fbpx Skip to content

Az Apple bemutatta az új generációs óráját, az Apple Watch Series 5-öt, ami új, mindig aktív LTPO kijelzővel, beépített iránytűvel és nemzetközi segélykérés lehetőségével érkezik.

Az Apple Watch Series 5 Retina kijelzője soha nem kerül alvó állapotba, így még gyorsabban és egyszerűbben láthatjuk a pontos időt és más fontos információkat, az óra felemelése és a kijelző megérintése nélkül – de ez egyébként kikapcsolható.

A Series 5 hardvere új helyzetmeghatározási képességekkel is bővült: végre kaptunk beépített iránytűt és magasságmérőt is. A nemzetközi segélyhívás funkció pedig több mint 150 országban teszi lehetővé, hogy a segélyhívó számát közvetlenül az Apple Watchról hívhassuk, az iPhone jelenléte nélkül is.

A belbecs mellett a külcsín is fejlődött: az új sorozat alumínium, rozsdamentes acél, kerámia, és újítás gyanánt titán kivitelben is elérhető. Szoftveres téren a watchOS 6 előnyeit is élvezhetik a felhasználók: a menstruációs ciklus követésére szolgáló Cycle Tracking, a zajterhelés mérésére való Noise, és végül, de nem utolsó sorban az Activity Trends mind olyan alkalmazás, amelyekből láthatjuk, hogy az Apple továbbra is az élre törekszik az egészség- és életmódfigyelő elektronika piacán.

Jeff Williams, az Apple operatív igazgatója így fogalmazott:

Láttuk, hogy az Apple Watch lényegesen javította felhasználóink életminőségét, így örömünkre szolgál, hogy az Apple Watch Series 5 és a watchOS 6 által még több új képességet állíthatunk vásárlóink szolgálatába. A hardver és a szoftver gördülékeny összjátéka olyan felhasználói élményt nyújt, amellyel a felhasználók mindig közel érezhetik magukat azokhoz az emberekhez és információkhoz, akikre és amelyekre a legnagyobb szükségük van.

Folyamatosan aktív Retina kijelző

Az Apple Watch Series 5 egy újfajta, innovatív kijelzőt kapott, amely sosem kapcsol ki teljesen. Mindegyik számlapot kifejezetten az új kijelzőre optimalizálták. Az energiamegtakarítás érdekében a kijelző intelligensen csökkenti a háttérvilágítás fényerejét a kéz leengedett helyzetében, és újra teljes fényerőre kapcsol, ha a viselője felemeli a kezét vagy megérinti a kijelzőt. Ennek a funkciónak a működtetését csak több, fejlett technológia együttműködése tette lehetővé, úgy, mint az alacsony hőmérsékleten gyártott polikristályos szilíciumból készült (LTPO) kijelző, az alacsony energiafogyasztású kijelzőmeghajtó és power management chip, illetve egy továbbfejlesztett fényérzékelő. A hardver- és szoftvertervezés ezen egyedi kombinációjának köszönhetően az Apple Watch Series 5 egésznapos, azaz 18 órás akkumulátoridővel büszkélkedhet.

Ez a funkció egyébként kikapcsolható az óra beállításaiban a Kijelző és fényerő opció alatt.

Navigáció

A Series 5 órák navigációs képességei, a beépített iránytű, a barometrikus (légnyomáson alapuló) magasságmérő és a frissített Térkép alkalmazás segítségével a viselő láthatja, hogy milyen irányban áll (vízszintesen és függőlegesen is), milyen magasságban, és mely szélességen és hosszúságon tartózkodik. Ezeket az adatokat még a számlaphoz is hozzáadhatjuk a gyors elérés érdekében.

Nemzetközi segélyhívás

A GSM modullal rendelkező Series 5 modell immár képes nemzetközi segélyhívások lebonyolítására is, függetlenül attól, hogy a készüléket melyik országban vásárolták vagy rendelkezik-e a felhasználó mobilelőfizetéssel (noha maga az óra egyébként nem roamingol). Ez az elesésérzékelés funkcióval is összekapcsolható: ha a viselője nagyot esik, és az esés után körülbelül egy percig mozdulatlan marad, az óra képes automatikusan segélyhívást kezdeményezni.

Új anyagok

Az új Apple Watch választéka a külső váz tekintetében is bővül: a Series 5 már elérhető titán kivitelben is. Ezt a fémet nem véletlenül kedvelik az óragyártásban: kitűnő szilárdság-sűrűség aránnyal rendelkezik, hiszen keményebb és könnyebb, mint a rozsdamentes acél. Még a titánházon belül is két választási lehetőséget kapunk: a “természetes” hatású borítást egy speciális védőréteg fedi, ami segít megőrizni a színét, az asztroszürke változat bevonata pedig gyémántszerű szénből (DLC) készül, ennek köszönheti mély, sötét színét is.

A klasszikus színek és anyagok továbbra is változatlan módon maradnak a piacon, az arany, ezüst, és asztroszürke alumíniumház viszont most először 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készül. Ősztől jön a különösen karcálló, fehér kerámiatok is, egy sportos szíjjal és egy csokor új szíjszínnel, amelyek egyébként a korábbi Apple Watch-generációkkal is használhatóak lesznek.

watchOS 6

A watchOS hatodik nagyverziója több egészségügyi és fitneszalkalmazással is bővült. Ilyen például a Cycle Tracking, amely a menstruációs ciklusok és a termékeny periódusok előrejelzett idejét mutatja, valamint a Noise, amely a háttérzaj szintjét méri olyan helyzetekben, ahol fennáll a halláskárosodás veszélye, például koncertek és sportesemények. Ezeket egészíti ki az Activity Trends, ami pedig segít a testmozgásunk hosszútávú követésében, hogy jobban megismerjük saját fejlődésünket.

A watchOS 6 mindemellett számos új számlappal is érkezik, például a Meridian, a Modular Compact és a Solar Dial (Napóra), amelyek egyszerű testreszabhatóságukkal gyorsan elérhetővé teszik a felhasználó kedvenc alkalmazásait.

Bővebben ebben a cikkben írtunk ezekről: WWDC19: az Apple bemutatta a watchOS 6-ot – új számlapok, új appok és még sok más

Apple Watch Series 5 árak és elérhetőség

  • Az Egyesült Államokban az Apple Watch Series 5 (GPS-szel) 399 dollártól kezdődik, a mobilkapcsolattal rendelkező változt pedig 499-től. A két éves Series 3 ára ezzel egyidejűleg 199 illetve 299 dollárra csökken.
  • A Series 5 szeptember 10. óta előrendelhető az Apple oldalán és az Apple Store alkalmazásban, a szállítás szeptember 20-tól kezdődik. A mobilkapcsolattal rendelkező változat 22, a csak GPS-t tartalmazó pedig 41 országban lesz elérhető. Az Apple Watch Hermès ugyanilyen feltételekkel, de az USA-t is beleértve mindössze 15 országban kerül a polcokra.
  • A watchOS 6 szeptember 19-én jelenik meg az Apple Watch Series 3 és újabb generációkra. Az Apple Watch Series 1 és 2 órák késő ősszel fogják megkapni a frissítést.
  • Az Egyesült Államokban az új órára váltó vásárlók beszámíttathatják bizonyos régebbi készülékeiket. Ha egy készülékre nem érvényes a beszámítási kedvezmény, az Apple azt is ingyenesen átveszi és újrahasznosítja.
  • Hazánkban az Apple Watch Series 5 Sport típusok 154.990Ft-tól (40mm) és 164.990Ft-ért (44mm) érhetők el!

Hazánkban az LTE-támogatás hiánya miatt továbbra is csak a sport változatok kaphatóak, tehát sem a rozsdamentes acél, sem a titán, sem a kerámia tokozásúak nem vásárolhatóak meg itthon.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for RKG RKG says:

    Mire gondoltok LTE támogatás hiány alatt? E-simhez nincs még?

  2. eSIM nincs még az órára. Nincs meg az infrastruktúra az órához. (rég láttalak már erre) :slight_smile:

  3. Avatar for Czo Czo says:

    Arra, hogy egyik magyarorszagi szolgaltatot sem tamogatja. Ezert az Apple nem is forgalmazza nalunk az LTE variansokat.

  4. Avatar for Sipka Sipka says:

    arról van valakinek infója, hogy az LTE képes órák használhatók lesznek-e itthon és ha igen, akkor mikor?

