fbpx Skip to content

Azt hiszem, nem estünk hasra, amikor az Apple bemutatta a 2019-es iPhone-okat. Mindegyik egyfajta ráncfelvarrása az előző generációnak, de azért vannak olyan újdonságok, amiknél leesett az állunk a teszt alatt, és persze olyanok is, amiknél pedig csak fogtuk a fejünket.

iPhone 11 és iPhone 11 Pro Max teszt és vélemény

Az iPhone 11 termékcsalád követi az éves trendet. Az Apple belerakta az új processzort, a jobb kamerát, egyes készülékeknél a jobb kijelzőt és persze megkaptuk az iOS 13-at is. Alapjában véve egy teljesen átlagos, de jó frissítésről beszélünk, amiknek vannak kiemelkedő újdonságai is, és ezek közül most a kamera lett az, amire az Apple a legbüszkébb lehet! Vágjunk is bele!

iPhone 11  – méretek

Az iPhone 11 tulajdonképpen az iPhone XR utódja. Különbség a két készülék között a kamera, a processzor és persze az akkumulátor, ami, mint utóbb kiderült, az egyik “legnagyobb fejlesztése” az Apple-nek, bár ez így elég mókásan hangzik. Végeredményben ezeket emelte ki az Apple is, és mi sem találtunk mást, így ezeken fogunk sorban végigmenni, majd egy konklúziót levonni, érdemes-e most az iPhone 11-et megvásárolni?

Kezdjünk is a mérettel. Az nem változott, tehát ahogyan az iPhone XR, úgy az iPhone 11 is egy picit nagyobb és nehezebb az iPhone X-nél, és ezzel együtt az iPhone 8 vagy régebbi készülékeknél is. Mi a helyzet a Plus tulajdonosokkal? Nekik maradt az iPhone 11 Pro Max, vagy beérik egy kisebb kijelzővel. Sajnos az iPhone 11 még mindig kisebb, mint egy Plus készülék. Az iPhone 11, ahogy az iPhone XR korábban, több, pontosabban 6 féle színben érhető el: fekete, lila, sárga, zöld, fehér és piros (Product Red).

iPhone 11 kijelző

Mivel a kijelzőn egyáltalán nem változtatott az Apple, így az iPhone XR-nél írt véleményemhez tartom most is magam. A kijelző számomra nem innováció, de ettől függetlenül teljesen megfelel a mai kívánalmaknak:

A valóságban nekem felemás érzéseim vannak a kijelzővel kapcsolatban. Szerintem jobban olvashatóak rajta a szövegek (az iPhone 8-hoz képest), bár ez ugye a megnövekedett méretnek is köszönhető, másrészt a színek is jobbak lettek rajta, de közel se várjunk OLED-szintű dinamikát. Alapjában véve valóban jobb a kijelző, de közel sem mondanám innovációnak. Lehetséges, hogy hardver szinten az, illetve hogy valóban jobb a háttérvilágítás, de ezt egy átlagember nem fogja észrevenni, ellenben olyan reklámot kapott, ami miatt keressük a “wow-faktort”, ami sajnos nincs – ahogyan 3D Touch sem.

Egyszóval ebben semmi újdonság nincs, csak jó.

iPhone 11 processzor, sebesség

Az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro-k is megkapták az új A13-as processzort, ami az átlagos használatot nézve semmilyen extra sebességet nem ad, de bizony a háttérben brutális erőgép dolgozik. Ha csak megnézzük az Apple eseményen bemutatott videót, amin FiLMIC alkalmazással három darab 4K 60fps videót vesz fel egyszerre a készülék, már térdre borulok. Azért ezt elérni aktív hűtés nélkül, úgy, hogy minden akadásmentes és tökéletes legyen, nem semmi. Az iPhone 11 és iPhone 11 Pro processzorában lévő nagy teljesítményű magok minden eddiginél gyorsabban végeznek a komplex feladatokkal, lásd videó vágás, kép szerkesztés és így tovább… A minden­napi feladatokat pedig a különleges energia­takarékos magok végzik, így hatalmas ugrást tapasztalhatunk az akkumulátor időben.

