fbpx Skip to content

Többen is felfedezték már, hogy az iOS 11-ben az Apple valójában elrejtett egyfajta Dark Mode-ot a kisegítő lehetőségek között. Ugyanakkor ez nem pont az a Dark Mode, amit sokan vártak, viszont mégis használható lehet addig, amíg talán ténylegesen is bekerül ilyesmi a rendszerbe.

iOS 11 Dark Mode

Ezt a “Dark Mode”-ot a Smart Invert funkcióval érhetjük el, viszont bekapcsolásával a kijelzőn megjelenő színek is változni fognak. Nézzük meg ezt röviden!

iOS 11 “Dark Mode” bekapcsolása

A Smart Invert funkció a Kisegítő lehetőségek menüpont alatt kapott helyet, és valójában arra szolgál, hogy invertálja a kijelzőn megjelenő színeket minden esetben, kivéve a képek és egyéb médiafájlok valamint olyan alkalmazások esetén, amelyek már eleve sötét színsémát használnak.

A funkcióban ezen túl még az is “smart”, hogy a legtöbb grafikai elem ettől függetlenül intelligensen megtartja a színét, tehát ahogyan például a képeken is látszik, a kapcsolók maradnak zöldek a klasszikus invertálás lilája helyett.

 

A Smart Invert funkció bekapcsolásához menjünk a Beállítások, Általános, Kisegítő lehetőségek, Kijelzőbeállítások menüpontba, ahol a Színinvertálás opció alatt tudjuk ezt bekapcsolni.

Néhány app Dark Mode-ban

Érdekes megnézni az iOS-t és az egyes alkalmazásokat ilyen módban, de a színárnyalatok megváltozása negatívum. A legtöbb app esetén ez a Smart Invert teljesen jó eredménnyel működik, de elég sokszor van olyan is, hogy feleslegesen invertálódnak a színek. Alább például a Naptár és az App Store látható:

A Térképek esetén egészen tetszetős ez a mód, ami főleg éjszakai vezetéskor lehet szemkímélő. Az Időjárás app esetén is egészen “kényelmes” ez a megjelenés.

A Szifon.com app esetén viszont teljes az inverzió, legyen szó a felület vagy a tartalom elemeiről, egészen érdekes ez a “feje tetejére állított” szín. 😀

 

[appstore id=”478349163″]

Neked hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Ennyire nem lehet fontos az invertálás hogy elviselje az ember az egyéb dolgok invertálódását is…

  2. Nekem szétb@ssza a szemem a fekete hátteren a fehér betü.. Mindig kerülöm a sötét hátterű oldalakat, témákat.. stb… Kb 1-2 percig tudom elviselni… Ha sokáig nézem, elkezd káprázni a szemem… És meg is fájdul.. Van valakinek hasonló tünete? Vagy csak én vagyok egyedül ilyen?? 🙂

  3. Nekem tetszik a funkció. Nem lehet valahogy gyorsabban elérni, hogy ne kelljen ennyit pötyögni, hogy bekapcsoljam?


Add a Comment