fbpx Skip to content

Az Apple mobileszközei esetén az akkumulátorok állapotának kijelzésére nincs hivatalos alkalmazás, így legtöbbször csak a készülékünk “viselkedése” alapján sejthető, hogy az akku elhasználódott, de pontosabb értékekre így nem támaszkodhatunk. Jailbreakkel régóta létezik erre több megoldás is, de az iBackupBot képes ezeket az adatokat jailbreak nélkül is beolvasni a készülékről.

akku_iPhone_5s

Az iBackupBotról már írtunk korábban, és abban a cikkünkben azt néztük meg, hogy hogyan tudjuk egy tiszta restore után visszatenni egyes adatainkat (például az üzenetek adatbázisát) a készülék backupjának szerkesztésével, ezzel kipucolva a felesleges dolgokat, de a fontosakat mégis visszatéve.

Az alkalmazás közben elég sokat fejlődött, és ezek a frissítések új funkciókat is hoztak. Ezek egyike teszi lehetővé, hogy részletesebb információkat is megtudhassunk a készülékről, így többek között az akku állapotát is.

Ehhez nincs más teendőnk, mint csatlakoztatni a készülékünket a számítógépünkhöz, majd elindítani az iBackupBotot, a Devices alatt kiválasztani az eszközt, majd utána a More Information opcióra kattintani:

akku_more_info

Ekkor némi várakozás után az iBackupBot egy ehhez hasonló ablakot dob fel (jelen esetben egy első generációs iPad az “áldozat”):

akku_iPad_1

Persze készüléktípustól függően más dolgokat is listázhat – a cikk tetején láthatjuk, mit mutathat egy iPhone 5s esetén, alább pedig egy iPhone 4s-t csatlakoztatva:

akku_iPhone_4s

Persze ezeknek nincs sok értelme, ha nem tudjuk, mit jelentenek a listában szereplő adatok, tehát most lássuk a számunkra fontosakat, egyenként.

  • CycleCount: ez a teljes töltési ciklusok száma; egy teljes ciklust akkor számol fel az akku, ha a töltöttsége például 0%-ra merül, majd ezután teljesen feltöltöd. Ha nem hagyod teljesen lemerülni, és rátöltesz időközben, akkor több napba is beletelhet, mire egy teljes ciklus lezajlik. A töltési ciklusok száma véges, de nagyon sok ciklus kell ahhoz, hogy az akkumulátor kapacitása 80%-ra csökkenjen. Ha egy Li-akku nincs megfelelően használva, akkor emiatt időnként kell neki egy teljes lemerítés-feltöltés, különben sokkal hamarabb tönkremegy, tehát sose használjuk folyamatosan töltőn tartva a készülékeinket. A töltési ciklusok adott esetben magas száma önmagában még nem tragédia.
  • DesignCapacity: ez az adott akkumulátor gyárilag megadott, eredeti kapacitása mAh-ban.
  • FullChargeCapacity: ez az adott akkumulátor jelenlegi, a teljes feltöltés utáni maximális kapacitása mAh-ban; ez az érték csökken a teljes töltési ciklusok számával arányosan.

A többi gyakorlatilag egyértelmű, a BatteryCurrentCapacity a jelenlegi töltöttségi százalékot mutatja, a BatteryIsCharging  true vagy false állapota értelemszerűen azt, hogy töltés alatt áll-e épp az akku (true) vagy sem (false), az ExternalChargeCapable mindig true, az ExternalConnected a kábel csatlakoztatott állapotát jelzi, a FullyCharged a teljes töltöttség elérésekor lesz true, a GasGaugeCapability értéke pedig azt jelzi, hogy a készülék gyárilag alkalmas-e az akku aktuális töltöttségének pontos(abb), százalékos kijelzésére. (Ez utóbbit az iPhone 3GS-ig hivatalosan nem tudták a készülékek, és noha jailbreakkel még ilyenkor is bekapcsolható, sokkal pontatlanabb értéket mutatnak, mint a 3GS-től kezdődően.)

Az adott esetben gyorsabb merülés oka nem feltétlen az akkumulátor hibája, azt okozhatja szoftveres gond is, így mielőtt szervizbe vinnénk a készüléket, érdemes lehet megpróbálni az esetleges szoftveres gondokat kizárni: Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk? és Gyakori kérdések: akkuproblémák megoldása 8 lépésben

A DesignCapacity és a FullChargeCapacity egymáshoz való százalékos aránya adja meg, hogy jelenleg hány százalékos az akkumulátor a gyári értékhez képest. Amennyiben megfelelően használjuk a készüléket, és így az akkumulátort is, a ciklusok száma csak sokára csökkenti a kapacitást annyira, hogy az akkumulátor cserére szoruljon.

Az akkumulátorokról és azok kezeléséről bővebben az Apple oldalán olvashatsz (angolul): http://www.apple.com/batteries/

Olvasd el a hozzászólásokat is

71 Comments

  1. @Symy Gery: volt akkucsere a készülékben?

  2. @Manoo: uh ez tényleg gáz.

  3. Nagyon jó cikk, ilyenekből jöhetne még több, ez tényleg olyan érdekesség, amit nem tud mindenki :smiley:
    Amúgy én érzetre úgy érzem hogy iegn hamar merül az akksim, de az adatokat nézve nem panaszkodhatok…
    CycleCount: 285
    DesignCapacity: 1430
    FullChargeCapacity: 1250
    Status: Success

    Elég nagy szórás van pl. Manoo aki kb ugyanennyi ciklust használt el, nem büszkélkedhet az akksi kapacitásával. Ez csak minőségi szórás vagy használati (pl. ált 5%-95-100og töltöm és gyári töltővel)

  4. @admin: igen sejtettem én is , mivel szinte egyik napról a másikra szarrá ment az aksi , előtte majdnem 2 napig birta de az elmúlt 1 hónapban már egy napot se bir ki,még jó hogy rendeltem új aksit az ifixit-ről.

  5. @Symy Gery: Az ipod touch-ok esetében ezt vmi miatt nem tudja megjeleníteni. Már a cydiás batteryinfolite se tudta sajnos.

  6. Minden éjjel koppon van töltve reggelig. Szerintem hülyeség, hogy néha ki kell sütni. Még SOHA nem merült le egyébként. Szerintem 3x mentem 20% alá töltésben 2 év 4 hónap alatt. Gondoltam leírom, ha valakit érdekel, hogy hogyan vesztett kevesebb mint 5%-ot ennyi idő alatt az aksi. Wifi GPS folyamatosan megy, 3G kilőve (Edge elég a viberhez), fényerő középen.

  7. Nekem miért nem ír semmit a Devices-nál? Így rá se tudok kattintani arra hogy More Information… :disappointed: Csak a Backups-nál vannak cuccok. Iphone 4S, Win8.

  8. Nekem valamelyik nap produkált olyan dolgot a 4s hogy 23%-nál kikapcsolt…
    Ha meg 3G-zek akkor 15-20 perc alatt esik 20% -ot…
    Kíváncsi vagyok mit mutat majd ez a progi;)

  9. to rolka83.: nekem ugyanezt csinalta a 4s em, föleg olyankor szokott akár 30% nal kikapcsolni ha hideg helyen voltam. akucsere és minden szép s jó:)

  10. Köszi!
    Kinn a teraszon cigizés közben kapcsolt ki nekem us és hideg volt az tuti

  11. Nekem a design capacity a kisebb, fullchargechapacity nagyobb 7 el:)
    45 ciklus, 3 hónapos. Év múlva másfélszer jobb lesz mint a gyári tervezett, ha így halad.

  12. “az ExternalChargeCapable mindig true,”

    Nekem ez ‘false’ , konkrétabban ez mit jelent?

    Elég gázos az akksim, relatív kevés használat mellett max 24 órát bír…
    iPhone 4s, 2k13 novemberében vásároltam, ahhoz képest elég cinkes a stat…

    http://kepfeltoltes.hu/140219/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png

    üdv,
    B_alazs

  13. @lubianker: össze van dugva a készüléked a gépeddel?

    @b_alazs: egy esetleg hibás akkunál nem csoda, ha valamire nem jó értéket ír. az ExternalChargeCapable esetén ezt írja az Apple: “True if external power is capable of charging internal battery”, tehát ez minden esetben true lesz, ha kábelről töltöd, mivel másképp nem is tudod tölteni. de ez nálad lehet, hogy csak valami hiba miatt false. indítsd újra a készüléked és a számítógépet, és nézd meg újra.

  14. 1 hetes iPhone 5, 8 ciklussal 1430/1356… nem sok esés az egy kicsit ennyi idő alatt? 🙂

  15. @hegyi: ha fél évig nem esik tovább, akkor nem. :smiley: Amúgy 8 ciklus még kevés, 20-50 után szerintem be fog állni rendesen.

  16. @Jadeye:

    Restart után sem változott az érték…

    A linkelt kép által demonstrált értékek miatt, szerinted érdemes szervízbe vinni a készüléket? Még garanciális…

  17. akkor ez jónak mondható? (3 éves iphone 4, 32 gigás.)

    CycleCount: 291
    DesignCapacity: 1420
    FullChargeCapacity: 1325
    Status: Success

  18. @Jadeye

    Üdv!
    Párom i4-én (amit használtan vett) cseréltünk akksit nyár végén. Elég ramatyul működött az előző, gondoltuk így jó lesz.
    Meg is oldódott az üzemidős gond, viszont most lecsekkoltam az új akksi adatait és belekavarja az előző akksiét is. Ezt a számlálót le kéne nullázni vagy valami ilyesmi? Szervízben cseszhették el? Nem nagy cucc, csak most meglepődtem. Mert nyár végi új akksit nem tölthette fel 678x és az akksi százalékos aránya sem lehet 83%. Tuti összekeveri az előzővel. Szerinted hogy van ez?

  19. @carlos419: talán egy restore majd új iPhone-ként való beállítás segíthet ezen.

  20. iPad Air:
    Battery

    CycleCount: 31
    DesignCapacity: 8557
    FullChargeCapacity: 8594
    Status: Success

    iPhone 5S:
    CycleCount: 73
    DesignCapacity: 1550
    FullChargeCapacity: 1494
    Status: Success

    elégedett vagyok 😀

  21. Iphone 5 15 honapos , 73% os az aksi 😉

  22. I5 első szériás telóm.
    702 cyclecount és 1430/1338 mAh

  23. Jailbreakkel miket lehet okoskodni? Van telóra is app?

  24. 3GS
    CycleCount: 807
    DesignCapacity: 1200
    FullChargeCapacity: 1031
    Status: Success

  25. @Motyon: ha elolvastad a cikket, akkor olvashattad azt a részt is, hogy: “Jailbreakkel régóta létezik erre több megoldás is”, ahol még linkelve is van a vonatkozó cikk.

  26. Battery

    CycleCount:384
    DesignCapacyty:1430
    FullChargeCapacity:1172
    Status:Success

    BatteryCurrentCapacity:76
    BatterylsCharing:true
    ExternalChargeCapable:true
    ExternalConnected:true
    FullyCharged:false
    GasGaugeCapability:true

  27. Sziasztok!várom véleményéteket,hozzászólásotokat,Szép napot!

  28. Ez érdekes mert a napokban vettem uj akksit, és azt mondja rá a program hogy 259X volt teljes töltés.Iphone 4s ről van szó. 1430/1277 ami elég szar egy uj akkumulátorhoz képest. 02.11.én lett vásárolva..Én tettem bele… Lelett merítve is 2X direkt hogy ne zavarodjon meg, és lett egy restore is. Ígyse bírja sokáig uj akkuhoz képest.
    http://www.kepfeltoltes.hu/140223/akku_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

  29. @apafej1545: a különféle utángyártott akkuk egyrészt nem biztos, hogy hozzák a gyári értékeket, másrészt lehet, hogy hibás az akku, harmadrészt az is lehet, hogy nem ártana egy tiszta restore.

  30. A Tiszta restore megvolt, gyárinak írták hogy gyári az akksi, de ugye ezt nem lehet megmondani hogy gyári avagy sem. Csak így. Cimkézés alapján úgynézki mint a gyári. De még azt hozzáfűzöm hogy én tettem bele az akksit, és látszódott az oldalán ahogy kimeleték a másik telefonból, ott megvolt egy picit nyomódva maga az akku.

  31. Sziasztok!
    Milyen alkalmazást tudtok arra, hogy az akkumulátor töltöttségi szintjét a felső ikonra kiírja? Ez a hőmérővel való bemutatás kevés, a töltöttségi szintet szeretném, ha folyamatosan látnám.

    Köszi!

  32. @TBurjan: Beállítások, Általános, Használat, Százalékos kijelzés?

  33. @Jadeye:
    Kösz! Ennyire béna vagyok!

  34. Sziasztok!

    Sok helyen keresgéltem, és sokak írják problémájuknak, hogy iOS 7 alatt jobban merül a készülékük, és mióta én is felraktam (IPhone 5, iOS 7.0.6, evasi0n7-win-1.0.6), ugyanígy jártam. Azelőtt 6.0 volt fent, és addig 3-4 napot is bírt, most alig egy napot. Szinte percenként merül 1-1 százalékot.
    Minden energiafogyasztó funkciót kikapcsoltam, ahogy azt sokan, sok helyen már írták is (bár a 3G-t nem tudom, mert nekem LTE lehetőség van csak, erre módot még nem találtam, s jó lenne ezt is valahogy megoldanom).
    Szóval nagyon szomorú vagyok, mert imádom az iOS 7 felületét, de a gyors merülés viszont nagy veszteség.

    iBackupBot batery adataim:
    CycleCount: 166
    DesignCapacity: 1430
    FullChargeCapacity: 1360

    Ha tudtok, kérlek segítsetek, mi lehet az oka az iOS7 alatti gyorsabb merülésnek, mert nem találok rá megoldást (leszedtem már az Appsync-et is, mert volt ahol ezt írták, frissítettem a mobilesubstrate-et, de semmi változás)!

    Köszi előre is!!!

  35. Nagyon köszönöm a segítséget! A tiszta restore mit jelentene? Mert az iOS 7-et eleve úgy raktam fel, hogy új rendszert készítettem iCloud-ból (tehát nem restore-oltam iTunes-ban a korábbi 6.0-ás mentést). Ugyanez kellene most is?

  36. @pawliktamas: mit értesz az alatt, hogy “új rendszert készítettem iCloud-ból”? ha ez alatt azt érted, hogy az iCloud backupból állítottad vissza, akkor az ugyanaz, mintha iTunes backupból tetted volna. nincs gyakorlatilag különbség a két backup közt.

    a tiszta restore esetén új készülékként állítod be, tehát semmiféle backupból nem teszel vissza semmit, ahogyan a linkelt cikkben is le van írva.

  37. Hát ezt nem gondoltam volna. Tehát akkor én az iOS6-os backup-ot tettem fel az iOS7-re, ami köztudottan rossz (a jailbreak miatt)? Azt hittem, hogy iCloud esetén ez nem ugyanaz.
    Azért használtam ezt, mert az SMS és egyéb üzenetek a két iOS között nem másolhatók.
    Köszönöm a segítséget.

  38. @pawliktamas: teljesen mindegy, hogy mivel készül a backup: mivel mindkettő ugyanazokat az adatokat állítja vissza, így lementeni is ugyanazokat menti le. jailbreakes készülék backupjának visszaállítása nem javasolt.

    az SMS adatbázist azt le tudod menteni manuálisan, és vissza is lehet állítani:
    http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/
    http://szifon.com/2012/01/09/ibackupbot-szerkesszunk-ios-backupot/

  39. Rendben, akkor újból neki veselkedem majd.
    Esetemben akkor valami futhat a háttérben (hiba fojtán) és ez folyamatosan használja a CPU-t szükségtelen így merítve az akksit?
    Egyébként a 3G adatforgalom iOS7 alatt hogyan kapcsolható ki, ha itt csak LTE kapcsoló áll rendelkezésre? Mert LTE kikapcs esetén a 3G bizony ha elérhető, akkor bizony aktívan mutatja jelét.
    Köszönöm az igen hasznos segítséget!

  40. Szuper!
    Még meglátom, hogy az LTE kapcsolót módosított-e (mert ha a 3G nem merít sokat, akkor kár lenne bántani)
    Mindenesetre bízom az tiszta új rendszerben és hogy ezzel vissza kapom a régi akksi időmet!
    Nagyon köszönöm a segítséget!!!

  41. @Jadeye: Eljutottam most odáig, hogy iBackupBot-tal visszategyem az SMS-eimet, kontakjaimat, naptáramat, de elképesztő dolog történik, és mér vagy századszor próbálom, és mindig ugyanaz a hiba. Az SMS-ek felmentek, a Jegyzet felment, de az AddressBook.sqlitedb, AddressBookImages.sqlitedb és a Calendar.sqlitedb, Extras.db bemásolása utána a restore után CSODA TÖRTÉNIK!
    Bekapcsol az restore-olt iPhone, látom a névjegyzéket, látom a naptári bejegyzéseket, majd pár másodperc, és megszűnik a naptár “+” jele, és nem adhatok hozzá új tartalmat (de még az emlékeztető-ben sem lehet új bejegyzést hozzáadni), s ezután eltűnik az összes kontakt (ami eddig mind ott volt).
    Arra gondoltam, hogy az AddressBookImages.sqlitedb adatbázis verziója nem azonos az iOS7 verziójával, és egyszerűen ezen tartalmakat törli a rendszer automatikusan (mivel akárhányszor restore-oltom, mindig eltűntette őket).
    Már teljesen kivagyok, és nem tudom, miként hozzam be a kontaktjaimat.
    Ha T-Pot-tal teszem be, (mert azt is próbáltam, de már nem emlékszem pontosan mi történt, de) akkor ugyanúgy nem jelentek meg a kontaktok és naptári bejegyzések.
    Tud bárki ebben segíteni (mert már 24 órája kűzdök ezzel)?
    Köszönöm!!!!!

  42. @pawliktamas: én kikapcsolnám az iCloud esetén akkor legalább a névjegyzék szinkronizálását az egész előtt, és megpróbálnám úgy. az icloud.com-on belépve ott van a névjegyzéked?

  43. @Jadeye: A legutóbbiból tanulva (hogy az iCloud-ból visszatéve a teljes rendszert hiba keletkezett és merült a készülék) teljesen kikapcsoltam az iCloud-ot, be sem jelentkeztem rá, de ott megvan minden (az összes kontakt is).
    De nem értem mit is kellene tehát csinálnom? Lehet iCloud-ból betölteni csak a kontaktokat? Ha bekapcsolom most a telefonon az iCloud-ben a kontaktokat, akkor az üresre törli nekem a felhőt, úgy ahogy az most van a telefonon nem?

  44. @pawliktamas: az iCloudból nem törölhetné a névjegyeket, de ott előtte exportálod őket, és letöltöd az így készült fájlt, amiből később importálhatod őket, ha mégis törölné valamiért.

    tehát lehet az kellene megpróbálni, hogy bármi mókolás nélkül csak belépsz a készüléken az iCloudba, bekapcsolod a névjegyzéket, és vársz egy kicsit. nekem ilyenkor letölti a névjegyeket a felhőből gond nélkül.

  45. @Jadeye: Most bekapcsoltam az iCloud-ot a telefonon, persze ilyenkor ez úgy megy, hogy bekéri az azonosítókat, de amint megadtam, minden kapcsolót bekapcsolt, s mire észbe kaptam, mindent aktualizált (persze csak a névjegyeket nem, de amikor azt is bekapcsoltam, akkor összefűzte a jelenlegivel, így most ezek is megvannak).
    TEHÁT MOST MINDEN MEGVAN ÉS MŰKÖDIK! KÖSZÖNÖM!!!!
    Csak annyi kérdésem lenne, hogy most így nem lesz baja a rendszernek, hogy az iCloud visszahozta ezen tartalmakat (mert bár csak a kontaktokat akartam, de magától bekapcsolt mindent, s mire kikapcsoltam volna, már frissítette a felhőre a 8 féle tartalmat (a dok. és adatok-at kikapcsoltam)?
    Köszönöm nagyon!!!!!

  46. @pawliktamas: az iCloud szinkronizálás nem egyenlő az iCloud backuppal. tehát ezt nyugodtan bekapcsolhatod, backupból meg készíthetsz újat.

  47. @Jadeye: Ó akkor ez fantaszutikus! :ok_hand: NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET!!!
    Ezennel akkor minden megoldódott!
    Nem is tudom mi lenne velem a Szifon nélkül!
    Köszönöm nagyon!!!!

  48. Hello! Ez az iBackupBot program lehet hivatkozási alap egy akku reklamációnál?
    Használtan vett 4S-nél, számlával igazolt, 2 hete cserélt akku mellett 200+ töltési ciklust és a gyári adathoz képest 85%-os mutatót produkál (1217/1430). A napló alapján valami nem oké, de vajon hivatkozhatok e erre?

    kösz, p.

  49. Sziasztok. 2014.01.10-én vásárolt 5s

    120/1550/1451
    121/1550/1470
    126/1550/1481
    130/1550/1420
    131/1550/1417
    132/1550/1416
    133/1550/1427

    Tehát a 133. töltést követően 92%-os az akku. 7hónap elteltével elfogadható,illetve
    ez az “ingadozás” normális???

    Köszönöm

  50. @Jadeye: Szia Jadeye..

    2014.01.10-én vásárolt 5s

    120/1550/1451
    121/1550/1470
    126/1550/1481
    130/1550/1420
    131/1550/1417
    132/1550/1416
    133/1550/1427

    Tehát a 133. töltést követően 92%-os az akku. 7hónap elteltével elfogadható,illetve ez az “ingadozás” normális???

    Köszönöm

  51. I5 607 ciklus, 85,4% , nem kéne akksit cserélni?

  52. Szia Jadeye

    Azt írod, hogy “az ExternalChargeCapable mindig true”
    Hát nekem az iPad Mini 2-n false-t ír. Ez mit jelent? Aggódjak?

  53. @NYPD: szerintem nem kell. a tesztelt készülékeknél mi minden esetben true-nak láttuk ezt az értéket, és a változó nevét lefordítva az logikusan ezt jelentené, hogy az adott eszköz alkalmas arra, hogy külső töltőt csatlakoztass hozzá, és arról töltsön.

  54. Sziasztok. Elvégeztem a tesztet es nem tetszenek az eredmények. Segítene valaki hogy vajon milyen baja lehet a telefonomnak(iPhone 5S)
    CycleCount: 111
    DesignCapacity: 1550
    FullChargeCapacity: 1600
    Status: Success
    BatteryCurrentCapacity: 58
    BatteryIsCharging: true
    ExternalChargeCapable: false
    ExternalConnected: true
    FullyCharged: false
    GasGaugeCapability: true
    HasBattery: true

    Ha valakinek van ötlete kérem segítsen 🙂

  55. @tankolevente: és ezen pontosan mi nem tetszik neked? ez így teljesen rendben van.

  56. ExternalChargeCapable mindig true. Ez nekem false DesignCapacity nagyobb kene legyen a FullChargeCapacitynel nem??? Köszönöm a választ

  57. @tankolevente: a jelek szerint az ExternalChargeCapable nem mindig true, de az nem okoz problémát. a DesignCapacity-vel szemben pedig csak jó, ha pár milliamperrel több az aktuális – a névlegesnél a gyári érték egy kicsit mindig magasabb az elején, tehát ez nem baj, ez csak jó.

  58. Köszönöm a választ. Megnyugodtam…

  59. Az normális hogy nálam állandóan strandlabdázik?

  60. Sziasztok! Új IPhone felhasználó vagyok, tesóm 3 éves IPhone 5S-ét vettem meg. Szorgalmasan végigolvastam a cikket és a hozzászólásokat, de azért rákérdeznék. Ha jól értelmezem, akkor ez alapján nem kell még akksit cserélnem? Egy napot nem bír ki, ami (bocsánat, hogy ilyet írok itt:)) de az előző Lenovomhoz képest (5 nap) elég nagy érvágás. Nyilván valamit valamiért. Szóval cserélném az akksit, de lehet, hogy mégsem kéne?

    CycleCount: 1057
    DesignCapacity: 1550
    FullChargeCapacity: 1400
    Status: Success

    BatteryCurrentCapacity: 62
    BatteryIsCharging: true
    ExternalChargeCapable: false

    Ami nekem, laikusnak furcsa, hogy a cyclecount majdnem 1100, mégis 90%-on lenne az akksi? Ez így reális? No és az ExternalChargeCapable: false… Láttam, hogy ez másnál sem ok, ezzel akkor ne foglalkozzak?

    Előre is nagyon köszi a választ!

  61. @Jadeye: Köszönöm szépen! A 8 ponton tegnap végigmentem, szerintem már így is érezhető a változás. A megfelelő akku-használat mit takar? 0-áig lemeríteni és 100%-ig tölteni, és nem hagyni töltőn a telefont, ha már feltöltött? Annak van jelentősége, hogy laptopról vagy falról töltött-e? Köszi szépen még egyszer!


Add a Comment