fbpx Skip to content

Néha elképzelhető, hogy a készülék furcsa dolgokat produkál. Lássuk, milyen általános lehetőségeink vannak egy hibajelenség megoldását tekintve, kezdve a legegyszerűbbtől egészen a drasztikus megoldásokig.

Dont-Panic

Persze mielőtt bármit is tennénk, minden esetben bizonyosodjunk meg arról, hogy van naprakész biztonsági mentés az adatainkról. Ezt például az iTunes készítheti el szinkronizáláskor, vagy iOS 5 óta használhatjuk az iCloud backup szolgáltatását is, ami a felhőbe, az Apple szervereire menti az adatainkat.

Multitasking lista kiürítése és újraindítás

Érdemes először a multitasking listát kiüríteni, majd teljesen kikapcsolni az eszközt, és vissza. A különféle szoftveres hibák egy részét már ez is megoldhatja.

A multitasking lista kiürítéséhez iOS 4 – iOS 6 között először bármi alkalmazásból lépjünk ki a főképernyőre, nyomjuk meg duplán a home gombot, mire feljön alul a lista, ahol nyomjunk hosszan az egyik ikonra, majd a bal felső sarkukban megjelenő piros alapon fehér mínuszjeles badge-ekre egymás után rányomva az egész listát töröljük:

multitasking_appok_kilovese

iOS 7-től kezdve pedig a home gomb dupla megnyomása után a megjelenő alkalmazás-kártyákat toljuk ki a képernyő teteje felé (nyomjunk rá 1-1 kártyára, és húzzuk felfelé, majd engedjük el):

iOS7_multitasking_bezaras 

Ezután kapcsoljuk ki teljesen a készüléket, várjuk meg, míg a készülék kijelzője elsötétedik, majd nyomjuk meg újból (nagyjából 2 mp-ig) a power gombot a visszakapcsoláshoz.

Ha ez nem oldotta meg a problémánkat, lássuk, mit tehetünk még.

Hálózati beállítások visszaállítása

Amennyiben a készüléken az interneteléréssel van problémánk és így például nem működnek egyes szolgáltatások a mobilinterneten (például iMessage), vagy a térerő vacakol, esetleg folyamatosan ledobál a Wi-Fi, illetve gondok vannak a Bluetooth-szal, érdemes elsőként visszaállítani a hálózati beállításokat.

A beállítások törléséhez menjünk a Beállítások appban az Általános menüpont alján a Visszaállítás opcióhoz, és válasszuk a Hálózati beállítások visszaállítása lehetőséget:

Ez az összes, korábban megadott Wi-Fi hálózatot és azok jelszavait, a mobilszolgáltatónk hálózati beállításait, valamint a VPN beállításait is törli, és közben a készülék újraindul.

Ha ez nem segít, vagy eleve más problémánk van, olvassunk tovább.

iMessage- vagy FaceTime-hibák

Ha az iMessage működésével van problémánk, és azt a hálózati beállítások törlése nem oldotta meg önmagában, érdemes kikapcsolni az iMessage-et, ismételten törölni a hálózati beállításokat, majd visszakapcsolni az iMessage-et. Ugyanez igaz akkor, ha a FaceTime elérésével van problémánk.

iPhone 4 esetén ugyanakkor a FaceTime nem érhető el mobilinterneten, így ha ezzel van gondunk, azt jailbreak nélkül nem fogjuk tudni megoldani, hiába állítjuk vissza a készüléket, vagy ilyesmi! Mobilinternetes FaceTime csak az iPhone 4s-től kezdődően van.

Összes beállítás törlése

Amennyiben nem jutottunk dűlőre az újraindítással, de nem szeretnénk még a drasztikusabb eszközökhöz nyúlni, megpróbálhatjuk a készülék beállításait alapértelmezett értékeire beállítani. Ha ezt a funkciót használjuk, akkor az adataink, zenéink megmaradnak, mert ez csak a készülék beállításait törli.

A beállítások törléséhez menjünk a Beállítások appban az Általános menüpont alján a Visszaállítás opcióhoz, és válasszuk az Összes beállítás törlése lehetőséget:

Erősítsük meg, hogy valóban ezt szeretnénk. Erre a készülék újraindul, és minden korábbi beállítást újból meg kell adnunk.

