fbpx Skip to content

Az iPhone 8 és 8 Plus, valamint az iPhone X esetén megváltozott a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módja, mivel a hangerő gombok és a bekapcsoló gomb együttes lenyomása és nyomva tartása a Vészhelyzet – SOS-t indítja el.

iPhone 8, 8 Plus és iPhone reset, recovery, avagy visszaállítás, DFU mód

Ezekre az lehetőségekre akkor van szükség, ha az iPhone valami miatt nem reagál, vagy az iTunes nem látja a készüléket visszaállításkor, vagy ha már a helyreállítási mód sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nézzük, mi változott!

Már az iPhone 7-ben is más lett a reset, a visszaállítás, és a DFU mód, most pedig az iPhone 8 és 8 Plus-nál, illetve az iPhone X-nél is új mozdulatsort vezetett be az Apple. A legújabb készülékeknél ugyanúgy a hangerő és a bekapcsoló gombokat kell használnunk, de egészen máshogy, mint a 7-nél.

A kényszerített újraindításhoz, vagyis a resethez röviden nyomjuk meg hangerőnövelő gombot. Ezután röviden nyomjuk meg hangerőcsökkentő gombot. Végül tartsuk nyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

A helyreállítás módhoz, vagyis recovery-hez kapcsoljuk ki a készüléket, és tartsuk lenyomva a hangerőcsökkentő és a bekapcsoló gombokat, miközben bedugjuk a Lightning-kábelt, ami össze van kötve a számítógéppel. Ezután már látni fogjuk a szokásos iTunes és a kábel ikont.

A DFU-hoz már elég bonyolultan, jóformán titkos kézfogással juthatunk el: nyomjuk meg röviden a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentését, utána tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, ezután azt továbbra is lenyomva tartva nyomjuk mellé a hangerő csökkentése gombot 5 másodpercig, ezután engedjük el a bekapcsoló gombot, de továbbra is tartsuk lenyomva a hangerő csökkentését még 10 másodpercig. A kijelző sötét marad, de a számítógép és így az iTunes látja a készüléket.

Vizuális típusok számára a 9to5mac videót is készített:

Az iPhone 7 esetén a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módjáról pedig ebben a cikkben olvashattok. Természetesen a régebbi készülékek esetén továbbra is a Home és a bekapcsoló gomb használatával tudjuk ezeket elérni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment