fbpx Skip to content

Nagyjából egy héttel a kilencedik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11 és a tvOS 11 tizedik fejlesztői bétáit.

Az iOS 11 beta 10 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a tvOS 11 beta 10 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre (utóbbi már tegnap óta). A többi szoftverhez (eddig) nem érkezett új verzió.

iOS 11 beta 10

Az iOS 11 beta 10 build száma 15A5372a.

Újdonságok

Az iOS 11 beta 10-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

  • Egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11 bétájáról a jelek szerint már a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.3-as verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött 10.3.3-as IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11 beta 10 letöltési linkek

Az iOS 11 beta 10 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

tvOS 11 beta 10

Az új build verziószáma 15J5380a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

38 Comments

  1. szuper!! 🙂

  2. Jo apro… Javitashegyek ahogy vegigporgettem a changelogot…

  3. @kchris: a changelog használhatatlan, jóformán ugyanaz van benne már X verzió óta. 🙁

  4. Kint a Public is.

  5. közel a GM 🙂

  6. @sullerj: Nagyon közel, főleg, hogy jövő héten bemutató, így valószínűleg ez volt az utolsó béta. 😀

  7. @farkas63: igen ez kifejezetten eselyes.

  8. Sziasztok! Iphone SE-n nem akadozik? Érdemes letölteni? Köszönöm előre is a válaszokat! 🙂

  9. SE nálam jó

  10. iTunes-on érdemes felrakni, vagy jobb a profilet letölteni és azon keresztül telepíteni ?

  11. @Csaba Benesch: Nyugodtan szedd le a profilt , és utána OTA szépen telepíti neked 🙂

  12. Sziasztok!
    Valakinek iphone 6-on tapasztalat, benyomás az IOS 10.3.3-hoz viszonyítva???
    Még mindig lassabbnak látom az összehasonlító videótesztek alapján..

  13. Halihó!
    Az előző bétáknál olvastam, hogy a vezérlőközpontban hiába van kikapcsolva a wifi/mobilnet, azt valójában nem kapcsolja ki. Ennél a verziónál ez hogy működik? Köszi!

  14. Mezo:
    Egész jól használható iPhone 6 készüléken de tény, hogy az iOS 10.3.3 fürgébben fut rajta (főmenü jobbra húz: a widget-ek még mindig lassan töltenek be és ott laggol is). Várj a végleges kiadásra, biztonsági mentés után teszteld pár napig és ha nem tetszik, akkor válts vissza 10.3.3-ra míg az Apple aláírja.

  15. ki tudja mi a bánat van az appstore-al???

  16. A fejlesztői béta 10-ben ahogy látom az angol és magyar nyelv még mindig keveredik, valamint a Waze widgetre még mindig az a hibaüzenet jön, hogy “Nem tölthető be”.

  17. @Oszi: Nem lehet bejelentkezni , de még keresni se lehet rajta , úgy oldottam meg hogy a régiót átállítottam meg a nyelvet és akkor ment rendesen , majd visszaállítás Magyarra, és lám megy , elég bugos lett így .

  18. appstore nem tölthető be ,de a frissítések 1mp-re megjelennek és sikerült gyorsan rányomni összes frissítése gombra és le is frissítette az alkalmazásokat ,de azon kívül semmit nem mutat

  19. @Oszi: nálam rendben van az appstore, viszont hol angol, hol magyar nyelven van.

  20. @Csaba Benesch: furcsa,kollégámnál,gyerek telefonján sem megy

  21. Havernak se megy az AppStore. Nálam minden rendben.

  22. Nekem se ment 4 eszközön az App Store (iOS 10 és 9 alatt). Újraindítás nem, viszont egy kilépés-belépés viszont megoldotta (Beállítások > iTunes és App Store > Apple ID > Kijelentkezés, aztán ugyanitt Bejelentkezés).

  23. Én megyek vissza a 10.3.3-ra és nagyon remelem a végleges rendszer nem ez lesz…

  24. Patrik9208:
    Köszönöm, hasznos volt a véleményed. Most már megvárom a végleges verziót..

  25. @rgbx: nekem működik rendesen, de olyan mint ha nem is a magyar store-ban lennék, de most visszaraktam icloudból a 10.3.3-at, és ugyan az a probléma az AppStore-al…. és ahhoz, hogy visszaváltsak a magyar store-ba le kell mondanom az Apple Music előfízetésemet, amit meg is tettem, de ugyan úgy nem engedi, mert a mostani előfizetés csak októberben jár le…. Mi történt? Reggel még mielőtt felraktam az iOS11-et minden rendben ment…..

  26. @Csaba Benesch: Ez most mindenkinek ilyen, akinek bejön. Angol a kezelőfelület, de amúgy a magyar store-ban vagy, nézd meg bármelyik népszerű alkalmazásban a review-kat. Ugyan szokássá vált angolul írni ezeket a magyar Store-ban is (fogalmam sincs, hogy mi ebben a jó), szóval előfordul, hogy sok az angol nyelvű értékelés, de a felhasználónevek attól még árulkodók.

  27. @Csaba Benesch: Ja, és forintban írja ki a fizetős appok árait, tehát nem lehet más, csak magyar. 🙂

  28. @rgbx: “Ugyan szokássá vált angolul írni ezeket a magyar Store-ban is (fogalmam sincs, hogy mi ebben a jó)”
    gondolom, az a jó ebben, hogy egy ideje már tudnak a fejlesztők válaszolni a review-kra, és ha angolul írod, azt valószínűbb, hogy megértik, mint ha magyarul tennéd – mert ugye az emberek egy része a review-t úgy értelmezi, hogy az a fejlesztővel való kapcsolattartásra van, pedig ugye nem.

  29. OFF:
    @Jadeye: Pontosan. Ez persze öngerjesztő folyamat, mert minél több ilyen van, annál többen értik így (és ennek adta be sajnos az Apple is a derekát). Ennek ellenére vicces olvasni a sok gépi fordítóval készült értékelést.

  30. 10.3.3 alatt is Appstore hiba, 6s és 6plus-on is. Appstore-ból ki-be jelentkezés megoldja.

  31. @rgbx: a régi magyar, de minden más angol lett, pld frissítésből lett update és ilyenek, de nem csak iphone-on hanem mac appstore-ban is hasonló lett, szóval ezek szerint valamit a háttérben csinálhatnak.

  32. @Balogh Ádám: Jeleztem az Apple-nek a hibát, most már tudnak róla, hogy valami nem okés vele.

  33. Nekem egy ideje nem tudja kiszámolni a naptárban a helyzetalapu utazási időt. Be van kapcsolva minden, ami kell hozzá és mégsem. Valaki tud nekem ebben segíteni. Úgy kb. 2-3 béta óta csinálja ezt. Előtte kiszámolta sutóval, tömegközlekedéssel és gyalogosan is.

  34. Ja, iPhone 7-est használok és IOS 11 nyílvános béta 9-et.

  35. @Jadeye: Ööö, honnan a fenéből tudná bárki is, hogy ha angolul ír, akkor a fejlesztők válaszolnak majd neki. Ahhoz előbb angolul kell írni, hogy megtapasztalják. Na, de miért írja az első kommentet angolul, ha még nem tapasztalt ilyet? Szóval ez egy kicsit paradoxon 🙂
    Nem. Ezek nagy része ilyen retardált, hogy 10 éves appstore fennállás óta sem esett le nekik, hogy nem nemzetközi, hanem csak magyar store-ba írnak. Nem véletlenül van a sok semmitmondó kisiskolás angolságú “Good game” meg “boring” komment. Ezekre nyilván nem választ várnak 😉

  36. @Ronaldo: onnan tudhatja, hogy a korábbi értékeléseire már válaszolhatott egy-egy fejlesztő, és bármikor át tudja szerkeszteni valaki a korábbi értékelését.

  37. Beszéltem az amerikai valamint a magyar apple supportal. A magyar régiós AppStore-al gondok vannak, prio1-el dolgoznak rajta, nem tudják mi a hiba. Rengetegen jelzik feléjük a problémát, hogy hibába magyar régió van megadva, az AppStore angolul jelenik meg, ettől független ugyan úgy a magyar alkalmazások láthatóak, csak vannak nyelvi hibák. Dolgoznak a hibán. Én magyar illetve Amerikai oldalon akkor jeleztem, annyit mondtak várni kell.


Add a Comment