fbpx Skip to content

A dev-team kiadta az új ultrasn0w-t. De megvannak a feltételek, és nem a legegyszerűbb a dolog. Lássuk, miről is szól az egész.

FIGYELEM! Az alábbiakat mindenki olvassa el figyelmesen, és értelmezze! Ha nem így teszel, azzal a saját készüléked veszélyezteted! Ha gondot okoz a szöveg értelmezése, inkább NE KEZDJ HOZZÁ! Mindenki a saját felelősségére kísérletezik! Mi nem vállalunk felelősséget azért, ha valaki a figyelmeztetés ellenére belekezd, és netán rosszul sül el a dolog!

Mit támogat?

iPhone 3G/3GS esetén a következő baseband-verziókat:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 és a 06.15.00

iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak a következőt:
01.59.00

Ez tehát továbbra sem támogatja egy az egyben a gyári 4.1-re vagy 4.2.1-re frissített, vagy eleve azzal érkezett készülékeket, mert azokban a basebandekben nem találtak egyelőre olyan hibát, ami használható lenne.

Miért épp a 06.15.00?

A dev-team tagjai felfedezték, hogy az iPad 3.2.2-es verziójának basebandje, ami a 06.15.00-ás verziószámot viseli, megadja magát annak az AT+XAPP exploitnak, amit @sherif_hashim (illetve később @Oranav is) megtalált. Ha ehhez hozzáadjuk azt, hogy az iPhone 3G/3GS-ben használt chip megegyezik az iPad baseband-chipjével, kézenfekvő a megoldás. A dev-team tagjai kipróbálták, hogy mit szól a 3G/3GS ahhoz, ha felteszik rá az iPad basebandjét, és teljesen kompatibilisek!

Azt azonban hozzá kell tenni, hogy a 05.14-es (4.1-es firmware), illetve a 05.15-ös (4.2.1-es firmware) basebandek esetén ez a hiba már befoltozásra került, így emiatt nem használható ezeken ez az új verziós ultrasn0w, és ezért szükséges a nagyobb verziószámú, iPades baseband.

A megoldás tehát a következő: tegyük fel az iPhone-ra a 06.15.00-ás számú basebandet, hiszen az függetleníthető! De persze megvannak a maga buktatói.

Nincs visszaút!

Ha felteszed a 06.15.00-ás basebandet, akkor onnantól kezdve a következők fognak vonatkozni rád:

  1. mivel hivatalosan nem lehet 06.15.00-ás baseband a készülékeden, így a garanciát elbukod;
  2. a 06.15.00-ás basebandre való frissítés után egészen addig nem tudsz gyári firmware-t telepíteni, ameddig az Apple nem frissíti a basebandet egyik firmware-ben 06.15.00-ra vagy frissebbre (Ha ugyanis gyári firmware-t teszel fel, akkor az a restore végén hibát fog dobni, hiszen nem fogja tudni a basebandet frissíteni. Abból a recovery loopból viszont nem lehet kiugrasztani a készüléket, mert a firmware által elvárttól eltérő baseband miatt újra visszazuhan recoverybe. Erről bővebben itt: iOS 4.2.1 és a recovery loop);
  3. ezentúl mindig csak custom firmware-re fogsz tudni frissíteni.

Illetve a fentiek egyben egyfajta előnyt is hordoznak:

  1. egészen addig függetleníthető lesz a készüléked, firmware verziótól függetlenül, ameddig az Apple egyszer nem frissíti a basebandet a 06.15.00-nál frissebb verzióra;
  2. vagy ameddig nem zárja ki a 06.15.00-ás basebandet az iOS-ből, bármi hasonló módon, ahogyan a 4.2.1 óta a baseband-verzióhoz köti, hogy bebootol-e a készülék, vagy nem (bár ez utóbbit a custom firmware feltehetőleg úgyis kiküszöböli).

Azzal kapcsolatban nincs még egyértelmű hírünk, hogy a dev-team esetleg kiad-e majd később bármi más unlockot a 05.14-05.15-ös basebandekre is, vagy sem. Mindenesetre ez utóbbi nem tűnik valószínűnek.

Kiknek ajánljuk?

Azok számára ajánljuk csak ezt a fajta függetlenítést, akiknek:

  • eleve nincs garancia a készülékükön, mert mondjuk már lejárt;
  • nincs lehetőségük legális függetlenítésre;
  • 4.1-es vagy 4.2.1-es basebandes készülékkel rendelkeznek, és másképp nem tudnák használni.

Kinek NEM ajánljuk?

Azok számára semmiképp sem ajánljuk, akiknek:

  • hivatalos garanciájuk van még, és nem szeretnék azt elbukni;
  • lehetőségük van legális függetlenítésre;
  • még NEM a gyári 4.1 vagy 4.2.1 van fent, tehát függetleníthető (nekik talán készül majd olyan custom fw, ami segítségével a 4.2.1 nem fog foglalkozni azzal, hogy korábbi a baseband, de erről egyelőre még nincs pontos infó!).

Mi kell hozzá?

Töltsd le a legfrissebb, 4.1.3-as Pwnagetool-t (33MB, csak OSX-re van), illetve szükség lesz az iPad 3.2.2-es firmware-jére is a 06.15.00-ás baseband miatt, ezt az Apple szerveréről tudod letölteni (457MB), így szedd le, amilyen hamar csak tudod, mert lehet, hogy törlik!

Ha nincs Mac-ed, akkor pedig szedd le a frissített redsn0w 0.9.6b5 Windows-os (w98 vagy XP kompatibilitási módban kell futtatni!) vagy OSX-es változatát, ami támogatja ugyan így az iPades basebandre való frissítést.

Hogyan csináljam?

Az eljárás a szokásos, gyártsunk custom firmware-t, összesen annyi a különbség, hogy a Pwnagetool bekéri a korábban már letöltött iPad 3.2.2-es frissítés IPSW-fájlját, hogy kibogarássza belőle a számunkra a 06.15.00-ás basebandet, majd utána erre a custom firmware-re restore-olva frissül a baseband 06.15.00-ra, aztán még Cydiából fel kell tennünk az új ultrasn0w-t, és kész.

Redsn0w esetén annyiban más a dolog, hogy itt az Apple szervereiről szedi jelenleg a baseband-frissítéshez szükséges fájlokat, tehát ez jelenleg a szerverek várható terheltsége miatt lassú lehet (ha az Apple megszünteti a 3.2.2 elérhetőségét, úgy ismét frissülni fog a redsn0w). Ha elindítottad a folyamatot, várd végig, és semmi esetre se húzd le közben, mert azzal könnyen tönkreteheted a készüléket, ha a baseband frissítése közben esetleg lemerülne!

Összefoglalva

Ha jelenleg függetleníthető a készüléked, NE frissítsd gyári 4.1-re vagy 4.2.1-re semmiképp, sem NE használd a fent leírt módszert; hanem várd meg, hogy megjelenjen egy olyan custom, ami lehetővé teszi a jelenlegi, függetleníthető baseband használatát 4.2.1 alatt is!

Ha pedig bármi oknál fogva már most is gyári 4.1 vagy 4.2.1 van a készüléken, és megértetted a fent leírt kockázatokat, és függetlenítés nélkül nem tudod használni a készüléked, akkor hajrá. De ha belekezdesz, akkor már nincs visszaút.

Sem az új Pwnagetool, sem az új redsn0w nem ad untethered jailbreaket az új ibootos 3GS esetén.

Az új módszerrel egyelőre csak az iPhone 3G/3GS függetleníthető, az iPhone 4 értelemszerűen NEM!

Nyomatékosan megkérünk mindenkit, aki idáig elért, hogy olvassa el újra, és értelmezze a teljes cikket, mielőtt nekiállna, hogy biztosan tisztában legyen a lehetőségekkel és az esetleges következményekkel! Ha valaki elsőre nem ért valamit, az olvassa el figyelmesen újra, majd ha akkor sem ért valamit, úgy kérdezzen, és legjobb tudásunk szerint igyekszünk megadni rá a választ. Az OFF-okat ennél a cikknél kérdés nélkül töröljük.

FRISSÍTÉS #1

A szifon sourceban lévő carrier fixek -ahogyan a nevükből is látszik(!)-, 4.1-re vannak. CSAK 4.1 esetén működnek, mert az ahhoz a verzióhoz való CommCenter van bennük. Ha felteszed 4.2.1-re bármelyiket is, akkor összeomlik a rendszer, hiszen nem arra a verzióra valók!

4.2.1 óta összesen a Telenor esetén lehet szükség carrier fixre, de ott is meg tudod adni kézzel a beállításokat, így valójában szükségtelen. T-mobile és Vodafone esetén pedig a készülék alapból tartalmazza a beállításokat, tehát felesleges feltenni a fixet.

Megoldás: állítsd vissza kézzel a korábbi CommCenter-t, amit a telepítő script átnevezett CommCenter.old-ra, és kész.
A CommCenter helye: /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/

Ha már belekezdtél az egészbe, akkor ez a kis hibajavítás már igazán nem okozhat problémát. Ha sehogy nem boldogulnál, restore egy custom 4.2.1-el, és kész.

Frissítés #2

A 3GS és 4.2.1 esetén szükség van egy nemhivatalos 4.2.1-es bundle-re, hogy a Pwnagetool képes legyen nekünk 4.2.1-es custom-öt gyártani. A nemhivatalos bundle-t be kell másolni a többi közé a Pwnagetool package-ébe, Show package contents után megtaláljuk a kérdéses mappát. Ezután már a Pwnagetool legyártja nekünk a custom 4.2.1-et, ami nem frissíti a basebandet – de nem is jailbreakel. Nagyon fontos, hogy NEM szabad bepipálni, hogy aktiválja a készüléket! Így ezek után a redsn0w segítségével tudjuk jailbreakelni. Így megmarad a korábbi, például 05.13-as baseband, ami függetleníthető.

3G esetén pedig annyi a teendő, hogy mikor a Pwnagetool kérdezi, hogy frissítse-e az iPad-esre a basebandet, akkor válasszuk a nemet. Ebben az esetben nem szükséges már redsn0w-zni, mert a 3G esetén a 4.2.1-es custom is jailbreakelt.

Így a fenti két esetben megtartottuk a korábbi, függetleníthető basebandet, és frissítettünk 4.2.1-re is.

Ha nem érted a fentieket, nem javasoljuk, hogy hozzákezdj.

Olvasd el a hozzászólásokat is

937 Comments

  1. huh ez elég meredeken hangzik!!!
    át kell hideg fejjel gondolni a hátrányait nem lehet csak ugy nekiesni hogy majd lessz valami!!
    de azért mint alternativa meg van nekünk!
    csak miért azt irták hogy meg van a 4.2.1 függetlenités?
    mert ez nem az!

  2. és attól függetlenül hogy a 3gs 4.1 re van untethered jb ez miért nem lesz az ha feltesszük?

  3. Ha esetleg vki gyártana custom ipsw-t,megköszönném:)
    szép napot mindenkinek!!

  4. Hi.
    Adott egy uj bootos 3gs fuggetlenitett 3.1.3as rendszerrel.fel tudom rá tenni a gyári 4.0át majd azt tethered jailbreakelni aztán ezzel függetleníteni?
    SHSH nincs lementve…
    Koszi

  5. nem
    shsh nélkül csak 4.1 vagy.4.2.1
    gyinálj cfw t 4.1 et bb up nélkül
    akkor a 3.1.3 nak marad a bb je
    egyenlőre ez a legkézenfekvőbb

  6. Sziasztok!

    Lehetséges, hogy a gyári 4.2.1-et (3G), redsnowal megtörtem, majd ráment az ultrasnow, és simán (gép nélkül) újraindult?
    Cydia működik, tört progik futnak???

  7. Sziasztok!

    Adott egy 3G gyári 4.1 el, erre a függetlenítésre várok hetek óta. A kockázatokat megértettem, annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek a jelenlegi 4.1 et lecseréljem e a 4.2.1 re, vagy hagyjam ezt fent, mert nem szeretnék gubancokat az iTunes os frissítéssel, vagy esetleg bármivel, hogy ne tudjam függetleníteni. Előre is köszi a választ!

    iPAnDur

  8. @kispalbalazs: @kispalbalazs:
    a 3g és a régi boot os gs tethered
    csak a ujboot 3gs ipad és iphone 4 untethered / ipod okbol az ujboot osok

  9. Sziasztok!

    Nekem is lenne egy kérdésem!

    Van egy régi boot-os 3GS, 4.1-re frissítették. Függetleníteni szeretném ezzel az új módszerrel windows-os környezet alatt!
    Az a része nem tiszta a dolognak, hogy hagyom fent a 4.1-et, az új redsn0w-ba betallózom az iPad 3.2.2-es fw-jét és next-next…
    Aztán ez által marad a telefonon egy 4.1 az új basebanddel, ami az ultrasn0w-val függetleníthető?
    A telefon nem garis, egy ideje 4.1 va rajta és polcdíszként működik…

    Előre is köszönöm a választ!

  10. Üdv jól értem adott egy GS régi iboot jelenleg 4.2.1 mar nem garis. Letoltom a 3GS iOS 4.1 iPad 3.2.2 majd csinálok egy custume fw attól függően tudom e aktiválni iTunes-ál vagy sem? Ezután ezt betallozva restore majd ultrasn0w

  11. Sziasztok!
    Engem az érdekelne, hogy rámehet a 4.1-re ez az ipados fw? Win felhasználó vagyok, szóval nekem elég az ipados fw-t leszedni és feltenni, majd redsnow?
    És ha fentvan,minden megy, akkor MIT kell feltegyek hogy a jb-s appok felmenjenek?
    Köszönöm a valaszokat elore is!

  12. 3Gs 16GB OldBootrom- gyonyoruen muzsikal az iPad firmware ;D

  13. @iPAnDur: Azt ajanljak csereld.

  14. @kispalbalazs: Persze, a 3G re a JB untethered.

  15. @szorian: Frissitsd iTunesbol 4.2.1-re, nem baj ha frissul a baseband mert kesobb ugyis frissited az iPadera, utanna redsn0w, betallozod neki a 4.2.1 FW-t, az iPados dolgokat leszedi magatol

  16. @gyerelufy:

    Bocsánat itt nem világos! A redsn0w nak az eredeti 4.2.1 FW-t ami az iphone-hoz készült, azt kell betallózni, és utána magától leszedi az iPad es dolgokat? Akkor miért kellett leszedni az ipad es fw-t? Megkeveredtem, légyszi segítsetek! Köszönöm

  17. Sziasztok!

    3G 4.1-em van.
    Ha jól értem rádugom-új redsnow-és várok?

  18. @gyerelufy:

    Köszönöm a választ!

  19. @iPAnDur:
    Ez nem tiszta nekem sem! Valaki leírná pontosan lépésről-lépésre?
    (3gs, old boot, windows)

  20. Vicces hogy a fenti képen egy iPod-on mutatják az ultrasn0w-t:D
    amúgy 3G-n érdemes várni, vagy mehet rá ez a custom firmwear, amiben a 06.15.00-ás baseband van???

  21. iPhone 3G 16GB-om van..ez miamaradt.
    remélem valaki letudja írni ezeket pontosan.
    én egyelőre azt keresem hol kell custom fw-t készíteni, mert csak letöltöttem eddig mindenhonnan.

  22. Részletesen Windows 7 64bit alatt így ment: (4-1 . 4.2.1-hez jó a leírás)
    1 Redsnow 0.9.6b5 letölt
    2 Futtatás XP kompatibilitás módban, és rendszergazdaként (FONTOS, ha nem teszed ramdisknél uploadnál megállhat)
    4 4.2.1.s fw-t (vagy ami van 4.1) betallózod, ezt követően cydia kipipálva és az ipad basebandhoz is rakj pipát!
    4 innentől kezdve kész, ultrasn0w feltelepít és független!

  23. @Csabeeweb:
    Szuper, köszönöm!

  24. @iPAnDur: Az iPad firmware a Pwnagetoolhoz kell, nem redsn0whoz.

  25. @gyerelufy:

    Köszönöm, akkor az hiába való volt:)

  26. @gyerelufy: helló!
    3GS old boot. 4.1 vanrajta. ezt már JB-eltem greenp0isonnel. ha most a redsn0wt ráteszem akkor csak a baseband fog frissülni? mert ugye már JB van rajt. vagy jobb, ha restore 4.2.1-re aztán redsnow JB és utána ultrasn0w

  27. @gyerelufy: En csináltam mac alatt 2 fele Fw-t 3GS -hez aktivaltak es nem aktivalt

  28. @gyerelufy: En csináltam mac alatt 2 fele Fw-t 3GS -hez aktivaltak es nem aktivalt ebből valamelyiket kivalasztom es restore ennyi? Csak azt nem értem miert nen engedte a 4.2.1 re megcsinálni a custume fw csak 4.1 re ez nem gond?

  29. @nemszamit:
    ez elég jónak tűnik, ez alapján csinálom most. Ha kész vagyok, jön a post hogy mi a helyzet

  30. @breadman: En tiszta 4.2.1-gyel kezdenek. Igy is tettem.

  31. @gyerelufy: jaja én is azt nézem.. Haver telója, USA-ból. szegény Ebayről vette és lefrissítette 4.1 re. neki semmi más nem jó csak ez. most a 4.1-et megcsináltam, de asszem először restore 4.2.1-re aztán redsn0w! ez hacktivál is igaz??

  32. @szorian: Nincs most mac a kozelemben, sajnos ebben nem tudok segiteni.

  33. @breadman: Elvileg, de en bennehagytam az AT&T simet szoval meg nem tudom erositeni. Ebay-es szitu ismeros, udv kanadabol.

  34. MOBILE CARRIER FIX TELENOR 4.1-es hazavágja a 4.2.1 es rendszert!!!! NE tegyétek fel!

  35. @slomoguy: iPhone 4?

  36. nem, 3GS 4.1 05.14.02

  37. üdv
    van egy iphone 3g-m és azt véletlen frissitettem az itunesról és idáig csak porfogónak volt jó, és ha jól értem akkor most már lehetséges a függetlenítése?
    várom a választ, elöre is köszönöm

  38. eddig ok minden felment a jb frissült a bb 4.1em van 3g jöhet a cydia

  39. @fate91:
    így van hasonló nálam is a szitu szeptember óta…. Itt a megoldás de télleg amit irnak olvasd el 2szer ha még úgy sem tiszta minden akkor várj meg részletes videókat stb….

  40. @gyerelufy: hát sim nincs hozzá…. mjad délután nekilátok addig meg olvasgatok ki mire jutott!

  41. minden oké működik szuperul. A föntebb lévő lépéseket követtem. Nagyön köszönöm a türelmet és a segítséget.

  42. akkor neked sikerült és működik a teló anra_s?

  43. Köszönöm szépen mindenki segítségét. MŰKÖDIK! iPhone 3G 4.1-em volt, fel tettem a custom 4.1.2-t, a legfrissebb redsnow-al feltelepítettem a cydiát és az ipad baseband-et, ezekután ultrasnow a cydiából és kész:)

  44. @fate91: 3G sima ugy lesz, nyugodtan kezdj neki. A redsn0w vezetni fog.

  45. Gyors kerdes:
    Vodasok is kisutik a telcsit hivatalosan 20K koruli osszegert, vagy ez csak a T nel mukodik?

  46. @dnp: A T-nel ugy tudom mar 10-ert megcsinaljak.

  47. A t-nél is attól függ milyen konstrukcióban vetted. Dominóban 20e, előfizuval 10e.

  48. Vki leírná nekem a saját szavaival hogy hogy kell ezt pontosan csinálni?(bocs hogy ilyen értetlen vagyok de azért egy picit fosok hogy elrontok valamit)nagyon megköszönném ide is elég vagy ha nem akkor az e-mail címem : [email protected]
    Előre is köszi!!

  49. iPhone 3G friss 4.1.2, redsnow-al fel ->cydia és ipad baseband ->ultrasnow 1.2
    Minden tökéletesen működik 🙂

  50. légyszi segítsetek! redsnow-val jailbreakoltam a t-s iphone 4emet, akarok restore-olni és 1013as hibakodot dob :S recoveryböl nemtom kiszedni semmilyen módszerrel :S pls help!

  51. Elrontani nem tudod, csak ne csinalj hulyeseget, az egyetlen amivel designos teglava alakithatod az az hogy kihuzod amikor a basebandet “frissiti”. Azt keruld, minden mas mehet. Nyugodtan kovesd az utasitasokat: ha 4.1 firmwared van eloszor frissitsd fel 4.2.1-re ( csinalhatod 4.1-gyel is, de a frisset ajanlom). Letoltod a jelenlegi firmwared ipsw fajljat (ami a telon van), inditsd a redsn0w-t, tallozd be a firmware fajlt amit letoltottel, kovessd az utasitasokat, majd amikor ahhoz az ablakhoz ersz, ahol ki lehet pipalni azt h “install ipad baseband” tegy ugy, masra nincs szukseged. Menj a nextre, innentol a telon folytatja, de ne huzd ki. Ha felment, ujraindul meg parszor, aztan menj a cydiaba, es szedd le az ultrasn0w-t

  52. Nem biztos, hogy jó ötlet a 4.2.1, mivel arra még nincs teljes jailbreak!
    Szerintem a 4.1 egyelőre jobb választás.

  53. @itanczos: Azt irta 3G-je van. 3G-re untethered a jailbreak, illetve oldbootrom-os 3Gs-re is.

  54. Akinek telefonra is kell, -mi másért beszélgetünk itt?- annak igenis fontos, hogy egy lefagyás, vagy lemerülés után is tudja használni a telóját pc nélkül.

  55. @gyerelufy: Igen, ez igaz! Akkor az új készülékesekre vonatkozik amit írtam!

  56. untethered=nem kell minden inditasnal redsn0w

  57. Egy uj keszulekesnek sem javasoltam a 4.2.1-et. Tisztaban vagyok vele kollega.

  58. 3g 4.1
    xp-n redsnow-al:
    4.2.1 custom,és simán felrakta rendszergazdaként futtatva!!!:DDDDDDDDDD

  59. mikor meglátták az iphone fejlesztők az unlock megoldást vajon rácsaptak a homlokukra, hogy ó ba**meg ????? 🙂

  60. Tehát csak a tisztánlátás végett: 4.0-s basebanddel rendelkező iPhone 3G-m van, de visszatettem rá a 3.1.3-at, mert az gyorsabb volt. A függetlenítés kell, tehát belemennék ebbe a verzióba. Mit kell tennem? Felteszem a gyári 4.2.1-et, majd adok neki redsn0w-val, és ott lesznek értelemszerű utasítások, hogy mikor mit kell betallóznom, hogy update-elje a basebandet 06.15.00-re?

  61. Sziasztok
    Saját készülékem gyári független 3GS régi Iboot amit 4.1 alatt limera1n JB. Tökéletesen mükszik. 4.2-nek nem látom értelmét, de azért kérdés számomra, hogy azt töri-e a limera1n?
    Valódi kérdésem (remélem nem off), hogy haveromnak az Iphonját kellene JB-jem, illetve függetlenítenem. 3GS nem független, új Ibootos, jelenleg 4.0 van rajta. Nagyon szeretné ha megcsinálnám neki, de nem akarok kacsakövet csinálni a telójából 🙂 ezért inkább megkérdezem, hogy 4.1-re van-e még valamiképpen mód vagy 4.2-re érdemesebb megvárni a frankó JB-et?

  62. valakinek ötlete az 54. komihoz?

  63. Hi
    “Kinek NEM ajánljuk?
    Azok számára semmiképp sem ajánljuk, akiknek:
    -lehetőségük van legális függetlenítésre;”

    Erre tényleg van mód valaki csinált már ilyet, nem tudjátok hogy mennyi most a tarifa erre az akcióra?

    Ha lehet nem dobnám kia pénzt de ahogy nézem a elmúlt időszakot a apple mindig egyre nehezebb feladat elé állítja a dev teamot és már egyszer azt hiszem be is jelentették hogy nem csinálnak semmit.

    na de a tarifa kérdés az érdekes.

    Üdv

  64. @DarkEvil: Ha alapbol unlockolt a telod, vard meg amig kiadjak az uj redsn0w-t, feleslegesen ne frissitsd a basebandet. Amennyiben eddig sem volt fuggetlen, kovesd az utasitasaimat.

  65. @tjuhi: http://szifon.com/2010/11/28/ios-4.2.1-es-a-recovery-loop/

    [a linket kicseréltük. ha egyszer leírtuk a cikkben is, hogy mi a megoldás a 1013-as hiba esetén, NE linkelj külső oldalt! aki pedig mégegyszer megkérdez egy ilyet, annak a hozzászólását törölni fogjuk, mert láthatóan nem olvasta el a cikket… -szerk.]

  66. roviden: nyisd meg a hosts fajlt jegyzettombbel es torold ki belole a sort ami ezt tartalmazza: gs.apple.com

    A host fajl helye: c-windows-system32-drivers-etc-hosts

  67. Sziasztok!
    Van egy 3G-m sima gyári 4.0-val, de függetlenítve. Agyfaszt kapok a 4.0 lassúságától, de mivel eddig nem lehetett ennél újabbat függetleníteni, még mindig azzal szívok.
    Tudnátok annyit segíteni, hogy most mi a teendőm? iTunes-ból befrissítek a legújabbra, majd ráéeresztem ezt?
    Nem igazán derült ki nekem a cikkből, sorry :/
    Pls help! Előre is köszi!
    (ha esetleg van más mód is, hogy 4.1-et vagy újabbat passzírozzak a telcsire úgy, hogy függetleníthető maradjon, pls osszátok meg velem! :))

  68. Custom logotól be sem kapcsol a telefonom.. 6os baseband van rajta, most hogy restoroljam? errorral eldob az egész.. mert ugye nem is létezik ilyen fw valójában… most dobjam a telefont kukába?

  69. @krunpli: NE frissitsd ha fuggetlen. Nemsokara kiadnak egy uj redsn0wt, es akkor megorizheted a basebandet. Meg szerencses helyzetben vagy, nem is kell sokat varnod.

  70. @Csabeeweb: Pontosan mi a gond? Meddig jut el?

  71. Sziasztok!!Segítséget szeretnék kérni mert nagyon kezdő vagyok még….
    Iphone 3GS 4.2.1 05.15.04 gyári független!
    JB-et szeretnék csak olyat amihez az ujraindításhoz nem kell sz.gép.
    Létezik már hozzá vagy a közeljövőbe lesz csak..?
    Nagyon szépen köszönöm válaszotokat!!

  72. @gyerelufy: Okéj, értem, kösz szépen 🙂

  73. @gyerelufy: feltenném a cfw 4.2.1et itunesal, elkezd tölteni végig megy, error a végén asszem 1013.. és recovery mód, hiába eresztem rá a redsnow-t akkor sem tudja megcsinálni a bb flashnél újraindul és ismét recovery mód van.

  74. @slomoguy: azért nincs választható ipad baseband a menüdben mert nem a 4.2.1 iphone CF firmwaret , hanem az ipad CF firmwaret választottad.

  75. @Csabeeweb: milyen telód van??

  76. Akkor most se a 4.1 se a 4.2.1 nem függetleníthető csak így? Én a 4.0 óta várok hogy legyen egy gyorsabb FW ami független de akkor észerübb az ujjabat customolni mint a 4.1 et.

  77. @breadman: 3G régi

  78. @netsipi: hogyan tudnék CF firmwaret választani? Az hol található, vagy honnan szerezhető be?

  79. @Csabeeweb: Custom logo nem megy newboot-os telókon! Csak a 3G-n és az oldboot-os 3GS-en.

  80. hali. 3g-m van 4.1es customfw-vel, fuggetlenitheto bb-vel. jol ertelmezem h nekem ezt kene csinalni?
    -uj pwnagetoolal cfw gyartasa 4.2.1el bb update nelkul, ehhez gondolom nem kell ipad fw sem (ugye tud ilyet az uj pt?)
    -dfuba teszem a telot (illetve pwnagetool magatol megcsinalja) es itunesbol shiftrestore a cfw-re

    ez igy mukodni fog, ti is igy csinalnatok?

  81. @hartakos: Pár hozzászólással előbb le lett írva!
    De csak akkor megy a T-nél, ha onnan való a teló is.

  82. @scarface: Mi a cél???

  83. Van értelme várni hogy hátha lesz megoldás a 4.2.1 re vagy valószínűleg ez a megoldás lesz csak?

  84. Nem custom logot tettem hanem Telenor logot és carrier fix-et azóta nem kapcsol be a 3G-m, és nem tudom mit tegyek, rec módba van, mert a fosos 6os baseband van rajta……. így ugye apple nem engedi viszarakni az 5öst…

    MAC-en tudok 4.2.1-es cfw-t csinálni amibe 6os baseband van?

  85. Esetleg ötlet a 74 hsz?

  86. Megcsináltam, működik!

    3GS-em van, RÉGI boot-os, gyári 4.1 volt rajta és T függő

    1. iTunes segítségével normál módon frissítettem 4.2.1-re
    2. redsn0w-ban kiválasztottam a letöltött gyári 4.2.1-es fw-t + install Cydia + update iPad BB
    3. redsn0w végigfutott (az iPad-es BB-t ő tölti le közben a telóra)
    4. Cydiából ultrasn0w 1.2-t felraktam, majd restart
    5. Carrier: Vodafone HU 🙂

  87. @Csabeeweb: Ha a carrierfix ölte meg, akkor elvileg T-pot-tal vissza tudod állítani.

    De a restore is működik, csak nem tudja a baseband-ot feltenni. Attól még az oprendszer frissül.

