fbpx Skip to content

Mindössze három nappal a nyolcadik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 11 és a tvOS11 kilencedik fejlesztői bétáit.

Az iOS 11 beta 9 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a tvOS 11 beta 9 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre. A többi szoftverhez (eddig) nem érkezett új verzió.

iOS 11 beta 9

Az iOS 11 beta 9 build száma 15A5370a.

Újdonságok

Az iOS 11 beta 9-ben az alábbi, szembetűnőbb újdonságok találhatóak.

  • Egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 11-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Downgrade?

Az iOS 11 bétájáról a jelek szerint már a megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos, jelenleg 10.3.3-as verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött 10.3.3-as IPSW-t.

Erről az Apple következő támogatási dokumentuma is részletesen beszámol: Béta verziójú iOS szoftver telepítése vagy törlése.

iOS 11 beta 9 letöltési linkek

Az iOS 11 beta 9 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

tvOS 11 beta 9

Az új build verziószáma 15J5378a.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-t támogatja.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 11 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 11 beta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 11-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 4-ről szólókat meg itt, a tvOS 11-ről készülteket itt, a macOS High Sierra kapcsán pedig itt olvashatsz.

[newsletter_signup_form ID=2]

Olvasd el a hozzászólásokat is

40 Comments

  1. Azért akad vele probléma, mert OTA elindul, de nem jön le.

  2. Na megy! Lehet csak sokan cuppantak rá 1xre

  3. Public beta 8 is elérhető

  4. Leszedtem a Public beta verziót , de már rakom is vissza a 10-est . Pl a hivószámkijelzéssel ugyan úgy gondok vannak , meg még pár apróság , de nekem ez elég is volt , ennyi idő alatt nem tudnak kijavítani egy ilyen hibát ?
    Szerintem ha így halad a dolog , várni fogok a hivatalos megjelenés után is egy darabig , nem valami bíztató a dolog 🙁

  5. Sziasztok.
    Létezik, hogy 6s-en a rendszer 6,01Gb?

  6. Ákos! Telekomos vagy, jól gondolom? Ha igen, akkor ők szivatnak. A Telekom alkalmazásban kell az előfizetés testreszabásánál kikapcsolnod a hívószám elrejtése opciót.

  7. Ákos, pontosan a baj a hívószámkijelzéssel, illetve mik azok az apróságok?

  8. diskeeper , igen valóban telekomos vagyok (még) erről mondjuk nem tudtam , de azért ez elég nagy szivatás , azért köszi az infót , közbe már visszaraktam a 10-es verziót . Most akkor mehet vissza a 11 ? 😀 jó játék a telekom miatt .

    Imre , amit hirtelen észrevettem , a vezérlőközpontból pl a wifi , bt , kapcsoló nem nagyon működik , gondolok itt arra , hogy az értesítési sávon mindegyik kikapcsolva mutatja , de ha bemegyek a beállításokba , ott viszont már nem .

  9. A szlovák magyar határ mentén élek, szlovák Orange elöfizetésem van és szintén gondom van a hívószámkijelzéssel. Mivel a határ mentén az Iphonom ode oda vált az erösebbik hálózatra, folyamatosan figyelnem kell a váltást és manuálisan be kell kapcsolnom a hivószámkijelzést. A 10-nél nem volt ilyen gondom.

  10. Nálam tökéletesen működik mindkettő (6S)
    Ha a vezérlőközpontban kapcsolod le a WiFi-t, akkor a maga a WiFi a helymeghatározás pontossága miatt bekapcsolva marad, azonban nem csatlakozik fel hálózatra. Ezt egyébként a vezérlőközpontban jelzi (WiFi szürke / kék / áthúzott).

  11. @kutyu74: nagyjából teljesen mindegy, mennyi, mert abból nem tudsz érdemben felszabadítani tárhelyet.

  12. diskeeper! Kipróbáltam az Orange-nál a elöfizetönél kikapcsolni a hívószám elrejtése opciót. Megoldotta a problémát. Köszi a tippet!

  13. Szerintetek iOS11be benne lesz a 3d touch-os feladatkezelő, vagy ne is számítsak rá.
    Jelenleg a bétát használom, de abba nekem nem működik ez a funkció.
    Valamint ezentúl vezérlőközpontban nem lehet kikapcsolni a wifi-t? Csak lecsatlakozni róla?

  14. Valakinek van tapasztalata 5S-en milyen mostanság a sebessége? Érdemes lesz feltenni egyáltalán. Már a 10 sem az a full pörgős mint korábban.

  15. Imre. Neked 6s-en mennyi helyet foglal a rendszer? Köszi.

  16. @kutyu74: miért fontos ez? csak mert érdemlegesen nem tudsz belőle törölni úgysem.

  17. A Wi-Fi és a Bluetooth gomb továbbra sem működik a vezérlőközpontból (nem kapcsol ki). Nem értem, hogy ez miért jó…

  18. Szia Jadeye.
    Nem törölni akarok belőle de sajnos csak 16Gb-os a telóm és rengeteg helyet foglal. Eddig szerintem nem volt ekkora de lehet nem jól emlékszem ???? Úgy rémlik volt arról szó, hogy nem fog akkora helyet foglalni ( pont ilyen probléma miatt mint az enyém) mint a iOS10.

  19. @Jadeye: Szerinted mi állhat a probléma mögött a Wi-Fi és a Bluetooth gombokkal a vezérlőközpontban?

  20. Bár nem nekem címezted a kérdést, de szerintem az nem hiba. A vezérlő központban csak a gyors fel és le csatlakozást lehet ki be kapcsolni. A konkrét kikapcsolást a beállításokba lehet.

  21. @kutyu74: ez jelenleg egy béta, így csomó olyan dolog benne van, ami a folyamatok naplózásához, logok generálásához kell. így szerintem a hivatalos verzióval csökkenhet majd valamennyivel a mérete (de nem sokkal).

    a rendszer által elfoglalt hely mérete az APFS-sel, az iOS 10.3-ban nőtt meg valamennyivel, de 16GB-os készülék esetén az valószínűleg nem annyira számottevő, mint a 128GB-os esetén tapasztalt 2,5GB környéke.

    @danieloravecz: nagyjából az van mögötte, amit @mravi is írt.

  22. Jadeye. Köszönöm.

  23. @mravi: Már ne haragudj! De az eddigi rendszerekben kikapcsolta az értesítési központon keresztül a wifi-t is meg a Bluetooth-t is. Csak a 11 óta nem! De vajon miért nem?

  24. @zozeeee: esetleg mert megváltoztatta az Apple?

  25. Nem haragszom, miért haragudnék. Azt hogy a 11-be ezt így oldották meg arról nem tehetek. Hogy mi a jelentősége a sem értem igazán értem de talán a helymeghatározáshoz van köze. Nagyon egyszerűen elmagyarázva úgy működhet mint egy egy szobai világításkapcsoló, amit a szobába fel-le tudsz kapcsolni, ez egész rendszert a villanyóra szekrénynél tudod áramtalanítani. Persze ez csak egy nagyon egyszerű példa. Még arra tudok tippelni hogy ez a gyorsabb csatlakozás érdekében történt hiszen az eszközöket látja a wifi esetében és a bekapcsolásnál nem akkor kezd el keresgélni.

  26. Szerintem elég bosszantó, hogy így oldották meg (akkor már írhatták volna meg úgy, hogy mondjuk dupla klikk kikapcs, egy klikk lecsatlakozás, de ez csak egyéni vélemény). Ugyanis ha lecsatlakozik az adott eszközről, attól még továbbra is keresi az eszközöket, ami köztudott, hogy zabálja az akksit. Így meg nagyon nem vagyok kisegítve, hogy a Mobilnet ki-bekapcsolás ún. egylépcsős lett, a Wi-Fi és a Bluetooth kikapcsolás viszont kétlépcsős, ami az iOS 7 előtt volt. Úgyhogy ha mindez így marad a hivatalos megjelenésig, akkor marad a downgrade 10.3.3-ra. Szerintem nem egy felhasználót fog zavarni ez.

  27. Na nekem most merül nagyon a teló 😀

  28. Hat nem tudom
    Azert az eleg szomoru h a 6s-em laggol, lathatoan elfogy a memoria, 3D touch vicc ugy akadozik, kivettek a 3D touch alkalmazasvaltast ami full kocsogseg hiszen tudja es hibatlanul tette a dolgat igy visszalepes a hianya. Ok beta meg a rendszer de mar nagyon a GM elott vagyunk, szoval ez a lag erdő egy halom vicc 6s telon

    Komolyan kikezekte

  29. @Jadeye: Köszönöm, élni fogok a lehetőséggel 🙂

  30. @Jadeye: a tárhely táján valóban lehet valami bug, mert az iPad-emen a System már közel 12GB, és folyamatosan nő, ahogy talál egy kis szabad helyet.
    A másik dolog, amire felfigyeltem: a feedback appban a pontos verzió kiválasztásánál valóban azt látnánk, hogy mennyi Beta lesz még, és azoknak a build száma látható előre? Nem emlékszem rá, hogy ez korábban is így lett volna.

  31. @angyalz: a verzió kiválasztásánál csökkenő verziószámokat látsz, tehát azok a már korábban megjelent béták.

  32. High Sierra public beta 8 is kint van

  33. Nekem már 6,6Gb a rendszer???? 6s

  34. Sziasztok!

    Gondolkozom a fejlesztői béta felrakásában, de az eddigi verziók nem igazán győztek meg. Carplay mennyire működik már jól a béta 9-el, illetve a Waze? Az eddigi béták alatt voltak gondok, és ha nem nagyon csináltak ezen a téren semmit sem, akkor ez lenne majd a véglegesben is? Ha jól sejtem, akkor akár holnap is jöhet a GM verzió? vagy is pár napon belül ha 12.-én akarja az Apple a végleges verziót bemutatni? Egyébként béta illetve GM-ről lehet véglegesre frissíteni?

  35. @Csaba Benesch: a GM-verzió eddig a keynote napján jelent meg, valószínűleg most is ez várható. tehát nem holnap lesz GM.

    ha a hivatalos verzió újabb lesz, mint a GM, akkor egyszerűen frissítésként megjelenik. ha viszont ugyanaz lesz, mint a GM, akkor nem kell már frissíteni rá, mert már az van ugye fent a készüléken.

  36. @Jadeye: rendben, köszönöm az infót! AZ OTA elvileg ugye csak akkor működik, hogy ha a profilet letöltöm, iTunes frissítés esetén nem? A mostani utolsó béta egyébként mennyire megbízható napi használatra? Illetve a Carplay és a Waze hogyan működik? Mert az eddigi béták alatt voltak gondok.

  37. @Csaba Benesch: nincs CarPlay-es autóm, így azt passz, a Waze esetén nem igazán tapasztaltam hibát, illetve nem tudom, mire gondolsz.

    béta verzió esetén az iTunes saját maga sosem tudott letölteni béta IPSW-t, de ha manuálisan letöltötted, azt bármikor fel tudtad rakni.

    a tapasztalatok kapcsán érdemes ilyenkor a bétáról szóló cikk hozzászólásait végigolvasni, azok alapján le tudod szűrni, érdemes-e feltenned. ugyanakkor hamarosan itt a hivatalos megjelenés, ha eddig nem tetted fel, akkor már lehet célszerűbb azt megvárni.

  38. Waze megy rendesen, nalam semmi bajam sem volt az elso betanal sem.

  39. Waze nálam is rendben van.


Add a Comment