  • A CPU két nagy teljesítményű magja akár 20%-kal gyorsabb, és akár 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Négy energia­takarékos magja pedig akár 20%-kal gyorsabb, és akár 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt.
  • Az Apple-tervezésű GPU akár 20%-kal gyorsabb, és akár 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Tökéletes a nagy teljesítményigényű játékokhoz és a legújabb AR-élményekhez.
  • A 8 magos, Apple-tervezésű Neural Engine akár 20%-kal gyorsabb, és akár 15%-kal kevesebb energiát fogyaszt. A triplakamera-rendszer, a Face ID és az AR-appok mind a Neural Engine-re támaszkodnak.
  • A CPU új gépi tanulási gyorsítómoduljai akár hatszor gyorsabban futtatják a mátrixműveleteket, így a CPU másodpercenként akár egybillió műveletet is el tud végezni.
  • A fejlesztők egyszerűbben kiaknázhatják az A13 Bionic gépi tanulási képességeit, mert a Core ML 3 a maximális sebesség és hatékonyság érdekében a gépi tanulási vezérlővel együttműködve a feladatokat auto­ma­ti­ku­san a CPU-hoz, a GPU-hoz vagy a Neural Engine-hez irányítja.

Képzeld el úgy a videót, mint képkockák sorozatát. Az iPhone 11 Pro hihetetlenül gyors kameraszenzoraival 120 képkockát rögzít másodpercenként – váltogatva a hosszú és a rövid záridőt.

A képjelfeldolgozó processzor és a videokódolók minden képkockát azonnal kielemeznek, a lehető legtöbb részlet rögzítéséhez. És ezzel még nincs vége: a Neural Engine valós idejű gépi tanulással optimalizálja a jelenet különböző részeit. Például áthangolja az előtérben álló ember megvilágítását, csökkenti a képzajt és kiemeli az égbolt színét. Mindez egy pillanat alatt, auto­ma­ti­ku­san megy végbe.

Tehát mind a CPU, mind a GPU is optimalizálva lett, így az iPhone 11-ben is Pro érzésünk lehet, és lesz is. Az Apple-nek jár a ??, hogy nem a régebbi processzort adta a “kisebb” testvérnek.

iPhone 11 ultraszéles és széles látószögű kamera

Azt hiszem, idén sem lepődött meg senki azon, amikor az Apple bemutatott egy teljesen új kamerarendszert. Én mondjuk egészen érdekesnek tartottam azt, hogy elindultunk a széles látószögű lencsék és szenzorok felé, teljesen érdekes és új irányba elmozdítva ezzel az iPhone-nal való fotózást.

Igen, tudom, a Pixel 3 és még megannyi más készülék is képes már ilyen jellegű fotókra, mint az éjjel készült képek, vagy az ultraszéles látószög, azonban azokon nem az iOS fut és persze nem Apple termékek, így effektíve bele lehet kötni, hogy “Ez már egy 1-2 éve elérhető a többi készüléknél is”, de felesleges. Az Apple miatt terjednek el most ezek a fotók a közösségi oldalakon és mi továbbra is egy Apple-höz kapcsolodó oldal vagyunk és szeretjük ezt a rendszert is. Ezért kérlek titeket, hozzászólás formájában ne menjünk bele ebbe, tudjuk, hogy máshol is elérhetőek ezek. Az idejáró embereket az érdekli, hogy az iPhone 11 mire képes, nem pedig a Pixel 3.

Mennyire is széles az az ultraszéles? Széles! ?

Tehát az iPhone 11 kameramodulja két részből áll. Van egy normál kamera, amit széles látószögű kamerának hívnak, ahogy eddig is, és persze van az ultraszéles látószögű.

Menjük is sorban, hogy ez számokban hogy néz ki, és mit jelent: a látószög esetén az értékek mm-ben vannak, ami valójában a fókusztávolságot jelenti. Minél alacsonyabb ez az érték, annál több dolog fér a képre, ezt széles látószögnek nevezzük, a magas értékűt pedig telefotónak. A széles látószögnek például nagy a mélységélessége (a képen szinte minden éles tud lenni), míg a telefotó mélységélessége kifejezetten alacsony (a képen csak a fókuszált téma az éles, a háttér elmosott).

  • iPhone X normál kamera: 28mm fókusztávolság
  • iPhone XS normál kamera: 26mm fókusztávolság
  • iPhone 11 széles kamera: 26mm fókusztávolság
  • iPhone 11 ultraszéles kamera: 13mm fókusztávolság 
  • iPhone 11 Max telefotó kamera: 52mm fókusztávolság

Tehát elmondható a fenti lista alapján, hogy az iPhone 11, de még az iPhone XS is szélesebb látószöggel rendelkezik az iPhone X és régebbi készülékeknél is. Ez azért is fontos, mert az Apple marketing gépezetében új néven “széles látószögű kamerának” hívja a normál kamerát is, aminek a fókusztávolsága megegyezik az iPhone XS készülékével.

