fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel a watchOS 5, alig több mint két héttel a watchOS 5.3.1 megjelenésekilenc béta verzió, és mindössze nyolc nappal a GM után az Apple ma este elérhetővé tette a watchOS 6-os frissítést a Series 3 és újabb órákra. A Series 1 és 2 esetén viszont a frissítés csak később, de még ősszel érkezik majd.

Az új verzió nem csak új számlapokat hoz, de elhozza az App Store-t is magára az órára, az egészség kapcsán a tevékenységtrendek segíthetnek nekünk a mindennapokban, a hallásmegóvás figyelmeztet a túl nagy zajra, a hölgyek számára a pedig megérkezett a cikluskövetés. Nézzük, mit kell ezekről tudni!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Tájékozottabb. Elbűvölőbb.

Tevékenységtrendek, Cikluskövetés, innovatív funkciók az egészséges hallásért, az App Store pedig a csuklódon. A watchOS 6-tal könnyen szemmel tarthatod egészségedet, és informálódhatsz, hogy mindig formában maradj. Izgalmas fej­lesz­tések és meglepetések garmadája vár, melyek láttán újra bele fogsz szeretni az Apple Watch-odba.

Maradj elérhető stílusosan.

Számlapok – Okosak és szépek.

Pompás és praktikus. Ha még több funkciót szeretnél közvetlenül elérhetővé tenni, vagy csak új stílussal dobnád fel a Watchodat, az új számlapok között biztosan megtalálod a célodnak és a hangulatodnak megfelelőt.

Többet egy pillantással. Még több egy koppintással. Az új komplikációkkal a kedvelt app- és rendszerfunkciók közül még többet tehetsz közvetlenül és bármikor elérhetővé. Egy pillantással értesülhetsz az aktuális zajszintről vagy az eső valószínűségéről. Egy koppintással elindíthatod egy hangjegyzet felvételét vagy a hangoskönyved lejátszását.

Látod, hallod vagy érzed a pontos időt. Még többféleképpen követheted az idő múlását. A Watchod Taptic Engine-je némán, finom rezgéssel jelezheti az egész órákat a csuklódon, de hangjelzést is beállíthatsz erre. Ha pedig két ujjaddal hosszan megérinted a számlapot, órád hangosan kimondja a pontos időt.

App Store

Már egy karnyújtásnyira.

Ennél közelebbit nem találsz. Közvetlenül a csuklódon válogathatsz és tölthetsz le appokat a több tízezres kínálatból. Minden eddiginél egyszerűbben fedezhetsz fel új appokat – a fitnesztől kezdve a pénzügyeken és a térképeken át a zenéig bármilyen kategóriában.

Fedezz fel új appokat egy ujjmozdulattal. Válogatott gyűjteményekben böngészhetsz, és a Diktálással gyorsabban meg­ta­lál­ha­tod, amit keresel.

Legyél csuklóból hatékonyabb. Számológép, Hangjegyzetek és megújult Emlékez­tetők. Most még könnyebben eléred kedvenc Apple-appjaidat.

Karakteres üzenetek.

A Watch-odról küldött üzeneteket Animoji- és Memoji-matricákkal teheted még emlékezetesebbé és kifejezőbbé.

Maradj motivált stílusosan.

Tevékenység­trendek – Tartsd szemmel a fejlődésed.

Ez most a trend. Nálad. Tevékenység­gyűrűidről a nap folyamán bármikor gyorsan megállapíthatod, hogyan alakul a Mozgás, Gyakorlat és Állás értéked. A Watchod azonban ennél jóval több hasznos adatot gyűjt a fizikai aktivitásodról, például a sétatempódat, a megmászott lépcsők számát és a VO2 max értékedet. Az új Trendek funkció megmutatja, hogy a mért adatok növekedést vagy csökkenést mutatnak-e, így eldöntheted, hogy tovább folytatod a tevékenységet, vagy leállsz vele.

Tartsd a ritmust hosszú távon. A Watch-od által mért napi adatokat iPhone-od Tevékenység appjában találod meg. A Trendek funkció összehasonlítja a legutóbbi 90 nap átlagértékeit az elmúlt 365 nap összteljesítményével. Ha nem tudod tartani a lépést, személyre szabott edzési tanácsokat kapsz, hogy újra formába hozd magad.

Ügyelj az egészségedre stílusosan.

Cikluskövetés – Tartsd számon és maradj képben.

A tudás egészség. Ha figyelemmel kíséred menstruációs ciklusod részleteit, az általános egészségi állapotodat is alaposabban megismerheted. Ezzel az új funkcióval nemcsak a menstruáció közeledtére emlékeztetheted magad, de a szabálytalan ciklust és a szokatlan tüneteket is könnyebben felismerheted, így ez segítségedre lehet az orvosi konzultációk során.

Egy koppintással nyomon követheted. A Cikluskövetés app segítségével napi adatokat rögzíthetsz menstruációs ciklusodról. Megjelölheted a vérzés erősségét, feljegyezheted a fejfájásokat, görcsöket vagy az egyéb tüneteket, és egyszerűen szemmel tarthatod a ciklusod hosszát és eltéréseit. Mindezeket egy könnyen értelmezhető diagram foglalja össze, amelyet iPhone-od Egészség appjában nézhetsz meg.

Hol tart a ciklusod? Az Apple Watch Cikluskövetés appja az általad rögzített adatok alapján figyelmeztethet a következő menstruáció vagy termékeny időszak közeledtére. Az appba még az ovulációs tesztek eredményét és a bazális hőmérőkkel mért értékeket is beviheted.

Az Apple megjegyzi, hogy a termékeny napokra vonatkozó előrejelzések nem használhatók fogamzásgátlási céllal.

Hallásmegóvás

Tarts zajszünetet. A környezeti zajok bizonyos szint felett károsíthatják hallásodat, még ha ezt nem is veszed észre azonnal. Az új Zaj app érzékeli, ha a tömeg zúgása vagy a gépek zakatolása már olyan erős, hogy árthat a fülednek. Így tudni fogod, mikor van itt az ideje, hogy a zajforrástól eltávolodva vagy füldugót betéve pihenőt tarts.

Érezni fogod, ha túl hangos. A Watch-od folyama­tosan figyeli a környezeted háttérzaját, és méri a kitettséged idejét. Amikor olyan zajszintet észlel, amely már károsíthatja a hallásodat, finom rezgéssel jelezheti ezt neked.

Az adataid csak rád tartoznak.

Az Apple Watch fantasztikus funkciók sokaságával nyit számodra új lehetőségeket, mégis a legerősebb védelem alatt tartja személyes adataidat. Ha biztonsági másolatot készítesz róluk az iCloudba, akkor is mindig titkosítva maradnak.

Kompatibilitás

A watchOS 6 csak a Series 1, 2, 3, 4 és 5 modellekre elérhető, így a legelső generációs (Series 0) órák már nem kapják meg ezt a frissítést.

Fontos azonban kiemelni, hogy a Series 1 és 2 típusú órákon nem szeptember 19-én jelenik meg a watchOS 6, hanem csak majd később, de az Apple jelenlegi lábjegyzete alapján még ősszel.

A watchOS 6 használatához az iPhone készülékünket az iOS 13-ra kell frissíteni, amihez pedig egyúttal iPhone 6s vagy újabb iPhone is szükséges.

Telepítés

A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként. A Series 1 és 2 típusú órákra csak később fog megjelenni a watchOS 6!

A hivatalos watchOS 6 buildje 17A575, ami elvben ugyanaz, mint a GM 17R575-je, csak az Apple valamiért A-t tett a fejlesztői központban a build számba az R helyett:

Ha nincs iOS 13-ra képes készülék, frissíthető az óra a watchOS 6-ra?

Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 6s-sel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 6-ra, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 6 használatához iOS 13-at futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 13-as telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 6-ra, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 13-at futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 13-ra képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára az iOS 12-vel kompatibilis watchOS 5-öt. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 6-ról szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 6 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Vajon nekem véletlen nem hozza fel, vagy a béta 13.1 nem játszik. :slight_smile:

  2. Én is béta 13.1-ezek, nekem sem hozza fel.

  3. Ebbe a pillanatban hozta fel.

  4. Nemsokara indul a frissites :slight_smile:

  5. Én töröltem az ios 13 public béta profilt, így 3-4 próbálkozás után megjelent a frissítés a watch alkalmazásban.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iOS-es profilnak semmi köze nincs a watchOS-hez, mert utóbbihoz külön watchOS-es profil van. hacsak nem telepítetted az órára is az iOS-es profilt, akkor a frissítésnek gond nélkül meg kell jelennie.

  7. Mintha a kártyák közötti váltás az Apple Paynél gyorsabb lenne. Ellenben zavar, hogy a listás nézet ilyen bazi nagy lett, és nem is állítható.

  8. Telepítve van a WatchOS 6 végleges verzió de a Noise app nincs sehol…ez most mi?
    A telefonon sem látni a Watch menüben.Minden itt van de az az egy hiányzik…

  9. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    Sziasztok! Szóval én ezt a füles appot megtaláltam és működik is. De nekem pl az elöző óra számlapon amik be voltak állítva vissza számláló edzés és hasonlók egyszeűen eltüntek és csak ilyen nap hold és egyéb ilyen semmit mondó dolgokat tudok beállítani de amit használtam semmit. Ki-be kapcs megvolt elvileg de semmi változás… Valaki valami

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @WAR10CK: ez csak Series 4-től érhető el:

    @Ogre23: a használt számlaptól függ, hogy mit tudsz beállítani rajta.

  11. Köszi,hát akkor hiába is kerestem.
    Pedig ezt az egy dolgot vártam erre a series 3-ba nincs benne…ideje lenne lecserélnem.

  12. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    De ha tegnap még ment rajta a dolog akkor mára szerintem nem kellett volna el tünnie a dolgoknak a számlapról.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    esetleg próbáld meg visszaállítani az óra beállításait, és újból beállítani. ennyi információból nem derül ki, mi lehet az oka.

  14. Egyébként tegnap este a frissítés után nekem is össze-vissza elmásztak a beállított számlapjaim, kvázi újra össze kellett raknom őket.

  15. nekem ez nincs is benne az újba pedig series 4 nekem is!

    Egy újra indítás a telefonon és az órán megoldotta a problémát.

  16. Miki egér csak nálam némult meg?

  17. Avatar for Czo Czo says:

    Frissitesek utan kellhet 1-2 nap amig letolti a hangokat. Ugyonez igaz Sirire is.

  18. Avatar for zzsola zzsola says:

    Nálam eltűnt a szeptemberi kihívás és akkor is kapok értesítést, ha a telefon fel van oldva. Majd alakul ez is :rofl:

  19. Valóban, ma már megjött a hangja😀

  20. Sziasztok, ha ideiglenesen leválasztom a Series 3-as órámat az iPhone 6-omról, hozzáadom a párom 6s-éhez, megfrissítem majd onnan leválasztom, vajon vissza tudom adni az iPhone 6-hoz?

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem. de ez direkt le van írva a cikkben is. “Ha nincs iOS 13-ra képes készülék, frissíthető az óra a watchOS 6-ra?”

  22. Avatar for arlima arlima says:

    Nekem még mindig nem jött meg a hangja
    De ez a legkevesebb.
    Semmiféle üzentet, ébresztést nem jelez. Csak a hívást.

  23. Akkor párosítsd újra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for arlima Avatar for WAR10CK Avatar for Ogre23 Avatar for adriandajka Avatar for Szifon Avatar for oritibor Avatar for zzsola Avatar for Irwine Avatar for proger82 Avatar for robertgabor87 Avatar for Jadeye Avatar for szorian Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83

Népszerű hozzászólások

  1. Vajon nekem véletlen nem hozza fel, vagy a béta 13.1 nem játszik. :slight_smile:

  2. Én is béta 13.1-ezek, nekem sem hozza fel.

  3. Ebbe a pillanatban hozta fel.

  4. Nemsokara indul a frissites :slight_smile:

  5. Én töröltem az ios 13 public béta profilt, így 3-4 próbálkozás után megjelent a frissítés a watch alkalmazásban.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az iOS-es profilnak semmi köze nincs a watchOS-hez, mert utóbbihoz külön watchOS-es profil van. hacsak nem telepítetted az órára is az iOS-es profilt, akkor a frissítésnek gond nélkül meg kell jelennie.

  7. Mintha a kártyák közötti váltás az Apple Paynél gyorsabb lenne. Ellenben zavar, hogy a listás nézet ilyen bazi nagy lett, és nem is állítható.

  8. Telepítve van a WatchOS 6 végleges verzió de a Noise app nincs sehol…ez most mi?
    A telefonon sem látni a Watch menüben.Minden itt van de az az egy hiányzik…

  9. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    Sziasztok! Szóval én ezt a füles appot megtaláltam és működik is. De nekem pl az elöző óra számlapon amik be voltak állítva vissza számláló edzés és hasonlók egyszeűen eltüntek és csak ilyen nap hold és egyéb ilyen semmit mondó dolgokat tudok beállítani de amit használtam semmit. Ki-be kapcs megvolt elvileg de semmi változás… Valaki valami

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @WAR10CK: ez csak Series 4-től érhető el:

    @Ogre23: a használt számlaptól függ, hogy mit tudsz beállítani rajta.

  11. Köszi,hát akkor hiába is kerestem.
    Pedig ezt az egy dolgot vártam erre a series 3-ba nincs benne…ideje lenne lecserélnem.

  12. Avatar for Ogre23 Ogre23 says:

    De ha tegnap még ment rajta a dolog akkor mára szerintem nem kellett volna el tünnie a dolgoknak a számlapról.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    esetleg próbáld meg visszaállítani az óra beállításait, és újból beállítani. ennyi információból nem derül ki, mi lehet az oka.

  14. Egyébként tegnap este a frissítés után nekem is össze-vissza elmásztak a beállított számlapjaim, kvázi újra össze kellett raknom őket.

  15. nekem ez nincs is benne az újba pedig series 4 nekem is!

    Egy újra indítás a telefonon és az órán megoldotta a problémát.

  16. Miki egér csak nálam némult meg?

  17. Avatar for Czo Czo says:

    Frissitesek utan kellhet 1-2 nap amig letolti a hangokat. Ugyonez igaz Sirire is.

  18. Avatar for zzsola zzsola says:

    Nálam eltűnt a szeptemberi kihívás és akkor is kapok értesítést, ha a telefon fel van oldva. Majd alakul ez is :rofl:

  19. Valóban, ma már megjött a hangja😀

  20. Sziasztok, ha ideiglenesen leválasztom a Series 3-as órámat az iPhone 6-omról, hozzáadom a párom 6s-éhez, megfrissítem majd onnan leválasztom, vajon vissza tudom adni az iPhone 6-hoz?

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem. de ez direkt le van írva a cikkben is. “Ha nincs iOS 13-ra képes készülék, frissíthető az óra a watchOS 6-ra?”

  22. Avatar for arlima arlima says:

    Nekem még mindig nem jött meg a hangja
    De ez a legkevesebb.
    Semmiféle üzentet, ébresztést nem jelez. Csak a hívást.

  23. Akkor párosítsd újra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for arlima Avatar for WAR10CK Avatar for Ogre23 Avatar for adriandajka Avatar for Szifon Avatar for oritibor Avatar for zzsola Avatar for Irwine Avatar for proger82 Avatar for robertgabor87 Avatar for Jadeye Avatar for szorian Avatar for SzifonAdmin Avatar for 83miki83