fbpx Skip to content

A mai eseményen az Apple bemutatta az iPhone 11, az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max készülékeket, amelyek a teljesség igénye nélkül új kamerákkal, még szélesebb látószöggel, éjszakai fotózással, új színekkel, erősebb processzorral, hosszabb üzemidővel érkeznek.

De nézzük meg részletesen, mit is ír róluk az Apple a termékoldalon!

iPhone 11 – Nagyon el van találva

Az új duplakamera-rendszerrel még többet örökíthetsz meg a körülötted lévő világból. Az eddigi leggyorsabb okos­telefonchipnek és az egész napos aksiüzemidőnek köszönhetően kevesebb töltéssel több lehetőséget ad a kezedbe. És a legjobb minőségű okostelefonos videókon emlékeid is minden eddiginél szebben mutatnak majd.

Új színek: lila, sárga, zöld, fekete, fehér és Product(RED).

Művészet vele rossz fotót lőni.

Vadiúj duplakamera-rendszer. A széles látószög még szélesebb lett. A megújult kezelőfelületen az új ultraszéles látószögű kamera mutatja, mi történik a képmezőn kívül, amit akár le is fotózhatsz. A videókat mostantól épp olyan egyszerűen készítheted és szerkesztheted, mint eddig a fotókat. A világ leg­népszerűbb kameráján keresztül most teljesen új látószögből láthatod a világot.

Sokkal pengébb videókat vehetsz fel. És továbbcsiszolhatod őket.

Vedd fel és szerkeszd a legjobb minőségű okostelefonos videókat. Az iPhone 11 minden kamerájával gyönyörű és tűéles 4K-s videókat készíthetsz 60 képkocka/s sebességgel. Az ultraszéles látószögű kamerával négyszer nagyobb területet foghatsz be, így tökéletes az akciófotózáshoz – mondjuk amikor frizbizel a kutyáddal. Ha egy előadást veszel fel, például a gyereked zongoravizsgáját, és belezoomolsz a képbe, a hang auto­ma­ti­ku­san igazodik a videóhoz. És már a videókat is pont olyan könnyedén szerkesztheted, mint a fotókat.

Húzódjatok szét egy kicsit.

Új, ultraszéles látószögű kamera. Gondolkodj nagyban – az új ultraszéles látószögű kamerával az eddiginél négyszer több minden fér rá a képre. Teljes szépségükben megörökítheted a végtelenbe nyúló tájakat. A fesztiválfotóra ráfér a közönség és a zenekar is. És a nyaralás képein sem kell választanod a család és a táj között – amiért átutaztátok a fél világot.

Kevés a fény? Tökéletes.

Bemutatjuk az Éjszakai módot. Éjszakai fotózáskor sem kell a sötétben tapogatóznod. Amikor kevés a fény, auto­ma­ti­ku­san bekapcsol az új Éjszakai mód, hogy eddig sosem látott minőségű képeket készíthess. Nem kell vakuznod, a színek természetesebbnek hatnak, a fotók pedig világosabbak.

Az éjszakai fényképezés a fotózás egyik örök kihívása. A rekesznek tovább kell nyitva maradnia, ettől pedig elmosódott lesz a kép. Az árnyékos részeken is meg kell őrizni a részleteket a világosabb területek túlexponálása nélkül. És persze a színeknek is természetesnek kell maradniuk. Az iPhone 11 és iPhone 11 Pro széles látószögű kamerája együttműködik az intelligens szoftverrel és az A13 Bionic chippel. Így képes leszel arra, amire iPhone-on eddig még sosem: gyönyörű, részletes képeket készíthetsz sokkal kevesebb fényben is. Az Éjszakai mód auto­ma­ti­ku­san bekapcsol, amikor szükség van rá – például egy gyertyafényes vacsorán. A kioldógomb megnyomásakor a kamera több képet készít, és közben az optikai kép­stabilizálás ellensúlyozza az objektív bemozdulását. Ezután beszáll a kameraszoftver, hogy kiigazítsa a bemozdulásokat. Elveti a túl homályos részeket, és összeilleszti az élesebbeket. Beállítja a kontrasztokat, hogy minden egyensúlyban maradjon. Finomhangolja a színeket, hogy természetesnek hassanak. Utolsó lépésként pedig intelligens módon zajtalanítja a képet, és kiemeli a részleteket. Az eredmény: ki­emel­kedő minőségű, részletgazdagabb, kevésbé zajos éjszakai fotók, amik tökéletesen visszaadják a hely és a pillanat hangulatát.

Szuper portrék.

Új távlatok a portréfotózásban.

Újfajta portrékat készíthetsz, és a megvilágítást is többféleképpen beállíthatod, miközben az iPhone 11 két kamerája tökéletesen együttműködve lenyűgöző képeket alkot. És a Portré mód már minden kedvenc fotótémáddal működik – két- és négylábú barátaidról is ragyogó képeket készíthetsz.

Az iOS 13 Monó high-key fény effektjével gyönyörű, stúdióminőségű fekete-fehér portrékat lőhetsz. A szabályozható Portré­meg­világítással pedig átállíthatod a téma megvilágításának erősségét, és elérheted az általad elképzelt hatást.

Smart HDR. Gyűjtsd be a bókokat.

Új generációs Smart HDR. A Smart HDR minden eddiginél okosabb a gépi tanulásnak köszönhetően. Felismeri az embereket, és a kép többi részétől eltérően kezeli őket. Így az arcokon gyönyörűek a csúcsfények és az árnyékok, a bőrtónusok pedig teljesen természetesnek hatnak. És a háttérben a csodaszép naplemente is káprázatosan fest.

Zajlik az élet? Válts te is videóra. A QuickTake-kel azonnal fel is veheted. Fotómódban is videózhatsz – csak tartsd nyomva az exponálógombot. Ha folytatnád a videofelvételt, húzd jobbra. Amikor a szabadban videózol, az A13 Bionic gépi tanulás segítségével követi a mozgó témát.

Szelfizz lassított felvételben.

Íme a slofie. Egy mosoly, egy integetés, egy meglebbenő hajfürt – másodpercenként 120 képkockán minden menőbben néz ki. És az új 12 megapixeles TrueDepth kamerának köszönhetően mindenből több fér a szelfikre. Csak fordítsd el iPhone-odat, és a kamera auto­ma­ti­ku­san kizoomol, hogy több minden férjen rá a képre.

Kibírja, ha leöntöd vagy összevizezed. A legerősebb üvegborítás okos­telefonon. Az előlap és hátlap üvegét dupla ioncserés eljárással edzettük meg.

Kétszeres mélységig vízálló. Az iPhone 11 vízállósága: 2 méteres mélységig, 30 percig vízálló – azaz kétszer olyan mélyre merítheted, mint az iPhone XR-t.

Színt vall.

Liquid Retina LCD. Az egész előlapot kitöltő kijel­zőn élethűek a színek, és minden lenyűgözően mutat.

True Tone. A fehéregyensúlyt a környezeted fényeinek színhőmérsékletéhez igazítja.

Felébred, ha megérinted vagy felemeled. Az iPhone-od egy pillantás alatt készen áll.

Haptikus érintés. A kontextusmenükkel és a parancsokkal minden fontos feladatot gyorsabban elvégezhetsz.

Egész napra egy töltés.

Egész napos aksiüzemidő. A hardver és a szoftver szoros együtt­működésben hozza ki a leg­többet az akkumulátorból, amit a gyorstöltési funkcióval még gyorsabban feltölthetsz.

Totál Pro chip.

Az iPhone 11 és iPhone 11 Pro egyaránt az eddigi leggyorsabb okos­telefonchipet kapta. Az A13 Bionic chip olyan erős, hogy minden gyorsan és akadásmentesen fut vele. Ráadásul a lehető legtakarékosabban működik, így az aksid tovább bírja. Az A13 Bionic annyira fejlett, hogy messze lekörözi a mezőnyt.

Megosztás, keresés és játék. Minden eddiginél precízebben.

Ultraszélessávú technológia már az iPhone-on is. Az új Apple-tervezésű U1 chip ultraszélessávú techno­lógiával teszi lehetővé a térérzékelést, így az iPhone 11 pontosan meg tudja határozni a többi U1 chipes Apple eszköz helyét. Mintha saját GPS-ed lenne a nappalidhoz. Ha meg szeretnél osztani valakivel egy fájlt AirDropon, fordítsd iPhone-odat az iPhone-ja felé, és ő lesz az első a listában.

Még több szuper funkció.

Térhangzás
Egy térhangzású hangszórórendszer hatását szimulálja a magával ragadóbb élményért.

Dolby Atmos
A hang 3D-ben körülölel – mintha tényleg az események középpontjában lennél.

Vezeték nélküli töltés
iPhone-odat bármely Qi-töltővel vezeték nélkül töltheted.

Gyorstöltés.
A külön kapható 18 W-os töltővel 30 perc alatt akár 50%-ra is feltöltheted.

Gyorsabb Wi‑Fi
A Wi‑Fi 6 (802.11ax) techno­lógiával akár 38%-kal gyorsabb a letöltés.

Gigabites osztályú 4G/LTE
A világ legjobb roamingja akár 30 LTE-sávval.

Megosztott lejátszás
Egyszerre két AirPods vagy Beats fejhallgató is párosítható az iPhone-nal.

Két SIM az eSIM funkcióval
Egyszerre használhatod a céges és a saját számodat is.

iPhone 11 Pro és Pro Max – Méltó a nevére

Forradalmi triplakamera-rendszer, amely számtalan lehetőséget ad a kezedbe, mégis egyszerű használni. Hatalmas ugrás az aksiüzemidőben. Plusz egy elképesztő chip, ami igazán remekel a gépi tanulásban, és újraértelmezi, mi mindenre képes ma egy okostelefon. Bemutatjuk az első iPhone-t, amely a teljesítményével kiérdemelte a Pro nevet.

Pro kamerarendszer. Háromszor leköröztük magunkat.

Az első triplakamera-rendszer, ami ötvözi a csúcstechnológiát az iPhone legendás egyszerűségével. Akár négyszer nagyobb képet foghatsz be. Gyönyörű fotókat készíthetsz sokkal rosszabb fény­viszonyok között is. Csúcsminőségű videókat vehetsz fel, és a fotóknál már jól megszokott eszközökkel szerkesz­theted őket. Ilyen kamera még nem volt a kezedben.

Ultraszéles látószögű kamera:

 • 13mm-es fókusztávolság
 • ƒ/2,4-es fényrekesz
 • Öttagú objektív
 • 120 fokos látószög
 • Akár négyszer nagyobb befogható kép
 • 12 megapixeles szenzor

Széles látószögű kamera:

 • 26mm-es fókusztávolság
 • ƒ/1,8-as fényrekesz
 • Hattagú objektív
 • Optikai kép­stabilizálás
 • Focus Pixels technológia az összes képponton
 • Új, 12 megapixeles szenzor

Telefotókamera:

 • 52mm-es fókusztávolság
 • Nagyobb, ƒ/2,0-s fényrekesz
 • Hattagú objektív
 • Optikai kép­stabilizálás
 • Kétszeres optikai zoom
 • 12 megapixeles szenzor

Még nagyobb látószög. Az iPhone 11 Pro-n a telefotókamerától egészen az ultraszéles látószögű kameráig állíthatod a zoomot, ami négyszeres optikai zoomtartományt jelent.

Elegáns, magával ragadó kezelőfelület. A szélesebb látószöget kihasználva azt is láthatod, ami a képmezőn kívül történik – és egyetlen érintéssel meg is örökítheted. A téma és közted csupán az új, minimalista stílusú Pro feliratok állnak. Így teljesen elmerülhetsz a látványban.

Három kamera. Nagyon egyben van.

Amikor hozzáláttunk a profi kamerarendszer megalkotásának, szerettük volna, ha a három kamera tökéletesen összedolgozik. Azonban már az elején jelentős problémába ütköztünk: bár mindhárom szenzor ugyanazt a színrendszert használja, színeik és érzékenységük mégis némileg eltér. Ezt mérnökeink úgy oldották meg, hogy minden kamerán egyenként, pontosan kalibrálták a fehéregyensúlyt, az expozíciót és más beállításokat. Ennyivel azonban nem elégedtek meg: egy rendszerbe kapcsolták a három kamerát, és modulonként egymáshoz is kalibrálták őket. Az így kapott beállításokat a rendszer minden általad fotózott képre valós időben alkalmazza. Mintha három különböző fényképezőgéppel rögzítenél nyers képeket, és ezekből állítanál össze egyetlen, egységes megjelenésű és színű fotót. A különbség csupán az, hogy itt mindez a másodperc tört része alatt történik. Ahhoz, hogy minden részlet azonnal tökéletesen rendben legyen, amikor telefotóról a széles és az ultraszéles látószögű kamerára váltasz, olyan számítási teljesítményre van szükség, amelyet csak az A13 Bionic chip képes biztosítani. Azt is szerettük volna, hogy mindig minden kamerát egyetlen mozdulattal elérj – akár fotózol, akár portrékat, videókat, time-lapse-videókat vagy lassított felvételeket készítesz. Arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a kameraváltás mindig teljesen zökkenőmentes élmény legyen. Mindehhez a szenzort, a kameraszoftvert és a chipet fejlesztő csapatok szoros együtt­működésére volt szükség. Az eredmény: valóban páratlan fotózási élmény.

4K-s videó – Vedd fel, forgasd el, zoomolj bele, vágd körbe, szerkeszd át, fényeld be, trükközd szét, élvezd.