A másik fontos jellemző az ƒ érték, ami a fényrekesz. Ez a beengedett fény mértéke. Minél kisebb, annál jobb fotókat készíthetünk az adott készülékkel. Például ha ez ƒ/1,8, akkor az kiválót jelent, főleg mobil esetén, viszont ha ƒ/2,8 vagy nagyobb, az már sötétebb helyzetekben nem annyira felel meg, de még mindig jobb, mint egy átlagos objektív fényértéke, tehát rossznak egyáltalán nem mondanám.

  • iPhone X normál kamera: ƒ/1,8
  • iPhone XS normál kamera: ƒ/1,8
  • iPhone 11 széles kamera: ƒ/1,8
  • iPhone 11 ultraszéles kamera: ƒ/2,4 
  • iPhone 11 Max telefotó kamera: ƒ/2,0

Pici utánajárás után észrevehető, hogy ultraszéles látószöggel bizony a legrosszabb ƒ-értéket kapjuk, ƒ/2,4-et. Mit is jelent ez? Azt, hogy sötétben a képek elmosódottak lehetnek, kevésbé lesznek élesek és így tovább, legalábbis ultraszéles objektívvel fotózva őket. Ugyanez a kép jóval fényesebb és jobb lesz, ha a normál kamerát használjuk, és még portét is jobbat tudunk készíteni ugyanazon fényviszonyok között.

Remélem, a fenti kis leírás egyértelművé tette azt, mi az a széles látószög és miért fontosak az új kamerák az iPhone 11 és 11 Pro esetén. Az Apple egyébként nem kevés időt, energiát fektetett a széles látószögbe, mert ilyen fókusztávolságot (13mm) még normál objektívnél is drágán kapunk a fényképezőgépünkhöz, főleg ilyen ƒ-értékkel.

Természetesen változott az ISO tartomány is, illetve a záridő, de ezekbe nem szeretnék már mélyebben belemenni, itt elolvashatjátok a pontos specifikációkat.

iPhone 11 teszt fotók: széles és ultraszéles látószög

iPhone 11 széles látószög

iPhone 11 ultraszéles látószög

Konklúzió

Az iPhone 11 összességében egy remek frissítés. Megkapta az új, erősebb processzort, az ultraszéles látószügű kamerát, egyedül a kijelzőt és a harmadik telefotó lencsét nem kapta meg, no meg a jobb akkumulátor időt. És bár az utóbbi hiányzik, ez egy tökéletes frissítés sokak számára, az OLED szerintem nem létigény, az akkumulátor idő annál inkább és persze az új kamera is teljesen új határokat nyit meg. Számomra ez a frissítés teljesen rendben van.

Mi a fekete leves?

Természetesen az ára, és ez nem csak az Apple hibája. Az alapból nem alacsony árnak pláne nem tesz jót a hazai 27%-os ÁFA… Az itthoni átlag fizetés már nem elég arra, hogy új készüléket vásároljunk minden évben, bár még mindig olcsóbb, mint az iPhone 11 Pro. Egészen az iPhone X-ig kényelmesen váltottunk a készülékek között, aztán pedig árrobbanás történt. Nem hibáztatom ezért az Apple-t és nem fanyalgok azon, hogy drága az iPhone, a mi kis országunk, ebben mi is hibásak vagyunk, hogy nem tudjuk megvenni. Ugyanakkor bosszantó, hogy ha mondjuk Amerikában élnénk, alapból jobb fizetéssel, akkor ezt a készüléket 699 dollár plusz adóért, tehát közel 210.000Ft plusz adóért megvásárolhatnánk, ami átlagosan 225.000Ft, nyilván tagállamtól függ az adó mértéke, míg itthon ugyanez már 289.990Ft… Látható a különbség, bár ez nem csak a hazai ÁFA eredménye, hanem az Apple dollár-euró átváltása is rátesz egy lapáttal. Megvennénk akkor itthon is, ha csak 225.000Ft lenne? Igen, valószínűleg kérdés nélkül.

iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max

Ahogy az iPhone 11 az iPhone XR utódja, úgy az iPhone 11 Pro és Pro Max természetesen az iPhone XS és XS Max utódja, immáron 3 kamerával, XDR Super Retina kijelzővel és a már említett brutális sebességgel. Az iPhone 11-hez képest a Pro megkapta a telefotó lencsét is, illetve egy teljesen új kijelzőt, valamint az U1 processzort.

iPhone 11 Pro, Pro Max külső kialakítás

Hogy őszinte legyek, engem pont nem érdekel, hogy hogyan néz ki már az iPhone hátulról. Munkára használom, sosem nézem a hátulját, nem izgat, hogy a kamerák hogy vannak elhelyezve, vagy kilógnak-e, mert tokba is rakhatom. Nyilván másoknak számít, lehet, emiatt nem vásárolják meg, én ezen nem akadok fent, inkább a funkcióit nézem.

Zöld! Mennyire zöld? Szuperzöld!

Az iPhone 11 Pro matt hátlapot kapott, ami lehet asztroszürke, ezüst, arany és most már éjzöld is! Utóbbinak egyébként egy külön története van, az Apple nem csak úgy választott egy új színt, pontosan utánanézett. Az Apple tervezői szerint ez a szín az elkövetkező év folyamán volt hivatott berobbanni a divatpiacra. Ez bizonyos mértékig be is igazolódott. Az élénk mentazöld, a tengerhabzöld és a neonzöld, amelyek az év elejének voltak a sztárjai, átadták a stafétát a zsályazöldnek, a krokodilzöldnek és a mohazöldnek, mérsékeltebb irányba tolva el a palettát. Az Apple által kikevert Midnight Green szintén egy mély tónusú, kevésbé telített árnyalat, ami a cég szerint “kitűnően átadja a Pro életérzést”.

Természetesen az éjzöldet teszteltük, mivel kíváncsiak voltunk az új színre, ami azt kell mondjam, gyönyörű lett, mondhatni unisex, férfiak és nők is használhatják, nem hibázott a cég. Oldalt a megszokott fekete-fényes kerettel találkozhatunk és sötétzöld hátteret kapott a kamera rész, tehát az egész készülék harmóniában van.

iPhone 11 Pro kijelző

Az Apple az alig két hete megrendezett eseményen beszámolt arról, hogy az iPhone 11 Pro és 11 Pro Max újfajta XDR Super Retina kijelzőt kapott, ami jóval élesebb képet, nagyobb felbontást és XDR támogatást kapott.

Mi az az XDR?

XDR. Extrém dinamikatartomány. Egy kijel­zőn rendkívül nehéz visszaadni azt a kontrasztot, melyet az emberi szem érzékel a fényes és a sötét területek között. Ez inspirálta a HDR (azaz a High Dynamic Range) szabvány kifejlesztését. A forradalmi háttérvilágítási technológiát alkalmazó Pro Display XDR új szintre emeli a fényerő, a kontraszt és a színek megjelenítését. Lépd át a HDR kereteit: íme az XDR, vagyis az Extreme Dynamic Range.

Az Apple szerint a Pro Display technológiáját kapta meg az új iPhone 11 Pro is, tehát nincs panaszra okunk a kijelzőt illetően. A valóságban szerintem ez nem nagyon érzékelhető, az XDR (HDR) tartalmakat amúgy is specifikus videóknál és fotóknál láthatjuk, de íme néhány érdekesség a kijelzőről:

  • Egyéni OLED-panel – egységes színekkel és fényerővel még a sarkokban is.
  • Széles szín­tartomány – rendszerszintű színkezeléssel a hihetetlen színhűségért.
  • True Tone – a fehéregyensúlyt a környezet fényviszonyaihoz igazítja, hogy kímélje a szemedet.
  • Haptikus érintés – gyorsabban használhatod telefonodat, például a Kamera app elindítása nélkül szelfizhetsz.
  • Hatékonyabb működés – akár 15%-kal kisebb energiafogyasztás, így elérhettük az eddigi legnagyobb ugrást az aksiüzemidőben.
  • Valós fekete árnyalatok – az iOS 13 Sötét módjával igazán lenyűgözően mutatnak.

