fbpx Skip to content

El nem tudjátok képzelni, hogy mennyi készülékkel találkoznak az iPhone szervizek azzal mondattal kezdve, hogy “de hát az Apple azt mondta, vízálló az iPhone!”…

Vizálló az iPhone X, XS, iPhone 11, iPhone 11 Pro

A lehető legnagyobb kárt azzal okozhatjuk, ha az iPhone-t vízbe merítjük, legyen szó akár iPhone X-ről, XS-ről, iPhone 11-ről vagy iPhone 11 Pro-ról. Sajnos az Apple jogilag ugyan nem, de gyakorlatilag megtéveszti a felhasználókat. Csak nézzük meg a fenti képet, ami az iPhone 11 Pro hivatalos reklámjában látható, és olvassuk el az Apple hivatalos leírását erről.

A folyadékok okozta károk megelőzése érdekében kerülje a következőket:

  • Úszás vagy fürdés az iPhone-nal
  • Az iPhone nyomóvíznek vagy nagy sebességgel áramló víznek való kitétele, például zuhanyzás, vízisízés, wakeboardozás, szörfözés, jetskizés stb. közben (mit is látunk a reklámban…? –a szerk.)
  • Az iPhone használata szaunában vagy gőzfürdőben
  • Az iPhone szándékos vízbemerítése
  • Az iPhone használata az ajánlott hőmérséklet-tartományokon kívül, illetve rendkívül magas páratartalom mellett
  • Az iPhone leejtése vagy egyéb hatásoknak való kitétele
  • Az iPhone szétszerelése, beleértve a csavarok eltávolítását

Bővebben érdemes elolvasni ezt a leírást: Az iPhone 7 és az újabb készülékek csepp- és porállósági, illetve vízlepergető tulajdonságai.

Ahány készüléktulajdonos, annyi elmélet és tapasztalat. A készülékben a legtöbb kárt a folyadék teheti, tehát bármennyire is szeretnék, hogy vízálló legyen az iPhone, nem lesz az, illetve ha valami szerencse folytán mégsem ázik be, akkor sem érdemes kockáztatni, mivel az Apple nem tekinti garanciális hibának a beázást!

Tehát verhetjük az asztalt, hogy bizony ez IP68-as besorolást kapott, meg az Apple reklámban ez vagy az volt, nem fogják nekünk ingyen kicserélni és fizethetjük a 100.000Ft fölötti javítás/készülékcsere összegét.

Nem éri meg ezzel játszani, az iPhone X, XS, XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, Pro Max nem vízálló, akármennyire is szeretnénk. Természetesen lehetünk szerencsések, de rá is fizethetünk.

Az iPhone-ok vízállóságáról részletesebben ebben a korábbi cikkünkben írtunk: Gyakori kérdések: vízálló-e az iPhone?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.