Az iPhone 11 Próval fantasztikusan élethű, részletgazdagabb és simábban futó videókat készíthetsz. A lehengerlő teljesítménynek köszönhetően kiterjesztett dinamika­tartománnyal és moziminőségű videostabilizálással videózhatsz 4K-ban – 60 képkocka/s sebességgel. A négyszer nagyobb befogható kép és a hatékony szerkesztőeszközök több alkotói szabadságot adnak a kezedbe.

Te vagy a vágó. Az iOS 13 rendszeren ugyanolyan könnyedén szerkesztheted a videóidat, mint a fotóidat. Szűrőket tehetsz rájuk, elforgathatod, megvághatod, auto­ma­ti­ku­san feljavíthatod, és még sokféleképpen szerkesztheted őket.

Ultraszéles. Nyiss a villlllllágra.

Ha nem fér rá minden a képre, csak zoomolj ki. Az új ultraszéles látószögű kamerával az eddiginél akár négyszer nagyobb képet is befoghatsz. Mintha egy hatalmas lépést tennél hátrafelé kezedben a kamerával – miközben egy tapodtat sem kell mozdulnod. Hegyek, égbe nyúló templomtornyok vagy városi látképek? Minden bele fog férni.

Az ultraszéles látószögű kamerával a hozzád közel lévő dolgokat is művészien tág beállításból láttathatod – ezzel a profi technikával kiélheted kísérletező kedvedet. Alulról felfelé fotózva grandiózus hatást érhetsz el. Az ultraszéles látószögű kamerával a szűkebb helyeken is olyan sokat tudsz befogni témád környezetéből, mintha hátralépnél egy nagyot. A kamera szélesebb látómezejével tágasabb látképet foghatsz be, mint eddig bármikor. 120 fokos látószögével az ultraszéles látószögű kamera ideális tájfotózáshoz.

Éjszakai mód – A világos mattot adott a sötétnek.

A félhomályos étteremben és a holdfényes tengerparton készült képeket az új Éjszakai módban az intelligens szoftver és az A13 Bionic chip dolgozza fel, így olyan éjszakai képek születhetnek, amilyeneket iPhone-tól még nem láthattál. És mindez teljesen auto­ma­ti­ku­san történik. A manuális vezérlőkkel kísérletezve pedig még részletesebb és kevésbé zajos képeket készíthetsz.

Portré mód – Kifejezőbb portrék.

Három, tökéletes összhangban működő kamerával minden korábbinál többet hozhatsz ki a portréidból. Az iOS 13 egyik újdonsága a Monó high‑key fény, amivel stúdióminőségű fekete-fehér képeket készíthetsz. Amikor a Portré­meg­világítás beállítással fotózol, a fény erősségének állításával kihangsúlyozhatod a fotóalany szépségét – akárcsak egy stúdióban. Hát nem gyönyörű?

Mindegy, hol fotózod alanyodat, a Monó high-key fény effekttel látványos, stúdióminőségű portrékat varázsolhatsz felvételeidből.

Smart HDR – Amikor már azt hitted, hogy nem lehetnek szebbek a fotóid.

Az új generációs Smart HDR fejlett algoritmusokkal tökéletes egyensúlyba hozza a kép árnyékos és fényes részleteit. És a gépi tanulással már a fényképeken lévő arcokat is felismeri, majd intelligensen beállítja a megvilágításukat. Vagyis az iPhone 11 Pro auto­ma­ti­ku­san finomhangolja a téma és a háttér részleteit is. Erre még a tükörreflexes gépek közül sem mindegyik képes.

A Smart HDR bámulatos részletgazdagsággal és megvilágítással hangsúlyozza ki a fotóalany arcát, miközben a háttér színeit is teljes szépségében mutatja meg.

Válts könnyedén videóra.

Éppen fotózol, amikor hirtelen meglátsz valamit, ami videóért kiált. A QuickTake-nek köszönhetően nem kell a módok közötti váltással bajlódni. Elég, ha az exponálógombon tartod az ujjad, és már indulhat is a felvétel. Szeretnéd folytatni a videózást? Húzd jobbra az ujjad. Ha inkább fotósorozatot készítenél, húzd balra.

Szelfik lassított felvételben.

Az új 12 megapixeles TrueDepth kamerával szupermenő lassított szelfivideókat vehetsz fel 120 képkocka/s sebességgel. Vagy 60 képkocka/s sebességgel videózhatsz 4K-ban. Fotózáskor a kamera auto­ma­ti­ku­san kizoomol, amikor elfordítod iPhone-od, így az egész csapat ráfér a képre. Szelfizésben is profi lehetsz.

Még több szuper kamerafunkció:

 • 40%-kal több fényt enged be Telefotó módban
 • 36%-kal fényesebb True Tone vaku Lassú szinkron funkcióval
 • Nulla zárkésleltetés
 • 6 világítási effekt Portré módban
 • 2-szer nagyobb magasság a panorámákhoz
 • OIS optikai kép­stabilizálás

Pro kijel­ző – Super Retina XDR. Éles kontrasztot alkot.

A Super Retina XDR-kijel­ző rögtön két fényerőcsúcsot dönt, ráadásul tudja, mikor használja őket. Napsütésben akár 800 nites fényerőt ér el – ez kiváló a szabadtéri használathoz –, az extrém dinamika­tartományú tartalmakat pedig akár 1200 nites fényerővel is nézegetheted. Ez olyan, mintha az iPhone-odba be lenne építve egy Pro Display XDR-kijelző.

 • Akár 800 nit a napsütésben is jobban látható képért
 • Akár 1200 nit a HDR-fotókhoz és HDR10-videókhoz
 • 2 000 000:1 kontrasztarány
 • 458 képpont hüvelykenként

Egyéni OLED-panel egységes színekkel és fényerővel még a sarkokban is. Széles szín­tartomány: rendszerszintű színkezeléssel a hihetetlen színhűségért. True Tone: a fehéregyensúlyt a környezet fényviszonyaihoz igazítja, hogy kímélje a szemedet. Haptikus érintés: gyorsabban használhatod telefonodat, például a Kamera app elindítása nélkül szelfizhetsz. Felébred, ha megérinted vagy felemeled: az iPhone-od mindig egy szempillantás alatt készen áll. Night Shift: Esténként melegebb árnyalatúra állítja a kijel­zőt. Hatékonyabb működés: akár 15%-kal kisebb energiafogyasztás, így elérhettük az eddigi legnagyobb ugrást az aksiüzemidőben. Valós fekete árnyalatok, amik az iOS 13 Sötét módjával igazán lenyűgözően mutatnak.

Extrém világos és sötét.

