fbpx Skip to content

A Sensor Tower kiadott egy közleményt, hogy szerintük az amerikai iOS felhasználók közel 40 dollárt költöttek az elmúlt évben az alkalmazásokra.

Ők egyébként az egyik legnagyobb statisztikai cég, ha iOS alkalmazásokról van szó. Többek között mi is régóta használjuk őket, érdemes nézni a heti, havi statisztikáikat. 2015-ben egyébként ez a 40 dollár 5 dollárral kevesebb, tehát 35 dollár volt. Megnézhetjük, hogy melyik kategóriában költenek az emberek a legtöbbet, illetve azt is, hogy melyek azok az alkalmazások, amiket a legtöbbször töltöttek le. Ássuk is bele magunkat!

Nem meglepő módon a legtöbbet a játékokra költenek a felhasználók és ez növekedett is 2015-höz képest. Sőt, több alkalmazást is vásárolunk, mint 2015-ben, és ez azt jelenti, hogy az összes kategóriában nőttek a vásárlások. A játék szféra a legkiemelkedőbb, a vásárlások több mint 80%-a a játék fejlesztőkhöz fut be. Érdekes még az Entertainment kategória, mely tulajdonképpen a videós előfizetéseket is tartalmazza az USA-ban, lásd HBO, Netflix, Hulu és így tovább. Ez 130%-os növekedést ért el, míg a többi viszonylag elenyésző.

iOS alkalmazás telepítés / készülék

 

Miközben a bevétel növekedik, az átlagos amerikai felhasználók kevesebb alkalmazást telepítenek, mint 2015-ben. Az átlag 35 helyett 33 appra csökkent. Ez egyébként azt is jelentheti, hogy kevesebb olyan alkalmazás jelent meg 2016-ban, ami a felhasználókat érdekelte. Inkább a klasszikus alkalmazások frissültek, de nem jelentek meg újabbak.

Te mennyit vásároltál 2016-ban?

iOS alkalmazások

Az iTunes alatt én is megnéztem a 2016-os vásárlási előzményeimet. A múlt évben összesen 85 új alkalmazást töltöttem le, ezek közül 26db volt fizetős alkalmazás, és körülbelül fél évig Apple Music előfizető is voltam. Összesen tehát 80.3 eurót, 25.000Ft-ot költöttem 2016-ban iOS alkalmazás vásárlásra és ebben benne van az Apple Music előfizetés is. Mivel néhány alkalmazást meg szoktunk vásárolni, hogy írjunk róla, ez az összeg jóval magasabb, mint mondjuk egy átlag magyaré. Mindeközben kétszer kértem vissza az Apple-től a pénzem, ebből egy alkalmazás volt, egyszer pedig egy véletlen 27 eurós előfizetés az Apple TV-n.

Ha van időtök, akkor az iTunes, Account, Purchase History alatt ti is ki tudjátok számolni. Érdekes adat lehet mindenki számára, de egy fél órát rá kell szánnunk. Ha megcsinálod, írd ide hozzászólásként, engem kifejezetten érdekel.

Olvasd el a hozzászólásokat is

22 Comments

  1. Nekem a Cofidis előre köszön.
    Viccet félretéve sokat. Mármint az Mac és iOS appokat összeadva.

  2. 4 eurót. Már évekkel ezelőtt megvettem az összes szükséges alkalmazást a családnak, azóta nem kellett semmi. Ez a 4 euró is jótékonykodás volt, a Real Racing 3-ban költöttem IAP-ot szükségtelenül, csak mert évek óta játszom nagyon sokat ingyen a játékkal és ezzel honoráltam.

  3. Basszus remélem nem nézi az asszony… 287 Euro 😀
    Remélem ebben benne van a Mac is…

  4. Mondjuk ebben több navi és appon belüli költés van.

  5. Köszi Gergő hogy felnyitottad a szemem és eret vághatok magamon 😀

  6. Kb 20 eurót

  7. Semennyit mert nincs bankszámlám…. És ez probléma is számomra hogy csak bankszálmával lehet vásárolni, és mobil fizetéssel nem. Pedig már az icloud tárhely se lenne rossz hogy ne kelljen allandóan törölgetnem a biztonsági mentéseket.

  8. 96,76 incl. Apple Music

  9. Tavaly 309 Ft-ot appra és 7492-t iCloudra (2db 50-es)
    De korábban többet 2011 óta 42eFt. Navi, pénzügyi, office kezelő, játék, stb… +az icloud

  10. €34 aminek kb. fele egy ArchiTouch 30 napos előfizetés volt. És gondolom mindenki ezen lóg most, mert iszonyatos lassú a Purchase History böngészése. 😀

  11. @Agent_H: Amúgy Apple Music a legdrágább “app” általában. 🙂

  12. Ohh…Köszönöm szépen az infót! ????????

  13. Főleg, hogy már családi csomagunk van. 🙂

  14. 157,61 euró. Mondjuk ebben benne van a folyamatos apple music és az 50 Gigás iCloud tárhely is.

  15. Kb 4 eurot ????

  16. Nem sok fizetos appot hasznalok.

  17. 2013-ban vettem az első iPhone-t, soha nem vásároltam sem appot, sem zenét. Apple Music helyett Spotify-t használok, mert annak van Win desktop kliense is.

  18. Kb $200. Fantastical volt ami megdobta, $50 iPad -re 🙂

  19. Game of War vitt el 37,94 dodót ????

  20. 50 EUR – éves spotify


Add a Comment