iPhone 11 Pro színhelyesség

Ugyan a fenti képen kevésbé látható, de azt próbáltam lefotózni, hogy az iPhone X-hez képest jóval színhelyesebb az iPhone 11 Pro XDR kijelzője, a fehér tényleg fehér, és úgy alapjában véve élesebb és erősebb fényerővel is rendelkezik.

iPhone 11 Pro és Pro Max akkumulátor

Az elmúlt években, szerintem teljesen jogosan szkeptikusan álltunk már az akkumulátor használathoz. Jó-jó, egy napot kibír, de azért nem árt egy külső akkumulátor, pláne utazáshoz, meg hát akkor is este rá kell rakni a készüléket. Idén az Apple több év után hallgatott a felhasználókra, (miért nem mondtuk ugye előbb, hát na…) és végre javított az akkumulátor időn, akár 4 órával tovább használhatjuk a készüléket!

Az elmúlt 1-2 nap alapján az is kiderült számunkra, hogy ez valós. Az iPhone 11 Pro Max több órával többre képes átlagos használat mellett, ami ténylegesen észre is vehető! Átlagos használat mellett mondjuk reggel 8-tól délután 4-ig a régebbi készülékek 30%-ig merültek, az iPhone 11 Pro Max ez túlszárnyalta, még mindig 65%-on volt. Nyilván itt használattól is függ az akkumulátor teljesítmény, de elmondható, hogy ez lényegesen javult!

iPhone 11 Pro max akkumulátor

A fenti képen az iPhone 11 Pro Max L alakú akkumulátorai láthatóak. Ahogy látszik is, picivel nagyobb lett maga az akkumulátor is, illetve ezzel együtt nehezebb is. Az iPhone XS Max eddig 3174 mAh volt, most az iPhone 11 Pro Max pedig 3969 mAh lett, ami azért nem kis különbség! Nyilván ez a fejlesztés igaz az iPhone 11-re és iPhone 11 Pro-ra is, tehát az akkumulátor idő minden készülék esetén jelentősen nőtt!

A plusz öt óra aksiüzemidő eléréséhez nem volt elég jobb akkumulátort készíteni, az egész rendszer együtt­működésére volt szükség. Ez pedig azt jelenti, hogy mindent – az akkumulátort, a chipet, a kijel­zőt és a szoftvert is – úgy kellett megterveznünk, hogy kisebb energiafelhasználás mellett nyújtson nagyobb teljesítményt.

A Super Retina XDR-kijel­ző akár 15 százalékkal kevesebb energiát használ, mint az iPhone XS kijel­zője. Az iOS 13 kihasználja a különleges teljesítményszabályzó képességeit, és a lehető leginkább energia­takarékos módon irányítja a feladatokat a chipen belül. Az A13 Bionic chipben négy, igen hatékony Apple-tervezésű mag gondos­kodik a minden­napi feladatok elvégzéséről.

A másik fontos összetevő az energia­takarékosságért felelős vezérlő, azaz az Apple-tervezésű PMU. Ezt a legszemléletesebben úgy tudnánk leírni, hogy a PMU a zenekar, az A13 Bionic chip pedig a karmester. A chip megadja a PMU-nak, hogy hová és mikor irányítson energiát az iPhone-on belül, a PMU pedig pontosan követi az utasításokat. Az eredmény: a teljesítmény csak akkor ugrik meg, amikor valóban szükséges, így telefonod gondosan tartalékolja energiáit.

Mindezt azért, mert nem szeretnénk, hogy az aksiüzemidő miatt kelljen aggódnod.

iPhone 11 Pro és Pro Max kamera

Az iPhone 11 Pro a széles és ultraszéles látószög mellett telefotó lencsét is kapott, ami végeredményben az iPhone XS-hez képest nem változott. Na de mi változott szoftveresen, mit érdemes fejben tartani, ha már három féle lencsénk van?

iPhone 11 kamera alkalamazás

Első körben az Apple megváltoztatta a Kamera alkalmazást. A fenti képen láthatjuk, hogy a kereső mezőnk szélesebb lett, lényegében az ultraszéles látószögű kamerát is látjuk már a gombok mögött. Tehát nem kell váltani a kamerák között ahhoz, hogy eldöntsük, hogy melyik lencsére van szükségünk. Természetesen az alsó részen .5x, 1x és 2x között bármikor válthatunk, azonnal reagál az iOS 13.