  5. Pénteken elvileg kapok infót, hogy áll a Telekom fejlesztése.

  6. Avatar for Sipka Sipka says:

    megosztanád majd itt? gondolom rajtam kívül mást is érdekelne!

  7. Avatar for kchris kchris says:

    “A GSM modullal rendelkező Series 5 modell immár képes nemzetközi segélyhívások lebonyolítására is” wtf??? series4em van lte modullal itthon de 112-t akarhol akarhogy tudja hivni az ora, ez a gsm szabvany resze…

    plusz a telekom siman tudna mar az orat tamogatni, ha akarna. errol pont itt volt cikk, a qr kodot a telefon olvassa be es kb ennyi.

  8. Avatar for kchris kchris says:

    direkt lte-sre valtottam series3-rol, hogy utana csak emiatt ne akarjak tovabbvaltani megegyszer. a magassagmerot se ertem. a series4-ben is van mar barometer ami az emeleteket szamolja…

  9. Avatar for Czo Czo says:

    Series 5-ben az iranytu az ujdonsag.

  10. Avatar for kchris kchris says:

    az meg amerikaban lenyeges dolog, nagyon regi autokban is mar benne van regota az ottani uthalozat strukturaja miatt… itt nem hiszem hogy erre lennenek rakattanva.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ennél az Apple arra gondolt, hogy mivel az LTE-s óra nem roamingol, ezért nem is kapcsolódik külföldön más mobilszolgáltató hálózatára. a Series 5-tel viszont ilyenkor a segélyhívásra ettől függetlenül is képes lesz, mert annál lényegtelen, hogy van-e roaming, vagy nem, hiszen az még SIM-kártya nélkül is elérhető szolgáltatás.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mint írtam, itt az Apple valószínűleg arra gondolt, hogy mivel az óra nem roamingol, ezért ha van rajta egyébként eSIM, akkor most már mindettől függetlenül is fel tudja hívni a segélyhívót, hiszen számukra az az alapértelmezett, hogy a mobilnetes órán van eSIM és előfizetés is.

  13. Avatar for Czo Czo says:

    Aktivalt cellular plan nelkul mukodik (kiprobaltam), viszont lehet, hogy ha van rajta Cellular Plan, akkor nem mukodik, mert roaming nincs.

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple Watch LTE-támogatásáról szóló információiban az Apple azt írja, hogy:

    The international emergency calling feature requires an Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) model.

  15. Watch 5: häjp a semmire. De miért is nem tud ez a nyüves Watch roamingolni…???

  16. Segélyhíváshoz szerintem még sim sem kell. Elég ha gsm a telefon.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tudommal azért, mert egyelőre nem szabványos dolog, hogy ugyanazzal a telefonszámmal több eszköz is fent legyen a hálózaton. majd ha szabvány lesz, akkor roamingolhat is, hiszen akkor minden hálózat támogatni fogja ezt, mert szabvány.

  18. Jadeye: Péter, a roaminghoz nem kell, hogy ugyanaz legyen az órám hívószáma, mint s mobilomé… :slight_smile: Egy külön telefonszámot kaphatok az órára, amiről Te írtál itt értelmezhetetlen. Tudhatna roamingolni a Watch, akarni kéne.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de az óra nem kap külön telefonszámot, mert nem külön telefon, hanem az iPhone kiterjesztése. az Apple szempontjából ennek a szolgáltatásnak, tehát az óra LTE-jének az a lényege, hogy ha az iPhone-od nélkül mégy el futni, akkor ugyanúgy, ugyanazon a telefonszámon ettől függetlenül is el tudjanak érni, és legyen rajta közben mobilneted is.

    az Apple felé így tudod ezt a kérdésedet jelezni, hogy tegyék ezt lehetővé, és majd válaszolnak, hogy mi a dolog háttere, és megoldható-e vagy sem, és miért:

  20. Az alvásfigyelésről volt szó? Egész napos akár 18 órás akksiidő😂. Ez a kedvencem. Eddig nem az volt a jó, hogy csak akkor “ébredt” fel a képernyő, amikor én akartam? Így pl a metrón kapaszkodva más is lát mindent. Nem rossz amúgy.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem volt alvásfigyelésről szó. a folyamatosan bekapcsolt kijelző az óraszámlapot mutatja csak.

  22. Avatar for RKG RKG says:

    Vagyok, csak a kommenteket skippelem általában :slight_smile:.
    Az ezzel kapcsolatos gyakori kérdéses updateből megértettem a problémakört, köszi!
    Remélem jövőre mostmár megcsinálják, 4ről most nem érdemes váltanom, annak ellenére, hogy az always on display eléggé tetszetős fícsőr.

  23. Lehet nagy hülyeséget fogok kérdezni, de nem értek hozzá ennyire… Az always on miatt nem tud beégni a képernyő? Illetve arról nincs még infó, hogy ez esetleg kikapcsolható funkció lenne?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem OLED, hanem LTPO, így nem fog beégni. ez a funkció elvileg nem kapcsolható ki, de majd akkor derül ki 100%-ra, ha kézbe vehető lesz az óra.

    kiegészítés: a kijelző LTPO OLED, tehát mint a Series 4 esetén, és az always-on funkció kikapcsolható a Kijelző és fényerő menüpontban az óra beállításaiban.

  25. Amúgy én pont ezt hiányoltam eddig mert nem tudom miért, de nekem sokszor forgatnom kell kezem, hogy “megjelenjen” a kijelzö :smiley:

  26. Az óránál az az alapelv, hogy nincs egyedi száma, ugyanaz a szám kapcsolódik hozzá. Viszont ezt a mobilhálózatok jelenleg képtelenek kezelni, egyszerűen úgy épülnek fel hogy minden eszköznek egyedi száma van. Gyakolatban a multisim ugy működik, higy van egy saját száma az eszköznek, ez egy technikai dolog és egy alkalmazás valósítja meg ennek a számnak az elmaszkolását. Roaming esetében viszont ez nem működik (illetve bizonyos esetekben tudna, de ez bonyolult). Ezért van egységesen tiltva a roaming, mert ha kimész külföldre és sms-t írsz az óra technikai száma lenne a feladó, az keg szar lenne hogy bécsből egy vadidegen számon hívom a családom. Gyerekcipőben van ez az egész és ahhoz hogy jól működjön a szolgáltatók és a telefongyártók együttműködése kell. Lsd pl az LTE watch, ott azért nem működik az aktiválás itthon mert egyszerűen a watch app nem tud qr kódot beolvasni az apple nem tette bele.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez így nem pontos, mert a Watch app tud QR-kódot olvasni, mindössze nincs engedélyezve jelenleg a hazai szolgáltatók esetében, így már el sem jut addig a lépésig, ahol beolvastathatnád a kódot, hamarabb kidobja az üzenetet, hogy jelenleg nem elérhető.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Na de mi lenne akkor ha, beletolna vki egy D-Telekom kártyát az iphone-ba és utána azzal próbálna meg egy sima mezei hazai T-s e-SIM -et beolvastatni az órára ?

  29. Nem ezért nem tud roamingolni? :
    Az iPhone készülékektől eltérően az Apple Watch esetén nincs olyan modell, amely lehetővé teszi a világ összes mobilhálózati sávjának használatát, így nincs lehetőség roamingra az Apple Watch segítségével.

  30. Ezen már én is gondolkoztam, de nem jutottam el a megvalósításig :smiley:

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nálam csak a DT-s kártya hiányzik hozzá, de gondolom másnál is. :grinning:

  32. Ezt a QR dolgot nem nagyon értem, nekem a felhasználói profilomban kellett csak hozzáadnom a watchot, aztán jött egy sms, hogy hozzá van adva és màr müködött is. (swisscom)

  33. Nekem van egy ipadem és egy hotspotom amiben multisim van (mindkettö ugyanahoz a szàmhoz tartozik mint ami az iphoneban van) és mindkettövel lehet roamingolni, ugyanannyit ami az elöfizetésben van, és müködik is, töbször voltam vele külföldön.

  34. Avatar for Czo Czo says:

    A nemet telekomnal QR kod azukseges az eSim aktivalasahoz. Mivel a magyarnal is, ezert merult fel ez az otlet.

