fbpx Skip to content

Én személy szerint idén ősszel az Apple óráját vártam a legjobban. Az új Apple Watch Series 4 egy hatalmas lépés az Apple óraszegmensében, és már a bemutató alatt is kiderült, hogy bizony rengetegen fogják megvásárolni.

Apple Watch Series 4 teszt velemeny

Az Apple Watch Series 4 kívülről és belülről is megújult, az elmúlt 3 évben az Apple továbbfejlesztette a teljes hardvert. A Series 4 egy alapjaiban átalakított és újra­tervezett Apple Watch, melynek minden részletét aprólékosan kidolgozták. Kapott egy vadonatúj, nagyobb kijel­zőt lekere­kített sarkokkal és persze a dupla magos S4 chip-et.

Apple Watch Series 4 teszt velemeny

(Jobbról a 44mm-es tokozású óra a lekerekített szélekkel, nagyobb kijelzővel. Teljesen megújult az Apple Watch)

Az új Apple Watch kijelzője több mint 30%-kal lett nagyobb és a keskenyebb szélek miatt az egész jóval nagyobbnak is tűnik. A lekerekített órasarkok pedig a klasszikus óra designokra hajaznak, ez nekem személy szerint tetszik. A tokozás is nőtt: 38 helyett 40mm, 42 helyett pedig 44mm-es órákat vásárolhatunk meg.

Mivel az egész óra tokozása megváltozott, így egy picit vékonyabb is lett, de a lekerekített sarkok miatt ez mondjuk úgy, “jól áll neki”. Nekem az új design kifejezetten tetszik. A fenti képen is látszik, hogy bizony sokkal nagyobb kijelző területtel rendelkezik, és ezáltal jóval több dolgot tud megjeleníteni.

Érezhető frissítésen esett át a digitális korona. Sokkal jobb tekergetni ????????‍♂️????, nem tudom máshogyan leírni, lágyabb lett, és persze a haptikus visszajelzés is pozitív, egészen elképesztő, mennyire gyorsan dolgozik a haptikus motor, ezt meg kell tapasztalni. Az Apple Watch Series 4 is kerámia hátlapot kapott, lényegében azért is, hogy az LTE-képes órák sokkal jobb térerőt kapjanak.

Apple Watch Series 4

Pulzus mérés, EKG

Az Apple Watch egyik legfontosabb funkciója a pulzusmérés. A Series 4-ben ezt is továbbfejlesztette a cég, mind hardver, mind szoftver szinten. Elektródok kerültek az óra hátuljára és a digitális korona gombra, amellyel ezentúl bárhol lehet majd EKG-t készíteni. Az egész 30 másodpercig tart csak. Az óra automatikusan elemzi az eredményt és az Egészség appban tárolja majd őket. Az Apple Watch Series 4 az amerikai FDA hivataltól is engedélyt kapott, így EKG-képes készülékként is hirdetheti az Apple az órát, ami azért nem kis szó! Az EKG funkció egyelőre csak az USA-ban lesz elérhető az év végétől, a többi országban később.

Az óra mostantól azt is észleli, ha 10 perc nyugalmi idő után a pulzusunk a megadott küszöb alá esik, és értesít az alacsony értékről. Ez ugyanis a bradikardia, a kórosan alacsony pulzusszám jele lehet, amire érdemes odafigyelni, mert ilyenkor a szív nem tud a sejtek számára elegendő oxigénnel telített vért keringetni a testben. Tehát az Apple Watch figyelmeztet, ha alacsony vagy magas a pulzusunk. Utóbbi elérhető a régebbi Apple Watch-okon is, ha frissítünk a watchOS 5-re.

Sebesség

Vadonatúj S4 chip. Az S4 nem csupán egy processzor, hanem teljes Silicon in Package (SiP) modul, mely egyetlen hordozóban tartalmazza a komplett rendszert. Ez az architektúra teszi lehetővé, hogy ennyi szuper képesség elférjen az Apple Watch vékony tokjában. Alapjában véve nem sokkal gyorsabb az Apple Watch Series 3-nál, de azért a dupla mag jól jön majd a későbbiekben. A Series 1 és 2-nél azért lényegesen gyorsabb lett az új készülék, de várható is volt. A A háttértár már 16GB-ra bővült az összes modell esetén, és a hangszóró is 50%-kal hangosabb. Valóban nem kell most már odatartani a fülünkhöz, ha mondjuk telefonálnánk vele, elég csak közel tartani hozzánk.

Csomagolás

Érdekes újdonság az Apple Watch Series 4 csomagolása, most már külön csomagban kapjuk a szíjat, és az órát is kis szövet borítja, nézzétek meg az alábbi videót:

Új óra felület

Az Apple Watch Series 4 új órafelülettel is rendelkezik, az Apple ezt Infograph-nak nevezi. Itt már akár 8 kompikációt is megadhatunk, és ahogy a lenti képen látszik, lényegében ezzel a számlappal tudjuk a legtöbb információt megjeleníteni az órán. Ez sajnos nem érhető el régebbi órákra, nyilván a sok komplikációt számolni, frissen tartani akkumulátort és processzort igénylő feladat.

Apple Watch Series 4

Konklúzió

A nagyobb méret és a lekerekített szélek jót tettek az órának. Sokkal jobban tetszik ez a generáció, kevésbé tűnik bumszlinak. Természetesen a korábban megvásárolt szíjak továbbra is kompatibilisek vele, így ha van már egy kisebb gyűjteményünk, akkor azokat megtarthatjuk és használhatjuk gond nélkül. Az óra továbbfejlesztett pulzusmérő képessége, és a jövőben elérhető EKG mérés miatt is érdemes megvásárolni. A nagyobb kijelző is egy hatalmas plusz pont, és ugyan az akkumulátor időt egy fél nap alatt nem tudtuk még tesztelni, nyilván jobban fogja bírni, mint az eddigi órák. Amennyiben nem a Series 4 mellett döntenénk, érdemes elolvasni a korábbi cikkünket: Mi a helyzet most az Apple Watch háza táján?

Hazánkban továbbra sem kapható a rozsdamentesacél változat, és egyik LTE-képes óra sem. Maradtak a szokásos sport változatok:

Ez egyébként nem túl jó hír, mivel én például csak akkor szeretnék váltani, ha elérhető a rozsdamentesacél, illetve az LTE. Ugyan a Telekom korábban már tett lépéseket ezzel kapcsolatban, de úgy látszik, a rajtra nem sikerült összehoznia egyik hazai szolgáltatónak sem. Amennyiben nem sport típust akarunk venni, úgy külföldön kell ismét keresgélni, ott olyan 255 000 Ft-tól tudjuk megvásárolni a 44mm-es változatot.

AppleCare+

Szinte minden évben elmondom, hogy az Apple Watch órákhoz, főleg a sport változatokhoz mennyire fontos az AppleCare+ védelem. Az Apple Watch-hoz például közel 35.000Ft ez a védelem és hazánkban az Apple évi kétszer (2 évig) cseréli az órát, ha azt mi magunk törnénk össze vagy bármilyen okból hibás lenne.

Ez lényegében előrevetíti azt is, hogy nem kell a fóliákkal tokokkal szenvedni, mivel ha odacsapjuk az órát, akkor csak bevisszük az Apple-höz és elbírálás után kapunk egy cserét. Erről egy részletes cikket itt írtam, de ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az órádra, telefonodra vagy bármilyen más Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag az aktiválástól számított 60 napon belül köthető meg!

[wp-review id=”105668″]

Hazánkban az Apple Watch Series 4 és Series 3 árai a következőképpen alakultak:

  • Apple Watch Series 4 40mm: 147 990 Ft
  • Apple Watch Series 4 44mm: 157 990 Ft
  • Apple Watch Series 3 38mm: 102 990 Ft
  • Apple Watch Series 3 42mm: 112 990 Ft

Az új generáció szeptember 28-tól kapható hazánkban, az előrendelésről nincs hivatalos információ, de ha minden igaz, ez szeptember 24-re eshet.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. bárhol lehet majd EKG-t készíteni.

    es a kovetkezo mondatbol kiderul, Nem!
    egy jo ideig sehol… itthon?
    :nerd_face::grinning:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ez az EKG dolog fura, mert ezek szerint vmi központ kellhet hozzá ha vmiért még nem elérhető sehol sem, talán a diktálás funkcióhoz hasonlóan dolgozik, vagy csak hülyeséget írok :grinning:

    Viszont végre úgy néz ki ahogyan egy apple órának már az első kiadáskor is kellett volna, a régi és az új egy kézen kb úgy hat, mintha egy gagyi kínai noname óra mellé tették volna fel. Alig várom, hogy az LTE verzót árulni kezdje a Telekom itthon.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem központ kell hozzá, hanem a szoftveres támogatás. a mérés teljes egészében magán az órán történik, annak adatai NEM hagyják el a csatlakoztatott iPhone Egészség alkalmazását, hacsak te magad nem exportálod PDF-ként.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ja hogy kiadták és hardveresen jó de a szoftver még nem?

  5. Szerintem úgy lesz hogy az USA store -ba lesz elérhető hozzá az EKG app csak

  6. Melyik watch-ot vettétek meg? LTE?

  7. Avatar for Hapci Hapci says:

    Mi az oka, hogy nálunk nem kapható a rozsdamentes változat?

  8. Avatar for pAnk pAnk says:

    Ez már az az óra amit érdemes megvenni. (off : az első képet 3G-vel készítettétek? :D)

  9. Sima Sport :slight_smile: én várok az LTE-re itthon, és fémet szeretnék venni.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az, hogy a rozsdamentesacél órából csak LTE-s van. az LTE meg itthon egyelőre nem érhető el, így az LTE-s órákat sem lehet megvenni, emiatt az acél tokozásút sem.

  11. Mi a baj az első képpel? Teljesen éles, minden rendben vele.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem hinném, mert az Apple is szoftverfrissítést említett, nem appot. ugyanúgy lesz ez is, mint anno a Portrékamera mód a kétkamerás iPhone-on: ott volt a hardver, aztán jött egy szoftverfrissítés, ami elérhetővé tette a funkciót.

  13. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem akarom szétoffolni a topicot, de a háttér “elmosása” hogy néz ki, most őszintén?! Olyan mintha egy 3310-essel készült volna :-/

  14. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    A régebbi órákhoz elérhető lesz a képeken látható új számlap?

  15. Hat szerintem nem olyan rossz :slight_smile: amugy iPhone-nal keszult.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem. mert nem fér ki a kijelzőre.

  17. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    “nem. mert nem fér ki a kijelzőre.”
    Miért ne férne ki? Zippeljék össze kicsit az egészet, arányosan.

  18. Megnézhető már itthon valamelyik boltban?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de nem tettek így, tehát nem fér ki a korábbi készülékek kijelzőire, plusz a sok kitehető komplikáció is valószínűleg processzor-igényesebb.

  20. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    De reménykedni még lehet. Talán elég ha sokan kérik / követelik…
    A komplikációk számát keveslik és olvashatatlanul picinek tartják a méretüket a sarkokban.
    Nem hinném, hogy a processzor, vagy az a 2 mm okozza a gondot, ráadásul jobban le van kerekítve az új. Ezen felül az régebbi széria 42 mm-eseknél kisebb az új 40 mm-es. Inkább az lehet, hogy vagy nem fordítottak rá időt, és / vagy ezzel is igyekszenek az új óra felé terelni a meglévő felhasználókat.