   

Az ultraszéles látószög mellett végre megkaptuk az éjszaki fotózást is, ami lényegében hosszabb záridőt és megannyi háttér számítást és különleges algoritmusokat jelent. A záridő röviden annyit jelent, hogy az adott zár mennyi ideig engedi be a fényt a szenzorra, jelen esetben ugye szoftveres megoldásról van szó, nem hardveresről. Tehát a záridő egyenlő azzal, hogy mennyire lesz fényes az éjszakai fotónk, de még sok egyéb más dologra is jó.

Az iOS 13 automatikusan bekapcsol éjszakai módba, ha olyan fényviszonyokat érzékel, ahol nem megfelelően tudnánk exponálni (lefotózni az adott témát). Lényegében ez az átlag ember számára fontos, de akár manuálisan is bekapcsolhatjuk az éjszakai módot és választhatunk záridőt, bár utóbbi maximum 5 másodperc lehet.

Éjszakai fotók iPhone 11 Pro Max-szal

Az éjszakai módot kihasználhatjuk ultraszéles látószögű módban is, de vegyük alapul a fenti táblázatot, hogy ott az ƒ-értékünk nem éppen optimális éjszaka. A fenti képek ultraszéles látószögű és normál, valamint telefotó lencsével készültek Londonban az éjjel. Tehát friss és ropogós fotókat láthattok, némi szín korrekcióval!

Ahogy látszik is a fotókon az éjjeli mód adott esetben sokat segíthet a fotókon, de ultraszéles látószögben bizony hiányoltuk az ƒ-értéket. Alapvetően meg voltunk elégedve a kamerával, de a nagyobb gépekben lévő szenzort sosem fogja helyettesíteni a mobilos.

iPhone 11 Pro és Pro Max vízállóság

Az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max is megkapta az IP68-as besorolást, ami 4 méteres mélységig 30 perc vízállóságot ígér. Korábban már írtunk arról cikket, hogy bizony a felhasználó és az Apple nem ugyanazt gondolja az IP68-ról érdemes elolvasni: Vízálló-e az iPhone X, XS, XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro és Pro Max?

Egyébként az Apple a folyadékok okozta károkra nem ad garanciát, tehát ha beázik a készülékünk, akkor az nem garanciális probléma, ki kell fizetnünk az esetleges javítási költségeket.

Egyéb újdonságok

Face ID | Alapjában véve egyébként gyorsabb lett a Face ID, és valóban szélesebb szögből is működik.

U1 Chip | Az iPhone 11 Pro az első okostelefon, amely ultraszélessávú technológiát használ a térérzékeléshez. Az új Apple-tervezésű U1 chip ultraszélessávú techno­lógiával pontosan meghatározza a többi U1 chipes Apple eszköz helyét. Mintha az iPhone egy új érzékkel gazdagodott volna, amely fantasztikus képességekkel ruházza fel.

Erősebb kijelző és kamera üveg | Precíziós marással és dupla ioncserélt eljárással edzett üveg most már még tovább bírja az eséseket, amiről minden bizonnyal lesznek újabb videók. Ezeket természetesen megosztjuk majd veletek.

#Slofi

Az új előlapi kamera megkapta slo-mo támogatást, tehát 120 képkocka/másodperc sebességgel készíthetünk szelfi videókat. Mindemellett 4K-ban 60fps-re is képes lett az előlapi kamera.

Nomad iPhone 11 Case, tok

Egyébként az iKiegészítők oldalán az iPhone 11, iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max bőrtokok, amik belül puhák, és esés ellen is véd a kemény műanyag a tok körül.

iPhone 11 Pro szerviz

Az iPhone X óta OLED-kijelzőkkel szereli fel az Apple a készülékeit és ezzel a kijelző cserék ára is nőtt. Az iSamurai-ban jelenleg is kedvezményesen cserélik az OLED-kijelzőket, de alapjában véve ez nem olcsó mulatság.

Az Apple az iPhone X és XS készülékektől kezdve az akkumulátor cserét is megnehezítette, tehát ezeknél a készülékeknél még az is problémát okozhat a jövőben. Természetesen az iPhone 11-nél és 11 Pro-nál további extra védelemre számíthatunk, de ettől függetlenül hamarosan jelentkezünk majd egy szervizes cikkel is a készülékekkel kapcsolatban!

AppleCare+

Szinte minden évben elmondom, hogy az iPhone-okhoz, főleg a mai világban mennyire fontos védelem. Az Apple évi kétszer (2 évig) cseréli az iPhone-t, még akkor is, ha az a saját hibánkból bekövetkező dolog, például összetörtük, illetve ha a készülék bármilyen okból hibás lenne.

