseszi el.A wifihez és hívásokhoz nem nyúl.Szal nem értem miért nincs wifid és miért nem tudsz telefonálni.


Add a Comment