fbpx Skip to content

A Beamer alkalmazás nem újkeletű. Én már régebben is találkoztam vele, azonban nemrég új felületet kapott, illetve az új Apple TV-t is támogatja a régebbiek mellett.

screenshot

A Beamer az AirPlay segítségével bármilyen, a számítógépünkön tárolt videót megoszt az Apple TV-re, ehhez nem kell mást tenni, mint elindítani az alkalmazást, majd “ráhúzni” a videó fájlt.

drag-drop-watch

Az alkalmazás támogatja a DTS-t, pontosabban átkonvertálja, illetve a feliratokat is kezeli. Ezzel lényegében ki is merült a funkciótára. De ha működik, miért is vágynánk többre? Legyen az .mkv vagy .avi, bármilyen mai videóformátummal megbirkózik, ami természetesen nem .iso.

A legjobb, hogy támogatja az Apple TV 2. és 3. generációját is, így aki kényelmesen, ágyból szeretne filmezni a Mac-ről, már minimális összegből megteheti. Érdemes körülnézni a használt cikkeket kínáló, apróhirdetéses oldalakon, mint például jófogás, hardverapró, vatera, mert olykor már 12-15.000Ft-ért is kaphatunk egy-egy második generációs Apple TV-t, ami tökéletesen elegendő a sorozatainkhoz, nem kell megvenni a legújabbat 56.000-ért.

A Beamer támogatja az új Apple TV-t is, illetve régebbi OS X operációs rendszereken is elfut, de minimum OS X 10.7 szükséges neki. Az ára 20 euró, és itt tudjátok megvásárolni.

 

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Miben is jobb ez, mint az ingyenes VLC Airplay-jel?
    Ami meg nem támogat Airplay-t (régebbi macek, windows-os asztali gép), az Airparrottal megoldhatja ugyanezt, problémamentesen.
    A legnagyobb gond még mindig az, hogy bekapcsolva kell legyen egy gép, akkor meg már akár HDMI-n is csatlakoztatható, és minden wifis vagy lanos probléma is kizárva.

  2. Nem rossz megoldás, de nem egyszerűbb a filmeket egy külső hdd-re másolni, amit usb-n a tv-re lehet csatlakoztatni, és máris nézhetjük? Nekem egy 2 éves lg tv-m van, és azinte minden formátumot lejátszik. Így nem kell sem apple tv, sem 20 euro, és a laptop-is kikapcsolva marad 🙂

  3. Azt hozzá teszem, van apple tv-m!

  4. off: nektek se megy a youtube app (error)?

  5. @bangoheifetz: @bangoheifetz: Ahhoz fel kell állni. 😀 inkább csak azt mondanám hogy jobb minőséget kapsz azzal, de sorozatoknál ez kényelmesebb lehet.

  6. Nekem azt irja ki hogy lejátszási hiba! Nem megy! I6s

  7. Természetesen a yutube-ra gondoltam!

  8. engem olyan dolog érdekelne, hogy zenét hifire átlőni telefonról de nincs optikai csatlakozó a hifin csak rca.

  9. VLC airplay el egesz jo csak a legtobb esetben akad a kep vagy csuszik a hang de a jo minosegtol messze marad a kepernyo tukrozese. A beamer meg a HD minoseg mellett akadas mentesen megy nekem es a legjobb, hogy az apple TV tabiranyitojaval tekerhetem vagy allitom meg a filmet (a gepemen mar nincs port a taviranyitohoz) valamit az egyetlen merevlemezem szepen MAC re van formazva igy a TV nem ismeri fel. A "drag and drop" funkcio meg sokkal gyorsabb es egyszerubb mint masolgatni a filmeket vagy itunesba impostalni.

    Egyebkent felhaborito az apple tol, hogy ha a telefonomon VLC bol jatszom le a filmet azt ki tudom tenni apple TV re de osX rol ezt nem tudom megtenni.

  10. Az a baj ezekkel a programokkal, hogy 7.1 Dts BD 50gb bem jók! Csak sorozatokra..

  11. @MacgM: Nem az Apple fejleszti a VLC-t. Így az, hogy ez a funkció nincs benne az OSX-es VLC-ben, az nem az Apple sara. A lehetőség OS X-en is megvan a fejlesztőknek.

  12. @ef-dani de iOS en barmilyen video kirakhato aTV re. Akar egy bongeszobol megnyitott is. mac OSX en meg click to flash plugin es egyeb okossagok kellenek, hogy tukrozes nelkul lejatszon valamit a tv. Szerintem erre kene megoldast keresni nem arra, hogy crossy roadot tudjak jatszani a tv-n. Szerintem. Ennek ellenere en mar most is boldog vagyok az appleTV 3-al

  13. Rasbberry Pi 2 + kodi + külső HDD. Tökéletes torrent szerver, mediaplayer, stb. Airplay is megy. Nálam ép egy éve ment nyugdíjba az AppleTv.


Add a Comment