Ez lényegében előrevetíti azt is, hogy nem kell a fóliákkal és tokokkal szenvedni, mivel ha odacsapjuk a telefon, akkor csak bevisszük az Apple-höz és elbírálás után kapunk egy cserét. Erről egy részletes cikket itt írtam, de ha nem boldogulnál az AppleCare+ aktiválással, akkor a Szifon.com csapat külön díj ellenében segít és aktiválja az telefonod vagy bármilyen más Apple eszközödre. Fontos! Az AppleCare+ kizárólag az aktiválástól számított 60 napon belül köthető meg!

Konklúzió az iPhone 11 Pro-ról és Pro Max-ról

Ahogy az iPhone 11-nél leírtam, nem a magyar pénztárcához igazodik az Apple, és ez itt is igaz – ha olcsóbb lenne, sokkal több emberhez eljutna. Ettől függetlenül az iPhone 11 Pro-t egy kiváló frissítésnek gondolom. Az akkumulátor brutális, ezzel az Apple nem viccelt, a kijelző adott esetben profi HDR megjelenítésre is képes, és persze itt a kamera, amit nem véletlen emelt ki az Apple minden egyes promóciójában. Ha már csak a kamera miatt váltasz erre a készülékre, már megérte!

Köszönjük az iSTYLE-nak, hogy biztosította nekünk a teszt készülékeket, így a lehető legrészletesebb tesztet hozhattuk el nektek! Hamarosan jelentkezünk egy nappali fotótesztes cikkel is!

[wp-review id=”114231″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Buci Buci says:

    Nem is tudtam, hogy hölgyemény az admin :smiley:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem hölgyemény az admin.

  3. En a ket lannyal vagyok :man_facepalming:t2::joy::man_shrugging:t2:

  4. Teljes felbontású képeket hol lehet megnézni?

  5. Avatar for Buci Buci says:

    Áhhh :smiley: csak a dekoratívság kedvéért mi ? :smiley:

  6. Képre jobb gomb, kép megnyitása új lapon és a címből töröld ki a -1200x900 részt.

  7. Nappali fenyviszonyok kozott jok a kepek, tenyleg a legjobbak kozott van a minoseg. Viszont keves fenyben, az utcan, alig kozepesek. De persze ezt a fizika szabalyozza, nincs az a szoftver, ami keves fenybol sokat fog csinalni. A promocois kepek meg csak-csak hozzak a minoseget, de a user sajat kezbol sose csinal olyat. Azt profi fotosok allvanyrol, 1000 kepbol kivalasztva tudjak csak prezentalni. Nekunk meg maradnak a maszatos, homalyos kepek… :frowning:

  8. Ez igy van! Belekotni sem tudok. Ma megyunk nappali fotokat kesziteni, es akkor irok egy reszletesebb cikket.

    Bonusz, termeszetesen a csilli-villi uvegem mar megkarcolodott!

  9. Avatar for yoker yoker says:

    Egy xs-em van de nincs FaceTime szem korrekció. Csak az új iphonon elérhető ?

  10. Sziasztok. Meg tudnátok nézni, aki a telenornál vett telefont, hogy független-e? Van egy berendelt (256os zöld 11 pro) darabom, de szükségem van a dual simre mindenképpen.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @yoker: erre a kérdésre a másik cikk alatt már válaszoltam: az iOS 13 beta 3-ban ez a Beállítások, FaceTime alatt volt, lehet, hogy az Apple kivette. a 13.1 legutóbbi bétájában sincs ott ez az opció.

    @olivercsizmazia: lehet én tudom rosszul, de én úgy emlékszem, hogy a Telenor készülékei alapból függők, és csak a Telekom adja őket már eleve függetlenen.

  12. Többi telefon már független a Telenor is, ezért is lenne érdekes. Gondolom még senki nem kapta meg.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha más készülékeket függetlenen ad a Telenor, akkor szerintem az iPhone-okat is.

  14. Remélem aki onnan rendelt, le tudja ellenőrizni hétfőn. Talán akkor már ők is megkapják.

  15. Csak rászántam magam egy 11pro-ra​:grinning: Nekem nagyon megtetszett a sötétbe készült fotók. Munkából kifólyolag sokszor kevés fény mellett kell fényképeznem és elküldenem mailbe, eddig lámpával világitottunk​:grinning: Abszolút amatör vagyok a fotózásba és nekem ez tökéletes. A haptic touchot meg 5mp alatt megszoktam X után :smiley:

  16. Telenor az összes új iPhone is függőn adja. Ma sikerült egyet megnézném. Így aki ott venne, számítson rá, hogy a készülék esim részét nem fogja tudni használni és csak Telenor simmel fog működni.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy pedig függetlenítteti.

  18. Nem tudom megszokni ezt a hátlapot…

  19. Miért? Végre matt!

  20. Matt fólia😂

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Ugyankerem Avatar for Agent_H Avatar for Buci Avatar for wishmylove Avatar for Szifon Avatar for yoker Avatar for olivercsizmazia Avatar for kistamas Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Buci Buci says:

    Nem is tudtam, hogy hölgyemény az admin :smiley:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem hölgyemény az admin.

  3. En a ket lannyal vagyok :man_facepalming:t2::joy::man_shrugging:t2:

  4. Teljes felbontású képeket hol lehet megnézni?

  5. Avatar for Buci Buci says:

    Áhhh :smiley: csak a dekoratívság kedvéért mi ? :smiley:

  6. Képre jobb gomb, kép megnyitása új lapon és a címből töröld ki a -1200x900 részt.

  7. Nappali fenyviszonyok kozott jok a kepek, tenyleg a legjobbak kozott van a minoseg. Viszont keves fenyben, az utcan, alig kozepesek. De persze ezt a fizika szabalyozza, nincs az a szoftver, ami keves fenybol sokat fog csinalni. A promocois kepek meg csak-csak hozzak a minoseget, de a user sajat kezbol sose csinal olyat. Azt profi fotosok allvanyrol, 1000 kepbol kivalasztva tudjak csak prezentalni. Nekunk meg maradnak a maszatos, homalyos kepek… :frowning:

  8. Ez igy van! Belekotni sem tudok. Ma megyunk nappali fotokat kesziteni, es akkor irok egy reszletesebb cikket.

    Bonusz, termeszetesen a csilli-villi uvegem mar megkarcolodott!

  9. Avatar for yoker yoker says:

    Egy xs-em van de nincs FaceTime szem korrekció. Csak az új iphonon elérhető ?

  10. Sziasztok. Meg tudnátok nézni, aki a telenornál vett telefont, hogy független-e? Van egy berendelt (256os zöld 11 pro) darabom, de szükségem van a dual simre mindenképpen.

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @yoker: erre a kérdésre a másik cikk alatt már válaszoltam: az iOS 13 beta 3-ban ez a Beállítások, FaceTime alatt volt, lehet, hogy az Apple kivette. a 13.1 legutóbbi bétájában sincs ott ez az opció.

    @olivercsizmazia: lehet én tudom rosszul, de én úgy emlékszem, hogy a Telenor készülékei alapból függők, és csak a Telekom adja őket már eleve függetlenen.

  12. Többi telefon már független a Telenor is, ezért is lenne érdekes. Gondolom még senki nem kapta meg.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha más készülékeket függetlenen ad a Telenor, akkor szerintem az iPhone-okat is.

  14. Remélem aki onnan rendelt, le tudja ellenőrizni hétfőn. Talán akkor már ők is megkapják.

  15. Csak rászántam magam egy 11pro-ra​:grinning: Nekem nagyon megtetszett a sötétbe készült fotók. Munkából kifólyolag sokszor kevés fény mellett kell fényképeznem és elküldenem mailbe, eddig lámpával világitottunk​:grinning: Abszolút amatör vagyok a fotózásba és nekem ez tökéletes. A haptic touchot meg 5mp alatt megszoktam X után :smiley:

  16. Telenor az összes új iPhone is függőn adja. Ma sikerült egyet megnézném. Így aki ott venne, számítson rá, hogy a készülék esim részét nem fogja tudni használni és csak Telenor simmel fog működni.

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    vagy pedig függetlenítteti.

  18. Nem tudom megszokni ezt a hátlapot…

  19. Miért? Végre matt!

  20. Matt fólia😂

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Ugyankerem Avatar for Agent_H Avatar for Buci Avatar for wishmylove Avatar for Szifon Avatar for yoker Avatar for olivercsizmazia Avatar for kistamas Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin