Frissült a redsn0w: 3G/3GS baseband downgrade hibák javítása, DFU módos IPSW

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPad baseband visszaállítása az eredetire már egy elég régóta húzódó kérdés. Erről már írtunk többször mi is, hiszen ha ezt a fajta függetlenítést választjuk, akkor az a GPS funkció elvesztésével jár. Ugyanakkor akiknek a legutolsó, függetleníthető basebandnél, a 05.13.04-nél újabb verzió volt az iPhone 3G vagy 3GS készülékükön, azok számára a hivatalos függetlenítésen túl nem volt, csak ez a lehetőség, hogy más szolgáltatóval használhassák a készüléküket. Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről:

A Dev Team most frissítette a redsn0w-t, így már elméletileg abban az esetben is működnie kell a downgrade-nek, ha esetleg korábban nem ment volna. Ugyanakkor ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem.

Az új redsn0w másik fontos funkciója azoknak lesz a segítségére, akik például nem működő home vagy power gomb miatt nem tudják DFU-ba tenni a készüléküket. Ennek a használatához nincs más teendőnk, mint a redsn0w-ban az Extras > Even More > DFU IPSW menüpontot kiválasztva betallózni egy jelenleg az Apple által aláírt firmware IPSW-jét (például 5.1.1):

Ebből a redsn0w egy “ENTER_DFU_” kezdetű fájlnévvel ellátott módosított fájlt csinál, amivel aztán csak indítani kell egy restore-t, és a folyamat végén a készülék DFU-ba hullik, és így például már gond nélkül jailbreakelhető is, ha ezt eddig korábban a gombok hibája miatt nem tudtuk megtenni. Az ilyen IPSW használatához nem kell, hogy jailbreakelt legyen a készülék!

 

Letöltés

Mielőtt nekiállna bárki is, mindenképp azt javasoljuk, hogy előbb olvassa el nem csak a korábbi cikkünket a downgrade-ről, hanem az ott található hozzászólásokat is: iPad baseband downgrade: iPhone 3G/3GS függetlenítés!

 1. arra van vkinek tippje, h miért veszíthettem el az összes nem gyári push noitficationt (tehát bármit, ami apptól jönne), mióta az előző verzióval downgrade-eltem? nem tudom megfejteni, és marha zavaró.

 2. Nálam se megy azóta… viszont ha az adott wifinél a DNS-t szerkesztem és beírom neki DNS sorhoz ip-nek a 8.8.8.8 -at, utána visszacsatlakozik az adott wifire, és megy a push iPusher szerint.

 3. Idáig jó volt, reset network opciót is próbáltam természetsen.., többször is aktiváltam sikeresen, wildcardactivated stbstb.. viszont a többi funkció se megy pl. iMessage ( nem tudja beaktiválni ) és az iCloud.com -on belül sem az ami a telefonnak a helyzetét határozza meg.. Anno mentek nagyon szépen elsőre. Legalább most van GPS 🙂

 4. Sziasztok!

  A 3G-men 4.2.1 van. A Cydia-ban a szifon source-ból elindítottam a 4.1-es Telenor fix-et és most nem indul el az OS (Apple logo + néha homokóra). Mit tudok tenni, hogy még az adataim is megmaradjanak?

 5. Jadeye!
  Akkor ezután menni fog végre a push és az iMassage is? Csak mert hiába a T-s SIM amit végre az iTunes aktivált és kiírta az iMessage pénbe is kerülhet kb, ultrasn0w és a vodkával nem ment semmi se push se iMessage, utána SAM deaktiv és ujra az iTunes aktiválta ahogyan kell és akkor sem4 Vmiért nem komázta az iPados BB-t, vagy lehet ennek vmi hardveres hiba is az oka?
  Már alig várom hogy este az asszonykám telója itthon legyen persze vele együtt és kipróbálhassam, csak előre kérdeztem, hátha vmit tudsz/tudtok erre a problémára! Mivel az eredeti firmware-rel is kell az ultrasn0w.

 6. Win 8 RP 64 bit, xp compatibilitásra állítva rendben működik az egész folyamat
  ( upgrade ipad baseband, downgrade ipad baseband ) Aki win 8 alól akar nekilátni minden további nélkül teheti.

 7. @h2o: a 4.1-es telenor fix sosem volt jó 4.2.1-re, a leírásában is ott szerepel, hogy 4.1-re való. 4.2.1-hez ott a Telenor Carrier Fix 4.2+.

  azért csinálja ezt, mert a carrier fixben lévő, külső fejlesztő által készített commcenter patch nem volt előkészítve arra, hogy valaki 4.2.1-re akarná feltenni.

  amit tehetsz, lépésenként:
  1. miközben épp homokórázik, gyorsan megkeresed a készüléken a /System/Library/Frameworks/CoreTelephony.framework/Support alatt a CommCenter nevű fájlt, nincs kiterjesztése;
  2. kell legyen mellette egy CommCenter.org fájl is;
  3. ha van, törlöd a kiterjesztés nélküli CommCenter-t;
  4. átnevezed a CommCenter.org fájlt úgy, hogy törlöd a végéről a .org kiterjesztést
  5. ha minden jól megy, betölt a készülék.

  vagy ugyanígy a homokórázás alatt lemented manuálisan az adataidat, és restore. máskor érdemes odafigyelni, mert nem ok nélkül van a csomag leírásában az, ami.

  @gunar: hogy menni fog-e, azt én nem tudom garantálni, de hivatalosan ettől függ a push működése. de az tuti, hogy ez nem hardveres hiba.

  “Mivel az eredeti firmware-rel is kell az ultrasn0w.”
  ezt nem értem. az iPad basdeband egy függetleníthető baseband, de alapból az is csak azt a kártyát fogadja el, amilyen függő a készülék. csak az ultrasn0w telepítése után fogad el bármit. de ez sosem volt másképp.

 8. @Jadeye: Köszi akkor elvileg ha fent az eredeti firmware akkor az ultrasn0w miatt már nem lesz elvileg bibi ezekkel? Azért írtam amit visszakérdeztél, mert ugye mindkét BB függetleníthető az ultrával, hát csak az iPadéval semmi módon nem ment a két fontos dolog, a GPS-t nem is említem.

 9. @Jadeye:
  Köszi!
  Valóban T-PoT-tal be tudtam lépni a telóba homokórázás alatt.
  Viszont CommCenter fájl nincs.
  Van egy CommCenterCC-3G-421.org, viszont ennek sincs .org nélküli változata.
  Persze lehet, hogy ez a baj. Megpróbálom ezt átnevezni CommCenter-re.

  Nem is tudom miért próbáltam feltenni a 4.1-es Carrier Fix-et… Talán mert nem láttam 4.2-est. De lehet, hogy csak nem vettem észre…

 10. @Jadeye:
  Átneveztem a fájlt CommCenter-re, de ez sem segített. Mit lehetne még tenni?
  Ezek vannak az adott könyvtárban:

  921 712 CommCenterCC-3G-421.org
  50 624 CommCenterMobileHelper
  835 CommCenterMobileHelper-Info.plist
  28 032 CommCenterRootHelper
  18 433 fieldtest.plist
  10 017 fieldtest68.plist
  12 947 ISO2MCC.plist
  8 735 MCC2ISO.plist
  59 392 plmn.db
  842 specialkeys.plist
  239 TextToBinaryMap.plist

  Esetleg valaki tud nekem küldeni egy 4.2.1-es CommCenter-t?

 11. Valószínűleg sikerült a downgrade, most aktiválást kér. “Kapcsolódás iTunesra.”

  Hiába rakom rá iTunesra kábellel, nem érzékelik egymást. Van eredeti kártyám, de hiába rakom bele, nem érzékeli. Nem kell nekem iMessage és hasonlók, csak menjen a hálózat. Hogyan tudok segíteni a problémámon?

  Köszönöm előre is.

 12. @Jadeye:
  Hálás köszönet MESTER!
  Valóban, először másoltam, bár helyben szerettem volna, de mégis a C:-mre rakta, így onnan visszamásoltam.
  Most egyszerűen levettem a .org kiterjesztést és csak CommCenter maradt és így beboot-olt.
  Megpróbálom feltenni a 4.2-es carrier fix-et. Már rájöttem, hogy az unstable repo-ban kell keresnem.
  Még 1x köszi!

 13. Update: sikerült a hacktiválás, viszont a telefon bekapcsolást után kb 20 ms-cel újraindul (vagyis csak tenné, mert tethered). Nincs Wifi, Bluetooth illetve nem látom a BB verziót sem…

  Segítséget kérek!

 14. @h2o: az unstable-ben az 5.0-hoz van telenor fix, amit szintén ne tegyél fel, a “Telenor Carrier Fix 4.2+” csomag az a stable repoban van, neked az kell.

  @zsocax: hát ez nem túl bíztató. két opciód van:
  1. tegyél fel DFU-ban GYÁRI 4.0, 4.0.1, 4.0.2 közül bármelyiket, amelyikhez van SHSH
  2. tedd fel újra az iPad basebandet, és próbáld újra a downgrade-et.

  ha szerencséd van, akkor csak átmeneti gond, és megoldódik.

 15. @Jadeye:
  Az újrarakással megjelent az Internet tethering, de ha megpróbálom beállítani, akkor azt írja, hogy erre a fiókra való bekapcsoláshoz keressem Telenor-t.
  Mi ilyen esetben a teendő?

 16. @h2o: nézd meg, hogy az APN-eknél mi szerepel, és ott kell legyen 3 APN: 1. a mobilnet, 2. az mms, 3. a tethering. a mobilnet és a tethering esetén az APN legyen “online”, ott elképzelhető, hogy most “net” van. aztán indítsd újra a telefont, és nézd meg úgy. esetleg kellhet egy hálózati beállítások törlése, vagy a MyWi Cydiából.

 17. Jadeye!
  A downgrade lefutott bár kicsit fura volt mert a felénél álldogált, majd hopp készen is lett, a gyári firmware van fent az írás szerint, de hiába aktiválódik rendesen sem az iMessage sem a push nem megy és az utóbbi kellene de nagyon! Nincsen vmi ötleted?

 18. Ja és az iPhone keresésre sem találtam meg a sajátommal, ergo lehet a GPS sem javult meg, de azt még tesztelem az iGO-val csak fel kell raknom.

 19. @gunar: amúgy elolvastad a cikkeket ennek kapcsán? mert le van írva, hogy míg a basebandet írja, az alatt nem mozdul a folyamatjelző csík. a find my phone meg a push miatt nem fog menni.

  restore basebandet nem piszkáló custom firmware segítségével, majd aktiváld újra gyári kártyával, és NE állítsd vissza korábbi backupból.

 20. @Jadeye: Aha! Köszi! Éjjel mikor csináltam teljesen ujra raktam az 5.1.1-et majd rá az iPad BB-t és aktiváltam, majd a szűz cuccon toltam a downgrade-et és ez lett amit írtam, gondolod egy CF+ aktiválás segít ezután is vagy csak próba cseresznye? Ja backup nem volt mert tegnap reggeltől délig lemerült 100%-ról fullra ergo nem akartam semmit átmenteni a sok push dokiból, fixből, stb-ből amikkel próbálkoztam! 🙂

 21. Sziasztok!

  Olyan problémám lenne, hogy 6. hónapban lett egy biztonsági mentés az iphoneomról. Az lenne a kérdésrm, hogy azt hogyan tudnám visszaállítani a telefonomra?

