fbpx Skip to content

Az Apple szeptember 10-én mutatta be az új generációs Apple Watch Series 5-öt, amitől az esemény alatt nem nagyon voltunk elájulva, mert egyértelmű, hogy egy “S”-es frissítésről van szó. Persze ez nem újdonság a cég részéről, mert a Series 3-nál is csak processzor frissítést kaptunk.

Apple Watch Series 5 teszt és vélemény

Míg az iPhone 11-nél a kamera a legnagyobb újdonság, addig az Apple Watch Series 5-nél az always-on display, tehát a folyamatosan világító számlapos kijelző. Elsőre nem fogott meg ez a funkció, de aztán mégis elcsábultam felé!

Apple Watch Series 5 kialakítás, design

A Series 5 alapjában véve nem változott a Series 4-hez képest. Ez azt jelenti, hogy 40 és 44mm-es változatban kapható, azonban a megszokott sport és rozsdamentes acél változatok mellett most már titán és kerámia kivitelben is elérhető, uróbbi kettő az Apple Watch Edition nevet kapta. Ezek közül természetesen a titán lett az új “típus”, ami elérhető klasszikus titán színben, illetve fekete bevonattal is:

Az első képen a klasszikus titán színt láthatjuk, ami lényegében inkább egy matt, színezett ezüstre hasonlít, míg a fekete ugyanígy, “csak” az kapott még egy sötét bevonatot is.

Egyébként a titánt nem véletlenül kedvelik az óragyártásban: kitűnő szilárdság-sűrűség aránnyal rendelkezik, hiszen keményebb és könnyebb, mint a rozsdamentes acél. Még a titánházon belül is két választási lehetőséget kapunk: a “természetes” hatású borítást egy speciális védőréteg fedi, ami segít megőrizni a színét, az asztroszürke változat bevonata pedig gyémántszerű szénből (DLC) készül, ennek köszönheti mély, sötét színét is.

Titán vagy rozsdamentes acél?

Érdekes a kérdés, mert alapjában véve, ha a rozsdamentes acél fele hajlunk, akkor már a titán is elérhető árkategória számunkra. Kollégáinkkal sokat gondolkoztunk mi is, hogy melyik lenne az ideális modell számunkra.

Ameddig én a Series 0, tehát az első Apple Watch óta rozsdamentes acélt használok azért, hogy mégiscsak érezhető súlya legyen, illetve nekem jobban tetszik a megjelenése, valamint az is fontos számomra, hogy színben is passzoljon a már meglévő, acél végű szíjaimhoz, addig Dániel kollégánk a sport változat mellett döntött évekig. Nem is hibáztattam érte, sőt, rozsdamentes acél órával nem olyan kényelmes sportolni sem. Ha valaki arra adja a fejét, azért elég fura benne futni, de még úszni is, arra én tényleg a Nike+ verziót ajánlom, amit a Series 2-nél külön megvettem sportolásra is, de a rozsdamentes acél mindig is megmaradt annak, hogy hordjam a munkába, rendezvényekre, és úgy általánosságban.

Ennél nehezebb párosítást talán csak Jadeye kollégánk Series 2-es kerámia órája jelenti, mert ahhoz aztán pláne nem lehet olyan szíjat találni, amelynek az óra felé eső vége passzol a fehér tokozáshoz, így sok esetben szintén csak a sport szíjak maradnak, amivel gyakorlatilag szintén elvész a kerámia Edition jellege.

Tehát felvetődött a kérdés, hogy melyiket vásárolja meg Dániel és Jadeye kollégánk, mert a titán egyfajta új kinézet is, különlegesebb bevonat, érdekesebb megjelenés, de a klasszikus rozsdamentes acél mégiscsak “Az” óra. Aztán végül arra jutottunk, amire a kolléga is ebben a videóban. Vajon milyen szíjak passzolnak a titán órához?

Amikor beléptem ma az Apple Store-ba, rögtön megkértem az eladót, hogy mutasson egy titán Apple Watch Series 5-öt, hogy én is megnézzem élőben, és alapjában véve, ha egy picit is maximalista az ember, és nem a “jó lesz ez így” típus, akkor ugyanazt mondod, mint a Brian Minor: ez “meh”.

Reggel az Apple Store-ban mi is azt tapasztaltuk, amit a videós kolléga, sajnos a titán órához nem igazán passzolnak a rozsdamentes acél szíjak. Ugyan nem annyira vészes a különbség, de nyilván az óra maga matt, a szíj pedig általában fényes, ezáltal aki kényes erre, nem a titán órát fogja választani.