Restore, majd visszaállítás backupból

Amennyiben a beállítások törlése sem oldotta meg a gondot, akkor következő lépés a restore. Ehhez iTunes-ban használjuk a restore gombot, vagy a készüléken a Beállítások appban az Általános menüpont alján a Visszaállítás opciónál az Összes tartalom, beállítás törlése opciót:

Itt is meg kell erősítsük, hogy valóban törölni szeretnénk mindent. Ez a 3GS és újabb készülékek esetén néhány másodpercet vehet csak igénybe, mert csak a hardveres titkosítás kulcsait, illetve a beállításokat törli. A 3GS-nél régebbi eszközökön viszont ugyanez akár több óra is lehet a készülék tárhelyének méretétől függően, mert itt a készülék a tárhelyet bitről-bitre felülírja, ezért a folyamat elindítása előtt dugjuk töltőre a készüléket a biztonság kedvéért. A kijelzőn eközben az alma logó és egy folyamatjelző sáv látható, majd a folyamat végeztével az eszköz újraindul, és aktiválást kér.

Ezután állítsuk vissza az adatainkat backupból, és ellenőrizzük, hogy a hiba jelentkezik-e még. Ha nem, akkor valami átmeneti szoftveres gond volt, amit a rendszer újratelepítése megoldott.

Ha viszont továbbra is jelentkezik, akkor elképzelhető, hogy a backup tartalmazza a hibát is. Ebben az esetben tiszta restore-ra lesz szükség.

  • Figyelem! Az Összes tartalom, beállítás törlése opciót jailbreakelt készüléken ne használjuk, mert akkor az utána nem tölt be. Ilyen készüléken használjuk az iTunes-ban a restore-t. Erről bővebben: Aranyszabályok, ha jailbreakeltél
  • Ha iTunes-ban nyomunk a restore-ra, akkor az mindig az elérhető legfrissebb firmware-t fogja feltenni, így ha mondjuk egy 6.1.2-es rendszert futtató iPhone 4s-t restore-olunk, akkor arra az iTunes jelenleg a 9.3.6-ot fogja feltenni, így egyúttal frissítve is a szoftvert a legújabb verzióra.

Restore, majd beállítás új eszközként

Amennyiben szoftveres problémáról van szó, úgy előfordulhat, hogy az adatokat nem célszerű semmiféle backupból visszaállítani, mert az a hibát is visszateheti. Így a restore végén, mikor az iTunes megkérdezi, hogy szeretnénk-e, hogy visszategye az adatokat, válasszuk azt, hogy új eszközként állítsa be.

Ismét ellenőrizzük, hogy a korábbi hiba továbbra is fennáll-e. Ha nem, akkor szerencsénk van, és a hiba tényleg szoftveres volt, csak makacsabb, és a backupba is bevette magát.

Persze ettől még nem szükséges búcsút inteni a backupban lévő adatainknak, mert azok manuális visszaállítása is lehetséges az iBackupBot segítségével. Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Legvégső esetben

Ha a hibát semmi nem orvosolja, akkor két dolog marad.

Az egyik, hogy ez egy szoftverhiba az iOS-ben. Ebben az esetben jelezzük a hibát az Apple felé, hogy kijavíthassák: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

A másik eshetőség, hogy a hiba valószínűleg hardveres. Ebben az esetben vigyük az eszközt hivatalos szervizbe: Gyakori kérdések: melyek az Apple hivatalos szervizpartnerei Magyarországon?

Lejárt garanciás készülékek javítása kapcsán pedig forduljunk például az iSzervizPonthoz.

Legutóbbi frissítés: 2021.04.29.

Olvasd el a hozzászólásokat is

57 Comments

  1. Nem rossz megoldások. De mi van akkor ha a szolgáltató nem hajlandó a készüléket szervizelni. Rossz a home gomb az i4-emen néha nagyon jól működik néha meg használhatatlan. T-s barátainkhoz vissza vittem, hapsi megnézte egyszer kétszer neki is erősen kellett nyomni csak akkor reagált majd kijelentette ez még használható és ezzel letudván vissza adta! Biztosítás is van rajta… Ilyenkor mi a teendő?

  2. Először is kérdezd meg ki a felettese!
    Majd miután megtaláltad az embert, mond el neki, hogy Te itt 2 kiló környékén vásároltál telefont, és az ügyintéző nem foglalkozott a problémáddal…
    Ha nem megfelelően működik, ki kell cserélniük. Ilyen nincs, hogy “ez még jó”. Neked nem jó, és Te vagy az ügyfél.

