fbpx Skip to content

Mindössze hat nappal az iOS 13 nyolcadik fejlesztői bétájának kiadása után az Apple elérhetővé tette az iOS 13.1 első, és a watchOS 6 kilencedik fejlesztői bétáját. Igen, minket is meglepetésként ért az új, iOS 13.1 béta, hiszen maga az iOS 13 még meg sem jelent – de ez egyébként nem az első eset, hogy párhuzamosan több béta futott az Apple-nél.

Az iOS 13.1 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető; a watchOS 6 beta 9 szokás szerint az Apple Watch appban, vagy magán az órán jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS és a macOS Catalina esetén viszont nem érkezett új verzió.

iOS 13.1 beta 1

A build verziószáma 17A5821e, miközben az iOS 13 beta 8 buildje 17A5572a volt, tehát elég nagy az ugrás a számozásban.

Újdonságok

Az jó kérdés, hogy az Apple miért dobja át a fejlesztőket már most a 13.1-re, de ez a fejlesztői központban is így szerepel, és a build számok is elég nagyot ugrottak, így nem tűnik pusztán elírásnak.

Az eddigi információk alapján például a Parancsok appba visszakerült az Automatizálás fül, amit a legutóbbi iOS 13-as bétákból valamiért kivett az Apple.

A Térképek esetén ismét lehetőség van az érkezési idő megosztására.

A dinamikus hátterek esetén immár az OLED és az LCD kijelzővel rendelkező készülékek esetén is ugyanazok érhetőek el.

Ez azt jelenti, hogy míg az OLED esetén eddig csak a fekete hátterű képek voltak a dinamikus alatt, az LCD esetén pedig csak a színes hátterűek, most mindegyik készüléken elérhető az összes, kijelzőtípustól függetlenül:

A macOS Catalina esetén az Otthon appban az egyes kiegészítőkhöz elérhető ikonok immár az iOS esetén is megtalálhatóak.

A hangerőszabályozó visszajelzési felülete immár annak az eszköznek az ikonját mutatja, amelyiknek a hangerejét állítjuk, például egy AirPods esetén a két kis füles látszik.

Érdemes megnézni a 9to5Mac videóját is az újdonságokról:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 13.1 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 13.1 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 6 beta 9

Az új build verziószáma 17R5575a.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 13 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 13 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 13-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 6-ról szólókat meg itt, a tvOS 13-ról készülteket itt, a macOS Catalina kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!