Dupla SIM-kártyával érkezhet a 2018-as iPhone

Az eSIM bevezetése az Apple készülékekben nem újdonság, az iPadek egyes generációi már évek óta tudják ezt a funkciót. Ez azért is kényelmes, mert külföldön néhány kattintással tudunk mobilinternetet aktiválni.

Ettől függetlenül, ahogy az iPadeknél, úgy az iPhone-nál is, ha bevezetik az eSIM-et, továbbra is elérhető marad a már megszokott SIM-kártya foglalat. Ez persze valószínűleg továbbra sem jelenti azt, hogy akkor ezentúl két szolgáltatóval is használhatjuk a készüléket, bár erre évek óta várnak az emberek.

Az eSIM-et az Apple legutóbb az Apple Watch-nál vezette be, ahol LTE-képessé tették vele az órát, és ezzel iPhone nélkül telefonálhatunk, internetezhetünk. Hazánkban ez a típus eSIM-támogatás hiányában nem érhető el. A Telekom azonban néhány hete útjára indította ezt a szolgáltatást, tehát az ő hálózatuk már felkészült az LTE-s Apple Watch-ra, és a jövőben elérhető iPhone-ra is – no persze ha ilyen lesz.

Az eSIM a műanyag SIM-kártya fejlettebb változata az új generációs mobiltelefonokhoz, tabletekhez, okos kiegészítőkhöz vagy akár okosautókhoz, IoT eszközökhöz. A hagyományos, cserélhető SIM-kártyával ellentétben az eSIM be van építve az okos eszközökbe. Segítségével az okos eszköz képes önállóan csatlakozni a mobilhálózatra.

A Magyar Telekom tesztprogram keretében Magyarországon elsőként hozza el ezt az újdonságot ügyfeleinek. Ez a technológiai váltás egy több lépcsős folyamat, melynek most az első lépését tesztelheted velünk a portfóliónkban elérhető eSIM eszközökkel. (forrás)

A eSIM egyelőre újdonság hazánkban, megoszlanak a vélemények róla. Szerintem, ha az Apple be is vezeti idén a készülékeiben, megmarad mellette a hagyományos SIM-foglalat is, így ez nem jelenthet problémát senki számára. Azt azonban ne várjuk, hogy ezzel két szolgáltató előfizetést is használhatunk egy készülékkel, és ugye az Apple Watch esetén például még romaingolni sem lehet.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!