fbpx Skip to content

A hétfői esemény alatt, mikor megláttam az iOS 11-es új App Store-t, arra gondoltam, hogy te jó ég, mire ezt megszokom, mire újra megtalálom azokat a dolgokat, amik már berögzültek az évek során…

iOS 11 megújúl az App Store

Az App Store ekkora designváltozáson nem esett még át: ugyan az iOS 7 megjelenésekor változott a kinézet, de nem ekkorát. Itt most egy teljesen más felülettel találkozhatunk, aminek én utólag nagyon örülök! Rém unalmas volt már, hogy mindig a toplistákat, vagy éppen a frissítéseket nézegettem, alapjában véve az App Store alkalmazás nem volt jó semmire sem a letöltéseket kívül. Ez most merőben megváltozott az iOS 11-ben!

iOS 11 App Store – új menüpontok

Alulra 5 menüpont került. Az első a Ma, ezután pedig sorban a Játékok, Alkalmazások, Frissítések és a Keresés. Az egész App Store-t interaktívvá tette az Apple, kezdve a Ma menüponttal. Az elmúlt hónapokban írtunk arról, hogy brutálisan uralják a játék eladások az App Store-t, ezért az Apple külön menüpontot adott neki, és csak ezután jönnek az Alkalmazások. Az alábbi rövid videóban megnézhetitek, hogy jelenleghogyan néz ki az iOS 11-ben App Store.

Ma menüpont

A monotonságot szünteti meg az Apple a Ma menüponttal. Ebben mindig valami újdonságra lelünk, mindig találunk valami olyat, ami érdekelhet minket. Végre nem csak a frissítések miatt nyitom meg az App Store-t, hanem akkor is, ha éppen keresni akarok valami új dolgot, amivel esetleg elfoglalom magam, vagy produktívabbá tehetem a napjaimat. Minden nap kapunk valami újdonságot, alkalmazást, játékot, listát, ami érdekelhet minket és gondolom idővel ezt majd testre is szabhatjuk.

Játékok és Alkalmazások

Természetesen a toplisták sem hiányoznak, mind a játékoknál, mind az alkalmazásoknál megtaláljuk ezeket “A legnépszerűbb fizetős tartalom” és “A legnépszerűbb ingyenes tartalom” címszavak alatt. A menüpontok tetején 1-1 kiemelt appal találkozhatunk, aztán a “New Games We Love” szekcióval, ami gondolom még nincs lefordítva (ugyanitt a Játékok is még Games). Lefele görgetve találjuk meg a kategóriákat, amiken belül ismét találkozhatunk majd a toplistákkal. Végül pedig még több szekcióval következik, például a “Prep for Zombies”, avagy a zombis játékok.

Egy alkalmazás adatlapja

Az utolsó két menüpont a Frissítések és Keresés. Ezekről nincs értelme sokat írni, nem nagyon változtak, csak kinézetben. Azonban az alkalmazások adatlapja már annál inkább változott. Itt jóformán minden máshol van. A lenti képen látható, hogy a csillagozás rendkívül fontos szerepet kapott, illetve az adott szekcióban a toplista helyezés is. Lejjebb görgetve értékeléseket olvashatunk az adott appról, illetve a fejlesztő többi alkalmazása mellett a kapcsolodó tartalmakkal is találkozhatunk.

iOS 11 App Store adatlap: Szifon.com alkalmazás iOS 11 App Store adatlap: Szifon.com alkalmazás

[appstore id=”478349163″]

Összességében tehát rendkívül jó frissítést kapott az App Store az iOS 11-ben, ami elsőre kuszának tűnhet, de talán az Apple tudja, mi kell nekünk. Remélem, a Ma menüpontban tényleg személyre szabottan kapjuk majd az újdonságokat, és ezzel végre újra egy interaktív, használható alkalmazás lesz az App Store.

Tetszettek a rövid videók? Kérlek jelezd nekünk, hogy a többi cikkbe is rakjunk!

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Mielőtt láttam a rövid videókra vonatkozó kérdést, már elhatároztam, nem megyek el mellettük szó nélkül: nagyon szuper! Informatívak és még a cikkek külső megjelenésén is “dobnak”.

  2. @Tamaci: Köszönöm! 🙂


Add a Comment