Az új Super Retina XDR a valaha volt legjobb iPhone-kijel­zőnk. Nemcsak világosabb és intelligensebb, de 15 százalékkal kevesebb energiát is fogyaszt. De hogy tudtuk egyszerre fokozni a teljesítményt és csökkenteni az energiafogyasztást? Minden apró képpont saját fényt bocsát ki, és a kijel­ző a valódi fekete szín megjelenítéséhez külön-külön képes kikapcsolni az egyes képpontokat. Ezenkívül továbbfejlesztettük a kijel­zőmeghajtó és a kijel­ző közötti kommunikációt, hatékonyabb OLED-alapanyagot hasz­náltunk és optimalizáltuk a panel kialakítását, így rögtön két fényerőcsúcsot is el tudtunk érni. Az egyiket akkor tapasztalhatod meg, amikor szikrázó napsütésben használod a telefonod, a másikat pedig a HDR-fotók és -videók nézegetésekor. Ha az esti filmben egy tűzgolyó robban be az éjszakába, a Super Retina XDR-kijel­ző intelligensen, akár 1200 nites fényerővel világítja meg a tűzgolyót kirajzoló képpontokat, míg a sötét háttér képpontjai gyönyörű éjfeketék maradnak. Az iPhone 11 Pro tehát felismeri a kijel­ző legvilágosabb részeit, és magasabb maximális fényerővel világítja meg őket, így a Pro Display XDR-kijel­zőhöz hasonlóan látványos képet ad. És mivel kevesebb energiát fogyaszt, az aksiüzemidő meghosszabbításából is kiveszi a részét, hogy tovább élvezhesd telefonod remek funkcióit.

Pro teljesítmény – Ez a chip az alkotóin is túltesz.

Az A13 Bionic chip tervezésének minden mozzanatában a gépi tanulásra összpontosítottunk. Így olyan élményeket élhetsz át, amelyeket más okostelefonokon nem. Gyorsaságban, teljesítményben és intelligenciában évekkel megelőz minden más chipet. Így mindenkit simán lekörözhetsz.

64 bites Fusion architektúra
A nagy teljesítményű magok minden eddiginél gyorsabban végeznek a komplex feladatokkal, a minden­napi feladatokat pedig a különleges energia­takarékos magok végzik, így hatalmas ugrást tapasztalhatsz az aksiüzemidőben.

Leggyorsabb CPU okostelefonban
A CPU két nagy teljesítményű magja akár 20%-kal gyorsabb, és akár 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Négy energia­takarékos magja pedig akár 20%-kal gyorsabb, és akár 25%-kal kevesebb energiát fogyaszt.

Leggyorsabb GPU okostelefonban
Az Apple-tervezésű GPU akár 20%-kal gyorsabb, és akár 30%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Tökéletes a nagy teljesítményigényű játékokhoz és a legújabb AR-élményekhez.

Neural Engine a fejlett gépi tanulási feladatokhoz
A 8 magos, Apple-tervezésű Neural Engine akár 20%-kal gyorsabb, és akár 15%-kal kevesebb energiát fogyaszt. A triplakamera-rendszer, a Face ID és az AR-appok mind a Neural Engine-re támaszkodnak.

Gépi tanulási gyorsítómodulok
A CPU új gépi tanulási gyorsítómoduljai akár hatszor gyorsabban futtatják a mátrixműveleteket, így a CPU másodpercenként akár egybillió műveletet is el tud végezni.

Core ML 3 az appokban hasz­nált gépi tanuláshoz
A fejlesztők egyszerűbben kiaknázhatják az A13 Bionic gépi tanulási képességeit, mert a Core ML 3 a maximális sebesség és hatékonyság érdekében a gépi tanulási vezérlővel együttműködve a feladatokat auto­ma­ti­ku­san a CPU-hoz, a GPU-hoz vagy a Neural Engine-hez irányítja.

Egy 60 képkocka/s-es 4K‑s videó hatalmas feldolgozási teljesítményt igényel.

Az A13 Bionic chipet páratlanul gyors működésre készítettük, és fejlett gépi tanulási képességekkel láttuk el. Így képes az iPhone 11 Pro könnyedén megbirkózni a legnagyobb teljesítményigényű feladatokkal is. Amikor kiterjesztett dinamika­tartománnyal videózol 4K-ban, 60 képkocka/s sebességgel, rengeteg információt zúdítasz a videokódolóra. A legtöbb chip számára ez kihívást jelentene, az A13 viszont könnyedén megbirkózik vele. Képzeld el úgy a videót, mint képkockák sorozatát. Az iPhone 11 Pro hihetetlenül gyors kameraszenzoraival 120 képkockát rögzít másodpercenként – váltogatva a hosszú és a rövid záridőt. A képjelfeldolgozó processzor és a videokódolók minden képkockát azonnal kielemeznek a lehető legtöbb részlet rögzítéséhez. És ezzel még nincs vége: a Neural Engine valós idejű gépi tanulással optimalizálja a jelenet különböző részeit. Például áthangolja az előtérben álló ember megvilágítását, csökkenti a képzajt és kiemeli az égbolt színét. Mindez egy pillanat alatt, auto­ma­ti­ku­san megy végbe. A legjobb minőségű okostelefonos videó előállítása összetett folyamat. De a szupererős A13 Bionic chipnek köszönhetően ebből te semmit sem fogsz érzékelni.

Plusz egy óra aksiidő is fantasztikus.

Mi adunk ötöt. A legjelentősebb előrelépésünk az aksiidő terén.

 • Akár 4 órával hosszabb aksiüzemidő az iPhone 11 Pro-val
 • Akár 5 órával hosszabb aksiüzemidő az iPhone 11 Pro Max-szel
 • Akár 50%-os töltöttség kb. 30 perc alatt a gyorstöltéssel

Az akkumulátor csak az egyik része a megoldásnak.

A plusz öt óra aksiüzemidő eléréséhez nem volt elég jobb akkumulátort készíteni, az egész rendszer együtt­működésére volt szükség. Ez pedig azt jelenti, hogy mindent – az akkumulátort, a chipet, a kijel­zőt és a szoftvert is – úgy kellett megterveznünk, hogy kisebb energiafelhasználás mellett nyújtson nagyobb teljesítményt. A Super Retina XDR-kijel­ző akár 15 százalékkal kevesebb energiát használ, mint az iPhone XS kijel­zője. Az iOS 13 kihasználja a különleges teljesítményszabályzó képességeit, és a lehető leginkább energia­takarékos módon irányítja a feladatokat a chipen belül. Az A13 Bionic chipben négy, igen hatékony Apple-tervezésű mag gondos­kodik a minden­napi feladatok elvégzéséről. A másik fontos összetevő az energia­takarékosságért felelős vezérlő, azaz az Apple-tervezésű PMU. Ezt a legszemléletesebben úgy tudnánk leírni, hogy a PMU a zenekar, az A13 Bionic chip pedig a karmester. A chip megadja a PMU-nak, hogy hová és mikor irányítson energiát az iPhone-on belül, a PMU pedig pontosan követi az utasításokat. Az eredmény: a teljesítmény csak akkor ugrik meg, amikor valóban szükséges, így telefonod gondosan tartalékolja energiáit. Mindezt azért, mert nem szeretnénk, hogy az aksiüzemidő miatt kelljen aggódnod.

