Hogyan kapcsolhatjuk ki az Apple Watch-on a hangerőalkalmazások automatikus indítását?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A watchOS 4 megjelenésével számos új funkciót kaptunk többek között azt is, hogy az Apple Watch most már egyes alkalmazásoknál automatikusan a kijelzőre rakja a funkció gombokat, melyek a lejátszás, megállítás, illetve a hangerőszabályzás.

Ez sok esetben hasznos, én például szeretem is, hogy ha elindítok a Spotify-on egy zenét, azonnal tudom irányítani az órán és nem kell külön ehhez a widgethez lépnem. Ez funkció alapesetben bekapcsolt állapotban van, így valószínűleg mindenkinek feltűnt már, viszont ez ki is kapcsolható, ha zavar minket.

Ezt a Beállítást az órán és a telefonon is megtaláljuk. Az órán lépjünk be a Beállítások, Általános, Képernyő felébresztése menüpontba, ott pedig keressük meg a “Hangalkalmazások auto. indít.” részt és a csúszka segítségével kapcsoljuk ki. Az iPhone-on ugyanígy a Watch alkalmazásban találjuk meg az Általános, Képernyő felébresztése menüpontban.

Watch alkalmazás

Egyébként könnyedén kiléphetünk ebből az üzemmódból, ha megnyomjuk a digitális koronát. Engem inkább az zavar, hogy Safaris, vagy éppen Facebookon lévő videók esetén is előjön, holott arra nincs szükségem. Remélem hamarosan szelektálni lehet majd az alkalmazások között.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ez volt az a funkció ami elsőre megtetszett, hisz akkor pont emiatt emeltem fel az órát, utána viszont idegesített ???? úgyhogy igen hamar megkerestem a beállítások mélyén.

 2. Kimondottan tetszik ez a funkció . Azt viszont nem tudja esetleg valaki hogy lehet bekapcsolni azt a funkciót hogy ha csatlakozik az autós kihangosítóhoz a készülék onnantól kiírja nekem az óra és a telefon is hogy mennyi idő múlva érek oda a következő címre legyen, akár legyen munkahely otthon vagy egy naptári esemény. Úgy hogy közben nem megy a navigáció. Az új szoftverekkel ezt nem írja ki. És nem tudom hol kell. bekapcsolni.

 3. Nekem jol jon ez edzes kozben pl :)
  Viszont tudnatok arra valamit hogy a “szokimondas” miert kapcsolodik vissza nekem mindig “tiszta” allapotra? Igy mindennap bekell lepnem es engedelyznem kell mert amugy ugyebar egyes zenek nem jelennek meg a konyvtarban :(

 4. Nem értem, hogy ebben mi a különleges? Eddig is lehetett a zenéket vezérelni az órán. Azt viszont kivették, hogy az óra segítségével tudjak válogatni az iPhone-on lévő zenék között, csak az működik, ha áttöltöm a zenéket az órára. Miért kell butítani a rendszert? Ez jól jött vezetés közben, ha bluetooth-al játszottam le zenét a telefonról (a telefonon azért sokkal több zene fér el, mint a órán), és bármikor könnyedén tudtam albumot váltani anélkül, hogy elővenném a telefont. Most vezetés közben a telefont kell nyomkodni, mert a fent említett funkcióval csak a telefonon már elindított zenét tudom megállítani, elindítani újra, vagy léptetni. Nagy szar lett az egész!

 5. offtopic:

  A rozsdamentes acél vagy az alumínium órát ajánljátok? Nem tudok dönteni, de az árkülönbség, azért nem elhanyagolható.
  Köszi előre is!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!