  35. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem nincs technikai limitacio a roaming tiltasaban, egyszeruen ez egy meghozott uzleti dontes.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar: valószínűleg van annyi esze az Apple-nek, hogy nem engedi hozzáadni egy teljesen más szolgáltató kártyáját ilyenkor, de ki kell próbálni. szerintem tuti hibaüzenetre fog futni, plusz akkor ezt már régen megtették volna mások, ahol egyébként mondjuk csak a saját szolgáltatójuknál nem megy még az LTE az Apple Watch-csal, de az eSIM amúgy más eszközökre elérhető.

    @83miki83: és mindkettőben fizikai SIM van, vagy van valamelyikben eSIM?

  37. Fizikai sim van mindkettöben.

  38. Akkor most már értem, kösz. :slight_smile:

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor valószínűleg ezért megy.

  40. Közben utánanéztem, és mindegy, hogy esim vagy fizikai.
    Multi Device funktioniert auch im Ausland: Ihre Roaming-Inklusiveinheiten gelten dabei für Haupt- und Zusatzgerät(e) (mit Ausnahme der Apple Watches)

  41. Avatar for Czo Czo says:

    En nem latok technikai okot. Egyszeruen igy talaltak ki.

  42. Ráadásul azt írják a galaxy watch tud roamingolni, legalábbis üzenetet fogadni és küldeni biztosan.

  43. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tökmindegy, mit írnak, az Apple Watch esetén nincs jelenleg roaming.

  44. Nem is arra irtam. Hanem arra, hogy az esim tudja. A watch persze le van írva feketén fehéren az apple oldalán, hogy a mobilhálózati sávok miatt nem tudja.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de a mobilhálózati sávok maximum akkor érdekesek, ha olyan országba mégy, ahol más frekvenciát használnak, mint amit az órád tud. EU-n belül ez biztosan nem kéne probléma legyen, mert épp az itt használt frekvenciákat támogatja. ahogy korábban már írtam, jelenleg nem szabványos dolog az Apple Watch, így jelenleg nem megoldott vele a roaming.

  46. Ezen gondolkoztam pont én is, hogy europán belül miért nem megy, na mindegy egyszer talán…:grinning:

  47. Multisim tud adatroamingolni és ez független attól hogy esim vagy fizikai sim. Fent leírt eszközök (ipad/hotspot) ezt használja.

  48. Avatar for Chr1s Chr1s says:

    Sziasztok!

    A Németországban vásárolt gsm titán iwatch-t tudom az itthoni előfizetéses
    telefonommal szinkronizálni? Átküldi a activitás adatokat?
    Ha igen akkor milyen funkciókat nem tudok használni?

    Köszönöm

  49. Avatar for Czo Czo says:

    Mivel itthon nincs LTE tamogatas, ezert az LTE nem fog menni. Minden mas ugyonugy fog mukodni, mintha itthoni orat vasarolnal.

  50. Kiváncsi lennék a véleményetekre.

    Gondolkozom egy Apple Watch Series 5 LTE-s vásárlásán, az ismert okok miatt nyílván külföldről.
    Melyik országban vegyem, hogy esélyem majd az LTE részét is használni egy itthoni szolgáltatóval, ha végre támogatni fogják?
    Másként van-e/lesz-e/lehet-e vmi furmányos korlát (pl. mint volt egy ideig az EKG-val) ami meg fogja akadályozni az itthoni LTE használatot (mi után már lesz Watch-ra is szolgáltatói támogatás) egy nem itthon vásárolt LTE model esetében?

  51. Köszi, erre nem számítottam :slight_smile:
    Sőt, khm… ez kicsit kínos volt, hogy nem néztem körül azon az oldalon ahol kérdezek…:see_no_evil:
    Átnézem ígérem és csak ha marad utána kérdésem, akkor írok újabb kérdést

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for Czo Avatar for balamber Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for kistamas Avatar for RKG Avatar for Chr1s Avatar for Zakika_123 Avatar for kchris Avatar for kristofAcs Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for RKG RKG says:

    Mire gondoltok LTE támogatás hiány alatt? E-simhez nincs még?

  2. eSIM nincs még az órára. Nincs meg az infrastruktúra az órához. (rég láttalak már erre) :slight_smile:

  3. Avatar for Czo Czo says:

    Arra, hogy egyik magyarorszagi szolgaltatot sem tamogatja. Ezert az Apple nem is forgalmazza nalunk az LTE variansokat.

  4. Avatar for Sipka Sipka says:

    arról van valakinek infója, hogy az LTE képes órák használhatók lesznek-e itthon és ha igen, akkor mikor?

  5. Pénteken elvileg kapok infót, hogy áll a Telekom fejlesztése.

  6. Avatar for Sipka Sipka says:

    megosztanád majd itt? gondolom rajtam kívül mást is érdekelne!

  7. Avatar for kchris kchris says:

    “A GSM modullal rendelkező Series 5 modell immár képes nemzetközi segélyhívások lebonyolítására is” wtf??? series4em van lte modullal itthon de 112-t akarhol akarhogy tudja hivni az ora, ez a gsm szabvany resze…

    plusz a telekom siman tudna mar az orat tamogatni, ha akarna. errol pont itt volt cikk, a qr kodot a telefon olvassa be es kb ennyi.

  8. Avatar for kchris kchris says:

    direkt lte-sre valtottam series3-rol, hogy utana csak emiatt ne akarjak tovabbvaltani megegyszer. a magassagmerot se ertem. a series4-ben is van mar barometer ami az emeleteket szamolja…

  9. Avatar for Czo Czo says:

    Series 5-ben az iranytu az ujdonsag.

  10. Avatar for kchris kchris says:

    az meg amerikaban lenyeges dolog, nagyon regi autokban is mar benne van regota az ottani uthalozat strukturaja miatt… itt nem hiszem hogy erre lennenek rakattanva.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ennél az Apple arra gondolt, hogy mivel az LTE-s óra nem roamingol, ezért nem is kapcsolódik külföldön más mobilszolgáltató hálózatára. a Series 5-tel viszont ilyenkor a segélyhívásra ettől függetlenül is képes lesz, mert annál lényegtelen, hogy van-e roaming, vagy nem, hiszen az még SIM-kártya nélkül is elérhető szolgáltatás.

  12. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mint írtam, itt az Apple valószínűleg arra gondolt, hogy mivel az óra nem roamingol, ezért ha van rajta egyébként eSIM, akkor most már mindettől függetlenül is fel tudja hívni a segélyhívót, hiszen számukra az az alapértelmezett, hogy a mobilnetes órán van eSIM és előfizetés is.

  13. Avatar for Czo Czo says:

    Aktivalt cellular plan nelkul mukodik (kiprobaltam), viszont lehet, hogy ha van rajta Cellular Plan, akkor nem mukodik, mert roaming nincs.

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple Watch LTE-támogatásáról szóló információiban az Apple azt írja, hogy:

    The international emergency calling feature requires an Apple Watch Series 5 (GPS + Cellular) model.

  15. Watch 5: häjp a semmire. De miért is nem tud ez a nyüves Watch roamingolni…???

  16. Segélyhíváshoz szerintem még sim sem kell. Elég ha gsm a telefon.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tudommal azért, mert egyelőre nem szabványos dolog, hogy ugyanazzal a telefonszámmal több eszköz is fent legyen a hálózaton. majd ha szabvány lesz, akkor roamingolhat is, hiszen akkor minden hálózat támogatni fogja ezt, mert szabvány.

  18. Jadeye: Péter, a roaminghoz nem kell, hogy ugyanaz legyen az órám hívószáma, mint s mobilomé… :slight_smile: Egy külön telefonszámot kaphatok az órára, amiről Te írtál itt értelmezhetetlen. Tudhatna roamingolni a Watch, akarni kéne.

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de az óra nem kap külön telefonszámot, mert nem külön telefon, hanem az iPhone kiterjesztése. az Apple szempontjából ennek a szolgáltatásnak, tehát az óra LTE-jének az a lényege, hogy ha az iPhone-od nélkül mégy el futni, akkor ugyanúgy, ugyanazon a telefonszámon ettől függetlenül is el tudjanak érni, és legyen rajta közben mobilneted is.

    az Apple felé így tudod ezt a kérdésedet jelezni, hogy tegyék ezt lehetővé, és majd válaszolnak, hogy mi a dolog háttere, és megoldható-e vagy sem, és miért:

  20. Az alvásfigyelésről volt szó? Egész napos akár 18 órás akksiidő😂. Ez a kedvencem. Eddig nem az volt a jó, hogy csak akkor “ébredt” fel a képernyő, amikor én akartam? Így pl a metrón kapaszkodva más is lát mindent. Nem rossz amúgy.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem volt alvásfigyelésről szó. a folyamatosan bekapcsolt kijelző az óraszámlapot mutatja csak.