Erősebb üveget alkotni nem atomfizika. Hanem molekuláris fizika.

Az eddigi legerősebb első és hátsó üvegborítás okos­telefonon. Precíziós marással egyetlen üveglapból kialakítva, dupla ioncserés eljárással még erősebbre edzett üveg.

Csobbantál? Semmi gond.

Az eddigi legvízállóbb iPhone. IP68-as besorolás: 4 méteres mélységig, 30 percig vízálló. Cseppálló: kávé, tea, üdítő és hasonló hétköznapi folyadékokkal szemben. Porálló: a pontos illesztésű tömítések jóvoltából.

Lehetne pontosabban? Természetesen.

Az iPhone 11 Pro az első okostelefon, amely ultraszélessávú technológiát használ a térérzékeléshez. Az új Apple-tervezésű U1 chip ultraszélessávú techno­lógiával pontosan meghatározza a többi U1 chipes Apple eszköz helyét.

Mintha az iPhone egy új érzékkel gazdagodott volna, amely fantasztikus képességekkel ruházza fel. Az U1 chipnek köszönhetően ha iOS 13 rendszerű iPhone-odat valaki más iPhone-ja felé fordítod, az AirDrop az ő telefonját részesíti előnyben, így gyorsabban oszthatjátok meg a fájlokat. És ez csak a kezdet.

Hazai iPhone 11, iPhone 11 Pro és Pro Max árak, megjelenés

Az iPhone 11 esetén ezekkel az árakkal kell számolni – ezek egyébként 10.000-rel olcsóbb árak, mint előző évben az iPhone XR volt:

 • 64GB: 289 990Ft
 • 128GB: 309 990Ft
 • 256GB: 349 990Ft

Az iPhone 11 Pro esetén pedig ezekkel:

 • 64GB: 399 990Ft
 • 256GB: 459 990Ft
 • 512GB: 537 990Ft

Az iPhone 11 Pro Max lett a legdrágább modell, amiért ismét mélyen a zsebünkbe kell majd nyúlni:

 • 64GB: 439 990Ft
 • 256GB: 499 990Ft
 • 512GB: 577 990Ft

Az új iPhone modellek szeptember 13-tól előrendelhetőek, és szeptember 20-tól lesznek megvásárolhatók.

Összegezve

Mi úgy gondoljuk, hogy iPhone XS-ről nem feltétlen érdemes váltani iPhone 11 Pro-ra, bár a három kamera és az éjszakai mód mindenképpen megfontolandó, illetve a régebbi készülékekről, és ha nem ragaszkodunk a Touch ID-hoz, szintén érdekes lehet a frissítés.

A sima iPhone 11 is egy jó készülék lett, főleg a dupla kamera miatt, ami eddig csak az iPhone 7 Plus, 8 Plus, iPhone X és XS modelleken volt elérhető.

Az iOS 13 egyébként szeptember 19-én fog megjelenni, és a kiadásra szánt, GM-változat már most elérhető. Az iOS 13.1 pedig szeptember 30-án érkezik.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Elnézést, hogy egyből így csak negatívumot írok (nyilván nem csak ez van), de a hátoldalon a kamera blokk az egyszerűen ronda minden most megjelent modell esetében. Nem tudok rá mit mondani, általában tetszenek az Apple-tervezte dolgok (sőt…), de ez most nagyon mellément.

 2. Ha jól értelmezem holnap utántól a Magyar Appstore-ban is meglehet rendelni ,20.-ától pedig ki is szállítják…Tehát benne leszünk az első körben ?

 3. kikopiztatok az apple oldalt? :grimacing:
  “A rekesznek tovább kell nyitva maradnia” nem a rekesznek… :camera_flash:

 4. egyebkent utolag jottem ra mi hianyzott…
  jony baritonja… :cry:

 5. Én átlagosan 2 évente váltok telefont, most a 8 Plus-om érett meg cserére, illetve nem, nem érett meg, mert még ma is baromi gyors és gyakorlatilag minden elmegy rajta. Ennek ellenére idén akartam váltani, mégpedig droidra, a Mate 30 Pro-t néztem ki magamnak, egészen addig, amig a jelenlegi helyzet ki nem alakult, igy eszem ágában sincs hülyegyerek terméket venni, viszont itt meg nem érzem az instant get érzést -mondjuk ez már rég nincs meg nálam az apple felé-. Ha veszek is új telefont, azt egyedül az ár miatt teszem, na nem az új készülék ára miatt, hanem mert a 8 Plus-t még egész jó árban tudom eladni.
  Amúgy tiszta vicc, hogy az egyetlen lényeges fejlődés a kamera…

 6. Jó reggelt!
  Ismét szépen áraznak itthon .
  Ausztriában az iPhone 11 induló ár: 599 Euro
  iPhone 11 pro induló ár: 849 Euro

  További szép napot mindenkinek!

 7. Avatar for Buci Buci says:

  Szia kicsit elnézted azt :smiley: 11 Pro 1149 euro, a sima i11 meg 800 euro

 8. Sajnos az itthoni árakon továbbra sem fog sokat segíteni a 332-es euró meg a 27%-os ÁFA: :frowning:

 9. Avatar for Buci Buci says:

  Itthoni árak azok ugyan azok lettek mint a tavalyi legalább is a Iphone 11 pro esetén 399.990 Ft induló ár

 10. Avatar for Bob Bob says:

  Nem követem a Droid-os cuccokat, de ott milyen fejlesztések voltak idén amiktől ledobtátok a hajatokat?:slight_smile:

 11. Avatar for kubli kubli says:

  bocs ez nem ronda ez 1xűen: randa. de ez még csak hagyján, de tulajdonképpen azonkívűl hogy hiper-szuper kamera van benne és 1-2 ráncfelvarrás azonkívűl semmi extra újdonság.
  többet várok el a világ vezető telefongyártójától mintsem hogy a madarakat így-úgy fényképezzem.
  csalódtam benne. hiába nincsen Jobs, megállt a fejlődés.

 12. kimondottan én sem követem, de a hüvely termékek jól néznek ki és többet is megtapiztam boltokban, a p30 pro-ról meg mindenhol csak áradoztak, hogy milyen rohadt jó képeket csinál…

  meg egy nüansznyi különbség van az árban is…

 13. Egyébként körbefutottam a német és britt árakon, és szinte ugyanaz, mint itthon, Németeknél kicsit olcsóbb, de már nem jelentősen, mint a korábbi években.

 14. A rekesznek ugynannyi ideg kell az előre kiválasztott f értéken (nyitva) maradnia mint ameddig a zár nyitva van… Szóval, de!

