fbpx Skip to content

Én személy szerint szeretem az Apple bőr, és szilikon tokjait. Nem állítom, hogy a világ legjobb minőségű termékei, de azért nem is annyira rosszak, sőt. Idén úgy voltam vele, hogy nem teszem tokba az iPhone X-et, azonban ez az elmúlt napokban mégis így tettem a gesztusok miatt.

Apple kinyitható bőrtok – Folio Case

Egyelőre az alkalmazásokból való kilépés miatt sokszor úgy érzem “ki suhintom” a telefont is a kezemből, egyszerűen nem mertem egy kézzel magabiztosan használni. Végül egy új kobaltkék Apple szilikon tok lett az ideiglenes védelem. Mindeközben szemeztem azért az Apple kinyitható bőrtokjával is, azonban több kérdés is felmerült bennem a használattal kapcsolatban. Szerencsémre egy kedves ismerős kért tőlem ilyen tokot, így természetesen kipróbáltam, megnéztem, milyen az Apple 36 900Ft-os iPhone X tokja.

Az Apple a kinyitható bőrtokját Folio-nak nevezi. Ebből csak bőr típusú létezik, ami több szempontból is jó. A bőr tokjaira az Apple plusz fém gombokat is rak, így teljesen olyan, mintha a telefon gombjait nyomkodnánk, a szilikon tokoknál ez egyáltalán nem mondható el. Az első szembetűnő dolog, hogy nyitásra feléleszti az iPhone X-et, illetve csukásra elaltatja. Olyan, mint az iPadek esetén a Smart Cover.

(Amikor kihajtod, rögtön felold a készülék a Face ID segítségével.)

A készülék bölcsője belül puha, mikroszálas béléssel rendelkezik, amit én kifejezetten szeretek az Apple tokjainál. Nem karcolja meg az iPhone-t, vigyáz a hátlapra. Elsőre nagynak tűnt ez a tok, de végül teljesen használható méretű maradt vele az iPhone X.

A kihajtható részen hasznos helyeket kapunk, amikbe bankkártyákat, papírpénzt, esetleg igazolványokat rakhatunk. Ebből összesen két darab van, és az elején “be kell járatni” őket. Az Apple kiemeli, hogy a tok használata közben természetesen vezeték nélkül is tölthetjük a telefonunkat, ez egyébként igaz a többi bőr, és szilikon tokjaikra is.

Telefonálás, fotózás

A kihajtható tokokkal mindig is furcsa volt telefonálni és fotózni is. Telefonáláskor hátra kell hajtanunk, amit azért egy 36 900Ft-os toknál – hát hogy is mondjam – nem jó érzés az elején. Fotózáskor pedig az egész olyan esetlenül néz ki. Gépeléskor is zavart engem a tok, és így már biztos, hogy kétkezes lesz a készülék, mivel itt is hátra kell hajtani bankkártya tartó részt.

Alapjában véve én rosszabbra számítottam, kényelmes, használható az Apple kihajtható bőrtokja, de viszonylag kevés ember szereti az ilyen fajta tokokat. Egyébként a kék típus, amivel reklámozza az Apple, Angliában azonnal elfogyott a nagyobb Apple Store-okban, Magyarországon az ár miatt valószínűleg még kevesebben vásárolják majd meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Ezek a kihajthato telefontokok egyszeruen irtozat gagyik, hideg kiraz mikor meglatom ha valaki ilyennel benazik, mert tenylegesen benazik vele, raadaskepp a celkozonsegnel csak csajok johetnek szoba, ferfiak ilyet nem is hasznalnak. Melto parja a pupos extra apple akksinak.

  2. Távozz tőlem kinyitható bőrtok. Mikor fenykepeznek vele mindig olyan őszintén röhögök. 😀

  3. Bank kártya tartó. Nem ám az Apple payt vezetnék be.

  4. @White64GB: mert szerinted ez majd pont ettől függ? ne már.

  5. Van egy mondás, mely szerint ameddig lócitrom van, addig veréb is lesz. Én is voltam ilyen veréb, amikor megvettem az Apple Store-ban a gyári barna bőr iPad Mini 2 tokot. Nem patinásan öregedett mint a jó minőségű bőrök, hanem alig 3 hónap alatt “lekoszlott“ az egész, pedig az átlagnál jobban vigyáztam rá. Tény, hogy egy hétig gyönyörű volt.

  6. @White64GB:
    Ha érintő chipes bankkártyát teszel bele akkor megvan a Mobilos fizetés élménye. 🙂

  7. Elég retró dolog egy ilyen tok, kb olyan aki használja mintha a jegyzetfüzetébe / papírnaptárba akarna jegyzetelni, csak már telefon került bele…


Add a Comment