  88. Hello, valaki betudna nekem linkelni egy jó custum fw-t?
    mert multkor sikerült egy szart letölteni és azóta csak ipodként tudom használni a telot!!( iphone 3g, 4.1(8B117), 05.14.02, )

  89. Csak tudnám minek előtte feltenni a gyári 4.2.1-et???
    Amikor a custom-ba is azt rakod bele? :S

  90. Ha van lehetőségem legális függetlenítésre, az azt jelenti, hogy beviszem a T-hez és ők adott pénz ellenében függetlenítik? Ők hogy csinálják?
    Azt a programot nem lehetne megszerezni? Vagy ezt teljesen máshogy megy?

  91. Ja és restartnál nem kell a gépre dugni a telót, untethered JB 🙂 Új boot-osoknál viszont asszem csak tethered JB van. (?)

  92. @itanczos: lehet, hogy hülyeséget írok, de nekem úgy tűnt, hogy maga a redsn0w nagyon gyorsan végigfutott, ergo nem frissítette le az egészet újra 4.2.1 customra, “csak” az iPad BB-t töltötte le és azt rakta rá + JB és Cydia. De lehet, hogy nem így volt, viszont az tény, hogy kb. 10 másodperc volt az egész, egyedül a Flashing BB-nél állt 5 percet kb.

  93. Nekem akkor új boot-om van?szerintem….. 74HSZ

  94. @Sir Kassy: @Sir Kassy: Beviszed a telót, gyáriszám, vagy imei alapján elküldik az adatokat az apple-nek aki pár napon belül frissíti az infókat a rendszerükben. Egy itunes update-tel frissíti a telón a cuccokat és kész.
    (Bár a t-ben azt mondták, visszaküldik a kódokat…)

  95. Dominost 20K iert sutik ki T nel, azt megkereztem anno. Igaz a modjarol minden T pontban mast mondanak. Valahol igenyelni kell es majd eccer eglesz, mashol azt mondtak, hogy helybol unlockot megkerik ra, hazamenve itunes syncnel kilovi az apple.

    Vodaphonenal mi a helyzet? Valaki nem tudja? Delutan bemegyek megkerdezni, csak hatha elobb is lesz info 🙂

  96. Sziasztok,

    nekem a redsn0w folyton leáll, a telón már írja, hogy download jailbreaking data, a windows meg írja, hogy A redsn0w.exe hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézést kérünk 🙁

    Valakinek valami ötlete?

    Üdv,

  97. @pyrohun: Hm… Akkor viszont nem értem. Lehet, hogy már érezte ugyanazt rajta.

  98. A vodánál? Viccelsz? 😀 Szerintem fogalmuk sincs a mikéntjéről!!!

  99. Jah és azt is furának tartom, hogy 3g 4.1-esem van, majd mikor bettallózom redsn0w-ba a 4.1-et és kipipálom a következő ablakban az ipad basebandet, akkor honnan tudja, hogy az mi? Nem kérdez rá, hogy tallózzam be a már korábban letöltött iPad firmware-t 🙁

  100. az termeszetes, hogy a waiting for reboot uzinel, 5perce all? csak ujrainditott volna mar nem? varok, de mintha nem csinalna semmit… rendszergazdakent es winxp vel inditottam.

  101. hahó senkitől nem kapok segítséget?Fontos lenne számomra tudni és nem tudok kihez fordulni..köszönöm

  102. Nem lehet, hogy az ipad fw-t tallóztad be neki?

  103. nem, 4.2.1eset, kerdes meg, hogy lehet ilyenkor cancelezni?

  104. akkor nem tudom sajnos, nekem akkor állt, mikor tévedésből az ipad-re nyomtam

  105. Akármi van fent,rádugod a szifont,új redsnow-t inditod,betallózod a 4.2.1-es szoftvert,pipa a cydiára+iopad baseband+battery százalék,elinditod és kész.
    Csak figyelni kell hogy (xp-n legalábbis) rendszergazdaként futtasd,akkor is ha rendszergazda vagy alapból is….

  106. Hat most nyomtam egyet a cancelra, és ujra kezdtem, viszont kivettem a pipat a multi es szazalak mutato elol, es most megy…

  107. @itanczos: egy 4.2.1-es fw a cel ugy hogy fuggetlenites miatt se basszak ra.

  108. sziasztok! szerintem sokkal fontosabb lenne egy Custom 4.2.1 FW készítőt kiadni mint ezeket a béta sz@r függetlenítéseket. Még mindíg nincs rá program ? Macre se?

  109. Köszönöm.

  110. @alyr77:

    Én ha rendszergazdagént futtatom, akkor is leáll, csak akkor később 🙂
    Akkor is a 4.2.1-et tallózzam be neki, ha 4.1 van rajta, jól értem?

  111. A felsorolt használható baseband verziók gm-ben és bétákban voltak? Nem lehet ezekkel 4.2.1-es custom firmware-t építeni?

  112. @gyerelufy: Nem unlockolt, és ha nem költözök ki gyorsan USA-ba, akkor nem is fogom tudni használni, ezért létkérdés Nekem ez az update.

  113. @Csabeeweb: Szerintem tedd DFU módba, próbáld meg a restore-t gyári 4.2.1-re. a végén itunes hibát ad a baseband miatt, attól még a szoftwer rajt van. utána redsn0w, ami aktiválja majd a telódat. szerintem mégegyszer a baseband-et ne pipáld ki, mert az már rajta van!!! csak a cydiát válaszd.

  114. @meetas: olvasd el újra a cikket. ott van benne, hogy kompatibilitás kell, abban van? ha nem, akkor mi a teendő…?

    @arnyekcsaba: elolvastad a cikket? leírtuk benne, hogy nincs untethered jailbreak az új ibootra. nincs. pont.

  115. Sziasztok! lenne egy 3gs -em amin 4.1 05.14.02 van mit tegyek,hogy független legyen?elöre is köszönöm

  116. Vagy ez az egész helyett megoldható, hogy egy cfw-es 4.2.1-et dobjak rá ami BB update nélküli? Ha igen, ennek mi a módja?

  117. @breadman: Kipróbáltam amit mondtál, továbbra is rec módban van..

  118. Sziasztok!

    Szerintem ha még nem frissítettetek be véletlenül itunes alatt, használjatok Pwnage Tool-t, és amikor felkínálja az iPad basebandet, nyomjatok a NO-ra.

    Meg lehet tartani az 5.13 -as basebandet!!!

    3G-n működik.

  119. @Jadeye:

    Köszi, most már értem, azért nem megy a redsnow, mert 05.14-es a basebandem, viszont nekem nem Mac-em van, eddig sn0wbreezevel csináltam custom firmware-t, ha tehát windowsom van, akkor nem is tudom függetleníteni a telefonom?

    Üdv,

  120. Tehát iPhone 3G, FW 4.2.1, BB 5.13.04

  121. jadeeye: köszi a Jobs-os választ. Miért?

  122. 3gs untethered jailbreak+függetlenítés new iboot 4.1:

    1., Limera1n futtatás
    2., Cydia telepítése
    3., Redsn0w 0.9.65b5 futtatása 4.1 tallózással
    4., Csak a basebandet frissítsd cydia nem kell
    5., Ultrasn0w cydiából
    6., Restart

    Láss csodát nem kell gép az újraindításhoz!

    🙂 Sok sikert hozzá

  123. @DarkEvil: jelenleg nem, 3GS old boot esetén van már egy nemhivatalos bundle, de ahhoz utána még redsn0w-zni kell. 3G-re jelenleg elvileg az van, hogy mikor a pwnagetool felkínálja, hogy feltegye az iPades baseband-et, ott nemet kell nyomni, és akkor megmarad az aktuális. nem teszteltük, de @PetiG87 szerint megy így.

    @meetas: de. windowsra ott van az új redsn0w. leírtuk a cikkben is.

    @jarodfree: mert a GM és beta verziós basebandek sem függetleníthetőek. de a fent felsoroltak meg nem gm vagy beta verziósok, hanem mind kiadott firmware-hez tartozóak.

    @NeXtelGyuszi: valóban. de ki állított olyat, hogy 4.1 esetén tethered lenne? az alatt untethered, ahogy eddig is…

  124. @Jadeye: És ha ezzel az új pwnagetoolal megcsinálom a 4.2.1-es cfw-et, majd az “update to iPad BB” lépést kihagyom (nem pipálom ki), akkor elviekben egy BB update nélküli 4.2.1-et kéne, hogy kapjak. vagy rosszul látom a helyzetet?

  125. szevasztok, Iphone 4-esem 4.2.1 -es hibát dob miközben igyekszem a jailbreak-et futtatni. mi lehet az oka? már ezerszer csináltam korábban és nem találkoztam ilyennel.
    köszi

  126. @DarkEvil: jól látod, elvileg így kell lennie. mi ugyan még nem teszteltük, de a kollega szerint működik, tehát valószínűleg menni fog így.

    @filosz: mi az, hogy 4.2.1-es hiba? írd le pontosan, mit ír!

  127. @Sir Kassy: töb telefont vettem már a T nél gyárilag függetlenül, kifizeted a függetlenítés díját majd ök ebből generálnak egy recvest-et és kb 1 óra múlva vissza is igazolja nekik az Apple megkérheted az ügyfélszolgálatost hogy hívjon fel ha visszaigazolta az apple, utánna restore az itunesal és már független is semmi kód nincs és szoftver sem.

  128. @Jadeye: És mi a feltétele annak, hogy a cfw felmenjen az iPhone 3G-re? Az tudom, hogy egy már előre jailbreakelt iOS-nek kell, hogy rajta legyen, na de melyik? Egy jailbreakelt (redsn0w) 4.0 elvileg megfelelne? Csak, mert jelenleg – mint fentebb írtam – 3.1.3 van rajta (jailbreakme.com), de már előtte volt 4.0, így a 4.0 BB-jével.
    És aztán? saurik szervere host-ba, majd DFU és restore?

  129. @szorian: És olyan esetben is bejátszható ez, ha használtan vesz valaki T-Mobile függő iPhone-t? Tehát számla, stb. nincsenek meg. Ha igen, mennyi az annyi?

  130. @DarkEvil: mi? ilyen sosem kellett 3G-hez, csak 3GS esetén, még 4.0 alatt, de azt már rég megoldotta a devteam. 3G-nél sosem kellett ilyen.

    a legál függetlenítéshez kell a számla, és az eredeti tulajjal kell bemenni, elvégre az ő nevén van. ha nincs díjhátralék, csak akkor csinálják meg.

  131. @Jadeye:
    bocs rosszul írtam!
    4.2.1-est szeretném jailbreak-elni:
    waiting for reboot közben felugrik egy ablak: “redsn0w. exe működése leállt”, alatta: “a program helyes működése hiba miatt megszakadt”

  132. @filosz: olvasd el újra a cikket. le van írva…

    “Ha nincs Mac-ed, akkor pedig szedd le a frissített redsn0w 0.9.6b5 Windows-os (w98 vagy XP kompatibilitási módban kell futtatni!)”

    így csináltad?

  133. @Jadeye: Tehát egy sima jailbreakelt 4.0 megfelel a célnak? DFU, vagy hasonló kell? saurik szervere host-ba? vagy az sem szükséges?

  134. nem de máris így csinálom, köszi

  135. @DarkEvil: nem kell semmi. semmi. csak a custom fw, és DFU mód a biztonság kedvéért.

  136. @Jadeye: 4.1 jailbreakelve. 3GS old bootroom. erre fel tudom tenni redsnow-val csak a basebandet?? vagy inkább restore 4.2.1-re, utána redsnov és cydia+baseband. USA telefon nincs at&t kártya. Aktivál(hacktivál) a redsn0w ha jól tudom..

  137. @Jadeye: Akkor mindjárt nekilátok. Köszi 🙂

  138. Tud valaki segíteni? S.O.S. kellene!

  139. nekem sikerült megcsinálnom, és (egyelőre) működik minden, úgy, ahogy meg volt/van irva:

    3G, 4.1, 05.14.02 -> 06.15

    először a redsn0w-t csak simán inditottam (win7-en), be is fagyott “disk update”-nél, de szerencsére itt még szerintem csak előkésziti a dolgokat a telefonra, szóval egy xp kompatibilis, rendszergazdás újrainditás után ment minden rendesen:

    – redsn0w inditása: 4.1-es fw tallozása
    – iPad BB telepitése + háttérkép bepipálva
    – normálisan inditva a programot gyorsan végig szaladt a folyamatjelző csík
    – na, ez után kezd el telepítgetni a telefon, itt már gyakorlatilag le is lehetne húzni a gépről, de én nem nyúltam hozzá, hagy csinálja csak. külön zárójelben fel is hivja a figyelmet, mikor a baseband-et frissiti (don’t interrupt!)
    – ha ez is meg van, akkor már csak fel kell rakni az ultrasn0w-t aztán egy retboot és kész is.

    minden megmaradt amúgy a készüléken a telepitett alkalmazások közül és minden beállitás ugyanúgy a helyén van.

  140. @Jadeye:
    király vagy, sikerült, köszi

  141. Kellene egy custum ipsw!!! Tud valaki?

  142. Nekem is Custom ipsw kéne az új 6os basebanddal 3G-re
    Akinek van MAC-je az legyen oly kedves csinálja meg nekem!! Szerintem előbb utóbb sok embernek szüksége lesz rá.

  143. @For3l: ez kellene nekem is, de 3GS old boot van otthon. akkor a cydiát nem pipáltad, csak a basebend frissítést??

  144. @Jadeye:

    Köszi,

    nekem XP-n mindig leállt, barátom Win7esén tökéletesen ment!

    Köszi 🙂

  145. @breadman: szerintem először inkább restore 4.2.1-re, majd arra mehet ahogy írtad.

    @kreon 54: írtam emailt a hozzászólásodnál megadott mailcímre.

    @lestarl, @Csabeeweb: használjatok redns0w-t, az megcsinálja windows alatt is. úgy meg felesleges a custom.

  146. @Jadeye: nem szedi ki rec módból itunesal meg hogy tegyem fel a sima 4.2.1-et? eldobja hiba üzenettel..

  147. Azért én szeretném megjegyezni, hogy ez az egész elég gáz!
    Elolvastam a hozzászólásokat és szerintem nem mindenki vette komolyan, hogy a cikket tudni kell értelmezni! Lesz egy rakás elszúrt szifon…

    A nagyobb gáz az, hogy kiadnak valamit nagy dérrel durral beharangozva, hogy ez aztán mindent tud, még le is érettségizik helyetted, aztán kiderül hogy jó nagy kókányolás, és van 1 rakás ez meg az, ha felakarod tenni a szifonra!

    Miért nem lehet elismerni, hogy skacok egyre nehezebb a jb és unlock megoldása ezért várjatok még hátha lesz egy1 click megoldás is (vagy nem)!

    Mondom mindezt úgy, hogy közben én is szenvedek a 4.0.1 es csiga os-al!
    4.1 en töröm a fejem, de nem akarom elrontani a telóm!
    3GS régi boot os 4.0.1 , valaki belinkeli erre a legjöbb legegyszrübb lehetöséget 4.1 re, kell jb és unlock is!

  148. hali!

    szifonosok, írtam emailt ipad vásárlás ügyben, a nickemmel kezdődő emailről, fontos lenne a válasz, megkaptátok?

    köszönet!!

  149. a fenti cikket többször átolvastam, de egy kicsit összekavarodtam a sok hozzászólásban, így kérlek, hogy a saját konkrét esetemre válaszoljatok, mielőtt neki kezdenék a függetlenítéshez:

    Jelenlegi helyzet: 3GS, 4.1 gyári, 05.14.02 baseband, T-Mobilos, Windows-os környezet
    Szeretném függetleníteni (Telenor), a 4.2.1 nem lenne fontos, maradhat (ha lehet) a 4.1., ami inkább fontos az untethered jailbreak.

    Szóval, ha jól értem a RedSn0w-val tudok csinálni egy custom firmware-t a 4.1-ből az iPad 3.2.2 (06.15.00) firmware-ével, ami aztán az UltraSn0w-val függetleníthető?

    Ha nem jól értem, akkor jelenleg van megoldás a függetlenítésre untethered jb mellett?

  150. Honnan a manóból szerezzem be a custom 4.1-es firmware-t? Az Ipad-os 457megás cucc megvan persze…

  151. Az alapszitu ugyanaz, mint
    Whyt.great
    esetén, csak T-s.

  152. @whyt.great: redsn0w-val SOSEM tudtál custom firmware-t csinálni, most sincs ez másként. custom-öt a pwnagetool csinál.

    @slomoguy: csinálj pwnagetoollal.

  153. @hunwolf:
    Erre abszolút van megoldás!
    Probléma mentes!
    Nekem is ez megy Pannonnal 4.1-el. Van egy 3G-m is az is ok!

  154. Hi All! Végig olvastam az összes 157. hozzászólást,de nem merek belefogni a dolgokba,mert nem az enyém a telefon.

    Van nálam egy amerikából vásárolt 3GS 16gigás gyárilag at&t kártyás 4.1-es 05.14.02 Basebandos telefon. Tudok valamit kezdeni vele vagy még várnom kell a megoldásra. Bocsi az offért,de kb. már 2hónapja porosodik itt nálam a teló és várom a megoldást mint kisgyerek a karácsonyt….

  155. OK, munkatársam nem lesz 2 hétig aki MacBookkal rohangálna. Van itt olyan valaki akinek lehetősége van pwnagetoolsal legyártani cfw-t?

  156. @Jadeye: no, akkor talán értem: csinálnék én pwnagetoollal, de csak windows-om van. Ilyenkor mi a teendő? Állítsak meg valakit az utcán, akinek egy Mac van a hóna alatt? 🙂

  157. bocs, még nem használtam…azt hittem a redsn0w ugyan az mint pwnagetool csak Windowra…

    de a többi részét jól értettem? kell egy custome firmware 4.1 csinálni az iPad 3.2.2-vel?

  158. @itanczos: És ha frissítette magát a telefon, akkor onnantól kezdve mindig független marad, mindegy, hogy frissítem e a firmware-t, meg a baseband-et?

  159. No akkor hadd tisztázzak valamit:

    Alapeset: 3G, 4.0, függetlenített.
    Redsnow-al csinálok egy custom 4.2.1-et, NEM kérem az iPad basebandet, akkor most továbbra is függetleníthető marad a cucli?
    PetiG87, ez így lesz?
    Ha valahol hibázdik az elméletem, akkor:
    Redsnow-al csinálok egy custom 4.2.1-et, kérem az iPad basebandet, felrakom cydiabol az ultrasnow-t, és menni fog telenor-kártyával?
    Megismétlem: 3G, 4.0-val, függetlenítve.
    Előre is kösz 🙂

  160. Sziasztok!
    Kérdés. iPhone 3g 4.1-el és 05.12.01-es baseband. Ha jól veszem ki ez az iPades baseband update móka csak a 05.14-05.15 basebandekre vonatkozik. Tehát az enyémmel elméletielg csak updatelem 4.2.1-re megtartva a régi basebandet majd ultrasn0w és kész a jailbreak+unlock?

  161. Custom-ot tudok csinálni, csak nem tudom hova feltenni…

  162. nem értem, miért van ekkora szükség custom fw konkrét kreálására, amihez ugye pwngtool kell, amihez meg mac.
    igazából jelenleg 2 dologra van szükség, ha win-en dolgozunk: legújabb redsn0w, aktuális (jelenleg használatban lévő) fw ipsw-je – vagy esetleg a legújabb (4.2.1) fw ipsw-je, állítólag így is működik, bár ezt én még nem próbáltam.

    redsn0w-t elindít rendszergazdaként és win xp kompatibilis módban(nagyon fontos!!), ipsw-t kitallóz, ipad bb frissités-e kipipál és már csak hátra kell dőlni..

  163. @krunpli: megismétlem: a redsn0w NEM csinál custom firmware-t! (olyan meg, hogy cucli, nincs az iPhone esetén.)

  164. Ahogy látom, elég nagy a homály ezzel az egésszel. Két eset valószínű szvsz:

    1. részletesebb (akár screenshotokkal megtámogatott) folyamatleírásra lenne szükség, gondolva az összes variációra
    2. az ide posztolók 80%-a láma, s nem tud olvasni

    Nem tudom.

  165. @PetiG87: És mi a tapasztalat 3G-n az új 4.2.1-es szoft-al? Sebesség, homokórázás, ilyesmi?

  166. @Jadeye: ezt beneztem, thx

  167. csináltam mac-en custom fw-t.. belerakva az ipad basebandet de nem települ fel!

  168. iPAnDur írta:
    Sziasztok!

    Adott egy 3G gyári 4.1 el, erre a függetlenítésre várok hetek óta. A kockázatokat megértettem, annyi lenne a kérdésem, hogy szerintetek a jelenlegi 4.1 et lecseréljem e a 4.2.1 re, vagy hagyjam ezt fent, mert nem szeretnék gubancokat az iTunes os frissítéssel, vagy esetleg bármivel, hogy ne tudjam függetleníteni. Előre is köszi a választ!

    iPAnDur

    Tedd fel nyugodtan a 4.2.1-et kicsit gyorsabb mint a 4.1 akkor meg miért ne 🙂

  169. @tibor73: Nekem gyári 4.2.1-SW van, a legújabb BB-el, most sokkal gyorsabb lett a telefon. Összemérve egy 3.1.3-assal a sebesség, lehet, hogy kicsit jobb is! Ezért érdekel a T-s függetlenítés 😀

  170. @Csabeeweb: niiiice! bocs, remélem előbb-utóbb sikerül!
    No, itt a pont, mikor itthagyom e témát, annál ugyanis fontosabb a függő telóm működőképessége, mint hogy egy ilyen kétes kimenetelű fusival díszes nehezék váljék belőle…

    peace

  171. @tibor73: A telefonkönyvben a legérezhetőbb a gyorsulás. Jobb lett a Notes válaszideje is, és a Settings is fürgébb egy kicsit.

  172. @Sir Kassy: Igen! A “gyári” függetlenítéstől olyan lesz, mintha mindig is az lett volna! Vagyis utána már mindig az marad!

  173. Jó páran kérdezték hogy hacktivál-e. Válaszom igen, legalábbis a 3G-met hacktiválta. Angol Voda függőből így lett hun Telenor 🙂
    Köszi szifon a leírást és figyelmeztetést!

  174. @slomoguy: 21. hózzászólás belinkelve. ott képek is vannak. havalaki annyira láma forduljon olyanhoz aki megcsinálja neki. Haverok 90% hozzám hozza őket, ingyen bérmentve segítek nekik.

  175. 160.-ra valaki tudna válaszolni vagy segíteni?

  176. @szili01: hagyd 4.1-en, csak jailbreakeld az új redsn0w-val, és engedd neki, hogy frissítse a basebandet, aztán cydiából ultrasn0w, és kész.

  177. jadeye: ezért kérdeztem. Azonban ha léteznek ezek a firmware-ek, akkor az ipad baseband-hez hasonlóan azokat is rá lehetne nyomatni. Vagy csak magasabb baseband verziót fogad el az iOS?

  178. @Csabeeweb: és ha esetleg megpróbálnád újra az egészet onnan, hogy redsn0w-t elindítod (ugye, ahogy kell), aztán tallózás (4.2.1) stb. és a cydia mellé csak az ipad bb-t pipálod be?

    az első esetnél a cydia be volt pipálva? írtad, hogy felraktál vmi telenor fix-et. én, mikor csináltam, a cydia-t is bepipáltam és mintha “leresetelte” volna azt is, pl volt egy jópár update-a, amit megcsinált az első indítás után, meg ugye az ultrasn0w-t is újra kellett rakni.

  179. @jarodfree: (engedtessék meg nekem most egy kis: jajj…) a baseband mindig csak magasabb verziót fogad el. emiatt nem megy a downgrade. az iOS meg 4.2.1 óta csak azt fogadja el alapesetben, ami hivatalosan hozzá tartozik (custom fw ezt megoldja).

  180. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, összegezné nekem valaki a jailbrake lehetőségét? Adott egy öreg 3g t-mobile-os, függős 4.1el és szeretnék frissíteni 4.2.1.-re. Normál jbet szeretnék, függetlenítés nélkül. A teló több, mint 2 éves rég nincs garija. Csak legyen tetherd -ugye asszem ez az, amikor simán újra lehet indítani a telót?!-
    Köszönöm előre is, csak elvesztem az infók halmazában! 😀
    Jah és még egy kérdés a 4.1 valamiért nem kezeli a dockomat rendesen. Pl a dvd lejátszóm idockos és bár tölti a telót, de a könyvtárakat már nem látja, így zenét sem tudok hallgatni, illetve szintén dockolós fm transmitterem sem működik, ami a 3.1.3.-al tökéletesen futott!
    Még egyszer előre is köszönöm a segítséget!

  181. Jadeye: már megint hülyének lettem nézve, de már kezdem megszokni 🙂
    Ha 4.1 van fent, akkor miért ne lehetne a custom firmware: 4.2.1 iOS és mondjuk 05.13.04-as BB?

  182. Jadeye #154-re valami?

  183. @totopad: untethered az, amire gondolsz, a tethered épp az, hogy gépre kell dugni. 3G esetén nem kell gépre dugni 4.2.1 jailbreak után sem. nyugodtan frissítheted a gyári 4.2.1-re, majd redsn0w megcsinálja. CSAK a cydia legyen bepipálva, semmi más! hogy a dokkolóval ezután fog-e menni, azt passz.

  184. Hát erre várok majd 4 hete amióta vettem egy T függő 3g-t

    Aztán most, hogy kijött rájöttem, hogy jobban járok ha 10e ért (ex előfizetős) a T függetleníti egy életre.

  185. @totopad: Szerény tudásom szerint ha nem cél a függetlenítés akkor minden további nélkül tudod a 3G-t 4.2.1-el jb-ni. Nekem is 3G-m van és a 4.x fw-k közül ez fut a legjobban.

    A dokkos problémához nem értek, de a dvd-hez biztos találsz fw-frissítést, vagy legalábbis nézz körül.

  186. @Jadeye: Hogyan frissiti a basebandot?
    iPhone2,1_4.1_8B117_Restore szükséges az új redsn0whoz?

  187. @Godlike: Nem cél a függetlenítés és a későbbiekben sem lesz az. Simán iTunes-al frissítem? Vagy ehhez is kell costum fw, mint az előzőhöz?

  188. @jarodfree: bocs, nem szándékom senkit hülyének nézni, csak millió a kérdés minden felől… :/

    igen, lehet 4.2.1-re úgy frissíteni, hogy megmarad a 05.13-as, függetleníthető BB, ez 3G esetén jelenleg is egyszerű: amikor kérdezi a pwnagetool, hogy felrakja-e az iPad baseband-et, arra kell nyomni, hogy NE.

    3GS esetén megint csak régi iboot alatt van untethered jailbreak, új boot alatt ez is tethered, és egy külön bundle kell hozzá, illetve a devteam azt írta, hogy utána még a tényleges jailbreakhez redns0w is kell a végén, így elég kavarós a dolog:
    “Update #3: For those Mac users with an old-bootrom 3GS who really know what they’re doing, here’s a minimal 3GS 4.2.1 bundle that will get you to 4.2.1 without updating your baseband. Be sure to uncheck “Activate the iPhone” using Expert mode. To actually jailbreak after you’ve restored with the help of that bundle, please use redsn0w. If you don’t know how to drop a bundle into PwnageTool.app, please hold off on 4.2.1 until it’s untethered for everyone.”

    remélem, így érthetőbb.

  189. valaki tudna adni egy linket hogy 4.2 hogyan lehet jailbreak elni? Csak Tetheresen lehet?

  190. ON:3G(S)
    4.1 5.14.02felett bb frissítés kell.Nem kell IOS frissités.
    4.21 5.15.04 kell bb frissítés.Nem kell ios frissités.
    4.0.2ig levo telefonokon nem kell BB frissités.Max costum IOS 4.1 vagy 4.1.2 attol fugg old/new bootrom os.
    Iphone 4
    4.0.2 01.59.00 nel nem kell bb frissités.IOS frissítés costum.
    e fölött függetlenítés egyenlőre nincs!

  191. Jah és majd elfelejetettem winxpm van!

  192. @boss1337: nem én nézem a központi emailt. admin fog neked írni, amint lesz ideje, de most mindenki az új függetlenítéssel bombáz minket. türelmedet kérjük.

    @szili01: de hát le van írva a cikkben… be kell pipálni, hogy install iPad baseband, és megcsinálja… betallózni meg azt kell, ami a készüléken van, esetedben a 4.1-et.

    @totopad: 190-es hsz, leírtam. 😉

    @peetboy84: legalább olvasd már el a cikket… le van írva.

  193. @totopad: Persze megy simán először ne felejsd el frissíteni az itunes-t, aztán mehet is a frissítés. A redsnow-t meg windows alatt rendszergazdaként és xp vagy win98 kompat. módban futtasd, feltéve hogy új windowst használsz…

  194. @totopad: ja nem kell custom fw 🙂

  195. miért nem olvassátok el rendesen, hogy baseband-et csak annak kell frissitenie ipad-osra akinek 05.14 vagy 05.15 mert azt nem lehet unlock-olni. erre kell a custom fw amit a pw csinál meg. costum-ot meg csak iphone 4.1 fw vel csinált majd megtalálta a letöltött ipad 3.2.2 ipsw és utánna ezt tallozob be shift restore-ral. a többieknek a legujjabb redsn0w megoldja mivel régi a BB.

  196. @sokan a 21-es hozzászólásban van a link, nekem úgy működött minden.
    Nekem az egész kb. 25 percig tartott, a teló 3gs old bootrom at&t
    (már vagy egy hónapja ipod módban volt, mert a 4.1-es frissítésnél update-lte a BB-t 05.14.02-re, gondolom nem én voltam az egyetlen láma)

    Leírom, hátha segít.

    Tehát:
    • a redsn0w nem csinál cfw-t alapból „csak” JB-kel
    • ez az egész varázslat a függetlenítés miatt van, tehát
    • csak akkor érdemes redsn0w-val varázsolni, ha különben nem tudsz függetleníteni
    o (pl. 05.14.02-n vagy, ami nem függetleníthető)
    • a 3g és 3gs old bootrom-ot fullban támogat
    o (az, hogy régi vagy új bootromos a teló, annak az eldöntése nagyon jól le van írva a redsn0w-ban)
    • az iphone 4-esek és a 3gs új bootromosok még úgy jártak, oda nincs tökéletes megoldás.

    Praktikusan — windows XP-re:

    0. (Legalább a cikket olvasd el lsz.)
    1. Letöltöd a redsn0w-t (b5-ös verzió), update-led az itunes-t.
    2. Az egész úgy indul, hogy valamilyen gyári FW-t kell feltenni a gépre (4.1-es vagy 4.2.1-et) (ez egyszerű, letöltöd és shift+restore), jobb, ha letöltöd, mert a redsn0w kérni fogja.
    o Ha felment, akkor már nincs visszaút, mert update-lte a BB-t egy olyan állapotra, ami nem függetleníthető! Innen csak előre!
    3. Most kell a redsn0w, ami nem csinál custom fw-t hanem patcheli a telefont.
    o Wizard rendszerű, előre és vissza is tudsz benne lépkedni, a kritikusabb akciók előtt 12-szer visszakérdez, minimális angoltudással minden érthető.
    4. Az indítás után betallózod azt az ipsw-t, amit felraktál, majd
    5. Ha függetleníteni szeretnél, akkor a checkboxok közül az elsőt és a harmadikat bepipálod :-),
    6. Kiválasztod, hogy új, vagy régi ibootos a teló,
    7. dfü-be teszed (segít) és kivárod a végét. Nem kell hozzá ipad-es IPSW-t letölteni, ezt megteszi ő.
    o (Nem a komplett 437 MB-os IPSW-t, hanem csak a BB-t tölti le, tehát nem kell 3 napi hideg élelem.)
    8. Ekkor van egy JB-kelt telód, aminek olyan BB-je van, ami az ultrasn0w-val függetleníthető
    9. ehhez a Cydiát elindítod (frissítesz és újrabootolsz néhányat), megkeresed az ultrasn0wt (v1.2 kell legyen), installálod és van egy TELEFONOD.

  197. Nah köszönöm a segítséget, megpróbálom. De nem értem, miért lesz ez egyre bonyolultabb! 😀

  198. rendben, köszönöm a választ!:)

  199. @szorian: izé…. ez nem így van. custom fw azoknak kell majd, akiknek már 06.15.00-s a baseband a készülékükön, és bármi oknál fogva restore-t kell nyomni, hiszen 4.2.1 óta, pláne az új baseband miatt nem fog menni másképp a restore, mert utána nem tölt be a rendszer sehogy (ezt írtam le a 4.2.1 és a recovery loop-os cikkben).

    illetve azért ragaszkodnak páran a pwnagetoolhoz, mert azok tudnak így frissíteni 4.2.1-re, akiknek jelenleg is 05.13, vagy korábbi a baseband a készülékükben, ami ugye jelenleg is függetleníthető. így nekik nem vész el az esetleg még meglévő garancia sem.

  200. 3GS gyári 4.1 newboot, minden képpen függetleníteni kell!
    Ha rárakom a JB-t az új BB-t és az ultrasn0wt akkor mindenképpen
    tethered lesz? Még akkor is, ha 4.1 van rajta?

  201. @Baluka71: 4.1 esetén rendes jailbreak van, ott untethered. csak 4.2.1 alatt van tethered egyelőre.

  202. @Jadeye:

    Sikerült feltenni a rendszert, a Cydia fent vigyorog,de nem függetlenített az A & At kártyág még mindig keresi,ha a vodás kártyámat berakom azt se érzékeli.:(
    Most,hogy a Cydia fent,de nem tudom használni valahogy tudom függetleníteni a telót?

  203. Csabeehoz hasonlóan jártam: restore loop, pedig 3G-n vagyok.
    Frissítés 4.2.1-re ok, redsn0w 6.15 ok, ultrasnow ok, 3G független.
    EDDIG OK.
    Azonban a szifon sourceból volt eszem felpakolni a Vodafone bundle-t, a 4.1-hez, azóta tégla. SEMMI nem működik, pedig asszem mindent végigpróbáltam (win7).
    Az egészben a legszebb, hogy T-s cserefon, nagyot néznek majd a szervízben, ha én teszem majd a hülyét, ők meg majd restore-olni akarják :))

  204. @johnnyjungle: teszem hozzá, hogy hiába próbálok felrakni pl. egy custom 4.1-et, mert 1014 vagy1013 lesz a vége.

  205. @Jadeye: Köszönöm!

    Akkor a 4.1-en az unlock sem probléma az sem tethered?
    (3GS newboot)

  206. Valaki aki vett vodás iPhone 4-et,az megírná hogy milyen szoftver volt a készüléken?

  207. @szili01: az ultrasn0w-t kéne feltenni cydiából, és kész.

    @Baluka71: olyan nincs, hogy tethered unlock. az unlock a baseband verzió függvénye.

    @P.G.: természetesen 4.2.1, mert csak abban van magyar vodafone carrier bundle, másképp ugyanis nem is mennének a beállítások vodán.

  208. 3G, most csináltam végig a pwnage-custom-4.2.1-restore procedúrát.
    Ultrasnow megvolt, voda kártya elfogadva, majd
    az itunes felajánlja hogy frissítsem a carrier-t. Engedhetem neki?

  209. @Jadeye: Nagyon hálás vagyok!

  210. Sziasztok!
    3G-m van.
    A baseband 05.13.04-es.
    És ATnT függő volt.
    Most 4.0.1 va rajta függetlenítve.
    De nagyon lassú.
    Leírná nekem valaki hogyan csináljam mert ez magas.
    Köszike

  211. @Jadeye: de a hogy csináljamba nem erről irsz hanem hogy pw-vel kell megcsinálni a cfw-t amit majd felteszel hogy benne legyen az ipad BB-je. egyébként pedig a PW 3GS esetén csak a 4.1-et fogadja el a 4.2.1 re azt mondja hibás FW.
    Ezek alapján nem értem akkor minek kellene a pw ha a redsn0w megcsiál mindent mindegy hogy jelenleg milzen IOS van fent hiszen felteszed a legfrissebbet a BB mindenképpen frissül. az meg hogy utánna csak PW vel CFW tud feltenni más kérdés de én igy értelmeztem.

  212. @Jadeye:
    Akkor ha jól gondolom wifi kapcsolatra lenne szükségem vagy hogy tudnék netet csiholni rá?- csak wifivel gondolom….

  213. Sziasztok! Addig bénáztam az egy éve fiókban heverő vadi új, új boot-os 3GS-emmel, hogy összehoztam egy 4.1, untethered! független cuccot :)))). Redsn0w után nem bootolt a 4.2 (szerintem csak azért mert elfelejtettem, hogy tethered). Közben a modem firmware-t sikeresen feltoltam 06.15.00 -ra (iPad firmware) ezért downgrade-eltem 4.1-re saurik signature-val (host file átítás), ami 1015 error dobott, de ennek ellenére mégis tudtam Limera1n-an jailbreakelni, majd az ultrasn0w 1.2 függetlenített. S most láss csodát untethered és független a cucc. Lehet, hogy csak a spanyol viaszt találtam fel, de azért gondoltam megosztom veletek :))))

  214. @Jadeye: Szerinted engedhetem az itunes-nak, hogy carrier frissítést csináljon? Köszi

  215. Én egyetlen dolgot nem értek jelenleg: írtátok tegnap, hogy a 4.1.2 nem bootol be, ha más baseband-verzió van fent, mint amit ő maga beállítana – ez viszont azt jelenti, hogy ezzel a 06.15.00-assal sem menne elvileg, márpedig sokan írjátok, hogy működik. Akkor most mit is kell tennem, hogy ne ragadjon örökké recovery-ben a telefonom? 🙂
    3G t-függő 4.0-val adott, feltaszajtok rá egy friss 4.1.2-t, amivel ugye nem fog hálózatot találni, mert telenor-kártya van benne. Ezek után ráeresztem a redsnow-t, bepipálom, hogy rakja fel az ipad bb-t, majd cydiabol ultrasnow, és készen is vagyok?
    Olvastam, hogy volt, aki kihagyta az ipad bb felrakását, ebben az esetben nem egy “törhetetlen” bb kerül fel, amit az ultrasnow nem tud megfektetni?
    Három éve vidáman töröm-függetlenítem a telefonokat, de most úgy érzem magam, mint egy nyomorult idióta. 😀

  216. @szili01: igen, wifi. vagy cydia autoinstall. de inkább wifi, az egyszerűbb.

    @tibor73: igen

    @krunpli: olvasd el a cikket újra. a custom firmware vagy a redsn0w használata mellett elfogadja a más verziós basebandet, csak jailbreak nélkül nem.

  217. Sziasztok!

    Szerintem én most csináltam a telefonomból papírnehezéket.
    Adott 3g 4.1 es gyári fw-vel.
    Ráraktam a 4.1 a 06.15.00 BB-vel, Pwnage tools-al.
    Függetlenítettem ultrasn0w al, ahogy leírták a leírásban, de ezekután se ismerte fel a simet.
    Ekkor tettem meg azt a lépést, amit nem kellett volna, hogy megpróbáltam visszatenni a régebbi FW, akkor hibával kilépett, azóta abban a hibában van, hogy recovery mode, de semmit sem enged rátenni.
    Se gyári, se custom fw-t.
    Valami ötlet esetleg?

  218. két frissítést tettünk hozzá a cikkhez, mert több olyan komment is született, hogy valaki feltette a 4.1-hez való carrier fixet 4.2.1-re, és megadta magát a telefon. a 4.1-es carrier fix, ahogyan a neve is mondja, 4.1-re van. fentebb (frissítés #1) megtalálhatjátok, hogy mi a teendő, ha mégis feltettétek bármi oknál fogva…

    a másik frissítés a 3GS és a custom 4.2.1 viszonyáról szólna. leginkább azoknak lehet hasznos, akiknek jelenleg is függetleníthető baseband van a készüléken (05.13 vagy korábbi), és frissítenének a baseband megtartásával a 4.2.1-re.

  219. @Francis_Begbie: két opciód van:
    1. lődd ki recovery-ből. 4.1 vagy korábbi fw alatt nem foglalkozik a baseband verziójával. majd jailbreak, ultrasn0w.
    2. custom 4.2.1-el restore, majd ultrasn0w, és elvileg kész

  220. @Jadeye: Megoldás: állítsd vissza kézzel a korábbi CommCenter-t, amit a telepítő script átnevezett CommCenter.old-ra, és kész.
    A CommCenter helye: /System/Library/PrivateFrameworks/CoreTelephony.framework/Support/

    Ha már belekezdtél az egészbe, akkor ez a kis hibajavítás már igazán nem okozhat problémát. Ha sehogy nem boldogulnál, restore egy custom 4.2.1-el, és kész.

    tpot így recovery-ben nem látja a készüléket, illetve nem jön ki recoveriből a 4.2.1-el sem, hiába raktam bele még az ipad basebandot is a cfw-be..

  221. @Csabeeweb: ha custom 4.2.1-et használsz, mennie kell, mert az nem fog foglalkozni a basebanddel betöltéskor.

  222. felfogtam a cikkben leirtakat, hala istennek engem nem erint ez a BB mizeria, de hadd kerdezzek valamit: hogyha 4.1.2-n vagyok es 05.15.04-es BB-vel, akkor lehetseges 06.15.00-as BBre upgradeles nelkul unlockolnom?

  223. @Jadeye: Értem, köszi. Akkor tehát frissíthetem itunes-ról a 4.2.1.-re, és megtörhetem utána az új redsnow-al (+ultrasnow), van esély rá, hogy nem lesz para? 🙂
    Előre is köszi a fáradhatatlan és türelmes válaszolgatásért, hősi érdemrendre kéne téged felterjeszteni 😀

  224. @Jadeye: a 2. lehetőséget próbáltam, az elsőt meg nem tudom hogy “lőjem ki recovery”-ből.
    Az istenért sem akar történni valami.
    Már próbáltam gyári fw-vel, custom fw-vel, mind 4.1 és 4.2.1 esetén, de semmi.
    Tanácstalan vagyok..

  225. @bukko: 4.1.2 nincs, de gondolom, csak elírás. az említett 05.15-ös baseband nem függetleníthető. tehát nem lehet. mindenképp frissítened kell 06.15-re, ha függetleníteni is akarsz.

    @krunpli: ha 4.0 van rajta, annak pont még függetleníthető a basebandje, amit mindenképp meg kellene tartani. ehhez használj custom fw-t, amiben nemet válaszolsz, mikor a pwnagetool kérdezi, hogy bele tegye-e az iPad basebandjét, így megmarad a 05.13-as verzió, ami függetleníthető.

  226. sziasztok iphone 4 4.1 em van fel akarom rakni a 4.2.1 et amcsiban vettem szifonom de elveszett az at t kártyám ha ferakom akkor tudom aktiválinu phone book sim carddal? és ha igen van rá vmi jailbreak?

  227. @Jadeye: Köszi az update-t! Egy Mac -es koléga gyártan egy 4.2.1-es custom fw-t a 3GS old bootos windowsos csoróknak… ?

  228. @nemeth.balint20: nem tudod aktiválni, a phonebooksim módszert bezárta az apple. jailbreak csak tethered van. inkább ne frissítsd.

  229. @Jadeye: pedig hidd el hogy nem megy!

  230. @Jadeye: kiraly, kosz a valaszt, 4.2.1-et akartam irni! 😉

  231. Tuti unjátok már, de szeretném letisztázni mire nekikezdek.
    Van egy régi iboot-os 3gs, ami be lett frissítve a 4.1-re. Így ugrott a függetlenítés, de akkoriban a jb miatt visszatettem neki a 4.0-t és a mai napig így van, hogy 4.1 bb és 4.0 ios van fent. Tehát hogyan függetleníthetném akkor? Melyik fw-t tallózzam be a redsn0wba(csak windows van kéznél)? A 4.0-t próbáltam mert az van fent jelenleg is, de azt nem fogadta el. Végül is csak ennyi a kérdésem, hogy melyik fw-t tallózzam be?

  232. @Csabeeweb: én elhiszem. de szerintem nálad van a hiba, mert a devteam leírása szerint bizony mennie kell.

  233. @Jadeye: Vágási, akkor csak tisztázásképp, hogy tuti ne kúrjam el: leszedem a 4.1.2-t, és még mielőtt felraknám a telefonra, ráeresztem a pwnagetoolt, készítek custom fw-t (ami gondolom ezáltal kiszedi belőle a bb-frissítést), majd pedig simán shift-restore, majd utána cydiából ultrasnow.
    Amennyiben így van, jövök egy sörrel.

  234. @hepike: frissíted gyári 4.2.1-re, majd a redsn0wban bepipálod az iPad basebandet, megvárod, míg végigmegy, majd ultrasn0w.

    @krunpli: igen, csak mikor a pwnagetool kérdezi, hogy akarod-e az iPad basebandet, akkor ne akard, és akkor úgy jó lesz.

  235. MEGOLDÁS!
    iphone recovery módban van 4.2.1 volt rajta, tegyél fel rá egy 4.0CFW-t ez után szintén itunes 1015ös hiba üzit kiír, és recovery-ben marad a telefon, de a tinyumbrellával kitudod lőni a rec módból és utána bekapcsol.

  236. @Jadeye:

    de nem függetleníteni szeretnék , hanem van egy vadonat új Iphon 4 em (amin 4.2 van) és azt szeretném jailbreakelni
    ebben tudna valaki segíteni, vagy egy linket adni ahol le van írva hogy hogyan kell, esetleg tapasztalatok….
    kérlek segítsetek , nagyon fontos lenne…!

  237. @Jadeye:

    Köszönöm szépen a sok segítséget:) az amcsi kártya kuka és már vilog is a Vodafone logó:) big thanks:)

  238. @peetboy84: le van írva. jelenleg CSAK tethered jailbreak van i4-re. helyetted nem tudom elolvasni a cikket.

  239. @szili01: a kártyát mindenképp tartsd meg, aktiváláshoz kellhet, nehogy kidobd.

  240. Tud valaki nekem segíteni 4.1 05.14.02 ulockolni kell! bp 14ker közelében lenne jó, a fáradságot honorálom! köszi

  241. Próbáltam én is kilőni recovery mode-ból tiny umbrella-val, de semmi, csak visszamegy ugyanúgy.
    Viszont a 4.2.1 custom fw a preparing…résznél már kilép hibával itunesban.

  242. Sziasztok!
    Akkor ha frissitek 4.2.1-re akkor utána már nem lehet visszatenni 3.1.3-at mert az a gond hogy pont 05.14.02 Baseband-em van..

  243. @Jadeye: 😀 ez lol

    am jadeye a telenor fixxel kapcsolatban azokat az adatokat hol lehet megadni manuálisan? köszi

  244. @NeXtelGyuszi:

    Mivel nagyon kusza már a történet, és nem kaptam egyértelmű választ a korábbi kérdéseimre, így neki estem a 126. komment szerint, és teljes siker!! Eredmény egy függetlenített 3GS 4.1 untethered jb-vel!

    Köszi NeXtelGyuszi!!

    Iphone 3GS, 4.1, korábban 05.14.02 baseband, T-Mobile-ról Telenorra függetlenítve és untethered jailbreak!

  245. @Jadeye:

    bemásolnád az első mondatát mert és akkor megkeresem ctrl+f el mert szerintem nem ugyan arra gondolunk…

  246. @Francis_Begbie: de műköüdnie kell 4.0át tedd vissza rá és úgy legújabb tynivel kitudod ütni!

  247. @Jadeye:
    Ok ok csak jelképesen kuka=doboza:D

  248. @Csabeeweb: Most a 4.1 et próbáltam ki, de 1015 ös hibával szinte a legvégén meghal.
    Próbáljam meg 4.0 val restoreolni?

  249. @Csabeeweb: Ja és a legszebb hogy miután felraktam a 4.2.1 a 06.15.00 BB-vel, akkor még a telefonban is láttam hogy ez van fennt, most meg Tinyumbrella azt írta ki hogy 05.14.02 BB van rajta, 4.1 fw vel.

  250. @Francis_Begbie: nem kell újabb restore, most kell kiugrasztani, a 1015 nem vészes hiba, abból lehet kiszedni.
    de a baseband az érdekes. és a settings / general / about alatt a modemverziónál mi szerepel? mert az a lényeg.

  251. Csinálnám a redsn0wt…
    XP alatt.
    Telefonra kiírva: Downoading Jailbreak data…
    Windowsana kiírva a redsn0w.exe hibát észlet ezért leállt…
    Kb. 2 vonás haladt előre, amikor lerohadt, talán az új basebandot rárakta előtte.
    Most mit csinájak?

  252. @Francis_Begbie: Ha 1015-öst ír ki az már jó!
    ha kiírta akkor újraindul és recb evan tinyumbrella-4.21.01 val kilövöd és redsnow redsn0w_win_0.9.5b5-5 el jb-eled!

  253. @Jadeye: Na ez az, mert most nem tudom megnézni, mert csak recovery mode-ban van.Abszolút semmit sem tudok csinálni, ez a bajom.

  254. @Baluka71: helyetted nem tudja senki sem elolvasni a cikket: “szedd le a frissített redsn0w 0.9.6b5 Windows-os (w98 vagy XP kompatibilitási módban kell futtatni!)”

    @Francis_Begbie: tinyumbrella – exit recovery gomb, és kész

  255. @Jadeye: XP alatt is???

  256. @Jadeye:
    Szerinted érdemes várni 3Gs 05.14.02 Baseband függetlenítésre,vagy szinte már 100 százalékra reménytelen?

  257. @Baluka71: xp alatt w98-at próbálj.

    @P.G.: semmi sem 100%, de ha láttak volna reményt arra, akkor nem csinálnák ezt, amit most. szerintem 90% felett van, hogy nem lesz 05.14-re külön.

  258. @Jadeye: az megvan, de ugyanaz, visszamegy recoverybe reboot után.
    Most próbáljam meg a redsnowt ?

  259. bocs h ide írok ,de gyári független iphone 4 em van (telenor), a facetime eddig működött most meg nem akarja aktiválni ! restor után sem jó ! vki vmit ??

  260. @Jadeye: OK, de most mi?
    Kapcsoljam ki a szifont? És kezdjem újra?

  261. @Jadeye:
    Köszönom a választ,azt hiszem így nyugodtabban frissíthetek gyári 4.2.1-re,nem bukok vele semmit.Ez az új függetlenítési módszer nekem egy kicsit meredek…

  262. Elindult a telefon ugyanúgy ahogy volt, 5 évet öregedtem…
    Ez nagyon para…

  263. @Jadeye: de melyik pwng-vel kell csinálni mert a legujabb nem fogadja el a 4.2.1 es 3GS ipsw-t

  264. Custom 4.2.1 3G -re hol található? Béna vagyok, és nem találom.
    köszönöm 🙂

  265. @Csabeeweb: csúcs, redsn0w már replacing kernel-nél tart, a sétáló ananásszal.remélem ez már végigmegy.

  266. Sziasztok.Összezavart a sok bejegyzés.Valaki segitsen.:D
    3g-m van 4.0 os jailbreakelve függetlenitve.BB:05.13.04
    Szükséges nekem az ipad-es bb is kipipálni vagy csak lefrissitek itunesban utánna redsnow és ultrasnow?

  267. Azért annyit megjegyeznék, hogy akinek 3g vagy 3gs-e van és Tmobile függő, és lejárt a hűségnyilatkozata, az inkább menjen be egy Tpontba és szánjon rá 10 vagy 20 ezret a hivatalos függetlenítésre!

    Többet nem lesz vele macera!

    Jobban jártok!

  268. @Csabeeweb: ugyanúgy visszadobra recovery mode-ba miközben csinálta a redsn0w a dolgát.
    Megpróbálom 4.1 el redsn0w al.

  269. hát nem tudom én egy barátomnak csinálnék custom fw-t de nem fogadja el a 4.2.1 es verziót pedig most letőltöttem megint csak 4.1-et hajlandó beolvasni más is tapasztalt ilyet aki MAC-en probálná megcsinálni a CFW?

  270. 3G telefon,4.1es sw van rajta es jailbreakelt (elozo tulaj altal).
    T-fuggo a cucc,unlockolni kellene.

    A technikai resze valszeg menni fog,az sem problema,ha 1-2 honapig nem lehet ra gyari szoftvert rakni,hiszen nincs T-s kartya a kozelben.

    Egy dolog van,amitol kicsit tartok,ami miatt nem mertem belekezdeni :

    Arra van esely,hogy az Apple megvaltoztatja a baseband szamozasi politkajat,vagy mas olyan egyeb mod,amivel veglegesen lehetlenne valik a gyari szoftver feltoltese a 6.x-re frissitett telokon?

    Azert lenne ez fontos,mert par honap,ev mulva,ha szeretnem lecserelni a telot,nem igazan tudnam ugy eladni,hogy nem lehet gyari allapotba visszavagni.

  271. Van valakinek jailbreakelt ipod touch 4g. 64 gig eladó Pesten?
    Ha igen akkor megvásárolnám azonnal.
    Irj a [email protected] -ra. vagy hivj a 70/469-8322-es számon.
    Köszi.

  272. @Ateszpapa: 10 ezret még talán rászánnék, de 20-at már sokallom egy fél perces műveletért. Nekem kártyás T-s régi bootos 3GS van, 4 hónapja már nem garis és nincs hűség. Van valami mód az olcsóbb hw-es függetlenítésre?

  273. @slomoguy:
    bocs, 4.2.1 akart lenni:/
    szerintem hagyd a 4.1-et, mert a dev-team is írta hogy a 4.2.1-et ajánlják, én is azt raktam, nálam gyorsabb 3g 16gb-n, semmit nem vesztesz vele, és a készüléket ígyis-úgyis restore-olni kell

  274. Nem értem,redsn0w_mac_0.9.6b5- ezzel csinálom, és a replacing kernel résznél megáll, és visszadob recoverybe.
    Kivagyok..

  275. @NeXtelGyuszi: Ez a folyamat igy megy a régi bootos 3GS – nél is?

  276. mindent megcsináltam a leírtak szerint, sikerült is felrakta a 4.2.1 szoftvert illetve függetlenített is, müködik minden, azonban a telefonom körülbelül fél nap alatt 100 ról 0%-ra lemerül (pedig nem csináltam vele sokmindent, 2hívás meg 1 sms kb. ) valakinek van valami ötlete hogy miért lehet ez?

  277. @Francis_Begbie: Én is ugyanezzel küzdök ( 3g, ipad baseband, recovery állandóan..) custum firmwaréval mit csinál? azt én sehol nem lelek…
    Valaki igazán felrakhatná valahova: “iphone 3g 4.2.1. custom firmware” kéne

  278. @kenyvice: én csináltam custom fw.t de azt kb el se kezdi telepíteni.
    Egyszer felment, de akkor meg nem ismerte fel a sim kártyát.
    Akkor gondoltam arra hogy visszateszek egy másikat, de semmi.
    És azt nem értem hogy ha az about menuben láttam hogy 06.15.00 BB volt a telefonon, akkor most hogy lehet 05.14.02.
    Szóval nem értek már semmit, csak próbálok megoldást találni.

  279. @Francis_Begbie: Most próbáltam egy 4.1 gyárit, itunes ugye hibát dob, aztán rádobtam egy redsnow, az végigment most elöször, de restart után megint recovery( régi itunes logo lett), próbálom kiugrasztani tinyumbrellával, de csak az annyit csinál hogy újraindítja.

  280. @pyrohun:
    És minden működik rajta?Én is ugyanígy csináltam, de eltűnt a számológép(az nem is annyira baj) a nagyobb, hogy semmit nem csinál vele iTunes.Se zenét, se képet, se appot nem tudok rátölteni. :S:S

  281. @atisat:

    Ha előfizuval vetted, akkor 10 ezer, ha dominóval-ahogy értettem, akkor 20.
    Szerintem akkor inkább tegyél félre, de legalább többet nem lesz baj a függetlenítéssel.

    Szerintem az a 3gs megér annyit, hogy később ha eladod mondhatod, hogy gyári független!

    Tudom sok 20 ezer, de utána az iTunes is függetlenként kezeli.

    Én a helyedben ezt tenném, mert ha most felrakod az iPad BB-ét többet ártasz mint használsz neki.
    Szerintem 🙂

  282. @kenyvice: a gyárikkal már én is játszottam, 4.0,.4.1,4.2.1, de semmi.

  283. @Ateszpapa:

    Nahh, el is írtam, előfizuval vetted, akkor 10 ezer.
    Ha később eladod, mondhatod, hogy gyári független!
    Szerintem ez megéri, és inkább kapard össze azt a pénzt érte.
    Jobban jársz, hidd el!

  284. @dozsi: restore/backup utan csinal ilyet..

  285. Sziasztok! Köszönöm a segítséget, sikerült a JB, minden ok. Szerintem elsőre gyorsabb a 4.1-nél 3g-n. Viszont felmerült egy ezidáig ismeretlen probléma. Leszedtem mindent cydiából, iinstallous-t, appsyncet, az újat. Működik is, felmegy rá a tört app, de, iTunes-ból akartam installálni, a korábban az installousból letöltött programokat letörölte, megpróbáltam iTunes-ból visszarakni a régieket, de ott meg eljutott odáig, hogy determining apps és utánna egyből finishing. Mi lehet a gáz?

  286. @Francis_Begbie: Kéne egy custom FW!
    Valaki feltöltené valahova? PLÍÍÍZZZ
    iPhone1,2_4.2.1_8C148_custom_ Restore.ipsw egy ilyen kéne nekem.
    Netet már végigdurtam de sehol semmi

  287. @kenyvice: ha custom fw vel akarom restoreolni(4.2.1), akkor 1604- hibával nem fejezi be.

  288. @kenyvice: nekem ez van, de nem megy vele.

  289. @Francis_Begbie:
    Akkor már tényleg nem értem hogy mi van, most még utoljára próbálom… az eredeti verzióval. de már látom mi lesz belőle…

  290. sziasztok! nekem van egy olyan tapasztalatom, hogy costum 4.1 volt a telón 4.1 basebandel. megcsináltam a fent leirtakat amikor feltettem az ultrasnowt újraindult az iphone beraktam egy voda simet de azt írja nincs simkártya valakinek valami ötlet? T-vel müködik. köszönöm

  291. mit tegyek ha a lezajlott folyamat végén nem bootol be?? Alma logo azt annyi. nem indul.. 3GS old bootnak néztem mind a két módszerrel!

  292. @kenyvice: passzolok tényleg..

  293. Mikor jelenik meg rendes JB? Ez ami most van nagyon szar:)
    Kéne már az az untethered:)

  294. BOLDOGSÁG!!!
    3GS 4.1 új boot FÜGGETLEN!!! És bónuszként nem kell gép az úkrainduláshoz (untethered) 🙂 2hónapja várok erre!!!

  295. @Francis_Begbie:
    De miért akarod rápaszírozni még 1 szer bb-t?
    Figy szerintem kövesd amit leírok.
    Kellenek
    4.1 gyári iPhone1,2_4.1_8B117_Restore.ipsw theiphonewiki.com
    redsn0w 0.6.4b4 blog.iphone-dev.org
    tyniumbrella thefirmwareumbrella.blogspot.com
    Tyniumbrella ssh grab device ssh.Aztan start tts server.Shift restore 4.1 gyári
    majd nekiereszted redsn0w “rendszergazda,win sp3 mod”instally cydia.
    Cydia ultrasn0w és tadám müködik.
    Jb+unlock+untethered.

  296. @W3ber:
    Jah és kifog dobni 1 hibauzivel.Tyniumbrellaban megnyomod exit recovery.

  297. @csabeeweb
    Köszönöm a pontos leírást.a te leirasod alapján sikerült végre valahára függetleníteni az ostoba módon frissített 4.1et.mostmár a vodas kártya is csont nélkül megy

  298. @W3ber: Azért próbáltam ki, mert nem ismerte fel a sim kártyámat.Gondoltam hátha..

  299. Hasonló problémám van, mint totopadnak(294.). Valaki valami megoldást rá?????Ez nagyon gáz, hogy semmit nem lehet rárakni. :S

  300. @W3ber: meg nekem sikerült nem lementenem az shsh fileokat..

  301. @Francis_Begbie:
    Kövesd leírást fix hogy megy!
    Ám bb az nem restore szerintem és a costum IOS nem egyenlő 1 restore al szal szerintem ha igényes bugmentes cuccot akarsz akkor rendes ipsw tegyél fel ne costumot!Szerintem az okozza a galibát meg hogy hacktiválást bekapcsoltad pwnage toolba.Csajnak tippellek!:P

  302. @W3ber: haha, ez övön aluli volt!:)

  303. @W3ber: amúgy követném, de a redsn0w 0.6.4b4, mac verziót sehol sem találom.

  304. @Francis_Begbie:
    gyere fel chatbe lent megnyomod beírod nicked és go.
    Adok elérhetőséget!:P

  305. Sziasztok!Valaki akinek új i-bootos 4.1es untethered jbs ipad bbs független telója van,tehát akinek sikerült megcsinálni (pl: fazek88,szasza178,nextelgyuszi) az vegyen már fel msnre.Mert nem nagyon vágom, itt meg már mindenki összevissza ír. Msn címem: [email protected]
    Előre is köszönöm!

  306. kettő kérdésem van:
    1: aksi érdekel ,hogy nem -e merül gyorsabban ,mert korábban vot nekem mindenféle custom 4.1em amive a telefon lemerült 4 óra alatt úgy hogy nem is nyomkodtam szinte.
    2: biztosan olvastátok a #Frissítés 2-t: egy ilyen custom fimet, gyárt valaki ? szerintem több száz ember örüne neki , nah meg a tapasztalatot ezzel kapcsolatban elmesélhetné valaki.
    így szól aszöveg 3Gs hez: “A nemhivatalos bundle-t be kell másolni a többi közé a Pwnagetool package-ébe, Show package contents után megtaláljuk a kérdéses mappát. Ezután már a Pwnagetool legyártja nekünk a custom 4.2.1-et, ami nem frissíti a basebandet – de nem is jailbreakel. Nagyon fontos, hogy NEM szabad bepipálni, hogy aktiválja a készüléket! Így ezek után a redsn0w segítségével tudjuk jailbreakelni. Így megmarad a korábbi, például 05.13-as baseband, ami függetleníthető.”
    egy iyet valaki plízzz, nincsen alma gépem ,se leopard rendszerem

  307. Wifi nélkül is lehet függetleníteni?

  308. Nekem inkább azt írja meg konkrétan vki hogy: Van egy sima 3G-m 3.1.3-al. Érdemes rá felrakni a 4.2.1-et? Gyorsabb lesz vagy stabilabb? Vagy csak gyorsabban fog merülni? 😀

  309. @deviant: azt mondjak, hogy sokkal gyorsabb iOS 4-el a 3G. tedd fel, jobb lesz

  310. Üdv!
    3g-m van 4.0 iOS JB-ve.BB:05.13.04!
    Szükséges nekem az ipad-es bb is kipipálni mikor betallózom a gyári OS-t, vagy csak restorolok itunesban, utánna redsnow és ultrasnow?
    Köszi

  311. @atesz88:
    Neked még a réfi ultrasn0w is függetleníti.Ha nem muszály ne rakd rá a 4.1 vagy felette lévőt. 4.0-ra rég van unlock.

  312. Tudom én, de már eléggé belassult a rendszer és jobb lenne fürgébben! És ha már restorolok akkor legyen 4.2.1! Csakis ezért kérdezném! Plusz hátha kicsit fürgébb is lesz a 3G-m az új verzióval!

  313. Nekem is 3g-m van, meg is csináltam és már bánom, mert iTunes semmit nem csinál a telefonnal.Értsd:se zene, kép, app rátöltése nem lehetséges.És ha visszaolvasol(294) másnak is van ilyen problémája.Telefonálni tudok vele, az szuper, de jó lenne ha valamit tudnék is rakni rá. Sztem várj pár napot, hátha lesz valami megoldás, vagy válasz arra, mért nem akar iTunes dolgozni vele.

  314. kedves Mac-es fórumtársak! Nincs valakinek kedve feltölteni egy 4.2.1-es cfw-t 3g-re,elmaradott windózos kartársai számára? 🙂

  315. Na most én szívtam, felbátorodva azon hogy lesz unlock felraktam a 4.2.1 -et, bár félve szinte éreztem hogy ha egyszer felrakok egy nem custom fw-t akkor megszívom, hát így lett. Nekem nem kell a függetlenítés mert T-s vagyok, de eladni már kisebb eséjjel tudom. Tényleg nem panaszkodni akarok mert ingyen van az ultrasn0w, de a dev team írhatta volna előre hogy nem szabványos unlock lesz.
    Eléggé ideges lettem mikor olvastam a cikket.

    Kérdés: Ma úgytudom megnéznek egy másik exploitot, nem lehet hogy mégis próbálják unlockolni?

  316. @brumm: Köszönöm a jótanácsod! Várok akkor, hogy lecsillapodjanak és formázódjanak a ködös részek 🙂 Jobb a békesség után tevékenykedni 🙂
    Köszi

  317. @brumm: Nah, közben rájöttem: ha új appot töltök le és azt próbálom feltelepíteni, úgy működik. Csak a régieket nem akarja visszarakni, bár lövésem sincs, miért! Most kb szedhetek le mindent újra 🙁
    Viszont nálam kép, zene probléma nem volt, azokat gond nélkül vissza raktam!

  318. Én most csináltam meg egy 3g-t.
    4.2.1re,jail+unlock,és simán ment,csak ki kellett kapcsolnom a battery kijelzést,mert ha be volt kapcs. akkor hibaüzivel megállt a Jb.
    Utána simán felment az Igo,és a töbni app.

  319. @atesz88:
    Figy ha annyo bb-d akkor simán feltoltsz 1 4.1 costum fw ha annyira akarod.Megmarad basebanded unlockolhatod amikor akarod es nem veszik el garid.Meg kitudja milyen bajod lenne a 6.15 tol.

  320. üdv
    nekem is az lenne kérdésem hogy van e megoldás az aksi dologra. Reggel függetlenítettem és megy nagyon szépen de olyan mintha folyamatosan telefonálnék, melegszik egy picit és szívja az aksit keményen. Viszont ha kikapcsolom a mobil adatforgalmat megszűnik a hiba, de nekem kellen az internet. Van valami megoldás? 3g 4.1

  321. Sziasztok.
    Ma vettem egy 16BG-os iPhone4-et a Vodától,amin 4.2 van.Erre van valamilyen Jailbreak,ami után megy a Cydia?

  322. nehéz szülés volt, de w3ber nek hála sikerült.Köszönöm!

  323. Sziasztok
    Tehát ha nekem van egy 3g 4.0 független és rárakok egy custom 4.1 et akkor a függetlenités megmarad?
    a választ előre is köszi fontos lenne

  324. @W3ber: Én is köszönöm! kellett a segítség! pedig basszus mindkét leírással régi bootosnak vettük a telót, de végre 3GS New boot USA ból, untethered jb, 06.15.00 független!

  325. én már csak azt nem értem ha a 4.2.1 már nem fogad el más basebandet csak a “hozzá illőt”, akkor a 6.15-öt miért eszi meg az 5.13ast meg miért nem???

  326. @daralan: Azt olvastam, hogy csak az i4-nél figyeli az OS.

  327. Csabee által írtakat kipróbáltam, és valóban, 4.0-ra visszatéve működik faszán.
    Aztán felteszem a custom 4.2.1-et és újra elszáll loopba, pedig 3G… K…rvára nem értem.
    Jadeye, segíts könyörgöm, mert tökön szúrom magam..

  328. Srácok, csak a t-mobile vállal ilyen örök függetlenítést? Arra lennék kíváncsi hogy, pl. magán személyek vagy mások? Azért kérdem, mert nem a t-nél vettem a telót, de ezzel az ultrasn0w-val sem szeretném függetleníteni. Nekem bonyolult is, meg nem szeretem a custom firmware-eket.

  329. hogy tudok tort appokat backupolni? backupnal egyszeruen kihagyja oket.. regen ment de egy ideje nem megy.. neha van h meg le is torolne oket sync-nel. appsync-em van..

  330. @scarface:
    Ismerős probléma….erre én is kiváncsi lennék:/

  331. Sziasztok.

    Ma jött meg a gyári 4.1 (8B117)-gyel felvértezett 4-es szifonom.

    Jelenleg papírnehezéknek használom, mert reggel óta nem merek semmit sem lépni 🙂 🙂

    A fent leírtakat nekem találták ki utolsó mentsvárként? Vagy inkább várjak? (de ki tudja mennyit)

    Nézegettem még azt is, hogy 4.0 környékére visszabutítsam, és utána 4.1-re frissítsem fel, de nekem az is sok volt picit.

    Tudnátok segíteni, hogy melyik megoldással tudnám függetleníteni + törni?

    Előre is köszönöm mindenki segítségét!

  332. @wittao: Az i4-et, 4.1-el jelenleg nem lehet unlock-olni, csak JB van rá. Arra limera1n.com.
    Vissza “butítani” nem tudod.

  333. illetve az elozo kerdesemhez hozzacsapnek megegyet:
    4.1 ota (es ezzel a 4.2.1el is valtozatlan a helyzet) safari-val pl alapbol nem megy a net csak miutan megbuzeralom az apn-t a settings-ben, es ezt minden egyes kapcsolodasnal el kell jatszani ahogy latom.. mi a megoldas? :S

  334. @itanczos: akkor pláne nem értem hogy miért kell erőltetni a 3g-re a 6.15-öt….!?!?!? mikor ha maradhatna a 05.13 nem lenne semmi para….

  335. 3G, 4.2.1, 5.13. megtartásával egy costum fw várok sajnos a fenti link nem megy nekem meg vindowsom van valaki nem tolna valahová egy használható ipsw-t.

  336. Hali! jöhetnem már az új logofix 🙂

  337. @itanczos:
    Ok, csak ezt nem értem teljesen a cikkből:



    Kiknek ajánljuk?
    Azok számára ajánljuk csak ezt a fajta függetlenítést, akiknek:

    – nincs lehetőségük legális függetlenítésre; (ez rám igaz)
    – 4.1-es vagy 4.2.1-es basebandes készülékkel rendelkeznek, és másképp nem tudnák használni.” (és rám ez is igaz)

    Viszont a cikk elején azt írja a szerző, hogy a régebbi baseband kell, nekem meg valószínű újabb van, lévén most vettem.
    (amúgy honnan tudom meg, milyen baseband-em van?)

  338. @hartakos: a fenti linken amúgy se 5.13as hanem 6.15 basebandü custom firmwear van, azt leszedtem, de az csak akkor kell ha már ez a baseband van és restoreolni kell…

  339. @daralan: igen, azt kifelejtettem, hogy 6.15-ös, bocsesz. De egyébként sem jó szerintem, mert a baseband check benne maradt (mivel nekem restoreban ragad, hiába tinyumbrella vagy recboot)

  340. Sziasztok,

    picit zavaros nekem a leírás. Ha adott egy 3G, 05.13.04-gyel, akkor elvileg nincs más dolgom Win7 alatt, mint letölteni a gyári 4.2.1-et, redsnow-val készíteni egy custom .ipsw-t, majd a szokásos módon jb, és utána ultrasn0w-val unlock – ha jól értem. Meg tud ebben valaki erősíteni?

    Köszi a válaszokat.

  341. @scarface: installous-ban van egy itunes sync funkció.azt nézted?

  342. Köszönöm szépen Jadey!
    Sikerült az unlock. Azért leírom hogyan, hátha valakinek segítség:

    Tünet: régi iboot-os 3gs véletlenül befrissített 4.1-gyel, ami downgradeolva lett 4.0-ra hogy legyen jb. És windows-om van.

    iTunes-ban a hivatalos 4.2.1-re befrissítettem.
    Leszedtem a legújabb redsn0w-t az ebben a cikkben linkelt helyről.
    Beadtam neki a gyári 4.2.1 fw-t, amit nemrégiben raktam fel.
    Bepipáltam az Install cydia-t és az Install iPad Baseband négyzeteit.
    Innentől a szokásos… csak követned kell amit kiír.
    Végül pedig feltettem cydia-ból az ultrasn0w-t.

    Minden tökéletesen megy. Wifi, hívás stb…
    Van már boldogság, de szerintem valahogy letiltom a delikvensünk gépéről az apple frissítőjét, nehogy megint úgy járjon, hogy jóvindózosmegszokásból’ nem olvasunk semmit, csak rátenyerelünk az enterre és next, next, next…:D

  343. @melybolcs: redsn0w nem csinál custom fw-t, annyit tudsz vele tenni,ha felraktad az eredeti 4.2,1-et, azt jailbreakeli, és felfrissíti a basebandet 6.15-re, mivel a 4.2.1 eredeti basebandje nem függetlentíthető az ultrasn0wal.. de ha nem túl sürgős, még várj egy picit, hátha meg lehet tartani az 5.13-at…

  344. @hunwolf: Ugyan ez a metódus a régi ibootos készüléknél is.

  345. Csináltunk 3g-t is:

    Érdemes 4.2.1 custom fw telepíteni.
    Nagyon sokat gyorsul a készülék.
    A cydia is gyorsabban tölt.

  346. @melybolcs: a redsn0w nem készít Fw-t, azt csak mac-en lehet PwnageTool-al.
    keress google-el egy custom FW-t (no baseband update-est) es azt rakd fel itunes-al, akkor a FW frissül, a baseband nem (de én sem vagyok biztos a tudásomban)

  347. @NeXtelGyuszi: milyen baseband volt a custom fw-ben??

  348. @NeXtelGyuszi: helló, nincs véletlenül feltöltve nektek valahova a custom 3g-s?

  349. segítsetek légyszi összezavarodtam… 4.1-em van 3gs old boot..bróbáltam baseband-et frissíteni,de a redsnowban az ipad fw-el tallózva nincs ipad baseband upgrade felsorolva, nincs mit kipipálni!! Nah ilyenkor mi a teendő?

  350. Hello! Van egy iPhone 3Gs-em, at&t függö, régi ibootos. jelenleg 4.1 fut rajta, 05.15.14 bb-el. (már visszaállítottam 4.2.1röl shsh segítségével mert igy amig nem független legalább untethered jb után) megprobáltam az új módszer alapján jailbreakelni majd függetleníteni ugy h még 4.2.1 volt rajta (baseband frissités) de amikor a redsn0wba betöltöltöm az iPad-es ipsw-t, kipipálom h a cydia-t telepítse, majd ahogy elindul a töltés lekapcsolja a telefont a gépröl így a folyamat megáll. én csinálok valamit rosszul? hogy tudnám én ezt a készüléket függetlenítni? amig nem sikerül, nem tudom telefonként használni….

  351. Hali!

    Az most az új iTunes baromság miatt van,hogy 4.1-es(8B117) cfw-es 3G-m ha rádugom akármilyen gépre reboot cycle-be dobja magát?
    Kicsit idegesítő,hogy nem tudok sync-elni, fotót másolni, appot feltenni…de sajna még tölteni sem!!! Hálózatiról tudok egyedül tölteni,azzal meg az az idegesítő,hogy az akku %-ot változatlanul hagyja és csak reboot után írja ki a helyes %-ot.
    Így még restorolni sem tudom a szemétjét…vagy mit javasoltok, mit tegyek vele?
    (földhözcsapkodás már eszembejutott) 🙂

  352. sziasztok!
    Lefuttatom, szépen megy minden, mint a karikacsapás, majd amikor a teló is megfejtette magát, nem hajlandó behozni a rendszert!
    Csak tölt(apple logó) és itt meghal a tudomány:S
    Valaki?? PLS HELP!!
    Iphone 3g-redsnow-5.14.02-6.15

  353. @Csuvetta: a redsn0wnak ne ipad-es firmweart adjál be hanem a 3gs eredeti 4.2.1-ét és utána pipáld ki hogy telepítse az ipad basebandet…

  354. @Csuvetta:
    Ugyan ilyen kütyüt függetlenítettem én is most. Pár hsszel feljebb leírtam mit is csináltam:

    – iTunes-ban a hivatalos 4.2.1-re befrissítettem.
    – Leszedtem a legújabb redsn0w-t az ebben a cikkben linkelt helyről.
    – Beadtam neki a gyári 4.2.1 fw-t, amit nemrégiben raktam fel.
    – Bepipáltam az Install cydia-t és az Install iPad Baseband négyzeteit.
    – Innentől a szokásos… csak követned kell amit kiír.
    – Végül pedig feltettem cydia-ból az ultrasn0w-t.

    Nem az ipad fw-t kell betallózni neki, hanem iphone-t. Az ipad bb-jét az appletől szedi le a redsn0w.

  355. iPhone 3G (2008 aug – O2 halozat fuggo)
    3.1.2 – MB500B – 4.26.08
    Jailbreakelt
    MacOSX 10.6.4

    Tudok olyan CFW-t csinalni PwnageTools 4.1.3-al ami 4.1 v 4.2.1-re frissit de csak 5.13.04-re updateli a BB-t vagy megtartja a 4.26.08-at? Igy nem kene iPad BB-el szorakoznom.

    Vannak ismert hibai a koztes 5.11.07, 5.12.01 BB-knek?
    Pl.: wifi, sms, hivaseldobas.

    Vagy lepesenkent (3.1.3 – 4.0 – 4.0.1 – 4.0.2 – 4.1 – 4.2 – 4.2.1) upgrade-eljem es minden FW frissitesnel mentsem le az SHSH-t a saurik serverre hogy kesobb gubanc eseten lehessen downgrade-elni?

    Biztonsagi jatekos vagyok…

  356. @kreativoperator: shsh-t csak 4.2.1-ről tudsz jelenleg menteni. Nincsenek köztes hibái a bb-nek, csupán nem találtak rajta sebezhetőséget, ezért maradtak ki. A pwnage-t passzolom, nincs mac-em, de majd jön egy 3g-s koma és elmagyarázza.

  357. sziasztok,

    I4 re 4.1 /8b117/ softtal, és 02.10.04 es bb el várható rá unlock? vagy van rá már megoldás?
    JB megvan limera1n, s unlock nincs…..-(

    köszönettel

    QQ

  358. @hepike: elkezdtem a talapzatot építeni a szobrodhoz, ha sikerül megcsinálnom, be is fejezem a müalkotást 🙂

  359. 362. hsz-re valaki tud megoldást?

  360. @hepike:
    A jelenlegi 3.1.2-es SHSH-t sem tudom lementeni? AutoSHSH-val es TinyUmbrella-val sem?

  361. Segítsetek légyszives!!
    Itt a vége a telónak??? 363.hsz

  362. @Qashqai: jelenleg nincs rá megoldás, az meg hogy lesz e????

  363. @end: a redsn0w hiba nélkül lefutott, frissítette a basebandet is? és a telón is szépen lement minden?

  364. Igen, pontosan.frissítette a bb-t, lefutott a gépen is, telón is, ujraindul és kuka:S Mit lehet tenni???

  365. @end: 332. -ben van egy link, amin találsz egy custom fw-t azt töltsd le, és azzal megpróbálhatsz egy restore-t…

  366. 362. hsz? :(((((

  367. hát ez érdekes lett adott egy 3g 4.1-el és 05.12.01 basebanddel. Custom fw pwnagetool-al nem az ipades baseband frissítésre. itunesból restore. Felment 4.2.1 iPhone-on infonál a verzió 4.2.1 a modem firmware 05.12.01 viszont cydia egyszerűen nem akar működni írja h van 2 új frissítés hozzá amint letöltöm hibaüzivel kidob és eltűnik minden cydiából. Utána megint restoroltam szintén erre az összeállításra nem updateltem cydiát így meg is találom benne ultrasn0w-t viszont az meg nem akar települni mert vmi baja van a cydiával 😀 ördögi kör bár aztán lehet h eleve az alapkoncepióm volt a hibás h 4.2.1-em lesz függetlenítve 05.12.01-es baseband-el 🙂

  368. Sziasztok. Alábbi láma kérdésem lenne 3G 4.1 iOS frisitve redsn0w-al
    iPad 3.2.2-es 06.15.00 BB-re minden ok a készülék müködik majd Cydiábol feltelepit “Mobilecrack” és ezek után ujra indul Alma jel megjelenik majd gondolkodik s ujra indul … Itunes Shift+Restore 4.1 gyári iOS betalozz majd a végén 1015-ös hibával elszál … Vki/Vmi 5let hogyan tovább ….?? Köszönöm a segitséget! 🙂

  369. nekem 1600/1604 hibával száll el, mac os x 10.6.5, itunes 10.1

  370. @daralan: A link sajnos rossz :(((

  371. Sziasztok!
    A PWNAGE-ban nem látom, hogy ott lenne a Cydia!
    régi 3gs-em van. 05.13.04-el. A gyéri 4.2.1- et betallóztam, kivettem a pipát az aktiválás néhgyzetből. Így lett egy CFW-em. Most ezt tegyem föl a telefonra??? Vagy valamit nem jól értek?

  372. iPhone 3G-n 🙂

  373. @end: h t t p ://w ww.fileserve.com/file/Y3hCmhr

  374. Na látom a reboot cycle-re nincs megoldás…:S

  375. @bableveske: próbáld meg először recovery rádugni és nyomni neki egy restore-t…

  376. @bableveske: bocs álmosodom, szóval tedd a gépre recovery módba (ha nyomva tartod a home gombot és rádugod a gépre, tartsd nyomva a home-t míg meg nem jelenik az itunes jel) és úgy próbálj restoreolni:)

  377. @daralan:

    szia
    köszi

    üdv

    QQ

    január elejéig még ráér….

  378. @daralan: próbáldtad? nálam halott..:S esetleg másik helyről ezt a fájlt, v más hibája lehet a sztorinak? hnap zhzom, de ezt igy nem birom hagyni:((

  379. @end: én erről töltöttem le, de írj egy msn címet felveszlek azt átküldöm…

  380. 379-es hsz-re vki HELP ? 🙂 Apple Iphone 3G 4.1 iOS 06.15.00 BB-re frisitve jelen pill csak alma jel és gondolkodik majd ujra indul gyári 4.1 OS betalozz de a frisités végén 1015-ös hibával elszál…. THX ! 🙂

  381. @Winbok: azért száll el, mert az apple márt nem írja alá a 4.1es firmweart,csak az új 4.2.1-et, így 4.1-re csak akkor tudod restoreolni ha annó lementetted az SHSH fáljaidat…

  382. @daralan: THX ! ÉS ha a 4.1.2-t talozom be…. akkor hogy már 06.15.00 BB-re frisitve nem kavar be ..??? THX! THX!

  383. Sziasztok, Nekem csak az lenne a fontos, hogy Cydiával meg pl installous-al fel tudjak tenni app-okat, a függetlenítés nem érdekel, úgy is T-mobile-os kártyával használom. Ebben az esetben is ilyen bonyolult a dolgom? 3G, iOS 3.0 van rajta.
    Köszi

  384. @Winbok: deee befog, ahogy a cikk is írja el száll hibával, szóval elméletileg neked is csak a custom fw maradt, de ahhoz találsz pár linket ha visszaolvasol…
    @JackDean: ebben az esetben, nincs ilyen para, mert felraksz bármilyen fw-t a redsn0wal fel tudod törni, viszont szerintem az installous még tuti nem kompatibilis a 4.2.1-el

  385. Segítsetek picit!
    Adott egy 3gs 05.13.04-el. Most 4.1 fut rajta. Jailbrake és függetlenített. Föltenném a 4.2.1-et. Kell a függetlenítés is. Megtartanám est a baseband-et!
    Megvan a gyári 4.2.1. Ezt meghívom a Pwnage-be és gyártok így egy CFW-t: (Aktiválás pipa nélkül)
    Utána ez menjen föl a telefonra, majd futtassam a Redsnowt?
    Hol kérdezi az iPad-es FW-t? Miért nem látok Cydia-t a Pwnage-ben?
    Eéőre is köszi!

  386. 3g-t simán megcsináltam de ezt a nem hivatalos bundlet hova kell bemásoljam mert nem igazán értem….:(

  387. @Csuvetta: ember… te vagy a megmentöm… hálám örökké üldözni fog 🙂

  388. Helló!

    Még a hozzászólások elején találtam egy linket egy külföldi oldal, ahol bemutatják, hogyan is kell megcsinálni ezt a műveletet.
    Nos, a helyzet, hogy van egy Iphone 3G-m, O2 függű, de már jailbreak-eltem, jelenleg a 3.0-s OS fut rajta.SHS-ek elvileg Cydian keresztül le vannak mentve 3.1.2-höz ha jól tudom.Az érdekelne, hogy ha az alábbi oldalon leírtakat követem, nem lesz gond?Windows XP-m van.
    Ime az oldal: http://www.redmondpie.com/how-to-update-iphone-3gs-3g-baseband-to-06.15.00-with-redsn0w-0.9.6b5-for-ios-4.2.1-unlock/
    Illetve még annyi, hogy ha most updatelem a szoftvert, akkor az adatokat ugye nem törli a telóról?
    Előre is köszi

  389. @hepike: ember… te vagy a megmentöm… hálám örökké üldözni fog 🙂

  390. siker.
    művelet előtt: iPhone 3g, 4.0.2, BB: 05.13.04
    művelet után: 4.2.1, BB: 05.13.04

    lépések:

    1. I downloaded PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition
    2. Downloaded the iPhone 3G 4.2.1 IPSW from the “felixbruns” website
    3. Backed up/synced my iPhone on iTunes so I wouldn’t loose anything
    4. I made a custom IPSW using the 4.2.1 IPSW and PwnageTool 4.1.3 Unlock Edition
    5. Once it was being made, I was prompted with a message telling me I had the option to update my BB to the iPad version. I DECLINED that and continued building the new IPSW
    6. Once my Custom IPSW was done, I put my iPhone in DFU mode using PwnageTool DFU
    7. From there I did the command+restore and selected the new Custom 4.2.1 IPWS
    8. Once it was done, I restored my iPhone from my last backup on iTunes
    9. Went to Cydia on my iPhone and did a Complete Update
    10. I then searched in Cydia for ultraSn0w and installed it
    11. Enjoyed my newly unlocked 16BG white iPhone 3G with 4.2.1 and BB 05.13.04 (:

    http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

    http://blog.iphone-dev.org/post/1718400992/ultra-recycle
    _____________

    wmware alatt futó OSx-en csináltam, minden elsőre klappolt. Gyors, mint a fene. Remélem az is marad 🙂

  391. blink028@daralan: blink0281kukacfreemailponthu

  392. Francis_Begbie: neztem de nem nagyon valtozott tole semmi..

  393. szóval csak számomra nem egyértelmű ez a bunlde dolog ??

  394. Sziasztok. Nekem egy 3.0.1-es iphone 3G-m van 04.26.08-as bb-el, ultrasnow-al kilőve. Már úgy érzem muszály frissiteni a 4-es szoftra, de mostanában sajnos nem követtem az újdonságokat. Valaki segítene nekem hogy mi a legegyszerűbb módja a frissítésnek az én eszközöm számára? PWTool + Custom FW (no ipad) és egyszerű update? Nagyonk köszönöm előre is bárkinek a segítségét. Arth.

  395. Valaki vegyen már fel msnre légyszi.Olyan aki megcsinálta a 3GS-t új ibootosat 4.1re.Címem: [email protected]

  396. Nekem a fentebb említett módszerrel működött, jailbreak + ultrasnow is. BB maradt a regi 🙂

  397. @motooo: azt a custom firmweart amit csináltál hozzá, azt valahova feltehetnéd, vagy legalább is átküldhetnéd valahogy:)

  398. művelet végrehajtva, de akksi fél nap alatt lemerül. 4.2.1 et tettem fel. ekkor derült ki hogy New boot tehát tetheresd a jailbreak. Visszatettem @W3ber: segítségével a 4.1-et. így már untethered és a 6.15.00 baseband van benn. Valakinek voltak már akksi merülési gondjai?? mit lehet vele kezdeni?

  399. Még mindíg szeretnék segítséget kérni! 🙂

    Adott egy 3gs 05.13.04-el. Most 4.1 fut rajta. Jailbrake és függetlenített. Föltenném a 4.2.1-et. Kell a függetlenítés is. Megtartanám est a baseband-et!
    Megvan a gyári 4.2.1. Ezt meghívom a Pwnage-be és gyártok így egy CFW-t: (Aktiválás pipa nélkül)?
    Utána ez menjen föl a telefonra, majd futtassam a Redsnowt?
    Hol kérdezi az iPad-es FW-t? Miért nem látok Cydia-t a Pwnage-ben?
    Eéőre is köszi!

  400. @daralan: délután megnézem mit tehetek 🙂

  401. @motooo: 3GS új bootra csak tethered jailbreak van! ha ez van ne tedd fel a 4.2.1-et szerintem!!

  402. Gyerekek!
    Csinált valaki régi boot-os 05.13.04es BB-es telefont 4.2.1 re úgy, hogy megmaradt a régi BB?
    Hogyan csinálta??
    🙂

  403. @foxyka: már folyamatban van a probléma kivizsgálása 2 hete erről egyeztetek a Telenorral.

  404. @iPutyu: ugy hogy mac alatt a PWNG-vel csinált egy 421-es cFW ezt tette fel a telefonra itunes shift restore tallózással majd ezek után a legujabb redsn0w win alatt jobb klikk futtatás xp mod rendszergazdaként majd megkérdezi hogy frissitse e a BB az ipadéra itt no a válasz jb után cydiaból ultrasn0w letölt és élvez

  405. Ok!
    Mac-em van és az aktiválás mellől kivettem a pipát. Így kaptam egy CFW-t. Ezt fölteszem lés mehet az ultrasnow?
    Ezek szerint nem gond, hogy a pwng-ben nem látom, hogy cydiat akarna rakni mert a snow majd fölteszi igaz?

  406. Illetve nem ultrasnow, hanem redsnow.

  407. Van 3G 4.2.1 CFW windowsra? Mert én pöcs felraktam a 6.15.00 baseband-et
    a redsn0w-al és meg maradt 4.1 az FW

  408. Vagy, hogy lehet frissíteni másképpen a 6.15.00 baseband-el?

  409. Igen redsnow de előtte nézd meg hogy az iOS 4.21 es a modem maradt e a régi biztonság kedvéért ha maradt akkor nem kell az iPad BB ott no a válasz ezután cydia elindit tudod egy két reboot majd felrakod az ultrasn0wt es kesz

  410. A modem 6.15.00 baseband ha nekem írtad:)

  411. @oferi1: Csak CFW el tudsz frissíteni mert a BB updatelve lett. Kell egy 4.2.1 CFW amit felraksz majd utánna redsn0w es ultrasn0w

  412. A Redsn0w frissít 4.2.1-re?

  413. Ok csak honnan lehet letölteni 4.2.1 CFW-t?

  414. Windowsra..

  415. A MAC-en készült CFW-t fel lehet tenni Windowson? Bár hülye kérdés gondolom de hátha:)

  416. @oferi1: 332. 384.hozzászólás linkek

  417. Köszi:)

  418. Tapasztalat a 06.15.00 BB vel?térerő, akksi, stb..?

  419. @Francis_Begbie: térerő full akksi nagyon merül!! vazze…

  420. @szorian:
    Köszönöm!
    A Redsnowba az iPad FW-t kell meghívni, majd nem engedni, hogy a BB-jét frissítse?

  421. Valaki próbálta már ezt iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw?

  422. Ha az iPad FW-t hívom meg akkor sehol nem kérdezi meg, hogy mi legyen az iPad FW-el. Eddig legalábbis… Cydia install, custom bundle install, boot tethered és a dfu mode-s dolgok mellett lehet pipálni… Ezt így nem merem elindítani. A Custom 4.2.1 már fent van így ebben a köztes állapotban vagyok. A kijelzőn a dugjam be az itunes-ba kép van….

  423. @breadman: És mivel kell felrakni?

  424. @oferi1: ha letöltötted akkor bal oldali shift + restore windowson

  425. mármint iTunesban windows alatt 🙂

  426. Ok.
    Megvan. A gyári 4.2.1-et kell megmutatni neki.
    Itt már látom hová ne tegyek pipát az iPad bb-jének elkerülése okán. Viszont kell-e installálni a custom bundle-t?

  427. @breadman: 3G-t írtam, nem 3Gs-t

  428. Hibával megállt…. Lehet, hogy kell a custom bundle?

  429. @breadman: Ez tuti Megy Windowson nem MAC-es CFW?

  430. @motooo: basszus nem neked akartam írni! a sok gépezés átka..

  431. Valaki tud adni olyan címet, ahova feltölthetném a custom-ot?

  432. És most a Custom 4.1-emet sem tudom visszatenni, mert a verifyingba belehal….
    Mit tegyek?

  433. @iPutyu: a redsn0wt win alatt jobb klikk és futtatás xp rendszergazdaként betallózod a 4.2.1 es ipsw és nem akarod az ipad BB frissiteni igy marad a régi modem verzió és tudod függetleniteni.

  434. Mac-em van. 🙂
    Viszont ha a redsowba a gyári 4.2.1-et tallózom be akkor nincs lehetőségem kivenni a pipát az iPad bb installálás mellől mert nincs ilyen opció… Vagy azt később kérdezi meg?

  435. @iPutyu: De ha a felho001kukacgmail. comra elkuldod a szàmod felhívlak es segitek

  436. Váááááá!
    Megvan. Választanom kellett, hogy új-e a 3gs…
    Viszont miket pipáljak ki?
    A cydiat mindenképpen. És a többi?

  437. @iPutyu: ha új a 3gs akkor számolj azzal, hogy 4.2.1 tethered jailbreak és minden egyes kikapcsolás után számítógépre kell dugnod..

  438. @szorian:
    Köszi!
    Küldtem a számom!

  439. Nem! Régi a 3gs!

  440. 05.13.04-el…

  441. @iPutyu: én is azt hittem azt mégsem az volt…. majd a redsn0w a végén kiírja, hogy új vagy régi bootos, azt majd nézd meg rendesen!!

  442. @breadman: Tuti megy Windows alatt? iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw

  443. @oferi1: nem próbáltam, csak ezeket tudom hogy csinálták tegnap. nézd meg a hozzászólásokat, hogy kinek címezték a linket és neki milyen gépe van..

  444. OK

  445. Sziasztok,

    Sajnos nincs mac-en ezért nem tudok gyártani custom firmware-t. Valaki lenne kedves csinálni nekem és megosztaná:
    1. Iphone 3g 4.2.1 bb 6.15, ha valami gond lenne tudjak restore-ozni.

    2. iPhone 3gs 4.0.2 bb 05.13.04 -> 4.2.1 firmware bb update nélkül

    Még olyan kérdés hogy mac alatt csinált pwnagetools-os firmware-t windows alatt fel lehet rakni?

    Segítséget előre is köszi, már ha lesz belőle valami. Netről akárhonnan nem akarok custom-ot leszedni hátha hazavágja a rendszert 🙁

  446. @iPutyu: hol tartasz? eldobta újra?
    nekem végigment simán. Pwnage segítséget esetleg tudok adni. másnak is.
    skype: a_tibor

  447. @nemszamit: amit demonoidra feltettem az 3G-hez való, nem rak iPad bb-t. Tudtommal az ipsw fájl az ugyanaz mac-en és win-en is, csak a választógomb más az iTunesban.

  448. valakinek akksi problémája volt, vagy esetleg megoldása volna?? hamar lemerül!! 3GS új boot 4.2.1 volt, de visszatettem 4.1-et. minde ok jailbreak, baseband 06.15.00 ultrasnow. nem backup-ot tettem fel hanem mindent újra rakok.

  449. Most talán kellene egy T-s kártya, hogy aktiválni lehessen….. Kiszáll a Redsnow…

  450. @tibor73: 3g-n nekem már 6.15bb -s van úgy hogy nem jó nekem amit felraktál sajnos. De azért kösz

  451. Valaki ha tudja irja már meg hogy ez működik Windowson is? Köszi iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw

  452. nekem nem megy fel 3g-re (06.15.00 baseband) a fileserve-ről letöltött iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw

    Valakinek tapasztalat? Win-ről próbálkozom

  453. @arpilu: miért mit ír ki? lehet hogy ezt MAC pwnage toollal csinálták(sőt nagyon valószínű). esetleg a redsn0w nak va na spéci DFU helper része… próbáld azzal feltenni.

  454. Sziasztok.

    Valaki segítene hogy mit kell átírjak hogy a Telenoros kártyát tudjam használni a 3G-ben
    Mert a Frissítés 1 alapján nekem nem egyértelmű!
    Köszönöm

  455. tibor73 azt írta elvileg menni kell Windowson , de jó lenne valami tuti infó. Valaki rakta már fel win alatt ezt iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw ??

  456. @Hirota: az csak a szép telenor logóra vonatkozik!meg mms beállítás meg internet tethering. stb. te nem függetleníteni szeretnél?? mert az kicsit más mint a frissítés 1

  457. ha egy 3GS re cfw teszel fel akkor a redsn0w-nak az eredeti ipsw kell betallózni és ki kell vmit még pipálni a cydian kivűl?

  458. @breadman: 1015-el elszáll az iTunes, pedig próbáltam már recorvery meg DFU módban is (redsnow segített a DFU-ban, máshogy nem akart bebootolni, csak recorvery módban mindig)

    Tehát a konfig: win7 + iphone 3g 4.0.1 van rajta 06.15.00 basebanddel (ja ez is egyedi :))
    4.0.1-el ment is a függetlenítés, stb a 06.15.00 basebanddel, de az lett volna a célom, hogy 4.2.1 legyen rajta, mivel lassú, mint a dög.
    Valakinek hasonló helyzetben van sikerélménye?

  459. ja és az iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw -vel próbálkozom, de 10 perc után mindig elszáll 1015-el az iTunes

  460. Nekem egy iPhone 3G,3.1.2, 05.11.07 baseband,blackra1n-el függetlenített telefonom van. Mit kéne csinálnom, hogy a 4.2.1-et feltudjam tenni, de a 5.11es baseband ne frissüljön, hiszen ez függetleníthető. Pwnagetoolal kéne egy custom, de az mac-en megy, én windows-os vagyok. Honnan lehetne egy ilyen customot szerezni, amit a redsn0wal felraknék, és utána a függetlenítenék. Mihez kezdje?
    Vagy mi lenne a helyes menete, hogy egy alap 4.2.1et kapjak a 5.11es basebandel? Kérlek segítsetek, aki ért hozzá! köszii

  461. @arpilu: 1015 ös hiba jó! az csak a baseband miatt van! próbáltál restore-t vagy update-et nyomni a telóra a gyári 4.2.1-re?

  462. @breadman:
    Adatkapcsolatot lődd ki hálózat beállításokban.
    Nem akarlak elkeseríteni de ez sztem nem sok jb miatt van hanem BB 6.15 nem iphone bb hanem 1 kurva ipad bb szal nem várnék csodát tőle.

  463. @arpilu:
    csak simán kick out recovery.tiniumbrellaban

  464. @breadman: Az a baj, hogy ha a gyári 4.2.1-et teszem fel, akkor az új baseband miatt fog elszállni

    @W3ber: Próbáltam a kick out recorvery-t de utána újra recorvery loop (usb kábel + itunes a kijelzőn)

    Fura amúgy, hogy a TinyUmbrella 05.14.02-es basebandet ír, amikor recorvery-ben van a telefon, pedig tuti, hogy sikerült a 06.15.00-és iPad-es baseband update. Más tapasztalt ilyet?

    ui. az előbb már 1600-ás errort is kaptam az iTunes-tól 😀

  465. @breadman: Most nyomtam egy gyári restore-t (DFU mód, semmi custom fw) és így is 1015

  466. @W3ber: helló!! megy a teló danke danke!! éjjel lemerült mint a picsa 100%ról 11-re 7 óra alatt. befostam mint állat! most levettem 3G, adatforgalom, meg rajt volt az igo helymeghatározás. most egyenlőre 2 óra után is 100 on van, igaz nem telefonáltam meg nem csináltam semmit… remélem nem lesz akksi gond.

  467. Utána kick out recorvery, újraindul és megint recorvery mode

  468. @arpilu: @W3ber: írta mit csinálj nekem is ő segítette. tinyumbrella program letölt és rányomsz a kick out of recovery 🙂

  469. Gyerekek!
    Van valakinek ötlete, hogy miért száll ki a Redsnow a jailbrake közben? Az iPhone tök fehér. 4.2.1 van rajta, 05.13.04-el!
    Minden ok lenne, de nem fut le a Redsnow…

  470. @Jadeye: szia tudsz nekem segíteni adott egy 3GS régi 05.13 BB-vel amire fel lett téve egy CFW 4.2.1 megtartotta a régi BB-t uj az ios viszont a redsn0w mind win mind mac alatt mikor elkezdené a jailt rebootnál kifehéredik a kijelző és elszáll. de azt is csinálta hogy amikor dfuba tennéd elkezd visszaszámolni 3 tól de abba is hadja és tenné fel a jailt. probáltuk ugy is hogy előre dfu-ba lett rakva de ugyan az van valakinek ötlete?

  471. @iPutyu: xp kompatibilitási módban indítottad rendszergazdaként?

  472. Na még 1x:) ha valaki tud mondani valamit fut windowson ez: iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw

  473. @arpilu:
    Osx-en vagyok.
    De XP-n is próbáltam…
    Az van amit szorian leírt..

  474. @oferi1: miert ne futna shift restore és kész ennyi

  475. @oferi1: Igen: nem megy egyelőre 🙂

  476. Miért lát az iTunes-om recovery módba tett iPhone-t amikor az ki van kapcsolva???????

  477. Gyerekek! Valakinek valami ötlete?

  478. Valaki gyártson egy 3Gs-re 4.2.1 custom firmet amiben marad a régi baseband, könyörgőm! 🙂

  479. @Robbiemalac:
    Nekem van! Csak éppen a Redsow-ba belehal a folyamat…

  480. @iPutyu:
    iPutyu vegyél fel kérlek msnre 🙂 robbiemail85 @ freemail.hu

  481. @motooo: örülnék neki, az összes havernak 3g-je van:) és nem akarok ipad baseband-et rakni rá ha egyszer nem muszáj!

  482. @breadman: Függetleníteni!
    Megcsináltam a leírtakat!
    Telenor kártya be,kiírja hogy Telenor!
    De se hívni se hívást indítani nem lehet!:-(

  483. Helló!

    Még a hozzászólások elején találtam egy linket egy külföldi oldal, ahol bemutatják, hogyan is kell megcsinálni ezt a műveletet.
    Nos, a helyzet, hogy van egy Iphone 3G-m, O2 függű, de már jailbreak-eltem, jelenleg a 3.0-s OS fut rajta.SHS-ek elvileg Cydian keresztül le vannak mentve 3.1.2-höz ha jól tudom.Az érdekelne, hogy ha az alábbi oldalon leírtakat követem, nem lesz gond?Windows XP-m van.
    Ime az oldal: http://www.redmondpie.com/how-to-update-iphone-3gs-3g-baseband-to-06.15.00-with-redsn0w-0.9.6b5-for-ios-4.2.1-unlock/
    Illetve még annyi, hogy ha most updatelem a szoftvert, akkor az adatokat ugye nem törli a telóról?
    Előre is köszi

  484. @Anthony001:
    Én is valami ilyesmi válaszra várok. Nekem egy iPhone 3G,3.1.2, 05.11.07 baseband,blackra1n-el függetlenített telefonom van, shs a Cydiában.
    Nekem azt mondták, hogy egy customot kell gyártani a pwnagetoolal (mac),
    ami úgy frissíti a telefont 4.2.1re, hogy a baseband az nem frissül, és emiatt
    utána már könnyedén lehet a Cydiából függetleníteni a telefont, úgy ahogy régen, és nem kell az ipad-es baseband és annak függetlenítésével bajlódni. De windowsos vagyok, és itt el is akadtam, meg a custom gyártás sem az erősségem. -SEGÍTSETEK-
    Szerintem amíg valaki nem válaszol addig ne update-elj. Az adatok nem tűnnek el, de érdemes azért a frissített iTunes-ban az iphone fülnél, jobbgombal egy bacupot csinálni, és az elmenti ezeket.

  485. Segitségeteket kérem, valaki irja le legyen szives, mert nagyon belekavarodtam a dolgokba.
    3GS új boot 4.0.1 szoftverrel jailbreakelve. Függetleníteni szeretném. mivel lehetséges?

  486. Ha vodafonnál veszek iphone4 et , függetlenítem(ha majd tudom), t-mobile-os kártyát teszek bele , lesz valami hátránya. ( pl : garancia, internet …)
    Köszönöm!

  487. @zsebike:

    Köszönöm a választ, végül is megcsináltam, és jó döntés volt. Gördülékenyebb az egész.

  488. @iPutyu: Update: A 4.1-es Custom FW felment iReb után. El is indul, aktiválva, minden fasza. Most próbálom hátha arra már felmegy a 4.2.1 is így

  489. @arpilu:
    tinumbrella grab ssh
    start tts
    shift+restore itunesben
    kick recovery
    ennyi
    4.2.1 tethered ha uj ibootos vagy szal azert nem legfaxasabb arra frissiteni.ha meg nem az akkor nem szoltam de inkabb costummel.azt nem erdekli bb.
    szeva

  490. @W3ber: Na a tityumbrellát még így nem próbáltam, uh ez jön mindjárt ha a sima DFU + custom 4.2.1 nem megy így sem. Amúgy 3g-m van úgy tudom ott nincs ilyen régi/új bootrom téma

  491. nekem lenne egy olyan gondom hogy feltettem 4.1re ezt az egészet,függetlenítettem és nagyon jól ment minden.később felmentem az apple storra,letöltöttem egy free játékot.utána próbáltam telepíteni cuccokat a telóra de semmit sem engedett.megpróbáltam feltenni a 4.2-t itunes-on és redsnow-on keresztül is de folyamat hibát ír ki.nem tudok semmit sem feltenni rá. mikor végezne kéri hogy csatlakoztassam az itunes-hoz ott pedig kiírja az 1015-ös hibát és enni. a telefonom nem reagál smmire sem,használhatatlan,vki tudna segíteni?

  492. jah.3G telóm van.

  493. @Shark: tinyumbrella kick out of recorvery sem segít?

  494. nm próbáltam,az se tudom mi az de megnézem

  495. @arpilu:
    Hát ha nincs akkor nincs nem tudom 3G van.Azért irtam mindent általánosan.
    Akkor tegyél fel 1 costum 4.1.2 ami nem frissíti bb es nem hacktivál
    felrakod
    kick recovery vagy nem is kell.
    redns0w 0.9.6b4 install cydia
    cydiaba ultrsn0w es kesz.

  496. Sziasztok!Valaki akinek új ibootos 4.1es jbs ipad bbs független telója van,tehát akinek sikerült megcsinálni (pl: fazek88,szasza178,nextelgyuszi) az vegyen már fel msnre.Mert nem nagyon vágom, itt meg már mindenki összevissza ír. Msn címem: [email protected]
    Előre is köszönöm!

  497. A 4.2.1 FW-t hogy lehet feltenni ha a BB 6.15-ös mert a iPhone1,2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw -t leteszi recovery loop-ba??

  498. A 4.1 CFW-t viszont elfogadja

  499. @W3ber: Most próbálom tinyumbrellával a custom 4.2.1-et feltolni, mert simán nem ment fel 4.1 után… Remélem így menni fog… 🙂

  500. @oferi1: Ugyanez van nálam is, sztem csak szar az a 4.2.1-es CFW

  501. SZÓÓÓVAL ha valaki lenne olyan kedves, és gyártana MAC-en egy 06.15.00-s iphone 3G-hez egy 4.2.1-es CFW-t, akkor szerintem páran igencsak megköszönnénk 🙂

  502. @arpilu: és azt hogyan kell mert ezen a progin nem tudok kiigazodni.

  503. magától életre kelt….ez érdekes.

  504. Akkor restoroljatok mar 4.1.2 eredetivel és amit leírtam ne csicskuljatok már!

  505. @Shark: Leszeded a tinyumbrellát, feltelepíted (gondolom WIN), utána elindítod, miközben a telefon rá van dugva a gépre és látszik rajta az usb + itunes ikon. A programban bal oldalt kiválasztod a “recorvery devices”-ból az “iphone”-t és jobb oldalt “exit recorvery”.
    Ha ez nem megy, akkor az iReb-ben próbáld meg ott még egyszerűbb (iREB 4.0.x-4.1-RC2.exe) “Recorvery mode loop fixer” fül, és a felső gomb.

  506. De nekünk 4.2.1 kellene

  507. Akkor bazdmeg elírtam!Kövezz meg.

  508. nem az gond, kellene egy rendes CFW

    Idézem: “SZÓÓÓVAL ha valaki lenne olyan kedves, és gyártana MAC-en egy 06.15.00-s iphone 3G-hez egy 4.2.1-es CFW-t, akkor szerintem páran igencsak megköszönnénk!”

  509. @W3ber: Ok én rajta vagyok, csak előbb a cutom fw-t próbáltam meg, az nem ment a tinyumbrellával

  510. @arpilu: kell a 06.15.00s BB biztos mert 3 G elvileg ha frissitetted gyárira akkor utánna a redsn0w megcsinál mindent win allatt én csinálok szivesen csak kérdezem

  511. @szorian: nekem eddig nem engedte fel tinyumbrella nélkül sem a gyári sem a custom 4.2.1-et, azért kértem, mert a 4.1 cfw viszont gyönyörűen felment és működött is

  512. Nnnna!
    Megvan a 4.2.1 05.13.04-es fw-el régi bootos 3gs-en!
    A gond az volt, hogy valamiért az iTunes azt hitte, hogy van benne iPhone…
    Gépet újraindítva megoldódott a dolog. Macen az elmúlt 8 évben elszoktam attól, hogy újra kell indítani…
    Szóval:
    A dolog egyszerű:
    pwnage toollal kell csinálni egy Custom FW-t úgy, hogy ne legyen az aktiválás kipipálva!
    Az így kapott FW-t föl kell tenni DFU módban a telefonra.
    Elindul, ok.
    Ezután Redsnow lefuttat és kész!
    Természetesen a Cydia install legyen kipipálva és az iPad FW NE!
    Utána Cyidiából függetlenít de ez már ismert.
    Csont nélkül.
    Feleségem hazaér ajkkor megcsinálom a 3G-t is!

    Köszönetszoriannak aki izzadt velem egy délelőttöt!!

    Üdv!

  513. Igen de ha lehet az SFW 6.15 BB legyen

  514. Na de meg van a baj mert a CFW csak iRED-el megy fel és a 4.2.1-t nem fogadja majd el

  515. @arpilu: megcsináltam hova tudom feltenni neked?

  516. Csak ugye legyen pwnage toolod vagy maced!:)
    en meg mindig nem ajanlom 6.15 fent megnevezett hibakert.

  517. Nem tudom hova szokták sry

  518. Már fent van..

  519. @arpilu: tudod aktiválni a telefont ugye mert olyat kell csinálni ami nincs előre aktiválva. hogy hogy nem megy fel a gyári 4.2.1? dfuban probáltad már?

  520. jaja

  521. Letesz recovery loop-ba

  522. na mindegy felrakom a 4.1 CFW-t azt kész

  523. @szorian: DFU-ban is próbáltam meg mindenhogy, de nem megy fel sztem a 06.15.00-s bb miatt. Mert ugye a végén ellenőrzi, pont ezzel kezdődött a 06.15.00-ra frissítős mese, hogy innentől csak CFW-ket lehet rakni a telefonra, amíg nem ad ki az apple frissebb bb-t

  524. @szorian: az arpilu [kukac] gmail [pont] com-ra át tudod küldeni toldacuccot.hu-n keresztül? köszi ha jó akkor találok neki vmi végleges helyet, ahonnan más is szedheti

  525. de a baj az, hogy a CFW csak iREB-el megy fel ami nem ismeri a 4.2.1-t itt zárul a kör

  526. @szorian: tudom aktiválni ha csak az a baj, bár 4.1-es cfw aktivált volt meg jb-s

  527. @oferi1: ezt honnan veszed? akkor hogy lehet egyáltalán felrakni a 4.2.1-es cfw-t?

  528. @arpilu: elinditottam a toldacuccot-rol a 4.2.1 3g esetében a CFW-ben csak akkor van benn aJB ha régi BB a telefon ezt ha felteszed még utánna redsn0w-val kel JB-ni én ugy tudom meg a pwn is igy csinálja meg az elöbb csináltam régi BB-re abba felajálotta a cydia lehetőségét ebbe pedig nem, ebből gondolom.

  529. Sziasztok!
    Van egy 3G-m amin 4.2.1 volt, fel akartam törni és Jailbreakelni.
    Minden szépen ment legújabb redsn0w-wal kipipáltam hogy legyen rajta aku %, cydia és iPad baseband.
    Telepítés közben azonban a Replacing Kernel képernyőnél beragad. Semmit sem tudok vele csinálni. Bekapcsolni se kapcsol be :S

    Update #1: Beraktam recoverybe aztán újra ráeresztettem a redsn0w-t, most az “Installing Activation Bundle”-ig jutott. Aztán kidobott és újra indult a teló, majd megjelent az iTunes logó.

    Update #2: Most már eljutott a “Flashing Baseband (dont restart)” -ig. Aztán kilépett, újraindult. Most a recovery képernyőn áll.

    Valami tipp? Próbálom tovább … :S

    Segítséget előre is köszönöm!

  530. csak azt nem értem ha volt 4.1 aktivált meg unlock akkor miért akartátok feltenni a 4.2.1 et max csak egy kicsit gyorsabb a telefon semmi más nagy extra nincs benn nem? de nem akarok okoskodni. 18 percet ir még hátralévő időnek

  531. @iPutyu: szerintem most restore eredeti ipsw-vel és ha win alatt csinálod figyelj oda hogy a redsn0w xp kompatibilis modban legyen és rendszergazdaként futtasd, ha már feltette a 06.15.00 BB akkor szerintem csak CFW fog felmenni rá

  532. @szorian: Nekem 4.1-en szifonos carrier csomag többszöri telepítésétől behalt, és gondoltam h megpróbálom akkor már az újat, hátha gyorsabb lesz 🙂
    amúgy meg igen, főleg a sebesség, azért a 3g nem hasít annyira jól…

    köszi ha megjött, kipróbálom mindenképp!

  533. az előzőt neked irtam @Blitz nem tudom miért mást hozott fel

  534. @szorian: mi a helyzet amúgy ezzel az iReb témával? csak azzal lehet cfw-t felrakni? hátha te jobban képben vagy

  535. @arpilu: de most nehogy feltegyél carrier fixet ha mennifog

  536. @szorian: ok 😀 azért akartam 4.1-en, mert az MMS nem ment, a mobilnet is hol ment, hol nem

  537. @szorian: XP SP3 kompatibilis módban van, illetve adminisztrátori jogosultsága is van a redsn0wnak. iTunes sajnos kivágott hibával, ezekszerint a baseband már felfrissült :S

    Próbálgatom folyamat hátha sikerül valahogy. Mindig csak odáig jut hogy “Flashing baseband (dont interrupt)”, aztán itt megszakadt és jön a recovery mode.

  538. @arpilu: befejezte a feltöltést.

  539. @szorian: szedem, még 10 perc… elég lassú szegény

  540. @arpilu: mit gondolsz, iReb-el tegyem fel vagy csak simán iTunes-ban DFU módban?

  541. @arpilu: nem tudom nekem mac-em van szeritem dfu itunes-ba probáld meg.

  542. Bár sikerülne 🙂

  543. Akkor Kellene nekem is..

  544. @oferi1: na egy ananász már megjelent 🙂

  545. Hi!
    Érdemes/lehet az iTunes-t frissíteni 10.1-re?(A telót még nem akarom 4.2-re.)Köszi a választ!

  546. Hi!
    Érdemes/lehet az iTunes-t frissíteni 10.1-re?(A telót még nem akarom 4.2-re.)Köszi a választ!@Jadeye: THX!

  547. @szorian: Sajna ez is ugyanazt csinálja, lehet h nálam van a gond, köszönöm azért az erőfeszítéseket!

    @oferi1: Továbbítom neked is szívesen a cfw-t, próbáld meg, neked hátha felmegy

    p.s. úgy tettem fel, hogy a redsn0w 0.9.6b5-ben kiválasztottam a “Just enter pwned DFU mode right now”, szerintem így kell a cfw-ket felrakni

  548. van egy iphone 3gs 4.1el ipad-os bb fel lehet rakni ra a vodas carrier fixet? elore is koszi

  549. @arpilu: Hajrá 🙂

  550. @oferi1: ok csak mondj egy mailcímet

  551. @Blitz: Na megpróbáltam még 3szor. Mindig megakad a “Flashing Baseband (dont interrupt)” -nál, kilép újra indul és utánna marad a Recovery Mode :S

  552. @Jadeye: Szia! Szenvedek a hüjlyeségem miatt, mert 3G 4.1-re redsn0w-al felraktam a 6.15 BB aztán ráeszméltem, hogy ez nem frissíti 4.2.1-re csak JB. Na nosza rá 4.2.1 de csak recovery loop valami megoldást tudsz esetleg?

  553. srácok van egy 3gs-em és most 3.1.3 van rajta szeretném frissíteni, minimum 4.0-ra viszont fontos, hogy függetleníthető amradjon… rányomtam itunes-ban shift+restore-al hogy tegyen rá egy letöltött 4.0-t, elkezdi csinálni, aztán mikor ott tart, hogy jováhagyást kér az apple-től, akkor kidob egy 3194-es hibát, ha valaki tudna valamit segíteni, nagyon megköszönném a baseband-je pedig 05.12.01

  554. @megyesimate: Mi az a vodás carrier? Mire jó? Tegnap jb-ztem,unlockoltam ipad bb-re és nekem megy vodafone-nal. Miért kell ez a carrier?

  555. @arpilu: Hát ha majd sikerül irom, de félek hogy nem fog menni 🙁

  556. @Baluka71: telenorra kell csak, a többi benne van az új ipsw-ben

  557. @oferi1: azért kéne, hogy elküldjem neked a 4.2.1 cfw-t, amit szorian gyártott nekünk, és te is kipróbáld

  558. Neked működik?

  559. Most elkezdte felrakni az iRED a 4.1 CFW-t talán felmegy és akkor hagyom a fenébe

  560. @arpilu: Ahogy olvasom a beszélgetésteket, szerintem ugyanaz van velem is. Időközben 3G-n 06.15.00 BB lett meg 4.2.1 és valahogy újra kéne rá varázsoljam. Csavar benne hogy olyan iOS kéne ami aktivál, és cydiát is rak! Pls a cfw-t dobd át felém is! [email protected]

  561. van már belőle cwf, amit csak rá kell shift+restore-oljak?

  562. O.o ha igen, akkor azt én is megköszönném!!!
    a címem: [email protected]

  563. 4.1-es CFW-t tudok, ami nekem jó is és aktivál+cydia is van benne
    4.2.1 nem megy fel sehogy sem de elküldöm szorian kollégáét szívesen

  564. nekem jo a 4.1 ha az független aktivált és megy trídzsíesz-en 🙂
    előre is köszönöm =)

  565. @arpilu: 4.1-es custom FW-t, tudok énis csinálni sn0wbreezzel nem?

  566. jéh hát télleg sn0wbreezzel van nekem is csinálva egy 4.1 viszont nem engedi feltenni iTunes semmiféleképpen :S restore modban van a telo, rányomok sift+restore és hibát ir ki a verifying apple résznél :S

  567. @phytonka: kitöröltem gs.apple.com -os sort host fileból + cmd.exe-n egy ipconfig /flushdns + tinyumbrella is dolgozott a háttérbe, és így nem pofázott vissza az iTunes.

  568. Haliho!
    Annyi gondom van, hogy nekem az ultrasn0w nem fuggetlenit, pedig 3G 4.1 BB 06.15.00
    Feltelepul, restartol a telefon, de nem fogadja el a kartyat! Semmilyet! Azt irja, hogy Nincs szolgaltatas. Otlet?

  569. @phytonka: sajna trídzsí csak esz nélkül 🙂

  570. huhh tinyumbrella-t nem vágom, ott mit kell csináljak? O.o

  571. Hali
    Megoldottam Redsnowwal ezt a dolgot, most már 6.15-ös bb van fennt, de még mindig 4.0.2-t ír ki az iPhone Setting menüben, és a teló képernyője vibrál amikor pötyögtetem, hogy tudom rávarázsolni ténylegesen a 4.2.1-et?

  572. Tud valaki feltenni egy CFW-t? 3GS old boot 05.13.04 -re kéne!

  573. @gixivo: 4.1-et tudsz a tapasztalatok szerint. ezzel szenvedünk 1 napja (3g). A redsn0w nem frissít szoftververziót, csak patcheli a jelenlegit (06.15.00 bb-re).

  574. Oké, tehát akkor simán iTunes-ból dobok rá egy 4.1-et, Jailbreak-et rá Redsnowwal, cydiából ultrasnow-t rátenni, és függelten is?

  575. Végig fut a 4.1 cfw de a végén recovery módba van

  576. ez 4.2-re nem működik….bárhogy csinálom,frissítem bármivel nm működik…úgyh marad a 4.1

  577. @oferi1: nekem bekapcsol és aktiválódik meg minden, de próbáld iReb-el vagy tinyumbrellával kiszedni a recorvery loop-ból

  578. @gixivo: nem fog rámenni a gyári 4.1, sőt semmilyen gyári ipsw a 06.15.00 baseband miatt

  579. @arpilu: ez azt jelenti h 4.1re megcsináltam a függetelnítést és uténa nm tudom rátenni a 4.2-t itunesből?

  580. @arpilu: Ezért kell valami Custom firmware? Ami rámegy így ezzel a 6.15-ös basebandre?

  581. 511. hsz valaki lééégyszi!! 🙂

  582. nálam vmi nagy gebasz van.fent van a 4.1 függetlenítve de semmit sem tudok itunes-on keresztül feltenni

  583. @Shark: hát ha 06.15.00 bb van rajta akkor nem
    @gixivo: ezért kell ja

    pont erről szól a cikk eleje:
    a 06.15.00-ás basebandre való frissítés után egészen addig nem tudsz gyári firmware-t telepíteni, ameddig az Apple nem frissíti a basebandet egyik firmware-ben 06.15.00-ra vagy frissebbre (Ha ugyanis gyári firmware-t teszel fel, akkor az a restore végén hibát fog dobni, hiszen nem fogja tudni a basebandet frissíteni. Abból a recovery loopból viszont nem lehet kiugrasztani a készüléket, mert a firmware által elvárttól eltérő baseband miatt újra visszazuhan recoverybe

  584. cikk elejét olvassátok ott a lényeg (NINCS VISSZAÚT)

  585. @oferi1: 1. Csinálsz Custom FW-t sn0breezzel (4.1-est). 2. iREB-t ráereszted. 3. Zöld lett az iphoned képe, mehet rá a custom fw. 4. iTunesba shift+klikk a restore-n betallózod a cfw-t (valeszeg asztalon lesz). 5. mosoly

  586. akkor most van egy független 4.1-es +g telóm amit nem tudok többet frissíteni ill nem tudok rápakolni smmit sm? ez érdekes lesz

  587. @Shark: ezt rakd rá nekem teljesen jó:
    h t t p ://w ww.fileserve.com/file/Y3hCmhr

  588. nemtudom, mi lehet a gáz, de nekem még mindig nem enged feltenni semmiféle 3.1.3-nál ujabb FW-t az iTunes :S mindig 3194-es hibával ledobja a láncot :S

  589. @arpilu: itunes-szal?

  590. @Blitz: Köszi 🙂 mindjárt ráeresztem az ultrasn0wot:) aztá lefosom:))

  591. @Shark: Ja iReb + iTunes

  592. Hát mivel senki nem válaszol, meg amúgy is az egész egy nagy pöcsölés, felhívtam a Telia-t és azt a választ kaptam, hogy mivel legalább 1 éve megvan a 3GS-em (van még 8hó hűség) 300sek (kb 9000huf) és leveszik a lockot! Ez lesz a legegyszerübb, osszt csókol anyád, Boris…

  593. @arpilu: plusz még mielőtt bármit is csinálnál a telefonon, a redsn0w-val tedd fel rá a multitaskingot + akku százalékot, és utána kezdd a függetlenítést + szinkronizációt, stb

  594. @arpilu: De jól értem hogy a 4.1 el ti mar feltettetek a 06.15.00 BB-t? Ha igen akkor szerintem a 4.2.1 costumnek mar nem kellene tartalmaznia a BB frissitest

  595. @szorian: Enyémre már felkerült a 4.2.1 és a 06.15.00. Hogy lehet újra rávarázsolni a 4.2.1-t?

  596. @Blitz: De ha mar rajta van miert akarod ujra rakni?

  597. @szorian: El akarom adni és törölni akarok mindent. Hát a minden törlése az sikerült.

  598. @Blitz: Gondolom Windows -os gépen csinálod? Egyébként grat. Nem tudom nekem Mac-em van de ahogy olvasom win alatt szív vele mindenki. Próbáld meg úgy ahogy az előbb amikor sikerult

  599. HELLO!! egy segitség kellene van egy iphone 3g-m 4.1 el jailbrakelni szeretném az uj ultrasn0w-val be rakom az ipados dolgot és amikro ki kel pipálni a dolgokat kaor csak a cydia engedi és nincs ot hoh az ipados dolgot ki dudjam pipálni valakisegitenne 🙂 sürgös köszönöm elöre is :9

  600. @szorian: Igen win 7-en vagyok. Holnap haverom macjén megpróbálom életre kelteni. Valamiért nem sikerül :S
    Most ott tartok hogy csináltam egy CFW-t felraktam iREB és iTunes segítségével, majd rájöttem hogy sikeresen nem pipáltam be az aktiválást (kérte az eredeti simet). EZután csináltam másik FW-t, az meg valamiért nem megy fel. Odáig jutok vele hogy iTunes szépen átpakolja, végig megy telón a telepítő csík és csak egy hópihe van és 10 perceként újra indul és újra hópihét mutat.

  601. 615. hozászoláshoz segitsen nagyon fontos lene mert msot nicsn aktiválva a telom és nem tudom használni pls 🙂

  602. @szorian: így van a bb frissítést nem kell tartalmaznia, mert az már megvan, csak az a gond, hogy nem tudjuk felrakni rá sem a gyári 4.1.2-t, sem a customot

  603. @szifon.16.gb: 4.1-re nem kéne az ipados témát kipipálni szerintem, ha már felrakod rá a 06.15.00-s bb-t, akkor előbb frissíts gyári 4.2.1-re itunes-al, mert különben úgy jársz, ahogy én, hogy most van egy 4.1-em és nem tudok frissíteni.

    Tehát: frissítés 4.2.1-re (gyári, itunessal), utána a 4.2.1-et adagold be a cydianak, majd pedig az ipados részt pipáld ki és azt letölti magától

  604. de ha fristek 4.2.1 re akor a j b méh nem 100% os nem?

  605. Sziasztok 3G t-mobile os Iphone om van feltettem rá mindent a leírás szerint tökéletes volt megcsinálta a Jailbraket csak utána nem volt wifim így nemtudtam függetleníteni! A gondom az hogy nyomtam egy restore-t iTunes ban és azóta meghalt! Itunes logó és kéri hogy dugjam rá nyomjam restoret de mindig hibát ír ki próbáltam gyári 4.2.1 vel és Custom el is de egyiket sem engedi restorolni. Valaki tud erre mondani valamit vagy rajtam kivül járt így valaki ? Próbálgatom itt a Restore-t gyáriba is meg bal shift el is custome al is meg másikkal is de sehogy sem megy 🙁 Kuka ?

  606. @arpilu: de ha akkor a gép kel-az ujra inditáshoz nem ?

  607. @szifon.16.gb: azt nem írják, hogy 3g esetén is tethered lenne a jb

    amúgy annyira mégsem jó ez a 4.1-es CFW, amit reklámoztam, mert most nekem is oda a wifi (érdekes, hogy csak az ultrans0w -> függetlenítés futtatása után tűnt el a wifi)

  608. @arpilu: szoval ha fel frisitem akor msot a jb is jo lesz meg a wifise szarakodik ?

  609. Na most akkor mi van ilyenkor ? mert Én nyomtam restoret és azóta haloot a telefonom ! Nem restore ol

  610. @szifon.16.gb: nem tudom biztosra mondani, mivel nekem 4.1 van rajta, a 4.2.1 nem megy fel, szóval lehet, hogy érdemes lenne várnod, ahogy a cikkben írják

    nincs wifi: h t t p ://img443.imageshack.us/img443/600/img01200.png

  611. @arpilu: mert msot igazábol aktiválnom kéne a telom csak hogyan 🙂

  612. t-mobilos vagy külföldi?

  613. @arpilu: németböl van t-mobile

  614. 621-re valaki valamit ?

  615. @Deeday: Gyanitom hogy Recovery loop modba maradt a készüléked … lefutatod bármelyik FW-t és hibával elszál recovery modba vissza teszi magát a frisitet BB miatt.

  616. na ha valakinek nincs wifije, akkor csak simán eressze rá mégegyszer a redsn0w-t és rendbejön (én nyomtam egy install cydia + battery percentage + enable multitasking kombót és újra megy a wifi és még független is maradt 🙂 )

  617. @szifon.16.gb: ja hát az gáz, ha tudsz várni, akkor tedd azt, ha nem tudsz mert nincs más telefonod, stb, akkor tedd fel a 4.1-es custom firmware-t amit belinkeltem pár hsz-el ezelőtt. nekem az megy, aztán majd frissítek 4.2.1-re ha tudok

  618. @arpilu: nah akor hogyan tudom aktiválni :?:)

  619. @arpilu: meik hzs le irod a számát ha szépen mekérlek 🙂

  620. @arpilu: 603?

  621. @szifon.16.gb: Az az igen, az a jó hogy azt a cfw-t nem kell aktiválni, de mondom ha nem muszáj, ne frissíts arra, mert nem 100%-os

  622. de az 4.2.1 nekem meg 4.1 kel nem ?:) :O

  623. @arpilu: de 4.1 et hona tudok keresni oylat amit tudok aktiváli?

  624. @szifon.16.gb: az is be van linkelve valahol pillanat

  625. @arpilu: ireb csak 4.1ig van,nem találok 4.2re v jó a 4.1 is rá?

  626. @Winbok: Tudom hogy igazad van de hogy tudom ezt orvosolni ?

  627. @arpilu: köszönöm 🙂

  628. rapidshare, 2részes:
    h t t p ://rapidshare.com/#!download|310l33|426445998|iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.001|207618
    h t t p ://rs6tl.rapidshare.com/#!download|6tl3|426443308|iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.002|113225

  629. @arpilu: törölték :S

  630. @arpilu: adj inkább egy emailcímet, ide nem fér ki 🙂

    h t t p ://rapidshare.com/files/426445998/ iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.001
    h t t p ://rapidshare.com/files/426443308/ iPhone1_2_4.1_8B117_Custom_Restore.ipsw.002

    töröld ki a space-ket és jó lesz

  631. @arpilu: msot akor adjake-mailt vagy ne?

  632. @arpilu: köszi megy

  633. @arpilu: haldo ha le jöt akor hoh kel egyesitenem?

  634. @szifon.16.gb: totalcommander, kattints a 001 kiterjesztésű fájlra és kicsomagolja

  635. @iPutyu:

    hali,
    nekem is régi boot 3GS, akkor eszerint megcsinálom!

    annyi kérdésem van, csak h tuti jó és egyértelmű legyen: az iPad fw-t + a 4.2.1 bundle-t is használtad, ahogy a cikk írja?

    kösz!

  636. @arpilu: és ah kész letöltöte utána mit csináljak?

  637. @szorian:
    igen kéne még az a custom firm 4.2.1 3GS-re ami nem frissít basebandot, tehát marad a 0.5.13.04
    vagyis nagyon kell! 🙂

  638. az a nagy igazság h felteszem a 4.1et,függetlenítem és itt megállt minden.függetlenül tudom használni de progit nem tudok rátenni ill frissíteni sm tudom 4.2-re…ez nagy sz*pás

  639. @Robbiemalac: igen, és ha valaki tud 3G-re is csinálhatna egy ilyet, mert ami a demoniod-on van ahhoz sajnos nincs accountum… megköszönném:)

  640. @arpilu: De amit én csináltam nektek cfw abban benne volt az iPad BB lehet hogy a sima amiben nincs benn az felmenne a 4.2.1?

  641. @szorian: hát ha nagyon ráérsz kipróbálhatjuk 🙂
    amúgy sztem nem zavarja az új bb, mivel már az van rajta.. de egy próbát megérne!

  642. @arpilu: ha eltöltötem akor utáan mit csináljak?

  643. @arpilu: Csak az az érdekes hogy a 4.1 meg simán visszament neked

  644. iOS 4.2.1 iPhone4 redsn0w win 0.9.6b4 -el törve és valami oknál fogva nem indul el… rányomok a FEHÉR CYDIA ikon ra és hirtelen megjelenik a főoldal fél másodpercre majd kidob vissza a menübe… esetleg valami megoldás ?

  645. @arpilu: elinditottam a feltöltést ahogy az elöbb.

  646. @daralan: melyik tipus kell neked 3g 4.2.1 cfw ipad BB nélkül? ha igen irj egy emailt és a toldacuccoton keresztul elküldöm

  647. @szorian: köszi kipróbálom!

  648. @szorian: igen az kellene amibe az 5.13as baseband ven, nem az ipadé!
    ímélem kocsis.dani kukac gmail pont com
    amúgy mi ez a toldacuccot???:D

  649. @daralan: fogalmam sincs de Arpilu mondta eddig igy küldtem neki is mindegyiket

  650. @daralan: nem tudom mennyire lenne gyorsabb az msn szerintem semmivel ide 20 perc alatt felmegy és tudod tölteni

  651. @arpilu: felment

  652. @szorian: jólvan köszi, megnéztem mi ez az oldal most már sejtem:D

    és akkor ez egy 3G 4.2.1 az 5.13-as basebandel igaz?

  653. Nahh valaki egy custom firm 4.2.1 3GS-re ami nem frissít basebandot, tehát marad a 0.5.13.04 !!! biztos a 600 emberből másnak is jól jön ! 🙂

  654. @daralan: elinditottam irok ha felment

  655. @daralan: igen ebbe nincs bent az ipad baeband

  656. @szorian: nem kell mégegyszer feltöltened, elég ha a linket elküldöd amit a feltöltés után kiírt (10szer lehet letölteni és utána törlődik a szerverről)

  657. @daralan:
    kérlek csinálj egy custom firm 4.2.1 3GS-re ami nem frissít basebandot, tehát marad a 0.5.13.04 ! kérlek :p

  658. @arpilu: nekem nem irt linket vagy nem figyeltem és bezártam az ablakot te látod a linket?

  659. @Robbiemalac: ne tőlem kérd, sajnos nincs almám:S próbáltam rakni a gépemre de reménytelen, szóval inkább szorian-t kérd…

  660. @szorian: visszaküldöm neked az emailt és akkor annak küldöd el, akinek akarod 🙂

  661. SRÁCOK NAGYON ELBACTAM EZT!!! MEGCSINÁLTAM MINDENT MŰKÖDÖTT IS ÉN BALFAC MEG NYOMTAM EGY RESTORET MOST MEG BERAGADT RECOVERY LOOP MÓDBA KÉRLEK SEGÍTSETEK 4.2.1 ÉS AZ IPAD AS 6 OS BASEBAND VAN FENT! Akkor most tényleg kidobhatom a telefonomat ? :((((( T-mobile os már rég nem garanciás 3G 16GB :(((((((((((

  662. @szorian:
    vagyis igen Szorina kérlek, neked szó a történet 🙂

  663. @Deeday: nyugiiiiii, próbáld először a 4.2.1-es cfw-t, ha nem megy, akkor a 4.1-et, amit belinkeltem

  664. + L

  665. @Deeday: restoreolj egy custom 4.2.1es ipad bb-s firmwearrel…

  666. @arpilu: koszi megvan

  667. @daralan: Tudnátok adni egyet mert Én már kipróbáltam párat de nem ment 🙁 Egy linket ahol cfws ipad es BB s -t ?

  668. @Deeday: 4.2.1 est .

  669. @Robbiemalac: mindjárt megcsinálom addig adj egy email cimet

  670. [email protected]
    nagyon köszi!
    csak ne frissüljön a baseband mert a 05.13 kincset ér 🙂

  671. ez az msn is ha ott átküdöd lehet gyorsabb 😉

  672. @szorian:
    így fogod csinálni majd? mert ahogyan látom 3g és 3gs re máshogyan kell:
    A 3GS és 4.2.1 esetén szükség van egy nemhivatalos 4.2.1-es bundle-re, hogy a Pwnagetool képes legyen nekünk 4.2.1-es custom-öt gyártani. A nemhivatalos bundle-t be kell másolni a többi közé a Pwnagetool package-ébe, Show package contents után megtaláljuk a kérdéses mappát. Ezután már a Pwnagetool legyártja nekünk a custom 4.2.1-et, ami nem frissíti a basebandet – de nem is jailbreakel. Nagyon fontos, hogy NEM szabad bepipálni, hogy aktiválja a készüléket! Így ezek után a redsn0w segítségével tudjuk jailbreakelni. Így megmarad a korábbi, például 05.13-as baseband, ami függetleníthető.

  673. @Jadeye:
    Helló!
    Gondoltam megúszom hogy ne traktáljalak én is mindenféle kérdéssel,de nem:(
    Az egyik haver megcsinálta a 3gs-t,úgy ahogy a nextelesgyuszi írta.minden rendeben volt,de a reboot után összeakadt az iphone-ja.Azóta almázik:(
    Mit lehet csinálni ezzel???

  674. @szorian: köszi már töltöm is.. twitteren ezek szerint te vagy az a Felho igaz?:D

  675. Ja hagyta az iphone-t 4.1be.

  676. Mielőtt vadul nekiállnátok a függetlenítésnek,ezt olvassátok el. h t t p://thebigboss.org/2010/11/30/ultrasn0w-battery-drain-temp-solution Ha nem megy a wifi,melegszik a telefon,és hamar lemerül,az nem a véletlen műve.

  677. @Robbiemalac: most meg vagyok löve mert a gs nem kérdezett rá hogy akarok e ipad BB elvileg nincs benne de erre most nem tennék nagyesküt

  678. @daralan: igen

  679. @P.G.: de ez a 6.15ös baseband-re vonatkozik…

  680. @Robbiemalac: ha nincs bent a bundle akkor fel sem ismeri az ipsw és el sem indul

  681. akkor okés, nem szoltam ; jajj de izgulok 🙂

  682. @arpilu: Megmentetted az életem! Simán felment, ráadásul eltűnt egy pixelhiba is a kijelzőről 😀

  683. *szerk: köszönöm lemaradt! NAGYON SZÉPEN KÖSZ!

  684. @szorian: na vadul követlek, jah és köszi lejött… haverok boldogok lehetnek…

    most már csak i4-re kellen untethered jailbreak a 4.2.1-hez:D

  685. @Robbiemalac: elkezdtem feltölteni kb 15-20 perc és szedheted

  686. @daralan:
    Minden 06.15.00 Baseband-re frissített és függetlenített eszközre vonatkozik.

  687. fent van a 4.1 cyndia-val.itunes elindítvade mikor progit akarok feltenni kiírja h :
    The app “progi neve” was not installed on the iphone because an unknow error occurred (0xE8008001)
    ez mitől va?megoldás?

  688. @szorian:
    rendben , várom nagyon , elre is nagyon köszi! ugye nem aktivál ?

  689. @daralan: nekem csak az ipadre kellene JB én megfogadtam, hogy többet nem töröm fel az iphone 4-et ezért csak gyári függetlent veszek.

  690. @Robbiemalac: @Robbiemalac: nem amikor feltette a kérdést hogy van e előfizetés az aktiváláshoz azt válaszoltam hogy yes

  691. @Shark: mobil install crack (Appsync for OS 4.1) fennt van???? és után raktál fel ingyenes progit??

    Ha nem, akkor add hozzá a cydia.hackulo.us repot, és telepítsd az appsync-et majd tegyél fel egy ingyenes alkalmazást, és után a többit…

  692. @szorian:
    okés, te vagy a legpirosabb alma, egy mester vagy ! 🙂
    bele a tmobile kártya aztán gyorsan helyére a voda és remélem az aksi sem fog merülni és happy lesz minden

  693. @P.G.: előfordul az ilyen, ezér érdemes várni ilyenkor, hogy az ilyen dolgok kiderüljenek, én ezért is ódzkodtam a 6.15ös basebandtől, és szoriannak hála, már van olyan 4.2.1 a 3G-hez amivel megmarad az 5.13as baseband, amivel nem fog ilyet produkálni…
    @szorian: igen én is untam a 3Gnél az állandó függetlenítést ezért az i4-et azzal a kártyával használom amelyik szolgálatónál vettem, és a függetlenítésre nincs gondom, a jailbreak is csak pár progi miatt kell, ami tetszik azt meg szoktam venni…

  694. Az ellen mi a teendő, hogyha Cydia ikon egy sima fehér négyzet és nem initható?? Redsn0w_win_0.9.6b5 win7 alatt ,xp kompatibilitás, rendszergazdaként indítva!!! Jahh és 3GS új iboot. Valakinek ötlet? Jadeye ???

  695. Ha már 05.14.02bb 4.1es szoftal akkor nem lehet visszacsinálni 05.13ra mi?

  696. @eky666: azt már sajna nem:(

  697. @Ceko: nem bootolt be mivel az uj bootos telefon csak theterd jail, ezert minden ujrainditáshoz redsn0w kell ahol a pipát just boot theterdbe

  698. @szorian:
    robbiemail85 @ freemai.hu -ra nem jött még meg, ahh ez a freemail

  699. oké most már jön :), nagy nagyon köszi!

  700. Még annyi h nem tudja valaki h jön e majd valami más megoldás erre?Esetleg majd a 4.3 szoftverrel nem lenne könnyebb?Mert ez a mostani…nem is tudom kicsit “veszélyes” 😀

  701. @Robbiemalac: Ha felraktad a CFW es aktivaltad kártyával akkor mielőtt a redsn0w-val nekimesz a jailnek ellenorizd le hogy mind a BB mind az iOS az amit szerettünk volna

  702. @daralan: nagyon fain.1000 köszönet.műkszik

  703. még egy kérdés.erre mit az orvosság:
    The app “progi” could not be added to your itunes library because it is not a vaild app.

  704. @szorian:
    egyenőre az iTunes 21es hibát írt ki a legelején :/

  705. @Robbiemalac: Azt nem tudom mi win alatt próbálod feltenni? Sose tettem fel CFW win alatt itt többen írtak vmi ireb et vagy hasonlót de hozom nincs

  706. @Ceko: Szivesen

  707. @Robbiemalac: Dfu ban probaltad feltenni ugye?

  708. nem értem ugyan az a probléma, igen win alol csinálom…

  709. igen dfu

  710. Ezt találtam a 21 es hibára de win alatt nem tudom hogy lehet. In my experience, every single time I restore any iphone to a custom firmware on my mac I have to go in to “user(your user name)/library/itunes/devicesupport/ then delete every file in the folder. Then open pwnage and create a new custom firmware.. follow the instructions to put the phone in DFU and finally restore to the newly built firmware file.

  711. Nincs valaki aki gyöngyösi vagy környékbeli?Elvinném és megcsinálhatná mer én nem tudom 😀

  712. Itt isaz iReb-et írjak lehet hogy az lehet win alatt a megoldás iREB a small handy utility for Windows and Mac that can solve the mistakes “16xx” and “21″ from iTunes that are displayed after a reset or a firmware downgrade. iREB is developed by iH8sn0w, and today he released a new update for iREB. The application is only compatible with EDGE iPhone, iPhone 3G and iPod Touch 1G and can be downloaded from here. The tool is available for both Windows and Mac operating system, we advised you to save this program on a secure place on your hard drive because it’s a one of it’s kind utility.

  713. Itt egy link szerintem elég jól leírja ennyit tudok tenni érted.
    http://www .redmondpie. com/fix-16xx-and-21-error-during-iphone-3.1-restore-in-itunes-qrt589/

  714. igen , ezt csinálom, a i-rebel kitudom hozni a telefont a beragadt állpotból , de még mindíg 21 es hiba, a törlést nem csináltam meg a devicesupport mappából , nem találtam azt meg szerintem ez csak régi itunes-nál volt vagy láma vagyok 🙂

  715. Akkor passz

  716. most eindult a csík pedig ugyan azt csináltam 100adjára… 🙂

  717. @szorian:
    Szorina sikerült, maradt a régi baseband !! 🙂 yuhééé , köszi, össze hoztuk 🙂

  718. @NicolaiShasenka:
    Igen, backup megvan azzal nincs baj, csak a lépéseket nem ártana tudni, meg mondjuk egy link sem jönne rosszul, hogy honnan lehet leszedni a 3G-re megfelelő firmwaret.A többi lépés elvileg világos..:)

  719. erre valaki tud egy választ?: “sikerült, felkerült a cydia, és el is indult, de miután nyomtam egy Complete Uprgade-et utána reboot-olt egyet és már nem indul el a cydia :\… iOS 4.2.1 iPhone4 redsn0w win 0.9.6b4

  720. @kisburaa: a válasz a 715-ös hozzászolásban

  721. sziasztok!
    Nem tudom, mit misztifikaljak annyira ezt a dolgot…meg hogy egyre bonyolultabb breakelni…
    3G, 8GB…mar eleve volt egy csomo custom firmwire-em…redsn0w letolt, telepit, Ipad bepipaz, cydia install, utana cydiaban ultrasn0w install, uj sim kartya berak >kesz
    Nekem tokeletesen mukodik, szerintem abszolut nem bonyolultabb, mint regebben, csak annyi a kulonbseg hogy az Ipad opciot be kell pipalni, amikor telepitesz…

  722. Ha vkinek firmwire kell, Google a baratod…
    beirod a google-ba hogy firmwire 4.1 vagy 4.2.1 download es mar toltogethetsz is…

  723. Ezt találtam a hackint0sh fórumon 3G-re, ha nem megy vissza a 4.2.1 a 6.15.ös bb miatt. Most próbálom ki. Nektek sikerült valami?

    Hi, I had the same problem. Was on 4.1 with BB 05.14, unjailbroken and locked (3G phone with ATT). Used PT with a 4.2.1 custom ispw and BB 06.15. Everything went fine the first time, no error messages in iTunes but phone was stuck in recovery mode. Tried getting out recovery with iRecovery and TinyUmbrella but nothing worked. I then reflashed the same custom ispw but started getting error 1015 in iTunes and the phone was still in recovery mode.

    Then I found a comment in the iPhone-Dev blog that worked for me. The trick was to build a second custom ispw with PT but without including the BB 06.15 update. This worked great on the first try. I still ended up with BB 06.15 because it was updated with the first custom ispw and since BB can’t be downgraded BB 06.15 remained.

  724. ok. kicsit másképp csináltam 3G-n (volt már rajta 4.2.1 6.15-tel, csak aztán elb..tam egy 4.1-re való szifonos carrier bundle-el és recovery loopba került)

    – Itunes restore gyári 4.2.1-re
    – vége felé hibaüzenet (asszem 1015)
    – redsnow b5 -tel ugrás pwned DFU-ba
    – fekete képernyő, semmi különös
    – itunes restore egy custom 4.2.1-re (NEM 6.15-ös bb-el)

    Nem esik recoverybe, de most egyelőre nincs térerő, de már ennek is örülök, mint majom a farkának, mert stabilan bootol 4.2.1-el másodjára, harmadjára is 🙂

  725. @johnnyjungle: UPDATE #1

    kapott egy ultrasnowt és voilá, megjött a telefon is (honos hálózatban sem működött előtte, egy pálcika, “no operator name effect”).

    +g-n, 4.2.1 elkurrantás után újra múködik 6.15-ön, nincs recovery loop.

  726. @johnnyjungle: valószínűleg a fenti hsz-emben leírt folyamat első 2 lépése fölösleges volt 🙂

  727. @szorian: Köszönöm, megvan 🙂

  728. @johnnyjungle: ha nem gyári kártyával használod, akkor azért nem kap térerőt, mert nem tetted fel az ultrasn0w-t.

  729. Arra van már valami mód hogy win7 alatt,hogy felrakjam a 4.2.1-et, de megtartsam a 05.13.04 BB-t ?

  730. Jahh és 3GS régi iBoot. Köszi

  731. @Ceko: custom firmware. de azt csak mac alatt lehet egyelőre a 4.2.1-hez csinálni.

  732. @Jadeye: gyári kártya volt, magyar T-mobos “honos hálózatban, mint írtam” 🙂 Mégis egy pálcika, no opname. De ultra után már a gyárit is elfogadta meg a vodát is. Viszont network settings üres, mégis van net idegen kártyával is, illetve mobilnet használatkor most a statusbaron nem jelzi, hogy adatforgalom van.
    Akarjak rá multitaskot, meg akku %-ot szerinted, vagy ne?

  733. @johnnyjungle: ez a 4.2.1 már nem melegszik? nekem a 4.1-el éjszaka 100%-ról lement 6 óra alatt kb 30%-ra úgy, hogy elég meleg volt a telefon. valahol olvastam erről a hibáról már, más nem tapasztalta?

  734. @Jadeye: És csak Mac-en is lehet felrakni, (vagy ilyen már nincs, ha jól emlékszem régen volt)?Vagy ha valaki csinál nekem akkor feltudom rakni Windowson is ?Köszi

  735. @Ceko: fel lehet rakni a redsn0w segítségével pwned DFU módba tudod rakni az iphone-t, és utána már fel tudod rakni itunes-al

    Sikerült nekem is felraknom 3g-re a 4.2.1 régi BB-s CFW-t (köszi szorian) és eddig jól is működik. Sőt, nyomtam rá egy redsn0w install cydia+battery percentage+enable multitasking-ot is és ettől aktiválta magát, szóval ez a módszer jó azoknak is, akiknek amúgy aktivált cfw kéne

  736. @Ceko: ha megkéred szorian kollégát, szerintem szívesen gyárt neked egyet

    de lassan meglesz az összes variációs cfw, csak fel kéne valahova pakolni, és akkor nem kéne küldözgetni emailben 🙂

  737. @Baluka71: ja ez az amiről beszéltem, hogy nekem 6óra alatt majdnem lemerült a telefon és forró volt úgy, hogy nem csináltam semmit. Az a lényeg, hogy az új baseband+ultrasn0w együtt okozzák ezt, ha nem az eredeti sim-el aktiválod, hanem eleve aktivált cfw-t teszel fel

  738. @arpilu: Illetve bocs, a hacktivation (eredeti sim nélküli aktiválás folyamata) okozza

  739. @arpilu: hát egyelőre nem melegszik, de wifit használ, sípol a vas (ultrahang-szerűen, alig észrevehető, fülhöz téve)
    Itt szedtem le a fw-t párral fentebb, feltegyem RS-re?

  740. @arpilu: 3G-re való is kéne abból is van egy 🙂 !! Neked e-mailben ment? Vagy volt Link ? Ha igen oszd meg velem légyszi. Köszi Előrre aktivált vagy sem ? Nekem olyan kéne ami nincs aktiválva csak a BB frissítés nélküli.

  741. @arpilu: Hát sajnos ehhez én abszolut nem értek. Azt sem tudom, hogy kell aktiválni.
    Én csináltam még a JB és unlock előtt egy aktiválást az ITunesből, de akkor nem volt benne semmilyen sim kártya. (erről beszélünk?)
    Aztán megcsinltam a redsn0wt 06-ra és az ultrasn0wt és ennyi.
    Most vodás kértya van a T-s telóban. Akkor most nekem kell valamit csinálnom?

  742. erre mit az orvosság:
    The app “progi” could not be added to your itunes library because it is not a vaild app.

  743. @Ceko: windows-on is fel tudod rakni.

    @Baluka71: emiatt írtam le már számtalan alkalommal, hogy ha lehetséges, MINDIG a gyári kártyával kell aktiválni. a linkelt cikkben is azt írják, hogy szar a push, azért nyekereg. gyári kártyás aktiválásnál ilyen gond nincs. de ez nem a 4.2.1 sajátja, ez a push megjelenése óta így van, ezért van (fizetős) pushfix csomag, stb. számtalanszor leírtuk már, most mégis újdonság sokak számára. gyári kártyával kell aktiválni, és kész.

    ilyenkor kell egy restore, és olyan kártyával kell aktiválni, amilyen függő a készülék. esetedben T-mobile simmel. aztán jailbreak, és miegymás. és akkor nem fog veszettül merülni. de ez sosem volt másképp.

  744. @johnnyjungle: Csak akkor fog merülni, ha nem eredeti kártyával aktiváltad, hanem szoftveresen. Ha neked T-s és T-s simmel aktiváltad, akkor nem lesz gond

    @Ceko: 3g-re új vagy régi BB-s kell? Nekem toldacuccot.hu-n jött, ott 10szer lehet letölteni és törlik

    @Baluka71: addig elvileg nem tudod használni a telefont, amíg bele nem raksz egy eredeti sim-kártyát, rá nem dugod az itunesra és nem kapcsolódik a nethez. ez kb 1 perc, ha megtörtént, onnantól tudsz csak lépkedni a menüben stb
    alapból ezzel kell kezdeni restore után, csak néhány cfw-ben már benne van az aktiválás, és akkor enélkül is használható a telefon (ha pl AT&T-s és nincs olyan kártyád, akkor csak így tudod használni)

  745. @Jadeye: a cikkben írt helyen nem találom a CommCenter.old, illetve a CommCenter fájlokat, viszont itt megtaláltama CommCentert: /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support
    jó, ha ezzel dolgozom?
    plusz ha én cfw-t raktam fel, akkor honnan tudom megszerezni a CommCenter.old fájlt? (nyilván ebben nem lesz benne, mert nem upgrade volt, hanem restore)

    köszi

  746. @arpilu: minek neked a commcenter? ha restore volt, akkor a megfelelő van ott. vagy nem értem, ez most hogy jött ide.

  747. Lenne egy kérdésem:

    Hogyan tudom restorolni az iPhone 3G 8GB-ost ha már 4.1 06.15.00 baseband el van fennt független, csak újra akarom rakni?

    Hogyan tudom 4.2.1re rakni 06.15.00 baseband-el független legyen?

    Köszönöm előre is a segítségeteket! Szép napot midnenkinek!

  748. @Jadeye: Ok, gondolom restore-t nem tudok csinálni a 06 bb miatt?
    A telefon előéletét nem ismerem, de biztos, hogy lehetett a menüben lépkedni és minden működött viszont amikor rádugtam az ITunes-ra akkor kérte, hogy regisztráljam. Lehet, hogy már a T szervízben regisztrálták vagy akkor már az ITunes nem kérte volna, hogy regisztráljam?

  749. @Jadeye: a carrier fix miatt kéne

  750. @Baluka71: figyi az a kérdés, hogy honnan van a telfon. ha te vetted itthon a t-mobile-tól, és még most is T-s vagy, akkor nincs gond. Az a lényeg, hogy ne külföldi legyen, mert akkor nem tudod rendesen aktiválni a külföldi kártya nélkül

  751. @Zjunior: 4.2.1-re úgy tudod, ahogy a 768-as hozzászólásban le van írva

  752. ;((( Szerintem agyhúgykövet fogok kapni ezektől az IPhone problémáktól…
    Én csak a barátnőmet akartam meglepni szülinapjára ;O

    No mindegy, tehát T-s a telefon garban cserélték. Én kéz alatt vettem így, de elvileg nem volt használva.
    Viszont mivel vodához kell ezért unlockoltam és elvileg előtte regisztráltam sim nélkül, de reg előtt is működött a menü. Egyebet nem tudok elmondani.
    Habár, lehet, hogy csak parás vagyok reggel 8-tól 13:30 ig 100%-ról 89%-ra ment le az akksi, de nem nagyon volt használva és a 3G ki van kapcsolva, viszont wifi megy bár nem kapcsolódik. Akkor ez normális merülés vagy nem?

  753. @arpilu: Régi BB-s, hogy ne frissítse, maradjon az ami most van rajta. 05.13.04

  754. Még mindig ezt gyepáljátok wow go for 800.comment omG

  755. @Ceko: h t t p ://s1.toldacuccot.hu/letoltes?sid=b1b66311c6043084027ea9a705b791a2&file= iPhone1%2C2_4.2.1_8C148_Custom_Restore_regiBB.ipsw

    a spaceket töröld. remélem még elérhető 🙂

  756. Ha valszeg elbasztunk vmit és recovery loopban maradt a teló, akkor redsnowwal melyik firmware-t kell kiválasztani amikor a pwn dfu mode-osat akarom csinalni? az eredeti 4.2.1-et vagy a johnnyjungle által feltöltött ipsw-t?

  757. @Baluka71: ha nem használod a wifit és a 3g-t is kapcsold ki mert azon keresztül próbálkozik

    jobb lenne, ha szereznél egy tmobilos kártyát és visszaraknád a restore-t és azzal aktiválnád. akkor nem lenne sem push gond, sem akksigond

  758. @jotzi: sztem mindegy mit választasz ki redsn0w-ban, de én azt szoktam, ami épp rajta van (eredeti restore file természetesen)

  759. @arpilu: Akkor a 11% az sok?

  760. @Baluka71: Hát ha nem csinálsz vele semmit, akkor sok. Ne csak a 3g-t kapcsold ki, hanem a mobil adatforgalmat és a wifi-t is ha nem kell

  761. @arpilu: Fasza! És hogy tudom restore-olni, ha már rajta van a 06-os bb?

  762. Sziasztok!
    Segitséget szeretnék kérni , adott 1 iphone 3g telefon amit kb 1 honapja 4.1 re updateltem itunesal, függetelniteni szeretnem, de még semmit nem tettem fel rá.
    Annyira nem értek hozzá de szeretném meg tanulni ezt a folyamatot, elolvastam majdnem mind a 800 kommentet meg a cikket is, de szeretnem ha valaki le irna nekem lépésröl lépésre hogy kellene meg csinalni ezt 🙂

    Adatok : 3g Verzió: 4.1 (8B117) firmware 05.14.02 🙂
    [email protected] ra ha valaki elküldené hogyan kellene azt nagyon meg köszönném 🙂 De itt is figyelem ha valaki itt irná le 🙂

  763. @arpilu: de nem értem. ha rányomtad a restore-t, akkor rendben lesz, mert az visszateszi a megfelelőt. mit akarsz ezen még megcsinálni? a carrier fix nem megy 4.1 alatt jelenleg.

  764. @arpilu: OK, köszi! Na hagyjuk ezt elegem lett! Amúgy 4.1-van fent, nem akarom tethered legyen, mert persze 3GS newboot. Ez a pushfix elérhető? Vagy van itt valaki aki megcsinálja nekem? Persze fizetek érte!

  765. @Jadeye: 4.2.1-re szerettem vna telenor logót meg ilyeneket. plusz az mms sem megy kézi beállítás után sem…

  766. @arpilu: Köszi.Szedem.Itt is kell a Redsn0w féle DFU mód?

  767. @Baluka71: meg tudjuk csinálni. megírom a részleteket emailben a hozzászólásodnál megadott emailcímre.

    @arpilu: 4.2.1 alatt nem megy a carrier fix, ha felteszed rá a 4.1-es fixet, az a 4.1-nek megfelelően patchelné a commcentert, ami viszont így hibás lesz. ha lesz frissítés, közzétesszük, de egyelőre nincs.

  768. @Ceko: Az minden cfw előtt ajánlott

    @Jadeye: köszi akkor félreértettem vmit

  769. Tud valaki segiteni e téren?

  770. Sziasztok!
    Szerintetek melyikkel gyorsabb az iPhone 3G a 4.1-el vagy a 4.2.1-el?
    Egyébként ha most 4.2.1 van a telón vissza lehet rá rakni a 4.1-et?
    Kőszőnőm a válaszokat előre is!

  771. @arpilu: Szia! sikerült felrakni a 4.2.1-t?

  772. 3G, custom 4.2.1, rendes (nem 6.15-ös) bb-el. a fenti linkről ezzel?

  773. @Jadeye: Hali! Jobb a 4.2.1 mint a 4.1? Érdemes lecserélni?

  774. iPhone1_2_4.2.1_8C148_Custom_Restore.ipsw ez aktivált?

  775. Látom nem nagyon tudtok segiteni :S

  776. sziasztok. van egy olyan problémám. adott egy 3g iphone 16gb-os 4.2.1 szoft és 06.15.00 baseband ultrasnowwal függetlenitve. de a pannon voda kártyát nem veszi be. t-set beveszi. azt irja nincs sim. tud valaki segiteni?

  777. @zeuxx: Ha csak függetleníteni szeretnéd akkor a letöltesz egy ios 4.1 3G-re Redsn0w-al BB frissítés nélkül függetleníted, majd felmész a cydiára és az ultrasn0w-t felrakod és kész. De szerintem a google-ba rákeresel van részletesebb leírás.

  778. @zeuxx: Én elmondom neked amit tudok (tanulj a más kárából) de inkább telefonon és csak holnap.

  779. @renatinyo: Próbáltad újra az ultrasn0w-t?

  780. @arpilu: Köszi a segítséget.A 3G-n már 4.2.1 van régi BB-vel.Már csak 3GS-re csinálhatna valaki egy 4.2.1 cfw-t régi BB-vel!?Köszi

  781. Légyszives segítsetek!

    iPhone 3G 4.2.1 ipad-es BB függetlenítve. kijött a függetlenítés, nagy öröm egészen 2 mp-ig. ahányszor multitaskot használtam, vagy üzenetet akartam írni lefagyott a springbord, dafemode stb. gondoltam egy restore javít rajta, hát nem így lett sajnos. a végén hibát dobott ki és belezuhantam egy recovery módba(v vmi ilyesmibe) és nemnagyon tudom kiugrasztani belőle a telóm.
    nem szeretném ha most hónapokig csak a polcomon díszelegne.
    Valakinek valami ötlet?

  782. @oferi1: töröljem le és ujra fel?

  783. remek. sikerült megoldanom(egyszerű recboot) viszont most valahogy kikéne kapcsolnom a multitasc-ot hogy használni is tudjam a telefonom percenkénti respring nélkül^^

  784. Személyes tapasztalataim:
    Hétfő reggel sikerült megcsinálnom a függetlenítést egy t-mobilos iPhone 3G 16GB-on. Egyszerű volt, kigugliztam egy FW-t (4.2.1), restore->redsnow->cydiából ultrasnow->KÉSZ.
    Tapasztalataim szerint aki 3G-n akar 4.2.1-et használni, az előszöris a redsnowban NE pipálja ki a multitaskingot, és a wallpapert, mert egyszerűen a 3G hardvere kevés ezekhez.
    Az első napon nekem eléggé elkezdett merülni a telefon, aztán este hazajöttem, kikapcsoltam rajta a 3G-t, a fényerőt közepesen hagytam, valamint a helyzetfelismerő funkciót, éjszaka tölteni hagytam, másnap bementem suliba (oda 2 óra, vissza detto), játszogattam vele, netezgettem, mire hazaértem este 6ra, akkor volt a készülékem olyan 50% környékén.
    Ez csak egy kis segítség azoknak, hogy mit hogy csináljanak akik ezzel kerülnek szembe:)

    OFF: valaki esetleg nem tudja azt, hogy mi történne, ha most valami miatt újra restore-olnám a készüléket a 4.2.1 customomra, ami fent van? mert én itt olvasgatok mindenféle hibákról hogy kifagy meg stb…

  785. @renatinyo: Egy próbát megér, hátha nem sikerült ..

  786. Udv!
    Nekem egy olyan gondom van, hogy sajnos az uj iTunes10 nem akar megnyilni!!!Probaltam mar adminkent futtatni is de semmi!!!A hibauzenet a kovetkezo: The color scheme has been changed! The windows will automatically change the color scheme back to windows aero when this program or other programs performing similar actions are no longer running.!!!
    Mar vagz 10szer ujratelepitettem de semmi!
    PLS HELP!!!

  787. erre vmi orvosság:
    The app “progi” could not be added to your itunes library because it is not a vaild app.

  788. @Ceko: a filehostingra toljak fel? mi kell neked benne?

  789. @akos_brother: egy 3G-re 4.1.2. cfw-t raktam fel a feleségemnek és semmi problémája nincsen. a bb. maradt 05.12.01. simán lement. csak a pwnagetool-al csináltam egy cfw.-t és i-tunes-al felraktam.

  790. @kriszpowa: a 812-es folytatva. én saját t.-s kártyámmal aktiváltam a telefont, mert t. függő. 1 napot ment most néztem, hozzáteszem nem nagyon volt használva, de még mindig 82% áll.

  791. Hello!
    Olyan kérdésem lenne,hogy JB után kidobál az AppStore amikor valamit akarok letölteni. Tudja valaki mitől van? Köszi előre is! Ha meg már volt ilyen kérdés, akkor bocsi! Ja, és több telón is csinálja, de néha elmúlik!

  792. @Lucifer: 3GS-re kéne egy olyan 4.2.1 amin megmarad a régi baseband (05.13.04) és ne legyen aktivált.Köszi

  793. Sziasztok!
    Légyszí segítsetek!
    3G 4.2.1 06.15 Baseband!
    Recovery loopban maradt! Nem tudom kivenni! Mi a teendő! Itunes-ban customot rakom de a végén hibát ír??

  794. @szasza25: fentebb le van írva, ugyanezzel szenvedtem én is. még egy rapidshare linket is feltettem.

  795. Akkor ezek szerint neked sikerült:-)

  796. Akkor redsn0w-al dfu-ba teszem, utána shift+restore az általad felltett ipsw-t,
    és ennyi???

  797. @oferi1: bocs kicsit eltűntem, sikerült a 4.2.1 régi bb-s, nagyon fasza minden, bár néha összeomlik a springboard 🙂

  798. Sziasztok! Lehet függetleníteni wifi és internet nélkül is?

  799. @Lucifer:
    06.15ös BB-em van mert véletlenül felraktam egy gyári 4.1-t és valahogy függetlenítenem kellett. most viszont minden egyes multitask használatnál összeomlik a springboard. Nem tudom hogy lehetne kiszedni belőle..ha sikerülne legalább gyorsabb lenne:S

  800. @akos_brother: redsn0w-t próbáltad újra futtatni? valamit x-elj be (pl install cydia, battery percentage) és úgy futtasd, hátha az kiszedi

  801. találtam egy progit. (zToggle)
    ami kiszedte. eszméletlen gyors lett:D

  802. @daralan: Akkor ez azt jelenti, hogy felrakhatom a 4.2.1-et, mert jailbreakelhető, csak függetlenítéssel lenne problémám? Simán feltolom a gyári 4.2.1-et, és fel tudom törni?

  803. Sziasztok!
    Van egy Iphone 4-em ami nem független, frissitve lett 4.1 re (egy az egyben) amihez még nincs függetlenítés. Ha nem tudom, h milyen szolgáltatótól van a telefon, van-e arra lehetőség, hogy fizetés ellenében esetleg függetleníttessem a készüléket?

  804. @Shark: Nekem is hasonló problémám van, frissítés óta nemtudok tört progit rakni rá és ugyanezt írja ki

  805. Sziasztok!
    Megosztanám a tapasztalataimat!
    Adott egy 3g(oldboot) 8gb.(ATnTfüggő)
    4.0.1 volt rajta jailbreakelve és függetlenítve.
    1, Csináltam egy másolatot a 4.0.1-ről ITunessal
    2, Betallóztam egy CustomFirmwaret az ITunesba ami nem piszkálja a baseband verziót, és frissítettem.
    3, Csináltam egy szinkronizálást Itunessal.
    4, Wifiről Cydia Ultrasnow(szépen feltörte)él
    5, Cydia Installous és Appsync4.0 a (4.1-est nem támogatta)
    6, Visszatettem ITunessal a kis appjaimat és kész

    Sokkal gyorsabb a 4.0.1-es
    Wifi Gps minden működik nem melegszik lehet appokat rátenni ITunessal
    tehát minden ok

  806. Kiegyészítés az előzőhöz!:)
    Sokkal gyorsabb a 4.2.1 mint a 4.0.1
    Tehát most 4.2.1 van rajat BaseBand verzió maradta régi.
    -Nem melegszik!
    -Van GPS
    -Nem omlik össze
    -Gyors
    -Minden működik rajta

  807. @akos_brother: Szia, szerintem kellene egy restore-t csinálnod 4.2.1. CFW-vel. Azon lehet csak kikapcsolni a multitask-ot v. cydia-ban van rá alkalmazás. Ha cfw mellett döntesz akkor otthon tudok csinálni neked 3G-re. Feltéve, ha már megy a szar UPC., hogy feldobjam vhová. Üdv.

  808. Adott egy iPhone 3G, amin 3.1.2 volt (sajnos az SHSH nem lett lementve) és frissítve lett 4.0-ra, majd downgrade-elve 3.1.2-re (tehát jelenleg a 4.0-s fw baseband-je van rajta és 3.1.2-es rendszer). Ezt szerettem volna most egy 4.1-es cfw-vel frissíteni, hogy aztán függetlenítsem az ultrasn0w-val. Ha csak simán beraktam DFU-ban, el sem indult a restore, egyből error 3194-et kaptam. Leszedtem az iREB-et 4.0-4.1-hez (mivel a baseband-em ilyen), majd ezzel raktam be “spec” DFU-ba és próbáltam felrakni a cfw-t. Az iTunes hosszasan gondolkodik a “Preparing iPhone for restore” résznél, majd 1604-es hibát dob. Külföldi fórumon azt olvastam, hogy a LIBUSB-t kell felrakni. Fel is raktam, minden ok vele, de a restore még mindig nem.
    Ha van valamilyen ötletetek, kérlek osszátok meg velem!
    Előre is köszönöm!

  809. Tudna nekem csinálni valaki egy 4.2.1. CFW-t????
    Köszi

  810. 3g 16Gb. 6,15

  811. Valaki tapasztalt olyat hogy az email fiókja egyszerűen random időközönként eltűnik a mail app ból, és újra le kell töltenie mindent.De a beállítások megmaradnak persze.
    06.15.00 bb, 4.1, 3g.

  812. Ha valaki tudna segíteni akkor elküldené e-mail-ben???

  813. @nemeth.laszlo: Milyet szeretnél? Aktívált?, Multitasking?,…stb. Ha kell felrakom a filehostingra és onnan le tudod szedni.

  814. @Ceko: Szia vmi. miatt nem akarja a 4.2.1. 3GS. cfw. megcsinálni, a 3G simán megy. Bocsi, de eddig az UPC. miatt még internetem sem volt. üdv.

  815. Iphone 4re gyári 4.2 szoftverrel mikorra lesz függetlenítés?
    elég szar helyzet hogy nem tudom addig használni…

  816. @Lucifer:
    Aktivált kellene. Csak az a lényeg, hogy életet tudjak lehelni a telóba, mert most semmire sem tudom használni. Ha e-mail-ban küldenéd nekem jobb lenne.Köszi!!

  817. sziasztok! iPhone 4 problémám van! néha szürkésen-feketén csíkozik a kijelző. főleg ha “csavargatom” a készüléket. szoftveres vagy hardveres hiba lehet?

  818. Sziasztok, új iphone 4 tulajdonos vagyok, a kérésem-kérdésem az lenne hogy valaki le tudná nekem írni e-mailben, hogy tudok e jailbreakelni, ha igen mivel, mi az a tethered jailbreak? mert végig olvastam egy csomó commentet, de összezavarodtam.
    Előre is köszi
    mail: [email protected]

  819. Sziasztok!
    Feltettem a 3g-re a 6.16.00-t. Tökéletesen működött, egyszer csak elszállt belőle a mikrofon. Nem hallanak telefonálás közben….
    Újra kellene tennem, de nem tudok custom fw-t csinálni. Tudna valaki küldeni egy linket?
    Vagy valami ötlet???

    Köszönettel!!!

  820. @kispalbalazs: Link 841 hsz. Amúgy aktivált nincs mutitatask ill. háttér.

  821. Sziasztok,

    ultrasn0w 1.2 hol elérhető még? saját repo-ja nálam nem megy…
    Köszi a segítséget

  822. sziasztok!
    én azt szeretném kérni, h valaki írja le step-by-step, hogy hogyan tudom OSXen feltenni a 4.2.1et 3GS oldboot-ra úgy, hogy függetleníteni is tudjam – most 4.1 van rajta.
    mióta megjelent a cikk, kb 3szor elolvastam naponta, elolvastam a dev team oldalon, de nekem nem egyértelmű…pedig eddig mindig minden egyes jb ment kapasból…igazából az nem világos, hogy miből kell custom-ot csinálni pwnage -val + a módosított bundle) és mikor kell az iPad fw. vagy feltehetem e a gyári 4.2.1 fw-t és arra mehet a redsn0w?
    a kommenteket is elolvastam / átolvastam, de nekem sem a cikk, sem a hozzászólások nem egyértelműek sajnos ebből a szempontból…szóval előre is köszönöm, ha valaki felvilágosít.
    üdv, peter

  823. @Lucifer: Ize.. Ez ugye ilyen no-baseband-update-es?

  824. Sziasztok!Tehát ha van egy 4.0 JB-el rendelkező független Iphone 3gs-em akkor ne frissítsek hanem várjam meg amig kijön a 4.2.1 custom?

  825. @Gryzly: Igen, függetleníthető! @Fabe: Már van csak mac kell a készítéséhez! 🙂

  826. @Lucifer:
    De idővel lesz majd PC-re?

  827. Szerk: Vagy érdemes inkább 4.1-re firssítenem?Arra van olyan custom ami működik a függetleníthető baseband-el?

  828. @Fabe: ha azt írod, hogy független, akkor miért akarod függetleníteni?

    custom fw 4.2.1-re csak pwnagetoollal készíthető, de az csak mac-en megy, és abból nem is lesz windowsra soha.

    4.1 custom-öt a snowbreeze tud csinálni windows alatt, ha feltétlen szükséges, és az függetleníthető, de azt is csak akkor tudod feltenni, ha van 4.1-hez SHSH, másképp nem.

  829. független,csak ha frissítem 4.1-re akkor a baseband is frissít,nem?Mi az az SHSH?Bocsássatok meg,nagyon kezdő vagyok a témában,az érdekel,hogy hogy tudom úgy frissíteni JB 4.1-re hogy vesszen el a függetlensége.

  830. bocs rosszul írtam,így szól helyesen: hogy tudom úgy frissíteni JB 4.1-re hogy NE vesszen el a függetlensége

  831. Hali! Valaki tudna segíteni abban, hogy mit tehetek akkor, ha már iPad-es bb-vel rendelkező 4.1-es 3G-m van és frissíteni szeretnék?

  832. Sziasztok. Alábbi segitségre lenne szükségem: Adott Apple Iphone 3g 4.2.1 06.15BB restorolva lett Recovery modba ragadt, miként tudnám kivenni adott állapotbol …? Köszönöm elöre is 🙂

  833. Sziasztok, 4.1 új boot-os változathoz van már unlock? Jailbreak sikerült, jól működik, de Pannonos kártyámat nem veszi be.

  834. @Lucifer: Csinálnál nekem egy Custom-ot? Az aktivált custommal nem tudom elindítani a telefon szolgáltatást, gondolom ha saját sim-ről aktiválom, akkor menni fog. Nagyon fontos lenne, mert nekem munkaeszköz a telefon, és most éppen csak levélnehezéknek tudom addig használni. 3g, se multitask, se háttér, se %-os kijelzés nem kell nekem, csak Cydia – és nem aktivált. Előre is köszi.

  835. @Lucifer: Ja és az lenne még a lényeg, hogy ne legyen benne iPad baseband, vagyis maradjon az 5.13. Köszi.

  836. Ismét egy kis segitséget kérnék:) Apple Iphone 3G 4.1.2 06.15 BB-vel véletlen Restorolva lett Recovery loop modba ragadt portált böngészve az alábbi stádiumig jutotam:

    – Itunes restore gyári 4.2.1-re
    – vége felé hibaüzenet (1015)
    – redsnow b5 -tel ugrás pwned DFU-ba
    – fekete képernyő, semmi különös
    – itunes restore egy custom 4.2.1-re (NEM 6.15-ös bb-el)

    Készülék ugyan már be botool de semilyen hálozaton nincs térerö (Eredetileg T-s avval sincs hálozat) gondolom az ultrasn0w-ot hiányolja szerencsémre a készülék wifi HIBÁS. T-s mobilnet kártya van de mivel nincs hálozat igy avval se tudom az ultrasn0w-ot Cydiábol telepiteni ….:(
    Esteleg valaki tud erre megoldást ?

    Elöre is köszönöm ! 🙂

  837. Sziasztok MINDENRE tudok megoldást 3g és 3gs telefont jailbreakeltem és unlockoltam 06.15.00 basebandre majd elöröl.Megtaláltam a megoldást a Recovery loop-ra és a tetherd loopra is.Szeretnék segíteni mindenkinek aki beragadt valahol mert már kb 60 órát foglekoztam vele mire rájöttem és kipróbáltam.Restore 06.15.00 basebandel 4.2.1-en megy itunessal,és van custom firmwarem 4.2.1 windows XP-re.(üzenem Jadeye-nak)Ha tudtok angolul másolok be segítséget.

  838. Ha vki 4.2.1-en van 06.15.00 basebandel és nyom egy restoret az Itunesban akkor az félúton 1015-ös hibaüzenettel elszáll és csak custom firmwarrel lehet újból életrekelteni.Windows felhasználóknak a snowbreeze tud custom firmwaret készíteni.Nekem a 3gs új boot-os változat angol O2 kártyafüggő és most tökéletesen megy rajta minden és az eredeti kártya nélkül aktíváltam redsnow-val.Csak amíg nincs új törés addíg arra kell figyelni hogy ne kapcsoljam ki mert akkor csak a redsnow-al lehet újból elindítani.

  839. @Winbok ha már feltetted a 06.15.00 baseband-et és Itunesban nyomtál restore-t akkor a BB marad a 06.15.00,azt már nem tudod visszamódosítani!Azért marad recovery loopban mert az Apple a restornál nézi a BB számot és a Firmware-t,és a 4.2.1-hez ugye a 05-ös BB tartozik ezért dob ki 1015-ös hibával.A teendők:
    1.redsnow b5 megnyitod majd beadod a gyári 4.2.1 FW
    2.redsnow-ban bejelölöd a “just enter pwned dfu mode right now”
    3.majd miután elindítottad,egy idő után megáll teljesen fekete képernyővel,ez a pwned dfu mode
    4.Itunest elindítod és jelzi hogy talált 1 Iphonet,hibaüzenet kiüt,majd a fenti linkről amit adtam letöltöd a custom 4.2.1 FW-t és shift+restorral beadod neki.
    5.Ezzel életre kel a telo és vészhívó modba áll.
    6.Ismét redsnow-t használod gyári 4.2.1-el és csak az “install cydia” kerül bejelölésre.
    7.Lefuttatod az ananászt és el fog szállni a legvégén teljesen fekete marad.Ez jó,ne aggódj!
    8.Ismét redsnow gyári 4.2.1,majd csak a “just enter boot theater right now”-t jelölöd be!
    9.Láss csodát felbootol a telefon,lesz rajta cydia de még nem független.
    10.Cydia-ból megnyitod az ultrasnow 1.2-t és függetleníted.Reboot majd megint elszáll a telo.
    11.Ekkor újra redsnow és ha nem látnád a 06.15.00 BB-t akkor jelöld be a “install ipad baseband”-t.
    12.Ne kapcsoljuk ki a telot és ne reboot-oljunk mert akkor kezdhetjuk a 8. pontról újra.
    Remélem segítettem abban hogy a tethered loopból hogy lehet kimászni!

  840. @Cseri68: Köszönöm a hajnali segitséged :)) Egy gondom van mint fentebb is irtam a készülék már be botool de Wifi hibás Cydiábol nem tudom letölteni a Ultrasn0w-ot de még csak mobilnet kártyával sem mert nincs hálozatom …..:(

    erre lehet valami megoldás ?

    Köszönöm !

  841. @Cseri68: nekem miért? ha valaki elolvasta a cikkben linkelt http://szifon.com/2010/11/28/ios-4.2.1-es-a-recovery-loop/ írásunkat, abban régen leírtam, mi a teendő. azzal nem tudunk mit tenni, ha valaki nem olvassa el. helyette nem tudjuk elolvasni és értelmezni…

    @Winbok: google:”install ultrasn0w without wifi”, vagy “cydia autoinstall”, de ahogy látom, ebből is külön cikket kell írnunk.

  842. Hi, gyors sikersztory: Adott egy 3G + 9.2 itunes – 3.1.3 – At&t -s telo. Kb. 15 perc alatt felkerült rá a 4.2.1 BB frissítés nélkül. jelenleg hibátlanul (Jb+Unlock) működik a 05.13.04 modemmel!

  843. @TigerBP: Csak este tudom megcsinálni, otthon van csak mac, ha jó neked. Ugyanúgy feltolom a filehostingra onnan tudod tölteni. Üdv.

  844. @Lucifer: Köszi, remek.
    Amúgy aggódom az egész miatt: visszaraktam 4.0.1 rendszert, viszont ezt nem hajlandó a számítógéppel szinkronizálni, tehát egyetlen telefonszámot sem ismerek, a 4.2.1 custom felhúzása pedig mindig hibával elszáll. Mondjuk idáig csak aktivált custommal próbálkoztam. Nem akarok iPad BB-t feltenni, pedig lehet, hogy nem tudok majd más megoldást. Miért nem tudok egy nyamvadt 4.2.1-et feltenni?

  845. Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy 3gs newboot gyári 4.1-gyel és kész a CFW (Ipad+4.1, hogy függetleníthető legyen). Azonban az itunes 3194-es hibát dob, pedig a hosts file-ból kitöröltem a gs-es sort. Mi hiányzik a sikerhez? Üdv, CM

  846. Bocs,még mindig nem kaptam választ a kérdésemre: Szal,ha snowbreeze-el frissítek független basebandes JB 4.0-ról 4.1-re ,akkor továbbra is független marad?Illetve mi az az SHSH?

    Pls help

  847. @Jadeye “custom fw 4.2.1-re csak pwnagetoollal készíthető, de az csak mac-en megy, és abból nem is lesz windowsra soha.” Erre írtam Neked hogy van custom fw 4.2.1 ami nem csak mac-en megy,windows-on fut! Én ezzel aktíváltam a telót és nem kotorásztam a host fájlban.Egyébként feljebb adtam meg a windows-os fw letöltés linkjét.Üdv.

  848. @chaosmate Nekem is 3gs newboot van,és én is repültem Itunes-ból 3194 hibaüzenettel,de most már minden működik tökéletesen.Leírtam lépésről lépésre a 867 hsz-ban ,ha azt teszed,akkor az eredmény Nálad is ugyanaz lesz 🙂 Csak ne kapcsold ki a telot soha mert kezdheted a 8. ponttól elölről.Beleértve a reboot-ot is mivel ha cydia-ból felteszed az ultrasnow1.2-t függetlenítés céljából akkor a végén reboot-ol.Utána a 8. ponttól ismétel meg és akkor már független lesz a telo.Különben a 3194 üzenet azert van mert a 06.15.00 BB mellett nem lehet downgradelni a 4.2.1-et 4.1-re valószínű neked már feldobta a 4.2.1-et.Az sem gond mert én onnan aktíváltam és függetlenítettem sikeresen,olvasd el a 867-et.Gondolom nem zavar ha 4.2.1 fw lesz rajta,amíg nem lesz vmi következő unlock,magasabb verziókra.

  849. @Cseri68 Köszi a segítséget. Azért szeretném a 4.1-et feltenni, mert arra van untethered jailbreak. Vagy lehetetlen gyári 4.1-re 4.1-es CFW-t tenni (az Ipad bb-eset)? Az Aboutban 4.1-et ír, úgyhogy elvileg nem rakta még fel a 4.2.1-et.

  850. @Cseri68: Nem akarok megvédeni senkit, de ha megnézzük mit írt, @Jadeye: teljesen igaz, hogy nincs windowsra pwnagetool. Az már más kérdés, hogy windows alatt feltehető a cfw, de nem gyártható.

  851. @chaosmate Most próbáltam 4.1-et felrakni de nem lehet mert az Itunes kidobott 3194 hibaüzenettel,nem enged downgradelni!Úgy hogy csak a 4.2.1 marad!Én is azt rakom vissza!

  852. Azért kicsit gáz, hogy moderáláson vagyok kb.35 perce. 🙁

  853. @TigerBP: Bocsi én már megcsináltam!!!!!!!!

  854. @TigerBP: Ha sürgős dobj egy mailt átküldöm a linket!

  855. Kéne egy kis segítség 3GS, 4.2, 05.15.04 jailbreak-hez.Redsn0w után a Cydia ikon fehér.Mi lehet a gáz?

  856. @Lucifer: Köszi, hogy megcsináltad. Vagy egy órája várom, hogy a letöltő link ideérkezzen hozzám. Biztosan hóakadály van az éterben és a drótokban, hogy ilyen lassú.

  857. 3G S, 4.0.1, telenor alatt egyedül annyi a gond, hogy hívás indításkor kijön egy felirat, hogy call forwarding active, alatta egy dismiss gomb. Megnyomom, és annyi, rendesen tudok telefonálni. Hogyha felteszem cydiában szifon repo-ból a HUN Telenor Carrier fix-et 4.0-hoz akkor az gondolom nem fog kárt okozni, vagy bármilyen instabilitási problémát. Egész egyszerűen megoldja ezt.

    Más problémát nem érzékeltem amúgy, és ez se idegesítő. Mobilnet megy, számom elküldi, és ez a call forwarding is csak olyan h kiirja, de nem működik amúgy…
    ÉRdemes feltenni, vagy csak emiatt kihagyható?

  858. @TigerBP: Müxik a link nálam szuperál. 🙂

  859. @zenter: ha 4.0.1-re a 4.0-ás fixet teszed fel, el fog hasalni a telefonod. ugyan ez a helyzet akkor is, ha 4.0-ra raksz fel 4.0.1-es fixet. mindegyikre direkt van külön, mert más verziós fájlt patchel másképp (commcenter). 4.0.1-re a 4.0.1-es fixet tedd fel!

  860. @Lucifer: Lehet, hogy csak kimoderálták, a harmadik email címmel rögtön ment. 10 perc és lejön.

  861. @Jadeye: Bocsi, elírtam, igen láttam, hogy van külön 4.0.1. Akkor már csak az a kérdés, hogy mennyire fontos ezt feltenni, ha csak az általam leírt problémát tapasztaljuk? (MMS-t nem használok, se tetheringet, így más hibába még nem botlottam bele)

  862. Szervusztok! Új bootromos 3GS iOS 4.1-gyel. Szeretném függetleníteni, de nem sikerül sem az iPad-es megoldással, sem a másikkal. iTunes nem engedi az iPad firmware-t és a másik verzió sem igazán sikerült eddig. Mitévő legyek?

  863. @Lucifer: Hát nem tudom… el van átkozva a készülékem: egyszerűen nem tudok feltenni custom 4.2.1 rendszert, 1604-es hibakód és ennyi.

  864. Sikerült feltennem az iOS 4.2.1-et iPad baseband-del. Most várom az untethered jailbreak-et. Ha tud valaki segíteni, megköszönném. Egy új bootromos 3GS-ről lenne szó.

  865. Huszonötödik próbálkozásra – és végül nem tudom miért – egyszer csak összejött a dolog: 4.2.1, maradt 5.13 BB, még a wifi is működik, amit egy éve nem láttam működni. Csak éppen a saját T-s kártyámmal nem tudok aktiválni. Sebaj, ott a SAM megoldás hacktiválásra. És már hálózat is van. Csak három napot vett igénybe. És köszönet Lucifernek. 🙂

  866. @TigerBP: Örülök, hogy segíthettem!!! 🙂 Látom az időből eltartott egy ideig. 🙂

  867. Na már kész voltam (3GS,4.1,JB,unlock), amikor nyomtam egy Erease all data and contents-et. Most beragadt a teló az apple logoba:( DFU-ban is a 3194-es hibát dobja a 4.1 CFW feltöltésénél. Félek azért mert nem a legújabb firmware-t akarom feltenni. Lehetséges feltenni egy 4.1-et vagy csak újabbat rakhatok már fel (4.2.1)?

  868. @chaosmate: a 3194-es hiba változatlanul az, hogy SHSH nélkül próbálod feltenni a nem legfrissebb fw-t. tinyumbrellával kérd le az SHSH-fájljaidat. ha van 4.1-hez, akkor meg lehet csinálni (start TSS server). ha nincs, akkor nem lehet, csak a 4.2.1-et feltenni.

    jailbreakelt készüléken TILOS az “erase all data and settings” használata, mert attól elhasal, mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja.

    4.2.1 alatt azonban jelenleg csak tethered jailbreak van, tehát csak géppel tudod bekapcsolni, ha kikapcsol vagy újraindul.

  869. @Jadeye: Köszi a gyors választ. A tinyumbrella nem talál semmit úgy tűnik:( Pedig 5perce szedtem le a cydiáról az ultrasn0w-t. Ilyenkor nem menti el automatikusan az SHSH-t? Egyébként newbootos készüléknél is járható lenne az általad mutatott út (4.1-re 4.1) ha lenne SHSH-m?

  870. @TigerBP:
    Szia
    Egy kérdésem lenne hozzád, sajnos elvesztem a információ rengetegben és nem tudom kiszűrni a rám vonatkozó infókat de szerintem azért képben vagyok de jól jönne valaki a ki már végzett és segítene:
    Ezeket a lépéseket kövessem:
    1. CFW letölt
    2. iTunes restore
    3. cydia fent van és mehet a ultrasnow

    Remélem jól értem
    Vagy esetleg a CFW filét a redsnowal kell felrakni?
    Már igazából nem is tudom
    Kérlek segits nekem egy kicsit a tiszánlátásban

  871. 864.ben letölthető linkben, a 3G-hez való CFW van és nincs multitask meg % aksi meg háttér ugye?

  872. Mi a szituacio egy ultrasn0w-val fuggetlenitett iphone4-el (4.1 – 01.59.00)? Fel lehet arra tenni valaha meg hivatalos firmware-t? Vagy egy ilyen keszulek is elverzik a baseband csekken es marad orokre a hekkeles?

  873. @hartakos: a redsn0w sosem tudott firmware-t felrakni, azt mindig az iTunes teszi fel. ha custom fw-ről beszélünk, azt meg már nem kell a telepítése után még redsn0w-zni is.

    iTunes-ban meg shift+restore (windows alatt, mac-en ez alt+restore), és betallózod a letöltött custom fw-t.

    az akku % mehet, az nem lassítja be, a hátteret meg a multitaskingot én nem javaslom.

    @kescar: ha a cél az, hogy a baseband frissüljön, akkor szedd ki a hosts fájlodból az összes gs.apple.com címet tartalmazó sort, majd nyomj egy restore-t gyári 4.2.1-re, és akkor frissül a baseband (egyúttal elveszted a szoftveres függetleníthetőség lehetőségét, és 4.2.1 alatt jelenleg csak tethered jailbreak van).

  874. @chaosmate: az umbrella csak akkor tudja leszedni a 4.1-hez az SHSH-t, ha azt anno a cydia mentette. ha nem mentette soha, akkor hiába van 4.1 a készüléken, már nem lehet leszedni, mert az apple már csak a 4.2.1-et írja alá. ha lenne SHSH-d, akkor igen, még új iboot esetén is menne a restore 4.1-re. de ha nincs SHSH-d, akkor nem fog menni sehogy, illetve már sehogy nem tudsz 4.1-es SHSH-t lekérni.

  875. @Jadeye: Még elmondanád nekem, hogy te a következőkből mire következtetsz?: tinyumbrella-n start server, ireb, majd itunesból 4.1CFW… rá is tölti azonban a végén 1015-ös hiba. Ezután újrapróbálkozás után 1600-s hiba. Ezek szerint van SHSH-m, ha elkezdte a 4.1 feltöltését?! Vagy ez a 1600 pont azért van mert nincs SHSH? Az SHSH manuális előállításáról volt valami cikk, neked mi a véleményed az efféle megoldásról? (a tethered JB annyira nem szimpi) Köszönöm a segítséget!

  876. Koszonom, szeretnek majd frissiteni, de sem a fuggetlenitest nem akarom elvesziteni, sem a tethered JB nem motival, csak elvi szinten erdekelt a dolog. Minden esetre megnyugtato, hogy ha lesz rendes JB es unlock, akkor lehet a hagyomanyos nem ganyolos osvenyt taposni.

  877. @chaosmate: ha a végén dob csak hibát, akkor feltette, csak a 1015-ös hiba azt jelenti, hogy nem tudta frissíteni a basebandet. 4.1 esetén ebből ki kell tudd ugrasztani akár az umbrellával is, exit recovery, és akkor van egy 4.1 rajta. manuálisan nem lehet SHSH-t előállítani, vagy legalábbis nem értem, mire gondolsz. ha az Apple-től nem lett idejében lekérve bárhová, akkor azt nem lehet megcsinálni. de linkeld be a cikket, megnézem.

  878. @Jadeye: A cikk amire gondoltam a következő: http://szifon.com/2010/08/30/4.0.2-downgrade-SHSH-nelkul
    A 1015-ös hiba után a tinyumbrella olyan mintha nem látná a telefont ezért az exitre se tudok rányomni. Valamint a recboottal is próbáltam kiugrasztani, de semmi hatása. Van valami ötleted? (a 1600 mit jelent egyébként?)

  879. @chaosmate: és elolvastad egyáltalán a teljes cikket? a frissítés 2 alatt leírtam, miért működhetett, akinek működött. de ez már teljesen mindegy, mert már nem működik. olvasd végig figyelmesen újra az egész cikket. le van írva, mit és miért.

    4.1 esetén ki kell tudd ugrasztani a recovery loopból, ott még nincs basebandverzió-ellenőrzés betöltéskor. max húzd le, és dugd rá újra, zárd be az umbrellát, és indítsd el megint.

    1600-as hiba esetén a legbiztosabb megoldás a DFU.

  880. @Jadeye: Tényleg nem olvastam el rendesen a cikket. Redsnow-val sikerült kiugrasztani a DFUból, már el is indult a telefon aztán egyszer csak megint beragadt a DFU-ba. Azóta ha próbálom előlről a folyamatot (4.1 CFW restore), akkor most új problémába ütközöm: white screen és 28as error. Ez a fehér képernyő fogad a redsnow-s folyamatoknál (tether boot/cydia), pedig azzal sikerült előbb kibillenteni a DFUból. Kezdek kicsit belefáradni, tudnál adni valami tippet?

  881. @chaosmate:
    4.1 gyári iPhone1,2_4.1_8B117_Restore.ipsw theiphonewiki.com
    redsn0w 0.6.4b4 blog.iphone-dev.org
    tyniumbrella thefirmwareumbrella.blogspot.com
    Tyniumbrella ssh grab device ssh.Aztan start tts server.Shift restore 4.1 gyári
    majd nekiereszted redsn0w “rendszergazda,win sp3 mod”instally cydia.
    Cydia ultrasn0w és tadám müködik.
    Jb+unlock+untethered.Majd kick out recovery tiniumbrellaban ha kidob hibaval.

  882. @hartakos A 864-ben megadott custom firmware 4.2.1 és 3gs-hez való van benne multitasking de 3g-hez nem ajánlom,én is feltettem de most leszedem mert nagyon lelassítja a telót.Sőt azon is gondolkodom hogy visszateszem a 3.1.3-at mert azon futottak olyan programok mint a cycorder videorögzítő ami pl a 4.2.1-en nem fut.

  883. @Cseri68: Köszi
    szerintem távlatilag a 20 rugos T fuggetlenités mellet kell döntenem már rég ota gondolkodom de eddig olyan egyszerüen ment minden ez a 4.2 egy kicsit bekavart.

  884. Srácok, segítsetek, kérlek!

    Tudom, hogy ez nem kifejezetten ehhez a hírhez tartozó kérdés, de sajnos az idő szorít engem, lejár a garanciám a telefonra, és félek, nem találom meg időben a megfelelő helyet a kérdésemnek.

    Szóval: hogyan tudok downgrade-elni snowbreeze-utrasnow 4.1-ről gyári 3.1.2-re egy 3 gs old bootrom-ost, ha a gyárból a 3.1.2-es szoftverrel és a 05.11.07 baseband-del jött ki, ami cydiában tinyumbrellával le van mentve?

    Ami leírást találtam erről a redmondpie.com-on, az azt írta, hogy változtatni kell a host file-on, be kell írni a végére egy ip-cím-szerűséget, a fő bajom az, hogy nekem ott már két másik is van, ami a példában nincs, az egyik ráadásul az elején meg is egyezik azzal, amit ők mondanak, hogy adjak hozzá, csak a vége tér el… és innen nem tudom, mitévő legyek, nem akarom elrontani csak azért, mert nem teljesen értem, tudom, mi volna a helyes lépés…

    Gondolom, a garanciális ügyintézéshez gyári szoftvert kell rá tennem, de nem akarok baseband update-et, hátha még viszontlátom a készüléket, és azzal elveszteném a függetleníthetőségét, ami gáz, mert franciaországban van hozzá előfizetésem, és idehaza is meg kint is használom…

    Egyébként elrepedt a hátlapi darab a töltő nyilásánál, a jobb csavartól “északra”, a csatlakozó ablak jobb felső sarkánál. Emiatt egyrészt por megy a kijelző belső felére, másrészt szép fokozatosan teljesen meghalt a némítógomb… Gondolom, a hátlap tartott a helyén vmi alkatrészt, és mivel most már egy picit mozog, eláll a hátlap ott alul, hagy némi mozgásteret a belének is….

    Előre is köszönöm a segítséget!

  885. @hartakos: Elvileg tényleg ez a három lépés kellene. Nekem ez sokáig tartott, mert sokadik próbálgatásra történt végül is az, aminek kellett volna. És éjjel kettőkor már nem tudom mit csináltam másképp. amire aztán jól működött. Viszont felhívnám a figyelmedet, hogy a 864-ben lévő CFW az iPad baseband-es, míg a 880-ban lévő az meghagyja a baseband-et. Nekem 5.13 volt, és ezt nem akartam elveszíteni. Szerintem csak akkor tegyél fel 6.15-öst, ha nincs más megoldás.

  886. @hartakos: … és a 20 rugós T-s függetlenítést akkor is megjátszhatod, ha ez nem jön össze. Én ezért megpróbálnám.

  887. @chaosmate: Köszi a segítséget. Végre sikerült! Azonban a 28-as hiba elkerüléséhez le kellett húzni az akksit az alaplapról 2 órára (ha esetleg más is ilyen hibával találkozik)

  888. Sziasztok!

    Adott egy 3GS O2 üggő 4.1-es gyári rendszerrel, hogyan tudom Untetherd-é rakni és Függetleníteni Ultrasnow-al, hogy itthon használható legyen?

    Köszönöm előre is a segítséget!!!

  889. ÚJ bootromos azt elfelejtettem:) Limera1n segít?

  890. Sziasztok.

    iPhone 3Gm van rátöltött hibás alkalmazás után összeomlott a rendszer 🙁
    Mac-em van 4.1.3. pwnagetools, ipad 3.22ipsw, Iphone 4.2.1ipsw megvan. Valamiért mégsem tudom a pwnagetools-ban a renszer beállításokban kipipálni a BB frissitését mert nem aktív az ikon. Szval nem tudok magamnak megfelelő costume fw hegeszteni.
    Tudja valaki mit csinálhatok nem jól?

    Köszi előre is.

  891. Szevasztok

    Lenne 2 hatalmas gondom. Került hozzám 2 iPhone. Mindkettő külföldi hálózatfüggő. Ezeket szeretném függetleníteni de nincs MAC-en custom FW gyártásához.
    Tudnátok ebben segíteni?
    Telók:
    3G 8gb 05.15.04
    3GS 32GB 05.15.04

    Előre is köszönöm a segítséget.
    Kellemes ünnepeket.

  892. Ez egy nagy f.s. Napi 2x töltöm a telefonom, nem működik a GPS, a Wi-fi magától nem csatlakozik,mindig szétkapcsol és rettenetesen lassú a telefon. Remélem hamarosan kitalálnak vmi v dobom az egész sz.rt a kukába.

  893. Hello

    tudna nekem segíteni valaki hogy a cydiából melyik “mobileinstallationt” kell letölteni hogy tudjak törtjátékokat letölteni ? A basebandom ipad (6.15.00) a firmwarem pedig 4.2.1 custom. 2 lehetőség van az “ipados mobileinstallation” és a “mobile installation crack” melyik kell ?

    köszi

  894. Sziasztok, az itt olvasottak és a segítő hozzászólások alapján sikerült függetlenítenem a 4.1-et (iPad baseband-el) redsnow MAC alapú használatával, ha bárkinek segítségre van szüksége, akkor e-mail-ben bátran forduljon hozzám. Üdv

  895. Sziasztok!

    Kéne nekem egy kis segítség. Hoztak nekem egy iphonet recovery modban, és nem tudm kiugrasztani, már próbáltam az összes fw-vel, meg cfw de semmi olvastam w3ber hozzászolását (304), de nekem ez alapján nem sikerült… 🙁 lehet vmit én baszok el! 🙁 ha valaki tudna segíteni azt megköszönöm.

  896. @marczy: Mobileinstallation már a múlté. AppSync 4.0+ a cydia.hackulo.us repoban találod.

  897. Hello.
    Sracok, azzal tisztaban vagyok h 4.2.1 ala nem kell carrier fix, es megy is a mobilinternet. de a call forwarding popup jelen van es zavar. azt is latom hogy a comm centerrel kell bütykölni, de az lenne a kérdésem hogy a még fel nem telepitett custom firmwareben vagy a telefonon már jailbreak után? mert a custom firmwareben nem találom. tudna valaki segiteni ? köszi!

  898. Sziasztok egy hét mulva költözök Skóciába hosszabb idöre és van egy iphone 3gs-em, namost mivel nem akarok más telot venni mert kint nagy hasznomra válna ezért függetleniteném! 4.1es rendszer van rajta 05.14.02 basebandel, megszeretnék kérni valakit,ha van ideje és szivesen segit leirná e lépésröl lépésre hogyan is oldhatom meg hogy független legyen a kis drágám…

    nem vagyok hülye teljesen szal vágom mit h kell de jobban szeretem a lépésröl lépésre dolgokat meg h mivel kell vigyáznom stb esetleg van e más megoldás vagy csk az ipados baseband.. elöre is köszönöm a választ ha lesz:D

    ide vagy akár ide sikló[email protected]! üdv szép napot mindenkinek

  899. @Jadeye: hello
    azzal tisztaban vagyok h 4.2.1 ala nem kell carrier fix, es megy is a mobilinternet. de a call forwarding popup jelen van es zavar. azt is latom hogy a comm centerrel kell bütykölni, de ahogy be ssh-zok akkor ezen a helyen nincs support mappa, sőt még nem is CoreTelephony mappa van hanem CoreTelephoneBypass.
    ha viszont nem private frameworks mappába megyek, hanem sima frameworksbe akkor ott van CoreTelephony,Support mappa, és benne commcenter. de nincs belőle commcenter.old .. mit csinálok rosszul, vagy hogy leheten szerinted ezt kijavitani?
    köszi

  900. @Jadeye: hello
    a comm center piszálásával kapcsolatban kérdeznélek. 4.2.1 van a 3gs-emen, telenorral, ipad basebanddel. és előjön a call forwarding active popup. próbáltam a leirt modszert, de ahogy be ssh-zok akkor ezen a helyen nincs support mappa, sőt még nem is CoreTelephony mappa van hanem CoreTelephoneBypass.
    ha viszont nem private frameworks mappába megyek, hanem sima frameworksbe akkor ott van CoreTelephony,Support mappa, és benne commcenter. de nincs belőle commcenter.old .. mit csinálok rosszul, vagy hogy leheten szerinted ezt kijavitani?
    köszi

  901. Sziasztok!

    4.2.1 fut az új iBoot-os 3GS-emen. SHSH-m csak a 4.1-hez és a 4.3-hoz van.
    Ezt a készüléket így tudom függetleníteni az ultra recycle megoldással?

    Laci

  902. @nagylaszlo: lehet, és ezt a cikkben le is írtuk. redsn0w 0.9.6rc8 megcsinálja, csak válaszd ki az “install iPad baseband” opciót. de az iPad-es baseband felrakásával egyúttal valószínűleg el is búcsúzhatsz a GPS-funkciótól, így ha van lehetőséged a hivatalos függetlenítésre a szolgáltatón keresztül, akkor azt kell választani, mert ott ilyen probléma nincs természetesen.

  903. @Jadeye:

    Köszönöm szépen az infót!

  904. Adott egy T-függő 3G teló, mivel Telenor kártyával használom, így fontos volt a függetlenítés, ezért került rá az ipad (6.15.00) 4.2.1 custom fw. Miután a közeljövőben lejár a T hűségem, szerintetek érdemes a T szolgáltatóval gyárilag függetlenítenem a telót? Ebből adódóan egy olyan kérdésem is lenne még, hogy esetleges gyári függetlenítés után sem lehetne használhatóvá tenni a GPS-ét a telónak?

  905. @ramore: ha elolvastad a cikket, láthatod benne, hogy “nincs visszaút”, jelen állás szerint egyszer és mindenkorra elhullott benne a GPS. ha lett volna lehetőséged hivatalos függetlenítésre, akkor azt kellett volna tenni.

    a gyári függetlenítés 06.15-ös basebanddel kvázi felesleges, a GPS-t az sem hozza vissza. a 06.15-ös baseband meg továbbra is marad, ahogy volt, erre jelenleg semmi megoldás nincs.

  906. @Jadeye: Köszi a válaszodat! Sajna még bő 1 hónapom van hátra ahhoz, hogy lejárjon a hűségem és gyárilag függetleníthetném, a frissítés meg kb azóta van rajta, amióta nagyjából megjelent ez a megoldás.

    Hány százalék esélyt látsz arra, hogy ezt a problémát valaha is meg fogják tudni “oldani”?

  907. Hali! Jadeye vagy bárki, kérlek segítsetek! Adott egy iPhone 3g: 4.1-es rendszer, 06.15.00 baseband. Sikerült a 1015-ös errort Tinyumbrellával javítanom mikor telepítettem igy a rendszer felment. Jailbreakeltem, majd lefuttattam az ultrasnowt… Viszont a telefon nem akar független lenni!!! Ugye 4.2.1 volt rajta a 4.1 előtt ugyanúgy a 06.15.00 bb-vel. Akkor simán jó volt az Unlock. Lényegtelen miért visszatettem a 4.1 et és most egyszerűen nem Unlockol! Nincs érvényes sim karim amivel aktiválhatnám a telom de ugye miután hacktiváltam nem is kellene, nemde?! Szal nagyon nem vágom mi lehet a para. Londonban vagyok és jó lenne használni itteni Orange simmel ahogy eddig volt. Kérlek ha van ötleted,ötletetek miért nem fogad el semmi simet (mert tényleg semmilyet nem fogad el), kérlek jelezzetek! Nagyon megköszönném a segítséget!

  908. Jadeye: Hogyan bírom restorolni a jailbreakelt iPhone 3G-met amin iPad baseband van 06.15.00 ??? Mert gondolom csak simán nem lehet restore és kész a baseband miatt.Válaszod előre köszönöm


Add a Comment