Ez alól kivétel a fekete, illetve ha korábban is fekete óránk volt, mivel ott a szíjak sokkal jobban harmóniában vannak a titán feketéjével, ezáltal arra érdemes lehet váltani.

Nem véletlen árulja az Apple sport szíjakkal ezt a típust, mert az acél végű szíjak egyszerűen már nem ütik meg azt a szintet kinézetben. Arról nem beszélve, hogy ennyi pénzért már ne sport szíjjal hordjuk már azt az órát, ha ki kell öltözni.

Persze ez lehet csak a mi “problémánk” és csak mi látjuk így, másoknak ez nem gond. Nekik azt mondom, hogy a titán tokozás gyönyörű élőben, és amennyiben a szíj nem számít, vagy lenne titán szíj, minden bizonnyal ezt típust vettük volna meg.

Ettől függetlenül a titán Series 5 jóval könnyebb, mint rozsdamentes acél, és ha egy sportpánttal vagy szőtt műanyag szíjjal használjuk, akkor egy különösen könnyű órát kapunk, ami ismét jó lehet sporthoz, na de itt már ugyanúgy a pénztárcánk mélyére nyúljunk, illetve ehhez igazából akkor már elég lenne egy sport Apple Watch is.

Végezetül, akármennyire is szerettük volna a titán órát, Dániel egy Apple Watch Series 5 rozsdamentes acél óra mellett döntött a klasszikus ezüst változatban Milanse Loop szíjjal.

Apple Watch Series 5 rozsdamentes acél milanese loop szíjjal

Visszatérve a további órákra, a klasszikus színek és anyagok továbbra is változatlan módon megmaradnak a piacon, az arany, ezüst, és asztroszürke alumíniumház viszont most először 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készült. A különösen karcálló, fehér kerámiatok is újból elérhetővé vált, egy sportos szíjjal és egy csokor új szíjszínnel, amelyek egyébként a korábbi Apple Watch-generációkkal is használhatóak.

Folyamatosan aktív Retina kijelző

A Series 5 legnagyobb újdonsága természetesen a kijelző, ami folyamatosan mutatja a számlapot, bár ez kikapcsolható. Ezt valaki vagy szereti vagy nem, nekem például nem hiányzik, míg mások éppen emiatt veszik meg. Én a sötét kijelzőt jobban szeretem, de ahogy fent is írtam, azért elcsábultam a számlapok miatt az új kijelző felé.

Az Apple mindegyik számlapot kifejezetten az új kijelzőre optimalizálta. Az energiamegtakarítás érdekében a kijelző intelligensen csökkenti a háttérvilágítás fényerejét a kéz leengedett helyzetében, és újra teljes fényerőre kapcsol, ha a viselője felemeli a kezét vagy megérinti a kijelzőt. Ennek a funkciónak a működtetését csak több, fejlett technológia együttműködése tette lehetővé, úgy mint az alacsony hőmérsékleten gyártott polikristályos szilíciumból készült (LTPO) kijelző, az alacsony energiafogyasztású kijelzőmeghajtó és power management chip, illetve egy továbbfejlesztett fényérzékelő. A hardver- és szoftvertervezés ezen egyedi kombinációjának köszönhetően az Apple Watch Series 5 egésznapos, azaz 18 órás akkumulátoridővel büszkélkedhet.

Szóval az Apple minden óraszámlaphoz “készített” egy passzív kinézetet, amit akkor látunk, amikor leengedtünk a kezünket. Ez az adott számlapunk sötét tónusú változata, olyan színekkel, és kialakításokkal, amik érdekessé teszik így is az órát, kijelzőt. Tehát a számlap két féle típussal rendelkezik. Az egyik, amikor leengedjük a kezünket, a másik pedig amikor felemeljük az órát magunk elé. Mutatom:

  

Navigáció

A Series 5 órák navigációs képességei, a beépített iránytű, a barometrikus (légnyomáson alapuló) magasságmérő és a frissített Térkép alkalmazás segítségével a viselő láthatja, hogy milyen irányban áll (vízszintesen és függőlegesen is), milyen magasságban, és mely szélességen és hosszúságon tartózkodik. Ezeket az adatokat még a számlaphoz is hozzáadhatjuk a gyors elérés érdekében, ugyan nem létkérdés ez a hardver, de jól jöhet, ha tényleg világutazók vagy túrázók vagyunk!

Megéri-e váltani az Apple Watch Series 5-re?

Minden más tekintetben az óra változatlan maradt az Apple Watch Series 4-hez képest, tehát nem kapott új processzort, új méretet, más kialakítást, és funkcióban is csak a fentiekkel tér el. Érdemes elolvasni az Apple Watch Series 4 cikkünket, mert abban leírjuk a többi újdonságot azoknak, akik még régebbi órát viselnek: Kezünkben az Apple Watch Series 4 – teszt, vélemény

Szerintünk egyértelműen érdemes erre váltani, ha Apple Watch Series 0, 1, 2 vagy éppen 3-as órával rendelkezel. Új tokozást, kijelzőt, funkciókat, jobb akkumulátor időt, és persze gyorsabb sebességet kapsz, tehát nem is kérdés.

A Series 4 tulajdonosoknak ugyanez már nem egyértelmű. Itt csupán az dönt, hogy szükséged van-e az új Retina kijelzőre vagy nem. Ha igen, váltasz, ha nem, akkor számodra nincs újdonság, kivéve persze a titán tokozást, de az is egyéntől függ.

Apple Watch LTE-támogatás

Hazánkban az LTE-támogatás hiánya miatt továbbra is csak a sport változatok kaphatóak, tehát sem a rozsdamentes acél, sem a titán, sem a kerámia tokozásúak nem vásárolhatóak meg itthon.

Sokszor felmerül, hogy az egyes külföldi országokban érvényes forgalmi adó mértéke miatt ott olcsóbbak az Apple termékei, mint hazánkban, és egy arra járó ismerőssel hazahozatva sokat lehet spórolni az üzleten, tehát jobban járunk, mintha itthon vennénk meg az adott készüléket. Ebben a cikkünkben az LTE-s Apple Watch modellekre vonatkozóan szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a külföldi beszerzés előnyei és hátrányai kapcsán.

Jelenleg nincs hivatalos információ arra vonatkozóan, hogy mikor használhatjuk majd hazánkban az LTE-képes órákat, illetve mikortól kaphatóak majd itthon.

AppleCare+

Szinte minden évben elmondom, hogy az Apple Watch órákhoz, főleg a sport változatokhoz mennyire fontos az AppleCare+ védelem. Az Apple Watch-hoz például közel 35.000Ft ez a védelem és hazánkban az Apple évi kétszer (2 évig) cseréli az órát, ha azt mi magunk törnénk össze vagy bármilyen okból hibás lenne.

Ez lényegében előrevetíti azt is, hogy nem kell a fóliákkal tokokkal szenvedni, mivel ha odacsapjuk az órát, akkor csak bevisszük az Apple-höz és elbírálás után kapunk egy cserét. Erről egy részletes cikket itt írtam, de ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az órádra, telefonodra vagy bármilyen más Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag az aktiválástól számított 60 napon belül köthető meg!

Konklúzió

Az Apple Watch Series 5 egy egyszerű ráncfelvarrás az előző generációhoz képest, ami még csak egy új, gyorsabb processzort sem tartalmaz. Leginkább a watchOS 6 miatt vannak újdonságok az órával kapcsolatban, ami persze elérhető régebbi generációkra is (még ha a Series 1 és 2 esetén csak később érkezik meg a watchOS 6). Egyedül az új kijelző keltheti fel a Series 4 tulajdonosok figyelmét, de alapjában véve szerintem ők nem fognak váltani. Azonban azok, akik eddig nem váltottak Series 4-re, itt lehetőség számukra, egy rendkívül jó, modern órát kapnak, új számlapokkal, kijelzővel, akkumulátorral és számtalan új funkcióval a watchOS 6-nak köszönhetően!

Néhány régebbi cikkünk, amit érdemes még elolvasni:

A watchOS 6-ról bővebben már írtunk korábbi cikkünkben itt, és ha még nincs Apple Watch-od, akkor érdemes elolvasnod ezeket az írásainkat!

[wp-review id=”114407″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Sajnos ocsmány ez a négyzet alakú forma továbbra is, ráadásul irreális áron… Talán a W6 jobb lesz.

  2. Ezért van 2 titán karórám( certina, tissot) privát használatra és egy watch nike sportra. Nem tudom, de valahogy még nem találtam meg azt a kombinációt ami nagyon tetszene, beleértve a számlapokat, bár az új kalifornia egész türhetö. Biztam én is a titánban, de úgyanígy jártam, nem is értem miért nincs hozzá titán szíj. Bárcsak a TagHeuer Connected-en lenne watch os…:blush:

  3. Teljesen egyetertek a cik irojaval! En is a titanium hazas S5-ben gondolkodtam, de mint ahogy lattam a videon es mas youtube videokon is fura összetetel egy Titan haz es egy Link Braclet. Vann elteres a szinek között. A Milanese Loop meg csunyabban adja magat azon a hazon. Igy kihagyon az S5 szeriat es marad az S4. Titkon meg bizom benne, hogy esetleg az Apple kiad egy Titaniumbol keszült Link Bracelet szijat ami mar öszhangban lenne az ora tokjaval. :thinking::ok_hand:

  4. Avatar for expa expa says:

    Megsúgom nem titánium házas hanem titán… :scream:

  5. És azt tudod hogy a kettő között mi a különbség? :smile:
    Megsúgom, semmi! :smiley:
    Ez ugyan az mint az mint pl az urán és uránium, cirkónium és a cirkon…

  6. Én is ebben bízom :smiley: de hát addigra már rég Series 6 lesz sajnos :frowning:

  7. Avatar for novisz novisz says:

    A titán (v. titánium :slight_smile: ) sajnos nagyon karcolódik, hacsak nem kap valami speckó védőréteget. Talán a fekete bevonat megvédi…
    Viszont nagy előnye, hogy nemcsak könnyű, hanem a hővezető képessége rossz, így nincs meg a “hidegérzés” amikor felveszi az ember.

  8. Igazság szerint csak a Hermés ( jó meg a Nike+) változatok vannak tényleg megkülönbeztetve, más szíj más számlap. Az editionhöz is lehetne számlap meg szíj ami úgyanúgy edition.

  9. Sziasztok!Szombat óta egy Series 5 tulajdonosa vagyok.Azt vettem észre,hogy jobban merül,mint a jelenleg 1,5 éves series3 Watch-om. Reggel levettem töltőröl és este már 20%-on áll az akksi.Míg a s3 akksija tegnap reggel óta van hasonló százalékon.
    Más is tapasztalt ilyen mértékü merülést,vagy csak nálam lehet valami gond…Mind a két órámon WatchOs 6.0 van…

  10. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem a Series 4 jobban merult, mint a Series 3 tette. Ha hozzaveszem az always on displayt, akkor a Series 5nek jobban kellene merulnie. Szerintem, ha kibir egy napot (a specifikacionak megfeleloen), akkor baja nem igen van.

  11. Kikapcsoltam az always on display funkciót,igy produkálja ezt az üzemidőt.Furcsálom,hogy a másféléves s3 jobb bírja,mint a pár napos s5.

  12. Ezekszerint kikapcsolható. Ha kikapcsolod “ugyanúgy csinál” mint a régebbi órák, teljesen kikapcsolja a kijelzőt?

  13. Igen.kikapcsolható

  14. Avatar for luke luke says:

    Szerintem egy okos eszkoznel aminel gyors az avulas es kb 1-3 evente cserelve lesz, egyszeruen penz kidobas a titanium, keramia, de akar meg a rozsda mentes tokozas is. Inkabb vennek egy Tag Hauer vagy mas nevesebb “normal” orat ami 10-20 ev mulva is tartani fogja az erteket mint egy Apple Watch-t dragabb tokozassal…

  15. Az a baj, hogy te máshogy tekintesz erre. Te úgy hogy ez óra, mi úgy hogy ez hobbi/munka eszköz, tehát használjuk és cseréljük. Nem számít mennyit veszt az értékéből, mert amúgy is elavul, kb 2 évente évente. :slight_smile:

  16. Azért a Tag Heuer Connected se tartja úgy az árát. 500-1000 eurós értéknél nem is lehet értéktartásról beszélni. Ott minimum egy 20ezer eurós órát kell venned és eltenni nem hordani!! Csak akkor tartja az értékét! A legdrágább óra is veszít az értékéből sokat, ha hordod!!

  17. Avatar for luke luke says:

    Igen, reszben igazad van. Ami nekem tetszene kb. $1300 lenne, de ugy gondolom , mivel ugy is cserelnem 2-3 evente ezert szamomra gazdasagilag nem erne meg a jobb tokozas es szij, ezert inkabb az alap verziot valasztanam. Attol fuggetlenul, hogy nem problema megvenni a dragabbat sem, nekem azert szamit, hogy $400 vagy $1300-at adok egy termekert ami ugyanazt tudja csak mondjuk minosegibb anyagbol keszult, viszont 2 ev mulva mindketto eladhatatlan lesz hiaba a jobb anyagminoseg. Szoval inkabb valasztom az olcsobb minoset, tudva hogy kevesbbet bukok… (De persze ez csak a sajat velemenyem, mindenkinek mas a preferenciaja)

