fbpx Skip to content

A watchOS 4 megjelenésével számos új funkciót kaptunk többek között azt is, hogy az Apple Watch most már egyes alkalmazásoknál automatikusan a kijelzőre rakja a funkció gombokat, melyek a lejátszás, megállítás, illetve a hangerőszabályzás.

Ez sok esetben hasznos, én például szeretem is, hogy ha elindítok a Spotify-on egy zenét, azonnal tudom irányítani az órán és nem kell külön ehhez a widgethez lépnem. Ez funkció alapesetben bekapcsolt állapotban van, így valószínűleg mindenkinek feltűnt már, viszont ez ki is kapcsolható, ha zavar minket.

Ezt a Beállítást az órán és a telefonon is megtaláljuk. Az órán lépjünk be a Beállítások, Általános, Képernyő felébresztése menüpontba, ott pedig keressük meg a “Hangalkalmazások auto. indít.” részt és a csúszka segítségével kapcsoljuk ki. Az iPhone-on ugyanígy a Watch alkalmazásban találjuk meg az Általános, Képernyő felébresztése menüpontban.

Watch alkalmazás

Egyébként könnyedén kiléphetünk ebből az üzemmódból, ha megnyomjuk a digitális koronát. Engem inkább az zavar, hogy Safaris, vagy éppen Facebookon lévő videók esetén is előjön, holott arra nincs szükségem. Remélem hamarosan szelektálni lehet majd az alkalmazások között.

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. Ez volt az a funkció ami elsőre megtetszett, hisz akkor pont emiatt emeltem fel az órát, utána viszont idegesített ???? úgyhogy igen hamar megkerestem a beállítások mélyén.

  2. Arra leszek kiváncsi ,mikor lehet már az ipadet irányitani az órával?

  3. Airpods-al csucskiraly ez a funkcio!

  4. Kimondottan tetszik ez a funkció . Azt viszont nem tudja esetleg valaki hogy lehet bekapcsolni azt a funkciót hogy ha csatlakozik az autós kihangosítóhoz a készülék onnantól kiírja nekem az óra és a telefon is hogy mennyi idő múlva érek oda a következő címre legyen, akár legyen munkahely otthon vagy egy naptári esemény. Úgy hogy közben nem megy a navigáció. Az új szoftverekkel ezt nem írja ki. És nem tudom hol kell. bekapcsolni.

  5. Nekem jol jon ez edzes kozben pl 🙂
    Viszont tudnatok arra valamit hogy a “szokimondas” miert kapcsolodik vissza nekem mindig “tiszta” allapotra? Igy mindennap bekell lepnem es engedelyznem kell mert amugy ugyebar egyes zenek nem jelennek meg a konyvtarban 🙁

  6. Nem értem, hogy ebben mi a különleges? Eddig is lehetett a zenéket vezérelni az órán. Azt viszont kivették, hogy az óra segítségével tudjak válogatni az iPhone-on lévő zenék között, csak az működik, ha áttöltöm a zenéket az órára. Miért kell butítani a rendszert? Ez jól jött vezetés közben, ha bluetooth-al játszottam le zenét a telefonról (a telefonon azért sokkal több zene fér el, mint a órán), és bármikor könnyedén tudtam albumot váltani anélkül, hogy elővenném a telefont. Most vezetés közben a telefont kell nyomkodni, mert a fent említett funkcióval csak a telefonon már elindított zenét tudom megállítani, elindítani újra, vagy léptetni. Nagy szar lett az egész!

  7. offtopic:

    A rozsdamentes acél vagy az alumínium órát ajánljátok? Nem tudok dönteni, de az árkülönbség, azért nem elhanyagolható.
    Köszi előre is!


Add a Comment