fbpx Skip to content

Mindenre van egy app! Szokás ezt mondani manapság, de ez már akár iOS Safari kiegészítőkre is igaz lehet, hiszen amióta lehetőségük van a fejlesztőknek a rendszer alapértelmezett böngészőjéhez is apró alkalmazásokat tervezni, azóta rendszeresen jelennek meg hasznosnál hasznosabb kiegészítők.

Az idropnews.com egy elég jó kis listát állított össze a szerintük legjobbnak ítélt 11, iOS 11-es Safari kiegészítőről. Lesz itt online vásárlást, kommunikációt, programozást és még sok mást megkönnyítő kiegészítő.

Microsoft Translator

Az angol nyelv ismerete szerintem elengedhetetlen manapság, igaz se itthon, se külföldön nem beszéli mindenki, akinek pedig jó lenne, így sokszor a mai napig egyfajta jelbeszéddel próbáljuk megérteni egymást. Az internet világában viszont nincs lehetőségünk mutogatva megértetni magunkat vagy épp a másikat, de itt szerencsére elég könnyen tudjuk ezt a helyzetet orvosolni egy fordító programmal, akár a Microsoft Safari kiegészítőjével, a Translatorral. A kiegészítő a megosztás panelben kapcsolható be és könnyedén lefordítja az egész weboldalt.

[appstore id=”1018949559″]

1Password

A Szifon.com szerkesztői közül szinte mind 1Passwordöt használunk a jelszavaink és egyéb, érzékeny adataink tárolására, hiszen ez az egyik, ha nem a legjobb és legbiztonságosabb alkalmazás a maga kategóriájában. Régóta az Apple rendszereinek részét képezi a Keychain, amibe szintén el szoktuk menteni a jelszavainkat, de mégse olyan sokrétű, mint a 1Password. Az app segítségével a megosztási panelről könnyedén mester jelszóval/Touch ID/Face ID azonosítással hozzáférhetünk a benne tárolt bizalmas adatokhoz és azokkal könnyedén kitölthetjük az adott weboldalon a szükséges rubrikákat. A 1Passwordről korábban többször is írtunk: 1Password: tárold könnyedén a jelszavaidat és érd el őket az iPhone-on is! illetve 1Password iOS 8 alatt: ilyen könnyű lesz a jelszavaink kezelése!

[appstore id=”568903335″]

Linky

Az iOS Safari megosztási paneljét régóta színesíti a Facebook és Twitter megosztó gomb, de van, akik számára kevés lehetőséggel bírnak ezek a gombok. Számukra lehet egy jó választás a Linky, aminek segítségével például könnyedén beszúrhatunk képet az oldalról anélkül, hogy azt le kellene mentenünk, de az oldal címét és linkjét is sokkal okosabban felismeri, mint a gyári megoldások.

 

[appstore id=”438090426″]

Stacks 2

Sokunk akár napi szinten vásárol külföldi internetes oldalakról, melyek igencsak kis hányadán érhető el az automatikus forintra váltás, de ez amúgy se mindig a legjobb. Aki rendszeresen vásárol, annak a fejében van úgyis, hogy mi épp az euró, dollár vagy épp a font árfolyama a forinthoz képest, de akiknek ez nem képezi a napi rutinjuk részét, azoknak jó jöhet a Stacks 2, ami egy gombnyomással az összes, az oldalon található árat átváltja a számunkra érdekes pénznemre.

[appstore id=”719162125″]

WhatFont

Kreatív szakmában dolgozóknak lehet érdekes, hogy egy adott weboldal milyen betűtípust is használ. Ezt ugyebár képen könnyedén megtudjuk nézni a legtöbb esetben az Inspect Element funkcióval, de iOS-en ehhez már külön alkalmazás szükséges. A felismerendő szöveg kijelölése után a kiegészítő megmondja, hogy milyen betűcsalád, melyik változatát, milyen méretben láthatjuk, számomra ez igencsak hasznos kiegészítő.

 

[appstore id=”927575094″]

Save Images

Rengetegszer fordul elő munkám során, hogy le kell mentenem egy weboldal képeit és azokkal tovább dolgozni, gondoljatok itt akár a mindenféle Apple témájú képre, bannerre, amit itt is akár az oldalon láthattok. Ezekhez mind valahogy le kellett szednem az oldalról a nyers képet mondjuk egy tokról, hogy el tudjam készíteni az adott hirdetést nektek. Sok kép egyszerűen kihúzható a böngészőből az asztali számítógépen, de vannak, amik úgy vannak a kódban, hogy azok csak Inspect Elementtel menthetőek. iOS-en ez még macerásabb, de a Save Images-zel akár a CSS-ben tárolt képeket is könnyedén tudjuk menteni a készülékünkre, akár a weboldal összes képét is egy koppintással.

[appstore id=”940246761″]

Mail to Self

Számomra a böngészős könyvjelzők és az Olvasási Lista bőven elegendő, ha egy weboldalt későbbre is el szeretnék menteni. Vannak viszont sokan, akik inkább minden fontosat elküldenek maguknak, mert azt érzik a biztosnak, ez is végül is egy épkézláb megoldás. A Mail to Self segítségével nem kell mindig magunknak megcímezni egy levelet az adott linkkel, hanem elég a kiegészítő gombjára nyomni és az az előre beállított e-mail címre szépen elküldi a linket és nekünk nincs is más dolgunk, mint később jólesően elolvasni a levelet és újra megnyitni a benne található linket.

[appstore id=”935527163″]

View Source

Programozóknak lehet hasznos a következő kiegészítő, hiszen iOS-en egy weboldal HTML-kódját nem tudjuk csak úgy megnézni és kinyerni belőle a szükséges információt, kiegészítőre van szükségünk. A View Source segítségével könnyedén megnézhetjük, az adott weboldal hogyan is épül fel és akár egy része vagy az egész is kimásolható későbbi felhasználásra.

[appstore id=”917660039″]

QR Maker for Safari

A QR-kódok szerintem nem váltották be itthon a hozzájuk fűzött reményeket, pedig sokszor tényleg hasznosak lennének, de sokan lusták voltak korábban letölteni hozzájuk egy olvasó alkalmazást. Szerencsére ezen az iOS 11 Kamera alkalmazása segített, hiszen ez már felismeri, ha QR-kódot lát. A QR Maker for Safari kiegészítő segítségével bármilyen linkből csinálhatunk a telefonunkon QR-kódot és azt utána bárkinek tovább is küldhetjük.

[appstore id=”947187600″]

Deliveries

Aki sokat rendel termékeket online, annak az egyik leghasznosabb Safari kiegészítő lehet a Deliveries, aminek segítségével az összes Tracking Number könnyedén hozzáadható az alkalmazáshoz, anélkül, hogy azt ki kéne másolni és az appban külön hozzááadni. Én ha rendelek valamit, és nagyon érdekel, hol tart a szállítás és mikor jön már végre meg, csak a Deliveries-t használom.

[appstore id=”290986013″]

Zip-It

Sokszor van, hogy tömörített fájllal találkozunk az interneten, amit lementve az új Fájlok alkalmazás ki tud bontani. De minek lementeni és kicsomagolni, ha tudjuk, hogy nekünk az egész nem kell, csak egy fájl belőle? Itt jön képbe a Zip-It, amivel már Safarin belül megnézhetjük, mit tartalmaz a tömörített fájl és menthetjük a számunkra fontos tartalmakat belőle.

[appstore id=”922422161″]

Számodra melyik kiegészítők a leghasznosabb?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. A Deliveries tetszene, de nem ennyiért.

  2. Nagyon jó és hasznos kiegészítők! Ez egy nagyszerű cikk! Köszönettel érte!????

  3. WhatFont. Koszi érte ????

  4. Igaz nem tartozik ehhez a témához bocsi ,most már jópár napja több mindenkinek lehet Iphone X, aki jártas benne csinálhatna egy cikket tokokról illetve az üveg fóliákról ,hogy milyet rendeljek mire nov 27-re megjön……

  5. Olyan programot nem ismer valaki, hogy a Mail alkalmazásnál a különbező fiókokban lévő emaileket különböző színnel jelölje?

  6. A 1Password meg van macre is, igaz 50€ volt de megérte nagyon. 1000szer jól jött már. iPhonera is van azt hiszem Pro verzió. Az 9,99€, azt is be húztam de autána már nem volt gond az ezközök közti szinkronizálás. Amúgy ha csak iPhonera kell akkor nem érdemes meg venni. Csak egy két plusz kategóriát állíthatsz be de tök felesleges.

  7. Kimaradt a leglényegesebb ami nélkül a Safari élvezhetetlen: 1Blocker

  8. @tzolesz: reklámblokkolóból több is van, az nem a Safari használatát befolyásolja, hanem a weboldalakét.

  9. @Jadeye: tény, de a cikk a címe alapján hasznos Safari kiegészítőkről szól, és semmi sem hasznosabb egy jó reklámfogónál…
    Igazából mindegy is hogy melyik, csak azt furcsáltam, hogy egy ilyen sem került be a válogatásba…


Add a Comment