  3. @Benny: ahogy suckall88 is mondta, és légy mellette határozott és dühösm ki fogják cserélni…

  4. Nekem az a problémám, hogy az imessage-et szeretném használni két különböző eszközön, ugyanazzal az apple id vel. Ajfon4 és ajped3. Az elején ment, de most, ugyan megjön mindkettőre az üzi, de küldeni csak az ajfonról tudok. Az ajpeden is bekékül a küldés gomb, tehát érzi, hogy lehet, de nem aktiválódik, szürke marad.
    Van valaki aki már állított be hasonlót?
    Remélem nem voltam OFF.

  5. Nekem olyan problémám van, h Telefonálás közben L dobja a hálozatot, de még tudog beszélni… Az van kiirva, h nincs hálózat, mad kb 1 percen belűl ujraindul a telefon.. És ezt csak beszélgetés közben csinálja. Mitől van ez? Van amikor 5 percenként, de van amikor fél órát is tudok beszélni.. Nagyon idegesítő..

  6. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a kereső a jobb felső sarokban, illetve a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, használd a keresőt, vagy ha az nem ad eredményt, a linkelt cikknél tedd fel a kérdésed!)

  7. @Jadeye: Csak akkor érzékeli wifit az iPhone-on (3g) hogyha közvetlenül a router mellett vagyok. mi a teendő?? antenna csere?

  8. Sziasztok
    Lehetséges-e az összes adat törlése restore illetve az összes adat és beállítás
    törlése opció nélkül?
    Vmilyen manuáis megoldás?
    i4 5.1.1.jb
    Vagy csak a cfw-es restore-olás a megoldás?
    köszi

  9. Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, tegnap volt időm megpróbáltam felrakni az ios6 ot a 4g ipodomra, lassan már 3éves lessz. Amint elkezdtem kikapcsolt, stb… azóta nem kapcsol vissza, csak az alma jel bevillan, aztán ki alma, ki alma,ki ezt hagytam 4 órán keresztül aztán lemeritettem. volt rajta egy jailbreak még 5.0-ás.
    Szeretnék segitséget kérni hogy, van e valami program ami látja mert most még az itunes se látja és nemtudok vele mit csinálni.
    Gondolom ebből szervíz lessz, ott lehet vmi gond a jailbreakből?
    válaszotokat előre is köszönöm.

  10. üdv,lenne kérdésem, 3gs-ről van szó semmi nem segitett se restore se recovery se dfu-ban,redsnow snowbreese cust. rom sem jailbreakre jailbreak sem,a hiba leírása: a készüléket bekapcsolom itunes jel,azaz recovery,ki is lehet kapcsolni,dfu modban való visszaállításnál megjelenik az alma beteker a circle,jön a folyamatjelző,és annyi a csík se előre se hátra meg sem mozdul…esetleg valaki ilyennel találkozott e agy hibamegoldás?

  11. Sziasztok .
    kerdesem volna , bedogloto a telom iphone 5 6.1.2 jailbrekelve , nem tudtam mit teni ratelepitetem a 6.1.4 et , a problemam pedig az hogy voltak megvasarolt app-ok amit az icold ban megvanak de nem tudom visszatelepiteni a telora , tud valaki valamit mondani esetleg mit lehet teni ,hogy visszakapjam az appokat es a zeneszamokat is ??
    elore is koszonom a segitsegeteket

  12. Sziasztok! IPhone 4s-t vettem egy hónapja a páromnak Vodánál. Előtte is egy ilyen telefonja volt de az T-mobilos volt. Ez a Vodás készülék pedig folyamatosan gerjeszti a laptophoz kapcsolt hangfalamat, de úgy hogy már zavaró. Nem az hogy egyszer egyszer, hanem leteszem a telefont a hangfal elé és 5-10 percenként folyamatosan elkezdi pár másodpercre gerjeszteni a hangfalakat. Ez normális dolog? Én azért furcsállom hogy ez normális lenne mivel a másik T-s telefon nem csinált ilyet. Én most váltottam SGS4-ről iPhone5s-re, de a kettő közül egyik sem csinálta ezt. Tudna valaki magyarázatot adni erre a jelenségre, hogy mi okozhatja? Próbáljam szervizbe vinni? Egyáltalán szervizelnek iPhone-t, vagy cserélik az egész készüléket?

    Köszönöm előre is a válaszokat. Üdv, Viktor.

  13. @tviktor20: mobilinternet be van kapcsolva? minden mobilkészülék okozhat ilyet egy nem megfelelően árnyékolt hangfal környékén, csak maximum a másik készülékek alacsonyabb kimeneti jelszinttel dolgoztak, ezért nem volt feltűnő a dolog. persze az is lehet, hogy a készülék azért üzemel magasabb jelszinten, mert mondjuk a végfok vacakol. ha csak ennyi a probléma vele, de amúgy a térerő meg a működés megfelelő, valószínűleg nem fogják kicserélni. a szolgáltatók nem javíthatnak iPhone-t, csak cserélhetik.

  14. @Jadeye: Szia. Köszi a gyors választ! Igen megy a mobilinternet, de a többin is megy folyamatosan. Most is több telefon van itt előtte, egy 5s, egy Huawei meg egy Samsung. De nem gerjeszti egyik sem. Elviszem a Vodába, meglátjuk mit mondanak rá.

  15. @Jadeye:
    Szia!

    Nagy nehezen sikerült annyit elérni hogy szervizbe legyen küldve a telefon, mivel ők kijelentették hogy ez nem hiba, és a szerviz ezt úgyis vissza fogja küldeni hogy nem hibás a készülék, de ha gondolom akkor szívesen meg utaztatják a telefont. Csere telefont is csak nehezen adtak helyette. Most akkor lehet javítani iPhone-t a szolgáltatónak vagy nem? 🙂 Arról nem is beszélve, hogy elmondtam hogy egy ugyan ilyen telefon csak másik szolgáltatós pl nem csinált ilyet valamint a többi használatban lévő telefonunk sem. A szerviz bejelentő lapra ezt úgy tüntették fel hogy ÁLLÍTÓLAG egy ugyan ilyen készülék nem csinálta ezt.

  16. @tviktor20: a szolgáltató nem javíthat iPhone-t, visszaküldik az Apple-nek. kiderül, hogy a központi szerviz mit mond.

  17. @Jadeye:
    Szia. És ha azt írják hogy nincs baja a telónak akkor mit tudok csinálni? Mert ez hogy 5-10 percenként csinálja így nagyon zavaró. Van értelme akkor felkeresni őket és kérni egy cserét hátha az nem csinálná? A teló teljesen karc és sérülésmentes valamint egy hónapos. Csak figyelembe veszik hogy nem garancia lejárat miatt akarok cserét kérni. ? Viktor.

  18. @tviktor20: ha a szerviz azt mondja ki, hogy ez nem hiba, akkor azt nem fogják cserélni. keress egy ismerőst, aki szintén vodás, és nézzétek meg az ő ugyanilyen típusú készülékével. ha azzal nem csinálja, akkor a készülékeddel lesz valami. készítsetek a tesztről videót, és mutassátok meg, amikor ismét visszaviszitek.

  19. Hali
    Van egy szaudarabiábol származo iphone4-em.
    Eben az országban levan tiltva a facetime alkalmazás.megsem jelenik az ikonja a beálitásokban.
    Nincs valakinek ötlete hogyan tudnám elöhozni a facetime alkalmazást?

  20. @krisztian005: arab országból származó készülék esetén gyárilag tiltva van a FaceTime, ezért sem jelenik meg rajta, és így nem is lehet aktiválni rajta jailbreak nélkül sehogy.

  21. a starking már icentre…

  22. @Józsi: amikor a cikk készült, még nem volt az, ugyanakkor a hibák megoldása szempontjából ez gyakorlatilag lényegtelen részlet. de a pontosság kedvéért már frissítettük.

  23. @Jadeye Ha (!) elérhető lesz az iOS 7.1 beta 6, akkor küldjétek már egyből az értesítést

  24. @NagyOtto: akkor küldünk értesítést, ha megírtuk róla a cikket. cikk nélkül nem küldünk, de a cikket is általában kitesszük néhány percen belül. mivel a beta 5 még bőven nem jár le, így ez a pár perc belefér.

  25. @tviktor20: A probléma egyszerű, 2.5G-n megy a mobilnet (EDGE), ezt látod is a státuszsorban (E betű). Ez még TDMA rendszer, nem folyamatosan ad, emiatt jellegzetes hangot indukál a mellette levő hangerősítőkben. 3G-vel nem szabad ezt csinálnia, tehát kattintsd át a kapcsolót a beállításokban. Ha már át van kapcsolva, akkor csak az lehet, hogy a Vodának azon a ponton épp túl gyenge a 3G jele, ezért váltott át a készülék EDGE-re. Ezzel sokat nem tudsz csinálni, csak kikapcsolni a mobilinternetet, és akkor csak a cellabejelentkezések fognak kattogni, az meg talán csak óránként van. Egyébként a készüléknek nagy valószínűséggel semmi baja, a lefedettség miatt meg üsd a Voda asztalát.

  26. Sziasztok. Most szeretnék egy 5S készüléket venni,mennyire éri meg vagy várjak esetleg a hatos érkezéséig?

  27. @pockos: az új készülék várhatóan ősszel érkezik, ami így legalább fél év. ha annyit ki tudsz várni, várj. ha nem tudsz várni, akkor ha veszel is, ne hűséggel vedd, vagy maximum tarifahűséggel, amikor a készüléket nyugodtan tudod cserélni az újra, ha esetleg szükséges.

  28. Sziasztok!

    Én egy olyan tweak-et keresek, ami megakadályozza a szám nélküli bejövő hívásokat. Mostanában valaki szórakozik és napjában többször ismeretlen számról hívogat. Létezik ilyen tweak?
    Köszi előre is.

  29. Sziasztok!
    Mit tudok csinálni, ha Jailbreak-elt készüléknél az Összes tartalom, beállítás törlése opciót elindítozzam. Most csak pörög-pörög és semmit sem tudok csinálni.

    Köszi!

  30. Sziasztok! Az a bajom hogy most kaptam egy iPadot és a letöltéseknél mikor beírom a felhasználó nevet és a jelszót akkor utána mindig az írja ki hogy nem jó az Apple ID vagy a jelszó , de viszont mindent jó írtam be :/ kérlek segítsetek . Mit csináljak vele ?

  31. Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem:
    Szlovákiából egy elektrotechnikai boltból rendeltem cégemnek iPad Air2-es készüléket. Eredeti fóliázott dobozban érkezett a készülék,kibontáskor nem úgy viselkedett mint egy új készülék amikoris ugye be kell állítani mindent meg belépni apple idvel stb…aztán észrevettük hogy a fényképeknél vannak 356 fotó 8 video nem gyári alkalmazások illetve a naptár is ki van töltve vkinek az adataival..visszaküldtem és kértem hogy küldjenek egy valóban újat, a csere hamarosan meg is történt,majd kibotás, beállítás ez majdnem tiszta volt,de a naptár szintén ki volt töltve már 2015-re…nagyon szomorú lettem, hogy ez megint vmi használt készülék…
    Azonba ma a media marktban kirakott ipad air 2-t csak úgy kíváncsiságból megnézegettünk és azon ugyanezek a képek vannak fent illetve a naptár tartalma is megegyező…Tud erről vki vmit?
    Nekem az első gondlatom az volt hogy biztos vannnak gyárilag bemutatónak szánt készülékek amikre ugyanazok a dolgok vannak telepítve,de talán nem lettek bemutatódarabnak mégsem felhasználva hanem eladták őket.Vajon ezek ugyanolyanok mint a teljesen tiszta gyári készülékek? Vagy ötlet hogy mi legyen a következő lépés???

  32. Sziasztok,
    kérdésem lenne. Frissítettem 8.1.3-ra (5S) és azt vettem észre, hogy a kis nyíl a töltöttség jelző mellett folyamatosan kint van. Mintha a gps folyamatosan be lenne kapcsolva. Újraindítás már megvolt appok bezárásával. Más is tapasztalta? Van ötlet?

  33. @Tomenek: mert a jelek szerint valami használja. Beállítások / Adatvédelem / Helymeghatározás alatt ellenőrizd az appokat, majd görgess lentre a Rendszerszolgáltatásokhoz, és ott is kapcsold ki, ami szükségtelen.

  34. @Jadeye: Akkor is használja, ha az adott alkalmazás be van zárva? Azt gondoltam elég, ha mindent bezárok. De így már sikerült, köszönöm. Ez egy remek oldal, azt kell mondjam!

  35. @Tomenek: attól függ, hogy az adott appnak mi van engedélyezve. ha az alkalmazásfrissítés a háttérben (Beállítások / Általános alatt van a menüpontja) be van rá kapcsolva, az lehetővé teszi, hogy ha az app is támogatja, akkor a háttérben is nézheti a GPS-t – mint ahogy például a Waze vagy más navigáció teszi. ha kilököd az adott appot a multitasking listából, az ilyenkor be kell ezt fejezze.

  36. sziasztok. kis segitseget szeretnek kerni. ki akartam jailbreakelni az ipadem. ossze is jott. ujra akartam inditani es csak az alma jel latszodik es nem kapcsol be. hiaba inditom ujra (home+power) ujra ezt csinalja. a szamitogepbe hiaba dugom be nem erzekel semmit. esetleg valaki tudna nekem segiteni mit lehet tenni ilyenkor? hasznalhatatlan lett az ipad…

  37. @jadeye koszonom a segitseget. eletet mentettel 🙂 remelem masodszorra nem rontom el a JB-t.

  38. Meg egy kerdesem lenne. Restoreoltam. De a 9.1et rakta fel es ha jol tudom arra nincs JB. Van arra lehetoseg hogy a 9.0.2 vissza tegyem? 🙂

  39. @László Gólya Kovács: van. letöltöd a 9.0.2-es IPSW-t, majd a recovery-be vagy DFU-ba tett készülék restore-olásakor azt tallózod be – erre csak azért van lehetőség, mert az Apple egyelőre még aláírja a 9.0.2-t. az IPSW-t innen tudod letölteni, betallózáshoz pedig Windows esetén a shift, OS X esetén az alt/option gomb lenyomása közben kattints a restore gombra az iTunes-ban: http://szifon.com/2015/01/31/gyakori-kerdesek-melyik-ios-verziot-irja-meg-ala-az-apple/

  40. @Jadeye: Szia! Egy plusz kérdést tennék még ehhez a témához. Nekem ki van kapcsolva az alkalmazások frissítése és a helymeghatározásnál is csak a navigációnak és az iphone keresésnek van megengedve a hely lekérése (természetesen az alkalmazás használata közben). Általában nekem ki is van kapcsolva a helymeghatározás, hogy ne szívja az aksit, de múltkor úgy felejtettem és mikor töltőn volt a teló, akkor folyamatosan ott volt a “GPS” kis nyila az aksi mellett, pedig minden alkalmazást kilőttem az alkalmazás váltóval. Töltőn mindig bekapcsol a helymeghatározás? (mármint ha engedélyezve van egyáltalán)

  41. @Sanya: ellenőrizd a rendszerszolgáltatások esetén is a GPS-használatot, lehet például a helyzetfüggő emlékeztetők, az időzóna beállítása, Wi-Fi és mobilhálózat keresése miatt, vagy a gyakori helyek.

  42. @Jadeye: Csak az iphone keresése, az iránytű kalibrációja (ezt már ki is kapcsoltam) és az útvonaltervezés fejlesztéséhez volt bekapcsolva.

  43. Sziasztok! Ma délután egyszer csak meghalt az iphone-om. két perccel előtte még hibátlanul működött, majd se kép, se hang. próbálkoztam kikapcsolni, nem ment. Töltőre tettem, nem történt semmi, de töltött, mert utána meleg volt a készülék. Ami érdekes, hogy ha felhívtak, az kicsörgött a hívónál, tehát nem kapcsolt ki a telefon, de nálam semmilyen reakció nem volt. van valami tippetek, hogy a szerviz előtt még mit lehetne kipróbálni? Előre is köszi!

  44. @zandy: resetelni próbáltad? home+power gomb egyszerre lenyomva tartva 10mp-ig, majd kapcsold be.

  45. Helló, kisebb gondom akadt a képek kezelésénél. i5S-nél a fotók mappában egy adott képet ha hosszan nyomva tartok, nem jelenik meg a “másolás/elrejtés” lehetőség. A legújabb ios van fent.

  46. @Tomenek: a jobb felső sarokban rányomtál a Kijelölés opcióra? nincs hosszan nyomós opció.

  47. @Jadeye: Szia. Lehet h másról beszélünk. A 8.4-ben egy képen ha hosszan rajthagytam az ujjam előugrott egy kis menüsor a kép felett, h másolás, v elrejtés, és így be tudtam illeszteni mondjuk egy mailba, stb. Ez most nem működik. Amit mondasz a kijelölés jobb felül és utána be tudom pipálgatni, az természetesen igen. Nem olyan nagy gond, csak nem tudom h ez most szftvr miatt, vagy esetleg vmi hiba.

  48. @Tomenek: szerintem ez az iOS 9 óta változhatott, és azért nem megy.

  49. iPhone 5s a telefon ! Windows7 alatt tökéletes a szinkronizálás! Windows Vista, Windows 10 ,Windows 8.1 alatt iTunes szinkronizálás kezdeketelor “-54 ismeretlen hiba a szinkronizáláskor” dobja ki! A média tartalom ott a telefonomon de ha megnyitom nem játssza le hanem át ugorja! Szervizbe hülyének néztek ! Usb kábel eredeti!Tipp? Ötlete valakinek?

  50. Sziasztok! Maf ez a harmadik nap hogy este ha hazaerek ujra kell szinkronizalnom a telefonom az itunes-szal mert eltunik egy rakás zene a telefonomrol! (I7, ios 10.0.3) mi okozza ezt? Apple musicot nem használok, meg a 3 hónap ingyenest sem probaltam ki! Valaki ötlet?? Ez nagyon bosszantó! 190 zene van a telefonomon, egy albumban 67 ( tomortowland 2016) ezt az egy mappát zabálja meg mindig 10 zenére!!! Tehát 57 eltűnik, ami a legjobb az egészben hogy nem mindig ugyan az a 10 db marad!

  51. Sziasztok!
    Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy iPhone 5c telefonunk olyan érdekes dolgot produkál, mellyel még nem találkoztunk. 10-ből 9 alkalommal, ha hívnak akkor pár mondat után beakad a hívó fél szövege. Gondolok itt arra, hogy elkezd egy mondatot és a mondat közepén megakad és a szó végét ismételgeti a telefon majd megszakad a vonal. Az egészben a legérdekesebb, hogy ha én hívok valakit, akkor minden tökéletesen működik.Telekomos a hálózat és 2 éves a telefon ha kell ez az info is. iOS 10.0.2. van rajta.
    Segítségeteket előre is köszönjük!

  52. Sziasztok!Segítséget előre lenne szükségem a Diktálás engedélyezését nem találom a beállítási van a helyén. A síri be van kapcsolva barátaimnak ott van a Diktálás engedélyezése a beállítások van de nekem nincs
    Nem tudja valaki hogy miért?

  53. Sziasztok!

    Különös problémám van,remélem tudtok rá írni vmit (“ócska” tippnek is örülnék).
    Iphone xs.Kb.1.5hónappal ezelőtt bontottam ki,aznap a legelső töltés Közben(!) frissítettem a 12.1-re.
    A problémám az,hogy a telefonon töltés végén(?) még mindig folyamatosan tölt.Folyamatos töltöttséget mutat sok óra töltés után is.
    Az akksi jó,de tartok attól,hogy ez hosszútávon nem lesz jó dolog…
    6-7hetes telefon és az akksi kapacitása 97%. :-/
    Egy-két nappal ezelőtt frissítettem a legújabb os-re+töröltem a beállításokat,de ugyanaz a helyzet.
    Van esetleg vmi tanácsotok,hogy mit lehetne tenni vele?

  54. @Elims: az a jelzés azt mutatja, hogy töltőn van, nem azt, hogy ténylegesen tölti-e az akkut. 100% elérése után már nem tölti tovább, nincs túltöltés. az biztosan nem számított semmit, hogy töltés közben frissítetted. az akkumulátor állapota menüpontban kijelzett érték viszonylagos.

    a töltés kapcsán ezekre figyelj oda, és akkor nem szabadna gondnak lennie az akkuval: https://szifon.com/2016/05/27/gyakori-kerdesek-az-apple-keszulekek-akkumulatorainak-toltese/

  55. Köszönöm!!

    Viszont akkor mitől lehet a 97%-os akksi kapacitás?
    3 ismerősöm vett 2-3hónappal ezelőtt iphone xr-t,ma megnéztem egyikőjük akkumulátor kapacitását és bizony 100%.Szerintem az enyémbek is annyinak kellene még lennie vagy nem?


Add a Comment