 15. Szerintem ez egy jó termékcsalád. Azt kell megérteni elsősorban ha megnézitek a Keynote-ot. Az Apple egy misszió mellé adja a készülékeket eszközként. Ezért fogják eladni Megint. A többi cég a technikai képességekkel akar kitűnőt hozni. Az sokkal kevesebb embert hoz lába. Ez nagy különbség. Az Apple felhasználói érzéseket céloz meg. Ezért aki 18 magos cpu-t vár vagy ultrasonic ujjlenyomat olvasót az csalódni fog. Illetve a Google, android és kínai cégek biztonságtechnikai megoldásai nem túl biztatóak. Ajánlom a netfilexen a great hack c. filmet.

 16. Avatar for Bob Bob says:

  A nincs ujdonsag ez egy szar mar Jobs idejében is ment…

 17. Avatar for Nieves Nieves says:

  Kiragadva pár gondolatot a hozzászólásodból, nekem az jutott eszembe, hogy akik GoT rajongók voltak, imádni fogják a Háromszemű Hollót (11 Pro). Egyébként a 2019-es széria felejtős, talán 2020-ra összekapják magukat, és készítenek egy technológiailag innovatívabb sorozatot.

 18. Avatar for denike denike says:

  Én úgy gondoltam már a bejelentés előtt is, hogy a 8-asomról nem váltok 5G nélküli telefonra. Mivel nem jött 5G így majd 2020-as modellre valószínűleg. Még egy USB-C jól esett volna a telefonokba, ha már a macbook és a céges notebook is USB-C-vel töltődik. A kiszivárgott képek alapján rondábbra számítottam. Furcsa, de általában élőben mindig sokkal szebbek, szóval most sem félek tőle.

 19. Az oprendszerről egy szó sem volt.

 20. az mindig nyitva van,
  szoval nem!

 21. “főleg a dupla kamera miatt, ami eddig csak az iPhone X és XS modelleken volt elérhető.“

  7 plus, 8 plus?!
  :roll_eyes:

 22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a Face ID-s készülékekre vonatkozó volt az a mondat, de hogy ne legyen félreérthető, így beletettem az iPhone 7 Plus-t és 8 Plus-t is.

 23. Senki lelki világát nem szeretném megsérteni de sajnos egyet kell értenem az emberek nagyon nagy részével: Ez a kamera kialakítás :woman_facepalming: egyszerűen ocsmány.Mindig iphone - om volt és az átlaggal karöltve kb két évente váltottam is.Na ez most nem fog megtörténni!
  Ami viszont tényleg vérlázító: 95 % ban csak a kameráról van szó… chhhh Nevetséges…Ha majd nagy fotós akarok lenni veszek egy ütős fényképezőt!

 24. Én érzem csak úgy, hogy az Apple rajongói tábor egyre csak fogy? Amikor egy telefont kidobnak itt, ilyenkorra már 100 feletti komment szokott lenni, most én írom a 26.-at…
  Amúgy biztos sokan megveszik de ennyiért ez nagyon sok, procit leszámítva (alkalmazásokon nyersz 2 másodpercet majd) az 1-1,5 éves telefonok hozzák ezt a szintet kamera területen…

 25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

 26. Avatar for vjan vjan says:

  “Nem követem a Droid-os cuccokat, de ott milyen fejlesztések voltak idén amiktől ledobtátok a hajatokat?”

  Például sima egyenes a telefon hátulja? Azt az Apple miért nem képes megoldani?
  Vagy például ujjlenyomat azonosítás, mert a FaceId nekem nem jön be?

 27. Most akkor hogy is van ez? Lemaradtam az uj fícsörökkel… en hasznalom a 3d touchot kurzor mozgatasra. A sima 11-ben van ilyen? az XR-bol mintha kimaradt volna.

 28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  Haptic Touch van benne, tehát nem számít a lenyomás erőssége.

 29. Avatar for Mosat6 Mosat6 says:

  Sziasztok! Azt érzem problémának jelen pillanatban, hogy azt hisszük tartható az az innovációs ütem amit megszoktunk az elmúlt 12 évben, mióta elindultunk a Nokia E60 óta. Ez idő alatt a gyártók belegyömöszöltek minden lehetséges innovatív eszközt egy 1x1cm-es dobozba ami régen szekrény méretű volt. Be kell látni, ez az a pont, ahonnan az a lehetőség marad, hogy végletekig tökéletesítsék a meglévő hardvert, és a szoftvert. Hozzáteszem azért körvonalazódik az Apple stratégiája, hogy a lassuló készülék eladásokat, havi díjas szolgáltatásokkal szeretné idővel pótolni és ebben a szegmensben lesznek úttörők melyet próbál majd másolni a konkurencia.

 30. Ez is egy probléma, de az emberek hozzáállása is. Ha nem tesznek bele USB-C-t, 2 irányú vezeték nélküli töltést stb, akkor az a baj, ha meg beleteszik, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért csak most, mikor a konkurenciánál már mióta elérhetőek ezek… csak lehessen valamibe belekötni.

 31. Avatar for vjan vjan says:

  Hát lehet éppen mibe belekötni, mivel egyik sem valósult meg. Sőt, a harmadik kamerán kívül egyáltalán semmi egetverő újdonság nincs.
  Az azért nem innováció, hogy egy ezred milliméterrel nagyobb lett a kijelző, vagy éppen vékonyabb a telefon (ráadásul a hátán ott az a randa púp). Akkor tulajdonképpen minek is kell örülni?
  Ha igazi fényképet akarok, veszek egy (akár közepes) fényképezőgépet, lehet, hogy sokkal olcsóbban. Biztosan sokkal jobb eredményt érek el, már csak a normális méretű optika, valós zoom, és sokkal nagyobb érzékelő miatt is.

 32. Avatar for dokk dokk says:

  Nekem tetszik. 6s után meg is veszem a Prót. Legtöbbször a kijelzőt fogom bámulni. Pont nem érdekel a kamera része, hogy hogyan néz ki. Régebben kétévente váltottam, ez megállt a 6s-nél. A pro is meglesz vagy öt évig.

  ¯\_(ツ)_/¯
 33. Jó hát neked bőven jó ez a váltás. De nekünk pl X-ről nem :slight_smile:

 34. Pontosan!Nekem xr van és pont semmi érteleme nincs ezért váltani…

 35. Mondjuk ebben van valami… :sweat_smile:

 36. Hát igen, az X-et tényleg eltalálták, lehet én is inkább kihasználom az apple care±at még decemberig és lesz megint egy karcmentes telefonom új akksival :slight_smile:

 37. 11-ben lenne portre kamera, erdekelne… igy max egy xs (jovore)

 38. Avatar for Czo Czo says:

  Mit jelent a portre kamera?

 39. Avatar for zzsola zzsola says:

  Nem csak a hivatalos forgalmazót nézve: iPhone XS ára 295000,-, iPhone X 274000,-, illetve az új iPhone 11 289990,- Ft. Csak azt nézve, hogy kb egy árban vannak, közel hasonló a képességük, lényegében melyiket éri megvenni? Vegyük alapul a kijelzőt “minőségét”, a processzort, vagy a kamera képességeket, esetleg nézzük a szoftver frissítéseket? Nekem SE-m van, néha elgondolkodom a cserén, de valahogy nem tudok dönteni, hogy érdemes-e (a jelenlegi készülékkel semmi problémám). Nem kérdésnek írtam, csak “hangosan” gondolkodtam :slight_smile:

 40. Lesz erről cikk 2-3 nap múlva, amint a kezemben van mindkét új készülék. Az iPhone X-et sztem már nem éri meg megvenni, max használtan újonnan biztos nem.

 41. OFF

  most olvastam 9to5mac-en, hogy mindegyik iPhone 11-be 4 gb ramot pakoltak, de biztosra csak az első teardown után lehet majd mondani. Akkor ne nagyon álmodozzak az új iPad-ekben 6 gb-ról? :man_shrugging:t2:

 42. Avatar for Czo Czo says:

  Volt mar arra pelda, hogy a bemutatott iPad tobb memoriaval rendelkezett, mint az elotte bemutatott telefon.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Shiva21 Avatar for pette07 Avatar for Mosat6 Avatar for Agent_H Avatar for Buci Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for zzsola Avatar for 323K13L Avatar for cabrio01 Avatar for kistamas Avatar for denike Avatar for Balazs13 Avatar for Interstate Avatar for dokk Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for kubli Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

 1. Elnézést, hogy egyből így csak negatívumot írok (nyilván nem csak ez van), de a hátoldalon a kamera blokk az egyszerűen ronda minden most megjelent modell esetében. Nem tudok rá mit mondani, általában tetszenek az Apple-tervezte dolgok (sőt…), de ez most nagyon mellément.

 2. Ha jól értelmezem holnap utántól a Magyar Appstore-ban is meglehet rendelni ,20.-ától pedig ki is szállítják…Tehát benne leszünk az első körben ?

 3. kikopiztatok az apple oldalt? :grimacing:
  “A rekesznek tovább kell nyitva maradnia” nem a rekesznek… :camera_flash:

 4. egyebkent utolag jottem ra mi hianyzott…
  jony baritonja… :cry:

 5. Én átlagosan 2 évente váltok telefont, most a 8 Plus-om érett meg cserére, illetve nem, nem érett meg, mert még ma is baromi gyors és gyakorlatilag minden elmegy rajta. Ennek ellenére idén akartam váltani, mégpedig droidra, a Mate 30 Pro-t néztem ki magamnak, egészen addig, amig a jelenlegi helyzet ki nem alakult, igy eszem ágában sincs hülyegyerek terméket venni, viszont itt meg nem érzem az instant get érzést -mondjuk ez már rég nincs meg nálam az apple felé-. Ha veszek is új telefont, azt egyedül az ár miatt teszem, na nem az új készülék ára miatt, hanem mert a 8 Plus-t még egész jó árban tudom eladni.
  Amúgy tiszta vicc, hogy az egyetlen lényeges fejlődés a kamera…

 6. Jó reggelt!
  Ismét szépen áraznak itthon .
  Ausztriában az iPhone 11 induló ár: 599 Euro
  iPhone 11 pro induló ár: 849 Euro

  További szép napot mindenkinek!

 7. Avatar for Buci Buci says:

  Szia kicsit elnézted azt :smiley: 11 Pro 1149 euro, a sima i11 meg 800 euro

 8. Sajnos az itthoni árakon továbbra sem fog sokat segíteni a 332-es euró meg a 27%-os ÁFA: :frowning:

 9. Avatar for Buci Buci says:

  Itthoni árak azok ugyan azok lettek mint a tavalyi legalább is a Iphone 11 pro esetén 399.990 Ft induló ár

 10. Avatar for Bob Bob says:

  Nem követem a Droid-os cuccokat, de ott milyen fejlesztések voltak idén amiktől ledobtátok a hajatokat?:slight_smile:

 11. Avatar for kubli kubli says:

  bocs ez nem ronda ez 1xűen: randa. de ez még csak hagyján, de tulajdonképpen azonkívűl hogy hiper-szuper kamera van benne és 1-2 ráncfelvarrás azonkívűl semmi extra újdonság.
  többet várok el a világ vezető telefongyártójától mintsem hogy a madarakat így-úgy fényképezzem.
  csalódtam benne. hiába nincsen Jobs, megállt a fejlődés.

 12. kimondottan én sem követem, de a hüvely termékek jól néznek ki és többet is megtapiztam boltokban, a p30 pro-ról meg mindenhol csak áradoztak, hogy milyen rohadt jó képeket csinál…

  meg egy nüansznyi különbség van az árban is…

 13. Egyébként körbefutottam a német és britt árakon, és szinte ugyanaz, mint itthon, Németeknél kicsit olcsóbb, de már nem jelentősen, mint a korábbi években.

 14. A rekesznek ugynannyi ideg kell az előre kiválasztott f értéken (nyitva) maradnia mint ameddig a zár nyitva van… Szóval, de!

 15. Szerintem ez egy jó termékcsalád. Azt kell megérteni elsősorban ha megnézitek a Keynote-ot. Az Apple egy misszió mellé adja a készülékeket eszközként. Ezért fogják eladni Megint. A többi cég a technikai képességekkel akar kitűnőt hozni. Az sokkal kevesebb embert hoz lába. Ez nagy különbség. Az Apple felhasználói érzéseket céloz meg. Ezért aki 18 magos cpu-t vár vagy ultrasonic ujjlenyomat olvasót az csalódni fog. Illetve a Google, android és kínai cégek biztonságtechnikai megoldásai nem túl biztatóak. Ajánlom a netfilexen a great hack c. filmet.

 16. Avatar for Bob Bob says:

  A nincs ujdonsag ez egy szar mar Jobs idejében is ment…

 17. Avatar for Nieves Nieves says:

  Kiragadva pár gondolatot a hozzászólásodból, nekem az jutott eszembe, hogy akik GoT rajongók voltak, imádni fogják a Háromszemű Hollót (11 Pro). Egyébként a 2019-es széria felejtős, talán 2020-ra összekapják magukat, és készítenek egy technológiailag innovatívabb sorozatot.

 18. Avatar for denike denike says:

  Én úgy gondoltam már a bejelentés előtt is, hogy a 8-asomról nem váltok 5G nélküli telefonra. Mivel nem jött 5G így majd 2020-as modellre valószínűleg. Még egy USB-C jól esett volna a telefonokba, ha már a macbook és a céges notebook is USB-C-vel töltődik. A kiszivárgott képek alapján rondábbra számítottam. Furcsa, de általában élőben mindig sokkal szebbek, szóval most sem félek tőle.

