fbpx Skip to content

Két hónappal a watchOS 3.2.3 megjelenésenyolc béta verzió, és egy héttel a GM után az Apple ma este mindenki számára elérhetővé tette a watchOS 4-et.

Megjelent a watchOS 4 – újdonságok, telepítés, tippek

Az új verzió többet között új és intelligensebb óraszámlapokat, könnyebb és szélesebb körű kommunikációt kapunk. Nézzük a fontosabb újdonságokat!

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Telepítés.

Új óraszámlapok: Siri, kaleidoszkóp, Toy Story

Siri mostantól interaktívan képes megjeleníteni egy külön óraszámlapon, hogy mi az, ami minket éppen az adott pillanatban érdekelhet majd.

A kaleidoszkóp számlapon egy kaleidoszkópos, folyamatosan változó kép látszik majd a mutatók mögött.

A Toy Story számlapon pedig Woody, Jessie és Buzz Lightyear kapott helyet.

Újdonságok a Tevékenységek kapcsán

Mostantól a napi tevékenységekért kapott értesítések animációt is kapnak.

A napi cél elérése esetén például mintegy tűzijátékként fog berobbanni az értesítés, hogy megvan a cél!

Megújult Edzés app

A watchOS 4-ben az Edzés app képes lesz átadni az edzőgépnek az aktuális adatokat, így edzés közben a megfelelő gép képes lesz megjeleníteni ezeket az adatokat, mint például a kalóriák vagy a pulzus értékei. Ehhez kezdetben az alábbi gyártók megfelelő gépeit fogja támogatni a watchOS 4:

Ezzel anélkül láthatjuk majd az állapotunkat, hogy az órára kellene nézni. Ez a szinkronizáció kétirányú: az edzőgép is képes lesz átadni az adatokat a Watch-nak, így az adat biztosan pontos lesz mindkét eszközön.

Megújult Zene app

A megújult Zene app már támogatja majd a zenék automatikus szinronizálását, és a zenék között a digitális koronával könnyen tudunk majd görgetni.

Ezen túl ráadásul végre több lejátszási lista is szinkronizálhatóvá vált.

Megújult Dock

Az új Dockban függőlegesen tudunk majd görgetni az alkalmazásaink kis kártyái között.

Megújult pulzusmérés

A watchOS 4-ben a pulzusmérés is okosabbá válik, és már képes lesz figyelmeztetni minket arra is, ha például nyugalmi helyzetben felszalad a pulzusunk, vagy bármi más szabálytalanságra lesz figyelmes.

watchOS 4.0 pulzus

Új API-k a fejlesztőknek

Természetesen a fejlesztők is több új funkcionalitást kapnak majd az új API-kkal: rövidebb válaszidejű appok, új háttérüzemmódok, hozzáférés a Core Bluetooth keretrendszerhez és a vízzárfunkcióhoz.

Telepítés

A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos watchOS 4 buildje 15R372, ami megegyezik a GM-mel, így akinek az van az óráján, annak a hivatalos verzió nem jelenik meg frissítésként.

A watchOS 4 az összes modellre elérhető, de használatához iPhone 5s vagy újabb iPhone és legalább iOS 11-es rendszer szükséges. A watchOS 4-re való frissítés után nincs lehetőség downgrade-elni!

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 4-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 4 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

21 Comments

  1. Nekem nem jelenik meg a frissítés. Mi lehet az oka?

  2. Béta profilokat is leszedtem, újraindítás is megvolt.

  3. @Zozzy: idézek a cikkből:

    A hivatalos watchOS 4 buildje 15R372, ami megegyezik a GM-mel, így akinek az van az óráján, annak a hivatalos verzió nem jelenik meg frissítésként.
    A watchOS 4 az összes modellre elérhető, de használatához iPhone 5s vagy újabb iPhone és legalább iOS 11-es rendszer szükséges.

  4. Nem, a watchon nem volt watchos 4 beta, mert publikust nem lehetett felrakni. Vhol okvastam, hogy szedjem le a beta profilokat, az is akadályozhatja a frissítést, de nem sikerült így sem. Vki már felrakta?

  5. @Zozzy: és már iOS 11 van az iPhone-odon?

  6. Igen.

  7. @Zozzy: akkor indítsd újra az iPhone-t és a Watch-ot is és próbáld újra.

  8. Na, watch újraindítás megoldotta.

  9. Na, watch újraindítás megoldotta. De a letöltés bagyon lassú, azt írja, hogy 1 nap.

  10. Meg mindig ilyen lassu a letoltes vagy mar beindult es sikerult? Kotelezo az iphoneon az ios11, hogy telepitheto legyen az orara a 4?

  11. @Vucctok: igen, kötelező, mert iOS 11-nél korábbi rendszerrel nem áll szóba, és akkor adott esetben kitolhatnál magaddal, ha az iPhone nem lenne frissíthető iOS 11-re

  12. Sebességben milyen a legelső generációs órán? Próbálta már valaki?

  13. Sebesseg Nalam OK,nincs baja,viszont en is kerdeznem hogy Akinek elso van es frissitett mit vett eszre az akkun??? Nekem eddig siman kibirta a napot, 4.30kor kelek akkor veszem le toltorol es este 10 korul kerul vissza de most mar 13%on van…

  14. Azért azt bele tehették volna hogy állíthatóan jelezze a teló-watch kapcsolat szakadását, nem csak egy semmit mondó ikonnal amit nem vesz észre senki ha nem pont ránéz a kijelzőre. Meg a wifi kapcsolatban is lehetne olyan hogy ha nincsen arra feljelentkezve a teló akkor is mehetne rá az óra ha a teló miatt már ismeri. Szóval hozhattak volna hasznosabb újdonságokat is.

  15. Csak az új watch-on elérhető a hangos siri, vagy ezzel a frissítéssel aktiválódik? Series 2…

  16. Ez a Siris számlap tökre tetszene ha valóban okos lenne ???? reggel amikor indultam dolgozni, akkor már frankón feldobta, hogy indíthatom a kerékpár edzést, hazafele szintén, ráadásul egész jó időben. Úgy látszik elemzi a korábbi adatokat is, ez jó! Mára nem volt állítva semmi naptár de gondolom azokat is feldobálná. Azonban az, hogy nap közben csak az időjárást jelenítette meg azt is úgy, hogy kirajzolja a felhőt meg mellé odairja, hogy “mikori érték”, ráadásul nagyobban, mint maga az óra az elég vicces. Tehát amikor 14:28-kor ránéztem az órára, akkor láttam egy óriási 14:00-t meg egy jóval kissebb 14:28-at.???? Őszintén nem tudom mit szerettem volna, hogy mutasson, de ezt ebben a formában biztos nem????

  17. Sziasztok,
    hol tudom beállítani, hogy ha Siri számlapot használok, hogy milyen fotókat jelenitsen meg?
    Valami miatt 4 fotó közül enged választani az órán tudok valsztani közülük.

  18. A Toy Story számlapon pedig Woody, Jessie és Buzz Lightyear kapott helyet.

    UGYE EZ CSAK VICC? EZT UJDOSAGNAK NEVEZIK? (SZERETEM MEG HASZNALOM IS IPHONE,IPAD MAR 5EVE)

    DE EZT UJDONSAGNAK HIVNI ? Az ora hatterkepet esetleg lehet valtoztatni? Pl en 35eves fejjel nem Buzz -t szeretnem nezegetni , hanem pl a gyerekeim kepet ?!

  19. Kérdés: teló óra újraindítva. (Telón: 11.0 15A372 verzió) és az óra nem hajlandó frissíteni. Azt írja hogy nincs új frissítés (3.2.2 14V485).
    Ötlet?

  20. @Crazy: telepítettél bármiféle béta profilt az órára? újraindítottad az órát?

  21. @Admin: köszi! Miután a telefonról leszedtem a bétaprofilt és újraindítottam már ment is fel! Köszi!


Add a Comment