fbpx Skip to content

Az Apple az iPhone 4 és 4s óta nem használt üveg hátlapot, 2017-ben végül újra elővette a cég és az iPhone 8, 8 Plus, valamint majd az iPhone X esetén is ezzel találkozhatunk majd.

iPhone 8 arany színű – teszt, vélemény

Azon túl, hogy ez hogyan néz ki, a legnagyobb kérdés az, hogy mennyire strapabíró. Az Apple szerint ez 50%-kal erősebb, mint a korábbi üveg felületek, és ugyanazt az üveget kapja az elő és a hátlap is, tehát a kijelző is erősebb lett az előző generációhoz képest. Az alábbi videókból kiderül, hogy ez mennyire igaz.

Az iPhone 8 tesztelése alatt pozitív véleménnyel voltam az üvege iránt. Kevésbé csúszik, kevésbé látszanak rajta az ujjlenyomatok, de kérdéses volt, hogy ha leejtem, akkor mennyire bírja majd a strapát. Mivel a hátlapi üveg betörése egyenlő azzal, hogy elvesztem a garanciát, így nagyon kíváncsi voltam a töréstesztekre. Arról egyébként nincs információnk, hogy az Apple cseréli-e külön ezt az üveget (ezzel megtartva a garanciát), vagy pedig csak teljes készülék csere van – ugyanakkor itthon legtöbb esetben nincs alkatrészcsere, csak teljes készülékes. Eddig ugye ha leejtettük az iPhone-t, és nem tört be a kijelző, a kisebb sérülések ellenére is garanciális maradt a készülék. Most ez egyelőre kérdéses.

Nekem a legtöbbször a kezemből, nyomkodás közben szokott kiesni a készülék, illetve a nadrág zsebemből. A fenti videóban is körülbelül ezeket az eséseket tesztelték, így picit meg is nyugodtam, hogy nagyobb eséllyel bírja majd ki az iPhone 8 az esést, minthogy betörik a hátlap és az előlap. Az alábbi videóban pedig az látszik, ha olyan szerencsétlen helyzetben ejtjük le a készüléket, hogy nem az oldalára esik, hanem teljesen a hátlapra, akkor bizony bajban vagyunk.

Amennyiben tudjuk magunkról, hogy néha bizony leejtjük a készülékünket, kevésbé tudunk rá vigyázni, akkor bizony érdemes üvegfóliát és tokot is vásárolni hozzá. A fenti videókból az is kiderült, hogy átlag körülmények között azért strapabíró az iPhone 8 üveghátlapja, de sajnos nem cserélhető olyan könnyedén, mint anno a 4, 4s esetén.

Olvasd el a hozzászólásokat is

46 Comments

  1. Tehát felejtős az üveg hátlapú Iphone, bár ehhez eddig sem kellett fizika szakosnak lenni!
    Maradnak a korábbi alu hátlapos verziók, bőven jók még azok hosszú évekig.

  2. Szevasztok
    Nagyon regota gondolkozom azon, hogy miert nem tudnak a telefongyartok normails telefon hatlapot kesziteni.
    Ez az uveg egyenlo a viccel pontosan emiatt gondolkodo a valtason iphone 8 plusra, de egeszen egyszeruen nem tetszik ez az uvegfos megoldas…
    Komolyan mondom a samsung galaxy s5nek volt utoljara hasznalhato ergonomikus hatulja.
    Mi kene ahhoz, hogy a telefongyartok eszrevegyek magukat es hasznalhato telefont keszitsenek?
    hiaba ez a telefonbiztositas dolog, ha reszletesen normalisan atolvasod a biztositas leirasat rajossz, hogy nem az igazi megoldas, tulsok ponton bele lehet kotni, legalabbis szerintem…
    Es meg egy dolog az iphone X kapcsan…
    Ki volt az az ertelmi fogyatekos tervezo aki ezt a kepernyobe harapott vagy belogo baromsagot tervezte??
    En csak 1994 ota hasznalok telefont, tehat lehet hogy mar ven huly vagyok ehhez a designhez de egyaltalan nem jon be, mar tul regota meszoktam hogy semmi nem takar bele a kepernyobe.!
    Sokat szoktam itt a forumot olvasni es azt latom, hog aki regot ifonos az inkabb mas iranyba nezelodik mert nem tud ujjat mutatni az apple, szerintem ebben van valami.
    Hiaba hasznalok most en is iphone 7 plust, azt el kell ismerni, hogy a samsung s8+ es a note 8 is jobb kamera keppel rendelkezik…

  3. Hát nem tudom, az iPhone 4s-em nem volt tokban, azon hátul egy sima fólia volt. Használtam egy évig, utána az egyik gyerekem. Sosem volt vele semmi baj, mai napig meg van. az 5S-em, a 6s-em, a 7, és most a 8 is tokban van. a 6s-től kezdődően, Evutec Carbon-ban (sorry, nem reklámnak írom.) Ezt rögtön a vásárláskor rápattintom. Illetve még a boltban megy rá egy 0.15-ös üveg előre. Ez kb 3-6 hónapot bír. Sosem volt gondom amiatt hogy javíttatni kellett a telefont. Ja persze, aki villantani akar, annak gáz. Mivel nem látszik hogy ez már az új típus…Az ismerőseim 99%-a nem is tudja, hogy a 7-et lecseréltem a 8-ra. Ugyanolyan védőüveg, ugyanolyan carbon tok van rajta.

  4. @info: “”””Ki volt az az ertelmi fogyatekos tervezo aki ezt a kepernyobe harapott vagy belogo baromsagot tervezte??””””” Hát kérlek, a harapott alma az smafu??? 🙂 Lehet arra hajaz a dolog..

  5. Ja, az Evutec fasza, SE-n használom, 2 éves, még mindig karcmentes és tökéletesen illeszkedik.
    Megéri az árát!

  6. Balazs Pali: Hat ja, de most tenyleg nem lehetett volna azt az 5mm-es csikot feljebb tolni es hagyni egy normails kijelzot neki?
    az X-en a homegomb nelkuli verziora nagyon kivancsi leszek, ekkora osszegnel azert mar tuti keves ember fog kiserletezni azzal, hogy akkor rogton megveszi latatlanba ugyhogy majd az elso hasznlatnal derul ki, hogy jeeee en nem is erre szamitottam…
    remelehetoleg a mobilarena es a szifon is csinal rola egy nagyon reszletes tesztet..

  7. Reszben OFF, de ma vegre eloben is megneztem en is a 8asokat. Kiprobaltam es a siman es a plusszon is “akadt” a 3d touch. 6s es 7 is ezt produkalja. Ahoz kepest, hogy ios 11ig sosem lattam ilyet nincs tulsagosan felfujva a dolog, pedig ugy nez ki minden keszuleket erint.

  8. aw123: egeszen pontosan, hogyan jelentkezik ez az akadozas???

    Amit en eszrevettem, az az hogy a safarit ha hasznalom es megnyomom a homeot, atvaltok egy masik alkalmazasra es ujbol elohivom a safarit, na az laggol egy kicsit, mondjuk ez tenyleg nem volt..
    masnak konkret tapasztalatok??

  9. @info: Egeszen pontosan amikor egy alkalmazas ikonjat “lenyomod” es elojonnek a 3d touch menuk akkor egyet “reccen”, nem siman jon fel a menu, nem folyamatos.

  10. @aw1123

    Megneztem, hat most hogy mondod rezonal mint a franc…
    Ez biztos azertvan igy optimalizalva, hogy vegyuk meg a kovetkezo verziot, lehetoleg most azonnal, az nem fg lehet szaggatni…
    Nezzetek meg ezt a videot, szerintem azert valahol mindnet elmond:
    https://www.youtube.com/watch?v=NCwBkNgPZFQ
    zsenialisan jol megvan csinalva…

  11. @info: Ez most pont olyan hogy izlesek es pofonok. Nekem pl tetszik az uveg hatlap. Neked nem tetszik. Valakinek tetszik a belogo resz, valakinek nem. Valakinek tetszik az uj 5os BMW es van akinek nem. Hidd el, olyat nem lehet csinalni ami mindenkinek jo. Es most nem vedem oket meg szo sincs elvakultsagrol, csak egyszeruen az izleseken nem igazan lehet vitatkozni szerintem.

  12. Apple: “Űrtechnológiai minőségű, a telefon színéhez passzoló alumínium oldalszegély.”
    Értitek – ŰRTECHNOLÓGIAI
    Most úgy őszintén, mihez kezd az ember ezzel az agyament dumával, amikor a videókon 2 pillanat alatt összetörik az üveg és össze-vissza karcolódik a széle. Mintha nem a 10-ik emeletről ejtették volna le. Tessék mondani ez meg milyen űrtechnológia?
    Kár hogy nem az van odaírva, hogy Intergalaktikusmegagiga hypertechnológia. Azt már jobban elhittem volna.
    Ezekkel a “valahogy el kéne adni ezt az izét” dumákkal tele van a padlás.
    Ki szereti, ha hülyének nézik?

  13. @Kigyósi Gergő
    Figyel csak itt nem teljesen arrol van szo amit irtal…
    Kicsit mas dolog a lenyeg, most kivetelesen nem a software reszet kedtem el fikazni es mondtam azt, hogy a 52 ezer forintos xiaomi szarra veri software szinten….
    Most nem errol van szo…
    A belogo resz az egy dolog, de tenyleg ha megnezel sok tores teszt videot sajnos az a helyzet, hogy az olyan eseseknel ahol a masik meg megussza itt egyszeruen osszetorik az uveg…
    Uveg, ….erted??
    Desing elem, de nem hasznos….konnyen torik….es viszont cserebe nagyon draga…

    Nezd, ha az iphone 8 plus 256b, 150 ezer forint lenne akkor is gondolkodnek egy kicsit, deazert lassuk mar be ez igy draga jatek….
    Egyebkent nezd meg a belinkelt video, annyira jellemzo pl, az a mentalitas….foleg amerika..

  14. Nem attól űrtechnológia valami mert nem lehet összekarcolni. Hanem attól, hogy olyan ötvözet amit ott használnak. Mégis mi a faszombol legyen szerinted egy telefon?
    Aki akar vigyáz rá (tok, fólia stb). Aki nem annak meg nem rángatózik itt a szája hanem vesz egy másikat. Üveg, összetörik az a dolga!

  15. Azé’ kellett üveg hátlap mert a sok faszmatyi a vezetéknélküli töltést hiányolta, ez az ára, mit kell emiatt picsogni?
    Van 1000 +1 telefon a piacon, mást kell venni sziamiaut pl.

  16. @info: Akkor erre csak annyit hogy eddig nem is dobott piacra egyik gyártó sem ennyire teljes kijelzős telót, a 94-től egészen 2015-is pedig fokozatosan nőttek egyre nagyobbra, már nem tudják mivel licitáljanak a gyártók egymásra. Ha az apple nem problémázna a két felső csíkkal, hogy azt nem szabad feketére csinálni az appokban sem akkor fel sem tűnne hogy van ott vmi. Ami rosszabb szerintem a szélén hajlított kijelző, bár talán hozzá lehet szokni aki nem egykezesen használja sokat.
    Az S8+ és a note8 pedig nem az i7-tel hasonlítandó össze hanem a most megjelent 8-asokkal és az X -szel bár az már árban legalábbis feljebb van pozicionálva és talán nem ildomos a hasonlítás.
    Viszont az i7 a note7-tel összevetve tűzgyújtásban tutira alulmarad, mert a samu ahogy hallottam a veszteségek csökkentése miatt a túlélőfelszerelésekbe ajánlotta mint “biztosan minden körülmények között gyújtó eszköz”-t . 😀
    Amugy nekem is van egy i4-em azaz a haveromnál van jelenleg és a mai napig karcmentes elöl-hátul, pedig fólia sosem és tok is csak egy könny kis Moshi van rajta, ami az oldalát és a hátát takarja, kb 0,5mm vastag anyagból.

  17. @info: Hát ebből nekem az jött le, hogy a droidok is iphone-t akarnak használni de hülyék hozzá pedig azt még az átlag amcsi is tudja használni.
    Gondolom vmi droid fan gyártotta és kapóra jött az hogy i-vel kezdődik a neve.
    Azért volt anno pár forumon és cikkben is feltűnt kép, hogy milyenek voltak az iphone előtt és a megjelenése után a többi gyártó készülékei. Jellemző módon koppintottak. Na az viszont nem csak egy foto montázs volt.

  18. @aw123: Meg kell hogy erősítselek… iPhone 8 64gb…. 5 nap után a 3d touch valóban röccen, mindig, mindegyiknél… még egy bosszantó hiba…. email időnként “befagy” kilépek, aztán vissza, utána kb 10 másodperc, és újra működik.. mintha “elgondolkodna” Szerintem ez az IOS hibája.

  19. @info: Én kicsit szkeptikus vagyok az X-el kapcsolatban… Tuti kivárok pár napot, mielőtt beleülök… pedig már megrendeltem a “telefonosomnál”

  20. @Balazs Pali: Mivel vagy szkeptikus, mert a hardver azonos a kijelzőt és pár egyedi megoldást kivéve, ha az IOS miatti 8-as csinálja valószinűleg az is fogja, ha addig nem javítják

  21. @gunar: A hardver rész tiszta…. nekem ezzel az arcfelismeréses dologgal vannak fenntartásaim.. emlékeztet az első genes ujjlenyomat olvasóra… az sem volt még jó. Tévesztett, lassú volt. A mostani már kiforrott. Na meg az összeszerelés is kérdőjel nekem. Kis pici kínai, hogy fog ezzel az összetett kamera rendszerrel megbirkózni? Robottal nem paráznék… ha beállítják egyszer, tolja milliószám… ám a humán faktor a gyenge láncszem. 10 éve vagyok szifonos, 2g-vel kezdtem… van némi tapasztalatom már az “újdonságok” tekintetében. Na meg a megjelenés… kíváncsi leszek erre a november 3-ra… 🙂

  22. Hehe… azért azt látja mindenki gondolom, hogy gyakorlatilag bármit tett volna le az Apple az asztalra, menne a savazás! Ha új design, akkor az a baj, ha régi, akkor meg az. Ha van rajta sapka az a baj, ha nincs, akkor az!

  23. @hohand: Rosszul látod…. Itt azért elég sok az Apple használó… azért mert nem elvakultan dicsérjük, attól még lehet jó… De azt elvárom, hogy ha pénzt adok valamiért, az normálisan működjön. Ne jöjjön senki a droidokkal, az más fórum.. itt az apple megy, sok ember, megfelelő tapasztalattal. Szerintem joggal mondhatjuk el a véleményünket. Magam részéről az elmúlt 10 év tapasztalata az, amire alapozom a véleményem. Gondolom, az számodra is elfogadható. Mindig objektíven próbálom nézni… mint ahogy sokan mások itt… de elvakult applefan azért nem vagyok…

  24. Zseniálisan lefordították az almások az “aerospace-grade aluminium”-ot “űrtechnológiai minőségű alumínium”-nak. Ez tiszta nagyképűség, az aerospace az egész repülőgép-ipart jelenti a sárkányrepülőtől az űrsiklóig. Annyiból védhető, hogy a magyarban erre sincs szabatos kifejezés. Aki ismeri ezt az iparágat, vagy magát a fémipart az általában tudja, hogy az alumíniumipari (IADS) szabvány szerint az ötvözeteket egy négy jegyből álló szabványszám (utána még ez-az, de most az nem lényeg) jelöli. Azt a néhány ötvözetet amit leginkább a mai repülőgép-ipar használ, szokás “aerospace alloys” gyűjtőnéven csoportosítani, ilyen pl. 7075 amiből végül a 6s vázát készítették a sima 6 “bendgate” miatt.

  25. @gunar, hohand

    Eloszor, gunarnak…
    Szoval egy dolgot azert be kell latni a szarszung kidobta az s7et, azota azt a kamerat hasznaljak es csak a softwaren csiszolnak, el kell ismerni jobb a kameraja.
    Mivel tavaly engem is erintett a note 7 cirkusz igyhat azt kell, hogy mondjam menjen a picsaba a szarszung es nem feltetlen a kis szorgalmas kulfoldiekre gondolok hanem a fereg magyar kepviseletre…
    roviden a sztori…..
    Amikor megvettem a note 7-et akkor eppen volt egy: galaxy s6, s7, s7 edge telefon vasarlasom a telekomnal.
    majd amikor megtortent a cirkusz es vissza kellett adni a telefont akkor kerdeztem a magyar szarszungot, hogy milyen karpotlast javasolnak? erre a barmok aztmondjak, hogy vegyek meg egy s7est, mondom eppen 3 szarszung telefonom van…erre mintha nem is hallottak volna, vegyen meg egy s7est..
    na en itt fogadtam meg, hogy magyarorszagon soha nemveszek semmilyen szarszung termeket, pedig megyozodesem es a tesztek is ezt bizonyitjak, hogy meg az s7esnek is jobb a kameraja mint az iphone 8 plussznak.
    egeszen egyszeruen azert mert jo imx szenzort hasznalnak benne, mondom ezt ugy hogy ifont hasznalok en is.
    ami jobb az jobb el, kell ismerni..
    velemenyem szerint a most hamarosan erkezo, huawei 10 viszont szarra fog verni mindenkit, neki van a parameterek szerint a legjobb kameraja.
    @gunar….
    a video amit belinkeltem az regi video, nem most keszult es csak arra mutatott ra, hogy milyen vasarlo mania van e korul a telefon korul…kis vicces film, nagyon profin van megcsinalva.
    @Balazs pali
    szagatt az a fos? hat ez elegge erdekes, pedig uj telefon uj op rendszer, azthiszem lassan az alma le esik majd a farol.

    Az S8+ és a note8 pedig nem az i7-tel hasonlítandó össze hanem a most megjelent 8-asokkal és az X -szel bár az már árban legalábbis feljebb van pozicionálva és talán nem ildomos a hasonlítás.

    igen am csak az a helyzet, hogy a note8 kamerja, szinte biztosan veri az i8 plus kamerajat.

  26. @hohand:
    szerintem ez nem tejesen igaz.
    sok gyarto pl mar evek ota nyomatja a vizallo telefont, itt meg mindig nem jott el..
    wireless toltes? uveghatlapon? kia francot erdekel nehany bazari majmon kivul…
    a samsung mar 2 eve tudja, hasznaltam is, nemsokat dobott semmin mindig lecsuszott a telfon rola nem nagy szam.

  27. https://youtu.be/yr8wiXapQ7I?t=1376

    Hát sztem nagyon nem…iPhone 4 drop test ugyan ezt produkálja mint a második videó…

    https://youtu.be/yr8wiXapQ7I?t=2746

    Ez mi? 😀 Brightness? Gyerekek a Note 8 1200 nits az iPhone új csodálatos kijelzője ami megoldja a brigtness problémákat 625? 😀 Kétszer világosabb a másik. Miről beszélnek ezek? Eddig ezt nem is figyeltem a keynote-on…

    Na mindegy, csak ha már hasonlítgatunk. ja z iPhone 8 vs Note 8 speed test et nem is mondom melyik nyert…

    Ennyit a benchmark számokról.

    Én aztán full leszarom a sarsungot is , de ekkorákat ne kamuzzanak már…

  28. Ja es meg valami, ez viszont mindenkinek…

    Ugye most senki nem mondja komolyan, hogy az ios 11be integralt file kezelo hasznalhato valamire?
    a legnagyobb szar amit eletemben lattam, ott kezdodik az ilyen alap program mint az ifiles2, csakhat ugy azert fizetni kell, de legalabb felismerte valaki, hogy irni kell egy viszonylag hasznalahato programot.
    Csak mondanam, hogy az osszes xiaomi telefonon alpban van ilyen file kezelo program amin mindent megtudsz csinalni egyszeru es attekintheto…a zeneket es videokat barmikor ossze vissza masolhatod..
    Na gyerekek ez az ami itt soha nem fog megvaltozni…

  29. @info: A note 8 és az i8plusz volt összehasonlítva és az utóbbi csinálta a szebb képet, persze ez megint ízlés dolga, ezek a samu kijelzők amktől szinte mindenki hasra van esve évek óta, nem adnak szép élethű csak túlszaturált képet, Nem a paraméterek győznek hanem a szem ami valósághű az ha a paraméterei amivel csinálják rosszabb is,az valósághű, Amit láttam az említett tesztben hát abban a note 8 elszínezte a képeket, fakóbbak voltak élettelenek az i8 plusz-hoz képest. Persze ez az én véleményem és a tesztelőé is .

  30. @info: “sok gyarto pl mar evek ota nyomatja a vizallo telefont, itt meg mindig nem jott el..”
    Mennyivel jobb az életed, ha a “befőttes gumira” ami szigetelésként funkcionál nem azt mondják, hogy 0,1 bar, hanem 0,15 bar víznyomást bír ki 30 percig? Ennyi a különbség. Ezt túltervezéssel át kell hidalni. Az ipx8 a világ egyik legnagyobb átbaszása, mert ott van, hogy teljesen vízálló a megadott mértékben* és a megadott mértéknél* a gyártó a használati utasításban megadja telefonok esetén a 1,5 méteres (egyenletes merítési) mélységet 30 percig. Ez pont csak annyival több, hogy rá tudja írni az ipx8-at, ami több, mint az ipx7, tehát jobb. Értelme semmi, mert egy meterről beleejted a vízbe nagyobb nyomás keletkezik rajta, mint a megadott érték. Majd akkor beszélünk teljesen vízálló telefonokról, amikor itt is jönnek a 3-5 barok. Na az már jelent valamit. De amíg töltőcsatlakozók meg SIM tkártyák vannak ez a világ nem igen jön el.

  31. Sziasztok,
    A második videóban egy kis kőre ejtik az iPhone 8 plust, persze hogy eltörik az üveg. Ezt vegyétek ki mert átverés. így szokták látványossá tenni az üveg törését. Köszi

  32. @Szocso: mi ezen az átverés neked?

  33. @ef-dani: Töltő csati nem kell ott a rátevős “vezeték nélküli” és a sim-et pedig csavarosan is lehet zárni ami már bírhatja, mert nem kell sűrűn cserélni.

  34. Haha, bakker majd mond Apple nek amikor ledobod a telefont és széttörik, hogy várjál ez nem ért mert kis kőre esett. 7 rétegű világ legerősebb üvege telefonon vs kis kő. 😀

  35. @AppleFan: a festése 7 rétegű, nem az üveg.

  36. @Jadeye: ja igen 🙂

  37. Sziasztok! Lenne egy észrevételem… tudom nem itt van a helye, de ki tudja nálatok is előfordult az ios11 el. Telefonkönyvben a hívottaknál, vagy a névjegyzéknél a név alatti üzenetre rábökve csak az üzenetek mappáját nyitja meg, nem pedig az adott személyel fojtatott üzengetést, vagy egy új üzenet írását neki. Nálatok is hasonló? A telót újraindítottam, tiszta install fő verzióváltásoknál. Köszi

  38. @Lujo75: Igen, nálam is ilyen. Én is észre vettem már.

  39. Én komolyan nem értem miért kell ezen ennyit lovagolni 😀
    Egy telefont arra gyártanak hogy telefonáljunk vele meg használjuk amire kell (rendeltetés szerű használatra gondolok) nem arra hogy például szeget verjünk be vele a falba. Egy autónál már nyilván fontos a törés teszt mivel ember életeket ment. Egy elektromos cigit se néznek, meg vizsgálják hogy mi történik vele ha leesik (pedig abból is lehet venni irreálisan drágát). Engem speciel totál nem érdekel mivel nálam telefon a 10 év alatt talán egyszer esett le akkor is 40cm-ről az ágyról. Ha összetört volna akkor tudomásul veszem hogy balfasz voltam. Mondjuk mint amikor veszel egy Aston Martint csilliárdokért és beletolatsz vele egy árokba vagy épp neki egy tűzcsapnak. Az is összetörik, ott is saját magam voltam a hibás és az is sokba fog kerülni 😀
    Ha pedig olyan munkát végzek ahol tudom hogy ilyen eshetőségnek van kitéve a telefonom (csarnokokat építek, hegesztek vagy bármi olyan munka) akkor egyszerűen nem veszek ajfont. Veszek egy ütésálló telefont vagy ha mégis ájfon kell akkor olyan tokba teszem és rátudok hogy valamit valamiért. Az meg hogy most azt mondják hogy űrtechnológia meg hasonló…érdekes, azon senki nem lovagol hogy mondjuk az Ariel mosópor (meg egyik sem) mint ahogy a reklámban mutatják. Sőőt ha megnézzük minden reklám egy átbaszás mert amikor kinyitod a Rio Mare konzervet akkor rohadtul nem úgy néz ki benne a cucc mint a reklámban. Nyilván az árakat ne vegyük figyelembe, itt most csak az elv a lényeg.

  40. Érdekes, azon senki nem lovagol hogy mondjuk az Ariel mosópor (meg egyik sem) közel sem tisztítja ki úgy a ruhákat mint ahogy a reklámban mutatják.

  41. @Kigyósi Gergő: Jogos persze, de Ők mondják hogy ez a valaha legerősebb üveg ami telefonon valaha volt, és akkor legyen is az. 😉

  42. @info: Tényleg nem értem ezeket a fanyalgó véleményeket, hogy belelóg a képernyőbe egy fekete rész. Az nem belelóg felülről, hanem felül két oldalt annyival több a kijelző! Nagyon nem mindegy. Az a két terület eddig kihasználatlan terület volt. Kapott végre értelmes funkciót. A megjelenített tartalomból kitakarni nem takar ki semmit, csak hozzátesz két oldalon.

  43. Az helyzet hogy mindenbe bele lehet kötni, mert nem tud egyik cég sem olyan telefont gyártani, de mást sem ami mindenkinek egyformán elnyeri a tetszését, kompromisszumok nélkül.
    Ez van senkinek nem kötelező megvenni sem az új rendszerre frissíteni, sőt lehet használni androidos vasakat is hasonlóan magas áron megvéve. Azokon meg más lesz a probléma, mert az mindig lesz.

  44. @gunar: De kell töltőcsati, itt is hányan szenvednek még mindig az iTunesszal, Androidon meg amit még külső diskként is tudsz használni ez hatványozottan igaz. SIM-nél nem az a kérdés, hogy kiesik a tálca, hanem, hogy a résen mellette befolyik a víz????

  45. @ef-dani: Persze csak a töltésnél gondoltam, mert ugye amit írsz is arra még kell, de azt is meg lehetne oldani pl a macbook töltőcsati mágneses módján is gondolom, bár kicsit necces, nam meg a sim tálca ha csavaros akkor tömíthető is és na bumm ha szervíz kell hozzá hogy 1x belerakja, aki másik kártyát szeretne bele használni az vegyen Bt-os kiegészítőt hozzá és az független is kicsi is és ha jót vesz még használható is.

  46. Na eddig az üveggel volt a baj most hogy 2db 8plus akkuja kitolta kijelzőt, ki tudja miért, mert lehetett akár a töltő problémája is (gondolom én) már kezdődik a neten a samu note 7 mintára való hasonlítgatás. Ez csak akkor lesz jó vicc ha kiderül hogy pont a samutól veszik az akkut mint az X-be is.


Add a Comment