  Köszi előre is a segítséget!

  Üdv.

 22. @Joker: Ha a gépre mentettél akkor felajánlja ha üresen dugod az iTunesra, vagy a készülékre klikk jobbegérrel az iTunes felületen baloldalon és ott dobja az opciók között tudtommal.

 23. 4.2.1-es 3G-re próbáltam felrakni ezt a DFU-s restore-t, a rendszer érzékelte is, de amikor redsn0wwal próbáltam JB-zni, aztirja hogy WTF mode-ban van. Valaki valami ötlet ? (06.15.00-ás, egyébként a restore végén kijött egy 37-es hibakód)

 24. @bdcbdfjhmsrb: ad.1: ha iPad baseband van rajta, akkor itt az alkalom, hogy downgrade-eld. ahhoz viszont nem kell DFU-s IPSW.
  ad.2: húzd le, és dugd rá újra. ha nem nyert, akkor restore iTunes-ban basebandet nem frissítő custom 4.2.1 segítségével. ha az sem megy fel, akkor próbáld meg, hogy a power és home gombokat egyszerre nyomod 10mp-ig, majd utána elengeded, és csak a powert. ha megjelenik az alma, akkor be fog tölteni, ha nem, akkor valószínűleg DFU-ban maradt. ekkor újból próbáld meg a redsn0w-val.

 25. Sziasztok!
  Tegnap óta probléma van az imessagel,
  ki-be kapcs után csak annyit ír hogy várakozás aktiválásra.
  Tegnap több embernél nem ment.
  Egy idő után kiírja hogy az aktiválás sikertelen. Ettől függetlenül az üzenetet elküldi! Másnál van hasonló probléma?

 26. Nekem ez se akar működni 😀 ezt irja ki a teló downgrade közben és megáll!
  Error
  Please perform a clean “slide to power off” and try again.

 27. Hi, 1 gyors segitség kéne most, dfuba tettem a telot a dfu ispw-vel szal a gombok nélkül, és kipipáltam h tegye fel a ipad bb-t és elvileg amikor végzett visszaállt dfuba… és most itt van gépre csatlakoztatva és nem reagál…redsnow irja is h dfuban van de nem m hogyan nyomom vissza rendesbe ??? pls megoldást még ma nan köszi jadeye

 28. probaltam de miutan vegzett a telo maradt dfuba… 5 ora utan meguntam nyomtan itunesba egy restoret, m uh legalabb telo reagal de nem tudom aktivalni…nem tudom h mennyi koze vaan ahhoz h elvileg mar ratettem az ipad bb-t csak mivel dfuba maradt a telo nem tudom biztosra…amugy az aktivacio meg par oraval elotte gond nelkul zajlott…thx jadeye

 29. Sziasztok!

  Vki legyen szives segitsen, van egy 3gs-em 5.1.1 (9B206) 05.13.04 basebandel, jelenleg At&t függö, olyanokat csinál hogy a mail-be nem lép be illetve a safaribol is egyböl kidob ha megnyitnám (wifi jo). szeretném ezt a fenti procedúrát végig csinálni, de elötte szerintem kellene neki egy restore… azzal megoldódnának ezek a problémák? és ha igen hogyan csináljam a restore-t?
  megköszönném ha valaki leirná mi a teendő!
  üdv

 30. @h2o: nem tudom, nincs nálam tesztkészülék, amin megnézzem, de esetleg tedd fel a MyWi-t, és nézd meg úgy. elképzelhető, hogy a 3G-n az Apple nem engedélyezte a tetheringet alapból, hanem csak 3GS és afelett, de már nem tudom. a MyWi viszont tuti jó.

  @ilovejdm1986: a fentieket akkor kellene végrehajtanod, ha iPad baseband lenne a készülékeden, de neked már most is a 05.13.04 van, ergo nem kell vele vacakolnod. amit viszont érdemes lenne megpróbálnod, az egy restore custom 5.1.1 segítségével, ami nem nyúl a basebandhez, majd a végén aktiválod az AT&T-s kártyával (vagy SAM-mel), és set up as new iPhone, tehát NE állítsd vissza backupból.

 31. @Jadeye: Szia!

  Ha szépen megkérlek, leírod nekem azt, hogy a Telenor Carrier Fix 4.2+. mire jó?
  Mire kell használni? Melyik REPO-ból lehet letölteni?
  És tudom, hogy a warezt nem támogatjátok, de csak annyit megírnál nekem, hogy a 4.2.1-hez melyik AppSync kell és honnan lehet beszerezni?
  Nem akarok magyarázkodni, de csak azért kell, hogy kipróbáljam a cuccokat mielőtt megveszem.

  Nagyon köszönöm

  Üdv

  theatti

 32. Hello Jadeye! Megprobaltam mas vodafoneos kartyaval is aktivalni, de nem megy…uh most per pill hasznalhatatlan a telo…tudsz ra vmi megoldast??? nan szepen koszi

 33. Hello Jadeye! Megprobaltam mas vodafoneos kartyaval is aktivalni, de nem megy…Egyszeruen nem tudom a telefont aktivalni…uh most per pill hasznalhatatlan a telo…tudsz ra vmi megoldast??? nan szepen koszi

 34. @theatti: a telenor fixről – ez ugyan az 5.0-st említi, de a 4.2+ célja is ugyanaz, csak a 4.2.1-re: https://szifon.com/2012/05/31/frissitesek-telenor-carrier-fix-magyar-billentyuzet-fix-ultrasn0w-fixer/

  szifon source: https://szifon.com/szifon-com-source/

  az appsync megfelelő verzióját az installous felteszi. google segít (hackulo).

  @lewis3: mi az, hogy nem megy az aktiválás? mégis mit ír, miért?

