fbpx Skip to content

Mindössze hat nappal az iOS 13 nyolcadik fejlesztői bétájának kiadása után az Apple elérhetővé tette az iOS 13.1 első, és a watchOS 6 kilencedik fejlesztői bétáját. Igen, minket is meglepetésként ért az új, iOS 13.1 béta, hiszen maga az iOS 13 még meg sem jelent – de ez egyébként nem az első eset, hogy párhuzamosan több béta futott az Apple-nél.

Az iOS 13.1 beta 1 természetesen OTA frissítésként is elérhető; a watchOS 6 beta 9 szokás szerint az Apple Watch appban, vagy magán az órán jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS és a macOS Catalina esetén viszont nem érkezett új verzió.

iOS 13.1 beta 1

A build verziószáma 17A5821e, miközben az iOS 13 beta 8 buildje 17A5572a volt, tehát elég nagy az ugrás a számozásban.

Újdonságok

Az jó kérdés, hogy az Apple miért dobja át a fejlesztőket már most a 13.1-re, de ez a fejlesztői központban is így szerepel, és a build számok is elég nagyot ugrottak, így nem tűnik pusztán elírásnak.

Az eddigi információk alapján például a Parancsok appba visszakerült az Automatizálás fül, amit a legutóbbi iOS 13-as bétákból valamiért kivett az Apple.

A Térképek esetén ismét lehetőség van az érkezési idő megosztására.

A dinamikus hátterek esetén immár az OLED és az LCD kijelzővel rendelkező készülékek esetén is ugyanazok érhetőek el.

Ez azt jelenti, hogy míg az OLED esetén eddig csak a fekete hátterű képek voltak a dinamikus alatt, az LCD esetén pedig csak a színes hátterűek, most mindegyik készüléken elérhető az összes, kijelzőtípustól függetlenül:

A macOS Catalina esetén az Otthon appban az egyes kiegészítőkhöz elérhető ikonok immár az iOS esetén is megtalálhatóak.

A hangerőszabályozó visszajelzési felülete immár annak az eszköznek az ikonját mutatja, amelyiknek a hangerejét állítjuk, például egy AirPods esetén a két kis füles látszik.

Érdemes megnézni a 9to5Mac videóját is az újdonságokról:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 13.1 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 13.1 beta 1 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 6 beta 9

Az új build verziószáma 17R5575a.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 13 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 13 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 13-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 6-ról szólókat meg itt, a tvOS 13-ról készülteket itt, a macOS Catalina kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ezt most nem értem. IOS 13 meg se jelent. Lehet idén később jönnek az IPhone-ok és a keynote is később lesz? (Meghívók sem jöttek ki a keynote-ra.) Kapunk simán egy ios 13 a napokban és majd csak a 13.1-gyel lesz keynote? Lehet az 5G mánia miatt mégis ki kell jönniük a snapdragon megállapodás után 5g-vel? Amerikban indultak az 5g hálózatok és félnek az ügyfélvesztéstől? Mióta vannak Iphone-ok ilyen még nem volt, hogy egy hivatalosan meg sem jelent szoftver újabb verziója belemegy bétába.
    Vagy valaki csak rossz gombot nyomott meg Cupertinoban? :))

  2. A 13 beta 8 a GM… ezek szerint.

  3. Valószínű, csak nagyon furcsa, hogy nem jött ki publikusba a 13.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @olivercsizmazia: nem az első eset, hogy párhuzamosan több béta is elérhető. az iOS 13-at majd a keynote-on elárulják, mikor adják ki. előző évben augusztus 30-án küldték ki a meghívót a szeptember 12-i eseményre, tehát bőven időben vannak – illetve ezen a héten akkor meg is érkezhet a meghívó.

    @Agent_H: nem valószínű, szokott jönni rendesen GM, általában a keynote napján, múlt évben is így volt.

