1Password iOS 8 alatt: ilyen könnyű lesz a jelszavaink kezelése!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban már írtunk a 1Password nevű alkalmazásról, mely merőben megváltoztatta sokunk életét, és a jelszó használatát. Sajnos az alkalmazás nem olcsó, de ahogy azt látni fogjátok, a támogatás és felhasználóbarát felülete mindent kárpótol. Ha már a támogatásnál tartunk, az első alkalmazások között lehetett tesztelni az új 1Password bétát, és ezzel kipróbálni az iOS 8-ban lévő újdonságokat.

1Password-Touch-ID-integration-001

Mint már írtunk róla, az iOS 8 rendszerben már külső alkalmazások is hozzáférhetnek az ujjlenyomat-olvasóhoz. Ez azért jó, mert ezentúl az alkalmazások megnyitását a fejlesztők akár az ujjlenyomatunkhoz is köthetik, és nem kell jelkódot gépelnünk. Ez így néz ki:

 

A másik újdonság, hogy végre a Safariban is képes a 1Password a jelszavaink kitöltésére, ami hatalmas segítség lehet mindennapok során. Ez pedig így néz ki:

Ahogy látjátok, az iOS 8 igen csak megkönnyíti majd az alkalmazások használatát, a 1Password esetében pedig a jelszavaink menedzselését. Az alkalmazásokat innen tudjátok letölteni:

Mac-verzió:

 • Méret: 0 MB | Verzió:
 • Ár: | Értékelés:

iOS-verzió:

1Password - Password Manager
 • 1Password - Password Manager
 • Méret: 133.59 MB | Verzió: 7.7
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


 1. De van, Locko a neve. (0.89 eur) Egyenlőre csak Macre van de készül az iOS-es verzió is.

  Egyébként a magyar BinaryNights fejlesztőcsapat készítette az appot az ő nevükhöz fűződik a Forklift fájlkezelő is.

 2. @Jadeye: más telefonon meg nincs ilyen jó ujjlenyomatolvasó, tehát más telefonom még ennyi lehetőség sincs. Szerintem nagyon jó fícsőr ez, nem kell elnézést kérni miatta egy trolltól.

 3. Én is régóta gondolkodom rajta, hogy megveszem. Csak azt nem tudom, hogy meg kell venni ipad-re és Macbook-ra is, ha ugyan azt aple id-t használom minden eszközön? Mert úgy már tényleg húzós.

 4. Mennyire megbízhatók az ilyen appok? Csak mert minden logikával szembe megy egy harmadik fél által készített alkalmazásba beírogatni az összes jelszavad.

  Az Apple átnézi ezeket mielőtt bekerül a storeba?

 5. @Arcor: a kérdésed nem értelmezhető, hiszen az App Store lényege, akár iOS, akár Mac esetén, hogy az Apple ellenőrzi az adott appokat. az adatbázisodat nyilván kódolva tárolja, így ahhoz a mesterjelszó ismerete nélkül senki nem fér hozzá.

 6. Tudom hülye kérdés, de ez egyébként miben tud többet, mint a Apple által nyújtott hasonló, de ingyenes szolgáltatás? Mert ugye az is megjegyzi a jelszavakat, mind OS X-en és az iOS-on egyaránt, legyen az bankkártya szám, vagy csak esetelegesen egy egyszerű honlap ahová be kell jelentkezni.

 7. Ez annyival több, hogy fizethetsz érte 😀 Sose értettem miért van ezer alkalmazás, ami jelszavakat jegyez meg, viszont külön kell felrakni a böngészőtől, holott az is megcsinálja ugyanazt, de úgy látszik megvan a piaca, sőt egyesek még pénzt is adnak érte, nem is keveset. Ezt nekem kellett volna kitalálni 😀

 8. @Szlovenszki Gergő:
  Nekem azért volt szükségem az appra, mert Apple eszközökön valóban jól működik a kulcskarika de ha nem a saját gépeimen akarok belépni vagy nem weboldalról van szó, akkor nem sokat segít. Mindenhol random generált jelszavakat használok és van vagy 10-15 céges alkalmazás, ahol havonta lejár a jelszó. Ezeket nem fogom mint észben tartani, az pedig nem biztonságos, hogy mindenhova megadom a kiskutyámneveszületésidátumom kombót vagy az ilyen sokak által használt, fantáziadús tipikus jelszavakat mint 1234 stb.

 9. @Jadeye: Igazad van, ezt a programot nem próbáltam ki. Más (ingyenes) jelszómegőrző alkalmazással próbálkoztam már telefonon is, pc-n is, de mindig az lett a vége, hogy soha nem használtam, mert kényelmetlen egy plusz alkalmazást csak erre a célra tartogatni, hogy jegyezgesse a jelszavam. A chrome beépített jelszó-tárolója számomra teljesen megfelel, bárhol is lépek be a fiókomba, egyből tudja az adatokat és mivel böngésző is egyben, fölösleges más programot tartani erre. Amióta icloud keychain van, a Safari esetében ugyanez a helyzet.
  Ezeknek a jelszó alkalmazásoknak úgy lenne értelme, hogy ha nem csak a böngészők mezőit egészítenék ki (amire ugye ott a funkció a böngészőben, tehát fölösleges), hanem más alkalmazásokból is tudnának mezőket megjegyezni, majd később automatikusan kitölteni. Pl: Steam, Uplay, Spotify, stb.. sok-sok külön alkalmazás, ahol ha valami miatt nem sikerül a login elsőre (pl kapcsolathiba), akkor hiába van bejelölve, hogy jegyezze meg az adatokat, újra be kell írni. Itt hasznos lenne egy ilyen app, ami kitölti helyettünk, de ahogy nézem ez se tud ilyet..

 10. @Jecy: “Amióta icloud keychain van, a Safari esetében ugyanez a helyzet.”
  a Safari már az iCloud keychain előtt is meg tudott jegyezni jelszavakat a sima Keychain miatt.

  nem kell, hogy kitöltse, mert bármikor ki tudod másolni belőle a jelszót vágólapra, aminél beállítható, hogy X másodperc után törölje is a vágólapról.

 11. En megvettem anno, aztan a verzio frissitesnel megvartam egy akciot, es akkor megint megvettem. Aztan mikor lett vegre OSX-en is akcio, ott is megvettem.

  A Safari jelszavak mind ebben, mind a keychain-ben benne vannak. Az egyeb jelszavak szinten, de a keychainban csak mint szovegdokumentum. ettol tobb az 1Password, hogy tud egy csomo kategoriat, jelszotipust. Es mindenfele szinkronizal, valamint, ha akarom, meg weben is tudnam nezni (dropbox).
  Szerintem jo kis progi.

 12. Én a vétellel megvárnám az iPhone release-t. Van egy gyanúm, hogy az apple is ebbe az irányba fogja bővíteni az iCloud keychain – touch ID dolgot. Szerintem alapból fogja a rendszer támogatni ezt. Ki tudja. 🙂

 13. @Jecy: Ott is a válasz a bejegyzésedben, hogy miért jó egy külön alkalmazás a jelszavaknak.

  Chrome: amit itt használsz jelszavakat, azok itt is maradnak, nulla támogatása van a jelszavak exportálására. Ha váltani akarsz, másolgathatod ki egyenként minden jelszavad. Sőt a mobil verzióban meg se tudod nézni a mentett jelszavaidat, hogy esetleg más platformon belépj velük.

  Safari+Keychain: ugyanaz mint Chrome esetén. Tök kényelmes, de amint más platformon lenne szükséged a jelszavaidra, buktad az egészet.

  Legrosszabb ha párhuzamosan használsz több rendszert, jelszavaid fele itt (mondjuk Chrome), másik fele ott (Safari), szinkronizálás nincs!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!