fbpx Skip to content

Az új Home gomb miatt megváltozott az iPhone 7-ben a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módja, mivel a Home gomb “lenyomását” az eszköz mindaddig nem érzékeli, ameddig nem fut az iOS.

img_4641

Ezekre a módokra akkor lehet szükség, ha az iPhone valami miatt nem válaszol, vagy az iTunes nem látja a készüléket visszaállításkor, vagy ha már a helyreállítási mód sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nézzük, mi változott!

Erre tehát kellett egy másik, az iOS-en kívül is elérhető hardveres megoldás. Ezért az iPhone 7-ben már nem a Home az, amit a fenti funkcióknál is használunk, hanem a bekapcsoló gomb mellett a hangerő csökkentése gombot, tehát a halkítást kell használnunk.

A resethez tehát a bekapcsoló gombot és a hangerő le (-) gombot kell egyszerre lenyomva tartanunk ahhoz, hogy a készülék újrainduljon.

A recovery-hez kapcsoljuk ki a készüléket, és tartsuk lenyomva a hangerő le gombot, mielőtt rádugnánk az iTunes-ra.

A DFU-módhoz pedig kössük össze az iPhone 7-et a számítógéppel, majd tartsuk lenyomva a bekapcsoló- és a hangerő csökkentése gombot addig, ameddig el nem sötétül a kijelző, ezután engedjük el a bekapcsológombot, továbbra is lenyomva tartva a hangerő csökkentését, majd várjunk, amíg az iTunes felismeri a készüléket.

Természetesen a régebbi készülékek esetén továbbra is a Home gomb használatával tudjuk ezeket elérni, kizárólag csak az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus az, ahol kell a hangerő csökkentése gombot kell nyomni a Home helyett.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Az új Home gomb miatt a képernyőfotózásnál is a bekapcsoló és hangerő csökkentése gombot kell egyszerre megnyomi?

    Üdv.

  2. @Dániel Varga: képernyőfotót a már futó iOS-en tudsz csak készíteni. ha fut az iOS, akkor a Home gomb is funkcionál. tehát a képernyőfotó készítésének módja nem változott.

  3. @Jadeye: Ezt majd javítsátok: “számytógéppel”

  4. @ToniSlow: orvosolva. fránya 12″-es MacBook billentyűzet.

  5. @Jadeye: tuti?
    nekem i6 ios 10-en nem ment ilyen egyszerűen…
    annyi, h előbb kell a SWB-t nyomni és utána a Home-ot… mert (a mások által is gyűlölt) voice controlt nyitja meg (sokszor)…

  6. @Józsi: tuti. nem jól nyomod. a Voice Control nem aktív, ha a Siri be van kapcsolva – cserébe viszont a Siri lesz aktív.

  7. @Jadeye: Btw, opció arra, hogy egyik se legyen? ????

  8. @ef-dani: tudtommal arra nincs opció. esetleg meg kell nézni, hátha az Apple Configurator megengedi ezeknek a teljes letiltását, ha ez szempont.

  9. “Ameddig nem sötétül el a kijelző” ?

  10. Gondolom, amíg elsötétül…

  11. Jaaaj fogalmazasi hibakba ne kossunk bel ugy hogy teljesen ertheto mit akart. Lenne 3 kivansagom az egyik ez lenne hogy az olyanok akik neten kukacoskodnak helyesirassal minden ilyennel jol basszak be a labukat valahova… de ennyi erovel meg ‘”amig el nem sotetul”…

  12. (A moderálási elveinknek megfelelően a cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a Gyakran Ismételt Kérdések cikknél tedd fel a kérdésed! Szintén megtiltottuk az eldobható email címek használatát. Kérjük, változtasd meg, mert másképp nem fognak megjelenni a hozzászólásaid, mert eldobja őket az automatikus moderációs rendszer.)

  13. Szépen fogalmazol. Tudod az, hogy nem sötétül el ill. el nem sötétül az két különböző jelentésű dolog. Nem gondoltam belekötni, csak azonnal nem biztosan értettem. Köszönjük az írást, nagyon hasznos volt.


Add a Comment