  5. Itt csak az a szépséghiba, hogy nem főverzió váltáskor voltak szimultán béták. Simán befrissített egy csomó ember, abban a hitben, hogy a béta 9 kapja meg és csak elírás a 13.1. Carrier Bundle is tovább ugrott 13.1, így valószinű ez nem egy elírt nevű báta 9. A verziószám is sokkal magasabb. Amint kijön a GM akkor ki fog tudni frissíteni, ha minden bétás már 13.1-en van? Eddig kijött a GM és egy héttel később jött a publikus kiadás. Most ez elmarad? Nem vagyok túl boldog, hogy csak restore lehet majd a GM-et felrakni, amennyiben marad a “régi” menetrend.

    Telenor VOLTE változatlan nem műkődik a 38-as Carrier Bundle alatt sem. Van aktív VOLTE képes kártyám és sajnos csak Telekom és Vodafone működik változaatlan.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy a cikkben is írtuk, egyrészt a jóval magasabb build szám, másrészt az a tény is azt igazolja, hogy ez nem iOS 13 beta 9 (amit a 9to5Mac is csak betippelt!), hogy a fejlesztői központban ott van külön, egymás mellett az iOS 13.1 beta 1 és az iOS 13 beta 8 is.

    mivel a 13.1 beta 1 már magasabb verziójú, mint a sima 13 (13.0), így ha valaki most frissített a 13.1 beta 1-re, annak értelemszerűen már nem fogja feldobni a 13.0 GM-verzióját sem, hiszen már annál magasabb verzió van a készülékén.

    a Telenor és a VoLTE kapcsolatát passzolom, az opció ott van rá, hogy bekapcsolhatom, aktív is, de kb feleslegesen, mert a dual SIM mellett az adatforgalmam a másik kártyán van, így amikor a telenoros számomon hívnak, eleve nincs adatkapcsolatom a DSDS (Dual SIM Dual Standby) miatt.

  7. Avatar for kchris kchris says:

    hat cs.sszek meg. igy most toltsem le kulon es ugy telepitsem? csak azert mert van ujabb beta is?? OTA ugrott?

  8. Avatar for Czo Czo says:

    Mit kell letolteni kulon? milyen ota ugrott? Mit szeretnel telepiteni?

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem ugrott. ha a 13.0-ra akarsz majd frissíteni, akkor egyszerűen a béta profilt kell letörölni, és ne frissíts a 13.1 beta 1-re.

  10. Ha meg véletlenül frissítettél, akkor sajnos a végleges ios 13 iTunes és telefon recovery módban mehet csak teljes gyalulás mellett. Ez azért nem tuk szép a cégtől. Sokan a gm-re akartak ugrani és nem egy béta 1-re velem együtt.

  11. Nem kötelező felrakni… Szóval a “nem túl szép a cégtől” kicsit erős szerintem. :slight_smile:

  12. Plusz ez egy fejlesztői béta, minden döntésed a tied, Te rakod fel, te frissítesz. Még az is lehet, hogy rögtön a 13.1 lesz a végleges szeptemberben amúgy.

    Ezért van a nyilvános béta, hogy ne fussanak bele az átlagemberek ilyenekbe.

  13. Mindegy. Így jártam. Amúgy a 13.1 béta eléggé bugos sajnos. Több helyen tapasztalok grafikai problémát, pl memojik megjelenítése. A mozgás alatt marad a statikus kép is. Volt több hívás megszakadásom is ma már és néhány alkalommal gyenge térerő után “beragadt” 3G a telefon. 12.4 vagy 13 béta alatt ilyen gondok nem voltak. Xs tapasztalom a hibákat. És most vagyok gondba, hogy jöhet a recovery + iTunes este. Sajnos beugrottam, hogy ez bizony a béta 9.

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de letöltöd a 13.0 beta 8-as IPSW-t, recovery-be teszed a telefonodat, és betallózod az iTunes-nak a letöltött IPSW-t frissítésként.

    mi sehol nem írtunk olyat, hogy ez beta 9 lenne, épp az ellenkezőjét írtuk le, a build szám és a fejlesztői központban párhuzamosan kint lévő beta 8 okán. de fejlesztőként ezt magad is láthattad a fejlesztői központban.