  22. Avatar for RKG RKG says:

    Vagyok, csak a kommenteket skippelem általában :slight_smile:.
    Az ezzel kapcsolatos gyakori kérdéses updateből megértettem a problémakört, köszi!
    Remélem jövőre mostmár megcsinálják, 4ről most nem érdemes váltanom, annak ellenére, hogy az always on display eléggé tetszetős fícsőr.

  23. Lehet nagy hülyeséget fogok kérdezni, de nem értek hozzá ennyire… Az always on miatt nem tud beégni a képernyő? Illetve arról nincs még infó, hogy ez esetleg kikapcsolható funkció lenne?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem OLED, hanem LTPO, így nem fog beégni. ez a funkció elvileg nem kapcsolható ki, de majd akkor derül ki 100%-ra, ha kézbe vehető lesz az óra.

    kiegészítés: a kijelző LTPO OLED, tehát mint a Series 4 esetén, és az always-on funkció kikapcsolható a Kijelző és fényerő menüpontban az óra beállításaiban.

  25. Amúgy én pont ezt hiányoltam eddig mert nem tudom miért, de nekem sokszor forgatnom kell kezem, hogy “megjelenjen” a kijelzö :smiley:

  26. Az óránál az az alapelv, hogy nincs egyedi száma, ugyanaz a szám kapcsolódik hozzá. Viszont ezt a mobilhálózatok jelenleg képtelenek kezelni, egyszerűen úgy épülnek fel hogy minden eszköznek egyedi száma van. Gyakolatban a multisim ugy működik, higy van egy saját száma az eszköznek, ez egy technikai dolog és egy alkalmazás valósítja meg ennek a számnak az elmaszkolását. Roaming esetében viszont ez nem működik (illetve bizonyos esetekben tudna, de ez bonyolult). Ezért van egységesen tiltva a roaming, mert ha kimész külföldre és sms-t írsz az óra technikai száma lenne a feladó, az keg szar lenne hogy bécsből egy vadidegen számon hívom a családom. Gyerekcipőben van ez az egész és ahhoz hogy jól működjön a szolgáltatók és a telefongyártók együttműködése kell. Lsd pl az LTE watch, ott azért nem működik az aktiválás itthon mert egyszerűen a watch app nem tud qr kódot beolvasni az apple nem tette bele.

  27. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez így nem pontos, mert a Watch app tud QR-kódot olvasni, mindössze nincs engedélyezve jelenleg a hazai szolgáltatók esetében, így már el sem jut addig a lépésig, ahol beolvastathatnád a kódot, hamarabb kidobja az üzenetet, hogy jelenleg nem elérhető.

  28. Avatar for gunar gunar says:

    Na de mi lenne akkor ha, beletolna vki egy D-Telekom kártyát az iphone-ba és utána azzal próbálna meg egy sima mezei hazai T-s e-SIM -et beolvastatni az órára ?

  29. Nem ezért nem tud roamingolni? :
    Az iPhone készülékektől eltérően az Apple Watch esetén nincs olyan modell, amely lehetővé teszi a világ összes mobilhálózati sávjának használatát, így nincs lehetőség roamingra az Apple Watch segítségével.

  30. Ezen már én is gondolkoztam, de nem jutottam el a megvalósításig :smiley:

  31. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nálam csak a DT-s kártya hiányzik hozzá, de gondolom másnál is. :grinning:

  32. Ezt a QR dolgot nem nagyon értem, nekem a felhasználói profilomban kellett csak hozzáadnom a watchot, aztán jött egy sms, hogy hozzá van adva és màr müködött is. (swisscom)

  33. Nekem van egy ipadem és egy hotspotom amiben multisim van (mindkettö ugyanahoz a szàmhoz tartozik mint ami az iphoneban van) és mindkettövel lehet roamingolni, ugyanannyit ami az elöfizetésben van, és müködik is, töbször voltam vele külföldön.

  34. Avatar for Czo Czo says:

    A nemet telekomnal QR kod azukseges az eSim aktivalasahoz. Mivel a magyarnal is, ezert merult fel ez az otlet.

  35. Avatar for Czo Czo says:

    Szerintem nincs technikai limitacio a roaming tiltasaban, egyszeruen ez egy meghozott uzleti dontes.

  36. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @gunar: valószínűleg van annyi esze az Apple-nek, hogy nem engedi hozzáadni egy teljesen más szolgáltató kártyáját ilyenkor, de ki kell próbálni. szerintem tuti hibaüzenetre fog futni, plusz akkor ezt már régen megtették volna mások, ahol egyébként mondjuk csak a saját szolgáltatójuknál nem megy még az LTE az Apple Watch-csal, de az eSIM amúgy más eszközökre elérhető.

    @83miki83: és mindkettőben fizikai SIM van, vagy van valamelyikben eSIM?

  37. Fizikai sim van mindkettöben.

  38. Akkor most már értem, kösz. :slight_smile:

  39. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor valószínűleg ezért megy.

  40. Közben utánanéztem, és mindegy, hogy esim vagy fizikai.
    Multi Device funktioniert auch im Ausland: Ihre Roaming-Inklusiveinheiten gelten dabei für Haupt- und Zusatzgerät(e) (mit Ausnahme der Apple Watches)

  41. Avatar for Czo Czo says:

    En nem latok technikai okot. Egyszeruen igy talaltak ki.

  42. Ráadásul azt írják a galaxy watch tud roamingolni, legalábbis üzenetet fogadni és küldeni biztosan.

  43. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tökmindegy, mit írnak, az Apple Watch esetén nincs jelenleg roaming.

  44. Nem is arra irtam. Hanem arra, hogy az esim tudja. A watch persze le van írva feketén fehéren az apple oldalán, hogy a mobilhálózati sávok miatt nem tudja.

  45. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de a mobilhálózati sávok maximum akkor érdekesek, ha olyan országba mégy, ahol más frekvenciát használnak, mint amit az órád tud. EU-n belül ez biztosan nem kéne probléma legyen, mert épp az itt használt frekvenciákat támogatja. ahogy korábban már írtam, jelenleg nem szabványos dolog az Apple Watch, így jelenleg nem megoldott vele a roaming.

  46. Ezen gondolkoztam pont én is, hogy europán belül miért nem megy, na mindegy egyszer talán…:grinning:

  47. Multisim tud adatroamingolni és ez független attól hogy esim vagy fizikai sim. Fent leírt eszközök (ipad/hotspot) ezt használja.

  48. Avatar for Chr1s Chr1s says:

    Sziasztok!

    A Németországban vásárolt gsm titán iwatch-t tudom az itthoni előfizetéses
    telefonommal szinkronizálni? Átküldi a activitás adatokat?
    Ha igen akkor milyen funkciókat nem tudok használni?

    Köszönöm

  49. Avatar for Czo Czo says:

    Mivel itthon nincs LTE tamogatas, ezert az LTE nem fog menni. Minden mas ugyonugy fog mukodni, mintha itthoni orat vasarolnal.

  50. Kiváncsi lennék a véleményetekre.

    Gondolkozom egy Apple Watch Series 5 LTE-s vásárlásán, az ismert okok miatt nyílván külföldről.
    Melyik országban vegyem, hogy esélyem majd az LTE részét is használni egy itthoni szolgáltatóval, ha végre támogatni fogják?
    Másként van-e/lesz-e/lehet-e vmi furmányos korlát (pl. mint volt egy ideig az EKG-val) ami meg fogja akadályozni az itthoni LTE használatot (mi után már lesz Watch-ra is szolgáltatói támogatás) egy nem itthon vásárolt LTE model esetében?

  51. Köszi, erre nem számítottam :slight_smile:
    Sőt, khm… ez kicsit kínos volt, hogy nem néztem körül azon az oldalon ahol kérdezek…:see_no_evil:
    Átnézem ígérem és csak ha marad utána kérdésem, akkor írok újabb kérdést

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for Czo Avatar for balamber Avatar for Szifon Avatar for OMEGAfan Avatar for kistamas Avatar for RKG Avatar for Chr1s Avatar for Zakika_123 Avatar for kchris Avatar for kristofAcs Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar