Hamarosan végre iPhone nélkül is frissíthető lesz az Apple Watch

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Apple viszonylag gyakran ad ki kisebb-nagyobb frissítéseket operációs rendszereihez, melyek telepítése a legtöbb eszközön csak pár percet és egy újraindítást vesz igénybe.

Ez alól eddig kivételt képez az Apple Watch, melynek frissítési folyamata jelenleg lassú és komplikált. Úgy néz ki, hogy ezen változtatni fog az Apple idén ősszel a watchOS 6-tal.

Jelenleg ha frissíteni szeretnéd az Apple Watch-od, akkor töltőre kell tenned, majd meg kell nyitnod az iPhone-odon az Apple Watch alkalmazás Általános menüpontjának Szoftverfrissítés opcióját, és a telefonod elvégzi az óra frissítését.

Amiatt, hogy ez nem egy direkt letöltés, az Apple Watch frissítése sokkal lassabban megy, mint mondjuk egy iPhone vagy egy MacBook esetén.

Jeremy Horwitz Twitteren tette közzé, hogy hogyan változtat ezen a watchOS 6:

Továbbra is lehet majd kezdeményezni az iPhone-ról a szoftverfrissítést, de új lehetőségként az órán lévő Beállítások alkalmazásból is el lehet ezt majd indítani.

Jelenleg az újdonságban van egy kis bökkenő, mert sajnos a frissítés feltételeit továbbra is az órához csatlakoztatott iPhone-on kell elfogadni, de ez elképzelhető hogy csak a béta időszak alatt lesz így.

Apróságnak tűnhet, de a szoftverfrissítés függetlensége jelzi, hogy az Apple Watch elindult a “felnőtté válás” útján.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Szerintem az óra hardvere (S3/S4) mostanra ért el arra a fejlettségi szintre, hogy meg merték lépni.

    Már abból a megfontolásból, hogyha valami félremegy, akkor irány a szerviz.

  2. off: a 13 betaban nincs ugye baratok mar, igy oran sem tudod mar kovetni az ismerosoket. A kereses app meg ugye nincs oran… on.

  3. Czo says:

    watchOS 6 betaban az oran levo Friends app nekem rendben mukodik (S4).

  4. iOS 13 és watchOS 5 esetén nincs Friends app. Lehet ez vezette félre a fórumozó társat.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!