fbpx Skip to content

Mióta iPhone készülékem van, azóta használom a %-os akkumulátor kijelzést, ez számomra nem is opció, így tudom pontosan, hogy mennyi ideig használhatom a készüléket.

%-os akkumulátor kijelzés az iPhone X-en

Az iPhone X-en a káva miatt sokkal kevesebb adat fér el a menüsorra, így az Apple-nek néhány dolgot meg kellett változtatnia. Ilyen például a térerő kijelzésnél a bogyók elhagyása, és újra a csíkok használata. A %-os akkumulátor kijelzés sem fér már el a felső részen, sőt, a ne zavarj mód, és a Bluetooth sem látszik. Ezek elsőre zavaróak lehetnek, de nem vesztek el. Továbbra is elérhetőek – csak éppen a Vezérlőközpontban.

Vezérlőközpontban vannak az elrejtett ikonok

(A Vezérlőközpontban vannak az elrejtett ikonok.)

Amennyiben lehúzzuk jobb oldalt felül a Vezérlőközpontot, láthatjuk a %-os akkumulátor kijelzést és a többi ikon is, amit felül hiányolunk. Szerintem sokkal többet ért volna, ha nem egy akkumulátor ikont rak felülre az Apple, hanem rögtön a százalékos kijelzést, ezzel megelőzve, hogy újabb gesztussal érjük el ezt a funkciót. Ahogy szokták mondani: “nem veszett el, csak átalakult”.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Annak idején volt egy olyan javallat az akksi kímélésére hogy tüntessük el a %-os kijelzést mert akkor nem nézegeti folyton az ember a számot és figyeli hogy megint 1-el kevesebb. Valamennyire működik a dolog, most ez beépítette az Apple ????.

  2. “csodálatos” fejlesztés…

  3. Remek remek. Mennyibe került volna egy kapcsolót tenni a beállításokba, hogy százalék vagy akksi ikon legyen?

  4. @Jecy: valószínűleg az van mögötte, hogy fentre nem fér ki, a százalék meg nem illik a designba. a 3GS megjelenése előtt nem volt %-os kijelzés sem jailbreak nélkül.

  5. Borzasztó!

  6. A 3GS előtt???
    A kőkorszakban telefon se volt, mit akarunk annyi haszontalan hülyeséget?! Jujj…

  7. @Lusta: nem erről van szó, és most sem vette ki a rendszerből az Apple, hanem csak másutt éred el.

  8. Én személy szerint jó ideje nem használom már a százalékos kijelzést egyik készülékemnél sem mert attól egy perccel sem fogja tovább bírni hogy ha látom hogy pontosan mennyin áll, de annak aztán végképp örülök hogy ismét van egy dolog amelyben az Apple leveszi a kedves felhasználók válláról a terhet melyet eme komoly döntés róna rájuk hogy miként is szeretnék használni az imént 1000USD körüli összegért megvásárolt eszközüket…

  9. Sajnos az operátort se mutatja így, pedig roamingolásnál hasznos tud lenni. Az akkumulátor kijelzését is meg lehetne oldani ügyesebben, mint egy ceruzaelemben egy oszlopgrafikon. Lehetne színeket használni az egyes szintekhez, vagy akár az ikonok is változhatnának az autóakkutól a mikroceruza elemig a kisülés függvényében. A százalék se feltétlenül hasznos, én például jobban örülnék, ha azt jelezné ki, hogy az aktuális használat mellett mennyit bír még a készülék. Pl. 2d, 10h vagy 50m.

  10. Össze is lehetett volna kombinálni és az ikonon belül kiírni a %-ot, úgy nem foglalt volna több helyet!

  11. @Sziszi: túl kicsi lenne, nem olvasható.

  12. Nem csoda hogy szégyellik és el dugták. Nagyobb aksi van benne mint a 8+ ban. A 8+ egész nap ment és estére volt 50%-on. Az X meg már délre 50%. Pedig az oled kevesebbet fogyaszt. Kicsit mérges vagyok.

  13. Amúgy a VPN-t sem írja ki csak a kontrol centerben. Amikor a VPN bekapcsol akkor jobb oldalt felvillan és el tűnik. Utána csak a control centerben mutatja.

  14. A Bose Bluetooth fejhallgató ikon és aksi szint is ott jön csak be.

  15. Szerintem ha az aksi ikon helyett csak a százalék lenne ott az is tökéletes lenne. Bár gondolom ez az Apple-nek is eszébe jutott, csak ez lehet nem tejesen egyértelmű, és mégis csak hülyebiztosra kell tervezni a rendszert.

  16. @White64GB: az OLED sok fekete mellett fogyaszt kevesebbet, az iOS meg alapvetően fehér, amivel még többet is fogyaszt, mint egy LCD. Ezért is van nagyobb aksi az iPhone X-ben és nem azért, mert az Apple nehezebb és vastagabb telefont akart, mint a 8.


Add a Comment