  15. Mac alatt nem kezdi el frissíteni, próbáltam már. Windowsos gépem meg nincs, csak céges, amin iTunes sem lehet felrakni, mert tilos. Kézzel kiválasztani engedi csak, de a 13as béta telepítést nem kezdi el recoveryben sem. Valamiért csak a hivatalos verziókat engedi. A béta is ota tudtam egyedül felrakni. A Mac-emre meg béta szoftvert nem rakok, mert ott nem szoktam játszani ezzel. Úgyhogy marad a 12es recovery és public béta, amíg az nem ugrik 13.1re. Jobb ötletem nincs.

  16. Avatar for Czo Czo says:

    Ha elolvastad a release notest, akkor abban kerek perec le van irva, hogy csak Xcode beta telepitese utan fogod tudni 10.14 alatt telepiteni a beta iOS-t. Tehat rakd fel az Xcodeot is. A beta - nem beta Xcode megfer szepen egymas mellett.

  17. Köszi, valóban ezt nem néztem meg.

  18. Avatar for kchris kchris says:

    Gondoltam meg beta9re tudok OTA frissiteni. De igy a kov lepes a 13.1… GMre persze megoldhato lesz profiltorlessel… Egy modszer jutott eszembe, a public beta profilt kell letoltenem ha kijon a dev beta9-re…

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem már nem jön beta 9, de megkockáztatom, hogy így, a 13.1 beta 1 után már GM sem, hiszen az is a fejlesztőknek lenne, akiket meg az Apple ezzel a lépéssel már átdobott a 13.1-re.

  20. Valószínű akkor a Keynote után jöhet is a végleges. Pozitív hír viszont, hogy egy reset után az ios 13.1 béta általam irt hibái eltűntek. Lehet célszerű másnak is ezt megtenni, aki frissített csak ota.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a keynote napján előző évben a GM jött. hogy idén mi lesz, az hamarosan kiderül.

  22. Nekem valamiért nem szinkronizál böngészőben elmentettem kedvenceket, mappákat, olvasási listákat iMac és iPhone között, pedig mindkét eszközön ki van pipálva az iCloud mentés/szinkronizálás. Bármennyire is bosszant nem jövök rá az okára. Van valaki hasonló cipőben, vagy tudja valaki esetleg az okát? A telefonon béta 13.1 fut, de beta 13 alatt se szinkronizált.

  23. A publikus béta tesztelők is megkaptak a 13.1 béta. Hol marad a13??? Teljes keresztrejtvény… Lehet később lesz a Keynote és egyből 13.1 indulnak az új készülékek?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez pár napon belül úgyis kiderül, addig kár és felesleges is találgatni, az Apple-ön kívül senki nem tudja, miért van ez most így. tény, hogy új főverzió esetén ez eddig példátlan, de hát azt csinál az Apple, amit akar ugye.

  25. Avatar for hiper hiper says:

    Újra van a Térképben ‘Érkezési idő megosztása’ hihi…

  26. Avatar for zolty zolty says:

    Ha frissítettem 13.1re hogy kapok majd Hivatalosat? Csak letörlöm a beta profilt és megvárom amíg lesz egy hivatalos 13.1.2 ?(Csak példa) :slight_smile:

    Köszi a választ! :wink:

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Ha letorlod a beta profilt, akkor csak a stabil agbol fogsz frissitest kapni es minden olyan frissites meg fog jelenni, amelynek nagyobb a build verzioszama, mint ami a keszulekeden van. Tehat ha felfrissitessz a 13.1 betara, akkor a 13.1 GM/vegleges verziot is meg fogod kapni.

    Szerk: viszont en ha frissitenek 13.1 betara, akkor addig nem torolnem le a beta profilt, amig a beta 13.1-es agon van illetve amig meg nem jelenik a vegleges.

  28. Avatar for zolty zolty says:

    Értem,köszi a választ!

  29. Kivéve, ha a béta build száma tök ugyanaz, mint a GM-é.

    Szerk.: azt nem mondta, melyik béta ágon van (dev / public)

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Ha a build ugyonaz, akkor a verzio is ugyonaz :slight_smile: Legalabbis ez az igy volt az elmult 15 evben Apple fronton

  31. Itt csak az a probléma, hogy aki bétázik jelenleg (13.1), nem kapja meg a stabil ios 13, csak teljes törléssel és eddig ezt az Apple nem csinálta. Erre az egészre az a logikus magyarázat, hogy később lesz az idei Keynote és a 13.1 lesz az induló szoftver. Mi másért engedte volna el az Apple hamarabb az új béta, mintsem az első főverziót.

  32. Avatar for Czo Czo says:

    Ha nem raktad fel a 13.1-et (en pl nem raktam fel), akkor nekem jonni fog a 13 stabil kiadaskent. Nem kotelezo telepiteni, mindenki, aki telepiti, tisztaban van a dolgokkal. Ebbol semennyire nem tudsz kovetkeztetni, hogy mi lesz a stabil nem stabil szoftver verzioszama.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hogy az Apple mit és miért tesz, azt ezekből a bétákból nem lehet megállapítani, és csinált már ilyet, hogy párhuzamosan több béta is futott. bár főverzióval még nem csinálta. de ha bétázol, akkor bétázol, és akkor a következő bétát is feltennéd valószínűleg, ezért ez az alapértelmezett az Apple szemszögéből, és nem az, hogy csak egy hivatalos verzióig bétáznál.

    de ha az utóbbit tennéd, és feldobta, hogy frissíts a 13.1 beta 1-re, akkor egyszerűen letörlöd a béta profilt, újraindítod a készüléked, és akkor már nem fog ott zavarogni, hogy frissíts a 13.1 beta 1-re, és majd fel fogja neked dobni a 13.0 hivatalos verzióját.

    ha már frissítettél 13.1 beta 1-re, mert X okból azt hitted, hogy az valójában nem 13.1 beta 1, hanem 13.0 beta 9, akkor pedig tedd recovery-be, és iTunes-ban tallózd be frissítésként a legutóbbi 13.0 beta IPSW-jét, és ne tegyél fel béta profilt.

  34. Sikeresen belefutottam abba, hogy nem figyeltem/nem volt kiirva, hogy milyen verziora fog frissiteni, igy a public beta profillal felment az iPadOS 13.1 beta.
    Ez szamomra fura, mert nem gondoltam volna, hogy a 13.0 megjelenese elott public profillal kijon a 13.1 betaja.

    Korabban azert tettem fel a PB-t iPad-re, mert a 13-ban jelenik meg az audio sharing, vagyis hogy pl. egy eszkozhoz egyszerre 2 AirPods-ot tudok csatlakoztatni, ami utazasnal jott jol (egy kijelzo, egy film, de ket ember hallja sztereoban a hangot).

    Igy az lesz a megoldasom, hogy torlom a beta profilt, es amikor kijon a 13.1 GM, akkor frissitek majd arra.

  35. Avatar for Czo Czo says:

    Ki van irva, tehat biztos, hogy figyelmetlen voltal.

    Viszont en nem torolnem a beta profilt addig, amig nem jon a vegleges, mert a beta2-beta3-stb javithat hibakat, amik ebben a betaban benne vannak.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for Lajhar Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for olivercsizmazia Avatar for zolty Avatar for kchris Avatar for hiper Avatar for Zotya71 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Ezt most nem értem. IOS 13 meg se jelent. Lehet idén később jönnek az IPhone-ok és a keynote is később lesz? (Meghívók sem jöttek ki a keynote-ra.) Kapunk simán egy ios 13 a napokban és majd csak a 13.1-gyel lesz keynote? Lehet az 5G mánia miatt mégis ki kell jönniük a snapdragon megállapodás után 5g-vel? Amerikban indultak az 5g hálózatok és félnek az ügyfélvesztéstől? Mióta vannak Iphone-ok ilyen még nem volt, hogy egy hivatalosan meg sem jelent szoftver újabb verziója belemegy bétába.
    Vagy valaki csak rossz gombot nyomott meg Cupertinoban? :))

  2. A 13 beta 8 a GM… ezek szerint.

  3. Valószínű, csak nagyon furcsa, hogy nem jött ki publikusba a 13.

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @olivercsizmazia: nem az első eset, hogy párhuzamosan több béta is elérhető. az iOS 13-at majd a keynote-on elárulják, mikor adják ki. előző évben augusztus 30-án küldték ki a meghívót a szeptember 12-i eseményre, tehát bőven időben vannak – illetve ezen a héten akkor meg is érkezhet a meghívó.

    @Agent_H: nem valószínű, szokott jönni rendesen GM, általában a keynote napján, múlt évben is így volt.

  5. Itt csak az a szépséghiba, hogy nem főverzió váltáskor voltak szimultán béták. Simán befrissített egy csomó ember, abban a hitben, hogy a béta 9 kapja meg és csak elírás a 13.1. Carrier Bundle is tovább ugrott 13.1, így valószinű ez nem egy elírt nevű báta 9. A verziószám is sokkal magasabb. Amint kijön a GM akkor ki fog tudni frissíteni, ha minden bétás már 13.1-en van? Eddig kijött a GM és egy héttel később jött a publikus kiadás. Most ez elmarad? Nem vagyok túl boldog, hogy csak restore lehet majd a GM-et felrakni, amennyiben marad a “régi” menetrend.

    Telenor VOLTE változatlan nem műkődik a 38-as Carrier Bundle alatt sem. Van aktív VOLTE képes kártyám és sajnos csak Telekom és Vodafone működik változaatlan.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ahogy a cikkben is írtuk, egyrészt a jóval magasabb build szám, másrészt az a tény is azt igazolja, hogy ez nem iOS 13 beta 9 (amit a 9to5Mac is csak betippelt!), hogy a fejlesztői központban ott van külön, egymás mellett az iOS 13.1 beta 1 és az iOS 13 beta 8 is.

    mivel a 13.1 beta 1 már magasabb verziójú, mint a sima 13 (13.0), így ha valaki most frissített a 13.1 beta 1-re, annak értelemszerűen már nem fogja feldobni a 13.0 GM-verzióját sem, hiszen már annál magasabb verzió van a készülékén.

    a Telenor és a VoLTE kapcsolatát passzolom, az opció ott van rá, hogy bekapcsolhatom, aktív is, de kb feleslegesen, mert a dual SIM mellett az adatforgalmam a másik kártyán van, így amikor a telenoros számomon hívnak, eleve nincs adatkapcsolatom a DSDS (Dual SIM Dual Standby) miatt.

  7. Avatar for kchris kchris says:

    hat cs.sszek meg. igy most toltsem le kulon es ugy telepitsem? csak azert mert van ujabb beta is?? OTA ugrott?

  8. Avatar for Czo Czo says:

    Mit kell letolteni kulon? milyen ota ugrott? Mit szeretnel telepiteni?

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem ugrott. ha a 13.0-ra akarsz majd frissíteni, akkor egyszerűen a béta profilt kell letörölni, és ne frissíts a 13.1 beta 1-re.

  10. Ha meg véletlenül frissítettél, akkor sajnos a végleges ios 13 iTunes és telefon recovery módban mehet csak teljes gyalulás mellett. Ez azért nem tuk szép a cégtől. Sokan a gm-re akartak ugrani és nem egy béta 1-re velem együtt.

  11. Nem kötelező felrakni… Szóval a “nem túl szép a cégtől” kicsit erős szerintem. :slight_smile:

  12. Plusz ez egy fejlesztői béta, minden döntésed a tied, Te rakod fel, te frissítesz. Még az is lehet, hogy rögtön a 13.1 lesz a végleges szeptemberben amúgy.

    Ezért van a nyilvános béta, hogy ne fussanak bele az átlagemberek ilyenekbe.

  13. Mindegy. Így jártam. Amúgy a 13.1 béta eléggé bugos sajnos. Több helyen tapasztalok grafikai problémát, pl memojik megjelenítése. A mozgás alatt marad a statikus kép is. Volt több hívás megszakadásom is ma már és néhány alkalommal gyenge térerő után “beragadt” 3G a telefon. 12.4 vagy 13 béta alatt ilyen gondok nem voltak. Xs tapasztalom a hibákat. És most vagyok gondba, hogy jöhet a recovery + iTunes este. Sajnos beugrottam, hogy ez bizony a béta 9.

