Elfelejtettük az Apple Watch jelkódját? Van megoldás!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ahogy az iPhone-nál, úgy az Apple Watch-nál is beállíthatunk jelkód védelmet. Így csak a jelkód birtokában lévők tudnak belépni az órába.

apple-watch-tips

Ez persze egy picit más, mint az iPhone esetében, főleg, hogy itt nincs ujjlenyomat olvasó. Amikor felvesszük a kezünkre az órát, akkor kéri tőlünk a jelkódot. Miután beütöttük, érzékeli, hogy a kezünkön van, így ameddig nem vesszük le, tehát érintkezik az Apple Watch a bőrünkkel, addig nem kéri újra. Az Apple Watch-ot beállíthatjuk úgy is, hogy ne kérjen kódot, hanem az iPhone-nal oldjuk fel. Na de mi a helyzet akkor, ha nem tudjuk a jelkódot és a telefon sincs a közelben?

watch-wrong-passcode

Sajnos az Apple egyelőre nem épített be aktivációs zárolást az Apple Watch-ba. Ez azt jelenti, hogy a jelkód ugyan véd illetéktelen behatolás ellen, azonban lopáskor már kevésbé. A fenti képen azt látjuk, hogy 1 percig nem próbálkozhatunk új kód bevitellel, ilyenkor már legalább hatszor próbálkoztunk rossz kóddal. Tegyük fel, hogy elfelejtettük a jelkódunkat, és nálunk van az iPhone készülékünk, amivel párosítva van az óra:

iphone6-watch-general-reset-erase-content

Ilyenkor le tudjuk resetelni az órát, függetlenül attól, hogy az épp zárolva van. Lépjünk be az iPhone-on az Apple Watch alkalmazásba, majd az Általános alatt megtaláljuk a visszaállítást (reset). Miután minden adatot töröltünk az óráról, párosítás után visszaállíthatjuk, amiről korábban már írtunk itt: Az Apple Watch mentése és visszaállítása (backup)

Screen Shot 2015-04-30 at 10.04.39

Amennyiben nincs az iPhone a közelben, úgy az oldalsó gombot hosszan nyomva 5 másodpercig megkapjuk a kikapcsolási lehetőségeket, ekkor ne húzzuk el, hanem nyomjuk meg erősebben a POWER OFF csúszkát, így megkapjuk a minden adat törlése funkciót, és ezzel visszaállíthatjuk alaphelyzetbe az órát, majd onnan újra párosíthatjuk.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Az a baj, hogy 2 hónapja vagy 3 másról se lehet olvasni csak erről a szutyok szarról, iphone-ról azért ennyi cikk nem szokott megjelenni, sőt…

  2. @rasti: erről nincs információ, de egyhamar ne várd. a külföldi beszerzés az biztosabb, de vedd figyelembe, hogy mondjuk a német online Apple Store-ból csak németországi címre szállítják ki, így mondjuk magyarországi címre nem.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!