  @ilovejdm1986: rákattintasz az extras gombra, custom ipsw, betallózod neki a gyári 5.1.1-et, és megvárod, míg megcsinálja, majd extras, pwned dfu, ha megcsinálta, akkor iTunes-t elindítod, és betallózod neki az elkészült custom-öt: shift lenyomása mellett kattintasz a restore-ra windowson (mac-en alt kell).

 35. Sziasztok!
  Van tippetek, hogy hogyan lehetne jailbreakelt iphone 3gsen winscp-vel valahogy a kékes alap menü-szín beállítást módosítani? ( ez van pl. a kontaktoknál, smsnél, és a híváslistánál is felül a csíkon). Bocs a lehető legamatőrebb megfogalmazásért. Minden segítséget szívesen fogadok…Ja és nem csak amatőr vagyok, de még nő is … ezt kéretik figyelembe venni :D!Köszi előre is!

 36. egyszeruen nem tudja aktivalni….még ugye a legelejen, 4 db vodafoneos kartyaval probaltam meg, egyikkel se mukodott…. “Az iphone keszuleke nem aktivalhato, mert az aktivalasi szolgaltato ideiglenesen nem elerheto. Probalja csatlakoztatni az iphone keszuleket az aktivalashoz az aktivalaSOZ (??? ebbe par magyar hibat velek felfedezni :D) vagy probalja meg ismet…de hiaba csatlakoztatom v akarmi, semmi se tortenik

 37. @lewis3: hálózati hiba a gépeden. vagy valami tűzfal fogja meg, vagy a hosts fájl, vagy fene tudja, de a hiba nálad van. ellenőrizd a hosts fájlodat, hogy NE legyen benne semmi apple.com tartalmú sor, és kapcsold ki a vírusirtót és a tűzfalat, vagy aktiválj a készüléken wifire csatlakozva. és persze indítsd újra a routered. még az is elképzelhető, hogy a DNS changer malware-t szívtad meg. azt ez alapján tudod ellenőrizni: http://www.fbi.gov/news/stories/2011/november/malware_110911/DNS-changer-malware.pdf

 38. hát ezeket mind ellenöriztem…host file rendben, virusirto tüzfal is ki volt…wifin keresztül se megy, ujrainditottam azt is 🙂 széép… nem tom h nálam mi lehet a hiba, mint mondtam párszor müködött aztán rátettem ELVILEG a ipad bb-t aztán azota ugye nem aktivál…hát mindenesetre köszi Jadeye az eddigi válaszaidat, ha lenne még valami szivesen várom, bár tom jo nehéz, föleg ien **** hibával ami nálam van ….

 39. Jadeye!
  Mint írtam nem ment a downgrade után csak a GPS, de sem push, sem iMessage sem iPhone keresés, hiába aktiváltam saját SIM-mel SAM-mel, amit viszont tanácsoltál a restore cfw-vel az bejött, igaz végig míg az ultrasn0w fel nem került a T-s SIM volt benne, végre mindene műxik a kicsikének (3GS)
  Köszönöm szépen!
  Csak azért is írtam, hogy talán ki lehetne egészíteni ezzel a tapasztalattal a netán hasonlóan járók részére a fenti cikket ha gondolod.

 40. Hi !
  Tudom nem teljesen ide tartozik,de lenne egy kis problémám.Az a helyzet,hogy megváltoztattam valamikor az SSH jelszavamat,de már nem emlékszem mire.Megpróbáltam “alpine”-re vissza állítani úgy,hogy az /etc mappában a master.passwd fájlban a root: és a mobile: szavak utáni karaktereket kitöröltem egészen a “:”-ig,és oda írtam a helyére ezt:/smx7MYTQli2M
  Ezután beléptem a Terminalba és beírtam a szokásos parancsokat:
  su
  alpine
  Erre mit ír…incorrect password

  Már próbáltam újra tenni külön az OpenSSL-t és az OpenSSH-t is,de nem történt semmi.

  Jelenleg így néz ki a master.passwd fájlom (text editor-ban):

  ##
  # User Database

  # This file is the authoritative user database.
  ##
  nobody:*:-2:-2::0:0:Unprivileged User:/var/empty:/usr/bin/false
  root:/smx7MYTQli2M:0:0::0:0:System Administrator:/var/root:/bin/sh
  mobile:/smx7MYTQli2M:501:501::0:0:Mobile User:/var/mobile:/bin/sh
  daemon:*:1:1::0:0:System Services:/var/root:/usr/bin/false
  _ftp:*:98:-2::0:0:FTP Daemon:/var/empty:/usr/bin/false
  _networkd:*:24:24::0:0:Network Services:/var/empty:/usr/bin/false
  _wireless:*:25:25::0:0:Wireless Services:/var/wireless:/usr/bin/false
  _securityd:*:64:64::0:0:securityd:/var/empty:/usr/bin/false
  _mdnsresponder:*:65:65::0:0:mDNSResponder:/var/empty:/usr/bin/false
  _sshd:*:75:75::0:0:sshd Privilege separation:/var/empty:/usr/bin/false
  _unknown:*:99:99::0:0:Unknown User:/var/empty:/usr/bin/false

  Nem akarok restore-olni.

  Jelenleg egy iPod Touch 4g-n próbálkozok amin iOS 5.1.1 fut.

  Ha valaki tudja a megoldást akkor kérem,hogy írja le.Előre is köszönöm a válaszokat.

  (Kérlek ne töröljétek a kommentem…)

 41. Sziasztok!
  Légyszi segítsetek új iphone-s vagyok. Vettem egy 3gs-t 4.3.3 verzió 06.15 bb 11.02. Gyártású. Az lenne a kérdés, hogy az ipsw-t honnan kell betallózni, ha a gépről akkor hol keressem neten ami van most a telefonomon?
  Lenne egy off kérdésem is, kevés a virtuális memóriám gyakran kilép a safariból emiatt, cydiában a rendszer partíción 99,5%os telítettség van, pedig alig van cydiás progi, előzmény, program, cache törlésen icleaneren túl vagyok de nem változik (750mb), szerintem ez okozhatja a lassulást, erre van valami megoldás?
  Hálás köszönet!

 42. Lenne egy problémám. Adott egy iPhone 3GS. Utoljára egy 5.0.1-es iOS volt rajta, iPad BB-el. Régen 5.16.05-ös BB volt rajt, ezért kellett az iPad BB. Most rátettem az 5.1.1-et, és láttam hogy megjelent a BB downgrade, örültem is a fejemnek… aztán itt kezdődtek a problémák. Az előző verziójú Redsn0w-al nem ment a downgrade, ezzel pedig teljesen lefutott, de nem működött a WiFi, a Bluetooth is 00:00:00:00:00 lett, a Modem firmware pedig leblankolt. Ezek után mondom csinálok egy restore-t, mondván hogy rosszabb már nem lesz. Feléledt az iPhone-om, és mit látok? Modem firmware 5.16.05. <– erre ugye nem jó az Ultrasn0w, és nekem pedig kellene a szoftveres függetlenítés. Megpróbáltam újra feltenni az iPad BB-t, fel is ment, és onnan megint próbáltam egy downgrade-et, és megint leblankolt a Modem firmware… Mit tudnék ezzel kezdeni?

 43. @icemadj: Érdekes hiba.Esetleg csinálj egy restore-t 5.1.1-re (gyári fw-vel) Sn0wbreeze-es custom fw-t az iOS 4.1-ről (a Redsn0w-s custom nem támogatja a 4.1-et),tedd pwned dfu módba a készüléked és tedd vissza ezt a custom fw-t,tedd fel az iPad bb-t,és utána próbáld meg downgrade-elni.

 44. @icemadj: Nem.Baseband Preservation mode-ot használj,ebben az esetben nem lesz jailbreakelt az fw viszont ki lesz kapcsolva a baseband frissítést,utólag majd tudsz jb-elni a Redsn0w-val.

 45. 4.1-en ugyan ez a helyzet. Csak most már az IMEI is blankolt, az ICCID is blank,a Modem Firmware is… Lehet megy vissza az 5.1.1, és iPad BB-el GPS nélkül szenvedek továbbra is..

 46. @icemadj: Hát az fura,SIM kártya benne van a készülékben ?Esetleg,ha win 7/Vista-n futtatod akkor rendszergazdaként,xp kompatibilis módban futtasd.Van stabil wifid ?
  Azis lehet,hogy a gond hardveres és hibás a bb chip-ed.

 47. A SIM kártyát nem szedtem ki belőle. Win 7-en rendszergazdaként futtattam ,de nem állítottam semmi kompatibilitási módot…De ha valami nem tetszett volna a proginak, akkor szerintem végig sem futott volna a folyamat. Van stabil wifim. De ha a BB chipem hibás lenne, akkor nem tudnám szerintem downgrade-elni a 5.16.05-ös BB-re, majd onnan vissza iPad BB-re…meg semmi gond nem volt az iPhone-al soha, egyedül annyi hogy a BB pont szerencsétlen volt, ezért kellett az iPad BB..

 48. Sziasztok!
  Adott egy 3GS ami sikeresen downgradeltem az új Redsn0wal.
  Jelenleg 4.1 van rajta és gondoltam, hogy frissítenék 5.1.1-re.
  Kérdés, hogy mivel JB+függetlenítés van rajta, megtudom e tenni?
  Kell-e csinálnom No-BB custom fw-t? és utánna majd azt felrakni?
  Vagy hogyan frissítsem?
  Köszi a segítséget!

 49. @Afulop: Elkészíted a NO_BB-s custom fw-t a Redsn0w-val az iOS 5.1.1-ről,pwned DFU módba helyezed a készüléket,megnyitod az iTunes-t,win esetén lenyomod a SHIFT-et és addig nyomva tartod amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,Mac esetén ugyanezt kell csinálni csak ott SHIFT helyett az Alt-ot kell lenyomni,betallózod ezt a NO_BB-s custom fw-t,vársz amíg végig fut a restore,aktiválsz gyári kártyával,jailbreakelsz Absinthe 2.0.4-vel vagy Redsn0w 09.14b2-vel,letöltöd az Ultrasn0w-t a Cydia-ból,beteszed azt a SIM kártyát amivel használni akarod.

 50. Ha NO_BB-s cfw-vel restorolok akkor elvész az összes adatom, ugye?
  Probléma az, hogy jelenleg nem tudok backupot csinálni, mivel azt mondja, hogy nem menthető a gépen…

 51. @Afulop: Jailbreakelt rendszerről nem érdemes backupot mert miután visszaállítod nem fog elindulni egy csomó appod.Helyette inkább próbálj meg egy személyre szabott backup-ot csinálni az iBackupBot-val.Erről itt írt a szifon.com bővebben: https://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/
  Vagy próbáld meg manuálisan menteni az adataid. Arról itt írt bővebben a szifon: https://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

 52. @Jadeye: megpróbáltam (deaktiválva redsn0wal, aztán – gondolom – újraaktiválta magát, ahogy betöltött az iTunes, minden esetre működik), de még mindig semmi. a downgrade előtt tökéletesen ment. vmi más tipp? ha választani kéne, inkább éltem volna tovább 06.15.00-n GPS nélkül, mint így push notification nélkül… 🙁

 53. @Nyped:Akkor a Cydia-ban add hozzá a repo.bingner.com nevü repo-t,töltsd le a SAM-et,nyisd meg,válaszd a utilities->Revert Lockdown to stock opciót,majd a utilities->De-Activate iPhone (clear push) opciót,dugd rá az iTunes-ra a telót,várj az aktiválásodra,ha a SAM-ben a More Information menüpontban az ActivationState felirat mellett a WildcardActivated felirat megjelenik akkor húzd le a gépről.És voaláá:ativál gyári kártya nélkül úgy,hogy még a push rendszer is él. 🙂

 54. @hSn0wQ: mert így vagy úgy, de szeretném működésre bírni a notikat… az eredeti módon nem ment, ezért most kipróbálok, amit tudok, hátha vmi vmilyen formában működik. de egyelőre nem teszi. 🙁

 55. Sziasztok, egy kis segítség nagyon jól jönne…
  iPhone 4 ios 4.3.3 bb 04.10.01 lehetséges valahogy a basebenet ipad bb-re módosítani hogy függetleníthető legyen ?
  Köszi szépen!

 56. @Ttibi: iPhone 4-be más milyen baseband chip van mint az iPhone 3G;iPhone 3Gs;iPad 1-ben így nem tehető rá iPad baseband és nem is lehet downgrade-elni 05.13.04-re.iPhone 4 esetén csak 01.59.00-es baseband függetleníthető Ultrasn0w-val.De még így is szerencséd van mert ez az utolsó nem hivatalos úton függetleníthető baseband iPhone 4 GSM esetén.Ezt esetleg egy Gevey SIM-vel fogod tudni függetleníteni.Bővebben itt írt róla az oldal: szifon.com/2011/03/22/iphone-3g3gs4-fuggetlenites-nck-vagy-gevey-sim/
  és itt tudsz rendelni: applenberry.com

  Még ott van egyébként a gyári függetlenítés.

 57. @Nyped:Próbáld meg azt amit ezen oldalon írnak: cmdshft.ipwn.me/blog/?p=787 elvileg működik,mondjuk nem tudom,hogy működik e iOS 5.x-en,de egy próbát megér.Vagy kezd előről az egész történetet (tedd újra az fw-t…stb.)

 58. @Nyped:Igaz bocsánat,csak megszokásból írtam mert hát most úgy nagyából mindenki 3Gs,iOS 5.1.1-en vacakol aki iPad bb-t downgrade-el meg hacktivál,meg mittom én mitcsinál és kevesebb a 3G tulaj.De véglis most ebben a helyzetben nem halál mindegy ? 😉

 59. gondolom igen. de amúgy fura, mert ah keresgéltem, nem nagyon találtam olyan kommenteket, h mások is így a downgrade közben vesztették volna el a notit. sőt, egy csomó helyen azt írták, h előtte nem működött.

 60. @hSn0wQ: de korábban is hacktiválva volt, mert annak ellenére, h eredeti a sim, nem akart működni az ipad basebandes függetlenítés után, és közben mégis megint a push egészen a downgrade-ig…

 61. @Nyped:Nem tudom.Tudtommal iOS 3.0 óta az Apple javított valamit ami miatt a hacktiválás során meghal a Push.Nem igazán értem,hogy neked miért ment 4.2.1-en a Push (a downgradeig).

 62. Sziasztok.Lehet kicsit hülye a kérdés,de inkább megkérdezem:)
  Vettem egy iPhone 3G-t,amin 4.2.1-van.Szeretném Jailebreakelni,de a legújabb ultrasnow(0.9.14b2)-vel nem megy.Kérhetnék egy gyors leírást,hogy hogyan csináljam?

 63. @Kable:Az Ultrasn0w az függetlenít és nem jailbreakel.Olyan,hogy Ultrasn0w 09.14b2 NINCS.A legújabb Ultrasn0w az az Ultrasn0w 1.2.7 .A Redsn0w-t és az Ultrasn0w-t ne keverjük.Egyébként használd a Redsn0w 09.6 rc19-et.

 64. hali!Nekem sikerült a downgred !most 4.2.1 en vagyok iphone 3gs-em van!1.kérdés érdemes feltennem az 5.1.1-et?második megy a gps, de nem pontos és gyenge a jel!3. ha érdemes feltennem az 5.1.1et akkor azt hogy tudom feltenni?(talán a gps-problémát javítaná?!

 65. @leri16: Érdemes feltenni az 5.1.1-et.A GPS hiádat nem biztos,hogy javítja,de egy próbát megér.Úgy csináld,hogy készítesz a Redsn0w,EXTRAS->Custom IPSW opciójával egy NO_BB-s custom fw-t,helyezd be Pwned DFU módba a készüléked nyisd meg az iTunes-t,és SHIFT/Alt+Restore-val tallózd be a NO_BB-s Custom fw-t,várj amíg végig megy a restore,NE állíts vissza backub-ból,aktiválj gyári kártyával,jailbreakelj Absinthe 2.0.4-vel vagy Redsn0w 09.14b2-vel,töltsd le az Ultrasn0w-t,örülj !

 66. @leri16: Húzd le a telót a gépről és próbáld meg másik gépen az egész hacacárét.Valamit a géped vacakol.A gépen lévő OS-t is megpróbálhatod újra tenni,de azzal több a sz*pás.

 67. Hali!Még mindig recoverybe vagyok!megcsináltam az egész hercehurcát csak az a gond hogy másik gépen az itunes nem ismeri fel a telefot!nem tudom miért van ez?!az én gépem felismeri,de nem megy tovább!Valaki segithetne!előre is köszönöm!az itunest már 5x ujraraktam akkor sem!a gép felismeri a telefont az itunes nem!diagnosztikánál valami netes cuccal is problémázik!

 68. @leri16:Akkor próbálj meg másik usb portot.Vagy esetleg tedd újra a gépen futó OS-t.

  Amikor az iTunes-t letörölted,akkor letörölted velük együtt az Apple Mobile Device Supportot meg ezeket is ? Újraindítás volt a törlés és a telepítés után ?

 69. Sziasztok!
  Megcsináltam a DFU-fw-t, elinditottam, majd a redsnow azt mondta, hogy a teló WTF módban van. majd nagynehezen elinditotta a BB downgradeet, végzett vele, aztán az alma logonál megáll a telefon. ki sem tudom kapcsolni csak ha lemerül, az iTunes nem látja a telót, próbálnám berakni DFU-ba, hogy uj cfw-t rakjak rá, de sajnos nem működik a Home gomb. Valakinek vmi ötlet? Ha biztosra tudnám hogy a home gombal betudom rakni még DFU-ba, és nem halott a teló, akkor gyorsan megcsináltatom, de kérdezném, lehet meghalt a 3g??? nem az enyém, nem lenne jó……
  előre is köszi!

 70. Helló, van egy iPhone 4 -esem, (nem a 4S), T-Mobilos, szeretném függetleniteni, csak eddig nem jártam nagy sikerrel, 5.1.1 van rajta (9B206) és 04.12.04es “modem firmware”. Eddig nem jártam sikerrel … Valakinek valami ötlete? Köszi!

 71. @ferenczH: ahogyan az ultrasn0w leírásában látható, az általad írt basebandet nem tudja függetleníteni. ráadásul ez a cikk a 3G/3GS esetén lehetséges downgrade-ről szól, ami szintén nem működik az iPhone 4 (és 4S) esetén.

  kizárólag a hivatalos, a szolgáltatón keresztül intézett függetlenítéssel oldható meg, aminek a T-mobile esetén elvileg feltétele, hogy ne legyen rajta hűségnyilatkozat, és díja is van. bővebben az ügyfélszolgálat tud segíteni.

 72. Sziasztok!
  Van egy 3G 4.2.1 iPhonom. Az új Facebook-ot már nem tudja fogadni.
  Tudnék-e valahogyan 4.3….szoftver verziót rátenni?
  Ebben kérnék segítséget!

  Nem szívesen válnék meg tőle, szeretném odaadni a lányomnak.

  Köszönöm

 73. @kerdsz: nem tudsz, iPhone 3G-re nincs iOS 4.3, és nem is lesz már rá semmi szoftverfrissítés. ha más nem, installousból le tudod tölteni a facebook appnak azt a verzióját, ami még megy 4.2.1-en is. vagy használja safariból – igaz, ott nem lesz push, de gyorsabb, mint a régi app.

 74. iPhone 3G iOS 4.1
  Modem Firmware: 05.14.02
  Majd a leiras szerint frissitettem a basebandet. 06.15.00 (iPad).
  Hala MuscleNerd-nek most sikerutl dowgradelni. 05.13.04
  Minden ok, hiba nelkul, ment, felraktam az ultrasnow es most mar sikerult a fuggetlenites is.
  Egy porblema maradt, hogy az iTunes v10.7 nem ismeri fel a telefont!!! 🙁
  Mi lehet a baj?
  Nincs semmilyen hibauzent!

 75. @Katalin: szedd le az összes Apple szoftvert a gépedről (iTunes-ban ettől megmarad mindened), különös tekintettel az Apple Mobile Device Supportra, indítsd újra a gépet, majd töltsd le a legfrissebb iTunes-t, telepítsd fel, és újból indítsd újra a gépet, majd csak ezután dugd rá a készüléked.

 76. @Katalin: a készüléket ugye ki- majd visszakapcsoltad már közben? ha nincs rajta semmi adatod, akkor tedd DFU-ba, és nyomj rá egy újabb restore-t basebandet nem frissítő custom firmware segítségével. valószínűleg valami szoftveres gond, amit a restore-nak meg kellene oldania. ha nem oldja meg, akkor hardveres lesz, ez esetben hozd be a szervizünkbe. de ha már a basebandet nem frissítő custom is túl kínai, inkább hozd be, és megcsinálják a srácok.

 77. @Jadeye: Nem kinai szerencsere. 😛
  Koszi a seghitseget. Csomo probalgatas utan ugy nez ki, hogy rajottem mi okozza problemat. Igaz most sem tudom, hogy miert, mert ujra felraktam “tisztan” az iTunest, de ha ujrainditom a Apple Mobile Device Servicet akkor felismrei. 🙂 Egy angol forumon olvastam es kiprobaltam hatha bejon. Tipp esetleg, hogy mitol “gerjed”?

 78. Sziasztok
  iPhone 3g 4.2.1.
  ipad baseband 06.15.00 meg ultrasnow is van rajta.

  Szeretnék restore-t nyomni hogy tiszta legyen a teló.
  Mi a teendő?
  köszönöm

 79. Sziasztok!

  Tudnátok segíteni nekem?
  Egy iphone 3g tulaja vagyok és felfrissítettem a basebandet/6.15/ és felraktam a 4.2.1-es ios-t. De sajnos nem tudtam ülni a fenekemen és mivel az új appok kérik az ujabb firmware-t, így rá akartam tenni a 4.3.2-t de közben elszállt hibával.
  Viszont azóta mindent próbáltam és nem tudom visszatenni a 4.2.1-et. Elszáll 1015-ös hibával az ITunes a restore végén. Az összes elérhető progival már próbálkoztam, iREB, redsn0w, tiniumbrella, stb… más fajta 4.2.1 firmware-t is. De nem oldotta meg. XP és Win7 alatt is. Csináltam egyéni firmware-t is már a sn0wbreeze-el sem ugyanúgy 1015-ös hiba…

 80. A baseband miatt nem engedi egyébként? Vagy mi csesződhetett el?
  Amikor rátettem a 4.2.1-et még régebben akkor még régi baseband volt rajta.

 81. Sziasztok!Van egy iPhone 3GS-em, 6.1.3 van rajta, modem firmware: 05.16.08. A sorozatszámom xx017… Ezt tudom függetleníteni ha iPad Baseband-re frissítek majd onnan vissza? Előre is köszi!

 82. Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
  Hatalmas Problémám a következő:
  A fiókomból újra előkerült egy régi 3G-m, amire még annó iPad bb-endet mókoltam. Szükségem lennne a GPS-re, megtaláltam ezt a cikket, mert már nem baj ha függő, és gondoltam visszateszem a gyári bb-endet. És itt a baj: Recovery Módban van, és sehogy nem tudom Restore-olni, gyakorlatilag semmit nem tudok vele csinálni, csak az iTunes logó, és az adatkábel. Amikor restore-olni akarom, 1604-es hibát ír ki. kicseréltem már gépet, adatkábelt, letöröltem minden almás dolgot, semmi nem segített. DFU-ba sem tudom berakni, olvastam hogy egy bizonyos pwned DFU-ba kell tenni, ez sem ment…
  Remélem tudtok segíteni, hálás köszönetem!

 83. @bazsalikom: nem kell pwned DFU, de a 1604-es hiba megoldását pedig megtalálod itt, és mindenképp DFU-ba kellene betedd: https://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

  ha nem sikerül így sem, akkor elképzelhető valami hardveres gond, vagy csak meg kellene próbálni levenni akkuról egy 15 percre. ha még nem szedtél szét iPhone-t, vagy sehogy nem boldogulsz, hozd be a szervizünkbe, és megnézik a kollégák: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

 84. @Jadeye Köszönöm gyors válaszod!

  Már csak egy kérdést hagytam ki: Attól hogy, iPad bb van rajta, feltehetem rá a sima gyári ipsw-t vagy egy custom ipsw kell hozzá?

 85. Sziasztok!
  Van egy iphone 3g m
  jalibreak-el ios 4.2.1 van rajta firmware 06.15.00 ás
  de azt irja nincs szolgáltatás
  hogy ha ezzel az ujj redsn0w al felrakom a 4.2.1 es custom firmwaret akkor megoldodik a probléma?

 86. akkor én ultrasn0w-al megtudom csinálni?
  mert már énis megjártam aztán kaptam egy tanácsot a 1015,1064 hivakodra.
  sn0wbreeze+itunes-al megcsináltam jó is minden
  de belerakom a tmobile-os sim-et azt irja nincs szolgaltás..
  downgrade-ről még nem hallottam…
  az a kérdés hogy mit tegyek?hogy megkapjam a t-s szolgáltatot?

 87. ultrasnow-hoz ugy kell, hogy cydia pipát kiveszem,baseband pipa be, custom firmwaret 4.2.1-et betallozom, baseband-ot dfu-ba rakom a telom és kész?

 88. mivel egyszer már felraktam egy rendsn0w ot cydiából de most talált egy másikat 2db) ot rámentem hogy clera config…instalálta is de ugyan azt irja NINCS SZOLGÁLTATÓ(ÁS)

 89. @pite782: a Cydiából semmiféle redsn0w-t nem kell feltenned, kizárólag az ultrasn0w a jó. ha nem azt teszed fel, akkor nem is fog működni!

  de akkor keress rá google-lel az “ultrasn0w 1.2.8 deb” kifejezésre, töltsd le a fájlt, és tedd fel azt manuálisan az alábbi cikk alapján, mert úgy tűnik, hogy valamiért jelenleg nem elérhető az az ultrasn0w-t tartalmazó source: https://szifon.com/2010/12/07/cydias-csomagok-telepitese-wifimobilnet-nelkul/

 90. ultrasn0w ot akartam irni bocs
  ujra intítottam a telot megnyitottam a cydiat és angolrol leforditva (google forditoval) ezt kaptam én nem értem de remélem neked sikerül megtalálni a kiutat 🙂
  Megjegyzés: A kért módosítások miatt nem használható, a szükséges függőségek vagy Conflits, amelyeket nem lehet automatikusan megtalálja, vagy fix

 91. még probáltam
  cydia manage add repo666.ultrasn0w.com erre azt irta ki :
  megint csak google fordito:
  A feltüntetett repository nem található. Ez lehet azért, mert próbál hozzá egy régebbi Installer repository (ezeket nem támogatja.) Továbbá, ez a felület csak képes együttműködni pontos repository URL

 92. @pite782: elolvastad a linkelt cikket? nyilván számítógépen kell csinálni. sehol nem volt szó arról, hogy iPhone-on kellene, ráadásul ahogy írtam, a cikkben linkelt ultrasn0w deb fájlt sem fogod tudni letölteni, mert jelenleg nem megy az ultrasn0w repo. keress rá, töltsd le, kövesd a cikk utasításait. ha ezek alapján sem megy, vagy nem érted, akkor juttasd el a készüléket a szervizünkbe.

 93. megvan a diskaid
  telo fentvan
  ugye létre kell hozni var/root/Media/Cydia/AutoInstall
  bal oldalt vannak a mappák media aps file sistem stb…
  egyikbe se kell belemenjek csinálok egy uj mappát
  VAR “néven” a var mappába root mappát stb…. és a végén csak bemásolom enyi?

 94. Sziasztok!
  xx134 utáni a sorozatszámom és frissítettem redsnowval ipad basebandre. Meg lehet menteni a telót? (3gs, új bootrom)

 95. Sziasztok!

  Segítséget kérnék. Adott egy 3gs. Telekom függő amivel nincs is baj. Viszont szeretnék feltenni offline navigációt, de nem találtam olyat ami felmenne nem kiütött verzióra. Megpróbáltam feltenni a Cydiat. Redsnow 0.9.15b3 6.0-ás ipsw.
  Win 7-el és xp-vel is, MIssing key 6.1.6 blablabla.
  Modem verzió: 06.15.00
  3 napja kínlódom de semmilyen formában nem tudom feltenni.
  Köszönöm a tanácsokat

  Üdv:
  Hammon

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!