fbpx Skip to content

Több esetben előfordul, hogy nem vagyunk elégedettek valami funkcióval vagy a készülék működésével, vagy találtunk egy hibát a rendszerben. Ahhoz, hogy ez javításra kerülhessen, ezt jeleznünk kell az Apple felé, mert egyrészt ameddig senki nem jelzi nekik, addig lehet, hogy nem is tudnak a hibáról, másrészt pedig ami csak keveseket érint a visszajelzések alapján, az értelemszerűen alacsonyabb prioritású, mint az, amit sokan tapasztalnak és jeleznek.

A visszajelzés elküldhető nem csak fejlesztőként, de egyszerű felhasználóként is. Ebben a cikkben az egyszerű felhasználóként való visszajelzés illetve hibajegy küldésének lehetőségeit nézzük meg.

Egyszerű visszajelzés, visszakövethetőség nélkül

A visszajelzés küldéséhez látogassunk el az apple.com/feedback oldalra, ahol ki tudjuk választani, hogy mely készülék kapcsán szeretnénk elküldeni a visszajelzésünket. Az alábbi példához az iPhone-t választottuk, amire rákattintva már az iPhone-hoz kapcsolódó űrlap jelenik meg:

Az űrlap kitöltése teljesen értelemszerű. Azt is láthatjuk, hogy mely mezők tartalma szükséges (required) feltétlenül ahhoz, hogy elküldhessük a visszajelzést. A Name mezőben adjuk meg a nevünket, az Email Address alatt értelemszerűen az email-címünket, a Subject mezőben pedig röviden írjuk le azt, hogy miről fog szólni a visszajelzésünk.

A Feedback Type alatt válasszuk ki a visszajelzésünk típusát:

Számunkra az alábbi két opció az, ami a leginkább érdekes lehet:

  • Feature Request: egy meglévő funkció bővítését, vagy jobbá tételét szeretnénk elérni;
  • Bug Report: hiba jelentése, ezt kiválasztva tudjuk jelezni, ha valami nem úgy működik, ahogy annak kellene.

A visszajelzés típusának kiválasztása után a Comments mezőben írjuk le a tapasztalt problémát, vagy hogy az adott funkció kapcsán milyen változásokat tartanánk ideálisnak, amitől az adott funkció sokkal jobb lehetne.

Amint az összes szükséges mezőt kitöltöttük, az oldal alján a kék Submit Feedback gombra kattintva küldhetjük el azt. Fontos, hogy a visszajelzést lehetőleg angol nyelven küldjük be, ezzel is megkönnyítve azt, hogy fel tudják dolgozni, valamint mindenképp valós nevet és email címet adjunk meg, hogy ha szükséges, akkor további részletek miatt meg tudjon minket keresni az Apple munkatársa.

Egy sima feedback beküldése esetén ugyanakkor általában nem kapunk semmiféle visszajelzést.

Hibajegy küldése a Feedback Assistant segítségével

Ezt használva már lesz egy hibajegy-azonosítónk, láthatjuk majd azt is, hogy mások is jeleztek-e hasonlót az Apple felé, illetve választ is kaphatunk majd az Apple fejlesztőitől, vagy pedig további adatokat, diagnosztikai logokat, képernyőfotókat és videókat is csatolhatunk nekik, amin bemutatjuk, mi a probléma, ha esetleg az nem lenne teljesen egyértelmű a leírásból.

Ezt megtehetjük egy bétát futtató készüléken a Feedback Assistant appban, de ha ezt nem találjuk a készülékünkön, mert mondjuk nem bétázunk, akkor a weben keresztül is nyithatunk hibajegyet a https://feedbackassistant.apple.com oldalon az Apple ID-nkkal belépve.

Legutóbbi frissítés: 2023.12.01.

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Köszi, jó és hasznos cikk.

  2. Es koszonjuk 3 cikkbol odebbrol mogyi566 nak is 😉

  3. Nagyon szépen köszönöm. Szerintem így már sokan jelezni fogják a problémát.

  4. Jó cikk. Végre tanítva lesznek a felhasználók.

  5. Nagyon jó, és most mindenkit nagyon szépen megkérek, hogy akinél jelentkezik a hívas lag kudjon már be egy bug reportot.Sajnos engem nem érint de zavaró, hogy ennyi elégedetlen felhasználó van és csak ezmiatt képesek más telefonra váltani.

  6. @diario:

    Ha az apple is így gondolná, akkor nem lenne semmi gond!:) Igen, ez az oka (legalábbis nálam), hogy vettem egy másik telefont, igaz még megvan az iPhone, lehet meg is tartom ilyen munkás telefonnak, kiránduláshoz, vagy hasonlók, arra még jó!

  7. Köszönjük a cikket, tényleg hasznos, már rég óta keresem hol lehet hibát bejelenteni, mert akad pár …
    Viszont hogy lehet, hogy iOS 8.0.2 nem választható opció? 8.0.1-et megértem de 0.2-t miért nem?

  8. Ha zavar valakit egy masik bug kernem en is, hogy az illeto jelezze: ha 12oras (am,pm) kijelzesre van allitva az ora, akkor nem latszik a zarolt kepernyon a visszaszamlalas kijelzese (csak 00:00-t) mutat. A hiba mar a 7.0 ota megvan. Jeleztem, nem tortent semmi.

  9. Elhihetitek, hogy tudnak ezekről az Applenél, nyilván párszázezren jelentették is már, így sajnos nem a magyar piacról kapott infók alapján fognak fejlesztésbe kezdeni, de azért hajrá!!!

  10. @lalamper: lényegtelen, melyik piacról jelentik, csak az az érdekes, hogy mennyien: minél többen, annál nagyobb az esélye, hogy javítják, mert minél többeket érint, annál magasabb lesz a fontossága. ha mindenki legyint rá, hogy már biztos jelentette más, akkor a végén a sok egymásra mutogatás eredményeként lehet, hogy végül senki sem jelenti.

  11. Az is számítani fog, hogy a mennyiség mellett most szinte majdnem egy időben érkezett és érkezik sok jelentés erről a hibáról!

    Azzal egyetértek, ha eddig nem javították, akkor nem is tudják javítani! Amennyiben mégsem hiba, hanem valami bezavar, vagy beállítás, adjanak ki egy közleményt, hogy mit állítsunk be.

    Ez most nem olyan probléma, mint iOS7-nél az akku gond, mert azt megoldotta sok esetben a restore, i4s-nél nekem még kellett akku csere is!

  12. @Feri:
    Hasonló módon jártam el én is. A hívásfelvétel hiba nekem is jelentkezik (3-4 mp), irtó idegesítő amikor felveszem telefont, legalábbis én azt gondoltam, de ez a sz.r még ezután csörög egyet a fülembe. (iPhone 5S 32GB) Nem egyszer volt, hogy majdnem elhajítottam már dühömben. Érdekes, de a hiba nem jelentkezett iOS 7 alatt. Sajnos mindent kipróbáltam már, a szűz telepítést (helyreállítás nélkül), mindent kikapcsoltam amit csak lehet (Bluetooth, Wifi, iMessage, iCloud szinkron, FaceTime, auto frissítés, handoff, mobil adatforgalom, stb.) de a hiba továbbra is jelentkezik. A hálózati beállítások törlése sem oldja meg a dolgot sajnos. Nem maradt más hátra, vettem egy Sony Xperia Z3 Compact telót, ennél nincs hívásfelvételi hiba ugyazon simmel (T-mobile eredeti nano Sim). Ha az Apple nem méltóztatik javítani a hibát, akkor végleg lecserélem, Android ide vagy oda nem érdekel.


Add a Comment