fbpx Skip to content

Idén talán az egyik legjobban várt frissítés a watchOS 6 volt számomra, aztán persze az iPadOS elvitte a show-t! ?

Ettől függetlenül az új óra szoftver is bővelkedik újdonságokban, amikről érdemes néhány szót ejteni. Először is fontos tudni, hogy a watchOS 6 minden órára elérhető lesz, ami támogatja a watchOS 5-öt is, így ez a Series 1, Series 2, Series 3 és Series 4 órákat jelenti. Vágjunk bele!

Új számlapok

Az újak a következők: numerals mono, numerals duo, Pride analogue, színátmenetes (gradient), Kalifornia és végül a Solar Face, ami napszaknak megfelelően változik.

A számlapok mellett rengeteg új komplikációt is kapunk, számomra talán az egyik legjobb és legérdekesebb a Solar Face, melynél hasonlóan a jelenlegi infografikonosokhoz a négy szélén 4 különböző komplikációt tudunk kirakni (Apple Watch Series 4 esetén) és emellett gyönyörű belső órát is kapunk, ami estére besötétedik.

Természetesen továbbra sem tudunk saját órafelületet szerkeszteni, csak a meglévőket módosítani, ami számomra egyáltalán nem szimpatikus, de legalább folyamatosan kapunk újakat az Apple-től.

Új alkalmazások

Több beépített új alkalmazással is találkozunk a watchOS 6-ban. Az első és legfontosabb, hogy rögtön magán az órán futó alkalmazásokkal találkozhatunk majd. A Series 0 és 1 hardvere még közel sem engedte meg azt, hogy önmagában az órán fussanak az appok, azonban az egyre fejlődő hardvernek köszönhetően most már közvetlenül az órára is letöthetjük az appokat, külön iPhone app nem szükséges.

Végre valahára a watchOS 6-ban beépített alkalmazásként megkapjuk a számológépet, és a hangrögzítőt. Ezekre már régóta várunk, illetve a hangoskönyvek is elérhetővé válik az órán.

A nőknek elérhetővé válik a beépített menstruációs naptár, ami természetesen Egészség szinkronizációval is rendelkezik. Tehát watchOS-en és iOS-en is követhetjük majd a ciklusunkat. Az alkalmazásban könnyedén és diszkréten követhetjük a menstruációnk egyes szakaszait, és értesítéseket is kapunk róluk.

Szintén újdonság a beépített dB avagy decibel mérő, melynek a segítségével a környezetünk hangerejét tudjuk megmérni gyorsan és egyszerűen. Nyilván ez az átlagember számára talán nem annyira lényeges, de ha az autistákat vesszük alapul, nekik rendkívül fontos lehet, hogy egy adott helyen mennyire hangos a környezetük, mert ők erre érzékenyebbek. Külön tapsot érdemes az Apple, hogy erre is gondol, és tulajdonképpen külön hardvert nem igényel.

Érdemes megemlíteni még két másik újdonságot is. Az egyik a kétszínű órafelület, amellyel lényegében sötét/fehér szín mellett még egy színt kapunk a számlapon. A második funkció az óránkénti értesítés, ilyen például a nagy számos óraszámlapnál a madárcsicsergés, melyet az Apple főhadiszállásán vettek fel. ?

Alapjában véve a watchOS 6 egy rendkívül jó ráncfelvarrás lett, és a nyáron még rengeteg újdonsággal találkozhatunk. Az App Store miatt újabb és sokkal több alkalmazással találkozhatunk majd idén, és végre sokkal jobban kihasználhatjuk majd az óra hardverét.

Kompatibilitás

A watchOS 6 az összes olyan órára elérhető, amire a watchOS 5 is. Így összesen csak a legelső generációs (Series 0) órák azok, amelyek nem támogatottak.

Fontos tudnivalók

A watchOS 6 csak fejlesztői bétaként érhető el, és a működéséhez az iPhone-ra is fel kell tenni az iOS 13 bétáját. A watchOS esetén nincs lehetőség a korábbi verziót visszatenni, tehát ha a béta esetén bármi hibát tapasztalunk, azzal együtt kell élnünk, vagy hivatalos szervizpartnerhez kell bevinnünk az órát, hogy visszategyék a hivatalos watchOS-verziót. Ez utóbbi biztosan több napos történet, mert a hazai partnereknek a külföldi szervizközpontba kell kiküldeniük ehhez az érintett órákat.

Emiatt mi nem javasoljuk a watchOS esetén a bétázást.

[newsletter_signup_form id=7]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for RolE3 RolE3 says:

  Sziasztok!
  3as orara is erkezik a db figyelmezteto?:roll_eyes:

 2. Avatar for Czo Czo says:

  Series 0 eseteben mar wOS 5 sem volt.

 3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a dB-mérésre kérdezett rá, az meg nincs külön leírva egyelőre. :wink:

 4. Remélem végre a Spotify is elérhetővé teszi az offline zenehallgatást az órán…

 5. Technikaliag nem látom, hogy miért ne. Mikrofon abban is van.

  Persze ettől még lehet.

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  nekem Series 2 esetén nincs ott erre az app, és mindössze csak a Numerals Uno és Numerals Duo számlap van újdonságként, úgyhogy könnyen lehet, hogy ezek csak Series 4-re vannak, mert csak.

 7. Vérnyomás mérés várható valamikor?

 8. Akkor mea culpa, ezt azért nem hittem volna.

 9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  én sem, de hát mondjuk úgy, hogy nem csodálkozom rajta mégsem. persze ettől még csesszék meg. (de mondjuk még mindig nem jártam meg annyira, mint azok, akik anno megvették a 18 karátos arany Edition órát, ami sem nem volt vízálló, sem nem támogatta már a watchOS 5 sem.)

 10. Valaki megtudja mondani Seies 1-en kapunk e valami újdonságot illetve mennyire használható vele ? Tudom hogy még csak beta 1 …

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for RolE3 Avatar for Szifon Avatar for simonrobert Avatar for satti77 Avatar for bencehornyak Avatar for Jadeye