  18. Avatar for luke luke says:

    Mondjuk en inkabb egy Tag Heuer Formula-ra vagy egy Omega Seamaster-re gondolok. A Tag Heuer Connected szinten egy zsakutca lenne szamomra, mivel az is avulna rendesen a hardver miatt. De azert egy par ezer dollaros vagy euros analog ora ha vigyazol ra tartja az arat (nem mintha el akarnam adni), de az inkabb ertek mint egy okos eszkoz! (legalabb is szamomra )

  19. Nem nagyon értem még mindig milyen érték vesztésröl beszélünk egy 1000euró alatti óránál? Nekem van jó pár órám, drágábbak is, és mivel egyszer felvettem már egész rendesen vesztett az értékéböl. Az egyik csak egy ékszer a másik meg egy eszköz amit rengeteg dologra használsz. 2-3 év után elavult lesz, ugyanúgy mint egy telefon. Autót is csak léghütéses Porschét vegyél mert más autó nem tartja az árát.:grinning: Ja és azt hozzáteszem a sportnak rosszabb minöségü az üvege is, elég gyorsan betörik, hidd el tapasztalatból mondom.

  20. Megsugom, az ugyan az te okostojas! Gondolom ezzel valami titkold vagyad teljesüt, hogy beszoltal egy olyan dologert aminek semmi ertelme nem volt. Szanalmas. :rofl::joy:

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @szaszab: csak megjegyzésként – ugyan ez nem olyan eltérés, mint a silicon/silicone és a “Szilikonvölgy”, de ami angolul a titanium, az magyarul titán. (még a wikipedia is átirányít a keresőbe a titánium szót beírva a titán szócikkre.)

  22. “Dániel egy Apple Watch Series 5 rozsdamentes acél óra mellett döntött a klasszikus ezüst változatban”
    Dániel kolléga hol is vette akkor ezt a rozsdamentes változatot, ha kis hazánkban nem kapható?

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Londonban. ahogyan az iPhone 11 modellekről szóló cikkünkben is többször leírtuk.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja az USA-ban van alu LTE-s is, csak itthon nem az igazi.

  25. Szinte mindig Londonba járunk ki már az új termékért, főleg ha itthon nem kapható. Általában, ha valami ország-korlátos, akkor UK előbb megkapja mint a többi átlagos, vagy első körösök között van. Tehát érdemes azt venni.

  26. Köszi, így már tiszta a kép. Szintén rozsdamentes acél Series 5-öt szeretnék, és úgy néz ki, hogy Svájcból tudnék rendelni egy kinti barátomon keresztül. Ugye remélhetőleg működni fog majd az itthoni e-simmel ha a Telekom végre lehetővé teszi?

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a Telekom elérhetővé teszi, akkor igen, működnie kell.

  28. Nem csak usa-ban van sport lte modell. Nekem meg aszonynak is az van.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Az jó és hol forgalmazzák azEU-ban?

  30. Igen ezt akartam írni mint az elöttem szolo. Mindenhol ahol müködik. Pl már Bécsben is kapsz.

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Ok! Köszönöm nektek.! Majd ha lehet végre valahára itthon is menni fog, váltok a series4-ről arra.

  32. Avatar for expa expa says:

    Mindha nem tudnám, de nevezzük már jól a gyereket ember. Te is unatkozol látom, a kukásoknál még van felvétel :smiley:

  33. Ekg-ról nem is esik szó? Nem az az újítás az 5-ben?:thinking:

  34. Nem az a 4-ben volt.

  35. Próbálta már valaki egésznap mobilhálózattal a watchot? Lelövöm a poént, sajnos irgalmatlan gyorsan merül vele. Olyan helyen dolgoztunk ahova nem lehetett fényképezőt bevinni így a mobilok is kint maradtak, ezért lett bekapcsolva a mobilhálózat egésznapra, eddig csak edzés közben használtam. Szóval 8 órakor bekapcsoltam 14:30-ra 5%-ra merült, telefonálni egyszer 2-3 percet telefonáltam. Nem azt mondom, hogy ez nagyon rossz mert őszintén megmondva nem néztem utána az Apple-nél, hogy ők mit írnak csak meglepődtem, hogy milyen gyorsan meríti, csak azért mondom, hogy ha esetleg valaki azért várja a mobilos verziót, hogy egésznap telefon nélkül csak az órával legyen úton az számoljon vele, hogy kb 6-7 óra hosszát fog birní.

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Ez itthon sajnos egyelőre nem érint senkit, így tesztelni sem áll módunkban. Pedig szeretném egy ideje, de vmi oknál fogva nem adja erre áldását az apple.

  37. Ohh ez érdekes, nem vártam hogy ennyire merül. Mondjuk jobb esetben azért veled van a telefonod, de ez szomorú :frowning:

  38. Ma leteszteltem megint. Telefon nélkül, csak a watch. 6 óra hosszát bírta.
    image

    image

  39. Durva :confused: Köszi a tesztet

  40. Aztán mobilszolgáltató ki, telefon bekapcsol, és 2 óra hossza 5% merülés. 🤷🏻
    image

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván ha az iPhone a Watch közelében van, és így online van, akkor nem a mobilhálózatot fogja a Watch használni, és így nem is merül annyira. az Apple szerintem erre alapozott, hogy telefon nélkül elszaladsz egy futásra vagy ilyesmi, nem pedig arra, hogy valaki telefon helyett, egész nap órázna csak. mégiscsak töredéke az akkumulátora az iPhone-énak.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Hogyan beszéltél? Bt fülessel v az órával közvetlenül?

  43. Persze, nem is azért mondtam, hogy ez egy negatívum lenne, csak egy tapasztalat. Amúgy valóban, ha méretből indulunk ki akkor még jobb is mint az iphone :grinning:

  44. Direkt az óráról.

  45. Avatar for gunar gunar says:

    Azért jó ezt tudni, mert ha végre lehetővé teszik az itthoni használatot is, akkor azért jó tudni erről, mert esetleg az ember otthon felejti a telót akkor ennek fényében fog tovább haladni v az autóban/táskában tartani egy töltőt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for jehnrobi Avatar for Czo Avatar for Takibacsi Avatar for bigdadylacika Avatar for 321 Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for luke Avatar for kistamas Avatar for kigyosigergo Avatar for szaszab Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Sajnos ocsmány ez a négyzet alakú forma továbbra is, ráadásul irreális áron… Talán a W6 jobb lesz.

  2. Ezért van 2 titán karórám( certina, tissot) privát használatra és egy watch nike sportra. Nem tudom, de valahogy még nem találtam meg azt a kombinációt ami nagyon tetszene, beleértve a számlapokat, bár az új kalifornia egész türhetö. Biztam én is a titánban, de úgyanígy jártam, nem is értem miért nincs hozzá titán szíj. Bárcsak a TagHeuer Connected-en lenne watch os…:blush:

  3. Teljesen egyetertek a cik irojaval! En is a titanium hazas S5-ben gondolkodtam, de mint ahogy lattam a videon es mas youtube videokon is fura összetetel egy Titan haz es egy Link Braclet. Vann elteres a szinek között. A Milanese Loop meg csunyabban adja magat azon a hazon. Igy kihagyon az S5 szeriat es marad az S4. Titkon meg bizom benne, hogy esetleg az Apple kiad egy Titaniumbol keszült Link Bracelet szijat ami mar öszhangban lenne az ora tokjaval. :thinking::ok_hand:

  4. Avatar for expa expa says:

    Megsúgom nem titánium házas hanem titán… :scream:

  5. És azt tudod hogy a kettő között mi a különbség? :smile:
    Megsúgom, semmi! :smiley:
    Ez ugyan az mint az mint pl az urán és uránium, cirkónium és a cirkon…

  6. Én is ebben bízom :smiley: de hát addigra már rég Series 6 lesz sajnos :frowning:

  7. Avatar for novisz novisz says:

    A titán (v. titánium :slight_smile: ) sajnos nagyon karcolódik, hacsak nem kap valami speckó védőréteget. Talán a fekete bevonat megvédi…
    Viszont nagy előnye, hogy nemcsak könnyű, hanem a hővezető képessége rossz, így nincs meg a “hidegérzés” amikor felveszi az ember.

  8. Igazság szerint csak a Hermés ( jó meg a Nike+) változatok vannak tényleg megkülönbeztetve, más szíj más számlap. Az editionhöz is lehetne számlap meg szíj ami úgyanúgy edition.

  9. Sziasztok!Szombat óta egy Series 5 tulajdonosa vagyok.Azt vettem észre,hogy jobban merül,mint a jelenleg 1,5 éves series3 Watch-om. Reggel levettem töltőröl és este már 20%-on áll az akksi.Míg a s3 akksija tegnap reggel óta van hasonló százalékon.
    Más is tapasztalt ilyen mértékü merülést,vagy csak nálam lehet valami gond…Mind a két órámon WatchOs 6.0 van…

  10. Avatar for Czo Czo says:

    Nekem a Series 4 jobban merult, mint a Series 3 tette. Ha hozzaveszem az always on displayt, akkor a Series 5nek jobban kellene merulnie. Szerintem, ha kibir egy napot (a specifikacionak megfeleloen), akkor baja nem igen van.

  11. Kikapcsoltam az always on display funkciót,igy produkálja ezt az üzemidőt.Furcsálom,hogy a másféléves s3 jobb bírja,mint a pár napos s5.

  12. Ezekszerint kikapcsolható. Ha kikapcsolod “ugyanúgy csinál” mint a régebbi órák, teljesen kikapcsolja a kijelzőt?

  13. Igen.kikapcsolható

  14. Avatar for luke luke says:

    Szerintem egy okos eszkoznel aminel gyors az avulas es kb 1-3 evente cserelve lesz, egyszeruen penz kidobas a titanium, keramia, de akar meg a rozsda mentes tokozas is. Inkabb vennek egy Tag Hauer vagy mas nevesebb “normal” orat ami 10-20 ev mulva is tartani fogja az erteket mint egy Apple Watch-t dragabb tokozassal…

  15. Az a baj, hogy te máshogy tekintesz erre. Te úgy hogy ez óra, mi úgy hogy ez hobbi/munka eszköz, tehát használjuk és cseréljük. Nem számít mennyit veszt az értékéből, mert amúgy is elavul, kb 2 évente évente. :slight_smile:

  16. Azért a Tag Heuer Connected se tartja úgy az árát. 500-1000 eurós értéknél nem is lehet értéktartásról beszélni. Ott minimum egy 20ezer eurós órát kell venned és eltenni nem hordani!! Csak akkor tartja az értékét! A legdrágább óra is veszít az értékéből sokat, ha hordod!!

  17. Avatar for luke luke says:

    Igen, reszben igazad van. Ami nekem tetszene kb. $1300 lenne, de ugy gondolom , mivel ugy is cserelnem 2-3 evente ezert szamomra gazdasagilag nem erne meg a jobb tokozas es szij, ezert inkabb az alap verziot valasztanam. Attol fuggetlenul, hogy nem problema megvenni a dragabbat sem, nekem azert szamit, hogy $400 vagy $1300-at adok egy termekert ami ugyanazt tudja csak mondjuk minosegibb anyagbol keszult, viszont 2 ev mulva mindketto eladhatatlan lesz hiaba a jobb anyagminoseg. Szoval inkabb valasztom az olcsobb minoset, tudva hogy kevesbbet bukok… (De persze ez csak a sajat velemenyem, mindenkinek mas a preferenciaja)

  18. Avatar for luke luke says:

    Mondjuk en inkabb egy Tag Heuer Formula-ra vagy egy Omega Seamaster-re gondolok. A Tag Heuer Connected szinten egy zsakutca lenne szamomra, mivel az is avulna rendesen a hardver miatt. De azert egy par ezer dollaros vagy euros analog ora ha vigyazol ra tartja az arat (nem mintha el akarnam adni), de az inkabb ertek mint egy okos eszkoz! (legalabb is szamomra )

  19. Nem nagyon értem még mindig milyen érték vesztésröl beszélünk egy 1000euró alatti óránál? Nekem van jó pár órám, drágábbak is, és mivel egyszer felvettem már egész rendesen vesztett az értékéböl. Az egyik csak egy ékszer a másik meg egy eszköz amit rengeteg dologra használsz. 2-3 év után elavult lesz, ugyanúgy mint egy telefon. Autót is csak léghütéses Porschét vegyél mert más autó nem tartja az árát.:grinning: Ja és azt hozzáteszem a sportnak rosszabb minöségü az üvege is, elég gyorsan betörik, hidd el tapasztalatból mondom.

  20. Megsugom, az ugyan az te okostojas! Gondolom ezzel valami titkold vagyad teljesüt, hogy beszoltal egy olyan dologert aminek semmi ertelme nem volt. Szanalmas. :rofl::joy:

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @szaszab: csak megjegyzésként – ugyan ez nem olyan eltérés, mint a silicon/silicone és a “Szilikonvölgy”, de ami angolul a titanium, az magyarul titán. (még a wikipedia is átirányít a keresőbe a titánium szót beírva a titán szócikkre.)

  22. “Dániel egy Apple Watch Series 5 rozsdamentes acél óra mellett döntött a klasszikus ezüst változatban”
    Dániel kolléga hol is vette akkor ezt a rozsdamentes változatot, ha kis hazánkban nem kapható?

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    Londonban. ahogyan az iPhone 11 modellekről szóló cikkünkben is többször leírtuk.

  24. Avatar for gunar gunar says:

    Na ja az USA-ban van alu LTE-s is, csak itthon nem az igazi.

  25. Szinte mindig Londonba járunk ki már az új termékért, főleg ha itthon nem kapható. Általában, ha valami ország-korlátos, akkor UK előbb megkapja mint a többi átlagos, vagy első körösök között van. Tehát érdemes azt venni.

  26. Köszi, így már tiszta a kép. Szintén rozsdamentes acél Series 5-öt szeretnék, és úgy néz ki, hogy Svájcból tudnék rendelni egy kinti barátomon keresztül. Ugye remélhetőleg működni fog majd az itthoni e-simmel ha a Telekom végre lehetővé teszi?

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha a Telekom elérhetővé teszi, akkor igen, működnie kell.

  28. Nem csak usa-ban van sport lte modell. Nekem meg aszonynak is az van.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Az jó és hol forgalmazzák azEU-ban?

  30. Igen ezt akartam írni mint az elöttem szolo. Mindenhol ahol müködik. Pl már Bécsben is kapsz.

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Ok! Köszönöm nektek.! Majd ha lehet végre valahára itthon is menni fog, váltok a series4-ről arra.

  32. Avatar for expa expa says:

    Mindha nem tudnám, de nevezzük már jól a gyereket ember. Te is unatkozol látom, a kukásoknál még van felvétel :smiley:

  33. Ekg-ról nem is esik szó? Nem az az újítás az 5-ben?:thinking:

  34. Nem az a 4-ben volt.

  35. Próbálta már valaki egésznap mobilhálózattal a watchot? Lelövöm a poént, sajnos irgalmatlan gyorsan merül vele. Olyan helyen dolgoztunk ahova nem lehetett fényképezőt bevinni így a mobilok is kint maradtak, ezért lett bekapcsolva a mobilhálózat egésznapra, eddig csak edzés közben használtam. Szóval 8 órakor bekapcsoltam 14:30-ra 5%-ra merült, telefonálni egyszer 2-3 percet telefonáltam. Nem azt mondom, hogy ez nagyon rossz mert őszintén megmondva nem néztem utána az Apple-nél, hogy ők mit írnak csak meglepődtem, hogy milyen gyorsan meríti, csak azért mondom, hogy ha esetleg valaki azért várja a mobilos verziót, hogy egésznap telefon nélkül csak az órával legyen úton az számoljon vele, hogy kb 6-7 óra hosszát fog birní.

  36. Avatar for gunar gunar says:

    Ez itthon sajnos egyelőre nem érint senkit, így tesztelni sem áll módunkban. Pedig szeretném egy ideje, de vmi oknál fogva nem adja erre áldását az apple.

  37. Ohh ez érdekes, nem vártam hogy ennyire merül. Mondjuk jobb esetben azért veled van a telefonod, de ez szomorú :frowning:

  38. Ma leteszteltem megint. Telefon nélkül, csak a watch. 6 óra hosszát bírta.
    image

    image

  39. Durva :confused: Köszi a tesztet

  40. Aztán mobilszolgáltató ki, telefon bekapcsol, és 2 óra hossza 5% merülés. 🤷🏻
    image

  41. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván ha az iPhone a Watch közelében van, és így online van, akkor nem a mobilhálózatot fogja a Watch használni, és így nem is merül annyira. az Apple szerintem erre alapozott, hogy telefon nélkül elszaladsz egy futásra vagy ilyesmi, nem pedig arra, hogy valaki telefon helyett, egész nap órázna csak. mégiscsak töredéke az akkumulátora az iPhone-énak.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Hogyan beszéltél? Bt fülessel v az órával közvetlenül?

  43. Persze, nem is azért mondtam, hogy ez egy negatívum lenne, csak egy tapasztalat. Amúgy valóban, ha méretből indulunk ki akkor még jobb is mint az iphone :grinning:

  44. Direkt az óráról.

  45. Avatar for gunar gunar says:

    Azért jó ezt tudni, mert ha végre lehetővé teszik az itthoni használatot is, akkor azért jó tudni erről, mert esetleg az ember otthon felejti a telót akkor ennek fényében fog tovább haladni v az autóban/táskában tartani egy töltőt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for jehnrobi Avatar for Czo Avatar for Takibacsi Avatar for bigdadylacika Avatar for 321 Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for luke Avatar for kistamas Avatar for kigyosigergo Avatar for szaszab Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for Nem_Tom Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar