fbpx Skip to content

Az Apple viszonylag gyakran ad ki kisebb-nagyobb frissítéseket operációs rendszereihez, melyek telepítése a legtöbb eszközön csak pár percet és egy újraindítást vesz igénybe.

Ez alól eddig kivételt képez az Apple Watch, melynek frissítési folyamata jelenleg lassú és komplikált. Úgy néz ki, hogy ezen változtatni fog az Apple idén ősszel a watchOS 6-tal.

Jelenleg ha frissíteni szeretnéd az Apple Watch-od, akkor töltőre kell tenned, majd meg kell nyitnod az iPhone-odon az Apple Watch alkalmazás Általános menüpontjának Szoftverfrissítés opcióját, és a telefonod elvégzi az óra frissítését.

Amiatt, hogy ez nem egy direkt letöltés, az Apple Watch frissítése sokkal lassabban megy, mint mondjuk egy iPhone vagy egy MacBook esetén.

Jeremy Horwitz Twitteren tette közzé, hogy hogyan változtat ezen a watchOS 6:

Továbbra is lehet majd kezdeményezni az iPhone-ról a szoftverfrissítést, de új lehetőségként az órán lévő Beállítások alkalmazásból is el lehet ezt majd indítani.

Jelenleg az újdonságban van egy kis bökkenő, mert sajnos a frissítés feltételeit továbbra is az órához csatlakoztatott iPhone-on kell elfogadni, de ez elképzelhető hogy csak a béta időszak alatt lesz így.

Apróságnak tűnhet, de a szoftverfrissítés függetlensége jelzi, hogy az Apple Watch elindult a “felnőtté válás” útján.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!