Az iPhone 7-ben az új Home gomb miatt megváltozott a reset, a recovery és a DFU elérésének módja

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új Home gomb miatt megváltozott az iPhone 7-ben a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módja, mivel a Home gomb “lenyomását” az eszköz mindaddig nem érzékeli, ameddig nem fut az iOS.

img_4641

Ezekre a módokra akkor lehet szükség, ha az iPhone valami miatt nem válaszol, vagy az iTunes nem látja a készüléket visszaállításkor, vagy ha már a helyreállítási mód sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nézzük, mi változott!

Erre tehát kellett egy másik, az iOS-en kívül is elérhető hardveres megoldás. Ezért az iPhone 7-ben már nem a Home az, amit a fenti funkcióknál is használunk, hanem a bekapcsoló gomb mellett a hangerő csökkentése gombot, tehát a halkítást kell használnunk.

A resethez tehát a bekapcsoló gombot és a hangerő le (-) gombot kell egyszerre lenyomva tartanunk ahhoz, hogy a készülék újrainduljon.

A recovery-hez kapcsoljuk ki a készüléket, és tartsuk lenyomva a hangerő le gombot, mielőtt rádugnánk az iTunes-ra.

A DFU-módhoz pedig kössük össze az iPhone 7-et a számítógéppel, majd tartsuk lenyomva a bekapcsoló- és a hangerő csökkentése gombot addig, ameddig el nem sötétül a kijelző, ezután engedjük el a bekapcsológombot, továbbra is lenyomva tartva a hangerő csökkentését, majd várjunk, amíg az iTunes felismeri a készüléket.

Természetesen a régebbi készülékek esetén továbbra is a Home gomb használatával tudjuk ezeket elérni, kizárólag csak az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus az, ahol kell a hangerő csökkentése gombot kell nyomni a Home helyett.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. @Jadeye: tuti?
    nekem i6 ios 10-en nem ment ilyen egyszerűen…
    annyi, h előbb kell a SWB-t nyomni és utána a Home-ot… mert (a mások által is gyűlölt) voice controlt nyitja meg (sokszor)…

  2. Jaaaj fogalmazasi hibakba ne kossunk bel ugy hogy teljesen ertheto mit akart. Lenne 3 kivansagom az egyik ez lenne hogy az olyanok akik neten kukacoskodnak helyesirassal minden ilyennel jol basszak be a labukat valahova… de ennyi erovel meg ‘”amig el nem sotetul”…

  3. Szépen fogalmazol. Tudod az, hogy nem sötétül el ill. el nem sötétül az két különböző jelentésű dolog. Nem gondoltam belekötni, csak azonnal nem biztosan értettem. Köszönjük az írást, nagyon hasznos volt.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!