  14. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hát de letöltöd a 13.0 beta 8-as IPSW-t, recovery-be teszed a telefonodat, és betallózod az iTunes-nak a letöltött IPSW-t frissítésként.

    mi sehol nem írtunk olyat, hogy ez beta 9 lenne, épp az ellenkezőjét írtuk le, a build szám és a fejlesztői központban párhuzamosan kint lévő beta 8 okán. de fejlesztőként ezt magad is láthattad a fejlesztői központban.

  15. Mac alatt nem kezdi el frissíteni, próbáltam már. Windowsos gépem meg nincs, csak céges, amin iTunes sem lehet felrakni, mert tilos. Kézzel kiválasztani engedi csak, de a 13as béta telepítést nem kezdi el recoveryben sem. Valamiért csak a hivatalos verziókat engedi. A béta is ota tudtam egyedül felrakni. A Mac-emre meg béta szoftvert nem rakok, mert ott nem szoktam játszani ezzel. Úgyhogy marad a 12es recovery és public béta, amíg az nem ugrik 13.1re. Jobb ötletem nincs.

  16. Avatar for Czo Czo says:

    Ha elolvastad a release notest, akkor abban kerek perec le van irva, hogy csak Xcode beta telepitese utan fogod tudni 10.14 alatt telepiteni a beta iOS-t. Tehat rakd fel az Xcodeot is. A beta - nem beta Xcode megfer szepen egymas mellett.

  17. Köszi, valóban ezt nem néztem meg.

  18. Avatar for kchris kchris says:

    Gondoltam meg beta9re tudok OTA frissiteni. De igy a kov lepes a 13.1… GMre persze megoldhato lesz profiltorlessel… Egy modszer jutott eszembe, a public beta profilt kell letoltenem ha kijon a dev beta9-re…

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    szerintem már nem jön beta 9, de megkockáztatom, hogy így, a 13.1 beta 1 után már GM sem, hiszen az is a fejlesztőknek lenne, akiket meg az Apple ezzel a lépéssel már átdobott a 13.1-re.

  20. Valószínű akkor a Keynote után jöhet is a végleges. Pozitív hír viszont, hogy egy reset után az ios 13.1 béta általam irt hibái eltűntek. Lehet célszerű másnak is ezt megtenni, aki frissített csak ota.

  21. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a keynote napján előző évben a GM jött. hogy idén mi lesz, az hamarosan kiderül.

  22. Nekem valamiért nem szinkronizál böngészőben elmentettem kedvenceket, mappákat, olvasási listákat iMac és iPhone között, pedig mindkét eszközön ki van pipálva az iCloud mentés/szinkronizálás. Bármennyire is bosszant nem jövök rá az okára. Van valaki hasonló cipőben, vagy tudja valaki esetleg az okát? A telefonon béta 13.1 fut, de beta 13 alatt se szinkronizált.

  23. A publikus béta tesztelők is megkaptak a 13.1 béta. Hol marad a13??? Teljes keresztrejtvény… Lehet később lesz a Keynote és egyből 13.1 indulnak az új készülékek?

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez pár napon belül úgyis kiderül, addig kár és felesleges is találgatni, az Apple-ön kívül senki nem tudja, miért van ez most így. tény, hogy új főverzió esetén ez eddig példátlan, de hát azt csinál az Apple, amit akar ugye.

  25. Avatar for hiper hiper says:

    Újra van a Térképben ‘Érkezési idő megosztása’ hihi…

  26. Avatar for zolty zolty says:

    Ha frissítettem 13.1re hogy kapok majd Hivatalosat? Csak letörlöm a beta profilt és megvárom amíg lesz egy hivatalos 13.1.2 ?(Csak példa) :slight_smile:

    Köszi a választ! :wink:

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Ha letorlod a beta profilt, akkor csak a stabil agbol fogsz frissitest kapni es minden olyan frissites meg fog jelenni, amelynek nagyobb a build verzioszama, mint ami a keszulekeden van. Tehat ha felfrissitessz a 13.1 betara, akkor a 13.1 GM/vegleges verziot is meg fogod kapni.

    Szerk: viszont en ha frissitenek 13.1 betara, akkor addig nem torolnem le a beta profilt, amig a beta 13.1-es agon van illetve amig meg nem jelenik a vegleges.

  28. Avatar for zolty zolty says:

    Értem,köszi a választ!

  29. Kivéve, ha a béta build száma tök ugyanaz, mint a GM-é.

    Szerk.: azt nem mondta, melyik béta ágon van (dev / public)

  30. Avatar for Czo Czo says:

    Ha a build ugyonaz, akkor a verzio is ugyonaz :slight_smile: Legalabbis ez az igy volt az elmult 15 evben Apple fronton

  31. Itt csak az a probléma, hogy aki bétázik jelenleg (13.1), nem kapja meg a stabil ios 13, csak teljes törléssel és eddig ezt az Apple nem csinálta. Erre az egészre az a logikus magyarázat, hogy később lesz az idei Keynote és a 13.1 lesz az induló szoftver. Mi másért engedte volna el az Apple hamarabb az új béta, mintsem az első főverziót.

  32. Avatar for Czo Czo says:

    Ha nem raktad fel a 13.1-et (en pl nem raktam fel), akkor nekem jonni fog a 13 stabil kiadaskent. Nem kotelezo telepiteni, mindenki, aki telepiti, tisztaban van a dolgokkal. Ebbol semennyire nem tudsz kovetkeztetni, hogy mi lesz a stabil nem stabil szoftver verzioszama.

  33. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hogy az Apple mit és miért tesz, azt ezekből a bétákból nem lehet megállapítani, és csinált már ilyet, hogy párhuzamosan több béta is futott. bár főverzióval még nem csinálta. de ha bétázol, akkor bétázol, és akkor a következő bétát is feltennéd valószínűleg, ezért ez az alapértelmezett az Apple szemszögéből, és nem az, hogy csak egy hivatalos verzióig bétáznál.

    de ha az utóbbit tennéd, és feldobta, hogy frissíts a 13.1 beta 1-re, akkor egyszerűen letörlöd a béta profilt, újraindítod a készüléked, és akkor már nem fog ott zavarogni, hogy frissíts a 13.1 beta 1-re, és majd fel fogja neked dobni a 13.0 hivatalos verzióját.

    ha már frissítettél 13.1 beta 1-re, mert X okból azt hitted, hogy az valójában nem 13.1 beta 1, hanem 13.0 beta 9, akkor pedig tedd recovery-be, és iTunes-ban tallózd be frissítésként a legutóbbi 13.0 beta IPSW-jét, és ne tegyél fel béta profilt.

  34. Sikeresen belefutottam abba, hogy nem figyeltem/nem volt kiirva, hogy milyen verziora fog frissiteni, igy a public beta profillal felment az iPadOS 13.1 beta.
    Ez szamomra fura, mert nem gondoltam volna, hogy a 13.0 megjelenese elott public profillal kijon a 13.1 betaja.

    Korabban azert tettem fel a PB-t iPad-re, mert a 13-ban jelenik meg az audio sharing, vagyis hogy pl. egy eszkozhoz egyszerre 2 AirPods-ot tudok csatlakoztatni, ami utazasnal jott jol (egy kijelzo, egy film, de ket ember hallja sztereoban a hangot).

    Igy az lesz a megoldasom, hogy torlom a beta profilt, es amikor kijon a 13.1 GM, akkor frissitek majd arra.

  35. Avatar for Czo Czo says:

    Ki van irva, tehat biztos, hogy figyelmetlen voltal.

    Viszont en nem torolnem a beta profilt addig, amig nem jon a vegleges, mert a beta2-beta3-stb javithat hibakat, amik ebben a betaban benne vannak.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Vikitorony Avatar for Czo Avatar for Lajhar Avatar for Agent_H Avatar for Szifon Avatar for olivercsizmazia Avatar for zolty Avatar for kchris Avatar for hiper Avatar for Zotya71 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin