fbpx Skip to content

Két hónappal a tvOS 10.2.2 megjelenésetíz béta változat, és egy héttel a GM után az Apple kiadta a tvOS 11 hivatalos verzióját, ami több újdonsággal is szolgál.

Megjelent a tvOS 11 – újdonságok, telepítés, tippek

Ezek egyike az automatikus, az adott napszaktól függő megjelenés, amit beállítva az Apple TV megjelenése intelligensen, magától vált a világosról sötétre és vissza. A másik újdonság a főképernyő szinkronizálása, ami pedig elsősorban a több Apple TV-vel rendelkező háztartásokban lehet hasznos. Ezeken túl ott van még az AirPlay 2, a jobbról-balra író nyelvek támogatása, és az on-demand tartalmak lehetséges méretének megnövelése, illetve több apróság.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord a cikkben ezeket: Letöltés.

Automatikus megjelenés-váltás a tvOS 11-ben

Ezzel a funkcióval megadhatjuk, hogy a tvOS megjelenése nappal automatikusan a világos, éjjel pedig a sötét módú legyen. Az Apple TV ilyenkor a földrajzi helyzete alapján lekéri az adott helyszínre vonatkozóan a napfelkelte és napnyugta időpontjait, és ennek megfelelően változtatja a megjelenést.

Ez az opció bármikor be- vagy kikapcsolható a Beállításokban az Általános, Megjelenés menüpontban.

Főképernyő-szinkronizálás a tvOS 11-ben

A tvOS 11-re való frissítés után már lehetőségünk lesz a a főképernyőn található alkalmazások és elrendezés szinkronizálására az egyes Apple TV-k között, ha azokon ugyanazzal az Apple ID-val léptünk be az iCloudba.

Ez azok számára lehet majd hasznos, akiknél több Apple TV is van használatban, és szeretnék, ha minden eszközön pontosan ugyanazokkal az alkalmazásokkal és beállításokkal találkoznának.

A Főképernyő-szinkronizálás funkció bármikor be- vagy kikapcsolható a Beállításokban az Általános, Fiókok, iCloud menüpontban.

AirPlay 2

A tvOS 11-ben szintén elérhetővé válik majd az AirPlay 2, aminek az egyik legfontosabb újdonsága a HomeKit csatlakozási lehetőség. Tehát, ha valami AirPlay 2 képes, akkor azt elérjük az Otthon alkalmazással, és ezzel együtt Sirivel is irányíthatjuk.

A második funkció a multiroom támogatás. Az AirPlay 2-vel már nem csak egy eszközön hallgathatjuk a zenéket a telefonunkról, hanem akár több készülékre, hangfalra is kiküldhetjük.

Az AirPlay 2-ről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben: Az Apple bemutatta az AirPlay 2-t: HomeKit és multiroom támogatás.

On-demand tartalmak 4GB méretig, jobbról-balra író nyelvek támogatása

Ezeken túl az on-demand tartalmak lehetséges mérete az eddigi 200MB-ról 4GB-ra nő, ami elsősorban a fejlesztők és így az alkalmazások számára lesz hasznos, illetve a jobbról-balra író nyelvek (mint például az arab vagy a héber) támogatása mellett új háttérfolyamatokra is lehetőség lesz majd.

Az új funkciók használatához értelemszerűen minden Apple TV-nken a tvOS 11-nek kell lennie.

Letöltés

A frissítés az Apple TV-n a Beállításokban a Rendszer / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

A hivatalos tvOS 11 buildje 15J381, ami megegyezik a GM-mel, így akinek az van az Apple TV-jén, annak a hivatalos verzió nem jelenik meg frissítésként.

A tvOS kizárólag a negyedik generációs Apple TV-re érhető el.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A tvOS 11-ről szóló összes cikkünk megtalálható a tvOS 11 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Van, amelyik érdekes és jo funkció. Bár néha tényleg nem világos számomra, ki találja ki az Apple-nél, hogy mit és hogyan fejlesszenek. Az Apple TV kezeli a fényképeimet az IClod-ból – ez jó. Viszont semmilyen keresési vagy szűrési funkció nincs hozzá, semmilyen. Egy képnézegetőhoz 2017-ben. Így a 14.000 képemhez tökéletesen használhatatlan. Vajon miért nem fontos ez, egy média kezelő eszközön? Ott tartok, hogy magamnak próbálok egy ilyen alkalmazást fejleszteni. Amúgy jópofa dolognak tartom a napszak függő kinézetet, csak nem őszinte a mosolyom…

  2. Az autómatikus fényerőt hol, hogyan lehet bekapcsolni? Filmnézés közben szoktam állítani a fényerőt, majd mikor vége a filmnek rányomtam eddig az autómatikus fényerőállításra, ami most eltünt. De akárhogyan is nyomkodom nem vált aztómatikusra. ☹️

  3. iPhone 6-on milyen? Mennyire akadozik vagy az appok megnyitasa milyen? 9.3.3-rol frissitenek. (Sajna ez is akad parszor)


Add a Comment