 19. Az oprendszerről egy szó sem volt.

 20. az mindig nyitva van,
  szoval nem!

 21. “főleg a dupla kamera miatt, ami eddig csak az iPhone X és XS modelleken volt elérhető.“

  7 plus, 8 plus?!
  :roll_eyes:

 22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  a Face ID-s készülékekre vonatkozó volt az a mondat, de hogy ne legyen félreérthető, így beletettem az iPhone 7 Plus-t és 8 Plus-t is.

 23. Senki lelki világát nem szeretném megsérteni de sajnos egyet kell értenem az emberek nagyon nagy részével: Ez a kamera kialakítás :woman_facepalming: egyszerűen ocsmány.Mindig iphone - om volt és az átlaggal karöltve kb két évente váltottam is.Na ez most nem fog megtörténni!
  Ami viszont tényleg vérlázító: 95 % ban csak a kameráról van szó… chhhh Nevetséges…Ha majd nagy fotós akarok lenni veszek egy ütős fényképezőt!

 24. Én érzem csak úgy, hogy az Apple rajongói tábor egyre csak fogy? Amikor egy telefont kidobnak itt, ilyenkorra már 100 feletti komment szokott lenni, most én írom a 26.-at…
  Amúgy biztos sokan megveszik de ennyiért ez nagyon sok, procit leszámítva (alkalmazásokon nyersz 2 másodpercet majd) az 1-1,5 éves telefonok hozzák ezt a szintet kamera területen…

 25. Avatar for Jadeye Jadeye says:

 26. Avatar for vjan vjan says:

  “Nem követem a Droid-os cuccokat, de ott milyen fejlesztések voltak idén amiktől ledobtátok a hajatokat?”

  Például sima egyenes a telefon hátulja? Azt az Apple miért nem képes megoldani?
  Vagy például ujjlenyomat azonosítás, mert a FaceId nekem nem jön be?

 27. Most akkor hogy is van ez? Lemaradtam az uj fícsörökkel… en hasznalom a 3d touchot kurzor mozgatasra. A sima 11-ben van ilyen? az XR-bol mintha kimaradt volna.

 28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  Haptic Touch van benne, tehát nem számít a lenyomás erőssége.

 29. Avatar for Mosat6 Mosat6 says:

  Sziasztok! Azt érzem problémának jelen pillanatban, hogy azt hisszük tartható az az innovációs ütem amit megszoktunk az elmúlt 12 évben, mióta elindultunk a Nokia E60 óta. Ez idő alatt a gyártók belegyömöszöltek minden lehetséges innovatív eszközt egy 1x1cm-es dobozba ami régen szekrény méretű volt. Be kell látni, ez az a pont, ahonnan az a lehetőség marad, hogy végletekig tökéletesítsék a meglévő hardvert, és a szoftvert. Hozzáteszem azért körvonalazódik az Apple stratégiája, hogy a lassuló készülék eladásokat, havi díjas szolgáltatásokkal szeretné idővel pótolni és ebben a szegmensben lesznek úttörők melyet próbál majd másolni a konkurencia.

 30. Ez is egy probléma, de az emberek hozzáállása is. Ha nem tesznek bele USB-C-t, 2 irányú vezeték nélküli töltést stb, akkor az a baj, ha meg beleteszik, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért csak most, mikor a konkurenciánál már mióta elérhetőek ezek… csak lehessen valamibe belekötni.

 31. Avatar for vjan vjan says:

  Hát lehet éppen mibe belekötni, mivel egyik sem valósult meg. Sőt, a harmadik kamerán kívül egyáltalán semmi egetverő újdonság nincs.
  Az azért nem innováció, hogy egy ezred milliméterrel nagyobb lett a kijelző, vagy éppen vékonyabb a telefon (ráadásul a hátán ott az a randa púp). Akkor tulajdonképpen minek is kell örülni?
  Ha igazi fényképet akarok, veszek egy (akár közepes) fényképezőgépet, lehet, hogy sokkal olcsóbban. Biztosan sokkal jobb eredményt érek el, már csak a normális méretű optika, valós zoom, és sokkal nagyobb érzékelő miatt is.

 32. Avatar for dokk dokk says:

  Nekem tetszik. 6s után meg is veszem a Prót. Legtöbbször a kijelzőt fogom bámulni. Pont nem érdekel a kamera része, hogy hogyan néz ki. Régebben kétévente váltottam, ez megállt a 6s-nél. A pro is meglesz vagy öt évig.

  ¯\_(ツ)_/¯
 33. Jó hát neked bőven jó ez a váltás. De nekünk pl X-ről nem :slight_smile:

 34. Pontosan!Nekem xr van és pont semmi érteleme nincs ezért váltani…

 35. Mondjuk ebben van valami… :sweat_smile:

 36. Hát igen, az X-et tényleg eltalálták, lehet én is inkább kihasználom az apple care±at még decemberig és lesz megint egy karcmentes telefonom új akksival :slight_smile:

 37. 11-ben lenne portre kamera, erdekelne… igy max egy xs (jovore)

 38. Avatar for Czo Czo says:

  Mit jelent a portre kamera?

 39. Avatar for zzsola zzsola says:

  Nem csak a hivatalos forgalmazót nézve: iPhone XS ára 295000,-, iPhone X 274000,-, illetve az új iPhone 11 289990,- Ft. Csak azt nézve, hogy kb egy árban vannak, közel hasonló a képességük, lényegében melyiket éri megvenni? Vegyük alapul a kijelzőt “minőségét”, a processzort, vagy a kamera képességeket, esetleg nézzük a szoftver frissítéseket? Nekem SE-m van, néha elgondolkodom a cserén, de valahogy nem tudok dönteni, hogy érdemes-e (a jelenlegi készülékkel semmi problémám). Nem kérdésnek írtam, csak “hangosan” gondolkodtam :slight_smile:

 40. Lesz erről cikk 2-3 nap múlva, amint a kezemben van mindkét új készülék. Az iPhone X-et sztem már nem éri meg megvenni, max használtan újonnan biztos nem.

 41. OFF

  most olvastam 9to5mac-en, hogy mindegyik iPhone 11-be 4 gb ramot pakoltak, de biztosra csak az első teardown után lehet majd mondani. Akkor ne nagyon álmodozzak az új iPad-ekben 6 gb-ról? :man_shrugging:t2:

 42. Avatar for Czo Czo says:

  Volt mar arra pelda, hogy a bemutatott iPad tobb memoriaval rendelkezett, mint az elotte bemutatott telefon.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Shiva21 Avatar for pette07 Avatar for Mosat6 Avatar for Agent_H Avatar for Buci Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for zzsola Avatar for 323K13L Avatar for cabrio01 Avatar for kistamas Avatar for denike Avatar for Balazs13 Avatar for Interstate Avatar for dokk Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for kubli Avatar for Jadeye Avatar for vjan Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin