fbpx Skip to content

Ahogy az iPhone-nál, úgy az Apple Watch-nál is beállíthatunk jelkód védelmet. Így csak a jelkód birtokában lévők tudnak belépni az órába.

apple-watch-tips

Ez persze egy picit más, mint az iPhone esetében, főleg, hogy itt nincs ujjlenyomat olvasó. Amikor felvesszük a kezünkre az órát, akkor kéri tőlünk a jelkódot. Miután beütöttük, érzékeli, hogy a kezünkön van, így ameddig nem vesszük le, tehát érintkezik az Apple Watch a bőrünkkel, addig nem kéri újra. Az Apple Watch-ot beállíthatjuk úgy is, hogy ne kérjen kódot, hanem az iPhone-nal oldjuk fel. Na de mi a helyzet akkor, ha nem tudjuk a jelkódot és a telefon sincs a közelben?

watch-wrong-passcode

Sajnos az Apple egyelőre nem épített be aktivációs zárolást az Apple Watch-ba. Ez azt jelenti, hogy a jelkód ugyan véd illetéktelen behatolás ellen, azonban lopáskor már kevésbé. A fenti képen azt látjuk, hogy 1 percig nem próbálkozhatunk új kód bevitellel, ilyenkor már legalább hatszor próbálkoztunk rossz kóddal. Tegyük fel, hogy elfelejtettük a jelkódunkat, és nálunk van az iPhone készülékünk, amivel párosítva van az óra:

iphone6-watch-general-reset-erase-content

Ilyenkor le tudjuk resetelni az órát, függetlenül attól, hogy az épp zárolva van. Lépjünk be az iPhone-on az Apple Watch alkalmazásba, majd az Általános alatt megtaláljuk a visszaállítást (reset). Miután minden adatot töröltünk az óráról, párosítás után visszaállíthatjuk, amiről korábban már írtunk itt: Az Apple Watch mentése és visszaállítása (backup)

Screen Shot 2015-04-30 at 10.04.39

Amennyiben nincs az iPhone a közelben, úgy az oldalsó gombot hosszan nyomva 5 másodpercig megkapjuk a kikapcsolási lehetőségeket, ekkor ne húzzuk el, hanem nyomjuk meg erősebben a POWER OFF csúszkát, így megkapjuk a minden adat törlése funkciót, és ezzel visszaállíthatjuk alaphelyzetbe az órát, majd onnan újra párosíthatjuk.

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. A telefonnal való feloldási lehetőség tetszik! Jól ki lett ez találva…

  2. Gondolkodom a vásárláson a kérdés hogy varjak meg vele vagy vegyek most:)?!

  3. Kene egy aloldal szivacs.com nevvel 😀

  4. Igen támogatom. Már másról szó sincs csak erről a "vacakról"… Már unalmas

  5. @logic5: remélem, majd amikor ősszel az új iPhone kerül a figyelem középpontjába, akkor ugyanígy leírod majd, hogy arról a vacakról van épp szó.

  6. Az a baj, hogy 2 hónapja vagy 3 másról se lehet olvasni csak erről a szutyok szarról, iphone-ról azért ennyi cikk nem szokott megjelenni, sőt…

  7. @farkas63: az új iPhone-ról a cikkek eloszlanak az első pletykáktól a megjelenés utánig.

  8. @Jadeye: meg 8 éve ugyanazokra az alapokra épül, ez meg egy teljesen új eszköz.

  9. Miért felejtenénk el?

  10. @Agent_H: mondjuk azért, mert bekapcsoltad, hogy az iPhone-nal is fel tudd oldani, és így nem írod be naponta legalább egyszer a kódot.

  11. @Jadeye:
    OK, mondjuk én ugyanazt a jelkódot adnám Watch-on is mint iPhone-on, iPad-en, iPod-on…

  12. @Agent_H: nyilván, de Touch ID-s eszközön sem sűrűn írod be a kódot ugye. 😉

  13. Esetleg van valami infó árról, hogy itthon mikor lesz kapható az Apple Watch?
    Vagy érdemes e inkább kintről rendelni ?

  14. @rasti: erről nincs információ, de egyhamar ne várd. a külföldi beszerzés az biztosabb, de vedd figyelembe, hogy mondjuk a német online Apple Store-ból csak németországi címre szállítják ki, így mondjuk magyarországi címre nem.


Add a Comment