  21. Akkor ha jövő hét pénteken megveszem és később sem lesz elérhető az EKG, gondolom visszafizeti majd az Apple az árát, miután visszaküldöm… mert ez mégiscsak vásárlók megtévesztése…

  22. Azért ez egy érdekes húzás lenne az Apple-től…

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Talán majd az okosok kitalálják miért is nem funkcionál ez csak 1xűen mindenhol, csak legyen a kezükben egy db ezekből.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de mindezt elmondták a keynote-on, és az óráról szóló cikkben is leírtuk.

  25. Nem írom azt hogy konkurens mert tudom, hogy az Apple Watchnak nincsen konkurenciája, viszont óriási nagy szégyen ez a négyzet alapú kijelző! Steve forog

  26. Avatar for Czo Czo says:

    Soha nem volt kerek oram. Mi a baj a negyzetes kijelzovel? Nekem egyebkent a lekerekites sem tetszik, mert betuk szele maradhat le. Ha az egesz ora kerek lenne, csak az ora kozepe lenne kepes teljes szelessegben informaciot atadni. Egy tablazatos nezetet hasznalo programnal, pl ha 3 sor latszik egyszerre, akkor az elso es az utolsonak a nagyresze hianyozna (a lekerekitett kijelzo miatt, az also sor aljanak igy is lemarad a szele, pont ugy, ahogy iPhone X eseten kimaradnak dolgok a lekerekites miatt).

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Aztán miért is szégyen ez a kijelző? Ja Steve-et meg igazán békén lehetne hagyni végre és mindent arra fogni, hogy ő már nincsen. Lehet akkor még mindig csak 3.5"-osak lennének az iphone-pk? Nem hinném és senki nem tudhatja helyette, hogy most hol tartana bármi is a cégnél.
    Ahogyan azt sem tudhatjuk, milyen iránymutatást hagyott hátra mikor már tudta kb mikor jön érte a parthoz Kharon.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    kétlem hogy nem vmi trükkel számítják mert nem hinném hogy az elve olyan mint a normál vérnyomásmérőknek és azt vmiért mind kb azonos módon méri. sztem vhogy átvernek ezzel.

  29. Biztosan nincs különbség. Gondolom a 15 Ft-os karkötőd és ugyanannyit tud mint közeli hozzátartozóm méregdrága vérnyomásmérője. Valamiért a 200 feletti tartós vérnyomással rendelkező szerettemet, nem bíznám rá egy 15 Ft-os karkötőre. De biztosan velem van a gond.

  30. Arról tudni valamit, hogy az órába telepített eSim-et az iPhone is tudja használni? Vagy az csak a Watch -al használható?

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Nem ertem a kerdest. Nem raksz te fizikailag semmit sem az oraba. Van benne egy “ures” SIM, amire a szolgaltato tud tenyleges SIM-et tolteni. Ha van egy fizikai SIM a birtokodban, ha ezt behelyezed a telefonodba, attol a szamitogepedben vagy a tabletedben nem lesz SIM.

  32. Avatar for gunar gunar says:

    A cél az ahogyan a Telekomos vmi igazgató figura mondta, hogy egy előfizuhoz több eszközt lehessen társítani amikben eSIM van, pl az óra, tablet akár notebook ha lesz abban is. Ha jól tudom vmi 5 eszköz a cél, ami nem lenne rossz ha belegondolunk, mert amikor cseréled csak átprogramozod az újabb eszközödre a qr kóddal és kész. Nem kell bajlódni SIM kártyával ami a notiknál több esetben is mellé kerül az ügyes user miatt, már volt ügyfelünk akinek ezért kellett szétszedni a notiját, hogy visszanyerjük belöle a SIM-et :woozy_face:
    Arról nem is beszélve ha külföldre megy vki és ott kell neki net akkor indulás előtt is vehet majd eSIM-et ahol tud a netről és amikor kell csak ráviszi a qr kóddal és dolgozik, nem kell SIM-ért menni sehová.

  33. Pontosítom akkor a kérdést :slight_smile: Illetve felmerült egy újabb: A Watch-on csak ugyanazt a “számot” lehet használni, mint amit a hozzá párosított iphone-on? Vagy lehet azt, hogy ha mondjuk van két előfizetésem (céges és privát) az órán a privát szám lesz eSIM -ként, az iPhone-ba pedig kerül a céges fizikai SIM? Ha ezt lehet, akkor olyankor mi van, ha mondjuk hívnak a priváton, akkor csörög az iphone is?

  34. Ugyanazt a számot használod, ez csak kiegészítő előfizetés. Viszont ha van két SIM / eSIM, akkor nyilván mindkettő ki fog csörögni. Tehát az iPhone-nak kell támogatnia a két sim kártyát.

  35. Szép jövő, csak egyelőre a QR kód egyszerhasználatos… :slightly_frowning_face:

  36. Avatar for Czo Czo says:

    Ez miert okoz problemat? Ha kell uj QR kod, kapsz ujat.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen ez majd mikor lesz végre szükség rá, akkor kiderül hogyan mennyire rugalmasan kezelik a szolgáltatók.
    Bár igazából nem értem miért avul el a QR kód mikor abban elvileg csak a SIM adatok vannak nem?

  38. Új QR kód új SIM-et eredményez. Ha esetleg egy újratelepítésnél új kódot kell kérned amit majd pár nap múlva megkapsz, majd okoz problémát. (Feltételezve, hogy a hálózati beállításokkal törlődik az eSIM profil is)

  39. Mert így csinálták meg. Folyamatban van, hogy ne így legyen, de ennek egyelőre se híre, se hamva.

  40. Avatar for ibron ibron says:

    Sziasztok az után érdeklődnék telefonon fejlesztői profilt használok ios12.1,és wach-om nem dobja fel a frissitést:/4.3.2 van rajta(MJ3T2HC/A) model

  41. Avatar for ibron ibron says:

    A1554 modelt lehet frissíteni az új op rendszerre vagy ez nem series1-es?

  42. Avatar for ibron ibron says:

    Köszönöm.

  43. image
    szép :confused: mikor lesz már végre ebből itthon is valami…

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Azért arra kíváncsi lennék ennek mi a valódi oka!

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @revelo6: igen, ez várható volt, hiszen másképp már fent lenne a kínálatban.

    @gunar: valószínűleg nem fog kiderülni, mert a két cég megállapodásai biztosan tiltják a részletek közzétételét, és ilyen esetben bünteti is az adott céget a szivárogtatásért az Apple.

  46. Felső vezetői forrásból úgy tudom, hogy ugyan az LTE Apple Watch működni fog hazánkban, de az órát az Apple valszeg nem fog árulni idén, sem jövő elején, mert még teszt fázisban van a hálózat.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Az ok, de ha vki vesz egyet németországban és itthon rá egy eSIM tandem kártyát azzal nem lehet kikerülni?

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de jelenleg nem tudsz rátenni.

  49. Igen jól mondja @Jadeye jelenleg nem tudsz ilyen kártyát venni az Apple Watch-hoz venni. Ezt a Telekom majd megoldja 1-2 hónap.

  50. akkor van rá esély, hogy még idén, külföldön (német Telekom, ahol kapható LTE) vásárolt LTE képes Watch-ot itthon is lehessen használni?
    Elvileg működhet, nem? Hiszen EU-n belül roaming sincs már, igazából kinti előfizetéssel is lehetne itthon használni, vagy ez azért az óra esetében nem biztos?

    https://www.telekom.de/unterwegs/apple/apple-watch-series-4-aluminium-40-mm-armband-sport-schwarz-gps-und-cellular/space-grau-16gb-ohne-vertrag

    Lehet megkérdezem őket erről, bár garantálni biztosan nem fogják a használhatósáot :confused:

  51. Avatar for Czo Czo says:

    Az ora nem roamingol viszont kartyafuggetlen. Ha itthoni halozaton akarod hasznalni, akkor meg kell varnod, amig lesz egy itthoni halozat, ami tamogatja es amivel fel tudod konfiguralni az iPhone Watch appjan keresztul.

  52. És ha kint felkonfigurálom? Azt írja chat-en a német telekom ügyfélszolgálatosa, hogy ha kint veszek egy S4-et kinti eSiM szerződéssel, akkor azt itthon tudom használni többletköltség nélkül. Csak gondolom akkor német előfizetés kell a mobilhoz is.

  53. Avatar for Czo Czo says:

    Nem tudod. Nem tud az ora roamingolni. Hiaba konfiguralsz te fel barmit. Nincs roaming.

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    értsd: ha külföldre mégy a cellular órával, a cellular funkciója nem fog működni, mert az óra csak a saját honos hálózatára tud kapcsolódni. tehát ha veszel a németországi Telekomnál egyet, és aktiválod rajta a cellular funkciót, akkor amint elhagyod a németországi Telekom lefedettségi területét, az óra nem fog más mobilszolgáltató hálózatára kapcsolódni.

  55. Avatar for gunar gunar says:

    Hát igen és ez mekkora hülyeség az apple részéről.hogy nem tud roamingolni

  56. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván megvan az oka annak, hogy ez miért van így, ha hülyeségnek tartod, ha nem.

  57. Avatar for gunar gunar says:

    Na de ha teszt fázisban van akkor az Xs-ben lévő eSIM-et sem lehet használni? Mert ma kérdeztem az üfsz-ot és ott azt mondták, ha megveszem az Xs-t simán válthatom a mostani SIM-et eSIM-re és akkor szabad a SIM slot másik szolgáltató számára ha akarom.Ergo akkor miért nem dolgozik az óra eSIM-je ha a telóé meg igen?
    Azért mert az tandem jellegű?

  58. Avatar for gunar gunar says:

    Nem tudom, de az USA-ban az egész ország le van fedve minden államban adott szolgáltató tornyaival? Ha igen akkor kezdem érteni, ott nem kell a roaming ebben az esetben.
    A másik kérdésem meg hogy mi köze van az órának a roaminghoz, azt nem a szolgáltató teszi lehetővé a rendszerén ha szerződik másikkal? A telóban lévő eSIM roamingol az óráé meg nem? Érdekes!

  59. Avatar for Czo Czo says:

    A roaming dijak bazi dragak szoktak lenni (most tekintsunk el pl az AT&T ingyenes mexikoi es kanadai roamingjatol es az EU allampolgarok reszere torvenyileg kenyszeritett roaming kedvezmenyektol). Az adatroaming pedig meg ennel is dragabb szokott lenni. Mivel az ora csak adatot hasznal, igy szerintem ugy voltak vele, hogy mindenkinek jobb a bekesseg, ha nem keveredik az ora kulfoldon adathasznalatra. Nyilvan megjobb lenne egy switch erre, de ha nincs, akkor nincs. Egyszeruen igy dontottek.

  60. Sziasztok!
    Én is ma beszéltem egy T-s ügyfélszolgálatossal és azt mondta, ha külföldön veszem meg az LTE-s órát “függetlenül”, akkor miután elérhető lesz itthon a telekomnál az eSIM a Watchra, úgy tudok majd előfizetést venni hozzá.
    Ez szerintetek lehetséges?
    Én is venném már az órát és itt nagy a kérdés az LTE és a sima között.

  61. Pont ezt irtam le nehany hozzaszolassal feljebb :slight_smile:

  62. bocs, nem volt teljesen egyértelmű :smiley:

  63. Igen amugy az a helyzet hogy kint veszel majd egy orat es itthon tudod kesobb hasznalni a Telekom halozatan.

  64. Avatar for gunar gunar says:

    Persze náluk az egész egy országnak számít ezért 1xű, de még mindig ott van a kérdés, hogy nem a rendszerek teszik lehetővé a roamingot?

  65. Avatar for gunar gunar says:

    Ez mennyire biztos?
    Apropo az óra nem képes egy különálló előfizun keresztül a netre csatlakozni? Lehet ez is csak mint a régebbiek a wifin, csak akkor lehet telefonálni róla ha azonos hálózaton figyel mindkettő?
    Akkor nem marad más, mint ha olyan országba megy vki ahol támogatott az eSIM és a watch vmelyik szolgáltatónál, akkor mivel mindkettőben ott az eSIM venni kell rá vmi erre alkalmas prepaid -ot és feltolni rájuk, akkor elvileg jó is lehet.

  66. Avatar for Czo Czo says:

    A halozat (illetve, a szamodra elofizetest szolgaltato cegtol fugg leginkabb, ezen kivul pedig attol, hogy akinek roamingolnal a halozatan, vele milyen szerzodest kotott a szolgaltato) tudhat akarmit, ha EN ugy keszitem el az eszkozom, hogy ne tudjon roamingolni. Az eszkozt igy talalta ki a gyarto, hogy miert? Azt leginkabb, csak ok tudjak megmondani. Mindenki mas csak tippelni tud.

  67. Avatar for Czo Czo says:

    Az ora egy kulon, onallo elofizetessel kapcsolodik a halozatra. Ezt a szolgaltatast, a telefonon helyet kapo Watch appbol tudod managelni. Ha be akarod allitani ezt a szolgaltatast, akkor a szolgaltato nyujt egy API-t, amivel lekerdezi az iPhone-od, hogy az eppen hasznalt szerzodessel van-e lehetoseg tarskartyas ora simet hasznalni (tehat, ahhoz, hogy ez megjelenjen, szukseg van arra, hogy a telekom kiepitse a hatterrendszert, az Apple lehetove tegye, hogy adott SIM eseten valaszthato legyen a menupont, stb. stb.). Ezutan vegigvezet a lepeseken, majd a lepesek vegen, az oraba epitett eSIM fel lesz toltve a szolgaltatas igenybevetelehez szukseges parameterekkel (tehat, ez teljesen fuggetlen a telefontol, nem fugg attol, hogy a telefon eSIM-et, vagy fizikai SIM-et hasznal). Ha ezt kesobb torolni akarod, arra is a Watch appban lesz lehetoseg.

  68. Ha veszek egy 4g képes órát akkor azt tudom aktiválni e-sim nélkül? És ha elérhető lesz itthon is az e-sim akkor meg azt a funkciót is be lehet állítani?

  69. Avatar for Czo Czo says:

    Ha a telefonodon levo Watch appban nem aktivalod az orara valo elofizetest akkor nem lesz az oran elofizetes. Ennek hianyaban pontosan ugy fog mukodni, mint az LTE mentes verzio. Ha majd itthon is elerhetoek lesznek az orara valo masodlagos elofizetesek, akkor azt majd lehet vasarolni/aktivalni/hasznalni az oran.

  70. köszi

  71. Sziasztok! Terepfutó lévén érdekelne, hogy van-e infótok arról, hogy mennyit bír az akkumulátor (iWatch4), ha terepen a feltöltött tracket követő módban használom (nem rögzítő módban)? Köszönöm!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for adam.kulik Avatar for White64GB Avatar for chester Avatar for Agent_H Avatar for ha5abe Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for ibron Avatar for Hapci Avatar for martonv Avatar for mk4crdi Avatar for bencehornyak Avatar for revelo6 Avatar for pAnk Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. bárhol lehet majd EKG-t készíteni.

    es a kovetkezo mondatbol kiderul, Nem!
    egy jo ideig sehol… itthon?
    :nerd_face::grinning:

  2. Avatar for gunar gunar says:

    Igen ez az EKG dolog fura, mert ezek szerint vmi központ kellhet hozzá ha vmiért még nem elérhető sehol sem, talán a diktálás funkcióhoz hasonlóan dolgozik, vagy csak hülyeséget írok :grinning:

    Viszont végre úgy néz ki ahogyan egy apple órának már az első kiadáskor is kellett volna, a régi és az új egy kézen kb úgy hat, mintha egy gagyi kínai noname óra mellé tették volna fel. Alig várom, hogy az LTE verzót árulni kezdje a Telekom itthon.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem központ kell hozzá, hanem a szoftveres támogatás. a mérés teljes egészében magán az órán történik, annak adatai NEM hagyják el a csatlakoztatott iPhone Egészség alkalmazását, hacsak te magad nem exportálod PDF-ként.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ja hogy kiadták és hardveresen jó de a szoftver még nem?

  5. Szerintem úgy lesz hogy az USA store -ba lesz elérhető hozzá az EKG app csak

  6. Melyik watch-ot vettétek meg? LTE?

  7. Avatar for Hapci Hapci says:

    Mi az oka, hogy nálunk nem kapható a rozsdamentes változat?

  8. Avatar for pAnk pAnk says:

    Ez már az az óra amit érdemes megvenni. (off : az első képet 3G-vel készítettétek? :D)

  9. Sima Sport :slight_smile: én várok az LTE-re itthon, és fémet szeretnék venni.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az, hogy a rozsdamentesacél órából csak LTE-s van. az LTE meg itthon egyelőre nem érhető el, így az LTE-s órákat sem lehet megvenni, emiatt az acél tokozásút sem.

  11. Mi a baj az első képpel? Teljesen éles, minden rendben vele.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem hinném, mert az Apple is szoftverfrissítést említett, nem appot. ugyanúgy lesz ez is, mint anno a Portrékamera mód a kétkamerás iPhone-on: ott volt a hardver, aztán jött egy szoftverfrissítés, ami elérhetővé tette a funkciót.

  13. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem akarom szétoffolni a topicot, de a háttér “elmosása” hogy néz ki, most őszintén?! Olyan mintha egy 3310-essel készült volna :-/

  14. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    A régebbi órákhoz elérhető lesz a képeken látható új számlap?

  15. Hat szerintem nem olyan rossz :slight_smile: amugy iPhone-nal keszult.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem. mert nem fér ki a kijelzőre.

  17. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    “nem. mert nem fér ki a kijelzőre.”
    Miért ne férne ki? Zippeljék össze kicsit az egészet, arányosan.

  18. Megnézhető már itthon valamelyik boltban?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de nem tettek így, tehát nem fér ki a korábbi készülékek kijelzőire, plusz a sok kitehető komplikáció is valószínűleg processzor-igényesebb.

  20. Avatar for ha5abe ha5abe says:

    De reménykedni még lehet. Talán elég ha sokan kérik / követelik…
    A komplikációk számát keveslik és olvashatatlanul picinek tartják a méretüket a sarkokban.
    Nem hinném, hogy a processzor, vagy az a 2 mm okozza a gondot, ráadásul jobban le van kerekítve az új. Ezen felül az régebbi széria 42 mm-eseknél kisebb az új 40 mm-es. Inkább az lehet, hogy vagy nem fordítottak rá időt, és / vagy ezzel is igyekszenek az új óra felé terelni a meglévő felhasználókat.

  21. Akkor ha jövő hét pénteken megveszem és később sem lesz elérhető az EKG, gondolom visszafizeti majd az Apple az árát, miután visszaküldöm… mert ez mégiscsak vásárlók megtévesztése…

  22. Azért ez egy érdekes húzás lenne az Apple-től…

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Talán majd az okosok kitalálják miért is nem funkcionál ez csak 1xűen mindenhol, csak legyen a kezükben egy db ezekből.

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de mindezt elmondták a keynote-on, és az óráról szóló cikkben is leírtuk.

  25. Nem írom azt hogy konkurens mert tudom, hogy az Apple Watchnak nincsen konkurenciája, viszont óriási nagy szégyen ez a négyzet alapú kijelző! Steve forog

  26. Avatar for Czo Czo says:

    Soha nem volt kerek oram. Mi a baj a negyzetes kijelzovel? Nekem egyebkent a lekerekites sem tetszik, mert betuk szele maradhat le. Ha az egesz ora kerek lenne, csak az ora kozepe lenne kepes teljes szelessegben informaciot atadni. Egy tablazatos nezetet hasznalo programnal, pl ha 3 sor latszik egyszerre, akkor az elso es az utolsonak a nagyresze hianyozna (a lekerekitett kijelzo miatt, az also sor aljanak igy is lemarad a szele, pont ugy, ahogy iPhone X eseten kimaradnak dolgok a lekerekites miatt).

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Aztán miért is szégyen ez a kijelző? Ja Steve-et meg igazán békén lehetne hagyni végre és mindent arra fogni, hogy ő már nincsen. Lehet akkor még mindig csak 3.5"-osak lennének az iphone-pk? Nem hinném és senki nem tudhatja helyette, hogy most hol tartana bármi is a cégnél.
    Ahogyan azt sem tudhatjuk, milyen iránymutatást hagyott hátra mikor már tudta kb mikor jön érte a parthoz Kharon.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    kétlem hogy nem vmi trükkel számítják mert nem hinném hogy az elve olyan mint a normál vérnyomásmérőknek és azt vmiért mind kb azonos módon méri. sztem vhogy átvernek ezzel.

  29. Biztosan nincs különbség. Gondolom a 15 Ft-os karkötőd és ugyanannyit tud mint közeli hozzátartozóm méregdrága vérnyomásmérője. Valamiért a 200 feletti tartós vérnyomással rendelkező szerettemet, nem bíznám rá egy 15 Ft-os karkötőre. De biztosan velem van a gond.

  30. Arról tudni valamit, hogy az órába telepített eSim-et az iPhone is tudja használni? Vagy az csak a Watch -al használható?

  31. Avatar for Czo Czo says:

    Nem ertem a kerdest. Nem raksz te fizikailag semmit sem az oraba. Van benne egy “ures” SIM, amire a szolgaltato tud tenyleges SIM-et tolteni. Ha van egy fizikai SIM a birtokodban, ha ezt behelyezed a telefonodba, attol a szamitogepedben vagy a tabletedben nem lesz SIM.

  32. Avatar for gunar gunar says:

    A cél az ahogyan a Telekomos vmi igazgató figura mondta, hogy egy előfizuhoz több eszközt lehessen társítani amikben eSIM van, pl az óra, tablet akár notebook ha lesz abban is. Ha jól tudom vmi 5 eszköz a cél, ami nem lenne rossz ha belegondolunk, mert amikor cseréled csak átprogramozod az újabb eszközödre a qr kóddal és kész. Nem kell bajlódni SIM kártyával ami a notiknál több esetben is mellé kerül az ügyes user miatt, már volt ügyfelünk akinek ezért kellett szétszedni a notiját, hogy visszanyerjük belöle a SIM-et :woozy_face:
    Arról nem is beszélve ha külföldre megy vki és ott kell neki net akkor indulás előtt is vehet majd eSIM-et ahol tud a netről és amikor kell csak ráviszi a qr kóddal és dolgozik, nem kell SIM-ért menni sehová.

  33. Pontosítom akkor a kérdést :slight_smile: Illetve felmerült egy újabb: A Watch-on csak ugyanazt a “számot” lehet használni, mint amit a hozzá párosított iphone-on? Vagy lehet azt, hogy ha mondjuk van két előfizetésem (céges és privát) az órán a privát szám lesz eSIM -ként, az iPhone-ba pedig kerül a céges fizikai SIM? Ha ezt lehet, akkor olyankor mi van, ha mondjuk hívnak a priváton, akkor csörög az iphone is?

  34. Ugyanazt a számot használod, ez csak kiegészítő előfizetés. Viszont ha van két SIM / eSIM, akkor nyilván mindkettő ki fog csörögni. Tehát az iPhone-nak kell támogatnia a két sim kártyát.

  35. Szép jövő, csak egyelőre a QR kód egyszerhasználatos… :slightly_frowning_face:

  36. Avatar for Czo Czo says:

    Ez miert okoz problemat? Ha kell uj QR kod, kapsz ujat.

  37. Avatar for gunar gunar says:

    Na igen ez majd mikor lesz végre szükség rá, akkor kiderül hogyan mennyire rugalmasan kezelik a szolgáltatók.
    Bár igazából nem értem miért avul el a QR kód mikor abban elvileg csak a SIM adatok vannak nem?

  38. Új QR kód új SIM-et eredményez. Ha esetleg egy újratelepítésnél új kódot kell kérned amit majd pár nap múlva megkapsz, majd okoz problémát. (Feltételezve, hogy a hálózati beállításokkal törlődik az eSIM profil is)

  39. Mert így csinálták meg. Folyamatban van, hogy ne így legyen, de ennek egyelőre se híre, se hamva.

  40. Avatar for ibron ibron says:

    Sziasztok az után érdeklődnék telefonon fejlesztői profilt használok ios12.1,és wach-om nem dobja fel a frissitést:/4.3.2 van rajta(MJ3T2HC/A) model

  41. Avatar for ibron ibron says:

    A1554 modelt lehet frissíteni az új op rendszerre vagy ez nem series1-es?

  42. Avatar for ibron ibron says:

    Köszönöm.

  43. image
    szép :confused: mikor lesz már végre ebből itthon is valami…

  44. Avatar for gunar gunar says:

    Azért arra kíváncsi lennék ennek mi a valódi oka!

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @revelo6: igen, ez várható volt, hiszen másképp már fent lenne a kínálatban.

    @gunar: valószínűleg nem fog kiderülni, mert a két cég megállapodásai biztosan tiltják a részletek közzétételét, és ilyen esetben bünteti is az adott céget a szivárogtatásért az Apple.

  46. Felső vezetői forrásból úgy tudom, hogy ugyan az LTE Apple Watch működni fog hazánkban, de az órát az Apple valszeg nem fog árulni idén, sem jövő elején, mert még teszt fázisban van a hálózat.

  47. Avatar for gunar gunar says:

    Az ok, de ha vki vesz egyet németországban és itthon rá egy eSIM tandem kártyát azzal nem lehet kikerülni?

  48. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de jelenleg nem tudsz rátenni.

  49. Igen jól mondja @Jadeye jelenleg nem tudsz ilyen kártyát venni az Apple Watch-hoz venni. Ezt a Telekom majd megoldja 1-2 hónap.

  50. akkor van rá esély, hogy még idén, külföldön (német Telekom, ahol kapható LTE) vásárolt LTE képes Watch-ot itthon is lehessen használni?
    Elvileg működhet, nem? Hiszen EU-n belül roaming sincs már, igazából kinti előfizetéssel is lehetne itthon használni, vagy ez azért az óra esetében nem biztos?

    https://www.telekom.de/unterwegs/apple/apple-watch-series-4-aluminium-40-mm-armband-sport-schwarz-gps-und-cellular/space-grau-16gb-ohne-vertrag

    Lehet megkérdezem őket erről, bár garantálni biztosan nem fogják a használhatósáot :confused:

  51. Avatar for Czo Czo says:

    Az ora nem roamingol viszont kartyafuggetlen. Ha itthoni halozaton akarod hasznalni, akkor meg kell varnod, amig lesz egy itthoni halozat, ami tamogatja es amivel fel tudod konfiguralni az iPhone Watch appjan keresztul.

  52. És ha kint felkonfigurálom? Azt írja chat-en a német telekom ügyfélszolgálatosa, hogy ha kint veszek egy S4-et kinti eSiM szerződéssel, akkor azt itthon tudom használni többletköltség nélkül. Csak gondolom akkor német előfizetés kell a mobilhoz is.

  53. Avatar for Czo Czo says:

    Nem tudod. Nem tud az ora roamingolni. Hiaba konfiguralsz te fel barmit. Nincs roaming.

  54. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    értsd: ha külföldre mégy a cellular órával, a cellular funkciója nem fog működni, mert az óra csak a saját honos hálózatára tud kapcsolódni. tehát ha veszel a németországi Telekomnál egyet, és aktiválod rajta a cellular funkciót, akkor amint elhagyod a németországi Telekom lefedettségi területét, az óra nem fog más mobilszolgáltató hálózatára kapcsolódni.

  55. Avatar for gunar gunar says:

    Hát igen és ez mekkora hülyeség az apple részéről.hogy nem tud roamingolni

  56. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nyilván megvan az oka annak, hogy ez miért van így, ha hülyeségnek tartod, ha nem.

  57. Avatar for gunar gunar says:

    Na de ha teszt fázisban van akkor az Xs-ben lévő eSIM-et sem lehet használni? Mert ma kérdeztem az üfsz-ot és ott azt mondták, ha megveszem az Xs-t simán válthatom a mostani SIM-et eSIM-re és akkor szabad a SIM slot másik szolgáltató számára ha akarom.Ergo akkor miért nem dolgozik az óra eSIM-je ha a telóé meg igen?
    Azért mert az tandem jellegű?

  58. Avatar for gunar gunar says:

    Nem tudom, de az USA-ban az egész ország le van fedve minden államban adott szolgáltató tornyaival? Ha igen akkor kezdem érteni, ott nem kell a roaming ebben az esetben.
    A másik kérdésem meg hogy mi köze van az órának a roaminghoz, azt nem a szolgáltató teszi lehetővé a rendszerén ha szerződik másikkal? A telóban lévő eSIM roamingol az óráé meg nem? Érdekes!

  59. Avatar for Czo Czo says:

    A roaming dijak bazi dragak szoktak lenni (most tekintsunk el pl az AT&T ingyenes mexikoi es kanadai roamingjatol es az EU allampolgarok reszere torvenyileg kenyszeritett roaming kedvezmenyektol). Az adatroaming pedig meg ennel is dragabb szokott lenni. Mivel az ora csak adatot hasznal, igy szerintem ugy voltak vele, hogy mindenkinek jobb a bekesseg, ha nem keveredik az ora kulfoldon adathasznalatra. Nyilvan megjobb lenne egy switch erre, de ha nincs, akkor nincs. Egyszeruen igy dontottek.

  60. Sziasztok!
    Én is ma beszéltem egy T-s ügyfélszolgálatossal és azt mondta, ha külföldön veszem meg az LTE-s órát “függetlenül”, akkor miután elérhető lesz itthon a telekomnál az eSIM a Watchra, úgy tudok majd előfizetést venni hozzá.
    Ez szerintetek lehetséges?
    Én is venném már az órát és itt nagy a kérdés az LTE és a sima között.

  61. Pont ezt irtam le nehany hozzaszolassal feljebb :slight_smile:

  62. bocs, nem volt teljesen egyértelmű :smiley:

  63. Igen amugy az a helyzet hogy kint veszel majd egy orat es itthon tudod kesobb hasznalni a Telekom halozatan.

  64. Avatar for gunar gunar says:

    Persze náluk az egész egy országnak számít ezért 1xű, de még mindig ott van a kérdés, hogy nem a rendszerek teszik lehetővé a roamingot?

  65. Avatar for gunar gunar says:

    Ez mennyire biztos?
    Apropo az óra nem képes egy különálló előfizun keresztül a netre csatlakozni? Lehet ez is csak mint a régebbiek a wifin, csak akkor lehet telefonálni róla ha azonos hálózaton figyel mindkettő?
    Akkor nem marad más, mint ha olyan országba megy vki ahol támogatott az eSIM és a watch vmelyik szolgáltatónál, akkor mivel mindkettőben ott az eSIM venni kell rá vmi erre alkalmas prepaid -ot és feltolni rájuk, akkor elvileg jó is lehet.

  66. Avatar for Czo Czo says:

    A halozat (illetve, a szamodra elofizetest szolgaltato cegtol fugg leginkabb, ezen kivul pedig attol, hogy akinek roamingolnal a halozatan, vele milyen szerzodest kotott a szolgaltato) tudhat akarmit, ha EN ugy keszitem el az eszkozom, hogy ne tudjon roamingolni. Az eszkozt igy talalta ki a gyarto, hogy miert? Azt leginkabb, csak ok tudjak megmondani. Mindenki mas csak tippelni tud.

  67. Avatar for Czo Czo says:

    Az ora egy kulon, onallo elofizetessel kapcsolodik a halozatra. Ezt a szolgaltatast, a telefonon helyet kapo Watch appbol tudod managelni. Ha be akarod allitani ezt a szolgaltatast, akkor a szolgaltato nyujt egy API-t, amivel lekerdezi az iPhone-od, hogy az eppen hasznalt szerzodessel van-e lehetoseg tarskartyas ora simet hasznalni (tehat, ahhoz, hogy ez megjelenjen, szukseg van arra, hogy a telekom kiepitse a hatterrendszert, az Apple lehetove tegye, hogy adott SIM eseten valaszthato legyen a menupont, stb. stb.). Ezutan vegigvezet a lepeseken, majd a lepesek vegen, az oraba epitett eSIM fel lesz toltve a szolgaltatas igenybevetelehez szukseges parameterekkel (tehat, ez teljesen fuggetlen a telefontol, nem fugg attol, hogy a telefon eSIM-et, vagy fizikai SIM-et hasznal). Ha ezt kesobb torolni akarod, arra is a Watch appban lesz lehetoseg.

  68. Ha veszek egy 4g képes órát akkor azt tudom aktiválni e-sim nélkül? És ha elérhető lesz itthon is az e-sim akkor meg azt a funkciót is be lehet állítani?

  69. Avatar for Czo Czo says:

    Ha a telefonodon levo Watch appban nem aktivalod az orara valo elofizetest akkor nem lesz az oran elofizetes. Ennek hianyaban pontosan ugy fog mukodni, mint az LTE mentes verzio. Ha majd itthon is elerhetoek lesznek az orara valo masodlagos elofizetesek, akkor azt majd lehet vasarolni/aktivalni/hasznalni az oran.

  70. köszi

  71. Sziasztok! Terepfutó lévén érdekelne, hogy van-e infótok arról, hogy mennyit bír az akkumulátor (iWatch4), ha terepen a feltöltött tracket követő módban használom (nem rögzítő módban)? Köszönöm!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for adam.kulik Avatar for White64GB Avatar for chester Avatar for Agent_H Avatar for ha5abe Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for ibron Avatar for Hapci Avatar for martonv Avatar for mk4crdi Avatar for bencehornyak Avatar for revelo6 Avatar for pAnk Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for SzifonAdmin Avatar for ef-dani